2020-11-21 126 浏览
餐廳地方吾大,座位數目吾多,不過小巧精緻,感覺都幾舒服。佢有promotion, $498可以食到海鮮拼盤、十安士肉眼扒和原隻龍蝦意粉。海鮮拼盤有生蠔、翡翠螺、青口、凍蝦,全部都好新鮮,蠔和青口有海水味,凍蝦彈牙,翡翠螺夠大隻。全部海鮮放係一個雪到好凍和舖左好多冰的鐵盤入面,慢慢食都吾怕❤️肉眼扒冇特別問我地幾多成熟,但係好有肉味,好juicy 又吾韌,好味🤩 而且超大塊!佢有一D冇味既蔬菜和一小舊焗薯伴碟,都吾錯。最後係原隻龍蝦蕃茄意粉,酸酸甜甜好味,龍蝦肉好多,幾正。因為呢個吾係餐,冇餐飲,都見吾到有drink menu , 不過飲水其實都ok !不過味道都吾錯,性價比高,係冇乜好食既東涌入面,值得encore ❣️
餐廳地方吾大,座位數目吾多,不過小巧精緻,感覺都幾舒服。

最後係原隻龍蝦蕃茄意粉,酸酸甜甜好味,龍蝦肉好多,幾正。

2020-11-15
2020-11-19 1536 浏览
去東涌見朋友,想決定搵間bar飲下飲,但係東涌真係冇bar,所以我哋就事旦搵左間西餐廳吃飯同埋飲Cocktail。首先,就裝修而言,餐廳表現不過不失,整體裝修偏西式,燈光偏暗,乾淨企理。不過餐廳偏細,枱與枱距離有D近,但係好彩我哋去果日冇坐滿,每一枱客都有1.5米既社交距離。其次,就要講服務態度la,侍應小姐姐服務態度勁好,我哋坐低左之後就即刻攞左水比我地。同埋食飯果陣,佢都會時不時幫我地換碟。佢優質嘅服務,為餐廳大大加分。最後,就要評論食物同飲品。侍應小姐姐首先問左我地飲吾飲酒,得知我地想飲酒之後,就即刻沖左兩杯特製Cocktail 比我地la。第一杯就係 coffee based espresso cocktail,洒精味吾重,咖啡味香濃,好特別。第二杯就係餐廳既signature drink,Amante Signature,有住菠蘿同荔枝既果香同甜味,清爽既薄荷葉為Cocktail 增添額外風味,洒精濃度都唔高,適合想飲洒又唔飲得既朋友。兩杯Cocktails 既表現都非常出色,值得enforce食物嘅表現亦都冇令我地失望,凍海鮮拼盤表現優秀,特別係生蠔,新鮮順滑,配搭檸檬汁,

食物嘅表現亦都冇令我地失望,凍海鮮拼盤表現優秀,特別係生蠔,新鮮順滑,配搭檸檬汁,令人停唔到口。

作為前菜既水牛雞翼配鵝肝都唔錯,香濃肥厚既鵝肝加上吸滿鵝油既麵包,令我放棄左想減肥既計劃,水牛雞翼就炸得乾左D,表現失準左,餐湯同包則表現正常,冇咩特別。

主菜我哋要左兩個,分別係虎蝦扇貝蕃茄意粉,同埋燒春雞。意粉真係好正,虎蝦大隻多膏,肉質札實,扇貝多肉順滑,搭配意粉,一流。對於燒春雞,個人囗味偏重,覺得佢味道偏淡,不過可能加額外既黑椒汁,雞肉口亦感順滑多汁,所以表現都算吾錯。

