黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-02-14 276 浏览
落單:椰皇壽喜燒鍋、串燒、生蠔2隻-第一次寫評價獻畀呢間餐廳老實講嘢食係唔差 但係佢個鍋傳熱麻麻再加上真係等咗好耐好耐好耐!可能係情人節啦 多人瘋狂漏單錯單遲單比錯隔離檯😡基本上每一檯都係咁-我地08:50落單 最後 9:45個鍋先到講真你地要食嘅 考慮下自己夠唔夠時間等😔一開始已經比錯我地個茄子串燒隔離檯收番之後連埋其他串燒先畀我地串燒不過不失 OK好食-但係等其他菜已經等到就嚟餓死生蠔等咗差唔多40分鐘先上到中間已經吹過一兩次最後遲咗仲要上錯另一款生蠔🦪仲要好似唔係好新鮮 腥味好重食落有少少生蠔殼 呢個認真麻麻食完個生蠔同埋串燒 個鍋都未到望住附近有一檯遲過我地去已經食完咁濟..-然後中途仲發現隔離個檯原來仲慘過我地😵‍💫佢地早過我地到叫咗個最貴Set淨係嚟咗生蠔 同一個主菜上咗個鍋 但係原來唔係佢地 應該係本來要上比我地嘅我地走個陣佢地個鍋先啱啱到但係仲有Pizza同埋其他嘢未到-除此之外 後面仲有幾檯 有個男人走左出嚟問佢地個鍋整咗未 未整直情唔要 佢地都差唔多等咗成個鐘隔離另一對情侶都仲有個餐未到講真唔會再去🫠你地要試建議食Lunch 或者冇咁多人嘅時間食因為個度人手係完全唔
落單:椰皇壽喜燒鍋、串燒、生蠔2隻

第一次寫評價獻畀呢間餐廳

老實講嘢食係唔差 但係佢個鍋傳熱麻麻
再加上真係等咗好耐好耐好耐!

可能係情人節啦 多人

最後遲咗仲要上錯另一款生蠔🦪
仲要好似唔係好新鮮 腥味好重
食落有少少生蠔殼 呢個認真麻麻

食完個生蠔同埋串燒 個鍋都未到
望住附近有一檯遲過我地去已經食完咁濟..

然後中途仲發現隔離個檯原來仲慘過我地😵‍💫

2024-02-14
庆祝纪念
情人节
2024-02-14 66 浏览
本來情人節想同另一半食餐好,鐘意食日本嘅我見comment 唔錯就抱住期待嘅心情黎試。點知點左野食半個鐘都未上到,叫人又冇人應,有個職員係完全迴避,當睇我地唔到,隔離枱都一樣,三催四請都唔上菜,我地只係叫左一個壽喜燒同12貫壽司,都差唔多等左成個鐘先上到壽司,但個壽喜燒都係不見蹤影。吹完放低個爐,轉頭又收番起個爐,比個爐我望梅止渴?真係成個問號係頭頂。仲要聽到隔離都等左好耐,幾經等待上菜,點知原來都係上錯菜。極不推薦,價錢唔平,服務態度有待改善。
2024-02-12 61 浏览
就快情人節,大家諗好同你愛人去邊慶祝未呢~今次黎到位於尖沙咀既日式料理,未入去門口已經佈置得好靚好有氣氛裡面佈置都冇令人失望,好多不同日本文化元素,令進餐時更加猶如置身外地先來海膽,比我預期鮮甜,食得出既新鮮,超級讚平時食生蠔都係原隻上,原來加上配搭調味,可以令生蠔既鮮味再去另一層次,打緊呢篇食評既我已經回味緊個人建議食既次序:1個人建議食既次序:2個人建議食既次序:3關東煮賣相精緻,打卡一流職員會加上椰子做湯底,特別鮮甜仲有多款串燒,特別推介豚肉荔枝串燒,超好味壽司不過不失,飯略嫌唔夠醋味
就快情人節,大家諗好同你愛人去邊慶祝未呢~

