餐厅: Bamboo Thai (如心廣場一期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-07-12 179 浏览
《香茅牛肉撈檬》$78呢碟撈檬份量都幾大,配料同平時食開嘅撈檬一樣,有酸蘿蔔絲、青瓜絲、生菜絲、花生同埋炸蒜。燒牛肉有香茅嘅香味,牛肉幾嫩滑。呢度個魚露味道比較light,冇平時喺其他餐廳食開嗰隻咁酸,唔知係咪調教過定係用嘅牌子唔同🤔.《炸蝦餅》$75炸蝦餅係我每次食泰菜必叫嘅嘢!呢度一碟有四舊,炸得香脆金黃,蝦膠咬落超彈牙,蝦味濃郁!!個羅望子醬甜酸度好balanced,令蝦餅嘅鮮味更突出。.《青木瓜蝦沙律》$68呢個沙律有青木瓜絲、紅蘿蔔絲、車厘茄,少少芽菜、豆角,撈勻晒之後,每一口都有好fresh好健康嘅感覺,清新開胃。.《火山排骨(小份)》$118兩個人諗住叫個小份,點知上菜見到個份量,literally成座山咁高,震撼到!我心諗點可能食得晒😂餐廳好貼心,提供埋濕紙巾同膠手套,可以慢慢用手起啲肉嚟食。個排骨係連同酸酸地,帶點微甜嘅湯汁一齊上,見到湯汁入面有少少白蘿蔔蓉同芫荽蔥,啲肉好腍,點住啲湯汁食,唔會覺得乾,但真係好大份,食唔晒😂
《香茅牛肉撈檬》$78
炸蝦餅

《炸蝦餅》$75

《青木瓜蝦沙律》$68
火山排骨(小份)

《火山排骨(小份)》$118
炸蝦餅
青木瓜蝦沙律
火山排骨(小份)
2021-07-05 246 浏览
前排成日俾呢間Bamboo Thai既「火山排骨」洗版~~身為食肉獸既我當然要黎試試啦🤩🤩🔥火山排骨(小) $118✨一上枱就俾佢個size嚇親,原來細份已經有4-5舊大排骨😍😍店員仲俾左手套我地撕肉黎食,好貼心~~排骨肉質軟腍,配上酸酸甜甜既醬汁,好開胃😋😋🍜越式生牛肉湯河 $82✨湯底好濃郁,牛肉都好嫩滑~~河粉不易夾斷,配上香料同少少青檸汁更能吊起味道🤤🤤份量都好多,夠哂2-3個朋友share🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🦑黃薑脆炸魷魚 $68✨因為覺得個名好吸引,所以就叫左黎試下🤣🤣可惜上枱時個皮已經淋咗D~~但依然食到裡面魷魚好Q彈😋😋🥬泰式飛天通菜 $68✨通菜好新鮮,食落軟硬適中~~豆醬同蒜頭既味道完全滲入通菜,十分惹味🤤🤤飲品叫左冰川咖啡($48)同自選沙冰(士多啤梨&菠蘿汁)($42)~~兩杯賣相都好靚,打卡一流📸📸自選沙冰會更加出色,仲可以隨意配搭自己鍾意既口味❤️❤️
前排成日俾呢間Bamboo Thai既「火山排骨」洗版~~
身為食肉獸既我當然要黎試試啦🤩🤩

🔥火山排骨(小) $118✨
店員仲俾左手套我地撕肉黎食,好貼心~~
排骨肉質軟腍,配上酸酸甜甜既醬汁,好開胃😋😋

🍜越式生牛肉湯河 $82✨
湯底好濃郁,牛肉都好嫩滑~~
河粉不易夾斷,配上香料同少少青檸汁更能吊起味道🤤🤤
份量都好多,夠哂2-3個朋友share🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

