嚐吃套餐 $560 (⭐️8.5/10)1️⃣Main course:•咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒蛋包飯好有驚喜😍切滑蛋嗰真係好療癒,滑蛋好嫰滑🍳,漢堡扒好大塊。個飯好有誠意哦,係炒飯底,撈埋咖喱汁,好好食😋🧡•甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯呢個都好出色👍🏻帶子同蝦🍤都好彈牙,甘荀汁意外地唔錯,沒咩怪味哦😙配飯一齊食,好味好味!✨2️⃣For share:•燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜黑毛豬白切肉好厚切,肉質幾淋,肥瘦均勻😋我自己鐘意包埋生菜🥬、紫蘇葉、泡菜一齊食,幾refreshing,無咁油膩💦3️⃣Dessert:•紅蘿蔔園oreo 慕絲蛋糕超級cute,omg!!🥕朱古力控嘅我表示朱古力味好濃郁,好滿意🍫👍🏻個mousse cake偏硬身creamy,好食🥰📍 반찬앤쿡 Banchan and Cook ▫️銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖▫️太古太古城道18號太古城中心2樓222A號舖▫️屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖FOODMAZE內▫️東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖⭐️𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙧𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 8.5/10💸𝙖𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $250-300
嚐吃套餐 $560 (⭐️8.5/10)

1️⃣Main course:

▫️太古太古城道18號太古城中心2樓222A號舖
▫️東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
⭐️𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙧𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 8.5/10
💸𝙖𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $250-300

行完outlet見到呢間人氣餐廳,咁岩唔洗等位,即刻入去坐低充充電🥰-店舖環境寬敞舒適,燈光光線好柔和,舒緩到行完街嘅攰!-又攰又肚餓嘅情況下叫咗一份套餐🤣-巴馬火腿卡邦尼年糕🥓年糕本身係幼身嘅,口感亦都好煙靭,配埋煙肉條加埋Parma Ham味道十分之良好!成個口感同味道都好夾🥰-咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒🍔🥕滑蛋超級鮮嫩,咖喱汁亦都唔算辣,漢堡扒厚度十足!超級勁大塊,但肉質依然保存到!送飯一流😆-炸雞拼盤🍗叫咗三款口味包括有:芝士味、甜辣醬、蜜糖💛重點係無骨炸雞,食落啖啖都係肉😌🤤-食完炸雞配埋特飲梳打汽水🥤-青檸🍋‍🟩梳打即刻Fresh哂🤭無花果梳打,清除油膩感覺🥰👍🏻👍🏻
店舖環境寬敞舒適,燈光光線好柔和,舒緩到行完街嘅攰!
又攰又肚餓嘅情況下叫咗一份套餐🤣
巴馬火腿卡邦尼年糕🥓
咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒🍔🥕
炸雞拼盤🍗
叫咗三款口味包括有:芝士味、甜辣醬、蜜糖💛
重點係無骨炸雞,食落啖啖都係肉😌🤤
食完炸雞配埋特飲梳打汽水🥤
青檸🍋‍🟩梳打即刻Fresh哂🤭
無花果梳打,清除油膩感覺🥰👍🏻👍🏻

青檸梳打+無花果梳打
春日小甘筍芝士蛋糕
青檸梳打+無花果梳打
春日小甘筍芝士蛋糕
  • 咖喱甘筍蛋包飯配漠堡扒
Banchan and cook 之前已經食過dinner 估唔到星期日公眾假期係大商場入面 佢既lunch sets 咁掋食坐得舒服之餘 包埋野飲都係100蚊有找🤑 《$95 Lunch sets 》♡柑橘炸雞沙律 必食😍😋呢間出名炸雞好食 次次都會叫唔同款食👍🏻柑橘清甜口感 keep住外皮爆脆內裡Juicy 又唔會有過油膩感🍊♡牛肉紫菜包飯韓式牛肉飯卷多餸少飯麻油香😚滿滿青瓜紅蘿蔔絲 感覺輕盈食多幾舊都唔怕肥👍🏻🍹套餐免費配白桃甜蜜梳打清爽的桃子香氣🍑不太甜荔枝梳打 微微酸甜夠開胃😋紅蘿蔔Oreo 慕絲蛋糕 +$55超可愛紅蘿蔔盆栽造型🥕😍細細個,好得意呀!Oreo餅底加朱古力蛋糕配上層層Oreo忌廉同濃厚Oreo慕絲 三重Oreo享受🥰Banchan & Cook提拉米蘇 +$25香濃咖啡酒味☕️🍷🍰口感幼滑Banchan & Cook📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle

Banchan and cook 之前已經食過dinner

清爽的桃子香氣🍑不太甜

荔枝梳打
微微酸甜夠開胃😋

紅蘿蔔Oreo 慕絲蛋糕 +$55
超可愛紅蘿蔔盆栽造型🥕😍細細個,好得意呀!
Oreo餅底加朱古力蛋糕配上層層Oreo忌廉
同濃厚Oreo慕絲 三重Oreo享受🥰

Banchan & Cook提拉米蘇 +$25
香濃咖啡酒味☕️🍷🍰口感幼滑

Banchan & Cook
📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖

1K
2024-05-18 66 浏览
🌎趁住放假🏖️shopping完就搵野食先🍴🇰🇷見到呢間餐廳裝修得幾靚🌸仲有個有炸鷄嘅套餐🐥二話不說就走左入去開餐嚕🥳✨嚐食套餐$560✨🦐甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯🌈hubby係超級鍾意食蛋包飯😜所以呢個甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯就啱曬佢喇💯我哋睇住店員將蛋包飯切開✅啲蛋滑嘟嘟又惹味😋好正呀🥳🐷甘筍汁香脆豬扒長通粉🌈呢個長通粉都唔錯噃🥳通粉中間有好多汁💯豬扒仲炸到好酥脆🔥入口仲好肉質嫩滑添🥳🐣炸雞拼盤🌈食韓國嘢必食嘅炸雞🍗呢度好正😊因為可以揀三個唔同味道👅我哋揀咗芝士🧀蜜糖🍯柑橘🍊三個味道都好好味🤤各有特色又酥脆🔥側邊仲放左煙煙靭靱嘅年榚❤️我自己就大愛邪惡嘅芝士口味喇🥳🍰紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕🌈呢個超可愛嘅紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕🥕又好食又可以打卡📸佢係用左Oreo模仿泥土😂加埋埋d的的式式嘅紅蘿蔔仔❤️得意到極呢🥳🍵凍濟州綠茶鮮奶🌈綠茶鮮奶甘香又夠滑🍵賣相一流呀📸🧋紅豆鮮奶🌈熱辣辣嘅紅豆抺茶鮮奶唔錯👍軟糯質感嘅紅豆🫘入口嗰陣充滿豐富層次口感😋無得彈呀🥳
🌎趁住放假🏖️shopping完就搵野食先🍴

🍰紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕

🍵凍濟州綠茶鮮奶

🌈綠茶鮮奶甘香又夠滑🍵賣相一流呀📸

🧋紅豆鮮奶

韓迷請入一入嚟 東涌東薈城開咗一間韓國打卡Cafe 好味之餘仲打卡able🫰🏻花花世界主題裝潢🌸==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌而家Tasty Treat set🍽️🍛咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒 呢個有少許日本風格❤️同呢間韓國餐廳又冇違和感喎🤩🍝甘筍汁香脆豬扒長通粉 最想推介係佢嘅香脆豬扒 非常鬆脆 而且唔會太乾肥瘦比例均勻👍🏻🐣炸雞拼盤仲可以揀三隻味 我最鍾意係洋蔥汁🧅但係其實唔係好有洋蔥感覺😂係沙拉醬配搭生洋蔥 意想不到咁好食😍🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕 最後食咗佢呢一個造型超級可愛特別嘅盆栽mouse cake🤩🤩好睇又好食🫰🏻🍹另外分別係紅豆鮮奶同埋焦糖芝士咖啡 兩杯非常之特別😍==============================餐廳坐得舒服 濃濃嘅韓式氣圍 慳返張機票 同係韓國餐廳嘅Cafe無異👍🏻
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
而家Tasty Treat set🍽️

