2024-02-23 26 浏览
上次晚餐時段經過見到呢間泰國菜大排長龍今次lunch時間見仲有位即刻入去試下😚😚午餐黎講選擇算好多😋同同事一人叫佐一個餐分別係火車炒飯同船麵🥰🥰兩樣都係我好喜歡既泰國菜🤣食過咁多間泰菜呢間既船麵湯底算係好濃郁🫰火車炒飯都炒得好香🤟🏻男士唔夠食既話可以加配小食我哋今次加佐粟米餅同千層糕😆粟米餅超香甜 勁推介🤪千層糕就煙煙韌韌 幾好食🧏🏻‍♀️抵讚既係呢到午市套裝會送一杯龍眼冰🤟🏻特飲控既我就加佐杯綠茶青檸梳打 同 泰式奶茶兩杯都好好飲 特別係綠奶茶😆直頭係驚艷既感覺❤️🫰
上次晚餐時段經過見到呢間泰國菜大排長龍

特飲控既我就加佐杯綠茶青檸梳打 同 泰式奶茶
兩杯都好好飲 特別係綠奶茶😆
直頭係驚艷既感覺❤️🫰
2024-02-20 28 浏览
🔸晚市2 人套餐($338)▫️傳統汁燒豬頸肉🐷👉🏻 豬頸肉外皮燒到焦脆,肉質鮮嫩,唔會太過肥,食落軟滑爽彈仲帶點Juicy⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️泰式手打蝦餅🦐👉🏻蝦餅外皮炸到酥脆但又唔會太厚粉,咬落蝦味濃郁口感彈牙,點埋甜辣醬汁口感更加豐富⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️泰式海蝦炒金邊粉👉🏻金邊粉鑊氣十足,食落好彈牙唔會太油🙆🏻‍♀️甜、酸同鹹味Balance 得啱啱好,大蝦有三隻,肉質結實彈牙😁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️青木瓜沙律👉🏻木瓜絲紅蘿蔔絲口感爽脆,醬汁酸酸辣辣好開胃,做前菜真係一流☺️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️熱情果蜜▫️青檸蜜——————評分:8/10.平圴消費:~$180
🔸晚市2 人套餐($338)

▫️傳統汁燒豬頸肉🐷

——————
評分:8/10
平圴消費:~$180

2024-02-20 22 浏览
⭐️港鐵旺角站E2出口 5分鐘路程⭐️#泰菜 #文青打卡 #水泥牆 #文青泰菜旺角通菜街不嬲都開左大大小小ge食店 好似cafe 咁而今日同朋友又去左覓食 Ann Mama 好易揾 又易認 有一道好型格ge綠色門 配水泥牆 而店入面兩邊都係用左水泥牆 到加左好多大小不一ge畫框 👏🏻👏🏻兩個人去食 叫個二人餐最方便😆😆🧡#青木瓜沙律- 比相像中辣 但辣得過癮😂😂🧡#泰式手打蝦餅 - 爽口好彈牙 - 上碟熱辣辣 但咬落去唔會覺得好油膩!👍🏻👍🏻🧡#招牌燒牛肩胛肉- 燒到牛肩胛肉 有小燶邊 - 一定要點埋個汁 好味!好稔!🧡#泰式海蝦炒金邊粉- 3大隻彈牙海蝦- 最鐘意就係落埋個青檸汁 - 初初個金邊粉會好濕 但食落就覺得岩岩好! 好好味呀😋😋🧡#泰式奶茶🧡#泰式凍檸茶- 係果種令人又愛又痕ge 手標泰奶味 好甜 但又好想飲😂😂
⭐️港鐵旺角站E2出口 5分鐘路程

- 爽口好彈牙
- 上碟熱辣辣 但咬落去唔會覺得好油膩!👍🏻👍🏻
🧡#招牌燒牛肩胛肉
- 燒到牛肩胛肉 有小燶邊
- 一定要點埋個汁 好味!好稔!
🧡#泰式海蝦炒金邊粉
- 3大隻彈牙海蝦
- 最鐘意就係落埋個青檸汁
- 初初個金邊粉會好濕 但食落就覺得岩岩好! 好好味呀😋😋
🧡#泰式奶茶
🧡#泰式凍檸茶

