2022-07-10 2562 浏览
今日入Disney前同朋友去咗青衣Beans度食飽先入去玩🤣坐正係個大玻璃前面有光係幾靚嘅不過太陽都好勁下所以坐坐吓都開始有啲熱😅Earl Grey Latte -$32叫咗少甜,所以甜度對我嚟講還好Earl Grey味都岀同埋個漸層顏色做得幾好🤣-Blue Lemonade -$32 朋友叫嘅不過我就無試飲,因為驚好甜但呢個藍色好靚呀🥰-Americano 呢個唔係特飲所以唔洗特別加錢唔會太酸,都幾易入口黑松露薯條 -$28薯條份量都幾多而且感覺幾新鮮上到嚟重熱辣辣但黑松露醬就唔算好大黑松露味大蝦龍蝦汁意粉 -$142除咗有隻大大嘅蝦之外側邊重有細細粒嘅蝦肉細粒蝦肉更加鮮甜同彈牙😋意粉軟硬度適中黄金蟹肉意粉 -$86有個蟹蓋裝飾又幾特別蟹膏味都幾香而且中間混雜咗啲蟹肉口感豐富而且唔會過鹹😋焦糖香蕉早餐 -$88個蛋好滑又大份😝Waffles都外脆內軟焦糖香蕉就要襯快食如果唔係層焦糖溶咗就無咗脆脆個效果香草梳乎厘 -$58任性地要叫埋其實朋友好似已經想停手不過空氣感都幾強所以係成功食得晒嘅🤣自己就好鍾意食佢個層皮😋Just Mango -$28呢度啲蛋糕個造型都幾靚不過少甜而且芒果味唔
今日入Disney前
同朋友去咗青衣Beans度食飽先入去玩🤣
坐正係個大玻璃前面
有光係幾靚嘅
不過太陽都好勁下
所以坐坐吓都開始有啲熱😅

Earl Grey Latte -$32
叫咗少甜,所以甜度對我嚟講還好
Earl Grey味都岀
同埋個漸層顏色做得幾好🤣
Blue Lemonade -$32
朋友叫嘅
不過我就無試飲,因為驚好甜
但呢個藍色好靚呀🥰
Americano
呢個唔係特飲
所以唔洗特別加錢
唔會太酸,都幾易入口

黑松露薯條 -$28

而且芒果味唔算好勁
2022-06-27
  • 黃金蟹肉意大利粉
2022-06-30 248 浏览
比左兩次機會這間餐廳,服務態度依然繼續讓我失望食過其他分店,真係好鍾意beans嘅環境,食物質素。但係相比起其他分店,青衣城分店的員工們服務態度真的令我很失望。第一次visit (2022年5月):他們last order的安排實在令人苦惱。我和3位朋友大約於20:15左右到達,知道21:15 last order,但知道beans其他分店食物質素都不錯,而且去了一整日迪士尼,實在不想再走來走去揀餐廳,所以決定排隊等一等。排隊時,一直見店內有人結帳,也見到店員讓排在我們前面的顧客先睇menu/甚至直接落單。所以,覺得自己還有「機會」入座。排到20:45時候,店員突然走過來說:「last order 是21:15,所以廚房整唔切了,我們要截龍了。」然後請我們離開。我們都呆了,心想:「什麼?那麼為什麼不早一點跟我們說呢?為何排在前面的食客幾分鐘前可以落單,來到我們就要求我們離開呢?」最後,只好無奈地離開。只怪自己不了解餐廳的運作,竟然要客人等待半小時後離開。第二次visit(2022年6月):事隔一個月,再戰青衣城beans。幸好,今次終於可以入座,體驗餐廳的美食。可惜,我和3位同行朋友都
比左兩次機會這間餐廳,服務態度依然繼續讓我失望

第一次visit (2022年5月):

第二次visit(2022年6月):
事隔一個月,再戰青衣城beans。幸好,今次終於可以入座,體驗餐廳的美食。可惜,我和3位同行朋友都觀察到店員向我們翻白眼、發脾氣地斟水、無視我們舉手點餐等等。體驗實在可以用「難頂」兩字形容
所以無論食物多美味,都不會再來此分店!

