2023-09-26 39 浏览
好耐冇去黃金海岸,假日去遊玩book左呢間餐廳食晚餐,環境又chill又靚,侍應服務態度非常親切有禮,下次都一定會再黎💕越式生蝦刺身生蝦刺身係越南虎蝦,配埋乾蔥、柑桔魚露醬一齊食,非常爽甜,味道唔會辣炸軟殼蟹芒果米紙卷餡料🈶花生、香葉及牛油果🥑滑得黎又好香口,非常不錯會安烤乳豬(手工醃菜、香葉、是拉差海鮮醬)呢個一定要試,真心好食😍,乳豬烤到十分香脆,肉質香嫩juicy,用生菜包住食,真係超級美味,食到停唔到口,係我食過最好食嘅烤乳豬薑黃烤爐魚條魚好大條,仲有花生、香菜、蜜柚➕檬粉,好夠飽肚,蜜柚香甜多汁,爐魚點上泰式辣醬食就更滋味APPLE WHISKY SOUR味道以蘋果及檸檬味為主,飲落酸酸甜甜,好開胃Peroni生啤有500ml,都算幾大杯,飲落夠凍,入口好香麥味

越式生蝦刺身

炸軟殼蟹芒果米紙卷
餡料🈶花生、香葉及牛油果🥑滑得黎又好香口,非常不錯

會安烤乳豬(手工醃菜、香葉、是拉差海鮮醬)

薑黃烤爐魚

APPLE WHISKY SOUR
味道以蘋果及檸檬味為主,飲落酸酸甜甜,好開胃

Peroni生啤
有500ml,都算幾大杯,飲落夠凍,入口好香麥味
2023-09-23 43 浏览
好耐無來黃金海岸,邊行邊揀食邊一間,見到呢度環境幾好就入去試試,天花掛滿燈籠,樓底高好有空間感。炸軟殼蟹芒果米紙卷 越南米紙包著香脆軟殼蟹,內有白蘿蔔絲,紅蘿蔔絲,芒果和生菜入口爽脆,加上特製醬汁,好醒胃,口感更加豐富好足料炭燒豬腩串燒 2pc 經過炭火烤製後肉質好香口,豬肉非常嫩滑,入口即化,特製的醬汁更是令人回味,我地再叫多一份先滿足🙋🏻‍♀️推介招牌蟹肉炒飯 外表平凡但味道到驚喜蟹肉非常鮮美,炒飯加入臘腸、椰菜、香菜臘腸嘅甜味,好香口食物質素幾高,下次都會再來😋💕

炸軟殼蟹芒果米紙卷

炭燒豬腩串燒 2pc

招牌蟹肉炒飯
外表平凡但味道到驚喜
蟹肉非常鮮美,炒飯加入臘腸、椰菜、香菜
臘腸嘅甜味,好香口

食物質素幾高,下次都會再來😋💕
2023-09-20 38 浏览
Bookmark左好耐既越南菜今日終於得閒過黎試下Order左4樣野估唔到都有驚喜-會安烤乳豬會bookmark間餐廳就係因為比呢個乳豬吸引咗外皮脆卜卜 加埋醬汁仲有越色配料包住生菜食勁開胃值得推介👍🏻-鑊仔安格斯牛柳粒烤牛骨髓勁鍾意食牛骨髓 呢到條牛骨髓夠大條 兩個人都夠食 好肥美😍牛柳粒都好香加上煮得好琳鍾意食牛嘅朋友都可以試下-軟殼蟹炒越南粉絲勁多軟殼蟹絕對抵食粉絲炒得幾乾身 唔會話痴住一舊舊岩岩黎到勁香 一定要趁熱食!-招牌蟹肉炒飯蟹肉炒飯粒粒分明有咬口呢個飯反而清清地啱啱食咗啲濃味嘢再食呢個炒飯都唔會覺得好漏👍🏻餐廳仲有得揀坐outdoor靜靜地飲下野傾下計都幾chill❤️

Bookmark左好耐既越南菜

鍾意食牛嘅朋友都可以試下

-軟殼蟹炒越南粉絲
勁多軟殼蟹絕對抵食
粉絲炒得幾乾身 唔會話痴住一舊舊
岩岩黎到勁香 一定要趁熱食!

