2024-01-03 482 浏览
蛋糕奶茶同鳳梨茶都好好飲❤️每次經過都會買黎飲,價錢比坊間茶飲店平既。但可能比較多人買,所以都會等大概5-10分鐘,可以理解的。位置都好方便,係兩間商場既中間,旺中二樓同top商場天橋位~#旺角中心#茶飲#好飲#會再飲#旺角#蛋糕奶茶#鳳梨茶世一#台飲#世一正👍🏻❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
蛋糕奶茶同鳳梨茶都好好飲❤️
每次經過都會買黎飲,價錢比坊間茶飲店平既。
但可能比較多人買,所以都會等大概5-10分鐘,可以理解的。
正👍🏻

2024-01-03
  • 蛋糕奶茶
  • 鳳梨茶
2023-11-26 486 浏览
印象中兩至三年前飲過呢間嘅蛋糕奶茶大杯裝,覺得太甜所以再無幫襯。今日路過,心血來潮決定比多次機會佢,事實證明無錯。先叫左杯蛋糕奶茶中杯裝($23)加琥珀珍珠(+$3)走冰走甜,埋單都係$26蚊,以今時今日物價可謂超值。叫中杯裝係因為坊間所有蛋糕奶茶都係用好多糖嘅蛋糕醬沖開,中杯過到口癮得嚟又可以減少銀包同肚腩嘅負擔,兩全其美。講下味道先,一入口飲得出蛋糕醬嘅甜膩,所幸奶茶中和翻不特止,仲同蛋糕醬混為一體,令成杯嘢飲唔會比蛋糕醬搞到死甜或者奶茶同蛋糕味分開,一杯嘢飲最重要就係各種味道都blend得埋,呢杯蛋糕奶茶做到👍額外加嘅珍珠亦十口彈牙有咬口,但唔會過韌,錦上添花,抵讚👍見第一杯比我講到咁掂,友人馬上追加左一杯草莓蛋糕鮮奶茶($27)加琥珀珍珠(+$3)走冰走甜。同頭先果杯不同,呢杯係鮮奶沖開,整體味道更勝一籌。士多啤梨醬唔會令本身就甜嘅蛋糕奶茶變更甜,同第一杯一樣,做到同蛋糕醬互補,同樣地係一杯好出色嘅飲品。不過蛋糕系列就真係唔太健康,一個月飲一兩次好了😂估唔到事隔幾年,呢間鋪頭改進左咁多,重直接問鼎我嘅pocket list頭幾位,有料👍

蛋糕奶茶走冰走甜加珍珠
草莓蛋糕鮮奶茶走冰走甜加珍珠
蛋糕奶茶走冰走甜加珍珠
草莓蛋糕鮮奶茶走冰走甜加珍珠
2023-09-26 366 浏览
今日經過旺角中心,以前只係見到好多買衫嘅店鋪,今次見到多左好多食市同飲品小店,見到依間有一隻象仔做招牌加茶飲店,有好多人排隊,於是想試下,比較少見到雪燕桃膠奶茶呢隻飲品,飲落都幾好飲,$31都算合理價錢👍
2023-09-24
外卖自取
2023-05-24 426 浏览
記得以前中學的時候過來旺角中心,當時嘅旺角中心係一個賣衫飾物為主嘅商場。但近來經過葵廣既「分擔」,加上經濟不是太好旅客亦不多,旺角中心亦都轉型開始係半潮流服飾地帶半食肆既路線。 大致上每一層都會有食物啱晒啲年輕人邊買嘢邊掃街心情。而依間茶飲咁啱位於2樓,係正通往T.O.P長長的橋前面,相當吸引目光。 飲品以一般台式飲品為主, 但同時亦有不少特別的飲品,例如蛋糕奶茶系列。 但我只想是是一般普通的台式飲品。 於是就揀咗白桃烏龍茶 ,可以揀純茶或芝士茶/鮮奶茶。 作為芝士控嘅我梗係揀白桃烏龍芝士茶($26)。 由於都比較多人所以都等咗5分鐘左右。分量相對比較細,可能因為係M size。芝士茶其實芝士味並唔濃,白桃烏龍茶其實都冇乜味道有啲失望