實在令我太失望,驅使我第一次寫食評,希望能讓大家有「心理準備」
2022-06-23 266 浏览
今日遇到一位好服務員工winnie 招呼我們帶來愉快的午餐體驗。繁忙時間好難搵位,呢位員工好主動邀請我哋喺度食,而且留意到一個啱啱將會走嘅卡位俾我哋。忘記咗連落單都未有確認,有員工都溫馨提示我哋。食物嘅外觀都好好睇,所以我都好鍾意喺度打卡影相留念。當我嚟離開餐廳嘅時候,winnie都主動greeting 我哋。已經多次來吃的原因,真係坐喺度好舒服 (卡位)落地玻璃嘅幕牆,環境好好,食物有一定水準,滿意。價錢合適。多謝
多謝
2022-06-23
2022-06-19 231 浏览
🍴Ordered the shredded BBQ pork rib burger (with egg, chips, onions) and a small side salad🥗. Also had the sourdough with cheese, an sparkling American and a rose tea. The pulled pork burger 🍔 was nice and juicy, very well seasoned. A nice juicy patty for the bun. The salad was big enough (so would suggest not adding another side salad). Too filling for female if you add another side, in my opinion. ☕️ Rose tea was nice. They said they can refill the water for free in the menu.. but they were too

☕️ Rose tea was nice. They said they can refill the water for free in the menu.. but they were too busy so no one came to fill up the water. Coffee was decent. The staff was friendly.

😅Would have hoped they fry for chips for couples of seconds more. Slightly on the undercooked side. Will still go back to support this one. Been going to their Shatin branch for years, glad they opened a Tsing Yi one.
#chuchu食在青衣📍 Beans the Rambler 早排🐷食左9年嘅荃灣總店結業,beans真係陪伴住🐷長大,有好多回憶,但時移勢易,好彩嘅係開咗好多分店,但🐷覺得呢間分店冇荃灣咁正,希望可以keep到荃灣嘅水準!分享下,朋友次次幾飽都要加件cake,🐷一坐低就話唔要叫佢自己食,點知上甜品嘅時候係同🐷慶生,啱啱好過左4個月😂 真係要 #chuchu慶生推薦 係荃灣店嘅時候都慶過幾次,除左畫碟佢哋會寫張卡比你都幾有心思,不過佢今次畫碟寫錯左我個名🫠🤣 —————————————————————❣️ 黃金蟹肉意大利粉 $86賣相好好!蟹膏和咸蛋黃醬好多,撈得曬成碟!汁都好傑掛汁好好,有咸蛋味但蟹味就冇乜,蟹肉好多,鋪滿晒面,意粉軟硬適中.❣️ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $86🐷如果lunch黎就次次都食呢個,賣相仍然100分,成隻軟殼蟹比你,淨係軟殼蟹都值一半價錢,好大舊,外面炸到好脆!sauce係好濃嘅忌廉汁,有好多菇,又濃又香黑松露味,超掛汁,但食到尾真係會好濟.❣️Hoeny Lemon Set送嘅,平時一定飲咖啡或者special drink,不過嗰日🐷唔舒服,潤喉啲😚.❣️Amer
#chuchu食在青衣
📍 Beans the Rambler
❣️ 黃金蟹肉意大利粉 $86

❣️ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $86

❣️Hoeny Lemon
❣️Americano
都係正正常常

❣️ 紅桑子醬+雲呢拿吉士拿破崙 +$25
本身話唔食嘅🐷都食左幾啖,因為真係幾好食,每層酥皮都好脆,紅桑子醬能中和吉士嘅甜膩,係幾唔錯!