-招牌蟹肉炒飯

靜靜地飲下野傾下計都幾chill❤️

2023-09-20
庆祝纪念
生日
平日都喺旺區食飯多,假期想遠離一下煩囂嘅城市,可以去遠少少走屯門🫶🏻黃金海岸依邊嘅餐廳不嬲都好有歐陸小鎮嘅感覺,數十間淺黃色外牆嘅餐廳係依度自成一角,小店林立👹而依間以越南會安為主題嘅餐廳,一入去已經見到充滿會安特色嘅燈籠掛係天花板,色彩繽紛,好有氣氛😍—▪️ 炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $328 (8.5/10)個牛一上枱,侍應都已經話要快啲食好好味,入口果真唔錯,不過熟度不一,一部份大概五成熟一部份就三成熟,三成熟比較好食,好軟腍無筋👍🏻焦糖魚露汁偏濃味仲有炸蒜,點少少就好,而且側邊仲配咗一大份沙律🥗▪️ 特式蛋咖喱炒軟殼蟹 $198 (8/10)加埋蛋嘅咖喱更加好味,似黃咖哩嘅味道好濃郁,甜味為主完全唔辣,蝦有四大隻,肉質都唔錯,雖然冇乜膏🙈仲配有四塊法包,可以點咖哩食非常唔錯🥖▪️ 炸軟殼蟹芒果米紙卷 $118 (7.5/10)米紙卷入面啲料好足,有軟殼蟹、芒果、牛油果、蘿蔔絲、薄荷葉同香茜,搭配好Refreshing, 仲配咗兩隻醬汁-花生醬同魚露😼▪️ 河内生牛肉湯河 $95 (7/10)湯頭味道都幾芽菜味,唔似係牛骨煲出嚟嘅湯底🤕不過生牛肉質素好好,肉味濃郁,芽菜脹卜卜😉▪️ 炭燒

▪️ 特式蛋咖喱炒軟殼蟹 $198 (8/10)

▪️ 炸軟殼蟹芒果米紙卷 $118 (7.5/10)

▪️ 河内生牛肉湯河 $95 (7/10)

▪️ 炭燒豬腩串燒 $78 (6.5/10)

面頭鋪咗好多沙律遮蓋住豬腩肉,豬腩肉切到一口size,肥瘦均勻,配搭花生、魚露焦糖汁👌

▪️自家製雪糕 $68 (8/10)

可以自選兩球–椰子雪葩同蓮花焦糖餅雪糕,雪糕完全唔馬虎,雪糕綿滑而口感厚身,好香焦糖味但又唔會好甜💯椰子雪葩就正正常常👹
2023-09-16 44 浏览
位於黃金海岸嘅Bistro Hoi An餐廳內掛滿五顏六色嘅燈籠🏮另外設有戶外雅座✨越式生蝦刺身 越南虎蝦肉厚紮實,口感彈牙配有乾蔥同提鮮嘅金橘魚露🤤鹹香味十足,非常惹味✨會安烤乳豬 必試菜式👍🏼真係不得了連嘴刁嘅另一半都邊食邊讚🤣乳豬事前先慢煮8小時,之後再烤焗肉嫩多汁好入味,乳豬皮超薄好香脆切開嘅時候颯颯聲🤩真係不得了呀另配有生菜🥬可選擇包住乳豬肉品嚐用嘅醬汁是拉差海鮮醬,帶有蒜香同少辣蘸醬食好有異國風味👍🏼✨法國鵝肝醬炒大蝦 大蝦大過我手掌🤚🏼蝦肉爽口彈牙蝦肉浸滿細緻幼滑嘅鵝肝醬😋味道濃郁配有法包🥖蘸醬食,滋味無窮✨參巴醬炒通菜參巴醬味道豐富,帶辣伴有蒜頭乾蔥通菜食落無渣👍🏼 鮮嫩綠油油✨Virgin Mango-Orange Mojito呢杯梳打有青檸、薄荷、橙同芒果🥭襯晒宜家嘅天氣,清新又解渴✨Purple Haze有小紅莓、檸檬、薑汁汽水、蝶豆花茶顏色好靚,香甜誘人

