2023-11-06
觀塘工廈一向都有好多隱世美食,呢間叫Add Some Thai Restaurant嘅泰國餐廳就有好多觀塘之友之前推介過。餐廳門口已經好有泰國風情,大大隻招牌寫住Add Some Thai Restaurant,一眼就可以見到!✨我同朋友叫左個二人餐✨食物都算好豐富,有頭盤、主菜、蔬菜、甜品,都只係$388 (2人份量),真係勁優惠!<頭盤>🥗泰式鮮蝦青木瓜沙律- 沙律份量好足蔬菜好多🥘椰皇椰青雞湯- 椰青雞湯好甜,湯入邊有好多雞肉同香-茹,出奇地好飲🍢小食香燒菠蘿串,沙爹雞肉串,沙爹豬肉串,泰式素春卷- 串燒小食好豐富,配合埋泰式醬一齊食,非常滋味<主菜>⭐泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦- 最愛食金邊粉,但第一次配鹹蛋黃酥炸海蝦,都算幾有特色。⭐新酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅(追加$80可多一個主菜)- 炸軟殼蟹好入味,黃咖哩配手抓餅就更加係最佳組合,忍吾食晒🤗<蔬菜>⭐馬拉盞 椰菜苗<甜品>✨🍮可加$48升級至芒果糯米飯配是日雪糕(2人份)成個餐咁多食物,而且份量足夠又好食,真係性價比超級高,唔怪之得咁多朋友推介😋
✨我同朋友叫左個二人餐✨
<頭盤>
🥗泰式鮮蝦青木瓜沙律
- 沙律份量好足蔬菜好多
🥘椰皇椰青雞湯
- 椰青雞湯好甜,湯入邊有好多雞肉同香-茹,出奇地好飲
🍢小食香燒菠蘿串,沙爹雞肉串,沙爹豬肉串,泰式素春卷
- 串燒小食好豐富,配合埋泰式醬一齊食,非常滋味
<主菜>
⭐泰式炒金邊粉配鹹蛋黃酥炸海蝦
- 最愛食金邊粉,但第一次配鹹蛋黃酥炸海蝦,都算幾有特色。
⭐新酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅(追加$80可多一個主菜)
<蔬菜>
⭐馬拉盞 椰菜苗
<甜品>
✨🍮可加$48升級至芒果糯米飯配是日雪糕(2人份)