2021-10-21 319 浏览
是晚約左朋友食飯,因為朋友要8點幾先收工,想搵間開得夜少少既餐廳,即刻搵Foodie 二姐幫手🤣🤣佢好快就係另一位foodie 朋友度問到呢間Bar and restaurant! 似乎係新開既!到達後慢慢睇下menu 有咩食😃選擇唔叫好多,主要都係小食😀揀左🔸特色雞翼(S size) ▪️有3種口味- 水牛城,蜜糖芥末,威士忌燒烤- 我覺得蜜糖芥末最好食🔸焗肉醬芝士大蘑菇▪️菇好多汁,正🔸芝士肉醬玉米餅 (small size) 🔸Candy Bear ▪️朋友叫既!個樣好可愛呀😍😍試飲左一啖,味道好有果味,正😝🔸菊▪️呢杯就我既,但個人覺得太苦酒味太濃,飲唔到茶味🥲🥲如果想要安安靜靜食少少野飲杯野,呢度係唔錯既選擇。性價比都唔錯,每人都只係大概$250😀😀

到達後慢慢睇下menu 有咩食😃

選擇唔叫好多,主要都係小食😀
揀左

🔸特色雞翼(S size)

🔸焗肉醬芝士大蘑菇
▪️菇好多汁,正
焗肉醬芝士大蘑菇

🔸芝士肉醬玉米餅 (small size)

🔸Candy Bear

🔸菊
▪️呢杯就我既,但個人覺得太苦酒味太濃,飲唔到茶味🥲🥲

2021-10-14
2021-10-12 331 浏览
個人覺得尖沙咀比較多bar &restaurant 但今次行過少少去到佐敦 就比我發掘到呢間環境舒適 食物同cocktail 質素唔錯嘅bar&resto 幾適合同朋友聚會飲返兩杯😙一睇食物menu感覺貴精不貴多 都係提供nachos 焗豬手 呢啲比較送酒嘅西式食物為主 不過酒menu就有超級多選擇😱甚至可以要求tailor made真係好貼心😍📌特色雞翼 (蜜糖芥末//水牛城//威士忌燒烤) $118 (L)3款口味共9隻雞翼好豐富 蜜糖芥末唔洗講我中意❤️但我幾欣賞威士忌燒烤呢個口味比較少見 食落帶有少許酒香同燒烤醬嘅鹹甜味原來都幾夾😆📌迷你漢堡$108細細個漢堡除咗唔會令人食相狼狽☺️ 仲比機會我留肚叫多幾款小食送酒🤣 呢個拼盤除咗自家製牛肉漢堡 仲有比較少見嘅雞肉漢堡 兩款味道都唔錯 另外薯格新鮮炸起勁香脆🤩📌焗肉醬芝士大蘑菇$98邪惡之選😈 大啡菇面頭鋪滿芝士去焗好香口 一切開就見到滿滿嘅肉醬流出嚟 呢個比較飽肚嘅選擇都係同3/4個朋友分享開心啲📌燒牛脷粒 $98好似食緊骰仔牛咁 但高級咗用牛舌嚟整😆😆 呢款小食勁好送酒真係必點🤪🤪 調味如果多少少黑椒味會更香口😍📌Candy
個人覺得尖沙咀比較多bar &restaurant

📌迷你漢堡$108
📌焗肉醬芝士大蘑菇$98
呢個比較飽肚嘅選擇都係同3/4個朋友分享開心啲
📌燒牛脷粒 $98
📌Candy Bear $88
Fruity味為主嘅cocktail 但配埋vodka jelly令到酒味更濃但唔會嗆喉😙
📌Papa $88
甜酒之選比較適合女仔飲 配咗一塊好甜好甜嘅朱古力🍫 成杯cocktail印象就係甜🍬
Candy  Bear(L)  Papa(R)
燒牛脷粒
Candy  Bear(L)  Papa(R)
燒牛脷粒
  • 迷你漢堡拼盤
  • Candy  Bear
  • Papa
2021-09-22 308 浏览
尖沙咀呢啲旺區人頭湧湧行過少少佐敦都有唔少酒吧餐廳見到呢間餐廳環境唔錯樓底高 有高枱亦有梳化位氣氛幾好酒精類當然唔少得啦非常多選擇食物方面以西式小食為主漢堡 炸魚薯條 雞翼 等等送酒一流🍻‼️迷你漢堡拼盤好得意嘅迷你漢堡set🍔兩款牛肉漢堡加一款雞肉漢堡雖然話係迷你但份量都唔細都有正常漢堡嘅一半架!除咗漢堡 拼盤仲會有埋薯格自家製牛肉漢堡超有誠意麵包烘過偏脆唔會太乾中間厚厚嘅牛肉肉味濃有肉汁夾雜蕃茄同生菜幾好食🤩雞肉漢堡嘅雞肉質地就比較乾普普通通好彩仲有醬汁搭夠!個人偏好牛肉漢堡薯格份量都好多炸到勁香脆漢堡同薯條真係絕配😋德國鹹豬手原隻鹹豬手超大個但原來中間嘅骨都佔咗一大半😂外皮炸得脆卜卜不過就硬咗啲肉嘅部分都算多味道夠哂鹹香肉質比較嚡但係送酒一流呀🍺-呢間酒吧餐廳嘅氣氛幾好坐得好舒服食飯傾吓飲酒啱哂🍻食物質素比預期好而且呢度好似仲有水煙食架!
尖沙咀呢啲旺區人頭湧湧