位於黃金海岸嘅Bistro Hoi An
餐廳內掛滿五顏六色嘅燈籠🏮
另外設有戶外雅座

✨越式生蝦刺身
越南虎蝦肉厚紮實,口感彈牙
配有乾蔥同提鮮嘅金橘魚露🤤
鹹香味十足,非常惹味

✨會安烤乳豬
必試菜式👍🏼真係不得了
連嘴刁嘅另一半都邊食邊讚🤣
乳豬事前先慢煮8小時,之後再烤焗
肉嫩多汁好入味,乳豬皮超薄好香脆
切開嘅時候颯颯聲🤩真係不得了呀
另配有生菜🥬可選擇包住乳豬肉品嚐
用嘅醬汁是拉差海鮮醬,帶有蒜香同少辣
蘸醬食好有異國風味👍🏼

✨法國鵝肝醬炒大蝦
大蝦大過我手掌🤚🏼蝦肉爽口彈牙
蝦肉浸滿細緻幼滑嘅鵝肝醬😋味道濃郁
配有法包🥖蘸醬食,滋味無窮

✨參巴醬炒通菜
參巴醬味道豐富,帶辣伴有蒜頭乾蔥
通菜食落無渣👍🏼 鮮嫩綠油油

✨Virgin Mango-Orange Mojito
呢杯梳打有青檸、薄荷、橙同芒果🥭
襯晒宜家嘅天氣,清新又解渴

✨Purple Haze
有小紅莓、檸檬、薑汁汽水、蝶豆花茶
顏色好靚,香甜誘人
2023-09-11 38 浏览
黃金海岸高質越南餐廳Bistro Hoi An (屯門)~~~~~~~~~~~~~~~~~~今次嚟到位於黃金海岸嘅越南餐廳Bistro Hoi An,室內天花板掛滿七彩繽紛燈籠,好chill,餐廳環境好有渡假feel,同朋友聚會好去處。小編order了:香茅燒雞臘腸飯($158)肉碎炒椰菜花($98)越式雞肉三文治($128)西貢牙車快($98)香茅燒雞臘腸飯內有味菜,蝦米,肉碎,餅蕉香濃。肉碎炒椰菜花,滿滿蝦乾配上豬肉鬆,香葉,九層塔,好滋味。越式雞肉三文治內有香茅燒雞肉,法國鵝肝醬,酸菜,香葉。西貢牙車快內含手撕雞椰菜沙律,蘋果,豆卜,芝麻,花生。焦糖爆谷香蕉($72),蓮花焦糖餅雪糕,紅莓。
黃金海岸高質越南餐廳
Bistro Hoi An (屯門)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

小編order了:

香茅燒雞臘腸飯($158)
肉碎炒椰菜花($98)
越式雞肉三文治($128)
西貢牙車快($98)

