🎈 建議場合:#掃街小食👤 建議人數:只設外賣💸 人均消費:<$50【2個人食咗啲咩?】- 卡脆卡脆系列(蛋奶沙司味)$24- 酥皮系列(蛋奶沙司味)$19⭐⭐⭐「回憶總是美好的 現實總是殘酷的」細細個嗰陣成日食Beard Papa‘s嘅 cream puff,我記得個陣嘅cream puff個皮好鬆脆、乾身,漲卜卜嘅。充滿空氣感嘅外殼承載住入面有重量,濃郁得黎又唔會好甜,滿滿雲尼拿籽香嘅cream。不過依家啲cream越黎越少,而個puff都無以前咁好食,總結黎講中規中矩,有時候口痕個陣或者會買翻個做甜品食,貪佢夠方便。至於個卡脆卡脆系列,真係唔好試,我就係貪得意試吓,點知伏左。佢啲果仁脆脆根本唔脆,係硬,係好硬。個酥皮又淋又薄,完全無酥皮應該要有嘅口感。個cream就同普通酥皮系列係同一個味道,都係中規中矩。下次如果大家食Beard Papa‘s,建議都係食返啲經典嘅系列會穩陣啲。📍Beard Papa’s
🎈 建議場合:#掃街小食
👤 建議人數:只設外賣
💸 人均消費:<$50

【2個人食咗啲咩?】

- 卡脆卡脆系列(蛋奶沙司味)$24
- 酥皮系列(蛋奶沙司味)$19

⭐⭐⭐「回憶總是美好的 現實總是殘酷的」

📍Beard Papa’s
2022-01-15 801 浏览
原味泡芙 ($113/6)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧賣相方面,買六個裝會用紙盒代為包裝,整齊之餘亦不必擔心泡芙被壓爛。泡芙大小劃一,大概一個拳頭左右大小,外表香脆可口,色澤金黃,內裡吉士忌廉滿滿,非常吸引。味道方面,泡芙外皮口感外脆內嫩,不會過乾過硬。吉士忌廉餡香滑厚身有蛋香,甜度適中,跟外層脆皮比例合適,不會過多過膩。外賣等候時間:🐧🐧🐧🐧🐧平日上午購入不需輪候,由下單到取貨約需5分鐘。🐧❤️結語:性價比高泡芙,高度推薦。
原味泡芙
原味泡芙 ($113/6)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

原味泡芙

味道方面,泡芙外皮口感外脆內嫩,不會過乾過硬。

外賣等候時間:🐧🐧🐧🐧🐧

平日上午購入不需輪候,由下單到取貨約需5分鐘。

🐧❤️結語:性價比高泡芙,高度推薦。

2022-01-14
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2021-06-27 536 浏览
行完康怡aeon 見到beard papa 冇咩人排隊即刻走去買puff, 平時假日條隊係長到轉彎的!對上一次食已經係佢的綠茶cream puff, 原來綠茶係季節限定,而家係出melon 味,另外仲有蘋果批。今次先試蘋果批味,cream 係original 口味,好香好滑,我仲食到有3舊大大舊蘋果,好甜,overall 推介!

2021-01-15 570 浏览
星期三去Aeon買特價嘢,咁啱見到泡芙店有特價$42兩個泡芙、$38兩個蘋果批,於是就買左佢新出嘅蜜糖牛油味泡芙同兩個蘋果批黎試下啦。蜜糖牛油皮士多啤梨餡泡芙本來以為蜜糖牛油係餡料,點知原來係外皮嘅味道🤣。蜜糖牛油皮脆脆甜甜,食落有啲似拖肥糖,相比之下蜜糖味會蓋過啲牛油味,有啲可惜。餡料可以揀吉士、朱古力或者士多啤梨味,我地就揀左期間限定嘅士多啤梨味。啲Cream有少少果肉碎,食落偏甜但唔會太膩,有啲似食緊士多啤梨雪糕,作為一個小甜品都唔錯。蘋果吉士批蘋果批可以揀吉士或者朱古力餡,今次我地就揀左吉士味。一切落去嗰下啲吉士餡爆出黎,cream好多但唔會太甜膩,食落都幾香蘋果味,而且啖啖都有蘋果粒,值得一試。買嘅時候都唔算多人,而且佢哋手腳好快幾合拍,一個負責收銀,另一個負責準備泡芙,所以唔洗等好耐就拎到。