🍹另外分別係紅豆鮮奶同埋焦糖芝士咖啡 兩杯非常之特別😍

2024-05-13 55 浏览
東涌除咗outlet之外,其實都幾多正嘢食. 今次去東涌食咗這間韓式Cafe,之前在銅鑼灣都食過一次,當時都覺得不錯,今次東涌分店的味道都係咁正. 叫咗個Set$560,有兩個主食、一個小食及甜品,另外仲有兩杯飲品,我哋叫咗甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯、甘筍汁香脆豬扒長通粉、炸雞拼盤(選了蜜糖、芝士、柑橘味)、紅蘿蔔園oreo慕絲蛋糕,飲品是白桃甜蜜梳打(凍)及濟州綠茶鮮奶(熱),綠茶鮮奶色澤好綠亦都好濃綠茶味,果然用料充足. 白桃甜蜜梳打白桃味香甜,好適合夏天飲用. 炸雞三款味各有特色亦都好味,雞外脆內軟,加埋芝士粉、蜜糖真係無得輸,柑橘味好似比較少見幾特別,甜甜酸酸同炸雞好夾,三款味都食到停唔到口,配埋啤酒飲應該會好正👍🏻,好似真係去咗韓國咁😆.豬扒長通粉,豬扒炸得幾好味,外層脆扑扑,內𥚃肉質呢個軟淋淋,又唔會炸到油淋淋,不錯. 蛋包飯賣相好治療,尤其是服務員在你面前切開蛋包飯果瞬間,真係好正😍. 蝦彈牙,而且份量不少. 服務方面也不錯,座位又舒適,好適合同朋友好姊妹去聚餐.
  • 韓式炸雞
2024-05-10 40 浏览
一坐低就覺得好有韓國文青Cafe嘅感覺好適合同好姊妹聚餐打卡我哋嗌咗2人set,做緊甘筍主題menu🥕個餐兩個人食真係完全夠晒飽先係招牌蛋包飯我哋選擇咗漢堡扒入面嘅甘筍甜甜地漢堡扒都好厚平時lunch/ dinner食到呢個飯都一定好滿足嘢飲我哋叫咗白桃甜蜜梳打同水蜜桃茶兩杯都好清新亦唔會太甜梳打上仲鋪上滿滿嘅水蜜桃果粒🍑我平時食親韓國嘢最鍾就係白切肉呢度嘅五花腩一啲都唔韌而且每塊好厚配上蔬菜同配料口感好豐富冇咁肥膩平時間唔中食吓五花腩可以攝取到更加多嘅維他命B甘筍汁香脆豬扒長通粉唔會太漏就算怕食甘筍嘅朋友都食到上面搭配炸得好脆嘅豬扒最後仲春日小甘筍芝士蛋糕上面小甘筍裝飾好可愛味道好似平時食到嘅Carrot cake再加上好厚嘅芝士蛋糕呢個配搭都係第一次食到有淡淡cinnamon味就算食完成餐澱粉質都仲食得落🥕
一坐低就覺得好有韓國文青Cafe嘅感覺

呢個配搭都係第一次食到
有淡淡cinnamon味
就算食完成餐澱粉質都仲食得落🥕
2024-05-05 43 浏览
叫咗個二人餐好豐富,主食咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒。咖喱嘅香氣同甘筍嘅甜味同蛋包飯嘅滑嫩,同漢堡扒厚又有肉汁,食落好豐富好滿足。甘筍汁香脆豬扒長通粉。豬扒份量多又香脆,甘筍汁香甜、長通粉彈牙。炸雞拼盤可以揀3款口味,揀咗甜辣、蜜糖同柑橘味味。炸雞皮脆肉嫩,好味😋飲品方面,白桃甜蜜梳打帶嚟清新嘅桃味,而士多啤梨紅桑子梳打則有濃郁嘅士多啤梨同紅桑子味道,兩款都解渴。最後,佢嘅紅蘿蔔園0reo慕絲蛋糕造型好似盆栽咁🪴。佢嘅紅蘿蔔慕絲同脆口嘅0reo餅底,甜甜地又不失輕盈,係一款絕對值得品嚐嘅甜品。