最近計劃緊去越南峴港旅遊,早早就將會安古城排入了行程,不過原來香港都有個小會安隱身於屯門黃金海岸之中,用上會安極具標誌性嘅彩色燈籠作裝飾特別有感覺,樓底夠高空間感十足,枱與枱之間距離適中,用餐環境舒適。另外職員皆十分友善有禮,值得一讚。🔸特色蛋咖喱炒大蝦 $268用咗虎蝦大大隻,蝦肉結實彈牙,咖喱帶點辣度配伴碟嘅法包片一流。🔸會安烤乳豬 $268乳豬皮夠脆,肉質嫩滑。伴碟有生菜、蘿蔔絲、青瓜等可以解解膩。🔸鑊仔安格斯牛柳粒、烤牛骨髓 $228安格斯牛柳粒夠惹味,有肉汁有牛味絕對係水準之作。第一次食烤牛骨髓口感係差唔多入口即溶好似膏咁,感覺幾特別。🔸ᴀғғᴏɢᴀᴛᴏ $72焦糖脆餅雪糕加上越南濃咖啡互相中和番甜中帶苦,仲有honeycomb同餅碎增加番口感,係好啱個人口味嘅一道甜品,為呢一餐完美作結。☕️ᴄᴀᴘʜᴇ sᴜᴀ ᴅᴀ - ᴛʜᴇ ᴄʟᴀssɪᴄ $50經典越南滴漏咖啡,香醇濃滑,杯底已有煉奶攪勻再飲甜得來都飲得出咖啡嘅苦。🍸ᴘᴇᴀᴄʜ & ʟʏᴄʜᴇᴇ ᴍᴀʀᴛɪɴɪ $78飲落甜甜地都算易入口,用vodka做底帶後勁都會有少少嗆喉。

🔸特色蛋咖喱炒大蝦 $268

🔸會安烤乳豬 $268

🔸鑊仔安格斯牛柳粒、烤牛骨髓 $228

🔸ᴀғғᴏɢᴀᴛᴏ $72

🍸ᴘᴇᴀᴄʜ & ʟʏᴄʜᴇᴇ ᴍᴀʀᴛɪɴɪ $78
2023-09-11 33 浏览
我地都好鍾意黃金海岸嘅vibes🫶呢間越南餐廳Bistro Hoi An,提供唔少新派越南菜式。一入餐廳,裝修充滿越南風情,掛滿燈籠猶如置身會安街頭。我地點左唔少菜式,多到爭d食唔晒。其中有d帶有泰國風味,例如越式生蝦同特式蛋咖喱炒軟殼蟹。菜式亦融入越南風味,例如配上柑桔魚露汁同法包。每款菜式都非常出色且無可挑剔,無論味道、香辣度同濃淡度都恰到好處。我最鍾意嘅菜式一定係炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊同越式雞肉三文治!員工非常熱情好客,食物亦迅速上桌。非常推薦呢間餐廳,非常滿足😋無論係任何場合同朋友或情侶黎,呢間餐廳都非常適合!

• 越式生蝦刺身
  • 炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊
2023-09-11 37 浏览
假期去黃金海岸,發現一間新開的餐廳裝修好特別又靚所以就試下,原來係越南菜。🌟Shrimp CevPiche開胃又爽口,蝦又夠新鮮。🌟Grilled Beef Banh Mi 呢個賣相可愛的迷你三文治,其實是圓圓的脆豬包包住入味又軟熟的燒牛肉,又香又保留到肉汁,好好味。🌟Grilled Chicken Vermicelli Platter雞肉切成條加上配菜的撈檬,好適合夏天。🌟Hoi An Suckling pig烤乳豬的皮烤至脆卜卜,外脆內軟,肉質嫩滑之外仲好入味,加上海鮮醬,真係極滋味。🌟CharGrilled M9 Wagyu Bavette和牛好高質,切至恰到好處、厚薄適中,未試過越南嘅煮法原來都幾好食。🌟Chargrilled King Prawns🍤呢個蝦超級大隻,又新鮮,燒香咗再加啲辣椒汁好惹味。🍰Dessert 🌟Caramelized popcorn BananaRiccoff Gelato.Raspberry 呢個甜品好特別,從來冇食過,有香脆嘅香蕉又有甜爆谷 味道相當特別。連雪糕嘅味道都係獨一無二,值得一試。🥛☕️🍵Drink🌟Virgin Mango-Orange

