2021-08-21 31 浏览
今晚見個朋友咁啱大家都住喺元朗,所以到咗基朗中學附近搵嘢食,見到依間餐廳情調OK適合hehe,簡潔的淺藍色再加上微微的霓虹燈光令人有一種好chill的感覺,幾適合慢慢吹水。跟餐嘅有龍蝦南瓜蓉湯,我仲以為係味精湯,但係一飲落口係真材實料嘅南瓜蓉👍🏻成個感覺即刻organic 哂。跟餐嘅仲有廚師精選沙律🥗,亦都10分新鮮,加上沙律酸菜令人10分開胃。香煎帶子拿破崙意粉($138)本身仲以為係啲又係冇乜味嘅帶子,睇過價錢咁平文化唔放會俾啲靚嘅我哋,我一食落去個口感煎得好出色,而且有濃濃的帶子味,簡直係出乎意料之外,而且加咗蕃茄橄欖烹調嘅拿破崙意粉味道亦都十分之好而且麵條本身亦都很彈牙。不錯不錯👍🏻焗西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿帕馬臣芝士($158)首先單從賣相就知道絕對有誠意,又有蕃茄薯仔做配菜,而且表面審滿了火腿芝士,加左啲檸檬汁喺面上就急不及待吃一口,厚厚的豬扒而且香味四溢,火腿更增添口感,緊隨其後的是芝士味,酸味味的檸檬汁更是畫龍點睛。食完跟餐再包多一杯紅茶解解膩👍🏻確實唔錯

香煎帶子拿破崙意粉($138)

焗西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿帕馬臣芝士($158)

食完跟餐再包多一杯紅茶解解膩👍🏻確實唔錯
2021-08-20 28 浏览
今日又黎到元朗搵好野食,見到新開左間西餐廳未見過,門口裝修得咁靚,好難唔入去試下!呢間8cm裝修得好有feel,特別係門口個位,有得對住出面街食,好正!入面簡約而不簡陋,好有feelmenu主打西餐,唔算好貴,dinner set仲包餐湯沙律南瓜湯,夠濃味夠杰身,南瓜蓉打得好細滑,食落無一粒粒既感覺,加埋啲脆脆面包粒,好正沙律用左甜醋,好開胃,仲有水果做襯托,令到成個沙律唔會好乾香煎帶子拿破侖扁意粉,帶子煮得岩岩好,入面好軟身,食落唔會一條條又硬又散咁,意粉亦好入味焗黑毛豬鞍配巴馬火腿,估唔到火腿同豬鞍一齊食咁夾,豬鞍好嫩滑,一切就切得開,入面勁多汁,放入口一大享受!隔離既焗薯亦好出色,調味得岩岩好,夠咸之餘又唔會焗到好乾好老

沙律用左甜醋,好開胃,仲有水果做襯托,令到成個沙律唔會好乾

2021-08-18 33 浏览
呢到個門口好有特色,吸引到我入黎打卡🤩,餐廳走森系路線,牆身都整左好靚嘅綠色森林牆紙,感覺非常舒服😌🌿黑松露蘑菇湯🍄湯底好濃郁,食到好多材料,仲有淡淡黑松露味。店員好細心咁提供埋岩鹽同黑胡椒俾我地自行調味,唔洗自己問佢拎🌿廚師精選沙律🥗沙律加左火龍果、車厘茄、麵包粒,令到成個沙律都好豐富,而且甜甜地,味道非常清新開胃🌿焗西班牙黑毛豬鞍🍖配巴馬火腿帕馬臣芝士🧀 $158第一啖食落去真係有「嘩」一聲,肉質鮮嫩,好容易切開,上面加左Parmesan Cheese 同 Parma Ham,完全係勁夾!芝士同火腿令到豬髀好入味,亦都唔會太鹹,我同朋友都對呢個豬鞍讚不絕口❤️🌿香煎三文魚柳意大利飯配番茄醬🥫$108三文魚好大塊,佔左個飯一半,肉質好滑溜。Risotto 飯底都做得唔錯,蕃茄味鎖住飯粒,健康之選!🌿蘋果汁🍹飲品可以揀英式紅茶/蘋果汁,食完野飲埋杯果汁解渴解膩🤤晚市有齊沙律餐湯飲品,仲要唔洗加一,環境優美,而且可以坐得耐啲傾計,6:30pm 開始仲會熄少少燈,暗暗地更加有氣氛,情侶黎食番個西餐都好浪漫💕

