2020-01-10 1935 浏览
今晚第一次食佢,只因佢係黃店想支持一下食物質素令人驚喜,72蚊十件壽司,有兩件仲要係我最喜歡嘅三文魚子軍艦,非常經濟實惠。壽司食落冇平價壽司店食落果種雪藏味同好膠嘅口感,食材食落有大鋪質素唔係有平買平;壽司飯每件都握得好實一啲都唔求其,食過一次就明壽司哥哥真係一件一件好用心整,截左單之後都仍然好多人想幫襯,一諗到佢每日做咁多件,對手一定勞損得好西利,真係辛苦晒。6點半落單要等到8點3先拎得,想食嘅手足記得早啲wtsapp落定單先同問問壽司姐姐做唔做得切。
今晚第一次食佢,只因佢係黃店想支持一下

2019-10-07 2260 浏览
新北江商場素來都多嘢食,但日本野唔多,好食嘅亦都唔多,今次就試吓呢間魚彩,價錢合理,質素OK,食材新鮮,種類亦多我超鍾意食腐皮壽司,只係$3一件,真係超級抵食呀

我超鍾意食腐皮壽司,只係$3一件,真係超級抵食呀

2019-10-07
2019-09-13 1577 浏览
去開天水圍探朋友,聽佢介紹有間佢好鍾意食既壽司店,佢話係平民價錢既高質之選。聽佢講到咁我哋當然要去幫襯下啦,於是我哋一行四人就去左試下佢口中既舖頭啦。去到見到餐單,都幾平喎,火炙三文魚壽司都係5蚊件。我朋友大力推介火炙三文魚壽司同火炙左口魚壽司,最後我哋四個人就叫左下面咁多件壽司啦。火炙三文魚壽司真係超好食,食到欲罷不能,好新鮮,然後燒得好香,上面既沙律醬又唔會搶哂d味。三文魚刺身都超好食,聽講三文魚腩刺身仲正,但係要提早Whatsapp預約先有得食,所以今次我哋就冇食啦。見到我哋叫左咁多三文魚刺身就知道有幾好食啦。所有壽司同刺身都好好食,朋友真係冇介紹錯。建議有興趣黎試既人記得預約三文魚腩刺身
去到見到餐單,都幾平喎,火炙三文魚壽司都係5蚊件。
見到我哋叫左咁多三文魚刺身就知道有幾好食啦。

所有壽司刺身都好好食,朋友真係冇介紹錯。建議有興趣黎試既人記得預約三文魚腩刺身
2019-07-08
壽司店位於天水圍新北江商場1/F,位置有點兒隱蔽,開放式廚房,環境開陽,能夠坐嘅位置不多,約有兩三張枱提供食客,由於屋企就係附近,就決定買外賣返去食點餐方式可係電話落單📱,又或是到店舖寫外賣紙,外賣等約60分鐘,建議提早喺電話落單再到取能夠理解等候時間比較長嘅原因,由於唔係連鎖食店人手比較少,但勝在新鮮製作😯當日,排隊買壽司街坊絡繹不絕,大約9:00pm已經提早截單,相信必有店舖魅力所在等左大約一個鐘,終於拎到外賣無花言巧語的食評,直白以街坊角度出發,打開外賣盒,紫菜香氣撲鼻除了三文魚有少許「筋」不夠肥美,芝士怪略嫌芝士蟹籽唔夠重芝士味,其他都不錯吃不過呢個價錢,質素無可挑剔最便宜的壽司由$3起,大眾化的壽司價錢,新鮮即製風味,為天水圍小區帶來經濟實惠的好滋味

