環境裝修係幾特別,但野食完全係垃圾隨枱附近既小食點左沙津醬就正正常常酸味炸雞 個味同雞完全唔夾成餐得呢個叫做合格叫做<比較>好食囉半份份量-但完全無芝士味半份份量-d肉完全無味,連一粒鹽都無落果度😴半份都超大煲,入面超多雞 不過味精湯,湯又無雞味
環境裝修係幾特別,但野食完全係垃圾
隨枱附近既小食
成餐得呢個叫做合格叫做<比較>好食囉
空軍芝士烤雞
半份份量-但完全無芝士味
國民烤豚肉
半份份量-d肉完全無味,連一粒鹽都無落果度😴
金湯一隻雞
半份都超大煲,入面超多雞
不過味精湯,湯又無雞味
2016-05-23
2016-05-31 810 浏览
一入去根本無人問幾位🤔又無人帶位👎🏽啲侍應全部好似發緊夢咁😌野食野飲係自己圈既😎圈完先話你知個樣野無哂👍🏽音樂超大聲🙉聽一陣就cut左😕叫左個芝士拉骨😋個侍應超無禮貌🙄拉骨❓炒一下就叫拉左❓最後想要張單睇下😊個侍應就好唔耐煩咁掉張單落枱面🙃
一入去根本無人問幾位🤔又無人帶位👎🏽

拉骨❓炒一下就叫拉左❓

最後想要張單睇下😊個侍應就好唔耐煩咁掉張單落枱面🙃
2016-05-30
2016-05-25 556 浏览
8點幾,唔洗等位即入,現場佈置帶住濃濃既韓國風,夜晚唔想食太heavy, 所以決定食海鮮。下單後等左約20-30分鐘先來到一杯野飲(柚子梳打),似乎慢左d wor因為人唔太多呢~過多幾分鐘終於有野食,但又送錯食物,似乎係waitress落錯單,所以又要再等,而且現場個個waitress都黑口黑面。食物終於送到,另一waitress 講左2句就走左,類似係講食材出水就叫佢剪粉絲(同樣係黑口黑面)終於食得,味道無乜特別,就係紅色果隻醬既味,龍蝦無甜味,梅梅地,因為海鮮都係雪藏,令粉絲既味道只帶紅色醬既味,唔值$168,不會再光顧。

因為人唔太多呢~
國民烤海鮮
2016-05-22
2016-05-08 681 浏览
先不論食物質素,waiter態度差到極口黑面黑。黎食野,同旁邊台一齊落order,同一款食物(鐵鏟芝士雞),眼見隔黎台食完,我地都仲未黎(全部野都未黎)。係呢等待既四十幾分鐘入面禮貌催兩次單,佢話單已落左,廚房唔出佢都無計,然後黑口黑面行左去。興到我即刻想走。結果再過幾分鐘d食物先到(半價緊既烏賊燒),有相為證。可能條氣唔順,d野食覺得普普。要食韓燒,食下真韓燒好過。要食非韓燒韓菜,因我無叫不予置評。
先不論食物質素,waiter態度差到極
口黑面黑。

興到我即刻想走。

結果再過幾分鐘d食物先到(半價緊既烏賊燒),有相為證。

2016-05-08
2016-05-06 637 浏览
原來119,就是這一間裝修得好像消防設備一般的韓式食店,無論是吊燈、牆紙、又或是座椅等擺設,都與消防有點關連,這個主題相當新穎,還是我太落伍了?芝士奶油炸雞飯定食前菜小拼盤非正宗韓式前菜般,中間是泡菜,但一邊是沙律菜,另一邊粟米粒。所謂炸雞的炸粉不是太多,不像肯德基,或其他低級韓式炸雞店一般厚粉,薄薄的炸粉在外皮,內裏雞肉嫩滑,還保持不少肉汁。那個小小的鍋盤子,想不到保溫能力相當不錯。還戲言😆芝士炸雞的面頭那團會否是忌廉😆,怎料開口中😳。底下的奶油芝士忌廉汁,一直到有點兒熱,亦能將芝士拉成絲狀。吃完整個碟及炸雞後,非常之飽,還有點膩。凍檸茶以外賣杯子呈上,味道當然不如港式茶餐廳般具濃香茶味,但亦算是不過失。
,這個主題相當新穎,還是我太落伍了
芝士奶油炸雞飯定食

所謂炸雞的炸粉不是太多
,還保持不少肉汁。
。吃完整個碟及炸雞後,非常之飽,還有點膩。
2016-05-02 833 浏览
難得去元朗,和男朋友便決定在元朗吃晚餐。openrice了一下,決定試一下119韓國站!8點去到餐廳,外面已經有不少人在等位置,我們等了大約半個小時,餐廳職員便安排我們入座。說實話這個芝士烤雞有點失望,芝士和烤雞的味道偏淡,兩者配搭下並沒有想像中的好吃。雖然芝士的份量足夠,但是味道不夠濃,烤雞的醬汁有點辣,但是吃下去除了有點辣就沒有其他味道了,而且雞肉口感有點粗糙。紫菜飯卷吃下去有點意外驚喜,材料簡單但是味道意外地不錯,咬下去還有點脆脆的口感總體來說,食物味道一般,在沒有選擇的情況下一試也無妨
芝士烤雞
紫菜飯卷

