2023-11-01 133 浏览
嚟到 Amuse 打算同朋友Happy Hour,原來唔單止酒類有優惠。部份食物同樣有HH折扣,而且係半價優惠餐廳有high chair同sofa 位置,小編就揀咗sofa,HH都坐得舒舒服服😆🔅炸啤酒魚柳薯條 $148魚柳肉好軟嫩,炸漿薄薄的,真正做到外脆內嫩。份量好足,有兩大條魚柳,大推🔅特色雞翼 $118 (L)9隻雞翼,分別用水牛城辣汁、蜜糖芥末、威土忌燒烤烹調。三款醬汁有辣有甜有酒味。個人喜歡威土忌燒烤,較為特別🔅芝士肉醬玉米餅 $108 (L)可以揀牛、雞或者素肉做肉醬大大盤嘅nachos ,好啱佐酒,加入肉醬,又有飽肚感🔅Long Island $68 (HH)經典cocktail,可樂嘅香甜,之後酒味先慢慢湧現🔅Jelly Punch $55 (HH)餐廳亦提供mocktail,甜甜的果香,底層重有jelly再提提呢個超值優惠:所有食物(除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ 豬肋骨及腸仔拼盤),每日 4-8 pm 可享半價優惠(星期五、六除外)

🔅炸啤酒魚柳薯條 $148

特色雞翼

🔅特色雞翼 $118 (L)

芝士肉醬玉米餅

🔅芝士肉醬玉米餅 $108 (L)
可以揀牛、雞或者素肉做肉醬
大大盤嘅nachos ,好啱佐酒,加入肉醬,又有飽肚感

🔅Long Island $68 (HH)
經典cocktail,可樂嘅香甜,之後酒味先慢慢湧現

🔅Jelly Punch $55 (HH)
餐廳亦提供mocktail,甜甜的果香,底層重有jelly

再提提呢個超值優惠:

2023-10-30 56 浏览
Ooo特色炸啤酒魚柳ooO復古工業風的裝修 型格氣氛的酒吧餐廳平日放工約朋友去HAPPY HOUR 傾下計岩晒備有各款主食及小食 當然不少得出色的CocktailOooooO🔸炸啤酒魚柳薯條 $148 外層炸醬非常薄且十分香脆 兩塊大魚柳厚肉嫩滑即叫即製 可以說是我吃過好吃的炸魚柳頭幾名OooooO🔸小食拼盤 $168拼盤中的煙肉腸最吸引我 食得多炸物好想食肉再配有洋蔥圈、炸芝士條及雞翼 好邪惡但好美味OooooO🔸焗肉醬芝士大蘑菇 $98 有驚喜的大蘑菇 烤蘑菇做到保留蘑菇的水份咬開有汁 面層滿滿的肉醬芝士 好滿足OooooO🔸Mojito $68 (HH)賣相味道都好吸引 最特別是on top有迷你版的rum酒看得出調酒師對COCKTAIL 的用心OooooO🔸菊 $75JIN配上菊花味 清涼帶茶香所有食物每日4-8pm 仲有半價優惠 (星期五、六不包括在內)
Ooo特色炸啤酒魚柳ooO

