餐厅: 鳥居居酒屋
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-19 121 浏览
呢間居酒屋座位都算多,食物亦多選擇,依家二人餐更加有7️⃣折,好抵食😍前菜🈶沙律菜,菠菜及蟹柳,配上芝麻汁好開胃小食係燒鱈魚乾,咬落帶有淡淡嘅魚香甜味刺身有白松貝,係愛知縣白象拔蚌,口感鮮甜爽脆,帶有海水味燒海鮮揀咗味噌燒日本活帆立貝,都算幾大隻,入口香滑多汁燒物叫咗味噌燒龍蝦🦞係澳洲龍蝦,肉質鮮嫩多汁,龍蝦膏鮮甜美味串燒有自家製月見免治雞肉棒➕露筍豬肉卷➕手造豆腐 ,雞肉棒配上月見蛋黃,口感更豐富。露筍豬肉卷,咬落香甜多汁,感覺好清新。豆腐燒到外香酥,內滑溜,非常惹味。主食有加拿大海膽伴冷稻庭烏冬,海膽份量都算多,亦算大片,入口甘香,烏冬十分香滑彈牙,食落美味可口甜品係朱古力窩夫,口感充滿香濃嘅朱古力味,非常鍾意呢個甜品飲品叫咗白桃味汽水➕乳酸味汽水,兩杯都唔會太過甜,幾好飲

前菜🈶沙律菜,菠菜及蟹柳,配上芝麻汁好開胃

小食係燒鱈魚乾,咬落帶有淡淡嘅魚香甜味

刺身有白松貝,係愛知縣白象拔蚌,口感鮮甜爽脆,帶有海水味

燒海鮮揀咗味噌燒日本活帆立貝,都算幾大隻,入口香滑多汁

露筍豬肉卷,咬落香甜多汁,感覺好清新。
豆腐燒到外香酥,內滑溜,非常惹味。

甜品係朱古力窩夫,口感充滿香濃嘅朱古力味,非常鍾意呢個甜品

飲品叫咗白桃味汽水➕乳酸味汽水,兩杯都唔會太過甜,幾好飲
2024-06-16 145 浏览
估唔到在這繁忙的銅鑼灣會有一間那麼抵食既居酒屋🏮,朋友介紹主要是有High Ball$98任飲優惠,最初也預咗有限時,但服務員💁‍♀️很窩心主動講這晚不會太多人所以可以坐耐一些👍還給早到的我先坐下等朋友,不過最後我哋都係比限時坐多咗一個鐘🤭我也試了三杯款式的High ball,差不多已晚上22:00多但還有客人剛到,整體氣氛很好,環境闊落坐得舒服😌沒有壓迫感,店內播的歌也很啱我們聽,食物方面都算高質又抵食,串燒也只是$38-$48有兩串,我們又吃又喝也沒影相留紀錄😅整體味道不錯尤其燒蠔,我和友人共吃了5隻,即叫即燒熱辣辣的上枱,讚👍讚👍,會再嚟過呢度食😋想又飲又食真的不要錯過這間抵食服務不錯在閙市區内的樓上居酒屋🏮😋
High-ball任飲—烏龍味
Ginger  High-ball
2024-06-05
High-ball任飲—烏龍味
Ginger  High-ball
  • 燒味噌半殼蠔
2024-06-15 111 浏览
星期六做完facial才和老公去銅鑼灣鳥居居酒屋吃午餐。午市定食均包含前菜、茶碗蒸、麵豉湯。今天的前菜是胡麻豆腐。茶碗蒸像是家裡做的蒸水蛋,不會太水水的,裡面有冬菇、蟹柳和日式魚糕片。麵豉湯裡有蜆和海帶。特選6本有6款串燒: 厚切牛舌、西京鮎魚、雞翼、鹽燒牛肉、露荀豬肉卷、冬菇,調味剛好,不會過鹹,都挺不錯的。另外還有一碗白飯。一本鰻魚飯定食鰻魚很大條,以蒲燒的方式,鰻魚吃不到魚刺,白飯上鋪了甜甜的蛋,像玉子燒。
星期六做完facial才和老公去銅鑼灣鳥居居酒屋吃午餐。
午市定食均包含前菜、茶碗蒸、麵豉湯。
今天的前菜是胡麻豆腐。
麵豉湯裡有蜆和海帶。
特選6本
特選6本
2024-06-15
$190.5
2024-06-01 85 浏览
最近同朋友去食日本菜,叫咗個二人餐$1,480。呢餐真係超級豐富。由前菜到甜品,每一道菜都充滿驚喜。和風蒜子蕃茄沙律好開胃,蒜子嘅香味同蕃茄嘅清甜,食落去好清新爽口。小食有味醂魚干,帶有淡淡嘅甜味,唔會太重口味,剛剛好可以挑起你嘅胃口。愛知縣白象拔蚌刺身真係不得了,愛知縣嘅白象拔蚌,肉質鮮甜爽脆,非常新鮮。本身套餐有味噌醬燒龍蝦,我哋就加 $200 升級日本一夜干喜之次,喜之次燒得香脆肉嫩滑,點埋酸汁更鮮味。呢個餐仲有串燒五款,每款都有2串,非常豐富:自家制月見免治雞肉棒,雞肉棒嫩滑多汁,配上月見蛋黃,味道更加豐富。燒白鱔肉質細嫩,燒得剛剛好,幾彈牙。厚切牛舌,牛舌厚切但唔韌,口感非常好。一夜干雞翼,雞翼外脆內嫩,一夜干嘅風味令味道更加出眾。露筍豬肉卷,露筍嘅清新同豬肉嘅油香完美結合。主食仲有海膽伴泠稻庭烏冬。呢款烏冬麵真係不得了,配上海膽,冷食非常清爽。最後甜品係朱古力窩夫,窩夫入邊係雪糕,有濃郁嘅朱古力味。

