2024-01-17 144 浏览
之前都幫襯過好多次都算常客今日一食酸菜魚腥到想嘔感覺仲有陣排水沟味啲芽菜又半生熟咁加咗水晶粉都係半生熟咁我仲未講佢啲湯稀到得辣 冇酸味啲料好似比之前食越嚟越少咁大佬 我係食酸菜魚唔係食腥辣魚呀同經理反映咗都係冇下文仲要係度話翻我哋話咩我哋叫得唔夠辣點點點我之前食過咁多次 次次都叫同一樣野態度差到咁 話翻個客轉頭都有既好失望 不會再有下次了感覺換咗老細咁都不禁懷疑係我養大咗個胃口定佢哋真係差咗咁多又痛失一間愛店
之前都幫襯過好多次
感覺換咗老細咁
都不禁懷疑係我養大咗個胃口定佢哋真係差咗咁多
又痛失一間愛店
2024-01-04 127 浏览
未試過堂食人生中第一次食毛血旺係咁少料…份量驚人,外賣拎上手勁重!滿心歡喜咁彈下彈下拎翻公司食,結果一打開,全部花椒辣椒,我理解嘅(中辣)撈下啲食材…午餐肉 豆芽 豬紅 牛柏葉…?冇了…?午餐肉都叫大舊嘅,豬紅都算ok多…??豆芽…emmmmm 我expect可以多啲菜囉💀牛柏葉真係大癲,碎到連我手指公嘅指甲咁闊都冇,碎到爆炸搞到我好悽慘咁好似不停撈碎片食…差唔多價錢 遠少少嘅x婆婆真係好大對比…😔之前食水煮魚又係…啲配菜少到令我懷疑係咪歧視我外賣…好crazy
未試過堂食
撈下啲食材…午餐肉 豆芽 豬紅 牛柏葉…?冇了…?
搞到我好悽慘咁好似不停撈碎片食…
外卖自取
2023-11-28 163 浏览
日本百貨公司優惠週,好多人排隊等住入去濕平,附近金百利《麻辣派對》是不二之選。銅盤烤石斑魚(麻辣味)~揀咗bb辣,味道啱啱好,銅盤用爐熱住食,熱辣辣香噴噴,石斑魚好新鮮,啖啖肉,配料相當豐富,包括魔芋片、高纖維芽菜、煙韌蜂巢布包豆腐,仲有爽口萵筍。家常豆腐~汁料調得好好,輕輕炸過嘅豆腐,軟滑可口,掛滿美味醬汁,木耳爽口,仲有秀珍菇。大刀牛肉小麵(bb辣)~採用牛展,大量脆花生,麻辣風味,麵條夠爽口,bb辣度剛剛好。檸檬C & 水果茶~例牌要點嘅特色凍飲,味道清新,最啱解辣。食到尾聲餐廳送上紅豆沙,唔會太甜正合我心意。
銅盤烤石斑魚(麻辣味)~
配料相當豐富,包括魔芋片、
高纖維芽菜、煙韌蜂巢布包豆腐,仲有爽口萵筍。
家常豆腐~
大刀牛肉小麵(bb辣)~
檸檬C & 水果茶~
例牌要點嘅特色凍飲,味道清新,最啱解辣。
食到尾聲餐廳送上紅豆沙,唔會太甜正合我心意。
2023-11-26
2023-11-12 189 浏览
餐厅评价:一次糟糕的用餐体验在我最近的一次用餐中,我不得不对这个餐厅提出一些严厉的批评。这家餐厅的食物非常辣,服务态度也相当差劲,环境也让人感到不舒服,而且菜品也不新鲜。首先,让我来讲讲食物的问题。我去这家餐厅点了麻辣锅,结果却被辣得无法入口。辣味过于浓烈,把其他食材的味道完全掩盖了。我非常失望,因为我本来期待能品尝到一道美味的菜,而不是一口辣得让人难以忍受的菜肴。其次,服务态度也是令人沮丧的。服务员的态度冷漠而不友好,完全没有关心客人的感受。不主动提供水,也不提供纸巾,还特别凶,我感到非常的不满,因为作为一家专业的餐厅,他们应该尊重客人。环境方面,这家餐厅也有很大的改进空间。桌子上摆放的餐具并不干净,墙壁上的油渍也没有得到有效的清理,整个餐厅给人一种不卫生的感觉。这种环境让我对他们的卫生标准产生了怀疑,也让我对他们的食品质量产生了顾虑。
餐厅评价:一次糟糕的用餐体验

