2024-02-27 66 浏览
臨近年尾,老公搵來抵食二人餐既工廈泰菜add some thai ,有沙律有湯有串燒有咖喱有炒菜有甜品都係$388!🍴酸辣鳳爪沙律味道濃淡啱啱好,我地兩個搶食到最後🍴鮮蜆海鮮冬陰功湯真材實料份量足,大大湯碗每人分到兩三小碗🍴串燒8款揀4款今次揀咗雞肉丶牛肉丶豬肉丶蝦餅,啖啖肉,樣樣都惹味,唔使沾汁都夠哂味。🍴酥炸軟殼蟹黃咖喱配手抓餅兩隻蟹大大隻,炸得金黃鬆脆,手抓餅略嫌太薄,唔夠索汁,咖哩汁香濃惹味,心思思想食多碗白飯🍴馬拉盞炒通菜通菜大大碟炒得爽脆,馬拉盞都夠香🍴椰汁西米糕其實食到最尾都飽飽地,呢件椰汁西米糕,細細件好香口,一啲都唔滯。🍴泰式明爐青斑其實二人餐已經好夠食,不過我哋見到餐牌上面有泰式魚鮮又忍唔住想食。店員會即場淋湯,青班滑嫩,魚湯浸住好多配菜肉醉層次感更突出。觀塘駱駝漆工廈群都希幾間泰國野,add some thai算係我食過比較抵食既一家泰菜 。

🍴酸辣鳳爪沙律
味道濃淡啱啱好,我地兩個搶食到最後

🍴鮮蜆海鮮冬陰功湯
真材實料份量足,大大湯碗每人分到兩三小碗

🍴串燒8款揀4款

🍴酥炸軟殼蟹黃咖喱配手抓餅

🍴馬拉盞炒通菜
通菜大大碟炒得爽脆,馬拉盞都夠香

🍴椰汁西米糕

🍴泰式明爐青斑

2024-02-06
2024-02-20 68 浏览
「ADD SOME THAI」是一家泰西融合菜餐廳,以大膽創新的烹調方式作賣點,將各種食材的特點發揮得淋漓盡致✨再配合柔和光線及大量綠化植物,用餐環境舒適且滿有大自然氛圍🌵🔸二人套餐($388)▪️頭盤 (4選2)🥗酸辣鳳爪沙律鳳爪口感爽脆,味道刺激,配搭清新沙律,非常開胃🌶️🥥椰皇椰青雞湯足料湯品,內有雞件、椰子肉及香菇🍄味道清甜,椰香十足,冬天飲用更暖身❤️▪️小食拼盤 (8選4)🐔一支骨雞翼 (4支)雞翼外皮香脆可口,內裏肉質則鮮嫩多汁😋🍢沙爹雞肉串、沙爹豬肉串雞肉口感嫩滑,豬肉肉汁豐盈,兩款都燒得恰到好處,蘸點沙嗲醬更惹味🔥🥠招牌手打蝦餅爽彈鮮香蝦餅以酸甜他他醬作點綴,別有一番風味✅▪️主食 (5選1)🦀酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅份量豐富的主食👍🏻軟殼蟹炸得金黃酥脆,黃咖喱香滑濃郁,與手抓餅成絕配🍕▪️自選小炒🫛蒜蓉炒豆苗豆苗爽脆鮮嫩,充滿濃濃蒜香🧄味道讚!▪️甜品🥭芒果糯米飯配是日雪糕(+$48/2人份)糯米飯口感煙韌軟糯,配上香甜芒果及濃滑椰子雪糕,滋味滿溢💋▪️追加小食🍍香燒菠蘿串($22/2串)菠蘿酸甜多汁帶微微焦香,消滯解膩好選擇🙆🏻‍♀️🐚芝士焗扇貝($35/2粒)扇貝肉質結實嫩滑,

🔸二人套餐($388)

