2020-10-22 122 浏览
🥔新加坡人氣黑松露薯片AROMA TRUFFLE新加坡零食除了食開鹹蛋黃薯片,依家仲有黑松露薯片🤤以前聽到黑松露呢種高級食材都覺得只會係西餐上面出現,點知依家食零食都享受到💁🏻‍♀️今次分別試左原味同巴馬臣芝士味,蜂蜜芥末味就下次再試嘞。🔸原味黑松露薯片一打開已經好大陣松露味!佢話用橄欖油炸出黎,感覺好似健康D,波浪型薯片上面仲加左香草調味,食落非常黑松露又香脆。🔹巴馬臣芝士味黑松露配上巴馬臣芝士,比起原味仲多左芝士淡淡的鹹味,上面再加左蒔蘿碎食落仲多層次,愛吃芝士又愛吃黑松露既必試。
🥔新加坡人氣黑松露薯片AROMA TRUFFLE
新加坡零食除了食開鹹蛋黃薯片,依家仲有黑松露薯片🤤
今次分別試左原味同巴馬臣芝士味,蜂蜜芥末味就下次再試嘞。
🔸原味黑松露薯片
🔹巴馬臣芝士味
呢排真係好放縱 壓力大就想食零食🤯Hysan呢間黑松露薯片 次次經過都勁吸引🤤❣️原味黑松露薯片$69一打開啲黑松露味就湧出嚟 真係勁香🤤薯片係波浪型 比較香脆 黑松露味十分之濃😻味道唔會好似其他雜牌咁單調 係有層次的😈用錢可以買到短暫嘅快樂 依家將佢送俾大家😂❣️芝士黑松露薯片$69🧀呢款薯片就加咗parmesan cheese 鹹香鹹香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)唔會搶過咗黑松露嘅香味 重口味嘅可能更加鍾意呢款🤤芝士味唔會死咸 呢個價錢實俾真材實料( •̀∀•́ )✧而家上網都買到 仲要六包免運😈 真係街都唔使出就可以happy😂
呢排真係好放縱 壓力大就想食零食🤯

❣️芝士黑松露薯片$69🧀
唔會搶過咗黑松露嘅香味 重口味嘅可能更加鍾意呢款🤤
芝士味唔會死咸 呢個價錢實俾真材實料( •̀∀•́ )✧

2020-10-20 117 浏览
鍾意黑松露既我最中意試新野, 呢款黑松露薯片又偷走左我心, 開左佢之後就食唔停口, 真係邪惡到不得之了為左試下佢地兩款不同之處, 一次過試晒佢地, 一打開原味包裝, 男朋友已經話好大聞煤氣味 XDAroma既黑松露薯片比較其他牌子味道更濃更香, 食落唔會覺得係過份味精同咸, 味道剛剛好~上網一睇之下先發現原來黑松露來自意大利Spoleto農場, 加工保鮮再空運至新加坡烹製除左呢款煤氣味之外, 另一款帶有甜度既係蜜糖芥末口味~ 一開始食到香濃既黑松露味之外, 會食到陣陣蜜糖芥末甜香味覺得單食原味會較為單獨既可以試下呢款多層次既蜜糖芥末味, 食起上黎好惹味, 會忍唔住一塊接一塊食最岩就係屋企既時候睇片食薯片, 邪惡首選!

最岩就係屋企既時候睇片食薯片, 邪惡首選!
2020-10-08
宵夜
2020-10-20 90 浏览
👩🏻‍💻食薯片係心情最放鬆嘅時候☺️開心食薯片、唔開心食薯片🤣🤣絕對係人生中不可或缺既零食🥰而黑松露都係無法拒絕既味道,行過希慎見到有黑松露薯片專賣店‼️真係雙眼都發晒光🤩🤩🤩​​🥔巴馬臣芝士味黑松露薯片🌟 打開嗰一刻‼️真係完全被黑松露既香味征服‼️🥰薯片略厚身,波浪紋設計,除咗黑松露香味,仲帶有淡淡芝士香🤤💕薯片口感鬆脆,每片都泛著松露香及淡淡的芝士味,味道微咸,食完之後會有好香松露味於口中徘徊,食到後尾碎碎都唔放過,無諗過松露同薯片可以咁夾‼️💯🥰​​🥔黑松露薯片-原味 ​🌟 一打開好香~~~好香~~好香‼️所以要講三次👍🏻💯聞到一陣陣黑松露味撲鼻而至🤤🥰食落好香,好脆,薯味十足,真係要再三強調黑松露味好強🤤‼️💯​​✒️小記:兩隻味口都好推介☺️休閒、減壓必食💯🤤薯片‼️​