兩款牛肉漢堡
加一款雞肉漢堡

雖然話係迷你
但份量都唔細
都有正常漢堡嘅一半架!
除咗漢堡 拼盤仲會有埋薯格

自家製牛肉漢堡超有誠意
麵包烘過偏脆唔會太乾

中間厚厚嘅牛肉
肉味濃有肉汁
夾雜蕃茄同生菜幾好食🤩

雞肉漢堡嘅雞肉質地就比較乾
普普通通
好彩仲有醬汁搭夠!
個人偏好牛肉漢堡

呢間酒吧餐廳嘅氣氛幾好
坐得好舒服
食飯傾吓飲酒啱哂🍻

食物質素比預期好
而且呢度好似仲有水煙食架!
2021-09-03 229 浏览
太開心啦!做咗咁多日,終於到咗星期五😍想搵個安靜啲嘅地方,飲杯嘢同friend吹下水~呢度嘅特色雞尾酒🍸同埋小食🥜真係好吸引!要數推薦嘅,一定係佢哋嘅🇲🇽墨西哥Taco!唔同嘅配料,食落去真係會上癮❤有夾餅同卷餅兩種,我哋先試咗下佢嘅夾餅~中間嘅係雞肉🐤旁邊兩個係牛肉🐮食落去好juicy😍出邊嘅粟米片非常香脆,入邊嘅肉絲味道校得啱啱好,因為小食好輕便,一拎就食到🥰試過一個之後,實在太好味,所以我哋都決定encore,試埋佢哋嘅卷餅XD佢哋嘅威士忌BBQ豬肋骨都非常唔錯,大件得嚟焗得好香軟,每一啖都食到肉汁嘅滋味🤤小食🥢燒牛脷粒,記住要試埋!大小適中,一啖一粒,最啱用嚟送酒😉焗肉醬芝士大蘑菇好香,邪惡拉絲,配埋肉醬啲汁好入味!試咗兩杯飲品,我叫嘅係特色嘅Cocktail Papa,因為有加我最愛嘅Bailey,香濃奶香非常好入口🤓環境舒服,店員都好warm,把酒談心,呢度最適合不過~@amusebar 📍佐敦

焗肉醬芝士大蘑菇好香,邪惡拉絲,配埋肉醬啲汁好入味!

環境舒服,店員都好warm,把酒談心,呢度最適合不過~

@amusebar
📍佐敦
2020-07-19 909 浏览
今日早咗收工我可以趁機去The Happy Hour下聽朋友介紹佐敦有一間酒吧幾好坐呢間酒吧同一般酒吧唔同嘅係座位同座位之間分得好開好有私隱度而且仲有大梳化成個感覺即刻好chill😍😍.我哋點左兩杯呢度嘅特色Cocktail賣相都好靚味道清新 啱晒夏天飲.跟住我哋點左幾款小食炸啤酒魚柳薯條份量比我想像中嘅大係即點即炸嘅 送酒一流.特色雞翼坊間嘅雞翼通常剩係得一隻味但係呢度好有心思分別有水牛城辣汁 蜜糖芥茉威士忌同燒烤汁三隻味道都相當之唔錯而且旁邊仲有蔬菜 一解油膩感.焗肉醬芝士大蘑菇蘑菇超級juicy配上肉醬芝士 食完滿滿都是幸福的感覺.整體而言除咗環境舒服之外食物質素都令我好有驚喜另外呢度仲有水煙下次黎都會好想試吓呢度嘅水煙啊
今日早咗收工