外層炸醬非常薄且十分香脆 兩塊大魚柳厚肉嫩滑
即叫即製 可以說是我吃過好吃的炸魚柳頭幾名

🔸小食拼盤 $168
拼盤中的煙肉腸最吸引我 食得多炸物好想食肉
再配有洋蔥圈、炸芝士條及雞翼 好邪惡但好美味

🔸焗肉醬芝士大蘑菇 $98
有驚喜的大蘑菇 烤蘑菇做到保留蘑菇的水份
咬開有汁 面層滿滿的肉醬芝士 好滿足

OooooO
🔸Mojito $68 (HH)
賣相味道都好吸引 最特別是on top有迷你版的rum酒
看得出調酒師對COCKTAIL 的用心

🔸菊 $75
JIN配上菊花味 清涼帶茶香

Step into a relaxed, joyful, and stylish ambiance awaits. Here, the perfect fusion of spirits and artistry creates a unique dining experience that tantalizes the senses. Amuse takes pride in their signature "in vino veritas" concept, crafting a diverse range of dishes infused with the captivating essence of various wines🍹 🛎️SCHWEINSHAXE $238 This traditional German dish features a succulent pork knuckle🐷, expertly roasted to achieve a crispy exterior and tender, flavorful meat within. 🛎️BAKED M
🛎️SCHWEINSHAXE $238
🛎️BAKED MUSHROOMS $98
Indulge in the flavorful Baked Mushrooms with Beef Meat Sauce🍄, each mushroom is baked to perfection, absorbing the rich flavors of the beef sauce.
🛎️SPECIALTY WINGS $98
each wing is meticulously prepared to achieve a crispy exterior and tender, juicy meat🍗, whether you prefer the spicy kick of Buffalo, the tangy sweetness of Honey Mustard, or the smoky allure of Whisky BBQ.
At Amuse, culinary artistry and spirited delights converge to create an unrivaled dining experience. Each dish showcases the passion and innovation of the culinary team.
用餐时段
2023-09-24 18 浏览
[佐敦]Amuse.炸魚薯條食剩指數:0/100兩舊魚好大外皮幾脆唔會厚粉魚肉好滑配他他醬幾好.雞翼拼盤食剩指數:5/100雞翼有三種口味水牛城辣汁、蜜糖芥末醬、威士忌燒烤醬三款雞翼都惹味水牛城偏辣蜜糖芥末醬厚身口感BBQ醬就甜甜地.焗肉醬芝士大蘑菇食剩指數:0/1003隻大蘑菇好厚身釀滿肉醬餡料咬落好juicy.醉檸茶食剩指數:0/100呢杯cocktail帶有茶既回甘同茶香酸甜好平衡酒體口感清爽保留到檸茶特色.菊. Suntory Roku Gin食剩指數: 0/100Base用左來自日本既手工Gin有傳統杜松子酒味道加上以柚子等日本植物香同菊蜜清香好配合喜歡草本味可以一試.Ps happy hour好多小食半價好抵
[佐敦]Amuse
配他他醬幾好
雞翼拼盤
食剩指數:5/100
雞翼有三種口味
水牛城辣汁、蜜糖芥末醬、威士忌燒烤醬
三款雞翼都惹味
加上以柚子等日本植物香
同菊蜜清香好配合
喜歡草本味可以一試
Ps happy hour好多小食半價好抵
繁忙嘅星期一,放工梗係要食餐好嘅獎勵下自己啦😎喺 IG 見到呢間酒吧餐廳做緊半價優惠(星期五係無嘅),一於拉埋老公嚟試下!餐廳整體環境都幾浪漫😆,見到都有幾 Pair 情侶摸住酒杯底,邊食邊談情💏。我呢啲老夫老妻當然就 Focus 喺嘢食啦🤣,叫咗 2 款嘢食同 Cocktail,實行飲飽食醉!🍔迷你漢堡拼盤落單嘅時候睇見迷你仲以為會好細份🤣,點知上到檯先發覺超級足料❣️,一個拼盤有齊兩份自家製牛肉漢堡同一份雞肉漢堡,配埋半融嘅芝士極度邪惡食到停唔到口。仲配埋香脆入味嘅薯格,送酒真系一流啊!🐔特色雞翼 (蜜糖芥末/水牛城/威士忌燒烤)對於我哋死酒鬼夫婦嚟講,第一次見到有 Whiskey 口味嘅雞翼梗係要試試佢啦😯!首先講咗雞翼本身先,燒到皮脆肉嫩入口熱辣辣🔥。3 款口味亦都各有特色;帶濃郁酒香嘅威士忌燒烤醬簡直係賣飛佛啦,嗜辣嘅 c6 就鐘意食水牛城味道多啲,蜜糖芥末都好惹味,配埋爽脆嘅蔬菜條一齊咁就食多多都唔怕漏啦🥬!再嘆番杯經典 Magarita,Chill 住踢走 Monday Blue~