🥔巴馬臣芝士味黑松露薯片

🥔黑松露薯片-原味 ​

✒️小記:兩隻味口都好推介☺️休閒、減壓必食💯🤤薯片‼️

2020-10-10
  • 黑松露巴馬臣芝士味薯片
2020-10-19 73 浏览
最近不斷有同事提起呢款黑松露薯片剛好經過希慎廣場點都要掃兩包試試,黑松露薯片 AROMA TRUFFLE,新加坡人氣波浪紋頂級純手工薯片。黑松露原味(推薦)一打開包裝,那般撲鼻黑松露香味非常吸引,厚身波浪形可以讓調味粉鎖緊於縫間,讓口感同黑松露味道濃郁更滋味,再加上源自意大利的碎香草,清新橄欖油混合讓口感香味更濃。蜂蜜芥末味(蜜糖味較松露味重)將蜂蜜芥末醬加入黑松露薯片中,蜜糖的甜味加上黑松露香味,咬落去慢慢滲出的味道又是另一種口味。作為薯片界的奢侈居家零食,一次過一定食唔哂,所以貼心密實zip袋設計就可以慢慢食多幾次。
最近不斷有同事提起呢款黑松露薯片
剛好經過希慎廣場點都要掃兩包試試,
黑松露薯片 AROMA TRUFFLE,
新加坡人氣波浪紋頂級純手工薯片。

黑松露原味(推薦)
一打開包裝,那般撲鼻黑松露香味非常吸引,
厚身波浪形可以讓調味粉鎖緊於縫間,
讓口感同黑松露味道濃郁更滋味,
再加上源自意大利的碎香草,
清新橄欖油混合讓口感香味更濃。

蜂蜜芥末味(蜜糖味較松露味重)
將蜂蜜芥末醬加入黑松露薯片中,
蜜糖的甜味加上黑松露香味,
咬落去慢慢滲出的味道又是另一種口味。

作為薯片界的奢侈居家零食,

2020-10-19 48 浏览
實不相暪我哋成家都好鐘意食薯片,現家啲薯片口味真係講得出都有,之前成日見人介紹aroma truffle嘅薯片,今次我就去咗Hysan 外賣買咗兩包俾隊友試吓先。兩包脹卜卜嘅薯片拎到返嚟,隊友已經急不及待打開原味嚟試,點知一打開package 果陣,隊友竟然俾啲truffle 味濁親可想而知有幾香佢夜晚自己自私食之後成個廳都充滿truffle 味久久未散⋯呢隻薯片包裝都幾貼心,佢會考慮到大家未必一次過食得哂,所以包裝採用保鮮封條,一次過食唔晒都唔怕變淋,每次食都咁脆口,塊塊充滿truffle嘅味道。今次試完原味,下次試埋其他口味先。

可想而知有幾香

今次試完原味,下次試埋其他口味先。
2020-10-09
外卖自取
Aroma係一個來自新加坡🇸🇬既牌子佢地出既黑松露薯片我用出色黎形容🤤.一打開已經勁大陣「Gas味」🤩🤩🤩而薯片質地則是波浪厚切+勁脆味道的確好濃郁!完全停唔到口😂.如果喜歡追隨超濃厚黑松露特有既煤氣味的朋友,我會推薦選擇🖤原味🖤一定會滿足到你👍🏻👍🏻.而💛法式蜜糖芥末味💛的煤氣味相對無咁強烈,但卻多左份芥末味,食落咸咸地👍🏻又係另一番滋味!.雖然價錢唔平,但會回購,得閒過下癮👍🏻