2024-02-20
2024-02-15 41 浏览
旺角人氣泰菜餐廳裝修充滿泰式文青風 環境又靚又舒服由泰國籍廚師主理 味道夠晒正宗 真材實料加上服務有禮貌好nice 確係值得人氣爆燈!.晚市二人餐 $338 起份量好豐富 性價比極高 十分之推薦泰式生蝦生蝦有 8隻 都好大隻 勁爽甜見到套餐可以加配咁抵食 必點!涼拌酸辣札肉夠辣又夠酸 鍾意佢個辣係帶有後勁㗎 !有好多扎肉片 份量好足 食得過癮泰式手打蝦餅蝦餅炸起熱辣酥脆好彈牙 沾埋泰式辣醬係絕配招牌燒牛肩胛肉肩胛肉燒得好軟腍 牛肉味濃郁 配埋醬汁食又係一流Ann MaMa 蟹肉炒飯炒飯香氣十足 飯粒夠乾身又惹味同埋真係有好多蟹肉 用料好足啊!餐飲就加錢試吓泰式綠奶茶同戀暖青檸蜜兩杯都香濃好喝 甜度亦剛好 係唔錯嘅選擇!
旺角人氣泰菜餐廳
裝修充滿泰式文青風 環境又靚又舒服
由泰國籍廚師主理 味道夠晒正宗 真材實料
加上服務有禮貌好nice 確係值得人氣爆燈!
晚市二人餐 $338 起
份量好豐富 性價比極高 十分之推薦

泰式生蝦
生蝦有 8隻 都好大隻 勁爽甜
見到套餐可以加配咁抵食 必點!

涼拌酸辣札肉
夠辣又夠酸 鍾意佢個辣係帶有後勁㗎 !
有好多扎肉片 份量好足 食得過癮

泰式手打蝦餅
蝦餅炸起熱辣酥脆好彈牙 沾埋泰式辣醬係絕配

招牌燒牛肩胛肉
肩胛肉燒得好軟腍 牛肉味濃郁 配埋醬汁食又係一流

Ann MaMa 蟹肉炒飯
炒飯香氣十足 飯粒夠乾身又惹味
同埋真係有好多蟹肉 用料好足啊!

餐飲就加錢試吓泰式綠奶茶同戀暖青檸蜜
兩杯都香濃好喝 甜度亦剛好 係唔錯嘅選擇!
2024-02-13 71 浏览
我地叫咗晚市二人套餐,入面包括頭盤、小食,2份主菜,2杯飲品。頭盤青木瓜沙律🥗青木瓜沙律爽脆又酸酸辣辣、食唔停口,又夠哂開胃😋而且份量都好大份👍🏻泰式手打蝦餅🦐蝦餅煎到外面焦香、脆,𥚃面好juicy,同埋d蝦肉好彈牙😋配埋泰式甜辣醬正呀👍🏻招牌燒牛肩胛肉🐮牛肩胛肉燒到粉嫩肉質嫩,唔會乾柴👍🏻而且份量頗多泰式乾炒濶河🐔我哋揀咗雞肉,第一次食濶河,又幾好食,麵身唔會好厚同埋炒得唔會油膩,推薦😋😋椰汁冰、龍眼冰🍹龍眼冰夠哂清甜、解膩,而椰汁冰好香椰子味又唔會膩,又夠解辣👍🏻

涼拌酸辣扎肉,酸辣的調味讓人胃口大開,而且肉質鮮嫩多汁。泰式手打蝦餅以新鮮的蝦肉為主料,外層炸得酥脆金黃,內裡卻保持了蝦肉的鮮嫩口感。泰式蝦餅的香料調味獨特,加上蘸醬的搭配,味道更加豐富。招牌燒牛肩胛肉選用優質的牛肉,經過燒烤處理後,肉質鮮嫩多汁,且帶有燒烤的香氣。肉質的脂肪分布均勻,口感豐富,每一口都令人滿足。船麵(牛),牛肉經過煮熟後保持了嫩滑的口感,湯汁味道鮮美,麵條則有著彈牙的口感,整體味道很不錯。泰式奶茶的味道香濃,帶有茶葉的苦澀和奶香的甜美。青檸梳打則清爽解渴,帶有青檸的酸味和氣泡水的爽口感。
涼拌酸辣扎肉,酸辣的調味讓人胃口大開,而且肉質鮮嫩多汁。