等左大約一個鐘,終於拎到外賣

買了三文魚;火炙玻璃蝦/三文魚/帶子壽司;芝麻八爪魚/芝士蟹籽軍艦

不過呢個價錢,質素無可挑剔

2019-08-30
2019-08-29 825 浏览
好多時黎到新北江都會外賣返屋企,真係好抵食,呢個價錢啲料都多架,件壽司望個樣都靚啦,而且個店員真係好好禮貌,上次試咗果個烏冬,我覺得個湯底濃度較得岩岩好,我係連個湯都飲哂🤣呢間小店我會繼續支持
好多時黎到新北江都會外賣返屋企,
真係好抵食,
呢個價錢啲料都多架,
壽司望個樣都靚啦,
而且個店員真係好好禮貌,
上次試咗果個烏冬,
我覺得個湯底濃度較得岩岩好,
我係連個湯都飲哂🤣
呢間小店我會繼續支持
2019-08-28
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
2019-03-15 1617 浏览
這家小店位於嘉湖新北江商場一樓角落處。店子有一小吧座,設有四個座位,還有五個流動摺櫈座位,帶一點街頭風味。這兒壽司有三種大類:壽司、火炙壽司、軍艦壽司。每件只是最平$4至最貴也只不過是$26。 若果由壽司轉手卷,也只要加$10便可。另有丼飯和刺身供應,價格十分平民貼地。今晚簡單的點選八件壽司。三文魚$4/三文魚是正常貨式,顏色鮮明而有光澤,$4也不能要求太多了;牛肉他他$12/這牛肉他他滿有驚喜!牛肉肉質嫩口,而且滿有肉香,味道唔錯。鵝肝$26/這鵝肝算不上肥美豐腴,不是入口即化的那一種。但煎得幾甘香,配上醋味壽司飯,幾可口。虎蝦$5/這虎蝦幾大隻,肉質爽口彈牙,鮮甜味唔太突出。玻璃蝦$5/相對虎蝦,這玻璃蝦的味道更加鮮美,蝦肉黏黏的,鮮甜突出。左口魚邊$8/經火炙的左口魚邊充滿魚脂香韻,左口魚的油脂經火炙後更加甘香,加上Q彈的左口魚邊,真的好吃!鰻魚$6/鰻魚壽司的鰻魚唔太厚身,帶一點曰式甜醬油風味,味道口感差了一點點,但以價錢和味道而論,已經算不錯了。花之戀$10這花之戀壽司賣相唔差,所用的三文魚都幾肥美。加埋紅卜卜的三文魚籽和酸香的沙拉醬和醋飯,味道幾不錯,十分醒胃。以這樣的定價

這家小店位於嘉湖新北江商場一樓角落處。店子有一小吧座,
設有四個座位,還有五個流動摺櫈座位,帶一點街頭風味。

若果由壽司轉手卷,也只要加$10便可。另有丼飯和刺身供應,
價格十分平民貼地。

今晚簡單的點選八件壽司

虎蝦$5/這虎蝦幾大隻,肉質爽口彈牙,鮮甜味唔太突出。

花之戀$10

以這樣的定價,雖然壽司味道不算驚喜,但用料幾新鮮,而且小店的服務親切,味道ok, 可以一試。
2019-01-05 987 浏览
天水圍新北江一向都係出名野食選擇多,價錢平,係咁多間店之中,發現左間日式壽司店!位置唔多,主要係一張四人吧檯同埋另外再開兩張檯仔,但好多時經過都見到好多人,壽司的賣相又唔錯,就決定一試!落單係自己寫紙的,壽司係每件咁計價錢,但價錢好親民,款式又多,結果兩個人叫左差唔多二十幾件壽司壽司店係由店主同佢女朋友兩個人情侶咁一齊經營,店主負責整壽司,而女店主就負責落單同埋收錢,佢地都非常之友善,同好多客人都有傾有講,見到好多都係熟客!因為壽司只有店主一個人整,所以如果多人等的時間會耐少少,不過我個人唔介意,因為咁證明左係新鮮即整!好野食唔介意等壽司一上檯望到已經好吸引,食之前當然要影相留念!火炙醬油三文魚  -  完全係驚喜,估唔到咁好食,醬油味同三文魚非常夾火炙左口魚邊  -  左口魚邊新鮮又juicy,入口即溶火炙芝士帝皇蟹肉棒  -  蟹肉棒夠大件,而且重有芝士同沙拉醬火炙北海道生帶子  -  帶子大大件好食蒜香牛油赤海蝦  -  蒜香牛油汁完全提升左赤海蝦的味道,變左好野味蟹膏  -  蟹膏味好濃郁花之戀  -  蟹籽完全係多都爆!!芝士蟹籽  -  因為即整所以紫菜係脆口的!另外要一提

好野食唔介意等

壽司一上檯望到已經好吸引,食之前當然要影相留念!

火炙左口魚邊  -  左口魚邊新鮮又juicy,入口即溶

火炙北海道生帶子  -  帶子大大件好食
蟹膏  -  蟹膏味好濃郁
花之戀  -  蟹籽完全係多都爆!!
芝士蟹籽  -  因為即整所以紫菜係脆口的!

另外要一提的係個wasabi,我平時係唔會食wasabi的人,但lee到的wasabi 同平時連所店的唔同,佢帶出左壽司的味道又唔僧會太攻鼻,價得一試!