最後,就係甜品藍莓芝士蛋糕,口味偏甜,芝士味濃,我覺得佢表現不過不失,但係朋友覺得佢好好食,仲食埋我果份。

總括而言, AMANTE表現出色,服務態度一流,CP值高,十分適合情侶約會,或者朋友把酒談歡,去到東涌一定要試下。
2020-11-18
2020-11-17 713 浏览
東涌區內罕有高質情調西餐時隔一年,今日又同男朋友黎東涌呢間Amante Bar & Restaurant食晚餐啦。呢間餐廳內裏好有情調,除咗我哋,仲有唔少其他情侶嚟食飯。Cold Seafood Platter($188)呢個海鮮拼盤真係睇返相都流晒口水,拼盤內分別喺鮮嫩肥美嘅翡翠螺,肉質結實彈牙嘅大蝦,鮮味濃郁嘅青口,當然仲有唔少得我最最最愛juicy嘅生蠔。凍海鮮配上茄汁,簡直神級享受~Avocado with Prawn & Crabmeat($128)我本來喺對沙律冇咩興趣,但當我食左第一啖之後,就覺得呢嗰沙律太好味喇。佢裏面嘅牛油果淡淡地嘅味道喺有一種回味嘅香味,會更加突出蟹肉嘅味道,但又唔會失去咗自己原來嘅味道。成個感覺好fresh,牛油果同蟹肉嘅配搭簡直喺perfect match。Soup of the day($free)今日是日餐湯喺大蒜薯蓉忌廉湯。平時唔喺十分中意薯仔個陣味道同好乾嘅口感所以好少食,但呢個餐湯真係非常之好飲,大蒜中和左薯仔既味,但大蒜味又唔係好明顯。薯仔打成蓉同加入忌廉就令到個湯口感十分creamy,真喺估唔到薯仔都可以同大蒜咁夾。Set E -
東涌區內罕有高質情調西餐

Cold Seafood Platter($188)

Soup of the day($free)

Set E - Ribeye($298)
我地叫咗個medium嘅牛扒,成塊牛扒差不多有我手前臂咁長。牛扒嘅火侯控制得十分之好,外脆內嫩。

Set C - Roasted Garlic Lamp Chops($278)
呢個香蒜燒羊扒肉質好嫩口,冇平時出面食嘅羊肉咁有陣膻味,可以睇得出廚師用心對待食材,食材處理得非常好。唔怕辣既朋友可以點埋wasabi,配埋wasabi更加好味。

甜品喺Blueberry Cheesecake同Tiramisu,擺碟好靚。
blueberry cheesecake上面嘅藍莓醬嘅藍莓唔會好似出面嗰啲好大粒,而係口感好幼滑。而Tiramisu口感就非常之鬆軟。

總括嚟講,呢個價錢食到呢種超水準嘅食物,簡直喺物超所值。

2020-11-12
$362.5 (晚餐)
2020-11-11 103 浏览
位於東涌嘅Amante Bar & Restaurant,係東涌嘅小西餐館,餐廳富有格調,播放著英文歌,同周圍嘅舖頭都形成對比,餐廳有多款美食與美酒選擇,酒有cocktails,rum,whisky,beer,white wine,red wine等等,假期嚟食番半打生蠔,打下卡,嗒番杯都幾chill😙.冷凍海鮮拼盤($188)生蠔🦪凍蝦🦐翡翠螺🐚 青口(各4隻)冷凍盤用鐵盤裝,放入大量冰雪,保證能保持海鮮溫度,生蠔細細隻,乾淨亦非常清甜,偏重海水味;凍蝦新鮮又甜又爽脆;青口細細隻,同樣鮮甜;翡翠螺爽口,惟有沙,但不嚴重,小心去除內臟位置即可。配搭的酸酸甜甜辣辣醬汁也很美味。.水牛城雞翼($68)黑松露帶皮薯條($68)小食用木碟上,好鬼靚,打卡一流。水牛城雞翼炸得外皮香脆,唔乾身,內裏嫰滑多汁,雞翼有預先醃製,用鹽調味,就算唔點蘸醬汁,亦同樣好味,而中意重口味嘅朋友,可以點埋佢地個水牛醬汁,味道似Tabasco(辣椒仔辣汁),味道過癮。帶皮薯條夠粗夠熱夠新鮮夠味夠脆身,外脆內軟,薯味重,配搭濃厚嘅黑松露醬,實在太delicious!! .餐湯($48)芝士番茄湯👍個包焗得好脆.傳統焗
冷凍海鮮拼盤($188)
生蠔🦪凍蝦🦐翡翠螺🐚 青口(各4隻)
水牛城雞翼($68)
黑松露帶皮薯條($68)
餐湯($48)
芝士番茄湯👍個包焗得好脆
傳統焗肉醬意粉($108)
呢個肉醬應該係用豬肉煮成,食起上嚟比較清淡,能更加乘其他材料嘅味道,芝士;番茄同蟹肉,醬汁夠多掛汁👍
美國1855安格斯肉眼配燒汁10oz($268)
牛扒肉質軟腍,肉味濃郁,肉汁飽滿,富有一定嚼勁。
藍莓芝士餅($58)
Tiramisu($58)
兩者個人比較喜歡Tiramisu,經過一大堆美食嘅衝擊,食番個芝士味比較light啲,口感鬆軟嘅甜品比較啱我。
Amante signature cocktail

