2024-09-08 255 浏览
夜晚食飯未夠鐘,喺旺角梗係掃下街先啦。經過女人街咁多小食店,揀左間台式炸雞排,仲要係無骨雞腿牌,啖啖肉,全部即叫即炸,所以都要等10-15分鐘。仲有七款味粉俾你揀:原味(椒鹽)、海苔、芝士、芥末、咖喱、話梅、麻辣。真係樣樣味都想試,我揀左椒鹽同海苔,兩隻都好夾,炸粉一d都唔厚,外皮超脆,雞髀肉嫩滑,肉汁超多,重點係成塊面咁大塊,$40一塊真係CP值勁高!仲揀咗兩個小食,百葉豆腐同花枝丸,試埋個咖喱粉,辣辣地好過癮,同炸物都好夾。百葉豆腐係台式嗰隻,超級彈牙,有啲似魚蛋嘅感覺。外層炸皮一啲都唔厚,有啲似金磚豆腐。花枝丸拼話梅粉,效果超出色,花枝丸入面有粒粒花枝,彈牙又鮮甜,大大粒一d都唔油膩,絕對會再encore!
2024-09-03 270 浏览
2派克已經encore過好多次,次次都覺得唔錯😋平日夜晚嚟到都有人等緊,不過可以手機或者打電話落單,過一陣先過嚟攞~🍗脆皮無骨雞腿排 $38 (麻辣+海苔)雞腿扒用上無骨雞腿肉,肉質比雞排更加嫩滑,即叫即炸熱辣辣,雞排真係超級大份厚肉,仲大過塊面,外皮炸到香脆,咬開入面好多肉汁,仲有大量調味粉好正😋🍘黃金香芋丸 $22煙靭嘅芋泥入面有蛋黃🍳芋泥食落綿滑,芋頭控必食!🍄 脆皮杏鮑菇 $22 (芝士)杏鮑菇外皮炸得香脆,每粒都大大粒,配埋芝士粉食夠晒嘢味🤩

🍗脆皮無骨雞腿排 $38 (麻辣+海苔)

🍘黃金香芋丸 $22
煙靭嘅芋泥入面有蛋黃🍳芋泥食落綿滑,芋頭控必食!

🍄 脆皮杏鮑菇 $22 (芝士)
杏鮑菇外皮炸得香脆,每粒都大大粒,配埋芝士粉食夠晒嘢味🤩

1K
2024-08-30 254 浏览
今次行經通菜街,俾依間香噴噴嘅炸雞排店吸引咗😍 佢哋嘅選擇都幾多👍 除咗作為主打嘅各式雞排部位,仲有多款惹味小食同埋素食任你㨂😚 超級有誠意👍 每款炸物都可以任選兩款調味料😍 有椒鹽、海苔、梅子、麻辣、芥末、咖喱、辣味同埋芝士一共7 款口味之多😙 真係好正🫶 今次叫咗脆皮無骨雞塊、脆皮花枝丸同埋脆皮杏鮑菇🤭 全部都大大包份量十足👍 即叫即炸,保證卜卜脆,油香滿溢😋 食落外酥內嫩,肉汁滿滿😘 真係好高質🤤 下次行經一定會再幫襯🥴

下午茶
2024-08-28 185 浏览
#fatchubelly旺角📍2派克雞排 (旺角)💥脆皮無骨雞腿排炸雞腿即叫即炸🙌拎上手勁熱外皮嘅炸皮又薄又脆雞腿肉有一定厚度食落好juicy 另外可以加兩個調味叫咗芝士同芥末芝士味好惹味💕💥脆皮杏鮑菇杏鮑茹叫咗海苔同咖哩味杏鮑茹嘅茹味幾濃😝而且每一舊都唔會太細粒💥甜不辣甜不辣叫咗芥末同香辣(小辣)甜不辣好煙韌😍而且亦都炸得好香口!2派克雞排 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖#旺角分店
#fatchubelly旺角

📍2派克雞排 (旺角)

💥脆皮無骨雞腿排

杏鮑茹叫咗海苔同咖哩味
杏鮑茹嘅茹味幾濃😝
而且每一舊都唔會太細粒

💥甜不辣

甜不辣叫咗芥末同香辣(小辣)
甜不辣好煙韌😍
而且亦都炸得好香口!