🌿黑松露蘑菇湯🍄

🌿廚師精選沙律🥗

🌿焗西班牙黑毛豬鞍🍖配巴馬火腿帕馬臣芝士🧀 $158

🌿香煎三文魚柳意大利飯配番茄醬🥫$108

🌿蘋果汁🍹
飲品可以揀英式紅茶/蘋果汁,食完野飲埋杯果汁解渴解膩🤤

2021-08-17 25 浏览
平時行過雞地呢頭,見到開咗好多特色新餐廳,今晚專程過嚟搵食。經過呢間8cm coffee,被佢嘅門外裝修所吸引,門外以湖水綠色為主調襯托白色拱門,盡顯摩洛哥風情,而店內牆身印上綠色植物花草圖案,帶俾人好relax、清新嘅感覺。睇返個menu,食物選擇不算太多,我地嗌咗2個set dinner。是日餐湯南瓜湯清甜幼滑,加上cream,香醇濃郁,還呷得出啖啖南瓜肉。廚師精選沙律蔬菜配上黑醋汁,口感爽脆,味道酸酸甜甜的,清新不膩,清爽輕盈。意式蒜片辣椒欖油虎蝦扁意粉上枱時被2隻大大嘅虎蝦吸引住,陣陣燒蝦味,令人流晒口水!千祈唔好睇小呢個扁意粉,以為佢只係清清淡淡,無乜特別…但原來食落清新惹味,而且辣得過癮,辣得醒胃,食得辣嘅朋友仔真係要試試!紅酒燴紐西蘭羊膝羊膝肉質柔軟緊實,無羊膻味,羊肉煮得軟腍入味,配上濃郁嘅紅酒醬汁,感覺無咁膩口。唔好漏咗個烤薯仔,薯仔口感綿滑,加上酸忌廉,簡單而好食。呢度嘅環境真係好舒服,而且又多打卡位,不過夜晚影相就麻麻地,下次一定要約埋閏蜜嚟tea一tea,影靚相!

是日餐湯

廚師精選沙律

意式蒜片辣椒欖油虎蝦扁意粉
上枱時被2隻大大嘅虎蝦吸引住,陣陣燒蝦味,令人流晒口水!

紅酒燴紐西蘭羊膝

唔好漏咗個烤薯仔,薯仔口感綿滑,加上酸忌廉,簡單而好食。

2021-08-16
2021-08-17 152 浏览
上次黎食過Parma ham酸種多士,覺得好正,賣相又靚。加上舖頭門口個双坐位絕對係超好既打卡位,今日得閒又再黎坐個下午,享受吓佢既All day breakfast+cappuccino☕睇相就知個All day breakfast好豐富啦!真係見到都開心。沙律菜好fresh, 上面既黑醋好似加咗啲果味,甜甜哋,唔係平時only olive oil +黑醋,所以好有新鮮感, 亦當然係好味先讚👍😋而中間既煙三文魚鹹香适中......愛死佢!仲有仲有,啲煙肉煎到又香又軟身,好好入口。至於個benedict既質哋同蛋香都有酒店級水準......yummy😋另外兩款腸係香草同珍寶腸,又係不錯既味道。再加埋薯餅bb同加咗小小黑椒鹽既牛油果(又一新食法),真係令我滿足到不得了!💖💖好值得推介既cafe!

好值得推介既cafe!

all.day breakfast
benedict from the all day breakfast
cappuccino
all day breakfast
今日朋友話帶我去間好世外桃園feel既cafe食晚餐 😍😍即刻心心眼😚 元朗站行過去只需10鐘左右👍🏻👍🏻 比你地睇下個環境先🤪 !!! 又真係幾好feel 幾世外桃源wor!!!😍🌴🌴 成個環境好舒服真係 🥰 Menu items 都算多選擇🤪😍 價錢好合理✌🏻 一行兩個人叫左2個dinner sets 有埋沙律 湯 同飲品 😍👍🏻 好足料既沙拉🥗 比較少食有火龍果既 感覺都幾唔錯 ~ 因為沙拉醬既醋味配埋甜甜地既dragon fruit 個味道好夾😌 仲有好crunchy 既麵包粒✌🏻 好快就上埋個熱辣辣既湯🤫 見到個樣麵知佢好濃郁🥳 雜菇薯仔湯 👍🏻 啖啖碎菇 好濃厚! 到主食啦😁😁 香煎帶子拿破崙扁意粉🍝 😍😍好多帶子呀!! 仲要大大粒🥺🥺 見到佢配料1啲都唔少🥳 成個汁勁濃郁! 真心好好食~ 而帶子都好新鮮肥美🥳🥳 好襯呢個sauce 😘 到隆重期待既紅酒燴紐西蘭羊膝!! OMG 如果你唔抗拒食羊 一定要點! ! 真係五星酒店既質素! 我朋友其實好驚陣羊騷味 但佢食完返唔到轉頭😂😂😂 因為佢個sauce 係紅酒mix 西芹 洋蔥 甘荀 ~ 完全中和左羊騷味 👍🏻👍🏻 令
元朗站行過去只需10鐘左右👍🏻👍🏻
比你地睇下個環境先🤪