而且小店係良心小店,價錢親民舷黎重要有印仔儲,夠$100 有一個印仔,儲夠5個已經可以成張單九折!
食完一定會keep 住再去同埋推薦俾朋友
2019-01-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
大家一定以為我生日正日吃甚麼氣派的晚飯,那就錯了,這幾年生日我都喜歡反璞歸真,過得簡單,甚至今晚一個人吃晚餐,沒甚麼大不了,只要挑自己喜歡做的事就好。之前一直想吃魚彩壽司,可是我常常往外跑,沒有空閒來這裡品嚐壽司一番,而今晚我趁著自己獨自一人的好時光,好好品味這豐富壽司生日宴。魚彩壽司由情侶店主經營的,壽司親力親為他們所做,這裡壽司賣得不貴,與新北江的大多食店價錢一樣貼,我自己不客氣在點單紙畫了十多件壽司。我的壽司來了,是不是覺得很豐富? 我也這樣認為,壽司擺盤亦不錯,刺身色彩繽紛,每件壽司頗豐厚,一口吃下的滿足絕對是不可言喻的愉快感。三文魚腩壽司相當肥美,油脂豐沛,油甘魚壽司與左口魚邊壽司入口即化的美味,令我再三回味。芝士蟹籽軍艦濃香的芝士混搭卜卜作響的蟹籽,味蕾也忙起來細味中。北海道生帶子渾圓飽滿,嚐得到它的鮮味和嫩彈。橘色的赤貝壽司同樣肉厚,但它比北海道生帶子更為爽口彈牙。加拿大海膽軍艦沒令我失望,海膽綿密無比,鮮甜味源源不絕。最後當然是火炙牛肉他他壽司及火炙鵝肝壽司出場,火炙鵝肝壽司油嫩細滑,毫不膩味,重要的是鵝肝味道濃重,口腔充斥著油香。火炙牛肉他他壽司牛味濃濃,可是牛肉些微

油甘魚壽司

火炙左口魚邊壽司

芝士蟹籽軍艦

北海道生帶子壽司

赤貝壽司

加拿大海膽軍艦

最後當然是火炙牛肉他他壽司及火炙鵝肝壽司出場,火炙鵝肝壽司油嫩細滑,毫不膩味,重要的是鵝肝味道濃重,口腔充斥著油香。火炙牛肉他他壽司牛味濃濃,可是牛肉些微難咬,但魚彩壽司整體有水準,我還是會推介朋友們來吃。
火炙鵝肝壽司

赤貝壽司
加拿大海膽軍艦
火炙鵝肝壽司
2018-08-25 799 浏览
話說對依家嘅印象麻麻地,因為天水圍除咗連鎖店之外其他壽司店嘅壽司都唔係咁好食,有一日心思思好想食,又見到佢越嚟越多人排隊,所以就試吓。當然就叫咗最鍾意食嘅三文魚同火炙壽司。八件都係$38好抵食!三文魚肥美,壽司細細舊容易入口,火灸壽司拿捏都幾好。係一間中上好食嘅壽司🍣價錢合理不過可能得一對男女經營,所以去到繁忙時間外賣或者堂食壽司都要等30分鐘。服務態度都唔錯,行親民路線。會再幫襯的!!!!!!
2018-02-21 1034 浏览
今次係用左Open rice 咁耐以來第一次寫食評。我係一次經過見到新北江角落位開左間壽司店,過去望左兩眼覺得價錢都好平,又肚餓,就去左試下。佢主要做外賣,得5-6個bar枱位坐。本身都無乜大期望,諗住應該係入得口就ok! 點知食過一次後,好大驚喜😍壽司飯醋適中,刺身都新鮮,大件夾底食! 豉油同芥辣都自己緊,非常有heart !態度又非常好!鋪頭我次次去都係得一男一女!雖然多客時要等等,但都唔會等太耐先上菜🖒🖒如果唔想等仲可以預早whatsap佢落單,講明幾點黎攞,好鬼方便😂佢仲有自選丼飯👍👍👍下一次會試下😍支持有heart的小店!

