觀塘區搵食 Openrice見到呢間個feel幾正 🤗同朋友前後腳到餐廳等緊朋友嘅時間 有個魔術師行過嚟表演🎭原來逢星期三晚 就會有幾個魔術師係現場 周圍同客人玩魔術🪄 環境氣氛好舒服 好chill🥰📋餐牌會標明每款食物嘅卡路里+蛋白質含量好岩啲keep fit / 增肌嘅朋友但膚淺嘅我都係選揀圖🫣🤭😂🥪Mood Day Breakfast 所有人都岩食嘅全日早餐 每樣少少 堆砌出一大碟🥰特別讚嘅係酸種麵包🥖 個邊烘到勁脆 超好咬口😋🍝鮮帶子牛油果羅勒醬意粉個牛油果切得勁靚📸超多羅勒醬 掛哂係意粉😍好味到停唔到🥞Dutch Baby Pancake With Cranberry Jam超香蛋味 有厚度 配埋生果同果醬 超好味😋🍵Pineapple Oolong原壺上 淡淡菠蘿香氣 香噴噴☕️Chocolate Cream濃 香 唔會太甜👍🏻女孩子都會喜歡💕食飯中途 魔術師仲會有個大型表演♾️可以近距離免費睇魔術 絕對值回票價☺️☺️另外 等緊野食 等緊埋單 魔術師🧙都會過嚟表演make sure全晚都唔會有dead air舒服到餐飯食左兩個半鐘😂😆bookmarked 下次gathering
觀塘區搵食 Openrice見到呢間個feel幾正 🤗

Mood Day Breakfast
鮮帶子牛油果羅勒醬意粉
Chocolate Cream
2024-10-18 358 浏览
今日同朋友去觀塘行街經過想試呢間餐,環境好精緻裝飾佈置好靚。餐單都十分多選擇,而且仲有標籤埋營養,十分適合關注健康及健身人士。Tomato Risotto Balls意大利燴飯製成酥脆可口的炸球,外皮酥脆,沾上酸甜的蕃茄醬,內餡綿密濕潤,每一口都爆發出番茄的鮮美與米飯的香氣。Fresh Scallops And Avocado Pesto Spaghetti青醬採用了成熟的牛油果,增添了義大利麵的細膩質地。意麵煮得恰到好處,充分吸收了青醬的香氣,味道濃郁而不失清新。酪梨的奶油質感讓這道餐點更加滑順柔和,每一口都充滿了香草與堅果的氣息,整體感覺更加健康而不油膩。

Tomato Risotto Balls

2024-10-18 291 浏览
Cafe環境走清新木系風餐牌菜式由有註冊營養師及健身教練共同設計每項菜式都標誌着營養標籤可按個人實際需要選擇 健康得來又美味星期六到訪更發現有駐場live band呢 ⍢牛板腱配薯菜 $200火候掌握得剛好 入口柔軟有咬口牛肉香氣濃郁 蘸上合桃醬更惹味薯蓉雖作為伴菜 但同樣出色入口綿滑 讓人一口接一口三文魚丼 $200是一款偏向日西式的三文魚丼除了有香口的三文魚外還有滿滿的豆 蕃茄仔 藍莓及蟹籽等攪拌後一起吃 口感非常多層次整體亦清新輕盈 健康美味之選營養奶昔$55/each分別點了青松林絲及微光晨㬢青松林絲充滿牛油果及香蕉味亦嚐到淡淡清新的椰子水而微光晨㬢則是由菠蘿 芒果及燕麥奶組成口感相對比較濃淍 兩者各有功效 都很好喝⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5⧐Bischofia by Mood📍觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
Cafe環境走清新木系風