Menu items 都算多選擇🤪😍 價錢好合理✌🏻

到主食啦😁😁

香煎帶子拿破崙扁意粉🍝 😍😍
好多帶子呀!! 仲要大大粒🥺🥺
見到佢配料1啲都唔少🥳 成個汁勁濃郁!

因為佢個sauce 係紅酒mix 西芹 洋蔥 甘荀 ~ 完全中和左羊騷味 👍🏻👍🏻 令你每一啖入口唔會太騷 但每一啖既餘韻都有羊味! 真係無誇張😂😂😂😂😂😂 食第一啖 我地兩個都瞳孔張開🏋🏻‍♀️
仲要 隻羊膝勁大隻!炆得好入味!肉又嫩!
旁邊既芝士焗薯同蕃茄都係新鮮焗好 可以中和下口腔既羊味哈哈🥰🥰🥰
真係好推介! 唔好錯過!

最後飲埋杯紅茶同蘋果汁完美結束呢餐咁驚喜既晚餐❤️😁

其實我仲好想試埋佢個黑毛豬 🥺🥺可惜兩個人胃口有限🥺🥺 我係一定一定會再返黎😝😝
元朗真係好多隱世美食 omg !
PS 員工好好服務態度!
2021-08-09
2021-08-12 10 浏览
行下望下雞地 發現左依間小清新cafe見到幾吸引就入左去入到坐低 發現個大窗令人感覺好chillSet dinner有包沙律同餐湯沙律大大碟 正沙律菜無醬 無濃烈調味 非常好配有麵包粒同紅色火龍果粒個配搭咸咸甜甜咁 好食是日餐湯係蘑菇湯個蘑菇湯幾岀色係新鮮蘑菇打岀黎 食到一粒粒蘑菇味道剛好意式蒜片辣椒欖油虎蝦扁意粉個意粉好好食 入味 軟硬適中辣辣地 令味道更有層次但美中不足既係隻蝦要搣殼唔係幾方便 仲彈到件衫一點點油蝦就無咩特別 少少柴Latte奶打得過熱但個花都拉得幾靚
行下望下雞地 發現左依間小清新cafe

奶打得過熱
但個花都拉得幾靚

2021-08-11
2021-08-10 20 浏览
元朗呢間cafe 都係位於yoho 附近 行5分鐘就到門面裝修完全唔似係元朗 似係中環打卡cafe 室內人數大約20-30左右 位置都舒服 而且有兩張窗口打卡位 一定要去!先講頭盤 有一款沙律同一款湯湯係雜菇菌湯 好濃既菇香 再加上有菇碎 可以加些黑胡椒更出色!沙律份量以前菜算多 而且擺相唔錯 有些火龍果加上炸麵包粒 好有開胃感覺。叫左一款意大利粉 香煎帶子拿破崙意粉佢個汁係完完全全收晒落意粉到 而且意粉軟厚適中 係好入味之餘唔會太濃或太淡。帶子都有4粒 香煎帶子新鮮加上大大粒 口感滿足晒!最後叫左個重點-紅酒燴紐西蘭羊膝!呢個main course 係可遇不可求 酒店5星級品質!羊膝用左紅酒去燴 加上羅白,西芹,洋蔥等配料煮成熔, 以汁醬形式配上羊膝 係鎮店招牌菜!配左烤蕃茄及芝士薯仔作配菜,5星級享受!附上晚餐餐牌
元朗呢間cafe 都係位於yoho 附近 行5分鐘就到
門面裝修完全唔似係元朗 似係中環打卡cafe

先講頭盤 有一款沙律同一款湯

叫左一款意大利粉 香煎帶子拿破崙意粉

最後叫左個重點-紅酒燴紐西蘭羊膝!
呢個main course 係可遇不可求 酒店5星級品質!
配左烤蕃茄及芝士薯仔作配菜,5星級享受!

