2021-08-21
今晚見個朋友咁啱大家都住喺元朗,所以到咗基朗中學附近搵嘢食,見到依間餐廳情調OK適合hehe,簡潔的淺藍色再加上微微的霓虹燈光令人有一種好chill的感覺,幾適合慢慢吹水。跟餐嘅有龍蝦南瓜蓉湯,我仲以為係味精湯,但係一飲落口係真材實料嘅南瓜蓉👍🏻成個感覺即刻organic 哂。跟餐嘅仲有廚師精選沙律🥗,亦都10分新鮮,加上沙律酸菜令人10分開胃。香煎帶子拿破崙意粉($138)本身仲以為係啲又係冇乜味嘅帶子,睇過價錢咁平文化唔放會俾啲靚嘅我哋,我一食落去個口感煎得好出色,而且有濃濃的帶子味,簡直係出乎意料之外,而且加咗蕃茄橄欖烹調嘅拿破崙意粉味道亦都十分之好而且麵條本身亦都很彈牙。不錯不錯👍🏻焗西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿帕馬臣芝士($158)首先單從賣相就知道絕對有誠意,又有蕃茄薯仔做配菜,而且表面審滿了火腿芝士,加左啲檸檬汁喺面上就急不及待吃一口,厚厚的豬扒而且香味四溢,火腿更增添口感,緊隨其後的是芝士味,酸味味的檸檬汁更是畫龍點睛。食完跟餐再包多一杯紅茶解解膩👍🏻確實唔錯
香煎帶子拿破崙意粉($138)
焗西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿帕馬臣芝士($158)
食完跟餐再包多一杯紅茶解解膩👍🏻確實唔錯