今次係用左Open rice 咁耐以來第一次寫食評。

點知食過一次後,好大驚喜😍

佢仲有自選丼飯👍👍👍下一次會試下😍
支持有heart的小店!
日本菜
日本菜
2018-01-30 711 浏览
天水圍日本餐的選擇真的很少離不開元氣板長等等而且味道每況愈下之前係新北江收工發現這間餐廳後就變成常客了♡味道和價錢都是非常棒♡午餐會有3款(至下午3點)個人經常點午餐B午餐包了飲品(自選), 蟹子沙律,8件壽司左口魚邊是單點因為很好吃而且好少餐廳有左口魚邊蟹子沙律既青瓜絲好新鮮加埋個沙律醬用嚟開胃相當唔錯嫁♡呢度頌可以自選丼飯飯底係$10不過店主見我想食但又怕食唔哂就俾我叫迷你當飯$5飯底飯量都算多嫁,店主話怕客人食唔飽多d自選材料3款起點了三文魚,碎蔥魚腩碎,蝦入面加了少少青瓜絲配上店主特別準備的醬汁醬汁有好香的鰹魚味,不會好咸總合點評食材新鮮而且足料醬油加了鰹魚配合壽司很棒壽飯的調味很到位,會忍唔住食多2件價錢平,三文魚壽司都係5蚊舊經過的不妨一試啊,店裡的二人很親和有善,和客人打成一片嫁
天水圍日本餐的選擇真的很少
離不開元氣板長等等
而且味道每況愈下
之前係新北江收工發現這間餐廳後
就變成常客了♡
味道和價錢都是非常棒♡

午餐會有3款(至下午3點)
個人經常點午餐B

呢度頌可以自選丼飯
飯底係$10
不過店主見我想食但又怕食唔哂
就俾我叫迷你當飯$5飯底
飯量都算多嫁,店主話怕客人食唔飽多d

自選材料3款起
點了三文魚,碎蔥魚腩碎,蝦
入面加了少少青瓜絲
配上店主特別準備的醬汁
醬汁有好香的鰹魚味,不會好咸

總合點評

食材新鮮而且足料

醬油加了鰹魚配合壽司很棒

壽飯的調味很到位,會忍唔住食多2件

價錢平,三文魚壽司都係5蚊舊

經過的不妨一試啊,店裡的二人很親和有善,和客人打成一片嫁
  • 海膽墨魚壽司
  • 燒三文魚壽司
  • 左口魚邊壽司
2017-12-16 699 浏览
壽司好多時都會食爭鮮夠哂平 經過呢間新開既壽司舖 見價錢吸引於是就坐底左喇!叫左火炙饅魚 火炙醬油三文魚 花之戀 同埋三文魚飯整得夠哂實吾會散醬油三文魚大推! 好好味!可能系店家自己調配左隻汁仲有個山葵 吾系一般包裝果d 而系佢地自制新鮮山葵!呢兩件鵝肝壽司真系一試難忘大到見吾到舊飯!熱辣辣 入口即溶呀!必試!真系吾系度度有!值得一提 佢地所有壽司都即整會等耐d但就夠哂新鮮喇!店面吾大 店員就只有一對小情侶超級客氣友善呀一定會再去食
壽司好多時都會食爭鮮
夠哂平
經過呢間新開既壽司舖 見價錢吸引
於是就坐底左喇!

1906 浏览

叫左火炙饅魚 火炙醬油三文魚 花之戀 同埋三文魚
飯整得夠哂實吾會散
醬油三文魚大推! 好好味!可能系店家自己調配左隻汁
仲有個山葵 吾系一般包裝果d 而系佢地自制新鮮山葵!
鵝肝壽司

呢兩件鵝肝壽司真系一試難忘
大到見吾到舊飯!

熱辣辣 入口即溶呀!必試!
真系吾系度度有!

值得一提 佢地所有壽司都即整
會等耐d但就夠哂新鮮喇!
店面吾大 店員就只有一對小情侶

• 醬油三文魚壽司
  • 花之戀
  • 鰻魚壽司
2017-11-05 551 浏览
沒想到自己是第一個寫食評,這間位於新北江的魚彩壽司店日日新鮮製作,醬汁也是自製,比市面上的壽司店提供的醬汁更好吃,適合一些吃微辣的人士。個人最愛櫻花魷魚壽司,不是所有壽司店都能找到,有著櫻花的顏色,配上另一半:黃金魷魚,簡直是絕配。另外個人推薦的是吞拿魚,因為不會像市面上的吞拿魚一樣有那種難以接受的味道,所以要吃吞拿魚的一定要找魚彩。店中帥哥配美女,2人撐起一間壽司店,真的了不起,加上由他們推薦的食物特別好吃。不過每個人的口味都不同,所以不能說哪一種最好吃。一切都靠自己的感覺,自己的最愛。

2017-11-05
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
宵夜