🥘All day Breakfast:一個大滿足既全日早餐,沙律、煙三文魚、香草腸、煎蛋、牛角包只能滿足你個胃。但系入面烤物:菠蘿、番茄、冬菇絕對能夠滿足你味蕾,因為烤過之後金香可口咬落去每啖都爆汁,令到菠蘿同番茄更加清甜。🧆小食拼盤:以炸物為主:蝦、魷魚鬚同雞翼,外脆內嫩,非常惹味,點埋個泰式甜辣醬,根本停唔到口。☕️Cappuccino:油脂豐富,泡沫綿密絲滑。🧉桂花鮮奶咖啡:桂花味清新,香味濃郁,牛奶絲滑咁既搭配可以中和咖啡既苦澀。環境:餐廳一共2層,仲有露天餐位。以乾花,波希米亞風為主清新舒適的淺木色為主調,少女感十足。可以來打卡、傾計、或者帶埋寵物過離坐露天餐位。

☕️Cappuccino:油脂豐富,泡沫綿密絲滑。

2024-11-30
  • 全日早餐
2024-12-02 265 浏览
呢間Cafe位於長沙灣喺我公司嘅附近,今日一於同同事嚟試吓呢個靚靚打卡Cafe,平時都已經成日上網見到,好多人都讚呢間Cafe好高質,今日一於試一試!我同同事一人叫咗一杯咖啡,同事飲嘅係Cappuccino,而我飲嘅係黑糖伯爵latte,呢度嘅拉花真係超級靚!!lunch都覺得非常chill!舖頭個環境勁好,裝修都勁靚,有非常多嘅打卡位,好啱鍾意影相嘅朋友仔。我哋叫咗兩個set,一個係美國特級專梅扒,豬梅扒平時食都勁驚會煮到勁勁乾,但係呢度都完全唔會,除咗有煎香左嘅肉味之外,肉質都勁嫩完全唔會韌!另外我哋叫咗個辣肉腸意粉,成個意粉勁香,嗰浸香油味唔識得點形容,成個意粉嘅軟硬度非常適中,值得一讚!
2024-12-02 236 浏览
諗住試下唔同既cafe~返工又喺附近,喺openrice度搵搵下就比我搵到呢間~法式白松露奶油雞肉意粉味道適中,唔會太鹹或太淡,又夠大碟個湯好飲,味道唔會太濃兩塊酸種麵包唔會太硬或太淋,但夠脆口,可以選擇點湯食或者直接食都好味飲品係Sesame Latte,好濃黑芝麻,有d似飲緊芝麻糊,咁當然質感係有分別,我覺得唔錯同埋幾鐘意飲Halloween打卡位朋友嗌咗個沙律又係大碟健康又好食牛油果同蛋都算新鮮埋單平均每人一百蚊左右,都算抵食
諗住試下唔同既cafe~
返工又喺附近,喺openrice度搵搵下就比我搵到呢間~

法式白松露奶油雞肉意粉
味道適中,唔會太鹹或太淡,又夠大碟

個湯好飲,味道唔會太濃

Halloween打卡位

朋友嗌咗個沙律
又係大碟

健康又好食
牛油果同蛋都算新鮮

埋單平均每人一百蚊左右,都算抵食
2024-10-22
波希米亞風餐廳Boholic 一直係長沙灣區最受歡迎cafe之一✨環境好 嘢食又唔錯 我至鐘意佢哋嘅甜品啊ꕥ 芝士焗澳洲薯皮朋友鍾意食薯仔 所以揀咗呢款 本身我無乜期望 點知原來都幾好食🥔雖然叫做薯皮 不過係薯仔嚟架 焗到脆脆地 可以連皮一齊食 面頭有層好厚嘅芝士同脆脆嘅煙肉粒🥓食落好香 而且口感有層次ꕥ 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈豬肋骨好入味 而且好軟稔 好易拆肉 食起嚟都好方便🐷醬汁調味啱啱好 醎中帶甜 唔會太膩 有五件香脆洋蔥圈🧅伴碟嘅除咗沙律醬 仲有兩大件菠蘿 酸酸甜甜 配埋一齊食好夾呀🍍ꕥ 泰式珍珠奶茶疏乎厘班戟到我至期待嘅甜品環節🥞泰式奶茶味其實唔會好甜 但就充滿住嗰種香味 最讚係疏乎厘班戟嘅蛋香味極香濃🥚令人有想追食嘅感覺呢度都幾多特色飲品 點咗一杯特濃黑芝麻拿鐵🖤黑蚊蚊之下 芝麻味好香而且好滑 朋友就點咗mocha 咖啡味比朱古力味重🍫