除咗環境舒服之外
食物質素都令我好有驚喜
另外呢度仲有水煙
下次黎都會好想試吓呢度嘅水煙啊
三兩知己相約到佐敦,飲飲食吃吃喝,傾傾計聚聚舊。老友亦是一名資深食家,不過大家有機會見佢肚腩唔難猜出🤭友人推介一間位置不太旺的路段,加上門面神秘得有點兒不顯眼。店舖面積須不大,但是樓底挺高,空間感非常好,另設有不同的區域,無論高身吧枱還是超舒適梳化位,真係梗有一款啱你。室內設計並不是豪華,而是一份格調時尚而且不會俗氣。唔好以為淨係中環嘅酒吧先有爆谷做小食。 不過有時我覺得花生同蝦條都唔錯。因為未吃晚餐,點嘢食時當正晚飯咁叫,有時我都好怕喺酒吧叫嘢食,因為通常啲酒吧 只有機本小食或者微波爐食品,再唔係有啲喺附近叫外賣再放上碟送出,就當自己出品, 但今次咁大篇幅,想講真係估唔到一間唔係咁多位置嘅酒吧,有專業嘅廚師主理酒吧嘅食物。你話佢係一間酒吧有嘢食叫,你不如話佢喺一間西餐廳食完飯可以唔使轉場,直落已經可以有酒吧嘅氣氛感覺去飲酒。三款雞翼配搭再加新鮮原條沙律。左起《威士忌燒烤、蜜糖芥末、水牛城辣汁》 本坐原來不是很喜歡吃太多醬汁的雞翼,但蜜糖芥末的多重口感,水牛城辣汁的獨有辛辣香味,係令你有驚喜, 一直停唔到口嘅感覺,可惜我哋三個人每款只可以吃一隻。自家打嘅免治牛肉迷你漢堡,肉汁香濃帶肉汁
友人推介一間位置不太旺的路段,加上門面神秘得有點兒不顯眼。

室內設計並不是豪華,而是一份格調時尚而且不會俗氣。

三款雞翼配搭再加新鮮原條沙律。
特色雞翼

自家打嘅免治牛肉迷你漢堡,肉汁香濃帶肉汁,麵包香脆新鮮,加上有多款小飾配上,不論填肚或送酒亦是必然之選。
迷你漢堡拼盤

慢煮後再炸,皮脆但不算鬆脆,配上自家的芥辣,味道不錯。
德國咸豬手

多國菜特色連墨西哥嘢都有。
芝士肉醬玉米餅

三個人飲咗大半枝,可算飲飽食醉。

食物賣相=(滿分20) 16
總評分。(滿分100) 86分
2020-07-02
德國咸豬手
2020-07-01 662 浏览
我雖不愛蒲吧,有時候也會在酒吧享受一下歡樂時光。這間應該新開不久,環境不錯的酒吧,正是我最近到訪的一間。這間名叫 Amuse的酒吧,其實在荃灣早有一間,網上評價不俗,這晚到訪位於佐敦的新店,也覺得情調、氣氛與食物都不差。我與朋友坐在闊大的沙發座位上,坐得都幾舒服。「焗肉醬芝士蘑菇」($88)做得十分好。三大隻的蘑菇,釀入了芝士肉醬,蘑菇肉厚,又汁液豐富,芝士肉醬味道也好,而且濕潤不乾,是一道出色的小吃。「迷你漢堡拼盤」($108)有兩個自家製迷你牛肉漢堡和一個迷你雞肉漢堡,另外還有不少脆薯格和兩片開胃酸瓜。 兩款漢堡相比,以牛肉漢堡較為好味,雞肉漢堡就只是普通,脆薯格也稍嫌炸得有點硬。「特色雞翼」($108/大)包括「蜜糖芥末」、「水牛城辣汁」和「威士忌燒烤」三款不同口味的雞翼,每款三隻,有的甜、有的辣、有的就有威士忌酒味。三者中,我就喜歡甜辣兼備的「蜜糖芥末雞翼」。Thai Sky(原價 $80,歡樂時光價 $48)成分有香茅、蘋果汁、薑、青檸、梳打水、七喜汽水和紅糖,味道複雜,薑味、香茅味、梳打水味、蘋果汁味混合一起,特別而富層次。Lychee Cooler(原價 $80,歡樂時光
Lychee Cooler(原價 $80,歡樂時光價 $48)成分有荔枝、梳打水、橙汁和紅石榴糖漿,味道偏甜,但荔枝味不夠突出。
我雖不愛蒲吧,但偶一為之,在酒吧中享受一下歡樂時光,都幾享受呢!
其他
  • 焗肉醬芝士蘑菇
2020-06-24 356 浏览
好耐都無去happy hour,偶爾都需要relax relax呢度好寬敞,一啲都唔壓迫平時去其他地方happy hour,檯與檯之間都超近,搞到好似好迫,但呢度坐得好舒服「特色雞翼」有3種口味,水牛城辣汁、蜜糖芥末、威士忌燒烤雞翼燒得好juicy,完全唔乾味道仲好好味,我食左5隻,但都唔會覺得膩👍🏻👍🏻威士忌燒烤味味道酸酸甜甜,好惹味同埋水牛城辣味都好吸引唔會辣到嗆喉,又唔會過咸味道好balance「Nachos」墨西哥粟米片好好食架不過如果啲醬多返啲會更好「芝士焗西蘭花🥦」份量一啲都唔少即焗的,仲有拉絲效果Dark Knight + Dry Martini杯黑騎士主要有peach, orange juice, whisky, jogermeister支jogermeister就是signature幾有睇頭!雖然有whisky,又有jogermeister,但味道完全唔會剛烈,好岩女仔飲Peach & orange juice 中和左酒精既濃烈味道呢杯幾好飲,不過酒精濃度有點高我只係飲左呢杯,成塊面已經紅哂