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5

Bischofia by Mood
📍觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
2024-10-07 415 浏览
今日同朋友做完運動想食得健康啲,所以朋友就帶咗我嚟呢度Dinner啦。呢間餐廳坐位舒適,環境靚✨而且有埋Live band🎶,氣氛仲好好添,一邊聽住歌一邊食飯加咗唔少分。而食物方面,呢間餐廳好貼心咁喺menu標注埋食物嘅營養素📋,對注重均衡飲食/keep fit/增肌人士等都好friendly!最後我哋叫咗兩個主食:一個係牛柳粒椰菜花飯,另一個係豬鞍意粉。牛柳粒椰菜花飯有驚喜,牛柳個汁調得好好味,椰菜花飯唔會煮得過濕,份量剛剛好,冇碳水🍚得嚟但係又夠飽。豬鞍外層微微焦香,內裡肉質依然保持嫩滑~配埋意粉營養均衡🍝!飲品方面叫咗杯Cold Brew同埋Hojicha Skim Latte。Cold Brew味道Fruity🍒,淡啖嘅咖啡香味但唔會太苦,啱哂我嘅口味。Hojicha Latte亦都唔錯,口感柔滑,用咗skim milk🥛奶味唔會太重,仲飲到焙茶本身嘅茶味🍵。食完呢間餐廳先發現Keep fit 都可以有好多唔同嘅食物可以選擇,而且仲好好味添,唔使成日都係屋企食水煮餐同埋食雞胸肉🐔。

2024-10-07 303 浏览
今日跟朋友嚟到觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖嘅Bischofia by Mood 食晚飯,一嚟到坐低揀咗嘢食後,就有魔術師嚟魔術表演,做咗幾個簡單嘅啤牌魔術表演後,嘢食就上枱啦。之後發現原來呢間餐廳仲有現場音樂表演,仲有得點歌添。佢哋嘅飲品幾特別,我哋叫咗一杯Earl grey dirty ,茶味香濃,再嚟一杯四季檸檬茶,有清新花香味。店員介紹佢哋有廚師發板,佢話會比較特別。我哋又唔想唸食乜就點咗。到咗個西班牙豬安黑松露蘑菇意粉,肉嫩多汁,好香黑松露味,份量亦都幾大,連骨肉幫你切好再上,方便食用跟住再嚟一個南瓜海鮮意大利燴飯,裡面有大蝦,三文魚同蜆,份量都好夠大。餐廳裡面氣氛非常好,設計亦很摩登,很適合節日慶祝活動。
一嚟到坐低揀咗嘢食後,就有魔術師嚟魔術表演,
再嚟一杯四季檸檬茶,有清新花香味。

餐廳裡面氣氛非常好,設計亦很摩登,很適合節日慶祝活動。
2024-10-06 358 浏览
今次介紹呢間Cafe專注於提供新鮮、營養豐富的餐點,致力於讓每位食客都能享受到健康與美味的完美結合👍店內環境明亮舒適,綠意盎然,讓人感受到自然的氛圍。菜單上精心設計的每一道菜品都注重低油、低糖的烹調方式,適合追求健康生活的客人🥰無論是輕食、主菜還是飲品,這裡都能滿足你對健康飲食的需求🙌Seafood Cauliflower Rice in Spicy Tomato Sauce這道海鮮花椰菜飯以新鮮的海鮮為主角,搭配香濃的辣番茄醬,讓整道菜色香味俱全。花椰菜飯的口感輕盈,富含纖維,與海鮮的鮮美相得益彰,辣番茄醬的微辣則為菜品增添了層次感。這道菜不僅美味,還充滿了營養,是健康飲食的絕佳選擇😻😻New Zealand Beef Tenderloin with Mashed Potato這道新西蘭牛肉好嫩,搭配馬鈴薯泥,肉質鮮嫩多汁,經過精心烹調,保留了牛肉的原汁原味。馬鈴薯泥滑順細膩,與牛肉的豐富口感形成完美的搭配。這道菜不僅滿足了味蕾,還提供了豐富的蛋白質,是一頓營養均衡的主菜😋Matcha Soy Latte這款抹茶豆漿拿鐵以優質的抹茶粉和香濃的豆漿製作而成,色澤誘人,香氣撲鼻。抹茶的清

Matcha Soy Latte
這款抹茶豆漿拿鐵以優質的抹茶粉和香濃的豆漿製作而成,色澤誘人,香氣撲鼻。抹茶的清香與豆漿的滑順相互融合,口感醇厚,既能提神又不會過於油膩,適合喜愛健康飲品的食客。這款飲品不僅美味,還富含抗氧化成分,是一個理想的選擇❤️上面的字母亦很有意思,非常適合打卡✌️