2024-02-09 41 浏览
𝒯𝒽𝒶𝒾 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝑀𝑜𝓃𝑔 𝒦𝑜𝓀收工時份一去到見到門口條人龍嚇左一嚇好彩見佢上菜好快, 等一陣就有得入座門面同室內都好泰國𝘧𝘦𝘦𝘭雖然店面唔算大, 都坐得好舒服服務員好𝘯𝘪𝘤𝘦今次揀左抵食晚市2人餐有齊前菜、主食、小食、飲品唔係樣樣都𝘴𝘦𝘵死左,每樣野食都配左幾個𝘰𝘱𝘵𝘪𝘰𝘯可以揀˚✧₊涼拌酸辣札肉 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗦𝗮𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱爽口札肉配埋泰式香料配菜酸酸辣辣好開胃, 鍾意食辣嘅啱晒˚✧₊泰式魚餅 𝗗𝗲𝗲𝗽-𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗖𝗮𝗸𝗲大大塊魚餅啖啖肉配埋甜酸醬真係想食完一塊又一塊˚✧₊招牌燒牛肩胛肉 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝘂𝗰𝗸 𝗥𝗼𝗹𝗹 (+$𝟯𝟬)牛肩胛肉燒得靚靚粉紅色咬落夠淋又唔會有血水, 鍾意佢個酸酸地嘅醬汁食多幾件牛都唔會覺得膩˚✧₊泰式乾炒闊河(豬) 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 (𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻)炒河可以揀豬或者雞一上枱已經勁香勁有鑊氣,炒得夠乾身又唔油除左豬肉仲有唔少蔬菜幾健康, 係好有泰式風味的甜甜地好味呀˚✧₊龍眼冰 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗟𝗼𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿有幾粒龍眼肉, 夠清甜˚✧₊椰汁冰 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗝𝘂
𝒯𝒽𝒶𝒾 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝑀𝑜𝓃𝑔 𝒦𝑜𝓀

收工時份一去到見到門口條人龍嚇左一嚇
好彩見佢上菜好快, 等一陣就有得入座

門面同室內都好泰國𝘧𝘦𝘦𝘭
雖然店面唔算大, 都坐得好舒服
服務員好𝘯𝘪𝘤𝘦

今次揀左抵食晚市2人餐
有齊前菜、主食、小食、飲品
唔係樣樣都𝘴𝘦𝘵死左,每樣野食都配左幾個𝘰𝘱𝘵𝘪𝘰𝘯可以揀

˚✧₊涼拌酸辣札肉 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗦𝗮𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱
爽口札肉配埋泰式香料配菜
酸酸辣辣好開胃, 鍾意食辣嘅啱晒

˚✧₊泰式魚餅 𝗗𝗲𝗲𝗽-𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗖𝗮𝗸𝗲
大大塊魚餅啖啖肉
配埋甜酸醬真係想食完一塊又一塊

牛肩胛肉燒得靚靚粉紅色
咬落夠淋又唔會有血水, 鍾意佢個酸酸地嘅醬汁
食多幾件牛都唔會覺得膩

炒河可以揀豬或者雞
一上枱已經勁香勁有鑊氣,炒得夠乾身又唔油
除左豬肉仲有唔少蔬菜幾健康, 係好有泰式風味的甜甜地
好味呀

˚✧₊龍眼冰 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗟𝗼𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿
有幾粒龍眼肉, 夠清甜

˚✧₊椰汁冰 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗝𝘂𝗶𝗰𝗲
濃濃椰味, 配埋辣辣地嘅泰菜啱晒