🍔迷你漢堡拼盤
迷你漢堡拼盤

🐔特色雞翼 (蜜糖芥末/水牛城/威士忌燒烤)
magarita
2023-09-18
迷你漢堡拼盤
magarita
2023-09-11 30 浏览
Jelly PunchHawaiian Bloom賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧Jelly Punch 以橙汁和菠蘿汁作基底,再加入桃子和紅石榴糖漿作調味,入口果香四溢,酸香中帶一抺甜美,解膩又開胃。另加入粒粒啫喱,為飲品增添嚼口。Hawaiian Bloom 以蘋果汁作主導,另加入菠蘿和薄荷葉,令整體味道更清新爽口,夏日必選。炸啤酒魚柳薯條賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸啤酒魚柳超級巨型,新鮮炸起熱騰騰,炸香滿溢,外皮超級酥脆,內裡魚肉又滑又嫩,帶有香濃的酒香,非常特別令人難忘。炸薯條香脆可口,油香四溢,表面潵了辛香的七味粉作調味,更添惹味。小食拼盤賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧小食拼盤內含四款精選小食,包括有洋蔥圈、炸芝士條、煙肉司華力腸和雞翼,全部新鮮即製,香味四溢,非常吸引。洋蔥圈炸得金黃乾身,咬落外層酥脆,內裡洋蔥爽口清新,味道清甜可口,沾上沙律醬更添滋味。炸芝士條外層同樣炸得酥脆,內裡芝士細軟幼滑,味道濃香馥郁,每一啖都能感受芝士的鹹香,美味之選。雞翼火喉剛好,薄脆的外皮包裹著滑溜的雞肉,咬開多汁又鮮嫩,再沾上餐廳秘製醬汁,淡淡的酒香味令雞翼更加誘人。煙肉司華力腸由炸
Jelly  Punch,  Hawaiian  Bloom
Hawaiian Bloom

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

煙肉司華力腸由炸得香口的煙肉,包裹著大大粒的司華力腸製成。司華力腸肉感滿滿,咬落結實又彈牙,配搭薄脆的煙肉,口感層次極豐富,味道濃郁又惹味,大滿足邪惡推薦。

煙肉司華力腸

🐧❣️煙肉司華力腸實在非常出色,令人食不停口,最後加單再點一大碟🐧❤️

🐧❣️每日(除了星期五)happy hour 時段(4pm - 8pm), 只要每人點一杯飲品,即可享大量精選食物半價優惠😍 切勿錯過🥴

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝修帶工業風格,水泥牆與磚牆各據一方,採用木製桌以及皮革製椅,型格爆分,配合柔和偏暗的燈光,氣氛十足,非常適合清談幽會。

🐧❣️除了佐敦店外,餐廳亦於深水埗設有分店,同樣值得到訪打卡😙

🐧❤️結語:煙肉司華力腸邪惡又惹味,誠意推薦❣️
煙肉司華力腸
1K
2023-09-08 47 浏览
喺佐敦原來唔係得cafe,都有酒吧,環境仲要好chill最吸引嘅係,每日下午4-8點嚟(TGIF係冇嘅),每人最少嗌杯嘢飲,所有嘢食都半價(小部分食物除外),飲飽食更飽大大碟炸魚薯條,劈價後$80都唔使,仍然有兩大塊炸魚柳,魚肉好有彈性嫩身點酸瓜醬食太正喇,薯條點茄汁點酸瓜醬食都得雞翼拼盤有分大細,既然半價,當然要大份有9件,共三款味都唔使$60。水牛城辣汁、蜜糖芥末同威士忌燒烤三隻味都好出色,其中whisky味竟然keep都濃郁酒香,驚喜之作。雞翼好好肉地,中間仲有爽脆蔬菜條食,半價無礙質素見平就嗌多份嘢食,肉醬大啡菇,有成三大嚿,焗菇保持到水份,菇汁同肉醬完美合體,juicy但又唔會好水嚟得happy hour當然要飲返杯,以菊做主題嘅cocktail,gin味比較出,散發幽幽茉莉同菊香Jelly Punch比起Fruit Punch更有層次,味道多重啲
喺佐敦原來唔係得cafe,都有酒吧,環境仲要好chill

