餐厅: BRICK LANE (中信大廈)
资讯:

2017-12-13 153 浏览
今日一個人食飯,因為屋企人去哂旅行,晚餐唯有自己搞惦。放工去左公司附近食飯,首選Bricklane。餐廳最近有個聖誕節套餐,我就試一試啦!南瓜忌廉湯。香濃南瓜湯入口幼滑唔會膩口,好暖身。三文魚湯沙律。咸香三文魚非常滋味。加上香甜他他醬,感覺清新開胃。主菜叫左龍蝦意粉。意粉掛上濃郁醬汁,醬汁收哂水,感覺唔會水汪汪。醬香意粉非常彈牙。龍蝦肉質爽口彈牙,好鮮甜。香橙芝士蛋糕。蛋糕唔甜膩,餅底非常吸引滿足。最後有熱檸水減低飽肚感。
餐廳最近有個聖誕節套餐,我就試一試啦!
南瓜忌廉湯。
香濃南瓜湯入口幼滑唔會膩口,好暖身。
三文魚湯沙律。
咸香三文魚非常滋味。加上香甜他他醬,感覺清新開胃。
主菜叫左龍蝦意粉。
香橙芝士蛋糕。
蛋糕唔甜膩,餅底非常吸引滿足。
最後有熱檸水減低飽肚感。
2017-12-12 288 浏览
第二次到這間Brick Lane晚餐,上次吃了Egg Benedict完全不夠飽,今次點了它的另一款All Day Breakfast “Everything“,真的是什麼都有,非常豐富😋今次還叫了nachos呢,Irish Coffee 也不錯。朋友則點了牛扒。Hot Chocolate當晚天氣清涼,加上沒有太多客人,所以選擇了戶外位置,這裏的夜景頗美,隱約能看到對面海的ICC。服務態度尚算不錯,但上菜及埋單則比較慢,在沒有太多客人在餐廳內的情況下,實在有需要改善一下。
Everything

Nachos  +  Irish  Coffee

朋友則點了牛扒。
Steak

Hot Chocolate
Hot  Chocolate

2017-11-12 242 浏览
星期六一早約了公司客戶開會,開完會大概10點,當然要去食個豐富早餐,安慰一下辛勞既星期六。同事提意到金鐘既bricklane,餐廳面積大,座位非常舒適,仲有露天位置,眺望金鐘政府大樓!可能因為星期六早上,很多父母帶著小朋友來享用早餐,地理位置泊車方便,食完早餐仲可以去添馬公園散步遊玩。All day breakfast 非常豐富,包括有炒蛋、香腸、煙肉、火腿、煙三文魚、薯餅、茄汁豆、番茄、芝士及多士。款式種類多,材料又新鮮,絕對有水準,但略嫌價錢偏貴,不包飲品,要獨立order飲品。

2017-09-16
$250 (早餐)
2017-11-07 937 浏览
話說朋友大肚行動不太便,要相約金鐘方向吃午餐!店面裝橫不錯店內已佈滿Halloween decoration!Caesar Salad $108比較簡單,現有芝士及一塊麵包!Everything All Day Breakfast $128有2隻蛋,bacon,茄汁豆,芝士,火腿,薯餅,mushrooms,腸仔,煙三文魚,蕃茄及toast!基本上這個已非常豐富 ,對女士來說是有點多!Brick Lane Combo $168這個比剛剛那個還要多,但是多了一隻蛋,black pudding,corned beef及yorkshire pudding!這個真的很飽,但對於大舊版男士只是剛剛好Breakfast Pizza $115這個是大肚婆要求吃的,很多芝士,加入了bacon 及mushroom一起烤焗!Fish n Chips $168這個也是大肚朋友後來加的,由於她要吃兩人份!無論魚柳及薯條都不會很油!但炸得很脆,配了茄汁及沙律醬,非常惹味!Seasonal berries pancake $88朋友一到門口便說明要吃pancake,這家的pancake 有點特別,是用烤盤煮的看上去
話說朋友大肚行動不太便,要相約金鐘方向吃午餐!

店面裝橫不錯
店內已佈滿Halloween decoration!