呢個餐仲有串燒五款,每款都有2串,非常豐富:
燒白鱔肉質細嫩,燒得剛剛好,幾彈牙。

厚切牛舌,牛舌厚切但唔韌,口感非常好。

一夜干雞翼,雞翼外脆內嫩,一夜干嘅風味令味道更加出眾。

露筍豬肉卷,露筍嘅清新同豬肉嘅油香完美結合。

最後甜品係朱古力窩夫,窩夫入邊係雪糕,有濃郁嘅朱古力味。

2024-05-26 50 浏览
原本俾半價優惠吸引,但全部侍應態度好差,唔怪得你做半價都唔full,唔想做不如唔好做。你的串燒如果唔係驚天地泣鬼神,又唔係普通餐廳價錢,其實食客係會考慮侍應態度先過來
2024-05-18 174 浏览
‼️‼️‼️大伏呀 中大伏‼️‼️‼️ 本身見呢間野好似幾多正評咁 就諗住試下 我地5個人食 一坐低就放低3細兜冇調味就咁切左嘅羅白西芹青瓜每樣兩條再加幾塊椰菜 咁就話係前菜😑😑😑 本身冇諗住佢會有幾貴就冇同佢講話唔要 收倒張單先知3細兜原來要108蚊🤬🤬🤬一兜要36蚊… 貴過一碟串燒…🤯🤯🤯 同埋其實佢其他野都唔係特別好食 只係正正常常咁 真係冇理由要再幫襯 好食嘅寸燒店香港都唔少 真係唔洗黎呢間🤗🤗
2024-05-14 135 浏览
全部好評都係打手!!好伏🚁🚁🚁🚁一向都無打差評 但今次真係忍唔住要打評價但餐廳經營嘅手法好有問題同搵笨消費者Book咗同朋友慶祝生日,去到坐低成半個鐘想要杯茶都冇,仲吹咗幾次先至拎杯茶嚟,枱面有三碗仔「剩菜」原來係沙律,因只得兩個侍應做到踢晒腳,見到佢哋個樣係好攰同有啲躁底,食物種類唔多,肚餓想食飯或者麵都冇乜選擇,一係就貴到離譜,另外串燒要兩串咁叫,少啲人嚟食嘅話只能揀好少款,到最後埋單總共嚟咗2次張單都有問題,原來放喺枱面嗰度所謂沙律係要收錢,但完全冇講過,佢仲喺我哋面前死拗話有講收費!我覺得似係廚餘!咁樣收我$108蚊?真係亂嚟!三文魚同油甘魚刺身,每款$39 叫咗兩次,張單第二round係收正價$78同埋冇主動俾訂位八折‼️到第三張單先至啱數,如果冇check開單就會俾佢搵笨咗$600🤬🤬總之成個用餐體驗好差嘅感覺,不會再來!
全部好評都係打手!!好伏🚁🚁🚁🚁
一向都無打差評 但今次真係忍唔住要打評價
但餐廳經營嘅手法好有問題同搵笨消費者