炸啤酒魚柳薯條

點酸瓜醬食太正喇,薯條點茄汁點酸瓜醬食都得

2023-09-07
2023-08-24 533 浏览
🥂 佐敦氣氛Bar & Restaurant 👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻之前同男朋友去咗佐敦嘅「Amuse」食嘢,呢度好多平嘢食,我哋就揀咗間靚啲、有啲氣氛嘅酒吧餐廳食西餐,估唔到佢哋嘅嘢食都幾大份㗎😙 而且大部份食物都係做緊半價優惠,抵到爛啊😍🍟 炸啤酒魚柳薯條 ($148 半價)炸魚薯條即叫即炸,非常香脆,咬落chop chop聲超正㗎🤤🤤 而且仲有兩大塊唔洗爭! 入面魚肉份量都多,仲好嫩滑添❣️🐣 特色雞翼 ($118 半價 / 大)雞翼三款口味各有三隻,包括:水牛城辣汁、蜜糖芥末、威土忌燒烤🍗 我最愛蜜糖芥末,又甜又香口~ 男朋友就鍾意辣辣嘅水牛城,食得最過癮😆🍖 腸仔拼盤 ($118)腸仔拼盤有成三種腸,仲有酸菜、芥末、茄汁選擇,估唔到腸仔都有咁多食法😆! 其中黑椒腸有成六條,仲有超長條嘅豬肉腸、同埋好粗大嘅另一款豬肉腸,粗呢隻好juicy,我最愛!🍸 Jelly Punch 🍹 荔枝醉檸茶仲有兩杯cocktail/ mocktail都好好飲,易入口之餘有果香❣️

🍟 炸啤酒魚柳薯條 ($148 半價)

🐣 特色雞翼 ($118 半價 / 大)

🍖 腸仔拼盤 ($118)

🍸 Jelly Punch
🍹 荔枝醉檸茶
2023-08-19 20 浏览
香港近來新開了不少酒吧,現在的酒吧不再只是純喝酒^⁠_⁠_⁠_⁠_⁠_⁠_⁠_⁠_⁠_⁠^連主食都有😊可以和朋友仔邊喝酒邊吃飯渡過一個晚上👍最近發現佐敦有間酒吧餐廳正推行半價優惠🤩 知慳識儉的我們當然要去光顧✨他們現在所有食物每日 4-8 pm 可享半價優惠。(所有分店逢星期五暫停半價優惠)每人只是需要點一杯飲品就可以用優惠Beer 🍻Beer battered fish chipd $148>$74這是釀製在啤酒面糊中的炸鮮魚和薯條是一道外國最受歡迎的傳統菜肴。炸魚的外層包覆著啤酒面糊,顏色金色誘人,口感鬆軟酥脆。薯條又薄又長,酥脆的外層和柔軟的內部完美融合,味道讓人回味無窮。配上塔塔醬或蕃茄醬一起享用,這道菜肴是一道經典的美食搭配。Snack platter 小食拼盤 $168>$74拼盤包含各種口感和風味的小吃,洋蔥圈,芝士條,煙肉腸和雞翼❤️拼盤的外觀也應該設計得吸引人,讓人食指大动。👍洋蔥圈炸到金黃色,外脆內軟(⁠≧⁠▽⁠≦⁠)煙肉包裹住腸仔😊煙肉更是炸到香脆跟腸仔味道配合得非常搭(⁠人⁠ ⁠•͈⁠ᴗ⁠•͈⁠)雞翼更加是一流,外皮炸至脆卜卜,肉汁仍然保留鮮味🥰Ba
連主食都有😊可以和朋友仔邊喝酒邊吃飯
渡過一個晚上👍

配上塔塔醬或蕃茄醬一起享用,這道菜肴是一道經典的美食搭配。

Snack platter 小食拼盤 $168>$74

拼盤的外觀也應該設計得吸引人,讓人食指大动。👍
洋蔥圈炸到金黃色,外脆內軟(⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
煙肉包裹住腸仔😊煙肉更是炸到香脆
跟腸仔味道配合得非常搭(⁠人⁠ ⁠•͈⁠ᴗ⁠•͈⁠)
雞翼更加是一流,外皮炸至脆卜卜,肉汁仍然保留鮮味🥰

Baked Broccoli with Cheese 🧀 $88>$44

這道芝士焗西蘭花是一道美味的健康菜餚,西蘭花的營養價值很高,含有豐富的維生素和纖維♥️這道菜的口感組合得很好,芝士的鹹味和西蘭花的清甜味相輔相成,非常適合喜愛芝士的人食用。營養豐富、不油膩,是非常適合作為健康輕食的一道菜餚。