Fresh mint, pineapple juice, soda water, lyche liquor, Malibu
特調mocktail
Mainly flavor: Cherry 🍒 and grenadine
2020-11-10 95 浏览
今日去了東涌,接朋友放工!我們就在附近東涌富東商場食晚餐!我們點了Mussels with white wine 白酒煮青口Buffalo Chicken wibg pan fried foie gras水牛雞翼配香煎鵝肝配多士sop of the day忌廉周打蜆肉湯lberico pork chop香煎豬鞍配薯條carbonara spaghetti 卡邦尼煙肉意粉blue berry cheese cake藍苺芝士蛋糕,提拉米蘇味道不錯,餐廳氣氛舒服。
2020-11-09 126 浏览
難得幾位姐妹得閒出東涌行outlet血拚之後搵個地方食好西😋就入左呢間西餐廳🍴見到有個套餐$498有三樣野分別係海鮮拼盤 原隻龍蝦意粉🍝 同安格斯牛扒❤️叫左呢個set再加左一份黑松露薯條☺️好邪惡海鮮拼盤有生蠔🦪青口,蝦🦐,翡翠螺生蠔雖然唔算大隻 但好creamy 一點都唔腥青口同螺都好juicy 蝦就正正常常牛扒好有驚喜 調味剛剛好 5成熟個口感好正 仲有配菜好夾😋龍蝦意粉好香 真係原隻龍蝦上🦞味道唔會死鹹 鮮味十足黑松露醬薯條🍟薯條熱辣辣脆卜卜 配上黑松露醬係絕配 食食下會上癮Tim🤪🤪
難得幾位姐妹得閒出東涌行outlet
血拚之後搵個地方食好西😋
就入左呢間西餐廳🍴

見到有個套餐$498有三樣野
分別係海鮮拼盤 原隻龍蝦意粉🍝 同安格斯牛扒❤️
叫左呢個set再加左一份黑松露薯條☺️好邪惡

海鮮拼盤有生蠔🦪青口,蝦🦐,翡翠螺
生蠔雖然唔算大隻 但好creamy 一點都唔腥

黑松露醬薯條🍟
薯條熱辣辣脆卜卜 配上黑松露醬係絕配
食食下會上癮Tim🤪🤪
2020-11-08
呢間西餐廳🍴位於富東商場地下,味千拉麵🍜旁邊,雖然不起眼,但其食物質素高,適合情侶拍拖👩🏽‍🤝‍👨🏼家庭朋友聚會。晚市仲做緊多款優惠,如買一送一優惠,見到餐牌好吸引😍店員也會按照西式餐桌禮儀,菜與菜之間替客人更換碟子。🥰店舖不大,但環境好優雅,小白窗配白窗簾,播放著動人悅耳歐美英文流行曲,特別感到放鬆🙂生蠔🦪做緊優惠,做開胃菜不錯👍🏽澳洲生蠔🦪肉質鮮明,海水🌊味濃,肉質CREAMY,咬一啖整個口腔充滿清新氣息,沾上檸檬🍋汁分外清新。Amante Martini Expresso 🍸:作為咖啡迷好鐘意呢杯特飲,充滿濃濃咖啡☕️香,加埋小量酒精GIN,好易入口,小酌一杯,順滑甘香😍Mojito: 聽完周杰倫首歌就想嗌一杯試下🍹女生最愛雞尾酒,相對比起其他COCKTAIL 清新,用上大量梳打水,薄荷葉同青檸汁,用上RUM酒,清新飲落舒服😌。是日餐湯🥄:餐廳🍴主打粟米🌽湯,粟米變成溶,入口細滑綿綿,加點忌廉提升整體層次,配上自家製香脆內軟香草🌿包,麵包質感鬆軟,完美。意式烤雞配香草🌿蜜糖汁(HKD 198):雞肉肉質鮮嫩,大大舊雞胸肉同雞髀🍗蘸上秘製香草蜜糖汁,入口甜甜地,雞肉更顯嫩口,更配上鮮