附上晚餐餐牌
2021-08-09 23 浏览
每到假日都喜歡到這裏食返個Tea,飲番杯咖啡☕️,這裏環境裝修給人有一種好舒服感覺,食物亦很多選擇,每款都用心製作,服務員的態度亦非常有禮貌👍🏻👍🏻!自家手打和牛漢堡配薯條🍟$90麵包經烘過,軟熟帶點咬口,和牛漢堡扒厚身,充滿肉汁,牛味香濃味道突出,食落肉質嫩滑,麵包夾着蕃茄和生菜,蕃茄新鮮鮮甜,山菜新鮮爽口,整體味道不錯👍薯條炸得香脆可口,調味十足。香煎盲鰽魚扁意粉配意式蕃茄醬$68意粉軟硬度適中,番茄醬的份量亦剛剛好,酸酸甜甜很開胃,魚煎得外皮微微香脆,魚肉鮮甜嫩滑,整體不錯👍朱古力咖啡$43賣相不錯,朱古力味道香濃,甜度適中!鮮奶咖啡☕️$33咖啡拉花好靚,入口香濃幼滑!

自家手打和牛漢堡配薯條🍟$90

香煎盲鰽魚扁意粉配意式蕃茄醬$68

朱古力咖啡$43
賣相不錯,朱古力味道香濃,甜度適中!

鮮奶咖啡☕️$33
咖啡拉花好靚,入口香濃幼滑!
2021-08-09 11 浏览
今日相約朋友到元朗行街順道食個午餐,見到有間餐廳感覺不錯,門外的餐牌菜式都吸引,所以就入去試下,入到去環境好靚好舒服,整間店舖都用綠色大自然氣氛去設計,感覺好relax。牛油果鮮蝦酸種多士伴煎蛋🍳這個菜式感覺很健康,有牛油果、鮮蝦、沙律菜和煎蛋。牛油果份量不少加入酸酸甜甜醬汁味道不錯👍多士烘得脆脆的,鮮蝦新鮮爽口,蛋黃金黃色,蛋邊微焦食落香口,自己加入了黑胡椒味道更美味。芝士龍蝦汁南瓜意大利飯龍蝦有半隻份量,這個意大利飯上枱已經十分吸睛!飯加入南瓜熬製,味到甜甜地很開胃,飯的軟硬度適中,而龍蝦亦都十分新鮮好食,肉質鮮美彈牙,而且都算多肉。蘋果青檸梳打蘋果清甜,味道清新。
牛油果鮮蝦酸種多士伴煎蛋🍳
芝士龍蝦汁南瓜意大利飯
蘋果青檸梳打
蘋果清甜,味道清新。

💖網上見到呢間Cafe嘅相,薄荷綠同白色嘅配搭好清新可愛,今日都黎打卡📸窗口位最啱啱打卡,不過今日天氣熱,所以都係坐室內😂室內係熱帶風格,淡綠色系好舒服😌1⃣️蟹肉蟹子黃姜忌廉汁意粉🍝 $98💖蟹子蟹肉🦀比得幾多,黃姜忌廉汁食落似雞皇飯嘅汁,味道濃郁,有少少忌廉嘅順滑。意粉軟硬度適中,配上面頭嘅蟹肉同清爽嘅沙律🥗菜,雖然多汁但唔會膩。2⃣️脆巴馬火腿蛋沙律牛角包🥐 $98💖牛角包🥐焗得酥脆,蛋沙律🥚香滑,同鹹香脆口嘅巴馬火腿🥓搭配好啱!盤上面仲有好多青椒🫑、紅椒說同火腿碎做裝飾。另一半就係沙律菜🥗同蕃茄仔🍅,清爽又健康。3⃣️Cappuccino(熱)☕️ $33💖奶泡感重,口味唔苦澀,容易入口,拉花比心機❤️4⃣️紅莓青檸梳打🍹$40💖入口酸甜冰涼🧊,賣相幾靚,夏天解渴消暑一流🔥💖下晝嚟餐廳都幾多人,不過上菜好快,職員態度都好好,會主動幫手同問食物質素。Cafe氣氛好舒服,裝修色調同背景音樂🎶都好啱同朋友👭👬嚟飲杯嘢、傾吓計。今日遲咗嚟,冇食到佢哋嘅lunch menu,價錢先$62起,好抵食嘅良心Cafe。