2派克雞排 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖

#旺角分店
2024-08-23 193 浏览
我個人認為個炸雞扒一般,雖然係好大但入面啲肉有啲乾冇乜肉汁。但係個金菇酥好食!唔記得12定13蚊都抵,我覺得個炸金菇性價比比個雞扒高。我相信其他小食都好食,下次可以試吓其他小食。不過仲有想講就係佢個紙袋甩色甩到啲手指都黑色….
  • 金菇酥
2024-08-16 260 浏览
琴晚做完gym宵夜,去咗旺角搵食,去左二派克雞排試吓佢哋嘅招牌大雞排!脆皮無骨雞腿排 (原味x芥末)雞腿排炸得金黃香脆,肉質嫩滑,原味已經好香,加上芥末醬,更加惹味。脆皮杏鮑菇 (梅子x芝士)杏鮑菇炸得外脆內軟,梅子醬酸酸甜甜,配搭芝士,口感豐富,絕對係驚喜之選!脆皮花枝丸 (咖哩x海苔)花枝丸彈牙爽口,咖哩味香濃,配搭海苔,更加香脆可口。整體嚟講,二派克雞排嘅小食都非常出色,炸得香脆,而且配搭嘅醬汁都非常惹味!下次去旺角,一定會再嚟試其他口味!

脆皮無骨雞腿排 (原味x芥末)

脆皮杏鮑菇 (梅子x芝士)

脆皮花枝丸 (咖哩x海苔)
花枝丸彈牙爽口,咖哩味香濃,配搭海苔,更加香脆可口。

2024-08-16 200 浏览
今日難得早咗收工突然好想食啲炸嘢掃街所以就自己去咗旺角買我最愛嘅炸雞扒有時候好掛住台灣嘅炸雞扒就會嚟呢度買今次我同同事兩個人嗌咗三樣嘢食- 脆皮無骨雞排 揀咗梅子同芝士粉,搭配雞排超惹味👍🏻雞肉好嫩滑,所以食落去大滿足- 甜薯地瓜條 份量好多,我簡左原味所以食到好香蕃薯味道超級滿足- 脆皮花枝丸 揀咗麻辣同海苔味mix埋一齊,超級正👍🏻雖然得三粒但因為都好大粒所以都好夠飽大家記得要小心因為一開始真係好熱但好正熱辣辣咁食
今日難得早咗收工
突然好想食啲炸嘢掃街
所以就自己去咗旺角買我最愛嘅
炸雞
有時候好掛住台灣嘅炸雞
就會嚟呢度買
今次我同同事兩個人嗌咗三樣嘢食

- 脆皮無骨雞排
揀咗梅子同芝士粉,搭配雞排超惹味👍🏻
雞肉好嫩滑,所以食落去大滿足

- 甜薯地瓜條
份量好多,我簡左原味
所以食到好香蕃薯味道
超級滿足

- 脆皮花枝丸
揀咗麻辣同海苔味
mix埋一齊,超級正👍🏻
雖然得三粒
但因為都好大粒
所以都好夠飽

大家記得要小心
因為一開始真係好熱
但好正熱辣辣咁食
2024-08-13 222 浏览
琴晚行完街之後就同朋友嚟到2派克炸雞食宵夜。見到舖頭keep住有人流,感覺幾受食客歡迎。即叫即整,等咗大概10分鐘左右。脆皮無骨雞扒攞上手個下香噴噴熱辣辣,雞扒超級大塊,成個手板size,仲非常厚,食嗰陣把口都要擘到好大先食到。外皮唔算多粉,但都食到外脆內軟嘅口感,一咬落去,啲汁爆曬出嚟,肉嘅質地仲好滑嫩,10/10。脆皮花枝丸$18有三粒,圓潤飽滿,咸香可口脆皮杏鮑菇外殼金黃酥脆,鮮嫩多汁,口感彈牙,素食者都啱食。有好多調味粉可以自由選擇,有海苔、梅子、麻辣、椒鹽、芥末、咖哩、辣味、芝士,仲可以雙拼,好夠味