Moonrise
這道Moonrise是一款創意十足的甜品,以新鮮雜莓、健康穀物同其他天然食材製作而成。每一口都能感受到食材的天然甜味與清新口感,讓人享受到健康與美味的完美結合,適合作為用餐後的完美收尾🥰

📍Bischofia by Mood (觀塘)
觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖

#健康飲食 #均衡飲食 #營養餐廳 #營養餐廳推薦 #美食推介 #keepfit #性價比高 #愛美人士 #牛頭角美食 #觀塘美食 #人氣Cafe #coffee #relax #Yummy #cake #bischofiabymood
2024-09-30
  • Seafood Cauliflower Rice in Spicy Tomato Sauce
  • Matcha Soy Latte
2024-10-04 276 浏览
今日一位做開健身嘅朋友約我食飯,約咗喺觀塘嘅一間西餐廳,本身以為佢今日係cheat day,點知原來呢間西餐廳係好適合做開健身嘅朋友嚟食,每種食物有標示卡路里之外,食物亦都非常健康同好味,環境一流,不妨嚟試吓🍊和風柚子三文魚蒟蒻冷麵 $118 夏日炎炎,想食啲凍凍地嘅嘢,就叫咗呢一個和風柚子三文魚蒟蒻冷麵,清新嘅柚子配上新鮮嘅三文魚,味道好清新,蒟蒻麵吸收晒柚子同三文魚嘅鮮味,令人食得好享受🥩香煎紐西蘭牛柳配薯蓉 $208 紐西蘭牛柳煎得恰到好處,除咗肉汁相當多,肉質亦都好軟腍,牛肉味非常濃郁,而且有滿滿嘅沙律菜同埋薯蓉,能夠吸收足夠嘅蛋白質之餘,亦都有足夠嘅纖維素,同埋夠晒飽肚,係健康之選🍹Scarlet,Moonrise $55 兩杯都係營養奶昔,都係由新鮮嘅生果整成,Scarlet就係有士多啤梨、車厘茄、香蕉同埋燕麥奶整成,至於Moonrise就係有黑莓、藍莓、士多啤梨同埋脫脂奶整成,兩杯飲品顏色都好吸引,好健康之餘,味道亦到一流📍觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖 - Bischofia by Mood

Bischofia by Mood 🍽️傍晚同朋友去這間餐廳食飯慶生,一入餐廳就聽到歌手現場演唱,環境環境設計有情調🌹💖適合朋友聚餐或者約會✨Yuzu Salmon With Konjac Noodles ($118)煙燻三文魚搭配清新嘅柚子醬,味道十分清爽,konjac麵口感特別🐟Crab Meat Cherry Shrimp with Spicy Tomato Vermicelli ($158)蝦肉蕃茄蒟蒻粉,十分開胃,味道清新,蟹肉鮮甜,辣味適中,唔會太過刺激🦀🍅Crab And Avocado Tartare ($128)塔塔好清新,蟹肉同牛油果嘅配搭非常完美,味道輕盈又不失豐富感🥑🦀New Zealand Beef Tenderloin with Mashed Potato ($178)牛柳7成熟剛剛好,肉質嫩滑,配上香濃嘅薯蓉,很滿足🥩Stardust Smooth ($55)飲品方面,呢杯Stardust Smooth清新又好飲,乳酪質地🍦Chocolate Lava Cake with Ice Cream ($78)巧克力心太軟配雪糕,巧克力流心濃厚,香滑的雪糕,為這一餐
Bischofia by Mood 🍽️

牛柳7成熟剛剛好,肉質嫩滑,配上香濃嘅薯蓉,很滿足🥩

Stardust Smooth ($55)