1⃣️蟹肉蟹子黃姜忌廉汁意粉🍝 $98

2⃣️脆巴馬火腿蛋沙律牛角包🥐 $98

3⃣️Cappuccino(熱)☕️ $33
💖奶泡感重,口味唔苦澀,容易入口,拉花比心機❤️

4⃣️紅莓青檸梳打🍹$40
💖入口酸甜冰涼🧊,賣相幾靚,夏天解渴消暑一流🔥

2021-08-08 12 浏览
今日放左工約左朋友去元朗食晚飯,係眾多繁忙既餐廳裡面,見到間風歐特式既cafe ,好吸引我既眼睛!入到去間餐廳,地方好大,舒服,成個人都輕鬆晒,啲繁重工作唔記得晒!睇睇個餐單先!Dinner set 主要係海鮮肉類配沙律或意粉,亦都提供小食,飲品方面,有牛奶,咖啡,菜,果汁,同埋啤酒。咁我地叫左兩個dinner set ,再加碟沙律同飲品!是日餐湯就係忌廉蘑菇湯飲落去好香滑,蘑菇味好重,浸林左嘅麵包索晒啲湯既香味,非常之好飲!廚師精選沙律裏面嘅火龍果亦都非常之新鮮,唔會太酸又唔會太甜,蔬菜亦都非常之爽脆!香煎帶子拿破崙扁頭意粉淨係個賣相都非常之吸引,帶子燒到啱啱好,鬆軟香林,醬汁配上意粉非常之好食,酸酸地辣辣地,配埋啲小小嘅橄欖香味,食落去精新可口又唔會覺得油膩!正!焗西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿拍馬臣芝士火腿烤得非常之咸香,有些少脆,非常好味。豬肉亦都非常之鮮嫩多汁,咬落去非常之有層次,唔會嚡熠熠,非常之好食!服務員態度非常好,好細心,幫我哋倒水,問吓我哋啲嘢食好唔好食!食完野再飲埋蘋果汁refresh 一下,完晒今日嘅晚餐旅程!棒!

睇睇個餐單先!
Dinner set 主要係海鮮肉類配沙律或意粉,
亦都提供小食,飲品方面,有牛奶,咖啡,菜,果汁,同埋啤酒。

咁我地叫左兩個dinner set ,再加碟沙律同飲品!

是日餐湯就係忌廉蘑菇湯

廚師精選沙律

香煎帶子拿破崙扁頭意粉

焗西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿拍馬臣芝士

火腿烤得非常之咸香,有些少脆,非常好味。
豬肉亦都非常之鮮嫩多汁,咬落去非常之有層次,
唔會嚡熠熠,非常之好食!

2021-08-08 6 浏览
鳳攸南街(雞地)一向係元朗美食雲集既天堂,今晚我同朋友路過8cm coffee,就被餐廳清新既薄荷綠外牆吸引疫情下,餐廳做足衛生措施,每枱都放有酒精搓手液估唔到menu 菜式同餐廳主題一樣咁girlish,牛油果、芝士、三文魚等,絕對係港女至愛小妹同朋友好快就揀到心水菜色餐湯&沙律🥗前菜餐湯係雜菌忌廉湯,香味四溢新鮮沙律菜配上紅肉火龍果粒,好清新,兩款前菜均有法式酸種麵包,好有咬口蟹肉蟹籽黃薑忌廉汁意粉鮮味蟹肉配上爽口蟹籽同creamy 抗氧化既薑黃忌廉汁,呢個組合估唔到係咁perfect match 汁味道有d似葡汁,後勁有微微薑黃味滲出,配上扁意粉好味到食到停唔到香煎盲鰽魚配芒果莎莎另一味主菜係小妹鍾愛既煎盲鰽魚三色椒+芒果🥭莎莎碎粒伴碟十分搶眼,味道亦十分香甜主角盲鰽魚外皮煎到金黃色,內裡肉質依然keep住鮮嫩,抵讚魚肉絲絲分明,魚香依然兩塊魚扒下原來仲有正野在底,軟滑黑椒薯蓉同蘆筍由上層食到下層都滋味十足飲品上:跟餐冰紅茶(無糖)岩哂健康既朋友下:Cold Brew 咖啡味香醇,0酸味,唔錯難得朋友飯聚,估唔到揀到一間令人驚喜,碟碟有心思既西餐廳,同朋友都相當滿意呢餐晚飯,一定