即叫即整,等咗大概10分鐘左右。

脆皮無骨雞扒

脆皮花枝丸
$18有三粒,圓潤飽滿,咸香可口

脆皮杏鮑菇
外殼金黃酥脆,鮮嫩多汁,口感彈牙,素食者都啱食。

2024-08-12 189 浏览
所以嘢食即叫即炸🍟🍗所以要啲啲時間等待,但係係可接受範圍之內,因為即炸真係好食好多!😋而且佢地都貼心地擺咗好幾張凳喺出面,方便大家坐住等,冇咁攰✨脆皮無骨雞塊(椒鹽+芝士) $35因為見舖頭啲雞排係免切,所以就嗌咗雞塊,食起上黎方便啲啲。由於雙拼嘅關係(椒鹽口味再灑上芝士粉),味道十分之夾。✨甜不辣(梅子) $25諗住話唔想食太多鹹嘢,所以甜不辣揀咗梅子味,微微酸酸甜甜又幾好食。因為實在太飽嘅關係,剩少少甜不辣係拎咗翻屋企先食,但冇諗到食嗰陣仲keep到外脆內嫩👍🏻✨甜薯地瓜條(海苔) $25地瓜條味道甜糯可口。雖然係炸物,但感覺比炸薯條健康,所以就嗌咗炸地瓜條黎食😂

✨脆皮無骨雞塊(椒鹽+芝士) $35

✨甜不辣(梅子) $25
食嗰陣仲keep到外脆內嫩👍🏻

✨甜薯地瓜條(海苔) $25
2024-08-12 137 浏览
食完晚餐口痕想買啲炸野番去邊食邊睇奧運黎左呢間位於通菜街既炸物店等緊既過程仲可以睇住黃子華既棟篤笑 😂 💯野食係即叫即炸 等候需時!炸野一定係即炸先至好食!我願意等😁🍗 脆皮無骨雞腿排 $40 海苔首先係炸雞腿排。睇相都睇到好大塊既雞排,外酥內嫩既雞肉好多肉汁,少許鹽同胡椒調味,一口咬落去,喺口中爆發出濃郁鮮美既雞肉汁。外皮唔係熱氣個種炸,食落口都唔覺得熱氣。🍢 脆皮花枝丸 $18原味 超大粒既花枝丸Q彈有嚼勁,但又唔會過於乾,有小小咬口 ,配合埋椒盬味既粉,更加突出花枝丸嘅鮮嫩。🍠 炸地瓜條 $25 簡左芝士 麻辣粉金黃酥脆嘅外皮下,係軟綿綿嘅內餡。地瓜本身自然甜香,一口咬落去,地瓜嘅香甜立即喺口中散開,外面加左少少佢既調味粉🧂小小辣,更加惹味。每種都可以簡1-2種 調味粉、睇番自己鍾意既口味去配搭有海苔 芥未 麻辣 芝士 原味 等等..原來有幾間分店,我去呢間係 #旺角分店
食完晚餐口痕想買啲炸野番去邊食邊睇奧運
黎左呢間位於通菜街既炸物店

等緊既過程仲可以睇住黃子華既棟篤笑 😂 💯

🍗 脆皮無骨雞腿排 $40 海苔

🍢 脆皮花枝丸 $18原味

🍠 炸地瓜條 $25 簡左芝士 麻辣粉

每種都可以簡1-2種 調味粉、睇番自己鍾意既口味去配搭
有海苔 芥未 麻辣 芝士 原味 等等..

原來有幾間分店,我去呢間係 #旺角分店
2024-08-02 160 浏览
⭐️脆皮無骨雞腿排可以mix 2隻味既粉,揀左芝士同海苔,味道好夾👍🏻 炸衣好脆,雞腿排肉質超嫩,仲會滴汁,解汁做得好好~ 好多人排隊都係為佢,真心好食😍😍.⭐️甜不辣極煙韌,炸皮好薄,切到一口size,邊行邊食好方便,本身好鍾意甜不辣,呢到既甜不辣係好食,可以一試🤫.⭐️甜薯地瓜條揀左梅子粉,酸酸甜甜好好食🥹 仲要炸得好炸口,份量唔少~ 大大條地瓜條,當小食都幾飽😆😆
⭐️脆皮無骨雞腿排
⭐️甜不辣
⭐️甜薯地瓜條
2024-07-25 183 浏览
掃街首選❗️即叫即炸來自台灣脆皮雞排專門店一「2派克雞排」,即叫即整,熱辣辣,十分香脆。脆皮無骨雞排🍖招牌菜當然要試😋😋😋揀左原味+海苔雞排非常大塊,外層炸得酥脆,內裡肉質嫩滑超多汁。脆皮花枝丸🦑揀左梅子味花枝丸大大粒,咬落彈牙好足料,入面仲有墨魚粒。脆皮杏鮑菇🍄揀左咖哩味炸得十分香脆,杏鮑菇大大粒,份量十足。✨️調味粉有:原味、海苔、梅子、芝士、芥末、咖喱、麻辣可按個人口味自己選擇!
掃街首選❗️即叫即炸