2024-05-02 52 浏览
最近去咗東薈城呢間韓式餐廳食飯,裡面嘅環境都坐得幾舒服,適合傾計。A+B+C套餐 $560「甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯」🍽️:甘筍汁食落有啲龍蝦湯嘅味,唔知係咪因為有蝦同帶子,所以更加鮮甜,個人幾鍾意呢個,清清地。😁「咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒」🍽️:日式咖哩,所以唔使擔心會辣,漢堡扒肉質唔錯,煎得啱啱好,保留到肉汁!「燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜」🍽️:黑毛豬肉質厚實,配大醬用生菜包住好夾!味道唔會油膩!「白桃甜蜜梳打」 (左)「士多啤梨紅桑子梳打」 (右)🍽️:個人鍾意白桃多啲,味道較為清新!「紅蘿蔔園oreo慕絲蛋糕」🍽️:像真度好高,上面嘅Oreo碎碎配上中間嘅慕絲口感幾好,唔會太甜。
最近去咗東薈城呢間韓式餐廳食飯,
裡面嘅環境都坐得幾舒服,適合傾計。

A+B+C套餐 $560
「甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯」

「咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒」

「燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜」
🍽️:黑毛豬肉質厚實,配大醬用生菜包住好夾!味道唔會油膩!

「白桃甜蜜梳打」 (左)
「士多啤梨紅桑子梳打」 (右)
🍽️:個人鍾意白桃多啲,味道較為清新!

「紅蘿蔔園oreo慕絲蛋糕」
2024-04-25 110 浏览
同朋友黎慶祝生日,個Tasty Treat影相好colorful,shopping 完有地方抖抖。今期係壽星女最愛嘅甘荀做主題,主食揀左咖哩甘荀蛋包飯配漢堡扒,蛋香軟熟,日式咖喱好香,店員一反開蛋帽,好吸引,漢堡扒好厚肉,飯底甜甜地好好食。甘荀汁香煎豬扒長通粉係招牌野,汁底有甘荀甜,豬扒超薄又脆嘅脆皮,包住入面juicy嘅豬扒。呢個燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜岩哂我,黑毛豬半肥瘦,好香,入口一d肥膩感都無,用菜、蒜、大醬包住食超滿足。呢度d drinks都好特別,一路飲焦糖芝士山咖啡,首先會飲到焦糖甜,然後強烈芝士,繼而咖啡,好多重嘅味道。Melting Choco都唔錯的,好香濃朱古力味,唔會死甜。有d cute,春日小甘荀芝士蛋糕有個紅籮蔔仔裝飾,先食到甘荀味之後係芝士蛋糕味,幾mousse。

咖哩甘荀蛋包飯配漢堡扒

焦糖芝士山咖啡
Melting Choco
春日小甘荀芝士蛋糕
2024-04-25 37 浏览
“Banchan and cook”又有新嘢食啦,佢就係 Tasty Treat(嚐吃套餐)。主食四揀二, 小食二揀一,甜品都係二揀一 ,仲包二杯飲品。“巴馬火腿卡邦尼年糕 ”係共同的選擇,因為要share食,大家都鍾意當然最好,巴馬火腿薄切,有鹹香味,年糕QQ的,有芝士,有流心蛋,唔錯。食日韓嘢好多時會揀蛋包飯,見到切開時流動的蛋食起上來零舍好味,今天呢個“甘筍汁帶子鲜蝦蛋包飯”有帶子有鮮蝦,啱晒我呢個海鮮迷。至於飲品“白桃甜蜜梳打”顏值超高,相信都好飲,而我點左“红豆鲜奶”,係熱嘅,奶味十足,紅豆好綿;“燒酱油黑毛豬白切肉大醬生菜 ”,用生菜包住黑毛豬,蒜片,辣椒,yummy ;“红蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕”好睇又好食。