🌟Shrimp CevPiche
開胃又爽口,蝦又夠新鮮。

🌟Grilled Beef Banh Mi

雞肉切成條加上配菜的撈檬,好適合夏天。

🌟Hoi An Suckling pig

🌟CharGrilled M9 Wagyu Bavette

🌟Chargrilled King Prawns🍤
呢個蝦超級大隻,又新鮮,燒香咗再加啲辣椒汁好惹味。

🍰Dessert
🌟Caramelized popcorn Banana
Riccoff Gelato.Raspberry

🥛☕️🍵Drink
🌟Virgin Mango-Orange Mojito

呢杯特飲有芒果同橙嘅味道,甜甜酸酸,賣相又靚。
2023-09-06
  • 越式生蝦刺身
  • 會安烤乳豬
黃金海岸好適合放假Chill下放鬆心情,入面有間越南餐廳食物味道令人回味無窮,A先生作為越南菜愛好者都對佢好評滿滿。Bistro Hoi An位於黃金海岸上落貨停車場對面,餐廳空間感十足,座位相當寬敞,高高樓底掛滿七彩顏色既燈籠,充滿越南風情,上菜速度快,職員親切有禮貌,有一位講廣東話叔叔特別熱情,會主動講解食物食法。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 炭燒豬腩串燒 $78/2pc 推介👍🏻豬腩肉肥瘦相間,層次分明,外層搽上魚露焦糖汁燒到微微焦香,入口唔油膩,串燒火烤剛剛好。♥️ 脆皮牛油雞翼 $88 推介👍🏻依款小食小編去到任何一間越南餐廳都必點,一上枱已經聞到濃郁牛油蒜香味,一份有5大隻雞翼,炸得好好完美鎖到肉汁,外皮酥脆又食到雞肉嫩滑。♥️ 河內手撕三黃雞絲湯河 $118湯底清澈帶點甜,配以脆乾蔥,鵝芥,香葉作為香料,河粉幼滑,雞肉彈牙,清清地之選。♥️ 香茅燒豬肉撈檬 $115份量相當足夠,豬肉燒得好香,咬開好軟熟,一啲都唔乾,加入魚露與自家制酸菜、乾蔥、

————————————♥———————————

♥️ 炭燒豬腩串燒 $78/2pc 推介👍🏻

♥️ 脆皮牛油雞翼 $88 推介👍🏻

♥️ 河內手撕三黃雞絲湯河 $118

♥️ 香茅燒豬肉撈檬 $115
份量相當足夠,豬肉燒得好香,咬開好軟熟,一啲都唔乾,加入魚露與自家制酸菜、乾蔥、炒洋蔥拌勻,酸酸地好開胃。

♥️ 愛馥卡朵 $72 推介👍🏻
蓮花焦糖餅雪糕灑上蜂巢脆糖、朱古力碎、紅桑子脆粒增加口感,倒入暖暖越南濃咖啡,甜與苦結合味道恰到好處。

♥️ VIRGIN MANGO-ORANGE MOJITO $60
職員推薦既無酒精飲品,芒果賣哂,所以轉左士多啤梨,淡淡薄荷味混合酸酸甜甜士多啤梨口感好清新。

♥️ Lime Soda $43

————————————♥———————————
  • 脆皮牛油雞翼
  • 炭燒豬腩串燒
  • 愛馥卡朵
2023-09-01 9 浏览
打風前夕入左屯門黃金海岸食飯呢度環境真係好chill 睇完海景揀左呢間越南菜好多外國人揀坐outdoor我就揀左室內有冷氣Shrimp Ceviche泰式生蝦就食得多 越式第一次試用左越南玻璃虎蝦 口感比較有彈性醬汁好特別 有魚露嘅香 又有少少焦糖同柑桔味呢個真係值得試下 幾開胃Honey Pomelo Prawn Salad蜜柚酸酸甜甜一啲都唔澀 燒過嘅大蝦新鮮爽口仲有櫻花蝦同椰子脆片 口感好豐富Chargrilled Pork Belly餐廳有備長炭爐 所以我地揀左兩款炭燒美食呢個西班牙豬腩肉串燒 肥瘦適中用魚露醃12小時慢煮8小時再炭燒 好香好爽彈Chargrilled M9 Wagyu炭燒過嘅澳洲嘅M9和牛 肉味好濃又juicy連埋酸蘿蔔絲同特製醬汁一齊食好惹味Morning Glory炒得好香口 但淨係得菜梗冇菜葉食落係好爽口 但我都係鍾意食菜葉多啲🥲Virgin Mango Orange Mojito /Berry Punch呢度有唔同嘅酒類供應 同朋友嚟吹下海風飲番杯都唔錯但要揸車所以我地都係飲mocktail算 味道幾好呀
打風前夕入左屯門黃金海岸食飯