Amante Martini Expresso 🍸:

Mojito:

是日餐湯🥄:

意式烤雞配香草🌿蜜糖汁(HKD 198):
雞肉肉質鮮嫩,大大舊雞胸肉同雞髀🍗蘸上秘製香草蜜糖汁,入口甜甜地,雞肉更顯嫩口,更配上鮮烤焗薯🥔,誠意之作。

大蝦帶子配蕃茄忌廉汁意大利粉🍝(HKD 198):
原隻已脫殻香煎大蝦🦐呈上,懶人必食,仲有數隻毫不吝嗇新鮮帶子,鮮味十足,意粉🍝保持爽口不會焾曬,蕃茄忌廉汁完美融合意粉中,酸酸甜甜,醬汁做到提鮮作用,互相輝映。

甜品時間,招牌藍莓芝士蛋糕🍰(HKD 58):
藍莓味又香又濃,好有誠意地蛋糕表層整左厚厚藍莓層,啖啖藍莓肉,配上香濃芝士,酸酸地不太膩,滿足。

總結:
氣氛用餐🍴環境一流 店員服務態度好
食物質素高 會再光顧
W
2020-11-05 98 浏览
餐廳座位不多,但食物質素很好!雖然識識吓特別生物出現,但亦要好評!佢有個餐係4百幾蚊有3款食物,包括龍蝦意粉,Rib eyes+ 海鮮拼盤首先講吓個海鮮拼盤有四隻生蠔、四隻翡翠螺、四隻青口同埋蝦!生蠔好新鮮,翡翠螺好鮮甜,青口同蝦都好味!龍蝦意粉隻龍蝦有好多膏,蕃茄意粉勁好味!Rib eyes-好好味,佢個汁必點,好有哈迪斯嘅味道!因為一行三人,以上嗰餐唔夠食咁就叫多咗個set dinner, 羊扒!當中包括餐湯或沙律+主餐再加杯飲品!我哋揀咗沙律,平時啲普通沙律點會有蘑菇,佢個沙律醬有蘑菇味勁好味+加埋啲沙律菜勁新鮮!平時食羊扒都鍾意點薄荷醬,但係依個羊扒用返佢本身個汁就已經可以了!佢啲配菜都好好味!
龍蝦意粉隻龍蝦有好多膏,蕃茄意粉勁好味!
Rib eyes-好好味,佢個汁必點,好有哈迪斯嘅味道!
Rib  Eyes
2020-11-05
Rib  Eyes
2020-11-05 66 浏览
估唔到屋村附近都有這麼有情調的西餐廳, 實木顏色的牆有點像Irish Bar, 吧檯後放滿不同的酒, 有懷舊風格的燈, 餐廳雖然不大,但很有格調, 非常適合情侶撐枱腳。Cold sea food platter ($188) 有四款海鮮: 有青口、大蝦、翡翠螺和生蠔。 品質都算新鮮。最欣賞翡翠螺,size 大,螺肉肥厚。 生蠔雖說不上肥美大隻,但卻鮮美無比, 估計可能是rock oysters。凍海鮮配champagne是指定動作。是日餐湯是粟米湯, 這個有驚喜,有濃濃的的粟米粒, 粟米味香甜 ,好飲。四色芝士薄餅($128), 餅底是香脆餅底, 芝士味芳醇。這個五成熟羊架($248)煎得剛剛好, 外層煎得香口,內裡保持嫩紅,沒有騷味,肉味濃厚。西班牙海鮮飯($198)佔了大半都是海鮮配料, 有大粒嫩滑帶子,有大蝦、青口、蜆肉, 還有蕃茄仔和青椒平衡了海鮮飯厚實的質感。甜品是藍莓芝士蛋糕($58)。上層的藍莓醬都幾香, 幾好味。