▪️頭盤 (4選2)
🥗酸辣鳳爪沙律
鳳爪口感爽脆,味道刺激,配搭清新沙律,非常開胃🌶️

🥥椰皇椰青雞湯

▪️小食拼盤 (8選4)
🐔一支骨雞翼 (4支)
雞翼外皮香脆可口,內裏肉質則鮮嫩多汁😋

🍢沙爹雞肉串、沙爹豬肉串

🥠招牌手打蝦餅
爽彈鮮香蝦餅以酸甜他他醬作點綴,別有一番風味✅

▪️主食 (5選1)
🦀酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅

▪️自選小炒
🫛蒜蓉炒豆苗
豆苗爽脆鮮嫩,充滿濃濃蒜香🧄味道讚!

▪️甜品
🥭芒果糯米飯配是日雪糕(+$48/2人份)
糯米飯口感煙韌軟糯,配上香甜芒果及濃滑椰子雪糕,滋味滿溢💋

▪️追加小食
🍍香燒菠蘿串($22/2串)
菠蘿酸甜多汁帶微微焦香,消滯解膩好選擇🙆🏻‍♀️

🐚芝士焗扇貝($35/2粒)
扇貝肉質結實嫩滑,配搭滿滿的焦香芝士🧀令人一試愛上~

▪️泰式特飲
🍹椰林風光($25)
➰新鮮菠蘿,椰奶,菠蘿糖漿

🧊龍眼冰($25)
➰龍眼,龍眼糖漿,梳打水
2024-02-17 51 浏览
Spacious environment and delicious food. The glasses have been refrigerated and put on table just before serving customers. This js a nice thought. Services can be improved though as waiters are too busy with serving customers and did not help to explain the menu even when we requested. One waitress served us a big pot of soup that we ordered but did not give us small bowls until we asked for them. Our order of appetiser and drink also came (last) only after we reminded them.
2024-02-13 108 浏览
眾所周知要食泰國野最出名又最多泰國餐廳集中地係九龍城,估唔到作為九龍上班集中區嘅觀塘都有一間隱藏嘅泰國菜館,仲要响觀塘嘅美食大廈駱駝漆添,今日黎試嘅泰國菜館就係💥Add Some Thai💥啦🌈 由於同埋朋友過黎,所以我地叫左個💰3️⃣8️⃣8️⃣嘅二人套餐,另外加左啲小食同泰國特色飲品。個二人套餐涵蓋嘅食物種類都好多,我地叫左鮮蜆海鮮冬陰功湯🥘,泰式鮮蝦青木瓜沙律🥗,沙爹雞肉串🐤,香燒菠蘿串🍍,紐西蘭牛柳粒串🐮,招牌手打蝦餅🍤,泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦🍤,馬拉盞炒通菜🥬,本身有包一個免費雪糕🍧,但係我地想食芒果糯米飯🥭🍚,加左💰4️⃣8️⃣試埋,🍹特色野飲都是另外加錢的。一個二人套餐包咁多野食,真係抵到爛啦,不過我地都額外叫左2️⃣個小食,手抓餅同絲網香脆蝦春卷🌯,特別推介手抓餅,佢真係有種特別濃郁嘅牛油香,無論配搭其他小食或湯,味道都更上一層樓👍👍 佢呢個冬陰功湯🫕同响九龍城嘅泰國餐館飲嘅唔同,佢呢個辛香料無咁重無咁刺激,小辣,比較適合香港人嘅口味,而且用料豐富,有大蝦又有魷魚响裡面。另外佢嘅金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦都好有驚喜,金邊粉裹滿左泰式濃稠嘅甜酸蝦醬,配上鹹蛋炸海蝦,意外地一d都唔膩,隻海蝦炸到

佢呢個冬陰功湯🫕同响九龍城嘅泰國餐館飲嘅唔同,佢呢個辛香料無咁重無咁刺激,小辣,比較適合香港人嘅口味,而且用料豐富,有大蝦又有魷魚响裡面。另外佢嘅金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦都好有驚喜,金邊粉裹滿左泰式濃稠嘅甜酸蝦醬,配上鹹蛋炸海蝦,意外地一d都唔膩,隻海蝦炸到連殼都可以吞埋,淨係睇外表,真係會覺得係好肥膩飽濟嘅feel,但佢唔會覺得濟,食落啱啱好、好balance嘅感覺😍