先來海膽,比我預期鮮甜,食得出既新鮮,超級讚

個人建議食既次序:1

個人建議食既次序:2

個人建議食既次序:3

關東煮

賣相精緻,打卡一流

職員會加上椰子做湯底,特別鮮甜

仲有多款串燒,特別推介豚肉荔枝串燒,超好味

壽司不過不失,飯略嫌唔夠醋味
2024-02-07 100 浏览
好難食的麻油烏冬,一個牛pizza要等個鐘,又唔一早同客講明。d野食油到入唔到口。鐘意坐就即管去呢間黑木堂。真正垃圾, 用餐時間用來寫comment最好。個pizza 其實是一個油面包。
2024-02-03 193 浏览
📍黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓==============================呢間居酒屋位置非常方便,距離尖沙咀地鐵站大約5分鐘,裝修非常日本風而且超多打卡位,午市惠顧任何午餐都可以享用自助沙律吧同無限添飲麵豉湯,而且價錢唔太貴==============================留心熔岩蛋三文魚飯火灸三文魚刺身有好多片而且係厚切,味道鮮甜非常飽肚灸燒四合丼灸燒刺身非常新鮮火燒八貫壽司加烏冬壽司全是手握壽司,材料非常新鮮,配上烏冬非常飽肚
📍黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓

留心熔岩蛋三文魚飯
火灸三文魚刺身有好多片而且係厚切,味道鮮甜非常飽肚

灸燒四合丼
灸燒刺身非常新鮮

火燒八貫壽司加烏冬
壽司全是手握壽司,材料非常新鮮,配上烏冬非常飽肚
2024-02-03
午餐
2024-02-03 110 浏览
呢一間居酒屋已經喺尖沙咀可以好多年,見到有好多comment,咁大家嘅評價都唔錯,同埋見到餐廳推廣緊壽喜燒,依排凍凍地都想食日式火鍋而且餐廳裝修得好靚,好多打卡位,今日一於過嚟試行✨M7澳洲和牛水菜卷$169澳洲黑毛和牛喺日本黑無毛牛和美國黑安格斯牛配種而成,特色係牛味比較濃,又可以減少和牛嘅油膩感,水菜卷好爽脆,兩個配搭剛剛好✨椰皇壽喜燒 A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒$398第一次食壽喜燒,加椰皇水,店員即場喺你前加椰皇水,壽喜燒湯底濃郁,加左椰皇水唔會太甜,亦都有淡淡的清酒香味,蔬菜,豆腐,葛絲吸入晒湯底嘅甜味,簡直一流寶盒除左有日本同澳洲和牛仲有兩隻大蝦同埋年糕福袋,牛肉味比較濃,肉質厚實卻又軟嫩,而油花細緻,寶盒足足有六大塊和牛,非常滿足✨珍寶燒蠔(黑松露牛油野菌)$78燒蠔大大隻好新鮮,肉質好creamy,加埋黑松露牛油野菌一齊燒更加惹味✨玉子燒汁脆活海鰻$188大大塊好厚肉,食得出鰻魚本身嘅鮮味,鰻魚肉質亦都比較重油脂感,細魚骨好少,鰻魚汁亦都好惹味,玉子燒蛋味好重,甜甜地加味淋一齊整,玉子嘅質地好滑✨紅火龍佛手柑熊茶$78✨蜜桃烏龍熊茶$68飲品造型全部都加上啤啤冰塊🧊,打