總體來說,食物味道一般,在沒有選擇的情況下一試也無妨
2016-05-01
2016-04-02 1788 浏览
見到隔離枱order 實物後不敢恭維,完全打消我去order 佢地既 "Signature Dish" 念頭。食物一般,選擇不多。 Order 左個牛肉伴飯,燒肉生菜包同紫菜飯卷。牛肉伴飯牛肉份量少冇味道,燒肉乾身有怪味。

2016-03-12 2132 浏览
之前屋企人都係見佢個空軍芝士烤雞半價$64去試過覺得okay 咁今次叫我去食 叫左個飯卷 正正常常 個好似叫陸軍定海軍炒飯物體 無特別 仲要問侍應拎左辣醬黎撈先好少少 肉醬蛋包粉絲 d粉絲唔好味 可以話唔太夾 可能飯更好最令人不爽係你係面書大大力promote但係個伏既空軍芝士烤雞 係好多芝士 但雞肉就無囉 全部雞骨 連雞下脾最底舊骨都有 仲要呢種烤雞 唔預期有碎骨啦下嘛 竟然我哥哥可以俾塊細碎骨插左係上牙肉 將堆骨沾粉漿再炸 仲要話$64 但張單另加我$13加一費 之後再全單加一 賺死啦呢碟空軍芝士雞骨不過serve我地個後生囡好好服務 我哥口花花佢都無話厭煩 繼續幫我地炒芝士炒飯

叫左個飯卷 正正常常
肉醬蛋包粉絲 d粉絲唔好味 可以話唔太夾 可能飯更好

最令人不爽

2016-03-11 1835 浏览
見呢間野幾多人食先去本身自己係韓食愛好者 但啲野食…吾係話好難食 但亦吾好食又貴 選擇又少光顧一次就夠其實本身期待幾高,但入到去食完簡直係一個伏,超失望 優惠價芝士雞更係難食 啲雞係炸雞 而啲炸粉又勁厚 最好食係入面啲年糕
見呢間野幾多人食先去

本身自己係韓食愛好者 但啲野食…

吾係話好難食 但亦吾好食
又貴 選擇又少

光顧一次就夠

2016-03-11
2016-03-07 1750 浏览
已經食過好幾次~今次訂左位唔洗等~環境有點嘈, 因為音樂很大~但氣氛也不錯!服務也很好~我推介這個主打芝剷雞, 望到都好吸引吧!一轉眼成碟就被朋友們清光光了!!另外還點了這些,  份量都不錯!~
已經食過好幾次~
今次訂左位唔洗等~
環境有點嘈, 因為音樂很大~
但氣氛也不錯!
服務也很好~

我推介這個主打芝剷雞, 望到都好吸引吧!
一轉眼成碟就被朋友們清光光了!!
另外還點了這些,  份量都不錯!~
2016-02-17
2016-03-07 3316 浏览
早前見朋友影了張滿滿芝士加鐵板的罪惡相片已經想來試試...119 名字簡潔有趣,有點像求助電話,真的是消防電話@@ 這家都算是個主題餐廳,入到去一片紅色的牆上掛上消防外套,雲梯,緊急燈,沙筒工具之類,侍應們都著上工人褲,有點像外國消防員制服,確實幾盞鬼☺️ 店面不算大,長期都有人在外排隊。還好有取號機,會顯示到幾號,可預計大約要等多久。昨晚是平日,七點左右三人枱二十分鐘左右就有,還算可以。不過店內音樂聲過大,想坐下聊天的話就太辛苦了... 回歸正題,先介紹最驚喜的部隊沙律(( HKD 58 ))點睛之筆是個醬!非常熟悉的味道,很像瑞士糖的提子味!但又不會過甜,主要還是帶酸的,非常開胃☺️材料有蛋,沙律菜,車厘茄,還有雪到起沙的芒果粒!! 食沙律最怕咩?除了有蟲XD 一定是沙律醬只夠面個層,食食下下面的菜全要乾吃。很貼心,部隊沙律是預先混好醬的,面再加一層醬,個人表示非常滿足! 弘大飯卷(( HKD 48 ))日式手卷卷物就一定是冷的,韓式原來可以是溫的?反正很好味。雖然材料簡單,價錢以手卷來說不太抵,但match起來很好丫~ 鐵鏟芝梨炸雞(
回歸正題,先介紹最驚喜的

部隊沙律

(( HKD 58 ))

食沙律最怕咩?