呢度好寬敞,一啲都唔壓迫

「特色雞翼」
有3種口味,水牛城辣汁、蜜糖芥末、威士忌燒烤
雞翼燒得好juicy,完全唔乾
同埋水牛城辣味都好吸引
唔會辣到嗆喉,又唔會過咸
味道好balance

「Nachos」
墨西哥粟米片好好食架
不過如果啲醬多返啲會更好

「芝士焗西蘭花🥦」
份量一啲都唔少
即焗的,仲有拉絲效果

Dark Knight + Dry Martini

支jogermeister就是signature

呢杯幾好飲,不過酒精濃度有點高
我只係飲左呢杯,成塊面已經紅哂

2020-06-23
  • 特色雞翼
2020-06-17 276 浏览
近來公事繁忙,放假過後,好像沒有休息過又去上班💼我亦終於明白,為什麼很多打工仔收工後都不願立即回家,總是想出去喝兩杯,其實是想身心放鬆,忙裡偷閒一番。一邊吃著焦糖爆谷,一邊抽一下水煙😻十分滿足。迷你漢堡拼盤份量不少,細細個漢堡,一客共三個,最重要的是免治牛肉不乾口,沒死實,燒雞火喉也無過火,加入大蕃茄沙律菜,而裹著的面包ok鬆軟。整體來說,雞肉比牛油更加美味。配料幾有心,是剛炸起的薯格,脆脆的,沒有燶,吃上口不會有令人討厭的油膩,整道菜內容十分豐富,一次過吃到幾樣食物☺️焗肉醬芝士大蘑菇芝士多,焗得靚,對於芝士控,有種無法抗拒的魅力。蘑菇又大又有汁, 芝士入口無吃到整口油,肉醬有一些肉膻,增添幾分食味。墨西哥夾餅曾經吃過超美味的,所以對它有一定的要求和期望。一份有齊烤雞和牛肉兩款,夾餅皮蠻脆,不會過油,加入沙律菜及芝士幾惹味,我再唧些青檸汁,減卻一點油膩。Safe Sex Cranberry 的味道突出,橙味不明顯,甜度適中,有點像什果賓治。Lychee Cooler少少酸,橙味出眾,有吃到鮮橙肉,有淡荔枝清香,還加入了梳打水,份外醒神。食後感:環境要好,音樂輕快,座位坐得舒服不擠逼,冷

一邊吃著焦糖爆谷,一邊抽一下水煙😻十分滿足。

墨西哥夾餅
曾經吃過超美味的,所以對它有一定的要求和期望。

Safe Sex

Lychee Cooler

食後感:環境要好,音樂輕快,座位坐得舒服不擠逼,冷氣強烈放送,吃得特別爽🤣
用餐时段
難得要推介嘅酒吧👍🏻室內環境好舒服,同一大班朋友黎又岩,同2-3個老死來傾計又岩,由於坐得唔太密,所以傾計一流👍🏻(最怕啲腳撞腳嘅酒吧)仲要有幾款位置揀,梳化位,高枱位,吧枱位,最推介就是梳化位,是好闊好大張梳化,坐4-5個鐘都得😜另外,啲小食好好味,一啲都唔求其,通常普通嘅酒吧小食都一般,但依間有意外驚喜😍酒水當然冇得彈啦,多款😆服務態度都好好,唔會好趕好趕咁亂衝,慢慢咁同客溝通,好一間感覺好leisure嘅bar~推介💪🏻
難得要推介嘅酒吧👍🏻

推介💪🏻
2020-01-17 258 浏览
燈光柔和,環境舒適,音樂聲响剛剛好,非常適合和三五知己聚會傾談。😃😃飲品款式多,飲乜都有,食物有質素。我更欣賞服務態度,職員親切有禮。從來不寫評語的我都忍唔住。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
飲品款式多,飲乜都有,食物有質素。
我更欣賞服務態度,職員親切有禮。
從來不寫評語的我都忍唔住。
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