就算覺得嘍喉,可以食翻個鮮蝦青木瓜沙律,超級解膩,佢係偏酸偏辣少少嘅冷菜,由於有比較多嘅木瓜絲青菜,完美解到膩,加上我地叫左兩杯特色飲品——沙灘小子&西貢少女,沙灘小子係荔枝檸檬特飲,西貢少女係百香果檸檬特飲,都係偏酸嘅飲品,所以就算最後我地食埋嘅芒果糯米飯配雪糕,成餐落黎,完全唔會令自己嘅肚太有負擔。值得一提係個甜品真係好香好好食,酸酸嘅芒果配上濃濃椰香嘅糯米飯,再搭一個椰子軟雪糕,真係唔好話唔滿足啦~~

老實講,原本見個套餐平,又可以食多d唔同類型嘅食物,心裡預計可能每個菜式比較細份,先叫多2個小食,上菜果陣真係完全嚇親,💥Add Some Thai💥用料真係超級實誠,份量完全唔細,全部都大大碟,2人套餐份量完全係3-4人食嘅份量,所以去食嘅朋友仔叫左套餐,食完唔夠先再叫野食,避免浪費😉😉
  • 芒果糯米飯配是日雪糕
2024-02-08 49 浏览
今日心血來潮想食泰國野,最後揀左呢間Add Some Thai Restaurant食晚飯。叫左抵食2人餐,388 就有湯🥘、有沙律🥗、4款燒物🍡、主菜、炒菜🥬同甜品🍧,真係豐富。酸辣鳳爪沙律,酸mei mei 好開胃,鳳爪好彈牙。冬陰功湯幾大鍋,裏面都幾多蜆同2隻蝦🦐,惹味。串燒有8款揀,揀左多汁既菠蘿🍍、彈牙既蝦餅、惹味既雞肉串同香噴噴既菇串。愛食蟹既我忍唔住加錢食鮮肉蟹🦀配蒜蓉包,香脆既蒜蓉包配咖哩同啖啖蟹肉咁食,簡直無得頂。蒜蓉炒豆苗,蒜香味十足,豆苗幼嫩。甜品要左芒果🥭糯米飯,原來同埋雪糕🍨一齊食有另一番好味,真係第一次咁配。Add Some Thai Restaurant為我今日加增添左泰國情懷。2人餐超級飽,應該3個人先啱啱好。