弘大飯卷

(( HKD 48 ))

鐵鏟芝梨炸雞

(( HKD 128 ))

本以為這個雞也是芝味濃郁,原來底下的是偏稀的醬汁加上甜薯,混合cream成了甜甜的湯底/醬,味道不太重,不過偏甜有奶香又帶一丁點辣,與怕辣朋友一齊都可以食,雞塊不算太老但又未有香滑和吃不停的衝動,下次如果朋友想試過可以再吃,自己應該一次就夠了。

燒肉生菜包

(( HKD 58 ))

生菜包分牛肉或豬肉可選豬或牛,如非有傷不能吃牛⋯⋯⋯牛魔一定會叫牛!燒肉確實厚了點又實了點,很難咬,而且和爽脆生菜不夠match⋯泰式生菜包食就食得多,煮都煮過,韓式又真的未點過,以往食韓燒或者都會試過生菜包燒肉,特別在喜來稀肉任fill生菜又有醬任加,所以對這個實在有點失望,泡菜太酸又搶了味,燒肉更顯失色。
2016-01-02
  • 隊長沙律
2016-01-28 2428 浏览
今日去元朗探姑媽,探完姑媽,同表妹係元朗四圍行下,行到肚餓,表妹帶我去依度食野,行到門口我巳經嘩1聲,乜甘多人ga!表妹話依度係甘架,成日都甘多人,但佢話鐘意食,,,我話甘事彈la!我排左成9個字,其實巳經無乜mo!卒之可以入去,我點左炸雞,罐裝提子汁,同豬拼盆半分局罐裝提子汁,不是我平時飲開果d汁味,但可接受!炸雞米味有小小咸味再加味覺舐酸醬係面,食落味度得意好食,可能發我食得咸!雞皮炸得脆口,而豬拼盆有豆腐,豬頸肉,和雜菜,亞豆就味度淡而無味,豬頸肉有小咸ok,肉質鬆軟,如果有調味醬,就正好多,可惜這拼盆是無!
我排左成9個字,其實巳經無乜mo!
卒之可以入去,我點左炸雞,罐裝提子汁,同豬拼盆半分局
罐裝提子汁,不是我平時飲開果d汁味,但可接受!
2016-01-24 2124 浏览
話說119新開張時…我也有幫襯過…當時無論食物環境都係合格之選…但今次再返黎就變左好多…雖然環境依舊…但食物款式就少左好多…兩個人叫左三味…先黎年糕…包沙律前菜…只屬一般…主菜芝士超氾濫…無咩南瓜…可能溶哂啦…年糕煙韌彈牙…但唔係好大碗…再黎烤肉…大size...依舊開爐烤返熱黎食…味道都ok...其實主要食肉、豆腐、蕃茄仔…感覺較寡…最後係炸雞…包一碗飯…舖係雞上面既唔係芝士…而係奶油黎…好快就溶哂…幾香…但炸雞就腍哂…雞都滑…但唔係想像中既脆口感覺…整體感覺無以前咁好…但部份食物有減價…貪新鮮既話…試一次半次都得既…
芝士南瓜年糕
鐵板烤肉
烤肉醬汁
芝士炸雞
午餐
2016-01-22 1778 浏览
最近小比好似靜了...心血來潮叫出來食飯看看是否安好,時間彷彿使我明白了一樣野,叫改變..最近好多事情發生了..其實安好就好了,嘗試下自己放下.可能我有時太煩人了.,今次再來119,餐牌都改了,變了lunch set ,包前菜款式唔多,我就點了芝士雞,同南瓜芝士年糕,加多個國民烤肉,芝士雞裝飾得幾靚,包飯似奶油多過似芝士,雞大件同脆,底是蕃薯,南瓜芝士年糕,有d似卡邦呢,好濃芝士味,再來國民烤肉.有朱頸肉同半肥瘦得豬肉,有醬汁點,加入蕃茄同泡菜,幾香口好味,整體來說,轉型了做lunch,雖然平了,但少了選擇
南瓜芝士年糕,有d似卡邦呢,好濃芝士味,
整體來說,轉型了做lunch,雖然平了,但少了選擇
2016-01-22 1419 浏览
 119餐廳佈置像消防局很特別!  我們二人點了奶奶雞煲,芝士雞,南瓜芝士年糕。  南瓜芝士焗年糕份量很少約一人份量,年糕被濃濃的芝士及南瓜包圍著,很幸福的感覺,而在想起也回味。  奶奶雞煲是一大個鐵煲上的很震撼!還配上幾種醬及年糕,當然唔少得KIMCHI,煲熱後店員會幫忙剪開,雞肉不太嫩,雞湯倒是好飲的飲了三碗個人認為雞肉配黃芥末最好,能帶出鮮味。  芝士雞也是要等熱的,看著大量芝士溶掉,我的心也溶掉了!店員也會幫忙把芝士和雞塊混合,把每件雞也沾上芝士,實在太好味了!芝士能拉到長長的P・S・店內的椅子內是可以放個人物品的:>還有專放骨的小鐵筒很貼心!
 119餐廳佈置像消防局很特別!
  我們二人點了奶奶雞煲,芝士雞,南瓜芝士年糕。
個人認為雞肉配黃芥末最好,能帶出鮮味。

2016-01-07
  • 南瓜芝士焗年糕