ꕥ 芝士焗澳洲薯皮
ꕥ 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
ꕥ 泰式珍珠奶茶疏乎厘班戟
2024-12-01 271 浏览
經OpenRice book左檯男員工未夠鐘就打嚟用唔太友善嘅語氣催我地盡快到因為我地book個時間已經係last order咁點解你地要比人book依個時間😅趕頭趕命去到 要十分鐘內落單🏃🏻‍♂️🧀三重特濃芝士火鍋($188)都係比啲料你自己放入個火鍋度 無乜好寫味道平淡 值唔值依個價就見仁見智🐖美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈見佢menu打左粒星又好多人寫到好好食 就叫嚟試吓啦但唔知係咪我地唔好彩 有啲overcooked🍹Bailey’s Banana Coconut Smoothie🍹另一杯唔記得咗叫咩名水準中下 唔算好飲 飲水穩陣啲🥞開心果奶蓋梳乎厘班戟最期待 但都係最失望🥺 但味道一陣再講咁大個人無試過明明叫後上係會未食完正餐就突然上左俾你同埋我地張檯根本唔夠位放!我地即刻同侍應反映依個問題佢嘅反應係 但我地整好咗啦喎你而家唔食個pancake就會塌於是就發生左依一幕 個pancake就嚟飛落街🤯唔夠位放依個問題仲搞笑可能見我地逼成咁(我地坐二人檯)過左一陣 個侍應喺🫨無問過🫨隔離兩位坐四人檯嘅顧客嘅情況下一下就拉左佢地半張檯俾我地😧於是個擺位就變咗咁樣本身人地好開心慶祝
經OpenRice book左檯
男員工未夠鐘就打嚟
用唔太友善嘅語氣催我地盡快到
因為我地book個時間已經係last order
咁點解你地要比人book依個時間😅

趕頭趕命去到 要十分鐘內落單🏃🏻‍♂️

🧀三重特濃芝士火鍋($188)
都係比啲料你自己放入個火鍋度 無乜好寫

🥞開心果奶蓋梳乎厘班戟
最期待 但都係最失望🥺 但味道一陣再講
咁大個人無試過明明叫後上
係會未食完正餐就突然上左俾你
同埋我地張檯根本唔夠位放!
我地即刻同侍應反映依個問題
佢嘅反應係 但我地整好咗啦喎
你而家唔食個pancake就會塌
於是就發生左依一幕 個pancake就嚟飛落街🤯

唔夠位放依個問題仲搞笑
可能見我地逼成咁(我地坐二人檯)
過左一陣 個侍應喺🫨無問過🫨隔離兩位坐四人檯嘅顧客嘅情況下
一下就拉左佢地半張檯俾我地😧
於是個擺位就變咗咁樣

本身人地好開心慶祝緊生日?
真係令我地好唔好意思🤧

講返味道 可能係泡打粉落得太多
Pancake有浸苦味
開心果醬都無咩味 好失望😞

大約食到9:20 又俾人催要快啲食完
因為9:35要清場
望向門口 大大隻字印住10:00關門
離開餐廳 覺得成餐飯充滿住突然、趕急同壓迫感
無下次😞😞
2024-11-15
▫️開心果奶蓋梳乎厘班戟($138) 👉🏻 Pancake 好夠Fluffy,但又唔會好易塌,蛋香好夠🤗醬汁質地好濃稠仲好幼滑!開心果味非常突出,面頭仲有開心果粒增加咬口☺️重點係整體唔會好甜!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈($198)👉🏻豬肋骨外層香脆,切落去超級腍,肉同骨好易就分離😮醬汁酸酸甜甜好開胃同醃得好入味!😛伴碟有洋蔥圈同燒新鮮菠蘿,非常之解膩🤭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 芝士焗澳洲薯皮🥔($88)👉🏻薯皮外脆內軟,牛油香重,有滿滿熱融芝士同煙肉,再配埋酸忌廉醬非常惹味!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ Affogato "鴛鴦" ☕️($98)👉🏻Espresso 配奶茶雪糕,感覺真係好似飲緊鴛鴦咁,好特別⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️熱情果青檸薄荷梳打 ($98)👉🏻梳打味道酸酸甜甜好開胃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:8/10.平圴消費:~$300
▫️開心果奶蓋梳乎厘班戟($138)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈($198)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 芝士焗澳洲薯皮🥔($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ Affogato "鴛鴦" ☕️($98)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️熱情果青檸薄荷梳打 ($98)
👉🏻梳打味道酸酸甜甜好開胃