由於都比較多人所以都等咗5分鐘左右。
有啲失望
白桃烏龍芝士茶
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2023-05-10 264 浏览
When you're strolling through the bustling neighborhood of Mong Kok, it's hard to miss the sight of people holding a cup of milk tea. 90S handmade tea has hosted some highly popular drinks including oreo cake cream milk tea. My personal favorite is Cheesy Uji Matcha. Made with creamy Uji matcha and a generous serving of cheese foam on top, this drink is a true delight for the taste buds. The matcha itself is rich and earthy, with a mild bitterness that is perfectly balanced by the sweet and savo

Made with creamy Uji matcha and a generous serving of cheese foam on top, this drink is a true delight for the taste buds. The matcha itself is rich and earthy, with a mild bitterness that is perfectly balanced by the sweet and savory cheese foam. It's a drink that manages to be both indulgent and refreshing at the same time.

每次去到旺中都會見到好多人拎住一杯大笨象,除咗常見出單率極高既蛋糕奶茶同Oreo芝士奶茶之外,私心推宇治芝士抹茶,試過一次宇治紅豆抹茶之後都係覺得creamy既宇治芝士抹茶最正!
2023-04-28
5 分钟 (外卖自取)
雖然進行生酮/低碳飲食已經多年,但對於手搖飲品總是無法抗拒,而每次去旺角必定光顧這間位於旺中的90S·手作·茶,皆因性價比真心高,市面上的手搖飲品動不動就要$3X-4X一杯,這裡買一杯大size的飲品都不用$30,最重要是材料十足,味道一流👍🏻😋。唯一可以挑剔的是商場地方狹窄,假日人多的時候連站在門口等的位置都沒有,而等候時間也比較長。🧋Oreo蛋糕奶茶(大杯)$26私心推介Oreo蛋糕奶茶,上面佈滿厚厚一層Oreo碎,蛋糕cream充滿濃濃的吉士醬味,不喜歡太甜可以像我一樣要走甜的,因為本身Oreo和cream都已經有甜味,配上奶茶甜度剛剛好,每一啖都好像在吃cheesecake一樣,而且非常飽肚,喝完又可以省回一餐😆!

🧋Oreo蛋糕奶茶(大杯)$26
2023-02-25 336 浏览
一向都好鍾意手搖飲品,嚟旺中一定會飲呢間,啲嘢比較特別,同坊間嘅有啲唔同今次點咗士多啤梨芝士蛋糕奶茶同芝士oreo鮮奶士多啤梨芝士蛋糕奶 - 士多啤梨醬好多,酸酸甜甜,令人愈飲愈想飲,芝士蛋糕好厚實好夠味,奶茶好香,成杯加埋好夾好好飲芝士oreo鮮奶 - 芝士醬同oreo餅碎都好多好夠,配埋鮮奶好香好夾飲呢兩杯嘢都有種食緊甜品嘅感覺,兩杯咁大杯嘅飲品加埋都係五十幾蚊,仲有張買十送一儲印花嘅卡仔俾客人,真係好抵