✨M7澳洲和牛水菜卷$169

✨椰皇壽喜燒 A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒$398

✨珍寶燒蠔(黑松露牛油野菌)$78

✨玉子燒汁脆活海鰻$188

✨紅火龍佛手柑熊茶$78
✨蜜桃烏龍熊茶$68
飲品造型全部都加上啤啤冰塊🧊,打卡一流,除咗賣相吸引之外,亦都好香果茶嘅味道

2024-01-28 125 浏览
好正好正~~!環境不錯~食物好吃!首先,我們點了M7澳洲和牛水菜卷,澳洲和牛的口感都鮮嫩多汁,與蔬菜的清爽口感令整體感覺很好!接著,椰皇壽喜燒A5宮崎+M7澳洲和牛寶盒實在好適合打卡。A5宮崎和M7澳洲和牛的經過壽喜燒輕輕一煮,肉質融化在口中。155mm珍寶燒蠔的蠔肉很新鮮~~~我們還品嚐了玉子燒汁脆活鰻。這道菜以鰻魚燒製而成,外層烤至酥脆,內裡鰻魚肉質鮮嫩。搭配著玉子燒汁的甜味,為這道菜增添了獨特的風味。作為飲品,我們點了蜜桃烏龍熊茶和藍蝶花佛手柑熊茶。蜜桃烏龍熊茶帶有清新的蜜桃香氣,茶的口感濃郁順滑!藍蝶花佛手柑熊茶則是一道色彩繽紛的茶飲,藍蝶花賦予了茶飲獨特的藍色,佛手柑則帶來了清新的柑橘風味。這兩種熊茶都是清涼解渴的好選擇。
好正好正~~!

環境不錯~食物好吃!

155mm珍寶燒蠔的蠔肉很新鮮~~~

2024-01-25 93 浏览
好耐冇出尖沙咀食飯,條街又唔同哂舖頭。揀黎一間開業有一段時間的黑木亭,希望質素有保證。🔸M7澳洲和牛水菜巻金菇肥牛食很多,水菜肥牛卷就未食過。食物由鐵板上,熱氣騰騰~ 牛肉質素好,有牛香,牛卷上灑上黑椒,好香。包著水菜又解膩,比金菇更好。🔸155m珍寶燒蠔--黑松露牛油野菌好大隻的蠔!啖啖肉而且唔腥,满意它的鮮度。蠔上面舖上黑松露牛油野菌加香葱,真係不得了。由於野菌太多,食完蠔,都仲有剩在蠔殼内,用筷子夾起單吃都好好味。它另外有麵鼓醬和芝士味揀,下次會試下。🔸玉子燒汁脆活海鳗大大的一份,鰻魚塊size好大,厚切,口感一流。甜甜鹹鹹的融合,恰到好处。兩個人食會好满足,三個人分都好,每人兩件再留肚食其他。🔸熊之降臨豆乳豬骨鍋配M7澳洲和牛珍寶雜錦盤打卡一流之餘,好食。雜錦盤有M7牛肉、豬肉、帶子、冬菇、菜、寬粉等。肉的份量足夠,每一卷肉都大塊的,肥瘦度剛好;菜的份量用驚人黎形容。太好了,正好满足到食肉獸的同伴和蔬菜控的我。🔸紅火龍果佛手柑熊茶🔸芒果烏龍熊茶兩杯都好靚唔捨得飲。要比較的話, 前者會甜些,果味較重;後者就淡些,茶味會出些。 我係清淡人士中意後者,同伴則喜歡前者。餐廳都幾好坐,冷

🔸M7澳洲和牛水菜巻

🔸155m珍寶燒蠔--黑松露牛油野菌

🔸玉子燒汁脆活海鳗

🔸熊之降臨豆乳豬骨鍋配M7澳洲和牛珍寶雜錦盤

🔸紅火龍果佛手柑熊茶

🔸芒果烏龍熊茶

餐廳都幾好坐,冷氣就一個個位有風。店員nice 的,整體都好滿意,可以再嚟。

• 玉子燒汁脆活海鰻
2024-01-21 205 浏览
曾經試過天后嗰間好好食,諗住去尖沙咀分店回味下,結果大失望 🫠入餐廳既時候見到佢地做緊special promotion全單88折,仲覺得幾抵。Order左串燒、牛肉烏冬同烤蠔。落單時有個高大男職員推薦我地試烤蟶子,講左兩次,於是決定試下。其他食物都正常,串燒調味、火候控制唔錯,其中我覺得茄子最好食,但整體性價比偏低。最特別係嗰個強烈推薦既蒜蓉烤蟶子,$88一隻,特別韌特別多沙。埋單時同番嗰位職員反映,但係佢完全零回應,哦一聲都冇。嗰一刻,覺得好似俾人scam左咁。結論,建議唔洗試。