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:8/10
—————————————————————
🏡地址: Beans the Rambler (青衣)
青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號舖
👉🏻宜家開左好多分店
#chuchu食西餐
#chuchu食甜品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-05-18
午餐
庆祝纪念
生日
  • 黑松露軟殼蟹意粉
  • 黃金蟹肉意大利粉
2022-06-13 190 浏览
同友人係青衣城睇戲,當然唔好錯過beans啦,雖然都排隊半小時,但要食好西是要付出一點點的。 黑松露什菌意大利飯 $118未食已經聞到勁香松露味,意大利飯混入大晒菇菌及洋蔥,面上有芝士碎,啖啖香濃松露同芝士味,但多吃幾啖就有少許咸。 千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 $108薄餅分成四件,餅底脆卜卜,芝士同千島醬舖滿餅底,有拉絲效果,而且每小件都有蟹子同帆立貝,人人有份不用爭。薄餅製作需時,建議提早下單。 凍檸檬蜂蜜(跟餐)跟餐附送,味道正常。 荔枝玫瑰梳打 $32附主食點選其他飲品可減$8,荔枝玫瑰梳打不算太甜,味道清甜。

黑松露什菌意大利飯 $118
黑松露什菌意大利飯

千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 $108
千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅

凍檸檬蜂蜜(跟餐)
跟餐附送,味道正常。

荔枝玫瑰梳打 $32
荔枝玫瑰梳打

2022-06-02
千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅
2022-06-12 148 浏览
Had dinner at Beans the Rambler in Maritime Square 2 in Tsing Yi. Ordered the soft shell crab spaghetti and the pulled pork burger as mains. Food was tasty, well presented and portions generous. Very good service. Also thumbs up to the manager Cyrus who rectified a small issue we flagged on the spot. Nice gem in Maritime Square 2, highly recommend.
2022-06-11
  • soft-shell crab black truffle spaghetti
2022-06-11 163 浏览
.📍Beans the Ramble📍#饅頭去青衣 #饅頭食在家中 #饅頭食西餐------------------------------1️⃣ 黃金蟹肉意大利粉 ($79)估唔到外賣都係成隻蟹殼送上比我,蟹殼底下係份量適中嘅蟹肉絲、蟹膏同起沙嘅鹹蛋黃碎,仲夾雜少少野菌同洋蔥,不過蟹膏鮮味同鹹蛋黃嘅香氣都冇我想像中咁濃郁,加上忌廉質地偏稀,味道同樣好淡,幾乎冇乜鹹味,重口味人士,例如我,就未必咁鐘意。◾評分:7.0/10------------------------------2️⃣ 黑松露醬薯條 (跟餐+$25)薯仔粗幼程度適中,份量都唔算少,因為外賣關係食嗰陣時口感偏淋,帶點薯仔本身嘅爽脆口感;薯條自身調味唔會過鹹,點黑松露醬就啱啱好;黑松露香氣頗突出,同mayonnaise嘅甜酸味配合得幾好,份量亦充足,唔怕食到冇味嘅薯條,成份食完都好飽肚。◾評分:7.3/10------------------------------3️⃣ 是日龍蝦湯 (跟餐+$8)鹹度調節上還可以,略嫌蝦肉太少,鮮味欠奉。◾評分:6.5/10------------------------------🔸整體評分:6
1️⃣ 黃金蟹肉意大利粉 ($79)
◾評分:7.0/10
2️⃣ 黑松露醬薯條 (跟餐+$25)
◾評分:7.3/10
3️⃣ 是日龍蝦湯 (跟餐+$8)
鹹度調節上還可以,略嫌蝦肉太少,鮮味欠奉。
◾評分:6.5/10
🔸整體評分:6.9/10
🔸小編回頭率:6/10
外卖自取
2022-06-09 2055 浏览
這間Cafe 一直人氣高企,荃灣店結業後,特意到青衣城的分店試吃,可惜並沒有傳說中令人為之驚嘆位置沒有很舒服,但比荃灣店的寛廠,窗邊的位置看出去便是青衣城平台小花園,而如果沒有下雨的話,更可看到青衣北橋平日有午餐和下午茶提供午餐跟餐可加$28有她們聞名的自家整蛋糕其他甜品菜單店舖是自助下單不得不提的是她們的甜品,她們最開始出名也是因為她們的蛋糕做得不錯,可惜這次的體驗卻沒有令人回味—抹茶卷蛋蛋糕質地口感是濕濕淋淋,很重感覺,沒有很軟綿蓬鬆,輕盈軟熟的感覺似是放在雪櫃太耐,濕氣令整個卷蛋比較黏口而中間抹茶忌廉的抹茶味不太明顯,忌廉也不夠順滑紅豆煮得夠淋,但也昰沒有紅豆味,且偏甜中間有粒透明的東西,本來以為是麻糬之類的東西怎料咬下去是大菜糕的口感,實實的的整體而言,個人覺得和便利店/某日式連鎖包店的急凍抹茶蛋捲水準不相伯仲但價錢卻可省不半以上另一件蛋糕本來是點了芝士蛋糕,但到上菜時,店員則表示已賣完所以轉了朱古力蛋糕,其實這個應該不叫蛋糕,因為中間並沒有蛋糕(menu上寫的成份描述有「朱古力蛋糕」)「蛋糕」中間的朱古力醬加了點朱古力脆脆和榛子粒,增加了整體的口感,加上朱古力醬不是太甜,有點
這間Cafe 一直人氣高企,荃灣店結業後,
特意到青衣城的分店試吃,可惜並沒有傳說中令人為之驚嘆
位置沒有很舒服,但比荃灣店的寛廠,
窗邊的位置看出去便是青衣城平台小花園,
而如果沒有下雨的話,更可看到青衣北橋
平日有午餐和下午茶提供
午餐跟餐可加$28有她們聞名的自家整蛋糕
其他甜品菜單
店舖是自助下單
—抹茶卷蛋
卷。山政小山園
似是放在雪櫃太耐,濕氣令整個卷蛋比較黏口
而中間抹茶忌廉的抹茶味不太明顯,
忌廉也不夠順滑
紅豆煮得夠淋,但也昰沒有紅豆味,且偏甜
中間有粒透明的東西,本來以為是麻糬之類的東西
怎料咬下去是大菜糕的口感,實實的的
但價錢卻可省不半以上