——————
評分:8/10
平圴消費:~$300
2024-11-28 203 浏览
呢間舖頭係啲裝修靚靚嘅打咭餐廳,啱曬一班人慢慢食慢慢傾計。一入門口見到佢差不多full曬以為要等位。原來佢仲有上一層都係裝修靚靚👍芝士焗澳洲薯皮中間有勁濃嘅芝士同埋一啲蔬菜絲喺上面。外面就係用樹皮包,有煙韌嘅口感同埋少少脆口👍👍美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈我覺得呢個應該係呢間餐廳嘅皇牌,平時啲豬肋條條係非常之黐肉,食起嚟非常麻煩。呢間餐廳嘅豬欄要係啲肉超級鬆軟,一次就散曬食落口非常之淋同埋juicy🌟

美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
長沙灣、深水埗一帶其實都幾多cafe!其中Boholic係一間好精緻既cafe。餐廳佈置屬波希米亞風情,色調以白色啡色粉色為主,好多毛毛花花裝飾,有梳化椅、有outdoor area。亦有好多個打卡corner❣️最啱約埋閨蜜一齊嚟食嘢打卡📸午市有set menu,套餐仲有麵包同湯。餐湯係洋蔥湯,好香,暖粒粒,入面仲有粒粒煙肉。配埋酸種麵包,perfect match!🍝欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利粉好香既蒜香意粉,辣肉腸惹味,每一口都可以食到滿滿既材料,份量都算多,2個女仔可以share 住食。🥩秘製蘇梅蛋黃醬燒美國特級豬梅扒豬梅扒好味又軟稔,上面既蛋黃醬微甜又creamy,配搭得好食。☕️呢度既latte都ok,有靚靚拉花,有誠意☕️🍦Affogato推介!好食!佢用既係奶茶雪糕!配上espresso係"鴛鴦"既配搭,比一般affogato好食呀😋👍非常啱女孩子黎既cafe🩷
長沙灣、深水埗一帶其實都幾多cafe!
其中Boholic係一間好精緻既cafe。

餐廳佈置屬波希米亞風情,
色調以白色啡色粉色為主,
好多毛毛花花裝飾,
有梳化椅、有outdoor area。

亦有好多個打卡corner❣️
最啱約埋閨蜜一齊嚟食嘢打卡📸

午市有set menu,
套餐仲有麵包同湯。

餐湯係洋蔥湯,好香,暖粒粒,
入面仲有粒粒煙肉。
配埋酸種麵包,perfect match!

🍝欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利粉
好香既蒜香意粉,
辣肉腸惹味,
每一口都可以食到滿滿既材料,
份量都算多,
2個女仔可以share 住食。

🥩秘製蘇梅蛋黃醬燒美國特級豬梅扒
豬梅扒好味又軟稔,
上面既蛋黃醬微甜又creamy,
配搭得好食。

☕️呢度既latte都ok,
有靚靚拉花,有誠意

☕️🍦Affogato
推介!好食!
佢用既係奶茶雪糕!
配上espresso係"鴛鴦"既配搭,
比一般affogato好食呀😋👍

非常啱女孩子黎既cafe🩷

2024-11-27 194 浏览
之前喺長沙灣睇完戲之後見到附近有間cafe勁靚,不過好多人排隊冇去到。今次終於有時間早少少去到去等,店舖分左室內同門口嘅半露天用餐座位。餐廳佈置得非常典雅,而且亦都有唔少打卡位,啱曬閨蜜或者情侶嚟chill 下😌 📌Boholic全日早餐🌅🐷🍅🍍🥐🥚🥗喺cafe識食一定要食all day breakfast色彩繽紛又有齊曬全日所需嘅營養包括有有香草腸、扒茄、香烤鮮菠蘿、牛角包、太陽蛋、大啡菇、澳洲沙律菜份量十足夠曬飽肚最驚喜係有香烤菠蘿,非常青甜又多汁📌Boholic小食拼盤🦑🐔🦐小食拼盤入面有炸魷魚、炸雞翼同炸蝦 每款食物都炸到香口酥脆,冇油膩感啱曬同朋友邊傾計邊食,keep住啲儀態📌開心果奶蓋梳乎厘班戟💚😁🥞想食pancake一定係食呢期流行嘅開心果系列店員拎住滿佈開心果醬嘅班戟過泥,令人極其興奮Pancake嘅份量都好大,如果同朋友慶祝生日,揀佢嚟代替生日蛋糕最好不過最頂仲佈滿開心果碎碎,香脆得來仲可以增加口感啱啱整好嘅仲有餘溫添超級鬆軟又充滿住蛋香嘅pancake沾上香滑濃郁嘅開心果奶蓋都唔會被掩蓋食落都唔會覺得heavy,而且甜度適中同幾個朋友share食就岩岩好,獨食難肥😆

📌Boholic全日早餐🌅🐷🍅🍍🥐🥚🥗
喺cafe識食一定要食all day breakfast
色彩繽紛又有齊曬全日所需嘅營養
份量十足夠曬飽肚
最驚喜係有香烤菠蘿,非常青甜又多汁

📌Boholic小食拼盤🦑🐔🦐
小食拼盤入面有炸魷魚、炸雞翼同炸蝦
每款食物都炸到香口酥脆,冇油膩感
啱曬同朋友邊傾計邊食,keep住啲儀態

📌開心果奶蓋梳乎厘班戟💚😁🥞
想食pancake一定係食呢期流行嘅開心果系列
店員拎住滿佈開心果醬嘅班戟過泥,令人極其興奮
最頂仲佈滿開心果碎碎,香脆得來仲可以增加口感
啱啱整好嘅仲有餘溫添
食落都唔會覺得heavy,而且甜度適中
同幾個朋友share食就岩岩好,獨食難肥😆😆😆

📍Boholic

#梳乎厘班戟
#班戟
#小食拼盤

2024-11-26 159 浏览
兩年前同朋友嚟過呢間食甜品記憶唔錯~呢日去開附近就決定入去試試佢哋嘅主菜💃🐟Pan-fried Fresh Norwegian Salmon Fillet w/ French Orange-Ginger sauce $138挪威三文魚脂肪較蘇格蘭種少 但魚肉口感一啲都唔輸 魚肉細膩滑嫩 亦都唔會話太多魚刺食得好辛苦👍🏻三文魚煎到外皮金黃焦脆 魚肉就keep住滑嫩 配搭嘅姜橙汁都好新奇 創意之作但絕對唔伏! 薑汁嘅辣辣刺激感為酸甜嘅橙汁更添風味 口感層次都好豐富😋 配菜都有兩件大大嘅薯仔同埋翠玉瓜薯仔牛油味突出而且超級順滑 毫無纖維感或者顆粒感翠玉瓜烤到脆嫩脆嫩 鮮甜可口午市套餐跟咗個蘑菇湯同埋一片麵包蘑菇湯幼滑濃郁 麵包就煙韌有口感 配搭一齊都好好味!🪻Brown Sugar Earl Grey Coffee Latte $58之前去韓國飲過黑糖咖啡一試愛上 見到呢度有當然要試試!!咖啡口感醇厚味道香濃 黑糖比例啱啱好甜蜜得嚟唔會甜膩 伴隨著伯爵茶獨特嘅香氣 好好味
兩年前同朋友嚟過呢間食甜品記憶唔錯~
呢日去開附近就決定入去試試佢哋嘅主菜💃
挪威三文魚脂肪較蘇格蘭種少 但魚肉口感一啲都唔輸
魚肉細膩滑嫩 亦都唔會話太多魚刺食得好辛苦👍🏻
三文魚煎到外皮金黃焦脆 魚肉就keep住滑嫩
 配搭嘅姜橙汁都好新奇 創意之作但絕對唔伏!
 薑汁嘅辣辣刺激感為酸甜嘅橙汁更添風味 口感層次都好豐富😋

配菜都有兩件大大嘅薯仔同埋翠玉瓜
薯仔牛油味突出而且超級順滑 毫無纖維感或者顆粒感
翠玉瓜烤到脆嫩脆嫩 鮮甜可口
午市套餐跟咗個蘑菇湯同埋一片麵包
蘑菇湯幼滑濃郁 麵包就煙韌有口感 配搭一齊都好好味!

之前去韓國飲過黑糖咖啡一試愛上 見到呢度有當然要試試!!
咖啡口感醇厚味道香濃 黑糖比例啱啱好甜蜜得嚟唔會甜膩
伴隨著伯爵茶獨特嘅香氣 好好味

午餐
❤️芝士焗澳洲薯皮薯仔🥔外層薯皮微脆,內裏夠粉糯唔會硬。❤️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈豬肋骨塗上了甜甜辣辣的BBQ醬很入味😋。洋蔥圈點埋少少辣辣地嘅醬汁,真是一道滋味小食👍🏻。還有酸甜多汁的燒菠蘿🍍!❤️原味鮮果梳乎厘班戟 即起(製作時間15-30分鐘起)十分鬆軟有蛋香~😍配士多啤梨🍓、藍莓🫐鮮果,水果的微酸正好中和了梳乎厘班戟的微甜~旁邊還有蜜糖🍯和忌廉。❤️熱特濃黑芝麻鮮奶拉左隻獨角獸🦄 出黎,好靚啊~😍 獨角獸🦄 拉花圖案真係好少見,好特別呀!入口滿滿黑芝麻香,唔會過甜👍🏻。❤️熱丸久小山園抹茶鮮奶拉了兩隻白兔🐰圖案拉花。嚐到抹茶🍵本身的茶澀味,同樣不會過甜。
❤️芝士焗澳洲薯皮
薯仔🥔外層薯皮微脆,內裏夠粉糯唔會硬。

❤️美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
豬肋骨塗上了甜甜辣辣的BBQ醬很入味😋。
洋蔥圈點埋少少辣辣地嘅醬汁,真是一道滋味小食👍🏻。
還有酸甜多汁的燒菠蘿🍍!

❤️原味鮮果梳乎厘班戟 即起(製作時間15-30分鐘起)

❤️熱特濃黑芝麻鮮奶

❤️熱丸久小山園抹茶鮮奶
2024-11-25 120 浏览
波希米亞風格裝潢,輕鬆氛圍,都幾relax🌟#芝士焗澳洲薯皮焦香的表皮,配乳酪食,味道不錯。🌟#肉眼扒配焗薯厚身牛肉濃郁,7成熟都控制得十分好,值得一讚。🌟#美式BBQ醬燒焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈熱辣辣,切時肉質鬆軟,入口香滑,唔柴口,仲好入味,大讚。配菜多款,最正係香甜菠蘿,清甜開胃。🌟#法式開心果梳乎里班戟好動感🫶🏻厚身香甜,濃郁的芝士流,入口蛋香味十足。🌟#生果茶及洛神花花清新可口,微甜好正,飲完仲可以添加熱水。食完打卡影下相,大滿足。
波希米亞風格裝潢,輕鬆氛圍,都幾relax