呢度有唔同嘅酒類供應
同朋友嚟吹下海風飲番杯都唔錯
但要揸車所以我地都係飲mocktail算 味道幾好呀
2023-08-29 17 浏览
地點係黃金海岸,真係有遠離煩囂嘅感覺,餐廳有露天雅座,室內嘅天花掛左七彩繽紛嘅燈籠,好開心黎呢度chill下!👉🏻焦糖爆谷香蕉 $72鬆脆嘅爆谷同柔軟嘅香蕉夾埋一齊好夾,配蓮花焦糖餅雪糕同紅莓,提高左層次感!👉🏻香芒蜜柚椰子雪葩 $72青芒再加椰子雪葩,夠清甜,仲有花生好香脆,蜂巢脆糖夠香甜!👉🏻炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $328經過炭燒處理,仍然肉質細嫩,呈粉嫩色,夠juicy,特制嘅焦糖魚露汁同酸菜都好特別!👉🏻特式蛋咖喱炒軟殼蟹 $198蛋咖喱香濃,九層塔香氣撲鼻,法包鬆軟,軟殼蟹肉大件,蟹肉鮮味!👉🏻西貢牙車快 $98手撕雞鮮嫩,椰菜沙律清爽可口,配有蘋果絲增加酸甜感,仲有軟嫩豆卜同香脆嘅芝麻花生,好豐富又開胃嘅沙律!👉🏻VIRGIN MANGO ORANGE MOJITO $60呢款mocktail 酸甜清爽,口感清新,帶有淡淡薄荷香味!👉🏻PURPLE HAZE $60賣相靚,蝴蝶豆花同紅莓嘅顏色好靚,飲入口似食啫喱,果味岀,不會死甜!

👉🏻焦糖爆谷香蕉 $72

👉🏻香芒蜜柚椰子雪葩 $72
青芒再加椰子雪葩,夠清甜,仲有花生好香脆,蜂巢脆糖夠香甜!

👉🏻炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $328

👉🏻特式蛋咖喱炒軟殼蟹 $198

👉🏻西貢牙車快 $98

👉🏻PURPLE HAZE $60
2023-08-26 31 浏览
第一次嚟到黃金海岸,餐廳都好少,無乜得揀,但呢間越南餐廳門口物別有風味,所以就吸引左入去啦😂所謂環境氣氛已經勝於一切,除咗有bar枱之外,星期日嘅黃金海岸餐廳坐無虛席,一家大細都食得津津樂道,未食都覺得味道唔會差後去邊。二人同行,叫左個炭燒雞肉串、鮮蝦牛油果紙米卷、迷尼越南三文治(好鬼cute)🤭雞肉串好惹味,燒得夠哂香,仲有個香菜菠蘿汁點雞串,食完一條好想再食😋越南包就好精緻,入面有鵝肝醬,不過香茅豬肉就略為少。米卷都係個啲味,有牛油果同蝦,味道唔會差得去邊,最欣賞係佢有兩款汁點,好有異國風情(就係多調味)🤭。整體嚟講,環境同氣氛都好配合假日嚟到chill下坐底食下嘢,好舒適👍🏻👍🏻👍🏻