📍𝐀𝐧𝐧 𝐌𝐚𝐦𝐚 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭
旺角通菜街1號威達商業大廈地下𝘕號舖
2024-02-08 59 浏览
𓋉 𓋉位於旺角的 Ann Mama Thai 開業不足半年,但每晚七點都現排隊人龍。藍綠色門框非常搶眼,內裏裝修走水泥風格,配上泰國掛畫和海報,有點泰國大排檔的地道風味。今次和朋友特意去探索人氣餐廳之秘密,點了晚市2人餐($338)。𓊒 木瓜沙律這個辣度有點東西!嗜辣的朋友應該會吃得很高興,因為青木瓜新鮮爽脆,配上刺激辣汁,讓人一口接一口的欲罷不能。𓊒 泰式手打蝦餅(3件)手打蝦餅極度鮮味彈牙,外面金黃酥脆,配上泰式甜辣醬,無敵!𓊒 泰式古法燒雞上髀(2件)已秘製醬汁醃製,外皮燒得甘香,內裏仍然肉汁豐富,鮮嫩可口,的確處理得很出色。𓊒 泰式乾炒豬肉闊河必點推介!非常惹味的泰式乾炒闊河!可配雞肉或豬肉,河粉爽滑不油膩,調味偏重胡椒味,香而不辣,的確十分好吃!𓊒 龍眼冰龍眼冰非常清甜,配上新鮮龍眼肉,非常解渴之餘亦非常解辣。𓊒 椰汁冰椰汁冰椰味香濃,不會死甜。吃泰國菜當然要點一杯椰汁冰才像樣。二人晚餐已包括兩個小食、肉類、主菜和兩杯飲品,好吃而且份量不少,這個價錢實在是非常實惠。難怪開業不足半年已成為旺角人氣店。加上裝修簇新舒適,推薦大家前來一試。𓋉 𓋉

𓋉 𓋉

𓊒 木瓜沙律

𓊒 泰式手打蝦餅(3件)
手打蝦餅極度鮮味彈牙,外面金黃酥脆,配上泰式甜辣醬,無敵!

𓊒 泰式古法燒雞上髀(2件)

𓊒 泰式乾炒豬肉闊河

𓊒 龍眼冰
龍眼冰非常清甜,配上新鮮龍眼肉,非常解渴之餘亦非常解辣。

𓊒 椰汁冰

𓋉 𓋉

2024-02-02
  • 泰式乾炒闊河
  • 泰式古法燒雞上髀
2024-02-08 31 浏览
位於旺角的Ann Mama是一家充滿年輕活力和別具特色的餐廳。他們的裝修風格非常獨特,帶有現代和時尚的元素,為用餐環境注入了一份年輕的活力。.首先是泰式干炒闊河(雞肉)。這道菜色彩鮮豔,香氣撲鼻。闊河麵炒得剛剛好,保持了彈牙的口感,搭配上嫩滑的雞肉,每一口都讓人愛不釋手。泰式干炒闊河的風味獨特,帶有微辣的辣椒和香料的香氣,絕對能夠滿足您對於泰式料理的渴望。 .接下來是招牌船麵(豬肉)。這道船麵以其獨特的風味而聞名,特別是濃郁的湯底。船麵的麵條Q彈有嚼勁,搭配上豬肉的鮮嫩和配料的豐富,每一口都讓人驚艷。這道招牌船麵絕對是Ann Mama的招牌菜,讓您品味到他們獨特的創意和精湛的廚藝。.每個套餐都送龍眼冰。這個甜品是午市套餐中的絕佳選擇。龍眼冰清涼爽口,帶有龍眼的香甜和冰凍的口感,絕對能夠在用餐後帶來一份甜蜜的結尾。.總的來說,Ann Mama是一家年輕有活力且裝修別具特色的餐廳。他們的午市套餐提供了泰式干炒闊河(雞肉)、招牌船麵(豬肉)和龍眼冰等美食都很高質。在旺角品味美味的泰式午餐,Ann Mama是個不錯的選擇。