巧克力心太軟配雪糕,巧克力流心濃厚,香滑的雪糕,為這一餐美味的晚餐作完美的結尾🍰🍦

整體:🔥🔥🔥🔥
味道:👅👅👅👅👅
2024-10-03 286 浏览
位於牛頭角嘅Cafe,橡木色的門面有個coffee take away counter,於周圍充滿工業風的工廠大廈顯得格外突出,逢親經過都特別有印象,之前試過佢嘅午市,今次就睇吓晚市有乜食啦~睇得出餐廳十分注重心靈和身體的健康,除了環境有綠色嘅植物和佈置之外,餐牌的部分菜式亦有註冊營養師及健身教練推薦,高度關注健康和增肌~是日發辦 — 日式龍蝦汁三文魚意大利飯,睇落花咗唔少心思擺盤,鮮甜的龍蝦汁夾雜了蕃茄的微酸,食落更開胃,食材豐富有香煎三文魚粒和三文魚子有coffee corner,就一定不能錯過呢度嘅特飲,除了咖啡,呢度嘅非咖啡飲品選擇都好多,還用上不同植物奶作配搭,強烈推薦芝麻杏仁奶($50),兩款果仁味道非常配搭,有芝麻香但零苦澀,入口順滑,係充滿驚喜嘅一款飲品

2024-10-03 225 浏览
如果你喺觀塘區想搵一間環境有氣氛,食物有質素嘅餐廳,「Bischofia by mood✨」絕對係一個值得推介嘅地方!呢間餐廳裝修典雅,帶有一點輕奢華嘅感覺,令人一入到去就覺得好舒服。而且食物以健康嘅fusion菜為主,款式創新又健康,飲品方面選擇非常多,唔單止有新鮮果汁🍹,仲有特式飲品!首先「牛柳粒配薯蓉」🥩🥔用咗新鮮嘅medium牛柳粒,肉質嫩滑,搭配上香滑嘅薯蓉,味道濃郁,食落去真係好滿足。特別既菜式「牛骨髓漢堡配薯條」🍔🍟,一大條牛骨髓插入漢堡,肉汁豐富,搭配上香脆嘅薯條,真係好味得無話可說,漢堡嘅口感層次分明,絕對好味。飲品方面有「Matcha soy latte」🍵🥛,呢杯抹茶豆漿拿鐵用咗高質嘅抹茶粉,味道香濃,搭配上滑順嘅豆漿,飲落去既清新又有健康感,非常適合想飲得輕盈啲嘅朋友!最後,「雜苺+skim milk」🍓🥛,飲品用咗新鮮嘅雜苺,搭配上低脂牛奶,味道香甜又唔膩,飲完之後令人心情大好。總之,「Bischofia by mood✨」真係一間環境優雅又好味嘅餐廳,無論係食物質素、飲品選擇定服務都非常出色。

2024-10-03 185 浏览
好姊妹就黎結婚知道佢最近⼀直為備婚食好少作為Foodie嘅我梗係要介紹佢健康好食又無負擔嘅美食俾佢啦~Bischofia by mood係⼀間提供健康飲食嘅多國菜餐廳講緊嘅唔止係多菜少肉少油少鹽果種健康而係餐牌上嘅每款菜式都有詳細嘅營養標籤👍啱晒好似好姊妹呢啲有特別卡路里攝取限制或者有增肌減脂需求嘅Gym友可以對攝入可以完全了解控制食物仲可以揀選份量大份細份各適其式好多人以為有飲食限制嘅人就放棄左對美味追求其實唔係㗎佢地都好想食得健康又好味所以Bischofia by mood正正就可以滿足佢地菜式選擇繁多而且食味豐富好似我今日揀嘅呢款蟹肉櫻花蝦香辣忌廉冬粉香辣惹味用低熱量嘅冬粉取代澱粉豐富嘅意粉同時用左蟹肉櫻花蝦等海鮮白肉維持蛋白質攝取之餘又控制整體卡路里食得開心無負擔👍香煎紐西蘭牛柳配薯蓉呢份咁美味嘅牛柳嘅卡路里唔算太高大概就係成年男士⼀日攝取量嘅三份⼀透過選材同烹調真係可以健康同時又享受美味Bischofia by mood有自己嘅barista咖啡好飲唔在講但我覺得佢嘅superfood smoothies更值得推薦每款都各有功效顏色吸引味道討喜而且份量飽肚飲完自然可以食返少啲
好姊妹就黎結婚
知道佢最近⼀直為備婚食好少
作為Foodie嘅我
梗係要介紹佢健康好食又無負擔嘅美食俾佢啦~

講緊嘅唔止係多菜少肉

而且份量飽肚
飲完自然可以食返少啲啲

好喜歡佢個結尾有陣椰青水嘅甘香😍

宇宙星塵
加入藻藍蛋白嘅smoothie海藍色好靚!

