2024-04-13
觀塘多野食係人都知,但返工人太多,所以一到lunch 度度都人頭湧湧。唔知好彩定唔好彩,今日黎觀塘做野遲左放lunch ,所以食晏少少,人流減退,輕鬆搵到位!行過見到呢度裝潢都特別,有兒時感覺,好似入左時光隧道甘😆就決定食呢間啦!唔好講少,甘熱既天氣,一杯凍飲好重要!呢個冰涼既玄米茶非常解渴,正!拉麵有好多唔同既湯底同主菜,仲可以以$22追加飲品同小食,抵食!我叫左個濃白雞濃叉燒拉麵雞湯好濃,又唔會太咸,只色甘奶白,一定係落左唔少材料,煲左好耐!飲落好鮮甜,無落味精!麵可以選軟硬度,好爽口彈牙。叉燒大件又入味,浸係個湯底食好好味!另加左明太子,微辣,夾住麵同叉燒食又多一重味道!朋友叫左黑蒜油豬骨湯叉燒拉麵隔離都文到好香既黑蒜油味!試左一啖湯,都係好濃,正完豬骨湯味!好好飲炸魷魚鬚,新鮮炸起,好熱好脆,魷魚夠大條,食落好有口感,好好味!蟹肉忌廉薯餅一樣係好鬆脆,外脆內軟,入面食到有一條條既蟹肉整體上唔錯!最重要個湯底夠濃又無味精,會再去!
我叫左個濃白雞濃叉燒拉麵
麵可以選軟硬度,好爽口彈牙。
叉燒大件又入味,浸係個湯底食好好味!
另加左明太子,微辣,夾住麵同叉燒食又多一重味道!
朋友叫左黑蒜油豬骨湯叉燒拉麵
蟹肉忌廉薯餅
一樣係好鬆脆,外脆內軟,入面食到有一條條既蟹肉
整體上唔錯!最重要個湯底夠濃又無味精,會再去!