2024-02-06 29 浏览
之前喺社交媒體網站見到啲福foodie推薦見到環境同埋嘢食,價錢都好吸引,所以就決定同朋友一探究竟🫡諗住泰國嘢唔中伏就當贏,點知不但冇中伏,而且都真係幾好食 係會再去嘅程度😎!叫咗個抵食二人餐又真係幾抵食😙! 前菜揀咗涼拌扎肉,有少少似泰式鳳爪,但係鳳爪轉左扎肉嘅版本😳 酸酸辣辣都幾開胃,如果食唔到辣嘅話就建議揀返青木瓜沙律! 食開譚仔10小辣覺得有少少辣,但係飲椰汁冰可以啱啱好中和下🤨因為本身冇諗住寫食評,所以冇影到個餐牌憑記憶講返有啲咩揀😹。。 之後揀咗燒豬頸肉,因為後來仲加叫咗個生菜豬肉包,所以食到有啲飽其實豬頸肉食咗兩塊就打包咗返屋企。。重點係拎到返屋企拎返嚟食都好好食😹😹😹 另外仲有燒雞髀同埋燒牛肉減不過牛肉要加錢,但係下次都想試吓返到屋企食都仲係好好食LOL!! 仲有蝦餅同魚餅揀 蝦餅炸得幾好 唔會太油 in 蝦餅with泰式辣醬 I trust!!!! 主食揀咗炒河 乾濕度啱啱好唔會黐埋一舊!有時喺外面食炒河會食到啲黐埋一舊。。將住晒,口感好差😦 同埋可以揀配雞肉定係豬肉因為上面食咗豬頸肉,所以炒河就跟返雞肉~~ 份量都啱啱好,唔會剩係得一兩舊攝牙罅!跟餐有兩杯嘢飲可以揀

叫咗個抵食二人餐又真係幾抵食😙!

跟餐有兩杯嘢飲可以揀返冬瓜冰凍椰汁冰,因為驚會太滯我揀咗加錢要可樂😹 後尾再加咗個泰式奶綠,食泰國嘢,果然要飲泰國奶茶! !

值得一讚嘅係員工真係好有禮貌同埋好友善☺️👍🏻 今時今日咁嘅服務態度唔係周圍都有🥹!
晚市二人餐
2024-02-05
庆祝纪念
生日
晚市二人餐
2024-02-05 210 浏览
想話試下新野 同想食泰國野 去琴8:45左右 等左一陣 個裝修幾好 但同個餡好似格格不入咁大食既 想食平啲既 要靜既 想有service既 坐得舒服既 就唔好選呢間喇 只係諗到多人食/多女仔可以一試 環境係合格既 但都係偏吵 同野食偏貴 讚左先 野食味道唔錯 啲野熱 船河湯底濃 生菜包有落米碎炒夠香 但因以下原因都冇下次黎既理由 一,個感覺唔良好 因為張凳而扣左分 坐得個人好唔舒服 似西九啲趕客斜凳咁 好細張既木板凳 瘦既半個lorpat 都分哂出街 要就住坐😹 二,想話諗左陣食二人餐最抵食 單點都小貴 一個粉~100蚊 但係二人餐得一個主食 粉面飯選一個 心諗間野都幾冇心… 但野飲又有兩杯 有冰同冰野選 我想飲熱既 餐牌設計可以好啲 ?咁唔夠食再單點啦 加左$68生菜包 主食選左個豬船河 $477埋單 /2人 最後都夠食 慢慢食都飽左 三,要講講個門面櫃台waiter 我地諗住叫野食 男waiter話QR code落單 即刻心淡左 (本人好唔鐘意qr code order但都知Covid後間間都轉哂模式 )咁諗住或者可能佢會照幫我落 冇唔緊要既但係態度有啲太隨便?講完即刻禁電話 個
想話試下新野 同想食泰國野
去琴8:45左右 等左一陣
個裝修幾好 但同個餡好似格格不入咁