酸辣鳳爪沙律,酸mei mei 好開胃,鳳爪好彈牙。

冬陰功湯幾大鍋,裏面都幾多蜆同2隻蝦🦐,惹味。

蒜蓉炒豆苗,蒜香味十足,豆苗幼嫩。

2024-02-03 64 浏览
今日約咗朋友喺觀塘行街shopping 我哋都好想食泰國嘢喺駱駝漆第一座上到9樓D室 有間泰國餐廳餐廳名叫做Add Some Thai Testaurant 嘅泰國餐廳 餐廳裝修一樣咁靚 又闊落又大 1️⃣我哋揀咗椰青鮮蜆雜錦海鮮冬陰功湯$982️⃣蒜蓉炒椰菜苗$883️⃣酥炸軟殼蟹配金邊粉$1184️⃣泰式酥炸鹹蛋炸墨魚餅(兩件)$455️⃣香燒沙參豬肉串$426️⃣我哋加咗泰式甜品$68泰式芒果糯米飯配是日雪糕冬陰功湯唔會好辣 又香 海鮮好新鮮酥炸軟殼蟹配金邊粉 炸到鬆脆 好友蟹味芒果糯米飯芒果好香甜糯米飯軟軟霖霖配埋啲椰醬好好味 今晚攬住個肚走 Add Some Thai Restaurant 我同朋友下次 都會再嚟多次食實在泰好味
今日約咗朋友喺觀塘行街shopping
  • 芒果糯米飯配是日雪糕
  • 酥炸軟殼蟹配金邊粉
  • 蒜蓉炒椰菜苗
2024-02-02 46 浏览
駱駝漆大廈三座就成日去,因為太多美食聚集,估吾到對面嘅一座其實都有美食,今次就同朋友去咗食泰國菜。天花有多個燈籠裝飾🏮圍欄上就有色彩斑斕嘅波波燈照明🔆✿ 馬拉盞炒通菜 $66好難得會中意食嘅一道菜,馬拉盞味佈滿整個通菜🥬✿ 泰式酥炸鹹蛋釀墨魚餅 $42酥炸鹹蛋墨魚餅,一聽個名都覺得吸引🦑墨魚餅口感恰好,沾上泰式醬汁更美味。✿ 香燒沙爹豬肉/ 雞肉串 $84每次食泰國菜都中意叫串燒🐔個人會中意雞肉串多啲,嫩滑易咬。✿ 芝士焗扇貝 $42泰國餐廳都食到芝士焗扇貝,果然系泰西fusion菜😆芝士幾足料🧀扇貝新鮮。✿ 午市套餐 $92🦐 脆炸鳳尾蝦 $15💛香辣豆角打抛肉煎蛋雞油飯 $56🧡泰式芝士奶蓋奶茶 $21⭐️脆炸鳳尾蝦外型如越式網絲春卷,內裡鳳尾蝦爽口彈牙🦐⭐️香辣豆角打抛肉,諗起家常便飯亦少不了豆角,打拋肉食落就系肉碎生菜包戈種肉碎,都幾香口🐷⭐️泰式芝士奶蓋奶茶,融合港式元素,奶蓋做得幾cheesy💛✿ 招牌海鮮菠蘿炒飯 $118菠蘿太吸睛了🍍有好多肉鬆同埋大蝦、菠蘿粒,兩個人食好飽🤰🏻向來去泰國餐廳都好中意叫呢道菜,充滿東南亞風情。

✿ 馬拉盞炒通菜 $66
好難得會中意食嘅一道菜,馬拉盞味佈滿整個通菜🥬

✿ 泰式酥炸鹹蛋釀墨魚餅 $42

✿ 香燒沙爹豬肉/ 雞肉串 $84
每次食泰國菜都中意叫串燒🐔個人會中意雞肉串多啲,嫩滑易咬。

✿ 芝士焗扇貝 $42

✿ 午市套餐 $92
🦐 脆炸鳳尾蝦 $15
💛香辣豆角打抛肉煎蛋雞油飯 $56
🧡泰式芝士奶蓋奶茶 $21

⭐️脆炸鳳尾蝦外型如越式網絲春卷,內裡鳳尾蝦爽口彈牙🦐

✿ 招牌海鮮菠蘿炒飯 $118
2024-01-28
  • 泰式奶茶
  • 招牌海鮮菠蘿炒飯
2024-02-02 71 浏览
同老公之前都食過呢間add some thai restaurant, 環境闊落之餘食物質素好好,餐廳地點好近返工,於是放工就同老公一齊再嚟嘆吓,餐廳有一條水道,牆壁上泰國裝飾,彷彿去了泰國度假嘅感覺。首先嚟一個二人套餐,抵過單點好多,頭盤我哋揀咗泰式鮮蝦青木瓜沙律、青木瓜沙律夠晒爽脆,鮮蝦夠爽甜,醬汁好醒胃,另外我哋揀咗椰皇椰青雞湯,湯好清甜,非常之足料,有好多菇同雞肉,飲完之後非常之開胃。小食有一支骨雞翼,外皮香。裏面有肉汁,紐西蘭牛柳粒串,牛柳軟滑而有牛味,沙嗲豬肉串,豬肉香配上沙嗲醬好惹味,招牌手打蝦餅,外脆內鮮甜彈牙,味道好正👍🏻主食方面我哋揀咗泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦,鹹蛋黃嘅香同海蝦嘅鮮味好夾,配上酸甜嘅炒金邊粉勁正,另外重點左招牌海鮮菠蘿炒飯,原個菠蘿上賣相一流,炒飯香而且配料好豐富,有大蝦、青口、魷魚、仲有泰式臘腸,配埋菠蘿酸酸甜甜好醒胃,另外仲加咗一個芝士焗扇貝,扇貝肥大肉厚口鮮甜多汁,配上滿滿嘅芝士醬味道一流,炒菜方面揀咗蒜蓉炒豆苗,豆苗爽脆,而且蒜蓉味勁香,最後到甜品時間,泰式千層班蘭椰汁糕,椰汁糕煙韌而且充滿斑蘭椰汁嘅香味,飲品方面都好有特色,一杯係椰林風