Aroma係一個來自新加坡🇸🇬既牌子
佢地出既黑松露薯片我用出色黎形容🤤

一打開已經勁大陣「Gas味」🤩🤩🤩
而薯片質地則是波浪厚切+勁脆
味道的確好濃郁!完全停唔到口😂

雖然價錢唔平,但會回購,得閒過下癮👍🏻

今次買左兩包黑松露薯片返公司同同事share☺️黑松露薯片好大包 份量十足薯片口感好香脆✨幾好食❤️個個都搶住嚟食😋一下子已經掃哂😂完全唔夠喉ORIGINAL一打開包裝 濃濃嘅黑松露已經散發出嚟✨✨聞落已經好香☺️ 好滋味放入口🤤食落味道好濃郁😋充滿哂黑松露味💛真係好正好享受🥰FRAMESAN CHEESE打開一樣有濃濃嘅黑松露味😋每一塊都好濃郁🥰🥰食落仲有埋芝士味❤️雙重口味💛都好好食🤤
今次買左兩包黑松露薯片返公司同同事share☺️

每一塊都好濃郁🥰🥰
食落仲有埋芝士味❤️
雙重口味💛都好好食🤤
2020-10-18 35 浏览
一向都很喜歡吃黑松露的產品,例如在餐廳見到有意粉、意大利飯、薯條等都會叫來試試。今次朋友介紹我吃這款黑松露薯片,見店舖就在公司,一於放工買來試試。這款黑松露薯片共有三款味道,包括原味、芝士和蜜糖芥末味,而我就買了原味和芝士味試試。Black Summer Truffle Potato Chips(Original),薯片黑松露味很香濃,由於是波浪紋,令黑松露的味道更突出,而且還有點紫菜碎在薯片上面,幾特別的味道。就像在家享受黑松露意粉一樣,很惹味!Black Summer Truffle Potato Chips(Parmesan Cheese),除了有香濃的黑松露味,還有淡淡的芝士味,而且薯片食落不會有好油的感覺,吃得過癒!朋友果然沒有介紹錯,雖然價錢比平時吃到的薯片貴,但味道值得令人再買來吃!

外卖自取
4月嘅時候,呢個新加坡薯片品牌就喺銅鑼灣開設咗首間海外分店😍,不過一直未有機會試到。直至最近,妹豬仔終於奢侈一下,買咗兩包嚟試下🤗~.🔸 (HK$69)亦即係黑松露口味。打開薯片包裝袋嘅時候,一股黑松露香味已經即刻湧出嚟,就算喺遠啲嘅距離都聞得到🥰。波浪紋嘅薯片,更易卡到黑松露味,食落黑松露味濃厚🤤。每塊薯片都香脆,薯味亦幾出,面頭仲有香草,更帶出黑松露香味👍🏻!.🔸 (HK$69)同樣地,打開薯片包裝袋就已經聞到濃濃黑松露香味,薯片睇落亦同原味一樣咁🧐,但係食落就唔同喇😁~薯片有濃厚黑松露味之外,仲多出一份甜甜地嘅味道,但又唔會蓋過黑松露味,十分滋味😋!.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體嚟講,真係一分錢一分貨!薯片價錢雖然係貴,但薯片的確高質,令人難以抗拒、愈食愈上癮!等妹豬仔再搵機會試埋巴馬臣芝士味先😆~.💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~薯片包裝袋仲有個貼心設計——密實封口!就算一次過食唔晒,都可以zip好留返下次再食👍🏻。.💡妹豬仔再話你知💁🏻‍♀️~如果唔得閒去銅鑼灣門店,其實都可以去品牌香港官網訂購,購滿6包仲免運費添啊~

🔸[原味 Original Flavour] (HK$69)
原味 Original Flavour

🔸[蜜糖芥末味 Honey Dijon Flavour] (HK$69)

2020-10-17 20 浏览
身為一個薯片控❤️什麼口味的薯片當然也不可能放過唷🤪@aromatruffle.hk 最近推出一款新口味薯片「黑松露薯片」哇塞(~ ̄³ ̄)~黑松露呀!光聽名字已經很高級感~韻兒當然要去嚐嚐呀(●’3)♡(ε`●)⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐薯片包裝設計十分用心.是採用密實zip 就算一次吃不完也可以儲備起來打開薯片袋.已經嗅到那濃郁黑松露味(◕દ◕)拿起一片看看♡(> ਊ <)♡薯片上的波浪紋使每一塊都非常入味唷(´ε` ) 味道不會太咸.恰到好處新加坡過江龍薯片沒有使我失望,價錢方面就是比普通的薯片貴了一些♡(> ਊ <)♡一分錢一分貨是值得 原味: 除了黑松露外,還加入其他香料令到味道有更有層次(•ө•)♡芝士黑松露: 這款還加入了巴馬臣芝士(◕દ◕) 十分有鹹香味但又不會蓋掩黑松露的味道~ 建議配啤酒 跟朋友聊天是吃一流🤣兩款都十分美味,而且越吃越上癮(〃゚3゚〃)
身為一個薯片控❤️什麼口味的薯片當然也不可能放過唷🤪