可以食得健康又滿足
⼀定要去Bischofia by mood試下!

2024-09-27
2024-10-02 147 浏览
行經牛頭角見到呢間餐廳感覺幾舒服,Tea Set又幾吸引力噃,à la carte菜單仲係由註冊營養師設計標示晒卡路里,啱晒想Keep Fit嘅朋友。.豬太郎就揀咗自選吐司,由麵包到醬都有好幾款嘅選擇,相當吸引。.最後揀咗 3 款配料嘅Toast,黑松露炒蛋、燒牛肉、蕃茄沙律配蛋黃醬,配料豐富,味道都好好!黑松露味超濃郁,而牛肉都唔會乾柴,加埋清新爽口嘅沙律,呢個DIY Toast夠晒滿足。.另外仲叫咗杯嘅蜜桃鳳梨春茶,酸酸甜甜,好清爽!.#msmessypig_food .
行經牛頭角見到呢間餐廳感覺幾舒服,
另外仲叫咗杯嘅蜜桃鳳梨春茶,酸酸甜甜,好清爽!
#msmessypig_food
2024-09-25
  • 蜜桃鳳梨春茶
  • 自選吐司
牛頭角呢間開業一年多少少嘅清新有營健康西餐廳「Boschofia by mood 」餐單由營養師同健身教練等專業人士設計,主打高纖、低卡、增肌減脂,所以食物飲品都有外表又有內涵,賣相啱晒打卡. 餐廳走木系田園風裝潢感覺舒適令人放鬆. 夜晚燈光柔和仲好有情調. 呢度仲有歌手不定期現場唱歌表演同可以點歌,有時仲有魔術表演添夠晒好feel,簡直係多重感官享受嘅一餐. ⭐️Sienna 琥珀之夢呢度有成六款營養奶昔,款款個名都好靚,而且餐廳仲會標示唔同嘅食物功能. 今次呢杯用咗橙、紅蘿蔔同埋杏仁奶混合調製而成, 可以增強抵抗力同護眼. 唔止咁,有需要仲可以另加蛋白粉、多款果籽、麥片等. 愛美同健身人士真係一杯當lunch已經夠飽肚夠營養. ⭐️Autumn 荔枝秋蜜烏龍冰茶時令之選,全杯都好多荔枝果香十足,蜜糖潤喉啱晒轉天氣嘅季節飲,烏龍生津解渴去油解膩. ⭐️西班牙豬鞍配薯菜及蘋果醬豬鞍烤至表皮焦香內𥚃鮮嫩又鎖住肉汁,輕鬆一切就切開,一啲都唔韌. 薯蓉入口棉滑吸滿醬汁肉汁精華,蘋果醬清甜,沙律菜車厘茄藍莓清新開胃.⭐️牛柳黑松露意大利飯牛柳肉味濃郁,意大利飯軟硬度剛好,掛滿松露醬汁好creamy,

⭐️Sienna 琥珀之夢

⭐️Autumn 荔枝秋蜜烏龍冰茶

⭐️西班牙豬鞍配薯菜及蘋果醬

⭐️牛柳黑松露意大利飯
牛柳肉味濃郁,意大利飯軟硬度剛好,掛滿松露醬汁好creamy, 少少惹味五香粉調味更令人食指大動.