結論,建議唔洗試。

2024-01-21
  • 茄子串燒
2024-01-21 77 浏览
放工後約了朋友到尖沙咀食飯,順便在附近逛街。我們到了一間樓上餐廳食飯,幸好我們一放工就趕到餐廳,無須等位即可入座。我們點了椰皇壽喜燒配和牛寶盒及珍寶燒蠔。火鍋賣相精美,有一隻冰雕小熊,浮坐在雜菜上。寶盒內有三款和牛,和牛各有特色,還有海蝦及福袋,還貼心放了乾冰,保持低温。珍寶燒蠔差不多有一個手掌大小,以黑松露及香葱提味。
放工後約了朋友到尖沙咀食飯,順便在附近逛街。
我們點了椰皇壽喜燒配和牛寶盒及珍寶燒蠔。
珍寶燒蠔差不多有一個手掌大小,以黑松露及香葱提味。
2024-01-19 91 浏览
📍黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓🟡M7澳洲和牛水菜卷(原價$241)$169🟡椰皇壽喜燒 A5 宮崎+M7澳洲和牛寶盒(原價$568)$398🟡155mm珍寶燒蠔(黑松露牛油野菌)(買一送一) $78🟡玉子燒汁脆活海鰻 $188🟡蜜桃烏龍熊茶 $68🟡紅火龍佛手柑熊茶 $78今日同朋友去咗黑木亭,成日經過尖沙咀都想試吓!餐廳的氛圍好溫馨舒適,讓人放鬆,入去嘅時候會敲鼓,好似好勁咁!hahaM7澳洲和牛水菜卷用澳洲和牛卷起新鮮蔬菜,搭配出色的口感和味道。椰皇壽喜燒A5宮崎和M7澳洲和牛寶盒提供3種唔同的和牛口味,帶來豐富的肉質和風味。份量都好夠,2人食超飽,正!我最鍾意155mm珍寶燒蠔,用咗黑松露牛油野菌的調味,燒蠔同黑松露的香氣相得益彰。最重要的是買一送一!crazy!78元有2隻!超抵!玉子燒汁脆活海鰻用新鮮的海鰻為主角,搭配好厚的玉子燒,正常發揮啦!最後,叫咗蜜桃烏龍熊茶和紅火龍佛手柑熊茶,兩款茶口感都好清新,帶有水果香甜的味道,正。
📍黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓

🟡紅火龍佛手柑熊茶 $78

2024-01-15
  • 蜜桃烏龍熊茶
2024-01-16 81 浏览
🐻當 @beartiffany 遇上佢最愛的bear🐻今日要好好慶祝下自己脫苦海,行完尖東經過金馬倫道尾見到呢間好日式的日本餐廳,由樓下上到二樓均是滿滿的日本裝置,黎個偽日本之旅先☺️🐻 #熊之降臨豆乳豬骨鍋 配#M7澳洲和牛珍寶雜錦盤 $338呢個鍋真係睇得又食得!!!首先睇左名就即刻落左單,係我最愛嘅熊呀!一上台馬上少女心爆發,職員細心地把豬骨牛乳湯底慢慢倒落鍋中,feel到熊熊好滿足地享受佢的message 😌滾左先試啖湯,而配料仲有白菜、豆腐、菇菌等等,湯料十足 !口感鮮嫩多汁又有濃厚油脂味的 #澳洲和牛 ,有成六大塊,真係超級大塊架!!而鮮嫩的豬肉都有成四大片,仲有鮮甜的鮮貝同菇類,真係好抵食。🐻 #M7澳洲和牛水菜卷 $169 用鐵板上的,用水份飽滿的水菜包住和牛,juicy得黎又易咀嚼,我就一定搭配洋蔥炸蒜一齊食,別有一番風味☺️🐻 #燒蠔(黑松露牛油野菌)$78 黑松露牛油野菌同蠔一齊燒真係好好香,蠔肉好滑好鮮甜,配搭野菌碎好match.🐻 #玉子燒汁脆活海鰻 $188 一上台就發出滋滋聲的鐵板活海鰻,色香味俱全。🐻 #紅火龍佛手柑熊$78 茶底係佛手柑,再配搭紅火龍同藍蝶
🐻當 @beartiffany 遇上佢最愛的bear🐻