今日同女朋友去銅鑼灣sogo感謝祭行街shopping😬行下買下不知不覺就行咗三個鐘🫢行到攰又肚餓☺️就諗起附近呢間鳥居屋酒屋🏮餐廳就係Sogo隔離🤗店內保持住日本居酒屋嘅風格🥳氣氛一流😎睇吓餐牌好多款式選擇🤗每次食日本野梗係要食刺身😬呢個刺身盛非常新鮮😬我特別深刻嘅係牡丹蝦同帆立貝😬真係好甜🤤前菜蟹肉芝麻凍菠菜🤗加拿大海膽烏冬真心推薦🥰滿瀉嘅海膽配搭冷烏冬😊加入蔥花係冷麵醬汁😊夏天食真係好消暑🥰串燒蘆筍豬肉捲月見免治雞肉串☺️即點即燒要趁熱食😉磯燒海鮮🤩活紐西蘭聖子皇爽脆甜味🤗而一夜干當中喜之次魚油豐富🤩肉質鮮嫩又冇乜骨☺️平時少食完條魚嘅,我都忍唔住食多幾啖😂甜品朱古力麻薯窩夫🧇唔甜好好食🤩

串燒蘆筍豬肉捲
月見免治雞肉串☺️即點即燒要趁熱食😉

磯燒海鮮🤩活紐西蘭聖子皇爽脆甜味🤗

甜品朱古力麻薯窩夫🧇唔甜好好食🤩

• 加拿大海膽伴冷稻庭烏冬
  • 月見雞肉串
食物味道普通,價錢昂貴。燒蝦: over cooked燒飯團變了燒飯乾串燒2串起,勉強可以接受。但以這些價錢,食物質數有點不能接受。經理説話口吻,讓生客感到完全不像中等或中上餐廳應有態度。食物不enjoy, 整體體驗也差。
食物味道普通,價錢昂貴。
燒蝦: over cooked
燒飯團變了燒飯乾
經理説話口吻,讓生客感到完全不像中等或中上餐廳應有態度。

食物不enjoy, 整體體驗也差。
📍鳥居居酒屋在銅鑼灣地鐵站附近,澳門逸園中心17樓。環境和氛圍很棒,午市套餐還算比較划算。✨特選六本燒鳥💰168有雞翅,牛肉,牛舌,魚肉和冬菇,烤製的水平還是很不錯的。雞翅燒製得很脆,但肉質很嫩滑。牛肉,牛舌都比較嫩,簡單調味保留了食材原本的味道~✨鰻魚飯定食💰178鰻魚選用新鮮的材料,經過炭火燒烤,帶來了令人垂涎欲滴的香氣和口感。鰻魚肉質鮮嫩,炭火燒烤使得鰻魚外皮烤得酥脆,內部肉質保持了柔軟和多汁。滑蛋柔軟嫩滑,還有一陣黃油香~😋總的來說非常推薦,用餐體驗不錯~
📍鳥居居酒屋
✨特選六本燒鳥💰168
✨鰻魚飯定食💰178
😋總的來說非常推薦,用餐體驗不錯~
今日朋友升職請食飯揀咗呢間位於銅鑼灣SOGO隔離澳門逸園17樓嘅「鳥居居酒屋🏮」入到餐廳完全覺得喺日本嘅居酒屋🏮感覺真係好好🥳✨前菜有清甜沙角、紅蘿蔔🥕青瓜🥒椰菜及西芹條健康又清新🫶✨五點厚切刺身盛有三文魚、帶子、赤蝦🦐油甘魚及甜海膽😍款刺身色澤新鮮😍海膽味鮮甜🥰✨蟹肉芝麻凍菠菜味道豐富又獨特😊蟹肉下面係新鮮凍菠菜😍加入麻香十足芝麻醬好食😎✨味噌燒大活帆立貝及聖子皇🤤大帆立貝真係超級大粒😍肉質燒到剛剛熟保持濕潤嘅嫩滑口感🤤聖子皇加入蔥粒好香😊鮮甜又彈牙😋海水味濃🤩✨串燒方面有手造豆腐配木魚🤤豆腐表皮燒到金黃香脆😊內裏則保持軟滑口感🫶豆味香濃🤗免治雞肉串配月見🥚雞肉棒食落鬆軟中間拌入雞軟骨🫢口感豐富加上蛋漿醬油好食😋露荀豬肉卷將豬肉包住爽脆露荀☺️豬肉燒過後油脂慘入哂係荀筍入面👍✨一夜干喜之次🤤係日本既夢幻魚真係點燒都咁好味😋因為喜知次油脂特別豐富😬燒烤過後魚皮變得焦香酥脆🤩魚油與帶口感既魚肉結合🤩我一個人食左大半條😂✨雲丹海膽稻庭烏冬·鵪鶉蛋蔥師傅好大方咁將加拿大海膽紫菜絲放係凍稻庭烏冬上面😍另外鵪鶉蛋😬蔥絲粒及wasabi 隨自己喜好放入凍醬油拌勻再將海膽稻庭烏冬混合一齊食😊讓人愛不釋