🦑黃薑脆炸魷魚 $68✨
因為覺得個名好吸引,所以就叫左黎試下🤣🤣
可惜上枱時個皮已經淋咗D~~
但依然食到裡面魷魚好Q彈😋😋

🥬泰式飛天通菜 $68✨
通菜好新鮮,食落軟硬適中~~
豆醬同蒜頭既味道完全滲入通菜,十分惹味🤤🤤

兩杯賣相都好靚,打卡一流📸📸
自選沙冰會更加出色,仲可以隨意配搭自己鍾意既口味❤️❤️
Bamboo Thai❤️🇹🇭超中意食泰國野既我,今次黎到荃灣如心廣場,喺商場食野最舒服又唔使擔心落雨,食完仲可以行街,講番正題,Bamboo Thai 既門面同裝修都好有泰國風情,今次我地坐卡位係超級舒服,寫意地享受泰式晚餐~💡設有加一服務費◾️黃金蝦餅 $75"炸得剛剛好既蝦餅 食落好彈牙 一定要點佢地既泰式辣醬食喔"◾️馬拉盞炒通菜 $68"馬拉盞炒通菜炒得好有鑊氣 熱辣辣上枱 仲有少少蝦乾添"◾️火山排骨(小)$115"哇果然係廚師推介招牌菜 份量好多 我地嗌左"小"都已經超多 排骨煮得好淋好入味 加埋佢地既醬汁食超開胃"◾️香茅牛肉撈檬 $78"牛味足肉質嫩滑 食落絕對唔會有鞋口既感覺"
Bamboo Thai❤️
💡設有加一服務費

◾️黃金蝦餅 $75

◾️馬拉盞炒通菜 $68
"馬拉盞炒通菜炒得好有鑊氣 熱辣辣上枱 仲有少少蝦乾添"

◾️火山排骨(小)$115

◾️香茅牛肉撈檬 $78
"牛味足肉質嫩滑 食落絕對唔會有鞋口既感覺"
荃灣真係一個美食天堂,周圍都係美食!😙 夏日炎炎☀,行行下經過見到呢間新開嘅泰菜分店,俾佢個火山排骨吸引咗眼球,一於試下佢!😎1. 🌋火山排骨🐷 ($118 小份)一上枱已經覺得好震撼!!!😮😮 以為細份得幾件,原來真係成座山咁高!😂😂 我覺得份量起碼夠4人食,排骨被酸酸微辣嘅湯汁浸住,肉質好腍😋,有啲似煲湯排骨嘅腍度,排骨點湯汁食落幾開胃,餐廳仲會準備咗手套俾客人,咁就可以食得方便同衛生啲啦~😌2. 泰式大蝦炒金邊粉 ($112)金邊粉炒得幾香,炒到條條分明,有3隻大蝦,肉質新鮮彈牙,金邊粉加埋啲花生碎、辣椒碎、芽菜、豆卜、蔥、芫荽一齊炒,甜甜辣辣咁撈埋幾好食!😎3. 黃薑脆炸魷魚 ($68)炸魷魚新鮮炸起,炸皮脆脆地,黃薑味有啲似咖哩味,魷魚都少少彈牙,點埋旁邊嘅甜酸醬,都幾惹味! 😙4. 青木瓜蝦沙律 ($68)沙律有3隻大蝦,一樣好彈牙,沙律入面有木瓜絲、紅蘿蔔絲、蕃茄仔、芽菜、少少芫荽,酸酸辣辣,但偏辣🙊 不過食落幾清新!👍5. 龍眼椰子冰 ($42)椰子冰好清甜,食咗啲濃味食物,飲落幾舒服!😌6. 紅豆珍多冰 ($42)大半杯都係椰汁,加上紅豆同綠豆粉條,好似食緊杯甜品咁~

1. 🌋火山排骨🐷 ($118 小份)

火山排骨

2. 泰式大蝦炒金邊粉 ($112)

泰式大蝦炒金邊粉

3. 黃薑脆炸魷魚 ($68)

黃薑脆炸魷魚

4. 青木瓜蝦沙律 ($68)

青木瓜蝦沙律

5. 龍眼椰子冰 ($42)