🐻 #熊之降臨豆乳豬骨鍋 配
#M7澳洲和牛珍寶雜錦盤 $338

🐻 #M7澳洲和牛水菜卷 $169

🐻 #燒蠔(黑松露牛油野菌)$78

🐻 #玉子燒汁脆活海鰻 $188
一上台就發出滋滋聲的鐵板活海鰻,色香味俱全。

🐻 #紅火龍佛手柑熊$78
茶底係佛手柑,再配搭紅火龍同藍蝶花,仲有頂部可愛的熊熊🐻真係唔捨得把你喝掉🥹味道微酸又清甜,好爽!

🐻 #蜜桃烏龍熊茶 $68
熊仔冰係由蜜桃🍑製成,你見熊熊🐻喺度浸浴一樣得意到呢😍,仲加左玫瑰花乾味道好fresh.

呢間🏮黑木亭,經常有唔同新嘅創作料理🥢菜式,令到我每次嚟都有驚喜🤩,今次仲見到佢有1公升啤酒🍺免費挑戰,男士30秒內飲完即送你💰$500餐飲券,我嗰晚就見證住隔離再隔籬嗰枱有個👨🏻男士挑戰成功🏆!入邊地方都幾大,😊環境舒適,而且好有🏮居酒屋氣氛。除咗酒🍶之外,佢哋嘅特飲款式🍹亦十分之多,我今次就叫咗藍蝶花佛手柑🧸熊茶同埋紅火龍佛手柑🐻熊茶,十分之適合打卡又🥰好飲!🦑海鮮漬物拼盤有磯煮鮑魚,東風螺🐚,芥辣八爪魚🦑同埋鮟鱇魚肝,各有特色🐟好鮮味,尤其係磯煮鮑魚超級👍腍滑,鮟鱇魚肝十分🤤甘香!柚子醋🏯A5宮崎和牛他他表面經過🔥火炙迫咗啲油脂同香氣出嚟,😋入口時和牛獨有嘅脂香味濃😍,配上柚子醋同埋少少🧄蒜片一齊食好開胃。🐻熊の降臨豆乳豬骨鍋入面有隻大冰熊🧸,賣相十分之可愛,配埋M7🇦🇺澳洲和牛珍寶雜錦盤好豐富。未落料之前我哋都飲咗幾碗湯🥣,豆乳味香濃好好味,M7澳洲和牛🐂香嫩,元貝肥美鮮味。88mm直徑和牛球🪨石頭鍋飯份量十足🔥熱辣辣,加上少許🤏醬汁伴起上嚟十分之香,入面嘅🥰和牛球又腍又嫩滑加上底仲有啲🍚飯焦,超級好食!