餐廳是以輕工業風為主,環境簡單型格
樓底高空間感十足😬設有吧檯位及高梳化位。座位之間間隔十分寬敞😊
晚上餐廳更會把燈光調色昏暗,使人享受氣氛

我們兩位女士不喝酒就點選了mocktail
Hawaii Bloom$55
這是沙冰來,適合炎熱的天氣下喝

Lychee Cooler $55
內裏橙橙黃黃的是橙汁,加了石榴糖漿荔枝梳打水😊喝下去感覺酸酸甜甜🙈好fresh
這杯飲料更是鎮店之寶♥️

餐廳有兩間分店,分別在深水埗及佐敦。
📍佐敦:佐敦上海街 23 號地舖
深水埗 : 深水埗九江街161C號地下

2023-08-09 22 浏览
⬘ 芝士肉醬玉米餅 ⬙肉醬有牛,雞或素食可以揀,非常貼心☺️ 香脆嘅玉米餅香,加上滿滿嘅芝士,牛肉碎,蕃茄粒,仲有啲青辣椒片,辣辣地好惹味😋⬘ 特色雞翼 ⬙有三款味道,分別係水牛城辣汁,蜜糖芥末,同埋威士忌燒烤😍 雞翼外皮香脆,最正係威士忌燒烤味,燒烤味好香得黎酒香味都好出,非常惹味😋 ⬘ 炸啤酒魚柳薯條 ⬙份量都幾多,炸漿唔會話好厚,帶點微脆,肉質都幾滑,配埋自家製嘅他他醬,仲有香脆嘅薯條,好食😋⬘ 荔枝醉檸茶酒 ⬙⬘ Old Fashioned ⬙-Happy Hour時段 (4-8pm),除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ 豬肋骨及腸仔拼盤以外,其他食物全部半價優惠 🎉 (p.s. 星期五除外) *每人最少點一杯飲品-

⬘ 芝士肉醬玉米餅 ⬙
⬘ 特色雞翼 ⬙
⬘ 炸啤酒魚柳薯條 ⬙
⬘ 荔枝醉檸茶酒 ⬙
⬘ Old Fashioned ⬙
2023-07-28 17 浏览
~🍽: Amuse (佐敦/深水埗) @amusebar@besutoprhk========================‼️: 每人最少點一杯飲品🍹‼️: 所有食物每日 4-8 pm 可享半價優惠 💰💰(意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ 豬肋骨及腸仔拼盤除外)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【啤酒炸魚薯條🐟🍟 】($148 ➡️ $74)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑份量嚟講都ok多~ 兩條魚柳都炸得幾脆🐟🐟 食落都幾鮮嫩✨✨ 而且鹼水味唔重👍🏻👍🏻 配埋個沙律醬食一流🫕🫕另外值得一讚嘅係佢薯條調味好夠 🧂🧂而且炸得好脆⚡️⚡️ 味道同口感有啲似M記扭扭薯條咁😂😂 薯條可以整到咁真係高水準之作🍟🍟 大推大推❣️❣️—————————【小食拼盆🧅🧀🥓🐔】($163 ➡️ $84)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑拼盤有四款小食✨✨包括洋蔥圈🧅🧅、煙肉腸🥓🥓、芝士條🧀🧀、炸雞翼🐔🐔四款小食都食得出係即炸嘅🔥🔥仲配左沙律醬同埋Red wine sauce🫗🫗洋蔥圈係包住一圈完整洋蔥嗰隻🧅🧅入面嘅洋蔥都幾爽脆😋😋仲可以食用洋蔥嘅甜味芝士條唔係拉絲嗰隻🧀🧀口感上比較cre

🍽: Amuse (佐敦/深水埗) @amusebar
@besutoprhk
========================

‼️: 每人最少點一杯飲品🍹

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【啤酒炸魚薯條🐟🍟 】($148 ➡️ $74)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【小食拼盆🧅🧀🥓🐔】($163 ➡️ $84)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

