2020-06-20
📌 APT. Coffee~中環之前一直都未去過灣仔分店 今次見中環新店開張就即刻去試下( ´▽`)原來APT係A Personal Tailor嘅縮寫可以自己選擇咖啡嘅味道 fruity或nutty同奶泡程度等等☕️加可自行配搭Toast麵包底/spread/配料個性化嘅組合可以迎合每個人嘅食物喜好👍🏻發現吐司喺中環分店嘅價錢比灣仔分店貴少少不過整體環境係幾舒適同更為就腳!1️⃣ Toast Tailoring with 3 toppings $128 (8/10)今次揀咗Raisin & Walnut bread🍞好香提子味 同沒sourdough咁硬🤣Spread就揀咗Cream Cheese Spread 同我揀嘅toppings好夾🧀令到提子包無咁dry仲有十多種配料可以選擇 總會揀到你鍾意嘅🤩今次揀咗蘑菇🍄煙三文魚同Pouched Egg🥚蘑菇好香口 煙三文魚好新鮮 加埋pouched egg嘅蛋汁 食落真係好滿足😋份量都幾多 味道好味 賣相一流🥰2️⃣ Iced Matcha Latte $53 (7/10)賣相普通 但係都幾大杯抹茶味唔係好
原來APT係A Personal Tailor嘅縮寫
加可自行配搭Toast麵包底/spread/配料
個性化嘅組合可以迎合每個人嘅食物喜好👍🏻
發現吐司喺中環分店嘅價錢比灣仔分店貴少少
不過整體環境係幾舒適同更為就腳!
仲有十多種配料可以選擇 總會揀到你鍾意嘅🤩
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: APT. Coffee
📍: 中環閣麟街34號美輪樓地下C號舖
🔍: 07:30-18:30 (Mon-Sun)
☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie中環
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式