另一件蛋糕本來是點了芝士蛋糕,但到上菜時,店員則表示已賣完
72% Chocolate Mousse
72% Chocolate Mousse
加上朱古力醬不是太甜,有點兒朱古力的清澀,平衡了朱古力慕絲的甜
只是「蛋糕」的主體,即是慕絲部分不夠順滑,而且空氣感較重
黃金蟹肉意大利粉$86
Spaghetti with Crab and Salted Egg Yolk
蟹膏和咸蛋黃醬是多的,足夠拌勻整碟意大利粉之餘,
也很夠稠,可以掛汁
醬料味道方面,咸蛋味有,但未及忌廉/奶味香濃,
蟹味也欠奉,蟹肉在拌勻後更加是不見踪影
但意粉是處理得不錯,軟硬適中
Honey with Lemon
Honey with Lemon
跟餐免費,蜜糖很重,很甜
蓋過檸檬味
Shredded BBQ Pork Rib Burger $92
Shredded BBQ Pork Rib Burger
雖然外觀而言,打卡很不錯,
但是店家似乎沒有考慮顧客進食的方便度
煎蛋的蛋黃半熟狀態,外邊也煎得非常香脆
蕃茄也很新鮮多汁,不會很酸
手撕豬肉是豬仔骨肉,份量很澎湃,肉質不會很嚡
可惜有一陣羶味,味道上只有甜味
不過與伴碟非常新鮮的洋蔥配來吃,可以辟走羶味
薯條也有點心思,不會很油,也有薯味
伯爵茶Latte
跟餐加$32
伯爵茶Latte
正常,奶味出,但茶味不太濃
因為跟餐的飲品不太夠,所以另點了一壺茶

题外话/补充资料: 芝士蛋糕那一點是令有點失望,因為我們一早已下單,並要求餐後上,但餐後要上菜時,店員才表示已售罄 問題是店員是否沒有為我們預留??
2022-06-07
2022-05-31 284 浏览
🧡港女打卡tea☕️次次都勁多人排隊, 難得5點經過無乜人, 緊係想brain refresh 下💆🏻‍♀️卷.山政小山園 $42(以上乘製茶工藝做出A級評定之抹茶卷蛋)🧡• 港女我表示很滿意! 抹茶Cream +抹茶蛋卷+紅豆 係perfect match! 唔可以無左大家架😍件野好soft, cream 唔漏呀Say "Cheese" $42檸檬芝士慕斯.焗美式芝士蛋糕• 濃濃芝士, 仲有檸檬肉喺裏面, 酸酸甜甜咁~ 成個口腔好fresh! Iced Earl Gery Lattee凍伯爵茶拿鐵$42• 啖啖伯爵拿鐵味😍成單野好chillIced hazelnut latte 凍榛子拿鐵 $42·一啖cake 一啖latte呢個假期會唔會好過份😂📍 Shop 222, 2/F, Maritime Square II, 33 Tsing King Road, Tsing Yi______________________________#beans #beanstherambler #香港美食 #港女下午茶 #港女生活 #嘆咖啡 #抹茶 #抹茶控
🧡港女打卡tea☕️