主食方面我哋揀咗泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦,鹹蛋黃嘅香同海蝦嘅鮮味好夾,配上酸甜嘅炒金邊粉勁正,另外重點左招牌海鮮菠蘿炒飯,原個菠蘿上賣相一流,炒飯香而且配料好豐富,有大蝦、青口、魷魚、仲有泰式臘腸,配埋菠蘿酸酸甜甜好醒胃,另外仲加咗一個芝士焗扇貝,扇貝肥大肉厚口鮮甜多汁,配上滿滿嘅芝士醬味道一流,炒菜方面揀咗蒜蓉炒豆苗,豆苗爽脆,而且蒜蓉味勁香,最後到甜品時間,泰式千層班蘭椰汁糕,椰汁糕煙韌而且充滿斑蘭椰汁嘅香味,飲品方面都好有特色,一杯係椰林風光,賣相一流,上面仲有一朵花,裏面有新鮮菠蘿椰奶同埋菠蘿糖漿,有椰奶香之餘配埋菠蘿味味道好夾,另外點左一杯泰象梳打,味道好清新👍🏻
2024-01-24 44 浏览
同朋友去觀塘行街 行到駱駝漆大廈見到呢間泰國嘢好似唔錯喎😜膽粗粗就入咗嚟🤪餐廳環境幾靚🥳~曼谷經典手打蝦餅😋真心正😗夠熱夠脆👍內涵啲肉鬆軟彈牙🥰~香燒沙嗲豬肉/雞肉串😀雞肉嫩滑🥰燒得好香豬肉新鮮👏-酥炸軟殼蟹配金邊粉🤩軟殼蟹同金邊粉份量都超大份🤭岩晒大胃王😜味道正🥳另外 有個加一蚊就食得嘅拼盤🤩🤩有超好味春卷同單骨雞翼🤤😋😋總體嚟講 餐廳環境靚 嘢食質素好 有機會都會再嚟食🥳👏

~曼谷經典手打蝦餅😋

-酥炸軟殼蟹配金邊粉🤩

軟殼蟹同金邊粉份量都超大份🤭岩晒大胃王😜味道正🥳

總體嚟講 餐廳環境靚 嘢食質素好 有機會都會再嚟食🥳👏
2024-01-21 49 浏览
在觀塘的「Add Some Thai 泰國菜」,他們的泰國菜絕對是一個不容錯過的美食體驗!首先,他們的泰式明爐青斑是一道絕對不能錯過的菜品。青斑魚經過明爐炭燒,肉質鮮嫩多汁,搭配上泰式特殊的調味料,讓整道菜的味道更加突出。蒜蓉炒椰菜苗是一道簡單卻美味的菜品。椰菜苗的嫩脆口感,搭配上香氣四溢的蒜蓉,絕對是一道下飯的好選擇。經典炭燒豬頸肉是泰國菜中非常受歡迎的一道菜品。豬頸肉經過炭燒,肉質鮮嫩多汁,搭配上泰式特殊的醬汁,讓整道菜更加美味。香燒沙爹紐西蘭牛柳粒串是一道肉質嫩滑的菜品,牛肉經過香燒,帶出了濃郁的香味,搭配上特製的沙爹醬汁,口感更加豐富。飲品方面,他們的咸檸配雪碧是一個非常清涼的飲品配搭。咸檸的酸味和雪碧的氣泡結合在一起,非常開胃解渴。椰青大大個,非常清甜。總的來說,「Add Some Thai 泰國菜」帶給食客們道地的泰國菜體驗。無論是菜品的味道還是口感,都非常出色。如果你想要品嚐正宗的泰國菜,這裡絕對是一個值得一試的地方!