🌟#芝士焗澳洲薯皮
焦香的表皮,配乳酪食,味道不錯。

🌟#肉眼扒配焗薯
厚身牛肉濃郁,7成熟都控制得十分好,值得一讚。

🌟#美式BBQ醬燒焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈

🌟#法式開心果梳乎里班戟
好動感🫶🏻厚身香甜,濃郁的芝士流,入口蛋香味十足。

🌟#生果茶及洛神花花
清新可口,微甜好正,飲完仲可以添加熱水。

食完打卡影下相,大滿足。
  • 芝士焗澳洲薯皮
  • 開心果奶蓋梳乎厘班戟
  • 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
喵~琴日去左長沙灣嘅Boholic,間Cafe裝修好有Boho風,環境舒適,好啱打卡!📸 食物方面都唔錯,甜品鹹食都有,選擇都幾多!😋ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 芝士焗澳洲薯皮薯皮焗得啱啱好,外脆內軟,芝士味濃郁,配埋煙肉碎同蔥花,好香口!🥔 啱曬最愛薯仔嘅貓女!✨2) 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈豬肋骨烤得好香,肉質鬆軟,BBQ醬甜甜哋,好惹味🍖 洋蔥圈炸得金黃酥脆,好正!仲有超大超大嘅菠蘿,真心好甜!✨3) 泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟梳乎厘班戟口感鬆軟,入口即溶,充滿蛋香!🥞 淋上泰式奶茶醬,再加埋珍珠,好有層次!🧋 ✨4) Strawberry Avocado Smoothie牛油果🥑同士多啤梨🍓嘅配搭好fresh,飲落去好creamy,唔會太甜,好啱夏天飲!🍹✨5) Grapefruit Summer西柚味好突出,酸酸甜甜,好 refreshing!🍊 仲有漸層顏色,好靚!😍😻吸喵指數:8.5/10🤍環境舒適,裝修有格調,好啱打卡!🤍食物選擇多,甜品鹹食都有!🤍份量適中🤍服務態度好,職員好nice!ᗦ↞◃ ….…

✨1) 芝士焗澳洲薯皮

✨2) 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈

✨3) 泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟

✨5) Grapefruit Summer

😻吸喵指數:8.5/10

🤍環境舒適,裝修有格調,好啱打卡!
🤍食物選擇多,甜品鹹食都有!
🤍份量適中
🤍服務態度好,職員好nice!

📍Boholic

地址:長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #Boholic #Cafe #長沙灣 #打卡 #Boho
2024-11-20
2024-11-24 158 浏览
今日同朋友聚下,試咗佢推薦嘅cafe,好靚同超多打卡位點左兩款食物,美式 BBQ 醬烤焗西班牙豬肋骨,真係好正!首先,肋骨嘅肉質非常嫩滑,輕輕一撕就分開,冇咩脂肪,食落去唔會覺得油膩。BBQ 醬味道濃郁,帶有一點微甜,啱啱好襯肋骨嘅肉味,仲有啲煙燻香味,食完仲想再嚐多一啖🫰🏻配菜方面,洋蔥圈炸得金黃香脆,每一口都好有口感,咬落去有啲甜味,真係好開胃。第二款揀左芝士焗薯皮😍薯皮外脆內軟,裡面嘅芝士融化得非常到位,唔會太鹹,反而有種奶香味,搭配肋骨一齊食,味道更加豐富。甜點揀左開心果奶蓋疏乎厘🥰好有驚喜!外面嘅奶蓋厚厚一層,入口滑順,開心果味道恰到好處,唔會太濃烈,反而令整個甜品更加清新。疏乎厘本身鬆軟,搭配奶蓋,簡直係完美嘅組合。總體來講,呢間 cafe 嘅食物質素非常高,無論係主菜定係甜品,都好值得一試。如果你係 BBQ 醬嘅愛好者,或者鍾意嚐新嘅食物,呢個地方一定唔可以錯過!下次我會再帶朋友一齊嚟,分享呢個美味嘅經歷。
今日同朋友聚下,試咗佢推薦嘅cafe,好靚同超多打卡位
2024-11-23 123 浏览
今天跟媽媽到長沙灣的工廠大廈拿網上訂的貨品,準備去坐車回家時經過這間餐廳,就決定進去吃午餐。我們點了兩個午餐和一個甜品:欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵 $92這個意大利麵的賣相十分漂亮,上面有鮮花襯托。欖油和蒜片令到整個意粉很惹味,意大利麵偏硬有口感,大蝦也很爽口,辣肉腸味道比較辣,但是意粉就只有微微的辣味,比較適合重口味的人士。秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒 $118豬梅扒煮得剛剛好,肉質嫩滑、肉汁豐富,上面的秘製蘇梅蛋黃醬因為燒焗過,呈現一種半固體的狀態,拼起來一起吃提升了整個豬梅扒的味道。原味鮮果疏乎厘班戟 $128 (另50%off)疏乎厘班戟新鮮出爐,熱熱的,大大件的,口感軟滑,配上蜜糖和忌廉,甜甜的,吃上兩口鮮果有中和了甜膩的口感。這間Cafe另一賣點是環境,有幾個打卡位在近門口的位置,可以扮文青在這裏拍照打卡留念。

我們點了兩個午餐和一個甜品

欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵 $92

秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒 $118

原味鮮果疏乎厘班戟 $128 (另50%off)

2024-11-19