一晚時間聊得不夠,所以再相約男閨密再商討未來大計,時間所限大家的可聚時間不多,發現有一家正在推出Happy Hour半價優惠,二話不說就來到這店舉杯再續未完的話題小食拼盤 $168(半價推廣:$84)這個小食拼盤綜合了洋蔥圈、芝士條、煙肉腸跟雞翼,加上份量十足,洋蔥圈炸得色澤金黃,外酥內嫩味道清甜;咬開炸芝士條就吃到細滑芝士,雖沒有拉絲不過芝士份量多味又濃郁!至於另一款則是用上煙肉包裹著香腸,煙肉炸到香脆惹味,與口感很好的香腸一同進食令味道更豐富~ 而雞翼同樣是炸得金黃,肉質仍保持嫩滑!幾款小食的食物質素都很高,半價的話真心超值啊!焗肉醬芝士大蘑菇 $98 (半價推廣:$49)店家的signature item,接近每一檯客人都會點的一款,約$50 就有3隻釀滿肉醬餡料的大蘑菇,而且每隻都是厚厚的,烤過之後的蘑菇水份非常多不會乾很好吃!肉醬炒香後再焗,每一口都充滿蕃茄、洋蔥跟肉碎香,酸甜開胃,肉粒分明帶咬口;表面再鋪了滿滿的芝士,熔掉以後就變成超濃郁的拉絲芝士啊!芝士鹹香配上肉醬跟蘑菇三種味道跟口感,好吃而不會有違和感~ 難怪大家都會點一份來吃芝士肉醬玉米餅 $88(S) $108(L
小食拼盤 $168(半價推廣:$84)
焗肉醬芝士大蘑菇 $98 (半價推廣:$49)
芝士肉醬玉米餅 $88(S) $108(L)(半價推廣:$44/ $54)
同樣是以芝士跟肉醬這個不敗組合製作的小食,不過這次就配以香脆的玉米餅來吃,還可以選加入牛肉、雞肉或素食三款食材一同製作來照顧不同客人的口味,非常細心!賣相一級棒,就算只是來一份小的看起來也像賺到錢一般的大size,除份量很多的玉餅外,還有芝士、牛肉碎粒、辣椒片,增加風味的同時也是一個很好的佐酒美食呢~
德國咸豬手 $238
如果覺得不足夠可以再點一些較飽肚的款式,與好友一同分享食用~ 這款德國咸豬手雖不納入半價優惠,但是非常適合佐酒食用啊!豬手是下單即時製作,需要多等上一段時間,大概2-4人份量,但店家會貼心的先切好小件的讓客人可以一口吃!外皮並非如外邊吃到的酥脆反而偏硬,還幸肉質軟腍好吃帶點骨膠原融化後黏黏的口感,如果可以再重調味一點會更好吃啊!
Farmer $50(Happy Hour) $80(Normal Hour)
Safe Sex $50(Happy Hour) $80(Normal Hour)

其實店家是一間酒吧,有各式各樣的酒精類及非酒精類飲品供應,由於我倆之後還有行程,故此來喝Mocktail就好了~ 打開drink list就這杯Farmer跟Safe Sex最令我們最感興趣,前者是以青蘋果、蜜糖、蘋果汁、菠蘿汁調製而成的沙冰飲料,造型可愛味道清新,青蘋果味突出又不會太甜;另一杯就以橙汁、蔓越莓汁跟蜜桃糖漿混合而成,甜度適中帶果香,兩杯都同樣正好消除食物所帶來的膩感!
店家在佐敦跟深水埗均設有分店,這次來光顧的是以輕工業風的裝潢以主調,環境簡潔型格,空間感好大,設有吧檯跟梳化座位,而座位之間非常寬闊,接近傍晚時份更會將燈光調較得昏暗一點,令人感受到放鬆悠閑的氛圍,是一個輕斟幾杯的好地方!
而店家推出這個Happy Hour半價優惠以由每天下午4時至晚上8時,只要在店家點至少一杯飲品,就可以半價享用不少餐牌上顯示的自家制小食~ 最適合跟同事或朋友在下班後來輕鬆相聚一下
2023-06-20
係佐敦見到呢間酒吧 好抵食咁每日HAPPY HOUR  4-8 pm 好多食物都有半價優惠🈹(除左意粉 豬手 迷你漢堡拼盤 BBQ 豬肋骨同腸仔拼盤)每人最少點一杯飲品於是同朋友入去坐下CHILL下🥰餐廳燈光昏暗有情調 環境寬敞 空間感大 有吧位有梳化位播住輕鬆既音樂 都幾舒服😇食物選擇多元化 主打自家制美食仲有各式酒類COCKTAILS同MOCKTAILS都好有特色😌我地叫左3款小食2杯野飲 輕鬆度過😉原來餐廳有2間分店 係深水埗同佐敦下次可以去另一間分店😀💥特色雞翼🐤有水牛城辣汁 蜜糖芥茉 同埋威士忌燒烤3個味道我地揀左small size 都有6隻雞翼所有雞翼都大大隻 好入味又JUICY😎水牛城辣汁幾辣 送酒幾好蜜糖芥末 PERFECT MATCH 芥末醬同蜜糖MIX埋 口感順滑威士忌燒烤 好惹味 真係食到WHISKY味💥焗肉醬芝士大蘑菇🍄呢個大蘑菇好足料 3隻都釀滿餡料  芝士仲可以拉絲菇味香 焗完都好JUICY 幾唔錯🥰💥焗芝士西蘭花🥦西蘭花份量都幾多 又新鮮上面鋪滿左CHEESES 拉哂絲邪惡得黎都算健康😆💥Cocktail-Fake youFrangelico, fres
係佐敦見到呢間酒吧 好抵食咁

