2021-07-12
《香茅牛肉撈檬》$78呢碟撈檬份量都幾大,配料同平時食開嘅撈檬一樣,有酸蘿蔔絲、青瓜絲、生菜絲、花生同埋炸蒜。燒牛肉有香茅嘅香味,牛肉幾嫩滑。呢度個魚露味道比較light,冇平時喺其他餐廳食開嗰隻咁酸,唔知係咪調教過定係用嘅牌子唔同🤔.《炸蝦餅》$75炸蝦餅係我每次食泰菜必叫嘅嘢!呢度一碟有四舊,炸得香脆金黃,蝦膠咬落超彈牙,蝦味濃郁!!個羅望子醬甜酸度好balanced,令蝦餅嘅鮮味更突出。.《青木瓜蝦沙律》$68呢個沙律有青木瓜絲、紅蘿蔔絲、車厘茄,少少芽菜、豆角,撈勻晒之後,每一口都有好fresh好健康嘅感覺,清新開胃。.《火山排骨(小份)》$118兩個人諗住叫個小份,點知上菜見到個份量,literally成座山咁高,震撼到!我心諗點可能食得晒😂餐廳好貼心,提供埋濕紙巾同膠手套,可以慢慢用手起啲肉嚟食。個排骨係連同酸酸地,帶點微甜嘅湯汁一齊上,見到湯汁入面有少少白蘿蔔蓉同芫荽蔥,啲肉好腍,點住啲湯汁食,唔會覺得乾,但真係好大份,食唔晒😂
《炸蝦餅》$75
《青木瓜蝦沙律》$68