椰子冰好清甜,食咗啲濃味食物,飲落幾舒服!😌

6. 紅豆珍多冰 ($42)

大半杯都係椰汁,加上紅豆同綠豆粉條,好似食緊杯甜品咁~😎

2021-06-16
黃薑脆炸魷魚
  • 龍眼椰子冰
2021-06-28 192 浏览
《ʙᴀᴍʙᴏᴏ ᴛʜᴀɪ》佢既火山排骨真係出晒名!忍唔住朋友一齊去試下🤩🤩餐廳環境乾淨闊落,坐得好舒適👍🐖燒豬頸肉($𝟾𝟾)除咗排骨之外,呢款真係我既fav🤤豬頸肉燒得好靚,肉質粉嫩🤩 好怕嗰啲食落好鞋又有怪味既豬頸肉!呢款好岩我心水,食落好香口嫩滑😋 醬汁唔識形容,酸酸甜甜咁,夾埋一齊食幾惹味~🍖火山排骨(小,$𝟷𝟷𝟾)賣相真係好震撼同打卡ᴀʙʟᴇ!可以話係必點!店員好貼心咁俾埋手套同濕紙巾😉因為要用手撕嚟食,好鬼有風味😝汁係用咁蒜蓉、魚露同蔥製成,酸酸辣辣咁好開胃!雖然話係細份但都有成約4舊大大既排骨,同埋都好鬼多肉~ 2個人食都好夠~肉質好腍,真係唔錯~🦐大蝦米紙卷($𝟼𝟾)有驚喜!總共係有4件漲卜卜既米紙卷~入面有隻好爽口既大蝦~配菜有菜、青瓜絲、紅蘿蔔絲同米粉😍係好清新既菜式,幫助解膩🥰🐂香茅牛肉撈檬($𝟽𝟾)牛肉好大塊,同份量都唔少~食落都好嫩滑~不過略嫌撈檬唔太夠味~🍹熱帶風情($𝟺𝟸)☕️ 冰川咖啡($𝟺𝟾)兩杯野飲賣相都好靚~熱帶風情飲落好有菠蘿味,好清新~但佢ᴍᴇɴᴜ英文係ᴍᴀɴɢᴏ ʜᴜɢ🧐唔係好飲到有芒果味~冰川咖啡係朋友飲,佢一路飲一路話好肥(因為上面有ᴄʀᴇᴀ
《ʙᴀᴍʙᴏᴏ ᴛʜᴀɪ》
佢既火山排骨真係出晒名!
忍唔住朋友一齊去試下🤩🤩
餐廳環境乾淨闊落,坐得好舒適👍

🐖燒豬頸肉($𝟾𝟾)
除咗排骨之外,呢款真係我既fav🤤
豬頸肉燒得好靚,肉質粉嫩🤩
好怕嗰啲食落好鞋又有怪味既豬頸肉!
呢款好岩我心水,食落好香口嫩滑😋
醬汁唔識形容,酸酸甜甜咁,夾埋一齊食幾惹味~

🍖火山排骨(小,$𝟷𝟷𝟾)
賣相真係好震撼同打卡ᴀʙʟᴇ!
可以話係必點!
店員好貼心咁俾埋手套同濕紙巾😉
因為要用手撕嚟食,好鬼有風味😝
汁係用咁蒜蓉、魚露同蔥製成,酸酸辣辣咁好開胃!
肉質好腍,真係唔錯~

🦐大蝦米紙卷($𝟼𝟾)
有驚喜!
總共係有4件漲卜卜既米紙卷~
入面有隻好爽口既大蝦~
配菜有菜、青瓜絲、紅蘿蔔絲同米粉😍
係好清新既菜式,幫助解膩🥰

🐂香茅牛肉撈檬($𝟽𝟾)
牛肉好大塊,同份量都唔少~
食落都好嫩滑~
不過略嫌撈檬唔太夠味~

🍹熱帶風情($𝟺𝟸)
☕️ 冰川咖啡($𝟺𝟾)
兩杯野飲賣相都好靚~
熱帶風情飲落好有菠蘿味,好清新~
但佢ᴍᴇɴᴜ英文係ᴍᴀɴɢᴏ ʜᴜɢ🧐
唔係好飲到有芒果味~
冰川咖啡係朋友飲,
佢一路飲一路話好肥(因為上面有ᴄʀᴇᴀᴍ)
佢話幾易入口,見佢好快飲完應該都唔差~
2021-06-26 152 浏览
夏天自然想食泰國菜,前陣子經過如心廣場已經留意到裝修新派的bamboo Thai ,今日同朋友約好係荃灣食lunch就決定食佢▫️黃薑脆炸魷魚黃金色外面已經好吸引,炸醬唔會厚過魷魚,加上泰式醬汁酸酸甜甜,味道唔錯▫️馬拉盞通菜每次食泰國菜必食,有大量乾蔥蝦米,夠香口▫️紅咖喱牛肋骨配青木瓜沙律原來想試下火山排骨,可惜當日未有供應,所以點了紅咖喱牛肋骨,唔好見有2條辣椒就會好辣紅咖喱好重椰香,牛肋骨都好冧▫️泰式大蝦炒金邊粉又係泰國菜必食,記得食前要撈好芽菜,辣椒粉同花生碎,會更加惹味~

▫️黃薑脆炸魷魚
▫️馬拉盞通菜
每次食泰國菜必食,有大量乾蔥蝦米,夠香口
▫️紅咖喱牛肋骨配青木瓜沙律
紅咖喱好重椰香,牛肋骨都好冧
▫️泰式大蝦炒金邊粉

2021-06-25 144 浏览
去咗荃灣分店食Bamboo Thai~😆😆泰國菜😝😝叫咗一個大蝦金邊粉、火山排骨,仲有另外兩個小食就叫咗大蝦米卷、蟹餅~••☘️果然冇令我失望,早前已經聽講佢哋嘅火山排骨好出名,今日一見到嘅時候哇左聲🤣🤣🤣因為份量好夠食超級大,仲有手套提供,好啱我呢啲懶人🥲🥲排骨湯底酸酸地嘅汁,好突出排骨嘅鮮味😋😋••☘️金邊粉就炒得好香,好入味,份量兩至三人食都得~•••🍀仲有嘅就係佢嘅炸蟹餅非常成功,脆口彈牙,唔錯唔錯😋😋😋
去咗荃灣分店食Bamboo Thai~😆😆泰國菜😝😝

☘️金邊粉就炒得好香,好入味,份量兩至三人食都得~

🍀仲有嘅就係佢嘅炸蟹餅非常成功,脆口彈牙,唔錯唔錯😋😋😋
2021-06-23 128 浏览
係人都知荃灣係美食天堂,今日陪朋友過嚟荃灣,梗係要搵間好嘢嚟食下啦,呢間餐廳我想食好耐勒,最想試下佢個火山🌋排骨😍火山排骨 $118今次兩個人食叫個細嘅嚟試下嘩嘩嘩!一上枱😍😍就嘩嘩聲估唔到叫個細嘅都咁有份量,好鬼霸氣😎,排骨啲肉好腍,唔會靭,餐廳仲好細心會比埋手套你,方便手撕開嚟食😋最鍾意佢嘅酸辣汁,越食越開胃越式生牛肉湯河 $82湯底清甜,牛肉嫩滑,有牛味,河粉滑嘟嘟燒豬頸肉 $88份量好多,肉質爽口,有微微嘅焦香味,點埋醬汁食真係好惹味大蝦米紙卷 $68米紙卷一碟有4件,每件都包住大蝦同蔬菜,口感豐富冰川咖啡 $48好香咖啡味,甜度啱啱好,沙冰做得好幼細,夏天飲杯冰涼口感嘅咖啡,爽呀😌玫瑰黑糖薑茶 $42薑味唔會過重,清清甜甜幾好飲!

火山排骨 $118
今次兩個人食叫個細嘅嚟試下
嘩嘩嘩!一上枱😍😍就嘩嘩聲

越式生牛肉湯河 $82
湯底清甜,牛肉嫩滑,有牛味,河粉滑嘟嘟

燒豬頸肉 $88
份量好多,肉質爽口,有微微嘅焦香味,點埋醬汁食真係好惹味

大蝦米紙卷 $68
米紙卷一碟有4件,每件都包住大蝦同蔬菜,口感豐富

冰川咖啡 $48

玫瑰黑糖薑茶 $42
薑味唔會過重,清清甜甜幾好飲!
  • 玫瑰黑糖薑茶
  • 燒豬頸肉
  • 越式生牛肉湯河
  • 冰川咖啡
❣️荃灣高質泰國菜Bamboo Thai❣️自從哥哥食咗一次泰國菜之後就已經深深愛上😍佢話好鍾意香茅嘅味道同埋好得意嘅米紙卷😆好啦見哥哥考試成績唔錯咁就近近地喺返荃灣食泰國菜啦😁Bamboo Thai就喺如心廣場好就腳!餐廳空間好寬闊😍仲有我哋最鍾意嘅卡位!因為哥哥啱啱放學所以特別肚餓咁我哋就叫四樣嘢食啦😜💗大蝦米紙卷!哥哥超級鍾意食米紙佢話口感好得意!裏面嘅蝦大大粒!肉質仲好清爽!仲狹著沙律菜、香草、青瓜、蘿蔔條!一啖咬落去多重口感💗泰式燒豬頸肉!一放上枱已經聞到好香嘅香茅味😍 豬頸肉全部都一大片厚薄適中!最鍾意就係佢嘅秘製醬汁!有炸蒜同芫茜!酸酸甜甜!配埋豬頸肉一齊食,好惹味!💗越式生牛肉湯河!湯底好清香!仲有好多片牛肉!肉質嫩滑!河粉份量都好多💗紅咖哩牛肋骨配青木瓜沙律!裏面有兩大條紅辣椒🌶️好香嘅咖喱味!配料有香茅、薑、青檸葉、椰汁🥥所以味道層次好豐富!牛肉鮮嫩!,配搭青木瓜沙律一齊食!好滋味
❣️荃灣高質泰國菜Bamboo Thai❣️

2021-06-21
2021-06-22 83 浏览
炎炎夏日,胃口真心無咁好!所以我哋撰咗食泰菜,因為開胃啲🤣兩個人,食唔多,叫咗餐廳招牌菜火山排骨(細)一上枱,真係似座迷你山頭擺喺面前咁🤣味道酸溜溜,肉質軟腍,連埋骨一齊食,別有一番風味香茅牛肉撈檬有炸蒜,花生粒碎,蘿蔔絲,椰菜絲,配埋特製醬汁,十分開胃!牛肉嫩滑😋泰式飛天通菜通菜新鮮、食落去爽脆,加上辣辣地,好好味😋脆炸豬肉春卷外皮非常酥脆,內裏釀有粉絲、豬肉、木耳絲,紅蘿蔔絲,味道鹹淡適中👍
炎炎夏日,胃口真心無咁好!所以我哋撰咗食泰菜,因為開胃啲🤣

兩個人,食唔多,叫咗餐廳招牌菜火山排骨(細)

泰式飛天通菜
通菜新鮮、食落去爽脆,加上辣辣地,好好味😋

脆炸豬肉春卷
2021-06-18 451 浏览
✨炎炎夏日無咩胃口❓呢間幫到你😆!呢間已經有三間分店既[Bamboo Thai],佢地除咗有個好吸睛又好啱打卡既火山排骨之外,原來其他食品都幾好味,我個人都好推介‼️.💬火山排骨 $118 (小)因為想試多啲野,所以叫咗個細既,未到之前一直都覺得佢好似煲湯骨😆,不過食過之後覺得又幾好食喎,不過成盆排骨其實係靠個汁吊味,又真係幾開胃幾好食既👍🏻!唔係得個樣😆!.💬泰式肉碎生菜包 $78呢個好食,之前食過好多間呢個肉碎生菜包,我個人覺得佢地既肉碎調味整得惹味又好食,十分推薦💯!.💬泰式生蝦刺身 $148好耐無食生蝦刺身,呢個好新鮮!加埋啲蒜片辣椒同埋啲醬汁一齊食唔錯!✅.💬泰式大蝦炒金邊粉 $112金邊粉炒得幾好,碟底無咩油,炒得好爽身,唔會炒到一嚿嚿,大蝦新鮮彈牙,加埋啲花生碎,辣椒碎,酸酸地又辣辣地咁,惹味又開胃!好食✌🏻!.💬軟殼蟹米紙卷 $88呢個米紙卷既米紙偏煙軔,軟殼蟹卜卜脆食既時候仲脆口,加埋啲芒果絲、牛油果絲同青木瓜絲好清新,整體味道中規中矩無咩特別!我個人覺得外層米紙太難撕開😆!.💬泰式燒豬頸肉 $88豬頸肉唔會乾,加埋啲醬汁一齊食成件事昇華晒!惹味👍🏻!..📍 Bambo
💬火山排骨 $118 (小)
💬泰式肉碎生菜包 $78
💬泰式生蝦刺身 $148
💬泰式大蝦炒金邊粉 $112
💬軟殼蟹米紙卷 $88
💬泰式燒豬頸肉 $88
豬頸肉唔會乾,加埋啲醬汁一齊食成件事昇華晒!惹味👍🏻!
📍 Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣)
荃灣楊屋道8號如心廣場一期1樓105-107號舖
📍 Bamboo Thai (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊8樓02-03號舖
📍 Bamboo Thai (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖
泰式肉碎生菜包
泰式生蝦刺身
軟殼蟹米紙卷
泰式燒豬頸肉
2021-06-17 214 浏览
火山排骨🌋🔥🔥見到相已經覺得幾吸引,經過Bamboo Thai 就試吓啦火山排骨(small) $118上菜時,我哋以為佢比錯,點知原來細份都已經咁多~排骨煮到好腍,就咁食係冇味,一定要有淋醬汁,醬汁比較酸,唔會好辣!食食下,老公講咗一句:攞老豆煲湯啲排骨,加呢個醬都得啦🤔🤔Btw 喺食得晒先至好嗌嘅原則下,我哋都只能嗌多一樣嘢~椰子雞湯 有幾驚喜喎,好多雞肉同埋車厘茄,好足料👍🏻椰奶味好香!好有泰Feel整體唔錯

火山排骨(small) $118

食食下,老公講咗一句:
攞老豆煲湯啲排骨,加呢個醬都得啦🤔🤔

火山排骨

Btw 喺食得晒先至好嗌嘅原則下,我哋都只能嗌多一樣嘢~

椰子雞湯
椰汁雞湯

整體唔錯
椰汁雞湯
2021-06-17 1357 浏览
Bamboo Thai 🥰泰國🇹🇭CP值超高火山排骨近排小編約咗朋友去荃灣行街街,經過見到呢一間泰國餐廳,之前已經有好多foodie推介過佢嘅火山排骨所以就入去試吓啦🤣黃金蝦餅$75有四舊,蝦餅炸得香脆,而且蝦肉爽彈🧡幾鍾意佢嘅醬汁,有少少似冬陰功嘅調味,酸酸甜甜非常醒胃😍大蝦🍤米紙卷$68同樣份量都係有四舊,有一隻蝦喺入面,配菜有青瓜絲🥒甘荀絲🥕同埋米粉🤣食落好爽脆清新👍🏻個人認為如果有埋少少水果喺入面就更加好啦🤭火山排骨(小) $118CP值超高之選😍首先視覺效果非常震撼,排骨真係好多‼️成座山咁‼️調味方面比較酸,排骨軟淋入味,每一舊都有好多肉同埋連住少少根🧡同以前喺泰國食嘅味道一模一樣😍而且份量非常多,絕對夠三個人分享食都得🤣泰式大蝦炒金邊粉$112係一個質素正常嘅金邊粉,不過佢嘅大蝦🍤真係好大隻同埋爽彈😘環境方面,餐廳裝修好有泰國特色,而且座位寬闊有唔少嘅卡位坐,所以都坐得幾舒服😘總括然而,小編認為火山排骨真係一個必點嘅選擇!CP值非常之高,今次點左四樣嘢食買單都係$400左右,所以絕對係聚會穩陣之選🤣 Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣)荃灣楊屋道8號如心廣場一期1樓
Bamboo Thai 🥰泰國🇹🇭CP值超高火山排骨

黃金蝦餅$75
黃金蝦餅

大蝦🍤米紙卷$68
大蝦米紙卷

火山排骨(小) $118
火山排骨(小)

泰式大蝦炒金邊粉$112
係一個質素正常嘅金邊粉,不過佢嘅大蝦🍤真係好大隻同埋爽彈😘
泰式大蝦炒金邊粉

Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣)
2021-06-17
黃金蝦餅
大蝦米紙卷
火山排骨(小)
  • 火山排骨
泰國野食既魅力真係唔講得笑今次嚟到如心廣場行街,突然好想食泰國嘢就嚟咗呢間餐廳,佢個門面同裝修睇得出係有花過心思❤️👍🏻入到去個感覺都好舒服,個人就好鍾意上面既吊扇喇☺️餐具都好靚,特別係隻玻璃杯,美中不足係無得坐卡位🙈香茅牛肉撈檬$78牛肉估唔到好有牛肉味,而且肉質算鮮嫩唔會柴皮👍🏻加埋個酸辣汁一齊食好開胃脆炸豬肉春卷$68春卷食得出係叫先炸既,熱辣辣脆卜卜,點左酸辣汁之後用生菜包住食正呀,感覺唔會好油膩青木瓜蝦沙律$68泰式沙律一貫作風酸酸辣辣勁開胃,有三隻蝦,蝦夠大隻夠彈牙,條青豆都係脆卜卜好食火山排骨(細份)$118估唔到叫細份個份量都有咁多,有四大舊,肉煮得超腍,個湯汁都係酸酸辣辣既,同埋啲肉一齊食可以減輕肥膩感本來仲想叫個椰林飄香,可惜個沙冰機壞左兩個人食左$332
泰國野食既魅力真係唔講得笑

入到去個感覺都好舒服,個人就好鍾意上面既吊扇喇☺️

餐具都好靚,特別係隻玻璃杯,美中不足係無得坐卡位🙈

香茅牛肉撈檬$78

脆炸豬肉春卷$68

青木瓜蝦沙律$68

火山排骨(細份)$118

本來仲想叫個椰林飄香,可惜個沙冰機壞左

兩個人食左$332

2021-06-16 93 浏览
Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣).🔹脆炸豬肉春卷🔹.呢個豬肉春卷入面有芋頭,食落粉粉地我幾喜歡,點酸甜汁好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).🔹飛天通菜🔹.呢個通菜好入味,份量都幾多,蒜🧄辣椒等炒埋一齊!.🔹火山排骨小🌋🔹.呢個係呢到好多人叫嘅主打菜,叫火山排骨唔知係咪外貌似火山而命名,個汁好驚喜係酸甜,浸得愈耐愈索味!.🔹越式生牛肉可河🔹.呢個生牛肉湯河湯底濃郁,生牛肉好腍又香,男朋友飲左勁多湯!—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣)荃灣楊屋道8號如心廣場一期1樓105-107號舖
Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣)

🔹脆炸豬肉春卷🔹

🔹飛天通菜🔹
呢個通菜好入味,份量都幾多,蒜🧄辣椒等炒埋一齊!

🔹火山排骨小🌋🔹

🔹越式生牛肉可河🔹
呢個生牛肉湯河湯底濃郁,生牛肉好腍又香,男朋友飲左勁多湯!
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 Bamboo Thai (如心廣場) (荃灣)