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

打開薯片袋.已經嗅到那濃郁黑松露味(◕દ◕)
味道不會太咸.恰到好處

新加坡過江龍薯片沒有使我失望,

兩款都十分美味,而且越吃越上癮(〃゚3゚〃)
2020-10-17 26 浏览
新加坡過江龍黑松露薯片🥰🥰🥰.一直都好鍾意食一啲特別味道嘅薯片🥰.今次見到隻黑松露味我梗係唔放過佢啦😂😂😂😂.一打開陣黑松露味已經好濃烈咁衝出嚟😂😂.我試咗原味黑松露同埋芝士黑松露 😮 原味黑松露最濃郁 芝士味呢就較易入口 啖啖黑松露再加芝士嘅鹹香😍😍 薯片本身比較厚身 同時都好香脆👍 黑松露自意大利Spoleto農場😍😍100% 純手工烹調😮 如果大家鍾意食黑松露計都快啲買包試吓👍👍👍.
新加坡過江龍黑松露薯片🥰🥰🥰.
一直都好鍾意食一啲特別味道嘅薯片🥰.
今次見到隻黑松露味我梗係唔放過佢啦😂😂😂😂.
一打開陣黑松露味已經好濃烈咁衝出嚟😂😂.
2020-10-16 17 浏览
小弟由細到大都好鍾意食薯片,近年仲更加愛上左黑松露!無論係黑松露意粉定係黑松露薯條,小弟見到都即刻心心眼😍呢日行街見到竟然有黑松露薯片真係好難忍住唔試🤤小弟今次就試咗原味同巴馬臣芝士味~一打開咗少少個包裝d黑松露味已經湧晒出嚟😍😍雖然每塊都唔係太大塊,但係啲調味好夠味,食落塊塊都勁香黑松露味🤤上面仲有啲紫菜碎,估唔到紫菜加黑松露會更加提升到黑松露嘅香味,食落更加好味!至於芝士味,一打開包裝就聞到芝士同黑松露嘅香味,大家都唔會蓋過大家嘅香味!包裝上面都有拉鏈設計,唔使一次過食晒,可以分開幾次慢慢享受😌

2020-10-15 35 浏览
黑松露的氣味與味道,均十分特別,暫未有東西的味道能近似或取代👍而我,更是黑松露迷,對黑松露的味道都較為講究🙈平日吃到的甚麼黑松露薯條,又或黑松露飯,都難以滿足🙈但AROMA的黑松露味薯片,真心有驚喜👍其黑松露味極濃,薯片的厚度也適中,香脆得來也有口咬感,手拿完後亦沒油在手遺留,一開包裝袋,已濃濃的嗅到黑松露味,如以這個價錢來說,都接受的👍超市看,還有數款味道選擇的,今次我選了原味及巴馬臣芝士👍原味的黑松味較重,愛吃黑松露味的推薦這個,而芝士味的就多了份芝士的香味,故黑松露味沒那麼濃,但也很好吃👍

2020-10-14 41 浏览
新冠肺炎持續,無得去旅行就梗係架啦,但係咁係咪代表我地唔可以食來自世界各地嘅食物呢?是日放工後約左朋友去銅鑼灣希慎廣場食飯,食完飯經過Aroma Truffle,朋友表示好好味,叫我試下,咁我就買左一包原味同一包芝士味返屋企啦。薯片一包都有成100g,都算幾大包,最吸引嘅係佢嘅 zip袋設計,食完可以拍返埋,咁就可以分開好多次慢慢食又唔怕變腍啦。剪開包裝袋後,香濃嘅黑松露香味立即湧出來,薯片呈波浪形狀,有返咁上下厚度,食落好香脆,薯味亦都好出。至於芝士味亦係另一番風味,食落鹹香味濃,又唔會蓋過黑松露嘅味道。兩包薯片拎返屋企後,好快就俾我地KO左啦,下次要試埋其他味道呀。