• 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
每次到東涌shopping都會嚟Banchan & Cook食lunch。餐廳環境舒適,服務態度都好好。食物選擇多,質素好高👍🏻 賣相亦令人眼前一亮。每次食完都可以大滿足繼續shopping💁🏻‍♀️。尤其推介「嚐吃套餐」😌👍🏻包含主菜+小食+餐飲+甜品。唔使煩就有好嘢食😋 👌👌👌主菜:1)🥕咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒:餐廳職員會響你面前𠝹開蛋包🤗流出滿滿滑蛋,香噴噴令人垂涎三尺。厚切漢堡扒超級Juicy入味😋正👍🏻2)🥕甘筍汁香脆豬扒長通粉:吉列豬扒香脆熱辣辣。甘筍汁意粉醬幼滑清甜。醬汁份量充足,長通粉掛滿醬汁又彈牙。感受到用心製作👍🏻好好味🥰小食:燒醬油黑毛豬白切肉配大醬採用韓國食法-用生菜+紫蘇葉包住黑毛豬厚切片再加少少醬汁。因為咁樣就唔會覺得好油膩。而佢哋配有嘅生菜同紫蘇葉都好新鮮爽脆。餐廳好細心🥰會安排膠手套方便食用。讃👍🏻甜品:春日小甘筍芝士蛋糕🥕🧀蛋糕軟棉棉有好清新甘筍芝士味,甜度適中,內外兼備。必食😌餐飲:Iced coffee latte + 焦糖芝士山咖啡🙋🏻‍♀️推介焦糖芝士山咖啡,咖啡上面嘅焦糖芝士好特別,再配埋iced latte, 整體味道配合得好好好有層次感。非一

主菜:

小食:燒醬油黑毛豬白切肉配大醬

甜品:春日小甘筍芝士蛋糕🥕🧀
蛋糕軟棉棉有好清新甘筍芝士味,甜度適中,內外兼備。必食😌

🙋🏻‍♀️推介焦糖芝士山咖啡,咖啡上面嘅焦糖芝士好特別,再配埋iced latte, 整體味道配合得好好好有層次感。非一般嘅iced latte。

整個套餐都好精彩好豐富😍食材精美新鮮,用心製作。絕對係必食推介😍👍🏻👍🏻👍🏻
  • 焦糖芝士山咖啡
2024-04-24 59 浏览
好開心呀,又輪到我飛啦😎 飛之前去東薈城食個飯先😆 Banchan & Cook我不嬲都鍾意食,貪佢環境靚,坐得舒服,食物好味又唔貴🫶🏻🌟嚐吃套餐 $560 呢個套餐真係好抵食,可以選擇兩個Main, 一個小食,一個甜品仲有兩杯嘢飲👍🌟咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒 呢度嘅蛋包飯不嬲都係出晒名,賣相靚,而且蛋又香又滑😍 漢堡扒勁厚切,非常Juicy🫶🏻 咖喱少少辣,小朋友都食到👍 配埋炒飯底更加香🫶🏻🌟甘筍汁香脆豬扒長通粉好鍾意呢個甘筍汁,甜甜地🫶🏻 豬扒炸得好香脆,雖然唔係厚切豬扒,但係一啲都唔韌👍 厚身長通粉更加索汁,好食🫶🏻🌟燒醬油黑毛豬白切肉大醬生菜包呢個小食份量一啲都唔少😆 黑毛豬白切肉排得好靚好整齊,可以見到豬肉肥瘦相間👍 除咗生菜,仲有紫蘇葉、蒜片、青辣椒,泡菜,夾埋大醬一齊食,口感豐富,啖啖肉超正🫶🏻🌟 紅蘿蔔園0reo慕絲蛋糕 好靚嘅甜品🥰 層次好豐富,面頭嗰層係Oreo碎,下面係朱古力慕絲、朱古力蛋糕、牛奶奶凍、朱古力醬,一啖食晒咁多層,好滿足😍🌟蕉糖芝士山咖啡 每次嚟呢度,我都必定會叫呢一個🥰 佢個焦糖芝士山,雖然好邪惡,但係好好味😆 芝士鹹香,加埋濃郁嘅牛奶咖啡,真係絕