(除左意粉 豬手 迷你漢堡拼盤 BBQ 豬肋骨同腸仔拼盤)
每人最少點一杯飲品

西蘭花份量都幾多 又新鮮
上面鋪滿左CHEESES 拉哂絲
邪惡得黎都算健康😆

💥Cocktail-Fake you
Frangelico, fresh lime, ginger ale
用左Frangelico既COCKTAIL 榛子味幾香
再加上青檸同Ginger ale帶點酸
感覺清新 易入口🍸

💥Mocktail-Thai Sky
Lemongrass, apple juice, ginger, lime, soda, 7 up, brown sugar
呢個MOCKTAIL果味香 酸中帶甜
好清新解膩🍹

Amuse
📍佐敦:佐敦上海街 23 號地舖
📍深水埗:深水埗九江街 161C 號地下
📍𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 (佐敦) 有時想同朋友飲下嘢傾下計,但又未想食正餐住,唔知道去邊度好,𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲呢間酒吧餐廳就係一個好好嘅選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!餐廳裝修偏工業復古風,☺️空間感好大,傍晚時候燈光會較昏暗,加上當日坐嘅係梳化位,環境好舒適。而家仲要做緊超抵嘅優惠‼️,除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ豬肋骨及腸仔拼盤外,😍所有食物4-8pm可享半價!! (每人最少點一杯飲品)𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️焗肉醬芝士大蘑菇 ($98→️半價$49)大啡菇粒粒都好爆餡,🍄食落厚肉而肉汁豐富,面頭嘅肉醬好香,唔會太鹹,🤩加上超多拉絲芝士,好推薦大家試呢個!▪️煙肉司華力腸 ($98→半價$49)份量都算多,已經預先切開一小塊方便客人食,🥰好貼心。入口鹹香滿滿,唔會感覺好膩,配搭嘅醬汁有少少酒味,好特別!▪️焗芝士西蘭花 ($88→半價$44)面頭嘅芝士焗至金黃焦香🧀🧡,賣相吸引。🥦西蘭花唔會太硬同太乾身,芝士仲可拉絲!▪️𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)餐廳提供多款飲品選擇🍸,由於唔想飲酒就點咗2杯mocktail~ 呢杯由青蘋果、蜜糖、蘋果汁、菠蘿汁調製而成,甜度剛好,味道清新!▪️𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲
📍𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 (佐敦)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️焗肉醬芝士大蘑菇 ($98→️半價$49)

▪️煙肉司華力腸 ($98→半價$49)

▪️焗芝士西蘭花 ($88→半價$44)

▪️𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)

▪️𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐏𝐮𝐧𝐜𝐡 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)
由桃、橙汁、菠蘿汁、石榴調製而成,呢杯味道會較上一杯香甜😚,底下仲有啫喱,好有口感。