卷.山政小山園 $42
(以上乘製茶工藝做出A級評定之抹茶卷蛋)

Say "Cheese" $42

#嘆咖啡 #抹茶 #抹茶控
2022-05-31 152 浏览
🧡港女打卡tea☕️

卷.山政小山園 $42
(以上乘製茶工藝做出A級評定之抹茶卷蛋)

Say "Cheese" $42

#beans #beanstherambler
#香港美食 #港女下午茶 #港女生活
#嘆咖啡 #抹茶 #抹茶控
2022-05-31 262 浏览
Beans The Rambler (青衣) 準備送朋友機,就搵個近機場既地方食野。朋友拖住2個喼,職員好好咁俾佢放係門口位,仲咁岩安排係最入面既窗位,私隱度高,講大聲咗啲都唔怕😆😆雖然話係係最入面,但係有需要時職員都好快過到嚟,仲會主動幫我地加水,俾新碟我地食甜品😙,服務好好👍🏻👍🏻。我地叫既野食都好快到,係pizza等得耐啲。 用餐時間90分鐘⏳,同埋有加一。 🍴軟殼蟹意粉 ($118)粉量足夠,好香黑松露味,軟殼蟹好脆,值得一試🤩 😋😋😋😋😋🍴溫泉蛋肉醬長通粉 ($102)粉量都多,個醬有少少酸🤏🏻😋😋😋😋🍴帆立貝Pizza有好多材料,有帆立貝、蟹子、洋蔥、菇、千島醬,原先就已經切開咗4塊🙆‍♀️ 😋😋😋😋🍴開心果pizza係素食pizza🌱,有啲碎開心果粒係上面, 原本個pizza都係甜甜地,落咗蜜糖之後就更加甜🍯😋😋😋 🍴黑松露醬薯條(加配價$28)黑松露醬好香,一開始食好脆,過咗一陣之後𓺉咗啲,不過都唔大影響,值得一試呀👍🏻👍🏻😋😋😋😋😋🍴Oreo麻糬流心吐司($68)上到嚟吐司仲係暖,份量足夠,麻糬煙韌,好食!😋😋😋😋😋
Beans The Rambler (青衣)

🍴軟殼蟹意粉 ($118)
粉量足夠,好香黑松露味,軟殼蟹好脆,值得一試🤩

😋😋😋😋😋

🍴溫泉蛋肉醬長通粉 ($102)
粉量都多,個醬有少少酸🤏🏻

😋😋😋😋

🍴帆立貝Pizza
😋😋😋😋

🍴開心果pizza
😋😋😋

🍴黑松露醬薯條(加配價$28)

😋😋😋😋😋

🍴Oreo麻糬流心吐司($68)
上到嚟吐司仲係暖,份量足夠,麻糬煙韌,好食!

2022-05-28
2022-05-25 269 浏览
今日平日,難得放假,沒有食lunch,決定來吃Beans下午茶。雖然今日是閒日,但係嚟到都係要排隊等一陣。我shopping買咗好多嘢,好重,我問帶位嘅小姐,我兩位,而暫時得我一個到咗,請問我是否可以入座,佢話冇問題呀,不過溫馨提示用餐時間係90分鐘。我都話冇問題,因為攞住嘅嘢實在太重啦。然後佢好緊張同埋積極咁樣話哎呀,你啲嘢放低喺度先啦,唔好攞住咁辛苦。然後就好順利咁安排我入座,仲想幫我攞啲嘢去位,我唔好意思俾佢幫。佢嘅服務真係冇得頂,呢個服務員叫做Winnie(我係特登臨走嘅時候睇吓佢個名牌嘅,佢着住黑色衫T恤)。其他服務員整體都好有禮貌,很好。👍🏻佢嘅下午茶餐牌好似冇乜點變化,不過都無所謂,因為我最愛就係食佢嘅單邊雞翼,啲薯條剛剛炸起又香又脆又熱。當然唔少得要點我最喜歡嘅泡沫綠茶。佢嘅賣相真係好靚,見到已經賞心悅目。因為沒有食午餐的關係,所以另外再點一個蛋糕,心思思,揀咗一個芒果味的蛋糕。估唔到上菜嘅時候,形狀都係芒果形狀。少少酸甜,配搭得好好。雖然用餐時間只係90分鐘,不過我夠時間和朋友聊天,等朋友嚟嘅時候亦都自己睇咗一陣書,很舒服,得chill。😌