Caesar Salad $108
比較簡單,現有芝士及一塊麵包!

基本上這個已非常豐富 ,對女士來說是有點多!

Brick Lane Combo $168

這個真的很飽,但對於大舊版男士只是剛剛好

Breakfast Pizza $115

Fish n Chips $168
但炸得很脆,配了茄汁及沙律醬,非常惹味!

Seasonal berries pancake $88

看上去像西多士,加了蜜糖醬,雜莓,酸酸味味得來又帶點甜

Iced Latte $46

奶沒有很多,剛剛好!

Strawberry Milkshake $54
甜甜的,很適合女士們飲!

Earl Gret $38

Cappuccino $44

這家的食物其實不差,但店員的態度足以影響整個氣氛!
题外话/补充资料: 一早便致電Brick Lane訂位,由於我有兩個電話,到埸時說錯了! 當時即時給了正確的電話,然後店員說打了4個電話給你也沒人聽! 我即時呆了一呆,我看回record,前晚只有一個miss call! 他再說 我們今早也有致電,我再說,我沒有收到! 但對於他的態度,我跟友人都感到非常驚訝,整個氣氛就像是 我錯了!
2017-10-22
午餐
2017-10-31 3065 浏览
正所謂Happy Halloween 唔知點解外國鬼節,自己都會習慣去慶祝係中環番工有個好處就係放工去慶祝好方便放工先食左萬聖節餐先先黎杯「西柚雞尾酒」、「香橙雜飲」兩杯飲品都有個細細既椒係度再切左個樣係椒上面因為芒果辣椒糖水,所以味道好特別有酒精果杯味道更強烈「南瓜忌廉湯」南瓜上面白色忌廉整成蜘蛛網圖案,別具創意與平時飲到既唔同就係無平時果啲咁膩好好飲,南瓜味好香濃,簡直飲一碗都唔夠「柚子田園沙拉」柚子沙律比有濃濃的醬既沙律特別清新用荔枝整成眼睛既模樣望落碟沙律好似個人樣「火焰頂級美國牛肉漢堡」英名為“Fire Burger”真係無改錯名開頭以為咁樣經火燒完,成個包會燶點知原來漢堡包個表面經過燒過之後不但無燶,而且仲更加脆漢堡扒肉質好嫩,好juicy旁邊以炸魷魚代替常見既薯條襯熱食好惹味「南瓜茄子意大利飯」意大利飯一直係我最愛意大利飯軟度岩岩好入味得黎又唔膩上面放左茄子同黃瓜黃瓜切到十字架形狀茄子用鹽再去焗,味道好夾,好好味「南瓜撻」最後食埋甜品用南瓜肉整成的南瓜撻上面忌廉整到好似木乃伊造型,好有趣
正所謂Happy Halloween
唔知點解外國鬼節,自己都會習慣去慶祝
係中環番工有個好處就係放工去慶祝好方便
放工先食左萬聖節餐先

先黎杯「西柚雞尾酒」、「香橙雜飲」
兩杯飲品都有個細細既椒係度
再切左個樣係椒上面
因為芒果辣椒糖水,所以味道好特別
有酒精果杯味道更強烈

「南瓜忌廉湯」
南瓜上面白色忌廉整成蜘蛛網圖案,別具創意
與平時飲到既唔同就係無平時果啲咁膩
好好飲,南瓜味好香濃,簡直飲一碗都唔夠

「柚子田園沙拉」
柚子沙律比有濃濃的醬既沙律特別清新
用荔枝整成眼睛既模樣
望落碟沙律好似個人樣

「火焰頂級美國牛肉漢堡」
英名為“Fire Burger”
真係無改錯名
開頭以為咁樣經火燒完,成個包會燶
點知原來漢堡包個表面經過燒過之後
不但無燶,而且仲更加脆
漢堡扒肉質好嫩,好juicy
旁邊以炸魷魚代替常見既薯條
襯熱食好惹味