✨前菜有清甜沙角、紅蘿蔔🥕青瓜🥒椰菜及西芹條健康又清新🫶

聖子皇加入蔥粒好香😊鮮甜又彈牙😋海水味濃🤩

✨雲丹海膽稻庭烏冬·鵪鶉蛋蔥
師傅好大方咁將加拿大海膽紫菜絲放係凍稻庭烏冬上面😍另外鵪鶉蛋😬蔥絲粒及wasabi 隨自己喜好放入凍醬油拌勻再將海膽稻庭烏冬混合一齊食😊讓人愛不釋口🤤

最後朱古力🍫麻糬窩夫🧇中間濃郁朱古力及Q彈麻糬都唔會超甜👍細膩帶層次感🤗

飲品揀咗薑味燒酎和白桃味汽水😬薑味燒酎飲落微微的辣薑味😍 燒酎味較淡好易入口🤭白桃味汽水桃香十足好甜蜜🥰鍾意飲High ball 朋友$98蚊Free flow 兩個鍾😎

• 加拿大海膽伴冷稻庭烏冬
  • 味噌燒日本活帆立貝
  • 一夜干喜之次
今晚老公生日諗住訂枱食返餐見到咁多好評就揀左呢間點知一入門口 職員好似未訓醒咁 招呼都無聲氣咁,而且聞到一陣煙味。坐低就攞左杯收費前菜嚟$36 我話唔需要佢就收返,但點完餐到野食嚟茶水都無杯。而全店只有三枱客拎起餐牌先知每款串燒最少要叫兩串,已經覺得好出奇,平時緊係自己想食咩就叫咩…由於感覺真係太不良好,我地都只係叫左4款試試算薩摩雞翼一夜干,食落同平時屋企煎嘅無分別 調味欠奉月見免治雞肉棒都好普通 食落似豬肉其實生意都唔好,都唔俾心機做好門面功夫串燒就係食個氣氛,開心自然會叫多幾串,唔使靠收埋啲前菜錢,同焗人叫兩串。最後我地轉場去左隔離食炸串,即刻開心返
今晚老公生日諗住訂枱食返餐
見到咁多好評就揀左呢間
由於感覺真係太不良好,我地都只係叫左4款試試算
薩摩雞翼一夜干,食落同平時屋企煎嘅無分別 調味欠奉

月見免治雞肉棒都好普通 食落似豬肉

其實生意都唔好,都唔俾心機做好門面功夫
最後我地轉場去左隔離食炸串,即刻開心返
2024-04-19 41 浏览
近期愛上吃日式串燒,剛巧看到有做半價活動,所以就來鳥居居酒屋試一下,昏暗的店面很有處身日本的居屋的氛圍,看看餐牌跟牆上的推介都合我口味,而主動介紹半價餐牌也令人感動,外加之因我只有1人亦幫我問能否特別處理可每款單點1串,因為半價串燒是以1款2串起計。說到食物部分,最興奮是highball任飲只需98蚊,而大部分食物都有水準,特別是味噌燒大元具,那種鮮甜味想即時再來一份,燒聖子也不錯,燒喜之次一夜干也夠水準,我已預計約朋友一起來

燒大蔥雞肉

味噌燒大元貝
半條燒喜之次
燒鱈魚條+燒銀杏
2024-04-12 1117 浏览
附近sogo 行完街,想食休閒午餐去到逸園中心17樓,午市套餐$88 ~ $268豐儉由人,有前菜、湯、茶碗蒸、主食店內日式居酒屋裝修有特色,完全返到日本感覺 前菜、茶碗蒸、麵豉湯茶碗蒸香滑有蛋味湯有加入蜆肉煮都幾鮮甜 一本鰻魚飯定食 $178第一見到鰻魚飯真係好吸引!目測鰻魚身長12寸,咬落多汁沒有鯹味,加上滑蛋同日本飯,配搭完美! 精選6本 $168有6串美味串燒性價比高!有厚切牛舌、西京鮎魚、雞翼、鹽燒牛肉、露荀豬肉卷、冬菇,即叫即燒串燒,需等候15分鐘,食好東西一定要等!厚切牛舌牛香豐富,入口爽口彈牙雞翼簡單灑上鹽,外皮燒得香脆,已經好好食西京鮎魚肉嫩滑,加上白麵豉醃完再燒,好惹味露荀豬肉卷入口juicyOverall, 環境食物服務質素都好好下,休閒食個lunch好地方Menu

店內日式居酒屋裝修有特色,完全返到日本感覺

前菜、茶碗蒸、麵豉湯

茶碗蒸香滑有蛋味

湯有加入蜆肉煮都幾鮮甜

一本鰻魚飯定食 $178

精選6本 $168

厚切牛舌牛香豐富,入口爽口彈牙
雞翼簡單灑上鹽,外皮燒得香脆,已經好好食
西京鮎魚肉嫩滑,加上白麵豉醃完再燒,好惹味
露荀豬肉卷入口juicy

Menu

• 露筍豬肉卷
  • 厚切牛舌
2024-04-03 52 浏览
放工有咩開心得過·去居酒屋同朋友食串燒飲兩杯銅鑼灣人氣居酒屋 • 鳥居最新4月限定優惠聯同國泰推出 • 國泰𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐧𝐮食飯仲可以儲埋miles⟡.·4月限定·鳥居X國泰 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐧𝐮($1480/2人)ꕺ和風蒜子番茄沙律沙律加入蒜子調味· 清爽開胃ꕺ白松貝刺身師傅將白松貝切成小塊·口感爽脆鮮嫩厚肉而鮮甜無比· 有著馥郁的海洋氣息ꕺ味醂魚乾味道香甜而充滿鮮味· 佐酒必備小食ꕺ味噌醬燒龍蝦上枱一刻超級香!!!龍蝦好巨型· 師傅火喉拿捏得剛好龍蝦新鮮彈牙· 啖啖肉富有肉汁味噌咸香提鮮· 提升龍蝦鮮味·每口都大滿足ꕺ串燒五款(各2串)༯蘆筍豬肉卷 ༯自家製月見免治雞肉棒༯燒厚切牛舌༯一夜干雞翼༯燒鱔串燒燒到乾身·裡面還能保留肉汁· 調味恰宜最喜歡是厚切牛舌·口感爽嫩;雞翼外皮非常脆身·雞肉帶濃濃雞油香;燒鱔魚肉肥美·爽嫩彈牙ꕺ海膽伴冷稻庭烏冬充滿浮誇感的海膽烏冬烏冬上面舖滿海膽· 看著誘人海膽新鮮甘甜·配搭Q彈烏冬是消暑最佳良品ꕺ朱古力窩夫窩夫裡面是朱古力雪糕· 剛好滿足飯後需要一點甜
放工有咩開心得過·去居酒屋同朋友食串燒飲兩杯

厚肉而鮮甜無比· 有著馥郁的海洋氣息

ꕺ味醂魚乾
味道香甜而充滿鮮味· 佐酒必備小食

ꕺ味噌醬燒龍蝦
上枱一刻超級香!!!
龍蝦好巨型· 師傅火喉拿捏得剛好
龍蝦新鮮彈牙· 啖啖肉富有肉汁
味噌咸香提鮮· 提升龍蝦鮮味·每口都大滿足

ꕺ串燒五款(各2串)
༯蘆筍豬肉卷
༯自家製月見免治雞肉棒