🌟嚐吃套餐 $560

🌟咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒

🌟甘筍汁香脆豬扒長通粉

🌟燒醬油黑毛豬白切肉大醬生菜包

🌟 紅蘿蔔園0reo慕絲蛋糕

🌟蕉糖芝士山咖啡
每次嚟呢度,我都必定會叫呢一個🥰 佢個焦糖芝士山,雖然好邪惡,但係好好味😆 芝士鹹香,加埋濃郁嘅牛奶咖啡,真係絕配👍

🌟焦糖蘋果紅豆沙冰
呢個配搭好特別,有蘋果香,仲有綿密甜美嘅紅豆,好似食緊甜品咁🥰

食咗咁多嘢,真係勁飽😂性價比好高,鍾意食韓國嘢嘅朋友,記得bookmark啦🫶🏻
2024-04-22
2024-04-19 51 浏览
好耐無食過韓國嘢啦,行街個陣經過Banchan,就決定食番餐先!宜家出咗一個Set,有齊最新推出嘅菜式,正呀!🦐甘荀汁鮮蝦帶子蛋包飯🦐海鮮非常彈牙,同甘荀汁好夾。蛋包飯一向好吸引,係你面前即席切開,見到啲蛋液仲好軟滑!🍝甘荀汁香脆豬扒長通粉🍝好有驚喜,通粉軟硬適中,加上豬扒好脆。無諗過係最好味嘅一道菜。🍖黑毛豬白切肉配生菜🥬同韓國嘅白切肉有少少唔同,已經有醬油調味,配埋蒜頭青椒一齊食,一啖一滿足呀!🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕🥕一上枱就即刻覺得好得意呀,個匙羹又好似個鏟咁,好有代入感。蛋糕有唔同層次,口感豐富!

🦐甘荀汁鮮蝦帶子蛋包飯🦐

🍝甘荀汁香脆豬扒長通粉🍝

🍖黑毛豬白切肉配生菜🥬

🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕🥕
반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城名店倉) (東涌) 📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖又黎到Citygate Outlets 行街,友人鐘意食韓國菜,心心念念帶佢食呢間「Banchan and Cook」是一間主打Fusion 菜,加入西式日式煮法的餐廳🍴,同平時韓國菜不同🇰🇷係銅鑼灣都有分店。嚐吃套餐,價錢合理包兩個主菜+小食+甜品+飲品🥤。巴馬火腿卡邦尼年糕:巴馬火腿夠曬咸香,整碟卡邦尼好Creamy 加埋溶岩咁款既流心蛋汁、把煙韌年糕蘸上蛋汁,香滑順口充滿啖啖芝士味,加埋火箭菜中和油膩感。甘筍汁香脆豬扒長通粉:甘筍汁可以賦予整道菜一種滑順的質地,增加口感的層次感。香脆的豬扒與軟嫩的長通粉形成了美妙的食感對比,入口後可以感受到酥脆與柔軟並存。整體口感應該是醇厚濃郁,但又不失清爽,讓人有飽足感又不過於沉重。炸雞拼盤:三款口味甜辣、芝士,洋蔥汁!三款都各具特色,特別推介柑橘,酸酸甜甜,食落好似西檸雞😂。炸至金黃酥脆,它薄脆而有嚼勁,帶有香氣和美味。雖然外皮酥脆,但韓國炸雞的內部通常保持著豐富的多汁,CHEESE 粉調味料帶來了豐富的香氣,使炸雞更加吸引人,
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖

嚐吃套餐,價錢合理包兩個主菜+小食+甜品+飲品🥤。

炸雞拼盤:三款口味甜辣、芝士,洋蔥汁!
三款都各具特色,特別推介柑橘,酸酸甜甜
,食落好似西檸雞😂。炸至金黃酥脆,它薄脆而有嚼勁,帶有香氣和美味。雖然外皮酥脆,但韓國炸雞的內部通常保持著豐富的多汁,CHEESE 粉調味料帶來了豐富的香氣,使炸雞更加吸引人,每種口味都有其特殊的風味,滿足不同人的口味喜好

紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕:食得的盆栽造型已經無得輸,紅蘿蔔🥕係脆脆糖霜,表層係Oreo餅碎扮泥,入面竟然係朱古力香滑慕斯,配上動感奶凍,好有層次感。

白桃梳打:
白桃梳打具有清爽、水果味濃郁的味道,結合了白桃的甜美和檸檬的酸爽。它是一種非常適合夏季的飲品,能夠帶來涼爽的口感和令人愉悅的口味體驗。

伯爵茶鮮奶咖啡:
伯爵茶味突出,咖啡的苦甜風味,營造出一種獨特而豐富的口感。伯爵茶的茶葉相結合,平衡了茶的苦味,使整個飲品更加柔和和順滑。

總結:
抵食嚐吃套餐 又再一次光顧
同朋友聚餐一流

#tungchung#嚐吃套餐#咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒#巴馬火腿卡邦尼年糕#炸雞拼盤#紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕#嚐吃套餐#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle