2024-11-07
最近去咗位於黃竹坑Southside 商場嘅 Bivacco,真係好開心發現呢間西餐廳,環境舒適又有情調,特別適合同朋友聚餐或者約會。佢哋嘅前菜 Signature Chicken Wings 好值得order!buffalo雞翼有6隻,外脆內嫩,配上特製嘅微辣醬真係幾開胃😋我地叫咗個 Carbonara,意大利粉煮得岩岩好,呢個係無忌廉奶油既,比較傳統嘅 carbonara, 濃郁既蛋黃醬汁配埋係面既芝士碎,同埋d 煎香嘅煙肉一齊食真係好夾😌之後再嚟一份 Tropicana Pizza,大大份pizza 切到有8 slices,配料有火腿、菠蘿同埋Mozarella芝士,味道好match,甜甜鹹鹹,食落去都唔會膩😊野飲方面叫左杯Mango Smoothie,味道清甜,飲得出係用新鮮芒果整出黎~😍