蜜糖牛油皮士多啤梨餡泡芙

蘋果吉士批
蘋果批可以揀吉士或者朱古力餡,今次我地就揀左吉士味
。一切落去嗰下啲吉士餡爆出黎

• 蘋果吉士批
我不是甜食愛好者,而且我很怕太甜的奶油跟幕斯今日午餐只吃少許,絕對有quota試試日本著名泡芙店beard papa's,它選用日本雞蛋,馬達加斯加產之天然香草荳,上乘的牛奶,全人手調配而成!試試kaze kaze 椰子香味口感外脆內滑~甜而不膩~它不濃郁又不膩的卡士達醬還有酥脆的外皮真的很好吃
我不是甜食愛好者,而且我很怕太甜的奶油跟幕斯

試試kaze kaze 椰子香味
口感外脆內滑~甜而不膩~它不濃郁又不膩的卡士達醬
還有酥脆的外皮
真的很好吃

2020-09-11
2020-09-01 333 浏览
Beard Papa's 蘋果香草吉士批 ($42兩件).Beard Papa's 絕對是香港最容易買到泡芙的店之一而且每次經過不同的分店也看到不少人買它除了賣泡芙 吉士棒外最近它也主推蘋果批蘋果批外皮算酥脆 內裡的蘋果偏甜,有點像金寶批那種甜度蘋果不算多 質地偏“淋”反而它的吉士很不錯啊 非常滑跟蘋果批超搭果然是做泡芙的店 👍🏻👍🏻👍🏻個人覺得以它的價錢來說是值得的
Beard Papa's 蘋果香草吉士批 ($42兩件)
Beard Papa's 絕對是香港最容易買到泡芙的店之一
而且每次經過不同的分店也看到不少人買
它除了賣泡芙 吉士棒外
最近它也主推蘋果批

蘋果批外皮算酥脆
內裡的蘋果偏甜,有點像金寶批那種甜度
蘋果不算多 質地偏“淋”
反而它的吉士很不錯啊 非常滑
跟蘋果批超搭
果然是做泡芙的店 👍🏻👍🏻👍🏻
個人覺得以它的價錢來說是值得的
香草吉士蘋果批
5 分钟 (外卖自取)
香草吉士蘋果批
2020-08-23 120 浏览
Japanese puff is definitely one of my favourite desserts of all time! My favourite part of Beard Papa is that you can see the process of squeezing cream into the puff and adding icing sugar on top of the puffright in front of you. The puff, which is crunch yet soft inside, comes perfect with the cream. This time I chose the original flavour, which gave a strong milk flavour. Sometimes, there is new and special flavour, so do check it regularly.
外卖自取
2020-04-04 231 浏览
食包飯行下超市,見到Bread papa’s 做緊白色情人節promotion~香草吉士軟雪糕買一送一($29)二話不說就走上去買左,好彩今日唔係自己一個人食飯,如果唔係呢杯雪糕我就食唔到喇雖然而家出街戴住口罩好唔方便食野,但無阻我要食到呢杯雪糕既。真係好,好濃厚既雪糕、吉士味就唔係好食得出,但一定係超班既脆筒又唔會淋曬,仲係脆仆仆既,呢樣值得一讚因為好多時食軟雪糕店家既脆筒都係淋,呢樣野Bread papa’s 就keep得好好。呢個飯後甜品真係令到今晚錦上添花

雖然而家出街戴住口罩好唔方便食野,但無阻我要食到呢杯雪糕既
。真係好
,好濃厚既雪糕、吉士味就唔係好食得出,但一定係超班既
脆筒又唔會淋曬,仲係脆仆仆既,呢樣值得一讚
因為好多時食軟雪糕店家既脆筒都係淋
,呢樣野Bread papa’s 就keep得好好。

呢個飯後甜品真係令到今晚錦上添花
香草吉士軟雪糕
2020-03-06
$29 (其他)
香草吉士軟雪糕
2019-11-03 279 浏览
呢間分店終於開張啦趁住AEON吉日有優惠,買左六個原味返屋企。我最鍾意原味,覺得最夾,又creamy又唔會好甜,下午茶點心必食依家開左分店,就隨時都可以去買黎嘆下啦~佢仲有個太古限定既香草吉士軟雪糕,下次一定會試。
呢間分店終於開張啦

依家開左分店,就隨時都可以去買黎嘆下啦~
佢仲有個太古限定既香草吉士軟雪糕,下次一定會試。
2019-11-03
新開張期內有好多優惠,包括買五送一、指定口味(如:曲奇set、香草吉士蘋果批)$40/2個、有特價既限定口味嘅雪糕!今次肥仔波同老婆買左朱古力外脆曲奇味($25)同原味脆皮($19)puff ,外層好脆,又多醬,好正呀!唯一嘅不足係,如果個醬凍d嘅話,口感會更上一層樓!🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺 🔺🔺🔺🔺🔺🔺肥仔波指數:4/5分

肥仔波指數:4/5分