前排口淡淡,想食少少濃味啲既野😍勁耐冇食泰菜😊我就隨意揀左間🥲觀塘有間cp值都唔錯,2人套餐先 $543,仲要有唔少野食,2個人包你食到飽到飽🖖🏻🩷🔹椰皇椰青雞湯椰青雞湯飲落清清地,估唔到都幾多雞件,佢個湯唔使額外加錢🤘🏻幾扺飲🔹泰式鮮蝦青木瓜沙律沙律份量都多嘅,有2大隻鮮蝦🦐味道酸酸甜甜,幾醒胃🔹沙爹雞肉串,沙爹豬肉串沙爹串燒幾惹味,香噴噴🖖🏻我就比較鍾意食雞肉串多啲🔹泰式素春卷呢個食落幾有驚喜,素春卷個味都幾正,咬落脆卜卜,仲係熱辣辣🔹招牌手打蝦餅香脆蝦餅🦐味道正常🔹泰式香烤豬手烤豬手好有份量,豬手都已經起咗肉😊食起上嚟好方便,旁邊好多泰式蝦片拌碟🔹蒜蓉炒豆苗豆苗夠嫩口,食咗咁多肉,食返啲菜健康啲🌱🔹泰式椰青海鮮炒飯菠蘿炒飯就食得多喇,椰青炒飯都係第一次食,面頭有啲芝士焗左,個飯少甜🤘🏻有啲椰汁撈埋一齊又唔會話好膩,都幾fresh, 入面都有好多料🔹泰式奶茶 (熱)🔹椰林風光 (凍)