今次點咗士多啤梨芝士蛋糕奶茶同芝士oreo鮮奶

2023-02-14 275 浏览
本身一直都好鍾意呢間奶茶店,每次經過都會買🥲但係尋日當我經過附近,特登行去買杯Oreo蛋糕鮮牛奶之後,我就後悔到而家😵平時去都會嗌奶茶,尋日突然之間想飲鮮牛奶,就嗌嚟試一試點知夜晚11點幾嘅時候,瘋狂肚痛肚屙咗差唔多一個鐘,係冇咁痛嘅時候,即刻狗衝去瞓覺一邊肚痛,一邊瞓覺,瞓得超唔舒服之餘到凌晨兩點幾嘅時候,瞓瞓吓醒咗又feel到要嘔,即刻沖去洗手間嘔咗十幾分鐘,之後一直痛一直痛直到今日仲係痛ing😵‍💫真心,我從來未試過又屙又嘔🥲今次真係事隔10年再嘔🥹心情複雜並決定以後唔再幫襯😵‍💫😵
本身一直都好鍾意呢間奶茶店,每次經過都會買🥲
平時去都會嗌奶茶,尋日突然之間想飲鮮牛奶,就嗌嚟試一試
點知夜晚11點幾嘅時候,瘋狂肚痛
肚屙咗差唔多一個鐘,係冇咁痛嘅時候,即刻狗衝去瞓覺
一邊肚痛,一邊瞓覺,瞓得超唔舒服之餘
嘔咗十幾分鐘,之後一直痛一直痛
直到今日仲係痛ing😵‍💫
真心,我從來未試過又屙又嘔🥲
今次真係事隔10年再嘔🥹心情複雜並決定以後唔再幫襯😵‍💫😵
2023-02-04 203 浏览
店名:90S•手作•茶地址: 旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓S71B號舖旺角站D1出口,行1分鐘環境: 外賣價錢:4.5/5味道: 4.5/5Oero芝士奶茶$26 (大)呢個都係佢地舖頭嘅signature之一☺️上面有滿滿一層嘅oreo碎😋😍我叫做少冰半甜,依家咁樣嘅甜度啱啱好,如無叫半甜應該都幾甜下🫢🥹雖然話係奶茶,但其實飲落無咩茶咩,奶味幾多🙈嗜甜嘅人應該都會幾鍾意😚🥰👍🏻🤪
店名:90S•手作•茶

Oero芝士奶茶
$26 (大)
呢個都係佢地舖頭嘅signature之一☺️
上面有滿滿一層嘅oreo碎😋😍
雖然話係奶茶,但其實飲落無咩茶咩,奶味幾多🙈
嗜甜嘅人應該都會幾鍾意😚🥰👍🏻🤪
Oreo芝士奶茶
外卖自取
Oreo芝士奶茶
2022-11-24 249 浏览
再黎短期珍奶第5彈!今次稍微隔耐左啲啲架啦,小編應該係乖左既,除非唔係😆繼上次有感個蛋糕奶茶原來無蛋糕有感被欺騙了感情後,小編竟然會想畀多次機會再試呢間珍奶店。小編係覺得佢包裝同心思係屬高分類別,對佢印象深刻唔會太低分,所以想幫佢黎過翻牌機會,今次再次搵呢間野新嘗試!【 芒果香橙益力多 】$34(L)喂呢個真心唔錯有驚喜,成杯野味道好豐富亦好有咬感好好飲!芒果加香橙原來係咁夾,加埋乳酸味,真心好正,mm7呀喂!👍🏻❤️😆 今次完全無後悔試左呢杯!⭕️

【 芒果香橙益力多 】$34(L)
2022-11-15 162 浏览
🎈飲品:🌕🌕🌕🌗🌑今次飲桂花烏龍茶,淡淡桂花,帶少少甜,又幾好飲,之前飲佢個菠蘿冰茶,又係好飲既🎈回購:🌕🌕🌕🌗🌑經過口渴可以試試佢❤️❤️❤️
🎈飲品:🌕🌕🌕🌗🌑

🎈回購:🌕🌕🌕🌗🌑
經過口渴可以試試佢❤️❤️❤️
2022-10-26 156 浏览
再黎短期珍奶第4彈!同樣地今次小編要繼續嘗試唔同既bubble tea 店,呢次揀左之前小編見網上有人推介過既小店。佢係位於旺角中心既90S•手作•茶, 網上既推介係佢地既蛋糕奶茶系列。佢地有得揀M size 或L size, 其實小編好中意識新野但唔係中意大量吸入,非常之開心可以唔使強迫飲大大杯,所以揀左M size。❤️【 草莓蛋糕奶茶 】$24(M)顧名思義,即係有舊仔草莓蛋糕係杯野飲入面,小編未飲前已經想像緊大大口吸入一舊蛋糕果個口感!OMG, so excited!! 😋 一接杯飲品上手,哇! 好靚呀!!未像已經覺得超級無敵好飲!😍😍😍即刻急不及待啜佢第一啖! 嗯?!?啜唔到舊蛋糕既?嗯⋯真係無啵⋯小編估佢應該係取蛋糕其名,一層層果個外觀,係用左唔同既醬同cream圍住杯邊吱出黎而有呢個蛋糕感,唔周預期係有少少失望,不過佢呢個配搭其實都好飲既。
再黎短期珍奶第4彈!