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍佐敦上海街23號地舖
📍深水埗九江街 161C號地下
【有情調酒吧餐廳·低至半價優惠🥳】/////呢間酒吧餐廳主打自家制美食以及雞尾酒🍹夜晚時間燈光昏暗 同朋友被安排坐梳化位🤤佢哋宜家每逢4-8pm 餐牌有好多食物都做緊半價優惠 收工或者放假都可以嚟chill😗🔹優惠除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ 豬肋骨及腸仔拼盤。🔸每人最少點一杯飲品。👉🏻Beer Battered Fish Chips ($148)魚柳長度非常驚人🤣魚肉香滑 充滿香濃酒味 苦中帶鹹 外皮可以炸得更脆身 薯條有七味粉調味 食到停唔到口(◐‿◑).👉🏻Schweinshaxe ($238)豬手份量頗多 外皮香脆 肉質軟腍 中間有少量骨膠原 黏口得嚟口感非常豐富!.👉🏻Tacos ($98)墨西哥餅包住凝固左但仍然有拉絲效果嘅芝士🤭有雞肉以及牛肉做配料 牛肉肉味更濃較出色.👉🏻American Rose ($60)由Vodka以及氣泡酒做基底 酒精濃度較高 散發住士多啤梨🍓以及橙汁果香~.👉🏻Candy Bear ($60)酒上面有串彩色啫喱 打卡之選嘻嘻😁除左Vodka 仲有大量水果果汁例如荔枝以及菠蘿🍍果香味較重 容易入口———-📍Amuse @amusebar@
【有情調酒吧餐廳·低至半價優惠🥳】
/////

🔸每人最少點一杯飲品。

👉🏻Schweinshaxe ($238)

👉🏻Tacos ($98)

👉🏻American Rose ($60)
👉🏻Candy Bear ($60)

———-
📍Amuse @amusebar
@besutoprhk

佐敦:佐敦上海街 23 號地下

深水埗:深水埗九江街 161C 號地下
2023-05-30
2023-06-04 247 浏览
天氣太熱☀️唔太想食正餐!經過見到未過happy hour仲有半價優惠,飲酒食吓嘢都幾好❗️餐廳環境闊落,每枱之間空間感大,唔會好迫~所有食物每日 4-8 pm 可享半價優惠。除了意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ 豬肋骨及腸仔拼盤 及每人最少點一杯飲品。德國鹹豬手 $238雖然冇半價,但佐酒一流🙊炸得香脆,廚師細心地切好細細件👍🏻一啖一口好貼心💓芝士肉醬玉米餅 原價$108/L 半價$52賣相吸引,見到都肚餓😍玉米餅份量比想像中大,半價之後好抵食❗️裏面有好多芝士、肉碎,夠晒足料👏🏻玉米片脆卜卜,跟芝士肉碎同吃,口感豐富、多層次,拉絲芝士香濃幼滑🧀推介‼️焗肉醬芝士大啡菇 $98 半價$49又係必叫item ✨$50 有3隻釀滿餡料啡菇真係好抵🌟🍄剛剛焗好熱辣辣,菇味香濃又juicy,飽肚又滿足❗️Mojito $80整得幾靚,可以打卡📸檸檬、薄荷葉清新,解膩一流🌿夏日炎炎,食鹹豬手嘆cocktail 好舒服❄️Gin&Tonic 淡淡橙酒、橘子香氣🍊果香突出,酒精濃度較高~