芝士條唔係拉絲嗰隻🧀🧀口感上比較creamy☺️☺️芝士味都幾濃郁💛💛

煙肉腸最出面嗰層煙肉🥓🥓炸完之後真係幾香脆💥💥 另外入面嘅腸仔鹹香味幾重同惹味❤️‍🔥❤️‍🔥

炸雞翼就不過不失🐔🐔就係正正常常炸雞翼嘅味道😂😂 不過就略嫌佢老咗少少🤏🏻🤏🏻

半價嘅價錢可以食到四款小食性價比都幾高💰💰

—————————
【芝士焗西蘭花🧀🥦】($88 ➡️ $44)

🐹: 🌕🌕🌑🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

西蘭花係屬於比較爽口脆身嗰隻嚟嘅🥦🥦 芝士亦都會比較硬少少🧀🧀 另外蒜蓉嘅辛辣味會頗重🧄🧄 同平時嘅芝士焗西蘭花係會有少少出入~

—————————
【Lychee Cooler💞🍹】($55) (Happy hours)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

賣相嚟講都算唔錯💞💞 飲落會有淡淡嘅荔枝味🤏🏻🤏🏻 再配埋少少梳打嘅感覺幾夾🫧🫧 不過如果甜少少會好啲🍬🍬

面頭會有一粒完整嘅荔枝肉💗💗 另外飲到最底總都會有少少碎碎地嘅荔枝肉~ 蜜甜清香嘅感覺配埋juicy 嘅口感即刻將成件事昇華咗✨✨

—————————
【Jelly Punch🍹】($55) (Happy hours)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

杯上面有一塊菠蘿做裝飾🍍🍍嘢飲係用菠蘿汁🍍、橙汁🍊🍊同埋紅石榴醬調配而成❤️❤️ 仲加咗啲桃嘅果肉🍑🍑同埋啫喱~

嘢飲嘅氣泡都幾足🫧🫧飲落幾清爽🌴🌴味道以菠蘿汁為主🍍🍍紅石榴醬嘅味道唔算太突出 ~而啫喱同埋果肉令嘢飲嘅口感更加豐富😽😽整體嚟講都算唔錯🥰🥰

=========================
🌟性價比:9/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : Amuse (佐敦/深水埗)
📍地址: 佐敦上海街 23 號地舖/深水埗九江街 161C 號地下
  • 炸啤酒魚柳薯條
一晚時間聊得不夠,所以再相約男閨密再商討未來大計,時間所限大家的可聚時間不多,發現有一家正在推出Happy Hour半價優惠,二話不說就來到這店舉杯再續未完的話題小食拼盤 $168(半價推廣:$84)這個小食拼盤綜合了洋蔥圈、芝士條、煙肉腸跟雞翼,加上份量十足,洋蔥圈炸得色澤金黃,外酥內嫩味道清甜;咬開炸芝士條就吃到細滑芝士,雖沒有拉絲不過芝士份量多味又濃郁!至於另一款則是用上煙肉包裹著香腸,煙肉炸到香脆惹味,與口感很好的香腸一同進食令味道更豐富~ 而雞翼同樣是炸得金黃,肉質仍保持嫩滑!幾款小食的食物質素都很高,半價的話真心超值啊!焗肉醬芝士大蘑菇 $98 (半價推廣:$49)店家的signature item,接近每一檯客人都會點的一款,約$50 就有3隻釀滿肉醬餡料的大蘑菇,而且每隻都是厚厚的,烤過之後的蘑菇水份非常多不會乾很好吃!肉醬炒香後再焗,每一口都充滿蕃茄、洋蔥跟肉碎香,酸甜開胃,肉粒分明帶咬口;表面再鋪了滿滿的芝士,熔掉以後就變成超濃郁的拉絲芝士啊!芝士鹹香配上肉醬跟蘑菇三種味道跟口感,好吃而不會有違和感~ 難怪大家都會點一份來吃芝士肉醬玉米餅 $88(S) $108(L
小食拼盤 $168(半價推廣:$84)
焗肉醬芝士大蘑菇 $98 (半價推廣:$49)
芝士肉醬玉米餅 $88(S) $108(L)(半價推廣:$44/ $54)
同樣是以芝士跟肉醬這個不敗組合製作的小食,不過這次就配以香脆的玉米餅來吃,還可以選加入牛肉、雞肉或素食三款食材一同製作來照顧不同客人的口味,非常細心!賣相一級棒,就算只是來一份小的看起來也像賺到錢一般的大size,除份量很多的玉餅外,還有芝士、牛肉碎粒、辣椒片,增加風味的同時也是一個很好的佐酒美食呢~
德國咸豬手 $238
如果覺得不足夠可以再點一些較飽肚的款式,與好友一同分享食用~ 這款德國咸豬手雖不納入半價優惠,但是非常適合佐酒食用啊!豬手是下單即時製作,需要多等上一段時間,大概2-4人份量,但店家會貼心的先切好小件的讓客人可以一口吃!外皮並非如外邊吃到的酥脆反而偏硬,還幸肉質軟腍好吃帶點骨膠原融化後黏黏的口感,如果可以再重調味一點會更好吃啊!
Farmer $50(Happy Hour) $80(Normal Hour)
Safe Sex $50(Happy Hour) $80(Normal Hour)