2023-10-31 183 浏览
今天與外國朋友一年一度的聚會,大家都喜歡吃辣🌶️~便揀選了最近銅鑼灣鬧市的一間火鍋餐廳🥘,交通非常方便,店內天花上有不同顏色的花球作設計,牆上掛上很多部電視📺播放着餐廳開幕時的花絮,看到有很多明星都有參加。我們隨即點選了水煮酸菜魚🐟,選擇了江團魚,以及然後還加了肥牛🥩及午餐肉~店內餐牌貼心,有五種辣的程度供客人選擇,包括走辣、Bb辣、小中大辣,還有自家製辣椒粉,適合自選辣度~我們怕會太辣所以點了Bb辣,上菜有非常大碗的酸菜魚,內有水晶粉、芽菜、指天椒等的配料,鮮紅色的辛辣🌶️香氣刺激,急不及待要品嚐了!江團魚的肉質又嫩滑又鮮甜,不會被辛辣蓋過魚的鮮味,肥牛爽口彈牙,充滿牛油香,我們都吃到汗流浹背,滿載而歸🥘

2023-10-26 152 浏览
同朋友Shopping完我想食辣野,佢想食魚所以佢就提議近近地去啲間環境舒服,好有情調🔆重慶銅盤烤石斑-老檀酸菜味型(BB辣)另加肥牛肉 & 毛肚(牛栢葉)好大鍋,石斑已起骨,全魚煎香,底部放左勁多配料(芽菜、萵筍、蒟蒻、金菇、豆腐。。)再額外加左毛肚同肥牛肉,大鍋到我同朋友懷疑食唔食得曬,好彩最後食得曬!石斑厚肉無骨,啖啖肉,吸收埋湯汁,酸辣適中,爽! 而牛肉、毛肚同酸菜真係最夾,全部食清!跟住叫左3個小食🔆派對口水雞 (BB辣)啲雞好滑,辣味剛好,岩曬我啲鐘意食辣又不能食太辣既人🔆鮮椒爽脆生腸 (BB辣)一向都好鐘意食生腸,啲間個生腸真係整得好爽脆,配埋個鮮椒辣汁真係無得頂!夠曬野味! 🔆涼拌魚皮卷 (BB辣)魚皮唔係好多地方有得食,而且仲要整得好食都唔易,所以一試,都有驚喜! 魚皮、辣汁配埋花生,一口一啖,回味無窮! 雖然我只係BB辣級數,但整體全部都有驚喜!仲要辣得好過引!
同朋友Shopping完
我想食辣野,佢想食魚
所以佢就提議近近地去啲間
環境舒服,好有情調

🔆重慶銅盤烤石斑-老檀酸菜味型(BB辣)
另加肥牛肉 & 毛肚(牛栢葉)

跟住叫左3個小食

🔆派對口水雞 (BB辣)

派對口水雞 (BB辣)

啲雞好滑,辣味剛好,岩曬我啲鐘意食辣又不能食太辣既人

🔆鮮椒爽脆生腸 (BB辣)

鮮椒爽脆生腸 (BB辣)

🔆涼拌魚皮卷 (BB辣)

涼拌魚皮卷 (BB辣)

雖然我只係BB辣級數,但整體全部都有驚喜!仲要辣得好過引!

重慶銅盤烤石斑-老檀酸菜味型(BB辣)
派對口水雞 (BB辣)
鮮椒爽脆生腸 (BB辣)
涼拌魚皮卷 (BB辣)
2023-10-24 108 浏览
午飯時段,跟同事到公司附近的麻辣派對午餐。餐廳環境佈置幽暗有情調,過往都是在這晚餐為主,午餐還是頭一回 😌午市套餐相當抵食 👍👍,而且款式甚多,有辣有唔辣,悉隨尊便,總有一款合口味。點了兩份套餐,先是小蔥餐肉炒蛋套餐 $68炒蛋滑溜,不會死實實的,餐肉煎香厚切,加上小蔥調色調味,錦上添花。是日餐湯是甘荀黃瓜瘦肉湯,大大碗的,黃瓜清熱,甘荀甜美,高質例湯。另一份午餐是干煸杭州花菜咸肉套餐 $68花菜軟硬適中,份量偏多,胃口大一點的都能滿足!咸肉夠咸夠香,伴飯佳品。餐飲凍檸茶,夠凍夠大杯,港餐必備食飯最緊要又平又好味,它做得到!
午飯時段,跟同事到公司附近的麻辣派對午餐。

點了兩份套餐,先是小蔥餐肉炒蛋套餐 $68

另一份午餐是干煸杭州花菜咸肉套餐 $68

花菜軟硬適中,份量偏多,胃口大一點的都能滿足!