餐廳環境闊落,每枱之間空間感大,唔會好迫~

德國鹹豬手 $238

芝士肉醬玉米餅 原價$108/L 半價$52

賣相吸引,見到都肚餓😍
玉米餅份量比想像中大,半價之後好抵食❗️

焗肉醬芝士大啡菇 $98 半價$49

Mojito $80

Gin&Tonic

淡淡橙酒、橘子香氣🍊果香突出,酒精濃度較高~
2023-05-21
2023-04-21 193 浏览
朋友同我講有間酒吧坐得好舒服,食物質素高同抵食,就二話不說帶左我黎呢一間酒吧度食晚餐。酒吧裝橫糅合左工業風同復古風,環境舒服relax。原來酒吧最近做緊優惠,除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及BBQ 豬肋骨外,其餘食物每日4pm-8pm都半價 (*需每人最少點一杯飲品)。炸啤酒魚柳薯條 $148 👉 $74 用啤酒麵衣整既炸魚,炸到外皮好酥脆,魚肉食起來無腥味又厚肉嫩滑多汁,大大塊啖啖肉。薯條外層脆口,內裏粉糯🤗小食拼盤 $168 👉 $84 有洋蔥圈、炸芝士條、煙肉腸同雞翼洋蔥圈炸得色澤金黃,外酥內嫩;炸芝士條表面金黃酥脆,內裡芝士細滑;煙肉炸到香口惹味,鹹香脆口,味道豐富;雞翼外皮炸到酥脆,肉質嫰滑。腸仔拼盤 $198 有我喜歡的紐倫堡蛇餅腸同芝士愛美拿腸,另有一款是卓靈亞腸,味道濃郁但不油膩,加上酸椰菜一齊食,減少滯膩感。Drinks有好多選擇🤭無酒精既drinks都有唔少選擇,揀左2杯都係無酒精飲品,主要都係由幾款果汁組成 ,2杯都好清新解膩,飲落口好舒服。Farmer $80 👉 $50 (Happy hour)呢杯係沙冰黎,用左青蘋果、蘋果汁、菠蘿汁加蜜糖JellyPunch $

炸啤酒魚柳薯條 $148 👉 $74
薯條外層脆口,內裏粉糯🤗

小食拼盤 $168 👉 $84
有洋蔥圈、炸芝士條、煙肉腸同雞翼
小食拼盤

腸仔拼盤 $198
腸仔拼盤

Farmer $80 👉 $50 (Happy hour)
呢杯係沙冰黎,用左青蘋果、蘋果汁、菠蘿汁加蜜糖

JellyPunch $80 👉 $50 (Happy hour)
用左Jelly、桃、橙汁、菠蘿汁加石榴
JellyPunch ,Farmer

酒吧有2間分店,分別係佐敦同深水埗:
📍佐敦上海街23號地舖
📍深水埗九江街161C號地下
2023-04-20
小食拼盤
腸仔拼盤
JellyPunch ,Farmer
最近更有推廣活動😍每逢4-8pm,food menu可享半價優惠!💗飲杯野嘆下美食,環境都好chill🥰🍺炸啤酒魚柳薯條 $148炸粉勁薄勁脆,魚柳夠大條,極級推薦。🐤特色雞翼拼盤 $118(L) 三款入邊,我最鍾意惹味嘅水牛城辣汁,🌶真係辣得好過癮。蜜糖芥末,威士忌燒烤,醬汁入味。🍄焗肉醬芝士大蘑菇 $98Juicy!! 拉絲芝士搭配香滑肉醬,🧀菜菜都食得勁開心。Kiwi Tree有奇異果果肉超愛😚搭配菠蘿汁同ginger beer,Mocktail都有多款選擇💕*除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ 豬肋骨。*每人最少點一杯飲品。

🍺炸啤酒魚柳薯條 $148
炸粉勁薄勁脆,魚柳夠大條,極級推薦。

🐤特色雞翼拼盤 $118(L)

三款入邊,我最鍾意惹味嘅水牛城辣汁,🌶真係辣得好過癮。
蜜糖芥末,威士忌燒烤,醬汁入味。

🍄焗肉醬芝士大蘑菇 $98
Juicy!! 拉絲芝士搭配香滑肉醬,🧀菜菜都食得勁開心。

Kiwi Tree

*除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ 豬肋骨。
*每人最少點一杯飲品。
真係超級抵食🤩重點嘢食質素好高質😍4-8pm 嘢食有半價優惠‼️(除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ 豬肋骨外)(需加一)每人最少點一杯飲品喲🍸🥰Cocktail Mocktail 都係$50-65杯 😱 點解可以咁抵🥹🤟🏻超推薦❤️❤️Sex on the beach $55Spring $50一杯有酒精,一杯無酒精,兩杯都好好飲😁💕特色雞翼 $118(L) —> $59三種口味都有齊晒🍗水牛城辣汁,蜜糖芥末,威士忌燒烤🤟🏻我最鍾意蜜糖芥末🍯雞翼好Juicy👍🏻👍🏻其他味俾人食晒😂炸啤酒魚柳薯條 $148 —> $74啤酒漿炸魚柳都勁推薦‼️啤酒受熱發酵後炸出嚟嘅魚柳會更鬆化脆口🤩魚柳仲要好嫩好厚肉✨有兩大塊😍原價食都抵,依家仲有半價🥳焗肉醬芝士大蘑菇 $98 —> $49三大嚿大啡菇,超拉絲芝士🥹‼️仲有肉醬❤️大啡菇焗得啱啱好,唔會乾,好多汁,肉醬又唔會好鹹,大部份都係瘦肉,好好食🤤朋友同事食飯,三五知己聚餐都非常適合😍飲唔飲酒都可以過嚟,非酒精飲品都好好飲🤣❤️環境好chill🥰推薦大家過嚟💕
真係超級抵食🤩重點嘢食質素好高質😍