【 草莓蛋糕奶茶 】$24(M)
即刻急不及待啜佢第一啖! 嗯?!?
2022-10-10 140 浏览
抵飲足料台式飲品店✨旺中飲品店林立, 不過出名既手搖飲品店閒閒哋都$40up Σ(lliд゚ノ)ノ三樓其實都仲有好多平價之選 好多都係廿零蚊已經有一杯 買完後仲可以經天橋過去T.O.P 商場慢慢飲 唔使太逼(d'∀')不過就要預時間排隊因為好多人排隊🥤Oreo 芝士奶茶 $26 Ice🧊店主大推之選💗奶茶之上鋪滿厚厚芝士奶蓋Topping 係足料Oreo碎仲額外添上完整一塊Oreo餅味道唔會好甜 撈暈嚟飲 效果更佳👍🏻
抵飲足料台式飲品店✨

Topping 係足料Oreo碎
仲額外添上完整一塊Oreo餅
味道唔會好甜 撈暈嚟飲 效果更佳👍🏻
2022-09-27 245 浏览
💭作為一個九十後,中學既年代放學就係去以前既連鎖茶飲店買嘢飲,然後去補習!今日黎旺中掃街就突然興起想買杯野飲,呢間舖頭比起依家坊間既奶茶舖價錢真係優惠好多,平均二十幾蚊就有交易,讚👍🌸Oreo 蛋糕奶茶(加珍珠) (HKD 26+3)🌟🌟🌟🌟🌟第一杯飲就係呢杯奶茶,係中學回憶既味道呀!!! 以前細個好鍾意幫襯Happy Lemon,個蛋糕珍珠奶茶exactly係呢個味(其實姐係類似吉士醬既味道)!仲有杯野好足oreo 味!所以成杯野都好吸引,但係因為我加左珍珠既關係,飲多兩啖就好飽了。。。 掃街之旅基本上個肚有4份3quota 都係比左呢兩杯野飲。🌸草莓蛋糕奶茶(HKD 26)🌟🌟🌟🌟呢杯草莓蛋糕奶茶都真係幾真材實料,二十幾蚊係飲到有果肉架~~但係因為都係蛋糕奶茶既關係,所以杯野有時飲到有d 位個口感同味道同oreo 蛋糕奶茶係一樣既。 因為蛋糕奶茶系列都偏向多cream,所以呢杯野都係好飽肚既,建議如果兩個人想叫兩款野飲share 試就唔好一齊叫蛋糕系列,如果唔係真係會好飽架!💭我覺得應該係因為本身個蛋糕醬已經好甜,所以甜度大家可以揀唔好咁甜,如果唔係好快會覺得漏,因為我自己叫半糖都

🌸草莓蛋糕奶茶(HKD 26)🌟🌟🌟🌟

💭我覺得應該係因為本身個蛋糕醬已經好甜,所以甜度大家可以揀唔好咁甜,如果唔係好快會覺得漏,因為我自己叫半糖都覺得係偏甜,所以大家如果想飲肥仔水又想懶健康就可以揀叫低d 既甜度啦~

2022-09-24
  • Oreo蛋糕奶茶
  • 草莓蛋糕奶茶
2022-08-17 218 浏览
90S•手作•茶 @旺角📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓S71B號舖🖤Oreo芝士奶茶M $24想試呢間既飲品好耐 聽朋友介紹佢地既Oreo奶茶好好飲 咁就試下啦🤤 價錢好抵加多$2就有大size 不過怕太大杯又想試下味既叫M size其實都好夠~ Oreo好足料 啖啖都係oreo 帶咸香既芝士😋嗌左半糖 奶茶茶味偏重 唔會好甜👍🏻👅好味:4.3/5💲價錢:4.8/5🌟性價比:4.5/5👥服務:3.8/5

90S•手作•茶 @旺角
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓S71B號舖