「南瓜茄子意大利飯」
意大利飯一直係我最愛
意大利飯軟度岩岩好
入味得黎又唔膩
上面放左茄子同黃瓜
黃瓜切到十字架形狀
茄子用鹽再去焗,味道好夾,好好味

「南瓜撻」
最後食埋甜品
用南瓜肉整成的南瓜撻
上面忌廉整到好似木乃伊造型,好有趣
2017-10-24
2017-10-29 180 浏览
位於金鐘的Bricklane,是一間英國菜餐廳。快要萬聖節,又是扮鬼扮馬的時侯,未化上濃妝前,先帶美女朋友去醫飽肚子哦。Halloween大餐,每位$328,包括:沙律,餐湯,餐包,主菜,甜品,有酒精和無酒精飲品。餐湯是 萬聖節必備的南瓜湯。南瓜湯稠密度高,有點像粥,太稠也不足味呢。多士質素較佳,香脆可口哦。柚子田園沙律田園沙律弄成特別的樣子,有點可怕呢。眼晴是用龍眼,鼻子和口是用柚子,採用水果,很健康哦。火焰頂級美國牛肉漢堡火焰漢堡,是這次套餐的主角,漢堡以二片牛肉漢堡扒,生菜,芝士,蕃茄醬等等組成,看上去份量不大,但原來漢堡肉非常厚,質感軟腍,肉汁四溢,略為不夠乾身,配以醬汁同食,味道也不錯呢。南瓜撻最後呈上的南瓜撻,賣相也不馬虎,弄成小鬼的樣子。南瓜蓉甜蜜軟糯,清甜不假,撻底脆硬,也屬不錯呢。
位於金鐘的Bricklane,是一間英國菜餐廳。

柚子田園沙律

火焰頂級美國牛肉漢堡

南瓜撻

最後呈上的南瓜撻,賣相也不馬虎,弄成小鬼的樣子。

南瓜蓉甜蜜軟糯,清甜不假,撻底脆硬,也屬不錯呢。
2017-10-27
2017-10-26 153 浏览
環境同服務都非常好💓so chillll😚👻🎃Halloween Special $328/perosn🎃👻👻Main邪惡過魔鬼嘅火燄頂級牛肉漢堡🍔本身應該成個漢堡燒著 不過我嗰個淨係燒patpat🔥燒完芝士更加溶化 麵包更加外脆夾住兩塊厚厚嘅牛肉漢堡 五成熟剛好鬆軟juicy👏再加少少生菜同酸甜蕃加汁 隔離係炸魷魚鬚同人share一人一半岩曬😎😎.👻另一個Main西班牙黑毛豬柳🐷針筒入面係紅菜頭整嘅汁 甜甜地💉💉豬柳好厚 瘦比肥多 好有個種“用牙扯肉”黎食嘅衝動🍖.🎃南瓜忌廉湯🎃我同朋友都覺得呢個係全餐最好味 南瓜好濃 湯夠杰身 配上面頭忌廉 好creamy .🎃南瓜撻🎃忌廉木乃伊配南瓜蓉 同樣南瓜蓉很出色 🍀柚子田園沙律🍀雖然佢想扮鬼 但真係好似Elmo 柚子好甜好大舊🍸西柚雞尾酒 香橙雜飲🍸先甜後酸再有酒味 香橙雜飲甜度軟高 雞尾酒亦非常順口.套餐再配杯咖啡/茶 素食朋友都可以揀南瓜茄子意大利飯💁
環境同服務都非常好💓so chillll😚
🍸西柚雞尾酒 香橙雜飲🍸
先甜後酸再有酒味 香橙雜飲甜度軟高 雞尾酒亦非常順口
套餐再配杯咖啡/茶 素食朋友都可以揀南瓜茄子意大利飯💁
2017-10-26 1933 浏览
2017年的十月可謂是節日慶典的盛會,由月頭的中秋到全時段的啤酒節無不精彩 來到尾聲,快要進入無聊平淡的十一月,不過不要忘記還有最後一擊--萬聖節 雖說萬聖節被喻為西方盂蘭節,但相對之下,萬聖節氣氛顯然輕鬆不少 儘管如此,我對於萬聖節Trick or Treat的印象不深,接觸最多只在小學的那數年 中學時期因校方宗教關係與之隔絕,都叫做去過一次海洋公園哈囉喂既 萬聖節近年愈趨與飲食接軌,以嘩鬼造型吸睛之餘,南瓜、香蒜入饌也為常事 憑藉全日早餐打響名堂的BRICKLANE也加入戰場,名物以外的表現又如何? 先以Devil Lantern開場,以100%貼題的雕刻彩椒裝飾,不覺邪惡,反見可愛 設有酒無酒兩個版本,均是走果味酸甜清新路線,得看個人口味而選 西柚調酒顧名思義主要用上西柚,再加伏特加,橙汁、檸檬汁及芒果辣醬 而香橙雜飲則以橙汁為主調,同樣加有西柚、檸檬汁及梳打,但不含酒精 Eye-popping柚子田園沙律以荔枝及橄欖製成眼珠造型,不是那些只供觀看的卡紙膠牌 沙律以蔬果為材料,酸甜清爽,亦不會有稠濃醬汁殘餘的膩感 Wicked南瓜忌廉湯甜美綿密,湯稠不奶膩,嘛有少許忌廉