凍海鮮配champagne是指定動作。

四色芝士薄餅($128), 餅底是香脆餅底, 芝士味芳醇。

2020-11-03 51 浏览
今日放工嚟咗東涌呢間西餐廳度食晚飯,平時都比較少會來東涌,不過一場黎到決定對自己好啲食下啲高級少少嘅嘢食餐廳嘅環境好舒適,而且仲有一系列唔同嘅酒陳列左出黎,雖然我哋唔識得飲酒,不過淨係欣賞下都覺得幾正Seafood Platter有4款海鮮,包括:生蠔、螺、青口、蝦,每款四件。全部海鮮都好新鮮,生蠔十分肥美,有淡淡的海水味,再加上醬汁一齊食,味道好鮮甜,螺大大隻,肉質彈牙,青口味道鮮甜,蝦肉爽口彈牙,好味!跟住仲有份沙律,同平時食開嘅沙律好唔同,佢係將菜同埋蟹肉一層一層咁樣疊起左,上面就擺咗啲好新鮮嘅蝦。睇落雖然唔係好大份,但係只要拆返開黎食其實大過平時食開嘅沙律好多!呢個上碟嘅方法特別得來之餘,仲唔會好容易就唔見晒啲蟹肉跟住仲有每人一份餐湯同埋包成餐飯最欣賞就係呢個原隻龍蝦嘅意粉,真係大大隻龍蝦上面再擺啲意粉,淨係望到已經覺得好有滿足感,雖然望落唔係好多醬汁,但係食起上嚟完全唔會有乾爭爭嘅感覺,反而有好鮮甜嘅蕃茄味當然唔少得要食牛扒,牛扒用一隻木頭外貌嘅碟嚟上,感覺超特別。而且扒嘅肥瘦分布適中,再配埋又酸忌廉嘅焗薯仔,令到我哋都覺得好有滿足感最後再加多一個藍莓cheesecake,上
跟住仲有每人一份餐湯同埋包
最後再加多一個藍莓cheesecake,上面一層厚厚既藍莓醬,比起平時食開上面一粒粒嘅藍莓更加重藍莓味,而個cheesecake食落都唔算太甜
2020-11-02 63 浏览
十年唔入一次東涌既節奏🤣果日去探住東涌既朋友,佢大推我去試吓呢間!果然冇介紹錯呀!真係好出色👏🏻到我要介紹比朋友喇🤣有一位店員既服務態度超好👍🏻👍🏻👍🏻叫咗幾樣食物,都讚呀!🤤Cold Seafood Platter $188新鮮!海鮮幾高質👍🏻Pan Fried Foie Gras $108好香呀!鵝肝又厚又juicy !Buffalo Chicken Wing $68呢個正正常常,個辣汁真係好辣🔥Soup of the Day $96/2幾好飲🧡Seafood Paella $198大蝦好爽口!其他海鮮都鮮甜,飯粒既口感都ok~Iberico Pork Chop $198賣相好吸引!!豬扒好腍😍👍🏻薯菜都有心思👏🏻Blue Berry Cheese Cake $116/2藍莓同芝士味都好濃!口感好!好食呀🤤兩杯飲品都唔錯!好豐富、飽肚既一餐🤩