其實店家是一間酒吧,有各式各樣的酒精類及非酒精類飲品供應,由於我倆之後還有行程,故此來喝Mocktail就好了~ 打開drink list就這杯Farmer跟Safe Sex最令我們最感興趣,前者是以青蘋果、蜜糖、蘋果汁、菠蘿汁調製而成的沙冰飲料,造型可愛味道清新,青蘋果味突出又不會太甜;另一杯就以橙汁、蔓越莓汁跟蜜桃糖漿混合而成,甜度適中帶果香,兩杯都同樣正好消除食物所帶來的膩感!
店家在佐敦跟深水埗均設有分店,這次來光顧的是以輕工業風的裝潢以主調,環境簡潔型格,空間感好大,設有吧檯跟梳化座位,而座位之間非常寬闊,接近傍晚時份更會將燈光調較得昏暗一點,令人感受到放鬆悠閑的氛圍,是一個輕斟幾杯的好地方!
而店家推出這個Happy Hour半價優惠以由每天下午4時至晚上8時,只要在店家點至少一杯飲品,就可以半價享用不少餐牌上顯示的自家制小食~ 最適合跟同事或朋友在下班後來輕鬆相聚一下
2023-06-20
係佐敦見到呢間酒吧 好抵食咁每日HAPPY HOUR  4-8 pm 好多食物都有半價優惠🈹(除左意粉 豬手 迷你漢堡拼盤 BBQ 豬肋骨同腸仔拼盤)每人最少點一杯飲品於是同朋友入去坐下CHILL下🥰餐廳燈光昏暗有情調 環境寬敞 空間感大 有吧位有梳化位播住輕鬆既音樂 都幾舒服😇食物選擇多元化 主打自家制美食仲有各式酒類COCKTAILS同MOCKTAILS都好有特色😌我地叫左3款小食2杯野飲 輕鬆度過😉原來餐廳有2間分店 係深水埗同佐敦下次可以去另一間分店😀💥特色雞翼🐤有水牛城辣汁 蜜糖芥茉 同埋威士忌燒烤3個味道我地揀左small size 都有6隻雞翼所有雞翼都大大隻 好入味又JUICY😎水牛城辣汁幾辣 送酒幾好蜜糖芥末 PERFECT MATCH 芥末醬同蜜糖MIX埋 口感順滑威士忌燒烤 好惹味 真係食到WHISKY味💥焗肉醬芝士大蘑菇🍄呢個大蘑菇好足料 3隻都釀滿餡料  芝士仲可以拉絲菇味香 焗完都好JUICY 幾唔錯🥰💥焗芝士西蘭花🥦西蘭花份量都幾多 又新鮮上面鋪滿左CHEESES 拉哂絲邪惡得黎都算健康😆💥Cocktail-Fake youFrangelico, fres
係佐敦見到呢間酒吧 好抵食咁

(除左意粉 豬手 迷你漢堡拼盤 BBQ 豬肋骨同腸仔拼盤)
每人最少點一杯飲品

西蘭花份量都幾多 又新鮮
上面鋪滿左CHEESES 拉哂絲
邪惡得黎都算健康😆

💥Cocktail-Fake you
Frangelico, fresh lime, ginger ale
用左Frangelico既COCKTAIL 榛子味幾香
再加上青檸同Ginger ale帶點酸
感覺清新 易入口🍸