🔹椰皇椰青雞湯

🔹泰式鮮蝦青木瓜沙律
沙律份量都多嘅,有2大隻鮮蝦🦐味道酸酸甜甜,幾醒胃

🔹沙爹雞肉串,沙爹豬肉串
沙爹串燒幾惹味,香噴噴🖖🏻我就比較鍾意食雞肉串多啲

🔹泰式素春卷
呢個食落幾有驚喜,素春卷個味都幾正,咬落脆卜卜,仲係熱辣辣

🔹招牌手打蝦餅
香脆蝦餅🦐味道正常

🔹泰式香烤豬手

🔹蒜蓉炒豆苗
豆苗夠嫩口,食咗咁多肉,食返啲菜健康啲🌱

🔹泰式椰青海鮮炒飯

🔹泰式奶茶 (熱)
🔹椰林風光 (凍)
2024-01-18 64 浏览
今日同朋友一齊叫咗海南雞拼豬頸肉飯,雞件唔算好滑、豬頸肉都可以接受,飯會跟埋蝦片。最正係佢個椰子雞湯,椰子味幾濃、椰肉軟滑,免費任飲。另外加錢叫咗個雞軟骨,味道可以,會配沙律醬。餐廳嘅泰式食物款式好多,亦都有特色波蘿炒飯。整體價錢都係$50-60,算係抵食。環境衛生乾淨,入到去都好舒適,唔會太迫。裝修都好有泰國feel ,一入門口已經有好多泰國渡假裝飾品。地店係觀塘旺區,雖然要入橫街,但都容易搵到。
2024-01-18
  • 椰皇椰青雞湯
2024-01-14 39 浏览
好耐無食泰國菜啦 朋友提議去呢間Add Some Thai Restaurant到食✨我地叫左2人套餐$388 都幾多野食😍✨椰皇椰青雞湯入面有菇、椰肉同雞件 飲落鮮甜 ☺️同朋友忍唔住狂飲🤣✨泰式鮮蝦青木瓜沙律啲蝦都幾彈牙 木瓜沙律爽脆 不錯👍🏻✨小食拼盤我地簡左沙爹雞&豬串、紐西蘭牛柳粒串、招牌手打蝦餅最中意蝦餅同雞肉串 蝦餅炸得香口 蝦味夠濃 😍✨招牌海鮮菠蘿炒飯估唔到都有4隻蝦係面頭 菠蘿炒飯好惹味 配上菠蘿酸酸甜甜 食親泰國野都會想食菠蘿炒飯😆✨蒜蓉炒通菜蒜香味十足 通菜夠嫩口✨芒果糯米飯配是日雪糕(2人份)+$48芒果好甜 雪糕係椰子🥥味 好濃郁~✨經典炭燒豬頸肉 +$65去親泰國餐廳都會想叫嘅豬頸肉 呢到外皮燒得香脆 好好食!Add Some Thai Restaurant 選擇多 價錢相宜 下次有朋友想食泰菜都會推薦佢黎呢到食🤪
我地叫左2人套餐$388 都幾多野食😍
✨椰皇椰青雞湯
入面有菇、椰肉同雞件 飲落鮮甜 ☺️同朋友忍唔住狂飲🤣

✨泰式鮮蝦青木瓜沙律
啲蝦都幾彈牙 木瓜沙律爽脆 不錯👍🏻

✨小食拼盤
我地簡左沙爹雞&豬串、紐西蘭牛柳粒串、招牌手打蝦餅
最中意蝦餅同雞肉串 蝦餅炸得香口 蝦味夠濃 😍

✨招牌海鮮菠蘿炒飯

✨蒜蓉炒通菜
蒜香味十足 通菜夠嫩口

✨芒果糯米飯配是日雪糕(2人份)+$48
芒果好甜 雪糕係椰子🥥味 好濃郁~

✨經典炭燒豬頸肉 +$65
去親泰國餐廳都會想叫嘅豬頸肉 呢到外皮燒得香脆 好好食!

呢間泰國嘢喺觀塘工廈入面,一入去見到好多天燈同波波掛燈,中間有條流水打卡位,佈置充滿泰式風情。叫咗個二人套餐$388,入面選擇都算多☺️✨椰皇椰青雞湯黎到估唔到咁大碗,個湯好清甜,有淡淡嘅椰子味同芫荽香🥥。雞肉嫩滑,入面仲有好多菇,好足料,成兜清曬😆✌🏻不過建議大家同朋友share一兜,如果唔係會太飽🤣✨小食(可選四款)小食選擇多,總共有八款可以揀。👉🏻香燒菠蘿串👉🏻一支骨雞翼👉🏻招牌手打蝦餅👉🏻沙嗲豬肉串雞翼香脆,蝦餅彈牙,比較推薦呢兩款。✨經典炭燒豬頸肉(+$65)豬頸肉燒得好香,肉質嫩身,肥瘦適中,配埋酸辣泰式醬汁,食晒都唔覺得膩😙~✨招牌海鮮菠蘿炒飯原個菠蘿上枱,海鮮主要有蝦同埋青口,酸酸甜甜,份量好多。✨芒果糯米飯配是日雪糕(+$48)芒果好甜,雪糕椰子味好濃郁又滑,呢個好推薦😍。✨西貢少女(+$25)熱情果青檸梳打,加上薄荷葉嘅香味,好解渴。✨泰式芝士奶蓋奶綠(+$25)奶蓋奶香重,會比較稀身,飲落冇咁膩。奶綠個味幾驚喜,係好清香嗰種,幾特別。

✨椰皇椰青雞湯

✨小食(可選四款)
小食選擇多,總共有八款可以揀。
👉🏻香燒菠蘿串
👉🏻一支骨雞翼
👉🏻招牌手打蝦餅
👉🏻沙嗲豬肉串
雞翼香脆,蝦餅彈牙,比較推薦呢兩款。

✨經典炭燒豬頸肉(+$65)

