2025-01-13
機緣巧合,星期日晏晝隨便同朋友入去準備食個快lunch,店舖室內設計骨緻,有好多香港傳統裝飾又配上熱帶雨林風情牆身😂 明顯的fusion 味做遊客生意😉坐低照落單啦,雖然唔似傳統酒樓,蒸點選擇比較少,但燒賣蝦餃鳳爪都係有既~ 另外仲叫左似出名既蝦膠尖椒,糯米飯同鹹水角大意睇唔到落單app寫茶位係每杯上,一行三人,當見到得一杯茶到既時候就笑左出黎😂 即刻禁返2杯。可能配合返外國旅客口味,都幾多不同野飲選擇~點心上枱速度都快,唔洗10分鐘已經全部送到,賣相吸引🤩新鮮熱辣 本身以為佢似煎釀青椒,但食落又真係真尖椒。有椒既辣味,但唔會太辣,有種食上隱既感覺呢款蝦腸初頭落單仲以為普通蝦腸 點知佢入面包左脆粉 應該蝦滑先炸後包滑滑腸粉,口感好特別得黎又幾夾! 雖然價錢偏旅客feel,但食物質素真心平均唔錯有驚喜環境亦都乾淨!相信如果我有外國朋友都會帶佢黎食!