每人最少點一杯飲品喲🍸🥰

Sex on the beach $55
Spring $50
一杯有酒精,一杯無酒精,兩杯都好好飲😁💕

特色雞翼 $118(L) —> $59
三種口味都有齊晒🍗水牛城辣汁,蜜糖芥末,威士忌燒烤🤟🏻
我最鍾意蜜糖芥末🍯雞翼好Juicy👍🏻👍🏻其他味俾人食晒😂

炸啤酒魚柳薯條 $148 —> $74
魚柳仲要好嫩好厚肉✨有兩大塊😍原價食都抵,依家仲有半價🥳

焗肉醬芝士大蘑菇 $98 —> $49

2023-03-26 168 浏览
Amuse 在佐敦和深水埗都有分店,主打自家手製美食及各種特式雞尾酒,用心製作,質素非常高,環境簡潔型格,氣氛輕鬆,坐位以梳化位為主,坐得非常舒服,無論二人或者三五知己黎Happy Hour 和晚餐都好適合👍🏻👍🏻🍹▪️Mojito Strawberry $ 70HHrum, mint leaves, syrup, lime, soda第一次飲士多啤梨味既Mojito ,基本既rum 洒和薄荷味香濃,又增添士多啤梨嘅清甜,最特別係賣相一流,有一支小rum 洒可以自己調校味道,好好飲推介推介🧉▪️PaPa $ 60HHadvocaat, baileys, kahlua, milk, cream店家招牌飲品,濃厚嘅baileys 加上牛奶和忌廉,整杯飲品非常香滑甜美,仲有原塊朱古力,邊飲邊食,喜歡奶味又Creamy 飲品嘅朋友一定唔可以錯過🦑▪️炸啤酒魚柳薯條BEER BATTERED FISH & CHIPS粉漿中加入適量的啤酒,令外皮蓬鬆酥脆,同時魚肉的鮮嫩多汁,外脆內嫩,做得非常好,再加埋自家製給他他醬汁,超級好食,送酒一流,粗薯條亦香脆可口👍🏻🤣🍗▪️特色雞翼雞翼醬汁每日新鮮自家調製,惹味

🍹▪️Mojito Strawberry $ 70HH

🧉▪️PaPa $ 60HH

🦑▪️炸啤酒魚柳薯條
BEER BATTERED FISH & CHIPS

🍗▪️特色雞翼
[水牛城辣汁,蜜糖芥末,威士忌燒烤]
雞翼醬汁每日新鮮自家調製,惹味之餘更充滿了廚師的熱誠👍🏻👍🏻
🌶️水牛城辣汁:外皮香脆,辣椒味突出不嗆喉,比傳統辣汁更適合香港人口味
🔥威士忌燒烤醬:充滿濃郁的威士忌酒味,配上香辛料味十足的醬汁,非常惹味
🍯蜜糖芥末醬:特別選用將芥末籽完全研磨成泥的芥末醬,加入微甜的蜜糖中,口感滑順,蜜糖配芥末真係最佳拍檔

🍄▪️焗肉醬芝士大蘑菇
大蘑菇每隻分量十足,厚肉又Juicy ,肉醬炒香後再焗,充滿蕃茄洋蔥肉碎香,加埋融化咗嘅芝士,口感非常豐富,味道一流,必食推介

🎉🎉由即日起,所有食物每日 4-8pm 可享半
價優惠,非常超值🎉🎉
*除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ豬肋骨
*每人最少點一杯飲品

• 焗肉醬芝士大蘑菇
  • 特色雞翼
  • Mojito Strawberry
茶記價錢,cafe質素,闊落大場,值得一去!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・*除咗咸豬手、豬肋骨、漢堡拼盤、意粉外,其餘半價。*🍗特色雞翼 L size $59 (原價$118)(最推介) 威士忌燒烤>蜜糖芥末 & 水牛城辣汁・味道:威士忌燒烤有酒甜味但燒烤味欠奉,蜜糖芥末偏甜冇芥末味,水牛城辣汁惹味但再辣啲會更正・口感:好juicy有肉汁,啱啱整起時食夠乾身掛汁,雞皮再脆口啲就好喇。**仲有啲佐酒小食,紅蘿蔔條同西芹條,有個類似千島海鮮醬嘅可以點,冇草青味,都幾好食。🍄焗肉醬芝士大蘑菇 $49 (原價$98)・味道:肉醬唔係入貨肉醬嘅死甜肉粒味,真係有肉嘅咸味,肉粒分明。芝士落重手啲會更濃味。・口感:肉醬粒粒分明,芝士拉絲,蘑菇多汁吸哂啲精華,不死之選好難伏嘅菜。🐟炸啤酒魚柳薯條 $74 (原價$148)・味道:非重口味炸物,炸皮輕微調味吊起魚肉香味。普通來貨薯條但上冇味。・口感:魚柳勁厚肉超嫩滑,不過一切開就皮肉分離。敗筆係薯條,即食都唔脆⋯⋯🍸Sex On The Beach $55・味道:唔識品酒嘅肚波表示冇中伏,OK der~🍹Long Island $65・味道:同
茶記價錢,cafe質素,闊落大場,值得一去!

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
*除咗咸豬手、豬肋骨、漢堡拼盤、意粉外,其餘半價。*

🍗特色雞翼 L size $59 (原價$118)
(最推介) 威士忌燒烤>蜜糖芥末 & 水牛城辣汁
特色雞翼

🍄焗肉醬芝士大蘑菇 $49 (原價$98)
焗肉醬芝士大蘑菇

🐟炸啤酒魚柳薯條 $74 (原價$148)

🍸Sex On The Beach $55
・味道:唔識品酒嘅肚波表示冇中伏,OK der~

🍹Long Island $65
・味道:同上,namaste🙏

💨9衝:除咗4款菜接近成個餐牌半價,任坐冇限時,整體好食,聚會值得去。

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:非常抵食,物超所值。

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

環境:工業風酒吧好闊落,高枱梳化位係6人/以上座位啱哂聚會。亦有二至四人小枱仔。
2023-03-01
焗肉醬芝士大蘑菇
2023-02-24 134 浏览
發現咗呢間抵食酒吧,happy hour時段(4-8pm )部份嘢食有半價優惠,叫杯嘢飲同朋友邊飲邊食邊吹水就岩哂。炸啤酒魚柳薯條 (原價$148)兩條大大條炸魚柳勁抵食,外皮好脆,切落去好crispy,入面嘅魚肉雪白嫩滑。薯條ok,脆身唔會太硬或太腍。特色雞翼 (L) (原價$118)一碟有3款雞翼口味,分別係水牛城辣汁、蜜糖芥末同威士忌燒烤,每款3隻。水牛城辣汁夠香辣,蜜糖芥末就甜甜哋,至於威士忌燒烤就香濃惹味。焗肉醬芝士大蘑菇 (原價$98)焗大蘑菇好好食,大蘑菇好水嫩多汁,上面嘅芝士肉醬焗到半熔流心,睇見都流哂口水。Papa (HH $60)黎得酒吧當然要叫返杯嘢飲吓,呢杯PaPa用咗advocoat、baileys同kahlua三款酒調製,再加入牛奶,口感幼滑細膩。Farmer (HH $50)朋友唔飲酒都有好多款Mocktail可以揀,呢杯Farmer用咗青蘋果加上蘋果汁、菠蘿汁同蜜糖,感覺好清新。由即日起,所有食物每日 4-8pm 可享半價優惠。*除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ 豬肋骨。*每人最少點一杯飲品。。。Amuse (佐敦)佐敦上海街 23 號地舖深水埗九江

炸啤酒魚柳薯條 (原價$148)

特色雞翼 (L) (原價$118)

焗肉醬芝士大蘑菇 (原價$98)

Papa (HH $60)

Farmer (HH $50)

由即日起,所有食物每日 4-8pm 可享半價優惠。

*除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ 豬肋骨。
*每人最少點一杯飲品。

Amuse (佐敦)
佐敦上海街 23 號地舖

深水埗九江街 161C 號地下

2023-02-05 153 浏览
玩完朋友嘅bb之後有d餓,喺佐敦見到呢間幾有格調嘅bar, 仲要所有食物每日 4-8pm 有半價優惠,就入去食左個early dinner, 順便飲杯嘢傾下計~✨炸啤酒魚柳薯條 - 兩大條炸魚柳都稱得上幾巨形,外脆內嫩滑,仲熱辣辣勁滋味🤤薯條有厚度有口感👍✨特色雞翼 - 有3隻口味,包括威士忌BBQ, 蜜糖芥末,水牛城辣汁,我覺得威士忌BBQ最特別,食到酒香mix左燒烤醬嘅味🤩蜜糖芥末甜甜地又幾易入口~ 而水牛城微辣夠惹味!✨芝士肉醬玉米餅 - 有雞/牛/素食揀,我地叫左L size 嘅牛,份量好足,面頭好多芝士,牛肉碎同配料,入口辣辣地幾過癮😋✨Farmer - Mocktail之一,蘋果味好出好清新又唔會太甜,重點造型幾靚,面頭仲有幾片青蘋果~✨Safe Sex - 個名幾得意,溝左cranberry同orange juice, 甜得嚟果味香,食完熱氣野飲一啖降温同解膩都唔錯🤩

芝士肉醬玉米餅

Farmer

Safe Sex

芝士肉醬玉米餅
Farmer
Safe Sex
一行入去,覺得呢間酒吧都幾relax,有sofa坐下,唔洗下下坐高櫈咁辛苦,再加埋happy hour 4pm-8pm每人叫一杯飲品,就可以享有非主食類(意粉🍝、豬手、漢堡拼盤、豬肋骨除外)半價幾吸引,美中不足係一行入去會有少少🤏煙味。*炸啤酒魚柳薯條 $74*份量幾足,魚柳都大條,薯條係熱辣辣同脆架,薯條面本身有七味粉,點埋黑松露醬食,送酒一流😆*肉醬芝士大蘑菇 $49*蘑菇焗得幾淋😛,想唔熱氣既叫呢個就岩曬啦!*特色雞翼 $59 (L)*總共有9隻雞翼,分別有三種口味:水牛城辣汁、蜜糖芥末、威士忌燒烤。最鍾意❤️係威士忌燒烤味,因為雞翼咬落真係有酒味,幾過癮☺️*Kiwi Tree $50*幾fresh,酸酸地唔甜😸*Around the world $65*呢杯普通左D,係薄荷味極重既cocktail🤣

*炸啤酒魚柳薯條 $74*

*肉醬芝士大蘑菇 $49*
蘑菇焗得幾淋😛,想唔熱氣既叫呢個就岩曬啦!

*特色雞翼 $59 (L)*

*Kiwi Tree $50*
幾fresh,酸酸地唔甜😸

*Around the world $65*
呢杯普通左D,係薄荷味極重既cocktail🤣

2023-01-13 101 浏览
俾我喺佐敦搵到一間抵食又chill嘅酒吧😍佢位置雖然一般,不過食物、環境、酒類飲品都好唔錯。而且依家happy hour時間大部份食物有半價,非常抵食☺️我哋叫咗幾份嘢食,同埋兩杯Cocktail。首先上嘅係小食拼盤,好豐富呀,3隻雞翼、3件腸腸、2件大大件嘅炸芝士同埋幾件炸洋蔥圈,半價之後先$84咋,好抵食☺️之後又係炸嘢fish and chip ,佢嘅炸魚整得好好味,尤其層皮,凍咗食都仲脆㗎,份量比想像中大好多,兩條大大條,先$74咋,一定要叫嚟大家share食呀👍🏻最後點咗份意粉,雖然冇半價,但價錢都非常合理。意粉有雞肉、菇 同埋 秋葵 ,比較清淡同健康,食咁多炸嘢食返個健康啲嘅意粉都唔錯。cocktail選擇勁多,我哋要咗杯好靚好啱打卡嘅candy bear,佢主要用volka,加埋幾款果汁,最特別係上面嘅啫喱,酸得嚟好特別。另一杯好多水果嘅 sweet tea sangria,呢杯冇咁甜,用rum同白酒,加上幾種水果,非常清新。兩杯都值得一試,happy hour每杯都係60至70不等,而且份量比普通酒吧大份,非常抵飲😊

2022-11-24 133 浏览
The bar’s decoration is a modern style with some vintage element. The couch area is spacious and comfortable for drinking. The bar has some self made cocktail to serve with various flavour and liquor. A drink of gummy bear mixed with gin and other juices serving with iridescent and vibrant Color bringing me a good mood in this HH experience.
2022-11-21
$150 (其他)
  • 特色雞翼
  • Gummy  Bear  drink