2023-09-12
🎈 建議場合:#掃街小食👤 建議人數:只設外賣💸 人均消費:<$50【2個人食咗啲咩?】- 卡脆卡脆系列(蛋奶沙司味)$24- 酥皮系列(蛋奶沙司味)$19⭐⭐⭐「回憶總是美好的 現實總是殘酷的」細細個嗰陣成日食Beard Papa‘s嘅 cream puff,我記得個陣嘅cream puff個皮好鬆脆、乾身,漲卜卜嘅。充滿空氣感嘅外殼承載住入面有重量,濃郁得黎又唔會好甜,滿滿雲尼拿籽香嘅cream。不過依家啲cream越黎越少,而個puff都無以前咁好食,總結黎講中規中矩,有時候口痕個陣或者會買翻個做甜品食,貪佢夠方便。至於個卡脆卡脆系列,真係唔好試,我就係貪得意試吓,點知伏左。佢啲果仁脆脆根本唔脆,係硬,係好硬。個酥皮又淋又薄,完全無酥皮應該要有嘅口感。個cream就同普通酥皮系列係同一個味道,都係中規中矩。下次如果大家食Beard Papa‘s,建議都係食返啲經典嘅系列會穩陣啲。📍Beard Papa’s
👤 建議人數:只設外賣
💸 人均消費:<$50
【2個人食咗啲咩?】
- 卡脆卡脆系列(蛋奶沙司味)$24
- 酥皮系列(蛋奶沙司味)$19
⭐⭐⭐「回憶總是美好的 現實總是殘酷的」
📍Beard Papa’s