2020-01-11
返香港探親遷就佢地居住地點便在柴灣食晚飯。移民前未見過呢間咪試下囉!星期六見居然唔係好滿座都覺得奇怪,一坐低叫餸就知點解!個阿姐(應該係樓面主管),好唔耐煩咁寫單,一路寫一路問「係咁多喇嘩?」足足每點一樣餸就問一次,直情唔想我地繼續點,簡直幫老細倒米!上菜另一個後生男侍應仲衰,佢同事在我在邊上菜,我咪避去右邊,點知呢條友在我右邊上菜,居然話:「你都比個位我先得架?」,喂,大哥!我已左閃右避仲比你話?你估我有後眼架?我地叫左咕嚕肉、海南雞飯、蒸魚、松露鮮蝦炒蛋,平心而論,啲食物質素唔錯,好過好多茶餐廳,價錢又算合理,講食呢度係唔錯,可惜樓面啲服務態度惡劣,幾好食都運背脊骨落!經濟環境差,飲食業首當其衝,再唔改善的話,我相信呢間嘢好快消失!