氣氛同食物都咁出色唔怪得靜靜哋嘅工廠區夜晚都可以咁熱鬧. 用餐環境氣氛歡樂,好啱約會或者同朋友敘舊. 另外原來佢哋仲有個會員計劃,唔同等級嘅會員有不同優惠折扣及獎賞回贈,入門銅級會籍只係需要$68咋,住附近或者返工嘅朋友可以研究吓. 詳情去官網了解吓. 😉

2024-09-30 185 浏览
健身人士外食必試餐廳!Slow Cooked Chicken Breasts with Cauliflower Rice慢煮嫩雞胸配椰菜花魬雞胸切到好薄好嫩滑,椰菜花唔會炒到太乾,側邊仲有枝豆、粟米粒、意大利青黃瓜、茄子做配菜!推薦!Salmon Steak with Baked Sweet Potato Fries壽喜燒三文魚扒配焗番薯條三文魚都好好食!好入味!而且好嫩滑!中間嘅熟度係啱啱好勁好食!有驚喜!番薯條都幾脆~我哋仲叫咗杯smoothie~係菠蘿+芒果+燕麥奶~加咗奇亞籽本身諗住有啲咬口🤣不過原來係一齊打碎🤯唔加應該好飲啲🤣
健身人士外食必試餐廳!

慢煮嫩雞胸配椰菜花魬

壽喜燒三文魚扒配焗番薯條

2024-09-29 124 浏览
以健康美食而受到廣泛關注的 Bischofia 細心標明 每道菜的卡路里和成分有低糖、增肌、素食、輕食 之選 食物~讓注重健康的港人可以放心享用🙂‍↕️牛頭角地鐵站出 只行5分鐘就到!🚶🏻‍♂️好喜歡餐廳的內部綠化充足🌿等待食物期間,更安排魔術師🧙🏻‍♀️表演魔術🪄被驚喜了一番、完全看不到套路,十分有趣~營造輕鬆、愉悅的用餐環境☺️。🍷紅酒燴紐西蘭牛柳件虎蝦 ($208)New Zealand Beef Fillet with Tiger Prawns - 成分:牛柳、虎蝦、紅椰英、椰英仔、紅酒汁 - 卡路里:411kcal - 蛋白質:60.3g紅酒燴製的牛柳、新鮮的虎蝦兩者搭配 口感豐富、肉質鮮嫩紅酒汁的香氣 相當吸引。🍊Sienna 琥珀之夢($55) - 成分:香橙、紅蘿蔔、杏仁奶- 富含維他命C和胡蘿蔔素,能增強抵抗力,改善眼睛疲勞顏色鮮豔 的Sienna 有清新的橙香與淡淡的胡蘿蔔🥕味道每啖 都有少少纖維口感、增加每日纖維攝取量果汁亦十分解渴。🐂黑松露牛柳意大利飯意大利飯充滿了黑松露的香氣牛柳粒 煮得淋、好易入口 有牛味。🥛芝麻杏仁奶(大)($55) - Sea
以健康美食而受到廣泛關注的 Bischofia
細心標明 每道菜的卡路里和成分
有低糖、增肌、素食、輕食 之選 食物~
讓注重健康的港人可以放心享用🙂‍↕️
牛頭角地鐵站出 只行5分鐘就到!🚶🏻‍♂️

好喜歡餐廳的內部綠化充足🌿
等待食物期間,更安排魔術師🧙🏻‍♀️表演魔術🪄
被驚喜了一番、完全看不到套路,
十分有趣~營造輕鬆、愉悅的用餐環境☺️

。🍷紅酒燴紐西蘭牛柳件虎蝦 ($208)
- 成分:牛柳、虎蝦、紅椰英、椰英仔、紅酒汁
- 卡路里:411kcal
- 蛋白質:60.3g

紅酒燴製的牛柳、新鮮的虎蝦
兩者搭配 口感豐富、肉質鮮嫩
紅酒汁的香氣 相當吸引

。🍊Sienna 琥珀之夢($55)
- 成分:香橙、紅蘿蔔、杏仁奶
- 富含維他命C和胡蘿蔔素,能增強抵抗力,改善眼睛疲勞
顏色鮮豔 的Sienna
有清新的橙香與淡淡的胡蘿蔔🥕味道
每啖 都有少少纖維口感、增加每日纖維攝取量
果汁亦十分解渴

。🐂黑松露牛柳意大利飯
意大利飯充滿了黑松露的香氣
牛柳粒 煮得淋、好易入口 有牛味

。🥛芝麻杏仁奶(大)($55)
- Seasame Almond Latte
芝麻杏奶 飲落好像 濃郁的芝麻糊一樣
口感滑順、芝麻香氣四溢
又健康又美味