有一位店員既服務態度超好👍🏻👍🏻👍🏻
叫咗幾樣食物,都讚呀!🤤

Cold Seafood Platter $188

新鮮!海鮮幾高質👍🏻
Pan Fried Foie Gras $108

好香呀!鵝肝又厚又juicy !
Buffalo Chicken Wing $68

呢個正正常常,個辣汁真係好辣🔥
Soup of the Day $96/2

幾好飲🧡
Seafood Paella $198

大蝦好爽口!其他海鮮都鮮甜,飯粒既口感都ok~
Iberico Pork Chop $198

賣相好吸引!!豬扒好腍😍👍🏻薯菜都有心思👏🏻
Blue Berry Cheese Cake $116/2

藍莓同芝士味都好濃!口感好!好食呀🤤
兩杯飲品都唔錯!

好豐富、飽肚既一餐🤩
2020-10-28 434 浏览
放工約女朋友食飯,簡左朋友極推嘅餐廳。雖然間餐廳係東涌好遠,但由於朋友強力推薦,所以幾遠都要去一試!一坐低我地就叫兩杯野飲先,一杯係大路嘅pine colada,另一杯就係bartender推薦既signature drinks-兩杯野飲都feel到bartender份量配合上十分用心,鹹檸味唔會蓋過橙西柚味。pine colada嘅vodka 味唔會太出,同椰子菠蘿夾得啱啱好。頭盤我哋有海鮮拼盤,有生蠔兩,翡翠螺,青口,蝦,呢幾款海鮮鮮味都好夠,我特別欣賞嘅係翡翠螺,大大粒又唔會overcook太難咬。另一個頭盤係鵝肝多士配無花果,同埋水牛城雞翼,要讚嘅係鵝肝煎得啱啱好,唔會煎到乾晒。跟住再叫左碗羅宋湯,湯到左waitress會問你加唔加pepper,加左少少pepper令碗湯多左d層次,有蔬菜本身甜果味加上少少辣,暖胃一流。食曬頭盤餐湯,就到主菜啦!首先係海鮮西班牙飯,佢有別於一般西班牙飯,無落一般會落嘅藏紅花,所以唔會好似平西班牙飯紅紅橙橙嘅。但少左藏紅花並無影響到佢嘅分數,因為廚師成功將海鮮嘅鮮味帶到落飯裏,飯熟度亦岩岩,無太生亦無大熟。另外一個主菜就係伊比利亞豬扒,肉質非常豐

食曬頭盤餐湯,就到主菜啦!

另外一個主菜就係伊比利亞豬扒,肉質非常豐富,一啲都唔韌。肉汁非常多,熟嘅程度啱啱好。個醬汁都要一讚,唔會重口味,係淡淡調和嘅味道。仲有薯蓉同埋焗薯,兩者都比坊間嘅煮得出色,值得一試。

最後甜品係手作藍莓芝士蛋糕,藍莓醬係自家製,藍莓味重但又唔會太甜,中意食手作甜品嘅一定會中意。

總結:餐廳每個菜都花過唔少心思,無論係廚師waitress介紹菜式都感覺到佢地對食物的熱情和尊業。推薦俾大家嘅必食餐廳。
2020-10-27 58 浏览
趁住假期同屋企人去咗梅窩玩出嚟嘅時候諗住去東涌搵嘢食估唔到都畀我搵到一間好高質嘅西餐廳餐廳環境好舒服 service好好 好有禮貌Caesar Salad (+Smoked Salmon) $98(+30)沙律好豐富 煙三文魚又夠新鮮沙律個汁撈得好勻循 好開胃Soup of the day $48今日嘅餐湯係蕃茄湯蕃茄湯好足料唔會太酸仲配咗個香草包 外脆內軟同個湯好夾白酒煮藍青口 $158青口個汁好好味 白酒嘅微酸配合洋蔥嘅甜 食完仲好回味分量都好足 有差唔多20隻藍青口扒澳洲羊架配燒汁 $248羊架好厚肉 食落即鮮嫩又多汁完全冇渣 羊味啱啱好唔會好羶配菜擺盤都好有心機配菜有薯仔 露筍 茄子 三色椒同埋西蘭花美國1855安格斯肉眼配燒汁 10oz $268安格斯揀咗五成熟 肉眼肉質軟腍有彈性肥瘦適中 牛味濃郁10oz都好夠飽Blueberry Cheesecake $58Cheesecake好大件藍莓味又香又濃酸酸地令整體感覺唔會太膩兩杯cocktail都非常高質尤其係Lycheetini又香又甜酒精味唔會太濃 易入口啱曬女仔飲仲要唔貴 值得一試呢間餐廳環境又好 嘢食又高質非常適合情侶
趁住假期同屋企人去咗梅窩玩