✨招牌海鮮菠蘿炒飯
原個菠蘿上枱,海鮮主要有蝦同埋青口,酸酸甜甜,份量好多。

✨芒果糯米飯配是日雪糕(+$48)
芒果好甜,雪糕椰子味好濃郁又滑,呢個好推薦😍。

✨西貢少女(+$25)
熱情果青檸梳打,加上薄荷葉嘅香味,好解渴。

✨泰式芝士奶蓋奶綠(+$25)
二人餐 $388𑁍泰式鮮蝦青木瓜沙律鮮海蝦大概有四五隻配上爽脆的青木瓜醬汁開胃清新𑁍鮮蜆海鮮冬蔭功湯有無數新鮮海蜆、海蝦和青口等等的海鮮₍ᐢ •͈ ₃ •͈ ᐢ₎♡冬陰功湯偏酸辣、椰汁味不濃用一個小窩盛載保持新鮮熱辣而且份量超級多!大概有三至四碗湯!𑁍香燒菠蘿串&沙爹雞肉串&招牌手打蝦餅&沙爹豬肉串每款串燒各有一串還有附送幾塊蝦片૮₍♡̷• 𖥦 • ₎ა特別欣賞他的手打蝦餅金黃酥脆內裏頗為彈牙不過如果有多些蝦肉粒粒會令口感更好૮・ᴥ - ა𑁍招牌海鮮菠蘿炒飯用完個菠蘿切半盛載着炒飯炒飯上面有海量肉鬆幾隻海蝦和兩隻青口飯粒雖然炒得不是特別乾身但勝在分量也是超級無敵多(՞•Ꙫ•՞)兩個人根本吃不完耶~~𑁍酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅 +$80軟殼蟹足足有兩大隻!黃咖喱也是偏重香料味!椰奶味也是不濃૮๑′0`๑აིྀ喜歡順滑咖喱的就要慎點了手抓餅有四片偏類似台式手抓餅的質地~૮・ᴥ - ა𑁍馬拉盞炒芥蘭正常水準調味可更濃໒꒰˵・᷄-・᷅˵꒱১𑁍芒果糯米飯配是日雪糕(2人份) +$48原個芒果切塊上非常甜美多汁!還有兩球巧克力雪糕幸福感拉高拉滿!可惜的是糯米飯口感不太煙靭有咬口૮ ฅ'ㅅ'ฅა感覺像椰汁味的鹼
二人餐 $388
𑁍泰式鮮蝦青木瓜沙律
鮮海蝦大概有四五隻配上爽脆的青木瓜
醬汁開胃清新

𑁍鮮蜆海鮮冬蔭功湯
冬陰功湯偏酸辣、椰汁味不濃
用一個小窩盛載保持新鮮熱辣
而且份量超級多!大概有三至四碗湯!

𑁍香燒菠蘿串&沙爹雞肉串&招牌手打蝦餅&沙爹豬肉串

用完個菠蘿切半盛載着炒飯
炒飯上面有海量肉鬆
幾隻海蝦和兩隻青口
飯粒雖然炒得不是特別乾身
但勝在分量也是超級無敵多(՞•Ꙫ•՞)
兩個人根本吃不完耶~~

𑁍酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅 +$80
軟殼蟹足足有兩大隻!
黃咖喱也是偏重香料味!椰奶味也是不濃૮๑′0`๑აིྀ
喜歡順滑咖喱的就要慎點了
手抓餅有四片
偏類似台式手抓餅的質地~૮・ᴥ - ა

𑁍馬拉盞炒芥蘭
正常水準調味可更濃໒꒰˵・᷄-・᷅˵꒱১

𑁍芒果糯米飯配是日雪糕(2人份) +$48
原個芒果切塊上非常甜美多汁!
還有兩球巧克力雪糕
幸福感拉高拉滿!
可惜的是糯米飯口感不太煙靭有咬口૮ ฅ'ㅅ'ฅა
感覺像椰汁味的鹼水糭質地😂😂