2023-08-24 28 浏览
☆ 𝘽𝙞𝙨𝙩𝙧𝙤 𝙃𝙤𝙞 𝘼𝙣屯門青山公路1號黃金海岸商場地下1A號舖✦ 會安烤乳豬好大舊好正呀!塊片脆到好似薯片咁,但d肉係勁軟淋淋,真心不騙 好好食!✦ 特式蛋咖喱炒大蝦大大隻大蝦仲好彈牙,配左多士點埋咖哩黎食一流!✦ 烤焗茄子蟹肉沙律睇個樣就覺得好健康清新,茄子嘅沙律都幾特別,撈埋蟹肉好鮮味。✦ 軟殼蟹炒越南粉絲平時食炒粉絲好怕油淋淋,但呢個炒得好乾身,另外軟殼蟹都脆卜卜,份量又好多。✦ Berry Punch有紅桑子、士多啤梨、檸檬等等整成,酸酸甜甜咁,最特別係入面有d黑胡椒,有時咬到會有少少胡椒嘅辣,幾得意。✦ Caphe Den Da -Ther Classic食越南野當然要飲杯越南咖啡,咖啡會慢慢由上層流落去,而杯入面就本身有d煉奶,飲落好滑身,唔會有苦澀味。

☆ 𝘽𝙞𝙨𝙩𝙧𝙤 𝙃𝙤𝙞 𝘼𝙣
屯門青山公路1號黃金海岸商場地下1A號舖

✦ 會安烤乳豬

✦ 特式蛋咖喱炒大蝦
大大隻大蝦仲好彈牙,配左多士點埋咖哩黎食一流!

✦ 烤焗茄子蟹肉沙律

✦ 軟殼蟹炒越南粉絲

✦ Berry Punch

✦ Caphe Den Da -Ther Classic
  • 會安烤乳豬
黃金海岸格外恬静,適合都市人入嚟度假﹑游水﹑睇日落等等,而Bistro Hoi An 係我每次去黃金海岸都想回訪嘅越南餐廳🇻🇳 唔止環境寬敞,擺設美觀,樓底仲頗高,加上一入餐廳就見到掛得又高又色彩繽紛嘅燈籠,打卡一流😍 同時喚起我遊覽會安古城嘅回憶,食物方面都十分高質,介紹下食左咩先!! 炭燒豬腩串燒 $78/2pc 配花生,魚露焦糖汁豬腩肉係豬腹腔靠近肚腩、帶脂肪層嘅肉🤓肥瘦相間,脂肪含量係全🐖最高嘅嘅部位,肉質細嫩,整成串燒嘅火候恰到好處!! 外層微微焦香,食落口感彈牙,又唔會太油膩,真心食到停唔到口呀😈炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $328配焦糖魚露汁,自家制酸菜恰到好處五成熟嘅熟度,聞落好重炭燒嘅香味,睇見都流口水啦🤤 表面燒到微焦而裡面仲係暗粉紅色,咬落口感軟綿綿入口即化!! M9和牛後腰脊肉嘅特點係牛味濃郁唔會太肥膩,配合埋自家製嘅酸菜降低飽滯感,焦糖魚露汁嘅鮮味令味道更昇華😍順化牛肉湯檬 $138越式湯檬最緊要係湯頭,一飲湯底好清甜,既有淡淡嘅蘿蔔甜味又有肉類嘅鮮味👍 超水準嘅係湯入面嘅肉,美國牛肉同牛腩嘅口感細嫩,豬腩肉口感彈牙爽口,的確係令人印象好難忘嘅湯檬🤩香茅燒雞肉

炭燒豬腩串燒 $78/2pc
配花生,魚露焦糖汁

炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $328
配焦糖魚露汁,自家制酸菜

順化牛肉湯檬 $138

香茅燒雞肉撈檬 $115
天氣咁熱,食撈檬夠曬舒暢涼快!! 依度嘅撈檬口感爽滑彈牙,份量足夠;香茅燒雞肉仲十分juicy,融合埋香茅嘅香味令人食指大動😋 同埋燒雞無雞皮,變相唔會太油膩,配上自家製酸菜﹑花生﹑乾蔥﹑炒洋蔥嚟食,口感味道層次豐富,好高質👍

肉碎炒椰菜花 $98
以蝦乾,豬肉鬆,香菜,九層塔炒成,超級惹味🔥俾碗🍚我真係可以秒速ko碟!! 椰菜花仲十分有營養,大人細路都啱食🙌🏻

2023-08-09
  • 炭燒豬腩串燒