疫情下,餐廳做足衛生措施,每枱都放有酒精搓手液

小妹同朋友好快就揀到心水菜色

餐湯&沙律🥗前菜
餐湯係雜菌忌廉湯,香味四溢
新鮮沙律菜配上紅肉火龍果粒,好清新,
兩款前菜均有法式酸種麵包,好有咬口

蟹肉蟹籽黃薑忌廉汁意粉

香煎盲鰽魚配芒果莎莎
另一味主菜係小妹鍾愛既煎盲鰽魚
三色椒+芒果🥭莎莎碎粒伴碟十分搶眼,味道亦十分香甜
主角盲鰽魚外皮煎到金黃色,內裡肉質依然keep住鮮嫩,抵讚

魚肉絲絲分明,魚香依然

兩塊魚扒下原來仲有正野在底,軟滑黑椒薯蓉同蘆筍
由上層食到下層都滋味十足

飲品
上:跟餐冰紅茶(無糖)岩哂健康既朋友
下:Cold Brew 咖啡味香醇,0酸味,唔錯

難得朋友飯聚,估唔到揀到一間令人驚喜,碟碟有心思既西餐廳,同朋友都相當滿意呢餐晚飯,一定會再黎喔

• 蟹肉蟹籽薑黃忌廉汁意粉
依頭附近有幾間cafe,8cm係一間特別有異國風情嘅咖啡店,環境簡潔得黎又有少少花俏,非常適合黎依度放一放鬆。餐廳除咗提供咖啡,仲有breakfast、brunch、lunch、dinner,snacks,今晚難得同朋友黎聚舊,我地點咗2個dinner set~Dinner set包括沙律同餐湯,南瓜湯非常濃郁,加咗少少脆脆嘅麵包粒,而佢嘅特別之處在於仲保留少少腍腍嘅南瓜粒,令口感升華。沙律十分吸睛,顏包配搭得好開胃,亦都好豐盛,估唔到仲有紅肉火龍果粒!主菜黎啦~~~煙三文魚非常香口,外層少少焦脆,內裡嘅條紋清楚利落,肉質鮮甜。燴飯係用咗蕃茄醬,粒粒分明,酸酸地同三文魚好夾。羊鞍真係非常有驚喜,估唔到係咁巨型(影得唔係咁好><),本來仲有啲擔心會唔會唔熟,一切發覺非常軟腍,好放心~ 用上調味料炮製後,羊嘅騷味一啲都唔濃,而且非常入味,旁邊嘅薯蓉好creamy,而且介乎蓉同粒嘅狀態,又香又滑。最後附上英式紅茶~~~

主菜黎啦~~~

最後附上英式紅茶~~~

2021-08-04
2021-07-14 32 浏览
做完facial決定搵間cafe坐下傾下計👀記得附近有一間好多人係門口打卡嘅cafe就過咗嚟坐下🤣環境以綠色同牆身畫咗啲植物🌿感覺都幾舒服😚不過整體嚟講我覺得性價比唔太高🥲#菠菜雜菌芝士炒蛋配法式酸種多士 ($88)😋好味指數:(7.5/10)芝士炒蛋好滑,蛋味都幾香,加上菠菜雜菌同帶有牛油香嘅多士一齊食好正😗覺得太濟可以食幾啖沙律先😳#小圓山抹茶牛奶 ($43)😋好味指數:(3/10)一開頭見到個樣幾靚,但飲落去都幾失望下,冇咩抹茶,奶味都唔重....成杯飲品飲落去勁淡🤢另外朋友嗌咗個薯條,分量都幾多🍟
做完facial決定搵間cafe坐下傾下計👀
記得附近有一間好多人係門口打卡嘅
不過整體嚟講我覺得性價比唔太高🥲

#菠菜雜菌芝士炒蛋配法式酸種多士 ($88)
😋好味指數:(7.5/10)
覺得太濟可以食幾啖沙律先😳

#小圓山抹茶牛奶 ($43)
😋好味指數:(3/10)

另外朋友嗌咗個薯條,分量都幾多🍟