尤其係Lycheetini
又香又甜酒精味唔會太濃 易入口啱曬女仔飲
仲要唔貴 值得一試

呢間餐廳環境又好 嘢食又高質非常適合情侶一齊嚟食
行完東涌outlet,山長水遠入到黎,食埋飯先番出去。行到見到哩間小餐廳,店員親切介紹晚市套餐買一送一優惠,仲有多款晚市優惠,見到餐牌菜色幾吸引,就入到黎食。環境好優雅,小白燈同白窗簾,晚市唔算多人,我地坐喺一角慢慢食。見到餐廳既生蠔做既優惠,叫番半打試下先!Fresh Jet Oysters - Large $248隻隻都咁大隻,新鮮,沾上檸檬汁,更清新!cocktail- coffee espresso and vodka 我地都係咖啡迷,好中意哩杯,好香濃,容易入口,好飲!Mocktail- lime and mint soda,好清新既特調。牛油果大蝦蟹肉沙律 $128一道清涼既前菜,蝦肉好爽又大隻,牛油果係favourite, 好林,有埋蟹肉提升鮮味。promotion- 2 for $398我地叫左安格斯肉眼扒同原隻龍蝦意粉,兩道主菜都令我地好滿意,諗住遲d再帶朋友黎食。先講牛扒,5成熟剛好,安格斯肉質好林,肉味突出,靚牛扒!原隻龍蝦平時一碟都要哩個價錢,龍蝦新鮮,好易拆肉,茄汁意粉開胃彈牙,海鮮控更加要試下。藍莓芝士蛋糕 $58/件好soft唔會過甜,自家製,每一道菜式都

見到餐廳既生蠔做既優惠,叫番半打試下先!
隻隻都咁大隻,新鮮,沾上檸檬汁,更清新!
我地都係咖啡迷,好中意哩杯,好香濃,容易入口,好飲!
牛油果大蝦蟹肉沙律 $128
promotion- 2 for $398
藍莓芝士蛋糕 $58/件
好soft唔會過甜,自家製,每一道菜式都誠意滿分!
  • 美國安格斯肉眼扒
  • 原隻龍蝦意粉
  • 牛油果大蝦蟹肉沙律
2020-10-25 79 浏览
今日朋友約我去東涌行outlet,行完後在富東商場地下見到間幾精緻又有情調的西餐廳,朋友話入去一試,坐落環境唔錯坐位舒適,有柔和音樂。先點咗海鮮拼盤,有生蠔,螺,青口和蝦,生蠔唔算大隻,但超新鮮,入口creamy有海水味;蝦、青口同螺爽口彈牙,鮮味十足。朋友話好鍾意食青口,再來一碟,廚師用香草,牛油,洋蔥加少少白酒煮,肉質鮮嫩又惹味,朋友一個人好快食晒成碟,佢話好食到無朋友。再來一個粟米忌廉湯,湯用新鮮粟米加忌廉打成,入口全部都係粟米蓉再加自家制香脆麵包,簡直係我嘅favourite。主菜叫咗羊扒架及虎蝦意粉,羊架肉質鮮嫩,食落後有少許騷,好有羊味唔錯。虎蝦意粉用上爽口彈牙的帶子加啡菇煮十分惹味。最後食埋女仕至愛的甜品blue berry cheese cake簡直無得輸,無諗過東涌有間咁正的餐廳,值得再次encoure!