2022-05-20 210 浏览
焦糖單骨雞翼配薯條($62),雞翼香脆,配埋蜜糖食都唔係好甜。薯條都是脆身的。另外仲有沙律菜。荔枝玫瑰花茶(包$40以下飲品),清淡荔枝味。(好似可以refill,但飲一壺都已經好夠了)餐廳環境十分光猛,空間感十足,而且景觀開揚,坐得好舒服。

餐廳環境十分光猛,空間感十足,而且景觀開揚,坐得好舒服。
焦糖單骨雞翼配薯條
2022-05-17 863 浏览
味道唔錯嘅西式餐廳🤍-💛黃色商家-🦀青咖喱軟殼蟹意大利飯 ($128)青咖喱味道微辣,食落幾香椰奶味,味道幾豐富同夠濃,意大利飯熟度啱啱好,質地係傳統意大利飯口感,唔會過淋或過硬~軟殻蟹炸得夠脆,青咖喱中和咗炸物嘅油膩感,汁都夠多,個配搭認真唔錯😋-🦞香煎大蝦龍蝦汁意粉 ($142)意粉聞落好香,但食落冇好濃嘅龍蝦味,個人覺得龍蝦味可以再濃厚啲,意粉軟硬適中,至於大蝦就唔算好大,同埋口感偏淋,爽啲會好食好多~配菜都一樣偏淋身🤔-🍞Oreo麻糬流心吐司 ($68)吐司夠外脆內軟,份量都幾多,同面頭奶味夠濃嘅雪糕加埋Oreo真係好夾🥰麻糬都好煙韌,食到後面偏甜,不過都唔會好漏,幾滿足嘅一款甜品~-🍟黑松露醬薯條 (+$28)薯條好熱,不過唔脆🥲個黑松露醬夠濃同夠厚!-🫖黑糖薑母茶 (跟餐)好濃薑味,唔算好甜,飲落幾暖胃,個人覺得唔錯~-呢間餐廳有好多分店,環境唔錯,坐位都幾舒服同闊落,服務都好細心,上菜速度快,同埋都多人排,所以如果要食記住訂位~味道方面都尚算唔錯,小編會私心想試多幾款🥰-味道 8/10服務 8/10環境 8/10回頭率 8/10總評 8/10🥰🤍人均消費 $95💰-📍Be
味道唔錯嘅西式餐廳🤍
💛黃色商家
🦀青咖喱軟殼蟹意大利飯 ($128)
🦞香煎大蝦龍蝦汁意粉 ($142)
🍞Oreo麻糬流心吐司 ($68)
🍟黑松露醬薯條 (+$28)
薯條好熱,不過唔脆🥲個黑松露醬夠濃同夠厚!
🫖黑糖薑母茶 (跟餐)
好濃薑味,唔算好甜,飲落幾暖胃,個人覺得唔錯~
味道 8/10
將軍澳唐賢街9號Popcorn商場一樓F95號舖
大埔安邦路9號大埔超級城地區地下670A至671A號舖
將軍澳重華路8號東港城一樓105號舖
馬鞍山西沙路608號馬鞍山廣場3樓337號舖
屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG層UG42號舖)

#米食青衣 #米食沙田 #米食九龍灣 #米食將軍澳 #米食大埔 #米食坑口 #米食馬鞍山 #米食屯門 #米食西餐 #米食cafe #米食甜品