一,個感覺唔良好 因為張凳而扣左分
坐得個人好唔舒服 似西九啲趕客斜凳咁
好細張既木板凳 瘦既半個lorpat 都分哂出街
要就住坐😹

三,要講講個門面櫃台waiter
我地諗住叫野食 男waiter話QR code落單
即刻心淡左 (本人好唔鐘意qr code order但都知Covid後間間都轉哂模式 )咁諗住或者可能佢會照幫我落 冇唔緊要既但係態度有啲太隨便?講完即刻禁電話 個專業image好影響
再加上last order會有一轉黎問你有冇野加單 但係佢都幾冇manner 係咪行fast food style
我話想睇下menu想加咩 佢:但係依家你仲有2分鐘 唔係 係一分鐘 。
我….想叫都變左唔洗喇 。
呢位男waiter趕哂客咁
佢都扮都唔扮野喇 即刻走 你唔叫要就繼續下一台既問候

好似依家食餐飯 都好冷冰冰 冇哂啲人性化既野
落單QR code 個system last order過左一秒就冇得再叫 收錢拍卡連單都唔洗比人望下 叫比就比啦既感覺

好香港😂
但唔應該係咁
我好少打食評
但新開張 希望餐廳可以做好啲 野食好食 都要其他野配合到 唔好浪費左個廚 同個裝修

2024-02-01
庆祝纪念
生日
  • 船面
旺角又多左間食泰國菜既餐廳了😍餐廳內裡用上灰調同水泥呢兩種經典既工業元素,打造出工業風既裝潢。仲要宜家推出既晚市二人餐好抵食,包兩款小食、一款肉類、一款主菜同埋飲品~-🌟晚市2人餐 $338🎈青木瓜沙律 正正子估唔到咁爽脆!不過呢款沙律確實比起出面既會偏辣啲🤏🏻但真係辣得好過癮啊超開胃🤤-🎈泰式魚餅食落好彈牙!仲要略略煎香左塊魚餅所以特別惹味!-🎈泰式古法燒雞上髀 (2件) 簡直係MVP🏅即叫即燒,又新鮮又熱辣辣咁🥳肉質真心好嫩滑,而且夠哂juicy,可以完美咁鎖住啲肉汁🤭就咁原汁原味食都好好食!-🎈泰式豬手飯 豬手炆得好軟稔!就咁望都感受到滿滿既骨膠原啊!唔講唔知原來呢度既船麵係招牌菜,必食既其中一個item喔!今次冇食到唯有留返下次再黎試lu🥹-🎈龍眼冰 真材實料,但偏甜~-🔸Ann MaMa Thai Restaurant📍旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖

🌟晚市2人餐 $338
🎈青木瓜沙律
青木瓜沙律

🎈泰式魚餅
泰式魚餅

食落好彈牙!仲要略略煎香左塊魚餅所以特別惹味!
🎈泰式古法燒雞上髀 (2件)

🎈泰式豬手飯

🎈龍眼冰

真材實料,但偏甜~
🔸Ann MaMa Thai Restaurant
📍旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖
2024-01-05
青木瓜沙律
2024-01-31 29 浏览
旺角近排開咗間新嘅泰國菜,小編就同另一半一齊去試吓,泰國菜位於通菜街附近,由於餐廳係冇得訂座,所以晚飯時間好多人喺出面排緊隊,餐廳係行木系嘅泰式裝修,好適合打卡,而且食物都好高質,性價比超高!我哋就叫咗個晚市二人套餐:涼拌酸辣扎肉:小編第一次食,感覺都好特別,酸酸辣辣,再配上洋蔥+扎肉+蕃茄仔,感覺好開胃🤤泰式手打蝦餅:手打蝦餅好彈呀,再配上酸辣醬, so yummy 招牌牛肩胛肉:肉質好有彈性好嫩滑再配上泰式辣汁,食唔停口添😉蟹肉炒飯:蟹肉再配上泰式炒飯+幾滴魚露,好惹味,唔經唔覺食咗兩碗飯椰汁冰+青檸梳打:好適合解辣,而且唔會太甜,容易入口

我哋就叫咗個晚市二人套餐:

椰汁冰+青檸梳打:好適合解辣,而且唔會太甜,容易入口
女人街2邊好多唔同特色嘅餐廳🍴就眾所周知~特別同fd行開旺角夜晚諗唔到食乜嘅時候就會行入去「搵食」~今次見到呢一間泰國菜有好多人喺門口排隊~同埋見到佢「晚市二人餐」啲嘢食都幾啱口味👍🏻「🥢晚市二人套餐」🥗青木瓜沙律🐟泰式魚餅🐽傳統汁燒豬頸肉🦀Ann Mama 蟹肉炒飯🍹龍眼冰 & 綠茶青檸梳打本來想加生蝦刺身,不過買清光lu~~唯有下次請早~~以2人餐嚟講我覺得佢地嘅份量都比較多~女仔👧🏻的話,絕對足夠2-3人食👍🏻至於味道方面,我覺得係傳統與新派於一身~本身唔會太鹹太辣,鍾意更加辣嘅朋友可以自己隨意沾醬汁~個人覺得魚餅同埋蟹肉炒飯比較有驚喜🌟魚餅充滿泰式風味,香濃得嚟入面好軟滑~至於蟹肉炒飯,蟹肉量多,炒得乾身粒粒分明~鍾意重口味少少嘅可以自行加多啲鹹辣魚露~味道就自然更鮮更正!🤩🤩加配埋各款泰式特色凍飲解辣,一餐豐富又滿足嘅泰菜就此煉成😋😋

女人街2邊好多唔同特色嘅餐廳🍴就眾所周知~
特別同fd行開旺角夜晚諗唔到食乜嘅時候就會行入去「搵食」~
今次見到呢一間泰國菜有好多人喺門口排隊~
同埋見到佢「晚市二人餐」啲嘢食都幾啱口味👍🏻

「🥢晚市二人套餐」
🥗青木瓜沙律
🐟泰式魚餅
🐽傳統汁燒豬頸肉
🦀Ann Mama 蟹肉炒飯
🍹龍眼冰 & 綠茶青檸梳打

本來想加生蝦刺身,不過買清光lu~~
唯有下次請早~~
以2人餐嚟講我覺得佢地嘅份量都比較多~
女仔👧🏻的話,絕對足夠2-3人食👍🏻
至於味道方面,我覺得係傳統與新派於一身~
本身唔會太鹹太辣,鍾意更加辣嘅朋友可以自己隨意沾醬汁~
個人覺得魚餅同埋蟹肉炒飯比較有驚喜🌟
魚餅充滿泰式風味,香濃得嚟入面好軟滑~
至於蟹肉炒飯,蟹肉量多,炒得乾身粒粒分明~
鍾意重口味少少嘅可以自行加多啲鹹辣魚露~
味道就自然更鮮更正!🤩🤩
  • 泰式魚餅
  • 蟹肉炒飯
2024-01-28 58 浏览
最近去左旺角一間泰菜店假日去左食Lunch價錢都好抵食🤤餐廳環境以水泥風設計真係好啱打卡📸🔸海蝦炒金邊粉 $78金邊粉炒完都好彈牙,口感唔會過於濕潤,酸甜味亦剛好,海蝦新鮮彈牙。仲配有辣粉、花生碎,撈埋一齊食更惹味。🔸路邊雞翼 $22雞翼外層煎得好香脆,肉質嫩滑多汁,午市套餐可以用優惠價加配,一碟有3隻,價錢好抵!🔸招牌船麵(牛) $108招牌船麵可以揀牛或豬,今次揀左牛。配料有豬肉丸、牛肉、芽菜,豬肉丸口感彈牙,麵掛上濃郁嘅湯汁,啱晒我口味。🔸粟米餅 $18粟米餅炸得酥脆可口,粟米粒非常鮮甜,再沾上酸甜醬汁超正!呢個都係午市套餐嘅加配優惠價,一碟有2件。🔸泰式奶茶奶茶口感濃郁滑順,但泰式奶茶一般味道都係偏甜,比港式奶茶甜。🔸椰汁冰飲落清涼滑爽,椰汁味濃郁,食泰菜必點。
最近去左旺角一間泰菜店

🔸招牌船麵(牛) $108

🔸粟米餅 $18

🔸泰式奶茶

🔸椰汁冰
飲落清涼滑爽,椰汁味濃郁,食泰菜必點。
2024-01-28