入邊地方都幾大,😊環境舒適,而且好有🏮居酒屋氣氛。

2024-01-15 65 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯餐廳係位於尖沙咀近尖東位置,入邊啲裝修好有特色,而且都有唔少打卡位,一邊在特色房間同埋好似可以唱k,食物嘅種類都好多,最緊要係價理抵食澳洲和牛水菜卷$169和牛比較油膩配搭起水菜比較清爽而且上菜時候係用鐵板,熱辣辣食落去特別惹味椰皇壽喜燒配搭M5宮崎+M7澳洲和牛寶盒$398寶盒造型吸睛,仲有煙霧噴出牛肉份量比想像中多而且湯底味道適中,唔會太鹹或者太甜珍寶燒蠔黑松露牛油野菌買一送生蠔真係好大隻呀,而且依家做緊買一送一生蠔味道比較新鮮,而且上面嘅黑松露同埋野菌都好多海鮮漬物拼盤$168有鮟鱇魚肝有山葵八爪魚鮑魚最緊要打卡都好靚而且一次過食晒咁多種嘢食藍蝶花佛手柑熊茶上面嘅冰熊仔真係得意成杯嘢飲都好靚,而且飲落酸酸甜甜比較解膩北海道芒果牛乳乳酸果味濃郁飲落俾另外一杯更加酸甜如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

澳洲和牛水菜卷$169
和牛比較油膩配搭起水菜比較清爽
而且上菜時候係用鐵板,
熱辣辣食落去特別惹味

椰皇壽喜燒配搭M5宮崎+M7澳洲和牛寶盒$398
寶盒造型吸睛,仲有煙霧噴出
牛肉份量比想像中多
而且湯底味道適中,唔會太鹹或者太甜

珍寶燒蠔黑松露牛油野菌買一送
生蠔真係好大隻呀,而且依家做緊買一送一
生蠔味道比較新鮮,而且上面嘅黑松露同埋野菌都好多

海鮮漬物拼盤$168

北海道芒果牛乳乳酸
果味濃郁飲落俾另外一杯更加酸甜

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓

因為
2024-01-14 51 浏览
之前去咗一間尖沙嘴嘅餐廳,個名叫「黑木亭居酒屋」。其實已經係返多咗一次,但係覺得真係唔錯。我同個朋友叫咗一個前菜係海鮮漬物拼盤,入面有磯煮鮑魚、鮟鱇魚肝、辣東風螺同埋芥辣八爪魚。呢個拼盤真係多款多味,每一樣都好新鮮。磯煮鮑魚肉質鮮嫩,鮟鱇魚肝滑順濃郁,辣東風螺都真係幾辣不過好惹味,芥辣八爪魚口感彈牙。咩都可以試下咁,絕對係適合作為一個前菜。另外黎到既首先是A5和牛球石頭鍋飯,這道菜以石頭鍋炮製,讓飯底可以保持熱度和口感。肉質鮮嫩的A5和牛球與飯粒完美結合,每一口都讓人回味無窮。另一道菜是A5宮崎石燒厚切和牛,這道菜以石燒方式呈現,讓牛肉保持了最佳的口感和風味。每一片厚切的A5宮崎和牛都是絕頂的美味享受,肉質鮮嫩多汁,入口即化。而酸汁的加入更是好感別,讓整道菜更加平衡和美味。之後,今晚嘅主角係「熊之降臨豆乳豬骨鍋」,再配埋個M7澳洲和牛珍寶拼盤。呢個火鍋真係超得意!鍋底有個熊仔冰,用火煮溶佢,好可愛又有趣。而豆乳豬骨鍋底濃郁滋味,加上M7澳洲和牛珍寶拼盤,肉質嫩滑多汁,絕對係肉食愛好者嘅天堂。飲品方面,我哋叫咗兩杯超得意嘅熊仔造型飲品。一杯係紅火龍佛手柑熊茶,一杯係藍蝶花佛手柑熊茶。唔單

飲品方面,我哋叫咗兩杯超得意嘅熊仔造型飲品。一杯係紅火龍佛手柑熊茶,一杯係藍蝶花佛手柑熊茶。唔單止好可愛,飲品本身味道亦都非常清新。紅火龍佛手柑熊茶帶有微酸的味道,藍蝶花佛手柑熊茶則帶有花香,兩款都好開胃。

非常唔錯嘅一晚體驗。