沙律以蔬果為材料,酸甜清爽,亦不會有稠濃醬汁殘餘的膩感

Wicked南瓜忌廉湯甜美綿密,湯稠不奶膩,嘛有少許忌廉點綴增味
間中吃到南瓜肉,柔腍又無韌纖維,增添嚼感之餘證明是原汁原味呈獻
另附烘面餐包,表微脆香焦,包心不失鬆軟,淨食亦無不可

主菜供應三款選擇,要數Hell Fire火焰頂級美國牛肉漢堡最為搶眼吸引
先淋酒再點火,漢堡隨即圍上一身魔幻藍紫,而漢堡包吸收酒味,多了一點醺辣
牛肉漢堡扒足量厚身不失場,濕潤富肉味,又不至油膩難當,夾著微融芝士更香口
另外,有別於坊間漢堡餐,不以炸薯條伴襯,反而用鹹脆夠咬口的魷魚鬚,確是驚喜

頂著大針筒的Vampire Blood西班牙黑毛豬柳亦是店方大力推薦的好滋味
徐徐為輸血,讓本就仍帶櫻紅的厚黑毛豬柳更見鮮紅,果然是特別為萬聖節而設計
所謂的血液實際上為紅菜頭小紅莓蓉,以收自然酸甜,又可作天然色素加強造型
西班牙黑毛豬柳肉味不膻且帶香,由於不需完全熟透,中心仍可保嫩意
外圍會略有焦香及較乾實,內部則味道溫和及較軟身,有著雙重質感

Mummy南瓜撻小巧可愛,正如名堂所指,滿是濕潤綿密的南瓜蓉
南瓜蓉甜味自然清新,水分甚多,卻沒有全然浸軟撻皮
作為重口味主菜後的一點甜美,切合主題之餘絲毫不膩,恰如其分
2017-10-18 242 浏览
It has been a while we visited Brick Lane. We especially picked the restaurant at Admiralty as it is not also over crowded and we could have some space for chatting.We ordered a few dishes to share.Prawn salad. The salad is quite refreshing with spinach and mixed green and the prawns are nice though a bit over cooked.Pork. The pork is juicy and served with a slice of cooked green apple. The green apple is seasoned with cinnamon and it matches quite well with the pork.Fish and chips. It is always

Fish and chips. It is always the food that I would order when I see it on the menu. I have been missing the fish and chips in UK. The fish and chips is freshly made and the chips are especially fulfilling. The batter is not too thick. I wish the fishes can be larger in size as we are all craving for a nice fish and chips.

Carbonara with poached egg. The waiter has warmly reminded us to mix the poached egg as soon as possible to have a better taste. The carbonara is rich and tastes quite nice. It's served with Parma ham and goes well with the carbonara.

Pizza topped with Parma ham. This pizza is rather small in size which is unexpected. The taste is not very outstanding and the crust is a bit burnt.

The Apple dessert is quite nice and happy birthday to our dear friend!