脆皮無骨雞排🍖
招牌菜當然要試😋😋😋
揀左原味+海苔
雞排非常大塊,外層炸得酥脆,內裡肉質嫩滑超多汁。

脆皮花枝丸🦑
揀左梅子味
花枝丸大大粒,咬落彈牙好足料,入面仲有墨魚粒。

脆皮杏鮑菇🍄
揀左咖哩味
炸得十分香脆,杏鮑菇大大粒,份量十足。

✨️調味粉有:原味、海苔、梅子、芝士、芥末、咖喱、麻辣
可按個人口味自己選擇!

2024-06-18
下午茶
2024-07-16 228 浏览
•脆皮無骨雞腿排• $40 [👅8/10]對比起雞排 雞腿排更加多汁肥美一啖咬落去 啲肉汁流晒出嚟原塊雞脾肉 真係大過塊面 無經過捶打 所以唔會變到好扁同實的的(新鮮炸起 超級辣手 為咗影相練成無情鐵火手)-•甜薯地瓜條• $25 [👅7.5/10]粉粉綿綿嘅蕃薯 都頗甜建議快啲食 凍咗無咁好食🫵🏻同埋配一個鹹口嘅調味粉 會比較夾-•金菇酥• $12 [👅7.3/10]好啱影相 炸到開晒花🤣🤣平時勁難咬嘅金針菇 變得好酥脆以為食緊薯片🙂‍↕️🙂‍↕️
•脆皮無骨雞腿排• $40 [👅8/10]
對比起雞排 雞腿排更加多汁肥美
一啖咬落去 啲肉汁流晒出嚟
原塊雞脾肉 真係大過塊面
無經過捶打 所以唔會變到好扁同實的的
(新鮮炸起 超級辣手 為咗影相練成無情鐵火手)
•甜薯地瓜條• $25 [👅7.5/10]
好啱影相 炸到開晒花🤣🤣
平時勁難咬嘅金針菇 變得好酥脆
以為食緊薯片🙂‍↕️🙂‍↕️
2024-07-09 154 浏览
2派克雞排🍗台灣過江龍炸雞排,喺香港有幾間分店,第一次食真係好驚喜~今次係第二次食!個人覺得係香港最好食嘅炸雞排👍🏻大推!💫脆皮無骨雞腿排 $40猶豫左好耐應該叫雞排定雞腿排好,最後都係叫咗雞腿排(好似滑啲🤣)雞排可以揀2種味,上次食揀咗海苔+芥末,意外地個味道幾夾~今次就揀左海苔+芝士,芝士味唔太出,但係好食。佢哋嘅調味係偏重口味,係食完會即刻想飲水,淡口味人士不太建議😂講番雞排本人先,外皮超脆,而且好薄!脆到好似薯片咁,個味都有啲似某款紫菜味薯片🙂‍↕️雞肉好嫩好juicy,咬落去係一絲絲嘅,好大塊,建議同friend share食~💫金菇酥 $12落左咖喱粉嘅金菇酥,第一次食炸嘅菇,老實講有啲似食緊咖喱味嘅脆脆,咖哩味大過菇味,正正常常,唔太啱我口味🍄推薦:🌟🌟🌟🌟🌟地址:2派克雞排 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖
2派克雞排🍗

💫脆皮無骨雞腿排 $40

💫金菇酥 $12

推薦:🌟🌟🌟🌟🌟
地址:2派克雞排 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖
2024-07-05
  • 脆皮無骨雞腿排
上次食過紅磡總店,一直念念不忘,行旺角發現旺角開了分店,台灣過江龍燒無骨雞排必定要試。芝士紫菜炸雞排:口感外脆內嫩,外層酥脆金黃,內裡肉質鮮嫩多汁。芝士和紫菜令雞排口感味道增加不少。梅子椒鹽炸秀珍菇:酥脆的外皮,搭配著淡淡的椒鹽香氣,內裡的秀珍菇則保持了鮮嫩的口感。梅子令秀珍菇鮮甜度提升。台灣香腸:口感豐富多汁。外皮配上酥脆皮,而且味道十分香濃,而且價錢十分合理。👦🏻一次過吃哂兩條,證明十分好吃👍