💥Mocktail-Thai Sky
Lemongrass, apple juice, ginger, lime, soda, 7 up, brown sugar
呢個MOCKTAIL果味香 酸中帶甜
好清新解膩🍹

Amuse
📍佐敦:佐敦上海街 23 號地舖
📍深水埗:深水埗九江街 161C 號地下
📍𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 (佐敦) 有時想同朋友飲下嘢傾下計,但又未想食正餐住,唔知道去邊度好,𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲呢間酒吧餐廳就係一個好好嘅選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!餐廳裝修偏工業復古風,☺️空間感好大,傍晚時候燈光會較昏暗,加上當日坐嘅係梳化位,環境好舒適。而家仲要做緊超抵嘅優惠‼️,除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ豬肋骨及腸仔拼盤外,😍所有食物4-8pm可享半價!! (每人最少點一杯飲品)𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️焗肉醬芝士大蘑菇 ($98→️半價$49)大啡菇粒粒都好爆餡,🍄食落厚肉而肉汁豐富,面頭嘅肉醬好香,唔會太鹹,🤩加上超多拉絲芝士,好推薦大家試呢個!▪️煙肉司華力腸 ($98→半價$49)份量都算多,已經預先切開一小塊方便客人食,🥰好貼心。入口鹹香滿滿,唔會感覺好膩,配搭嘅醬汁有少少酒味,好特別!▪️焗芝士西蘭花 ($88→半價$44)面頭嘅芝士焗至金黃焦香🧀🧡,賣相吸引。🥦西蘭花唔會太硬同太乾身,芝士仲可拉絲!▪️𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)餐廳提供多款飲品選擇🍸,由於唔想飲酒就點咗2杯mocktail~ 呢杯由青蘋果、蜜糖、蘋果汁、菠蘿汁調製而成,甜度剛好,味道清新!▪️𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲
📍𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 (佐敦)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️焗肉醬芝士大蘑菇 ($98→️半價$49)

▪️煙肉司華力腸 ($98→半價$49)

▪️焗芝士西蘭花 ($88→半價$44)

▪️𝐅𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)

▪️𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐏𝐮𝐧𝐜𝐡 (𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 $50)
由桃、橙汁、菠蘿汁、石榴調製而成,呢杯味道會較上一杯香甜😚,底下仲有啫喱,好有口感。

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍佐敦上海街23號地舖
📍深水埗九江街 161C號地下
【有情調酒吧餐廳·低至半價優惠🥳】/////呢間酒吧餐廳主打自家制美食以及雞尾酒🍹夜晚時間燈光昏暗 同朋友被安排坐梳化位🤤佢哋宜家每逢4-8pm 餐牌有好多食物都做緊半價優惠 收工或者放假都可以嚟chill😗🔹優惠除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ 豬肋骨及腸仔拼盤。🔸每人最少點一杯飲品。👉🏻Beer Battered Fish Chips ($148)魚柳長度非常驚人🤣魚肉香滑 充滿香濃酒味 苦中帶鹹 外皮可以炸得更脆身 薯條有七味粉調味 食到停唔到口(◐‿◑).👉🏻Schweinshaxe ($238)豬手份量頗多 外皮香脆 肉質軟腍 中間有少量骨膠原 黏口得嚟口感非常豐富!.👉🏻Tacos ($98)墨西哥餅包住凝固左但仍然有拉絲效果嘅芝士🤭有雞肉以及牛肉做配料 牛肉肉味更濃較出色.👉🏻American Rose ($60)由Vodka以及氣泡酒做基底 酒精濃度較高 散發住士多啤梨🍓以及橙汁果香~.👉🏻Candy Bear ($60)酒上面有串彩色啫喱 打卡之選嘻嘻😁除左Vodka 仲有大量水果果汁例如荔枝以及菠蘿🍍果香味較重 容易入口———-📍Amuse @amusebar@
【有情調酒吧餐廳·低至半價優惠🥳】
/////

🔸每人最少點一杯飲品。

👉🏻Schweinshaxe ($238)

👉🏻Tacos ($98)

👉🏻American Rose ($60)
👉🏻Candy Bear ($60)

———-
📍Amuse @amusebar