咸肉夠咸夠香,伴飯佳品。

餐飲凍檸茶,夠凍夠大杯,港餐必備

食飯最緊要又平又好味,它做得到!
2023-10-23 523 浏览
之前麻辣派對裝修,裝修後第一次幫襯🔹酸菜魚🔹🔹麻辣水煮牛🔹🔹乾煸四季豆🔹‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‍‌‌‌​‍‍‍‍‍​‍‍‌‌‌​‌‌‌‌‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‌‌‌‌​‌‍‍‍‍​‌‍‍‍‍​‌‌‍‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‌‌‌‌‌​‍‌‍‌​‍‍‍‍‌​‍‌‌‌​‌‍​‌‍‍‌​‌‍‍‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‍‌‌‌​‌‌‌‌‌​‌‍‍‍‍​‌‌‍‌​‌‍‍‌‍​‌‌‍​‍‌‌‌‌​‌‌‍‍‍​‌‍‍‍‍​‍‍‍首先,我要讚一下麻辣派對的裝修風格。裝修後的店面看起來非常時尚和現代化,色彩搭配也很和諧。走進店內,氛圍非常熱鬧活潑,給人一種舒適又愉快的感覺。我特別推薦他們家的酸菜魚和麻辣水煮牛。這兩道菜都是以川味為主打,口感十分豐富且味道正宗。酸菜魚湯底清爽而不失香味,在嘴裡一口咬下去時會有一種微微辣、微微酸、微微甜的感覺,非常開胃。而 麻辣水煮牛則是以嫩滑多汁的牛肉片搭配香辣浓郁的湯底,吃起來辣辣的刺激味蕾,非常適合喜歡吃辣的人。除了這兩道招牌菜,乾煸四季豆也是我推薦的一道菜品。四季豆炒得剛剛好,保持了豆角本身的鮮嫩口感,配上一點點的辣椒和香料,非常開胃可口。如果你喜歡川菜或者愛
之前麻辣派對裝修,裝修後第一次幫襯

🔹酸菜魚🔹

🔹麻辣水煮牛🔹

🔹乾煸四季豆🔹

如果你喜歡川菜或者愛吃辣的話,我推薦你來這裡試試看!
最後仲有糖水食❤️🧡
  • 酸菜江團魚
  • 水煮牛肉
  • 乾煸四季豆
2023-10-21 97 浏览
Came here today as we were craving Sichuanese food. This was one of the closest options from where we were, and we had never tried this restaurant. Rather than ordering one of their larger signature dishes, we ended up ordering a lot of the small homemade fried dishes. This was probably a mistake because the food was pretty average at best.We ordered a variety of items which all turned out to be just okay. nothing really to complain about, just that it was really nothing special. I personally f

We ordered a variety of items which all turned out to be just okay. nothing really to complain about, just that it was really nothing special. I personally feel that had we ordered the signature dishes, the review might have been different. But in any case, this review is just for the dishes we ordered, and unfortunately they did not impress.
Fried Mongolian lamb with cumin and scallion
2023-10-16 70 浏览
同一個非常食得辣嘅朋友去,佢一路食一路話好正,我就一路食一路流鼻水,其實小小辣都已經好辣,可能因為我無咁食得辣,淨係記得自己不停灌椰子水🥹食完離開的時候,全身都係辣味~
2023-10-12 118 浏览
📍麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)📍銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖🟡麻辣肥腸鍋(BB辣)$178+$28茄子+ $58五花肉 +$68蒙古羊肉銅鑼灣搵食想食麻辣鍋,點了招牌的麻辣肥腸鍋,仲加點咗茄子、五花肉和蒙古羊肉。我哋點BB辣,唔係幾食得辣嘅人呢個辣度適中,微微的麻,恰到好處!肥腸吸收哂啲麻辣汁,非常香濃。茄子絕對要點,好入味!五花肉同蒙古羊肉每一塊都大大件,非常足料!餐廳的環境寬敞舒適,氛圍輕鬆。好適合朋友聚會!如果喜歡麻辣菜式和唔同配料的結合,可以過嚟試吓!
📍麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖

🟡麻辣肥腸鍋(BB辣)$178
+$28茄子+ $58五花肉 +$68蒙古羊肉

肥腸麻辣鍋
2023-10-12
肥腸麻辣鍋
2023-09-13 165 浏览
好久沒吃麻辣派對,家父無辣不歡,當中尤愛吃麻辣。一聽到要到麻辣派對,自然是舉手贊成。有辣有唔辣,有鑊氣小炒,又有正宗麻辣菜,無論是吃大辣的家父,還是吃十小辣的我,都有適合的菜式回鍋肉香濃惹味、佐飯一流,整道菜吃起來辣中帶甜,肥肉肥而不腻,瘦肉香而不柴,肉香四溢,味道咸香,連椰菜也吸收了豬肉和豆瓣醬的味道。家常豆腐即紅燒豆腐,豆腐質地柔軟,配上惹味的紅燒汁,盡滲透豆腐當中。麻辣雞鍋醬汁濃郁,香辣惹味,花椒香味的麻和辣椒的辛辣結合,展現麻辣的精髓。雞件不會切得太碎,炸過亦不會油膩,家父表示滿意!蜜語水果茶來麻辣派對必定要叫的大大杯水果茶!解渴解辣!
好久沒吃麻辣派對,家父無辣不歡,當中尤愛吃麻辣。
一聽到要到麻辣派對,自然是舉手贊成。
有辣有唔辣,有鑊氣小炒,又有正宗麻辣菜,
無論是吃大辣的家父,還是吃十小辣的我,都有適合的菜式
回鍋肉
香濃惹味、佐飯一流,整道菜吃起來辣中帶甜,
肥肉肥而不腻,瘦肉香而不柴,肉香四溢,味道咸香,
連椰菜也吸收了豬肉和豆瓣醬的味道。
家常豆腐
麻辣雞鍋
雞件不會切得太碎,炸過亦不會油膩,家父表示滿意!
蜜語水果茶
來麻辣派對必定要叫的大大杯水果茶!
解渴解辣!
2023-08-16 296 浏览
每次見到個招牌都以為只有麻辣鍋食,辣字讓我有些害怕。但事實上,原來有提供非辣的香鍋、酸菜魚、烤魚和焗龍蝦等選擇,這麼多選項難怪平日總是排隊的人很多。酸菜味江團魚 $236江團魚片的份量很多,魚肉嫩滑無骨,每一口都充滿了魚肉的口感。魚片又彈又脆,配料中有豐富的大豆芽菜、酸菜、紅辣椒、青辣椒、泡椒、蒜片,甚至還有蒟蒻。酸菜湯開胃美味,辣度可以選擇大辣、中辣、小辣或無辣,我選擇了小辣,不算太辣,酸味和辣味很容易入口。另外加左水晶粉,飲埋啲湯飽到傻左。手撕包菜 $78椰菜炒得夠爽口,食完成碟即刻覺得自己健康左。有大、中、小及BB辣揀,怕辣揀BB辣就無有怕啦。蜜語水果茶 $38裡面有多種水果片,如西瓜、香橙、火龍果和青檸,凍冰冰飲完透心涼,解辣一流爽晒。
每次見到個招牌都以為只有麻辣鍋食,辣字讓我有些害怕。

酸菜味江團魚 $236

手撕包菜 $78
手撕包菜

蜜語水果茶 $38
2023-08-15
手撕包菜
蜜語水果茶
麻辣風雲當走進麻辣風雲餐廳時,已被那充滿香料和辣椒的氣味所吸引,期待著品嚐這家餐廳的招牌菜式。首先上桌的是蘆筍。這道菜的蘆筍經過短暫的煮沸後,以一種醬汁裝飾。我咬下第一口時,蘆筍的口感非常新鮮,這讓我非常喜歡這道菜。接下來端上桌的菜式是水煮魚。這道菜的魚肉看起來非常鮮嫩,煮在一鍋湯汁中,湯汁裡還有豆芽和豆皮等配料。當我嚐了一口時,我感覺到這道菜非常辣,但同時也非常美味。魚肉非常嫩,湯汁的味道則非常濃郁,辣椒和香料的味道經過調和後,形成了一種獨特的味道,這道菜的美味讓我一直回味不已。
麻辣風雲

2023-07-29 166 浏览
環境有氣氛。次次去麻辣派對都係食酸菜魚今次就試吓其他野!見到隔離枱鍋豬手大盤又吸引但又想食雞,所以叫鍋雞再另加《 豬手 💲78 》落去咁就兩全其美啦!《 黃燜雞鍋(半隻) $168 》都好大盤好多雞件同豬手~豬手膠質滿滿好稔嫩;雞件多又入味~個醬汁滋味濃郁超下飯,所以真係嗌《 白飯 💲12 》~除咗豬手,仲另嗌咗 《 四季豆💲28 》同《 凉瓜 💲28 ¥》兩款配菜。原來涼瓜同鍋嘅香濃醬汁係好夾架,變得甘甜又惹味~餐廳有水提供,而且係檸檬水,不過飲品選擇都多~職員有主動性,會自動自覺幫客人換碟、添水,幾好。

環境有氣氛。

次次去麻辣派對都係食酸菜魚
今次就試吓其他野!

見到隔離枱鍋豬手大盤又吸引

《 黃燜雞鍋(半隻) $168 》
都好大盤好多雞件同豬手~

豬手膠質滿滿好稔嫩;

餐廳有水提供,而且係檸檬水,不過飲品選擇都多~

職員有主動性,會自動自覺幫客人換碟、添水,幾好。
2023-07-25