Overall, the taste is okay but the size was relatively small to share.
2017-10-17
Date: 19Aug11點未夠在附近,忽然想吃all day breakfast,幸好中信大廈這間分店有營業。週末人不多,walk in 都馬上有位,nice! ↑Three-choice all day breakfast :在2 eggs made any style 和toast的基礎上,我選了Bacon, sausage和vine tomato(8選3),蛋就選了scrambled egg。炒蛋嫩滑,不太生又不會太熟,對我來說剛剛好!香腸當中混合了香草,好吃~而煙肉是最讓我心心眼的部分!雖然只有一寸左右闊(有2條喇其實),但煎得很香脆,超級喜歡那脆卜卜的邊!toast 也令我驚喜,因為習慣了麵包最後吃,通常多士都會變硬或變軟;這次也是最後才吃多士,雖然稍硬了一點但不至於很辛苦才咬得開,仍保留一點點脆的感覺。多士的麵包混合了類似乾果的材料,有淡淡的味道。↑Three-choice breakfast :朋友點的,three sides 選了hash brown, bacon 和 Portobello mushroom。↑Rose Latte:通常喝到的拉花都是心形,看到這個天鵝
Date: 19Aug

↑Three-choice breakfast :

↑Rose Latte:
通常喝到的拉花都是心形,看到這個天鵝拉花這麼精緻就覺得很愉快
玫瑰味道很足夠,只是對不嗜甜的我來說沒有加糖還是偏甜,如果甜度可以調低一點就好了

p.s. 稍為美中不足是Latte 旁邊的茶匙不太乾淨,需要換另一隻(還好侍應小姐很快便幫我換了,也沒有露出煩嫌的表情)
2017-08-03 527 浏览
今年定左壽星搵餐廳、請食飯,所以被相約到金鐘。其實友人係睇中呢道有得坐露天,但又悶熱又焗又怕落雨既天氣,你係唔會想坐露天,生日食到滿頭大汗都唔好啦🤣🤣我哋坐入面sofa 位,因為朋友生日,我哋入座拎位前已經係門口餅櫃order 左個切cake, 黎到時佢係有寫我朋友名的👍🏼仲有全場員工一齊唱生日歌❤️整體主菜都不過不失,正常既西餐份量同質素。而我最想講係個即焗棉花糖,真心好邪惡!!!但係我地每個的食得好滋味,chocolate 係比較偏甜既,所以係甜上加甜上,我們覺得瑪利餅係唔足夠的😂我哋都珍惜每一啖餅,當全部餅都被消滅後,已經無人再掂餘下既甜甜棉花糖同chocolate 😅係好味既!
一到lunch,同事們就趁機出外透氣之餘亦是找好西的時候, 呢期至到愛中信大廈的"Brick Lane",  其實已試過幾次, 得出以下幾項和大家分享:環境:有indoor 和 outdoor 之分, Lady 的我當然係揀indoor 啦~另外, Monday 比較易有位, Friday 比較多人,最好預早book 定 免得白行一趙和久等, 冷氣方面很不平均, 中間較熱, 近門口反而得大冷氣, 有改善空間; 食物:其實每樣食物除眼睛吸睛外, 質素都不錯, 特別一提就係, 金鐘區是好少Pizza 吃, 而這到的餐牌就有2款俾大家揀, 不過我哋黎咗第三次才能吃到,點解?因為第一次,Menu寫2:30pm 後才有供應, 初時有時失望, 但愛吃的我當然不會死心, 問外面的waiter, 佢話可以叫,我哋外面等的時候仲幫我地落單先, 但當我哋進餐時,發現有隻小昆蟲在ham上面行緊, 唔知係咪嗰排成日落雨關係呢,所以即時換走,沒有試.第二次,是一個女waitress serve 我地, 但佢就話2:30後才有, lunch hour 沒有供應,  "O咀" .第三次, 再接再厲, 終於lunch

環境:

食物:
 "O咀" .
第三次, 再接再厲, 終於lunch hour 成功叫到. Pizza 送到黎, 大家望下有冇異樣先, 安全,食得!

服務:

每個set lunch 都跟一個saland, 湯 和1杯drink, 我地有時都不會每人叫一set, 怕吃唔晒! 所以,有時會5人叫4人餐再加其他food.但有2次店員都會送多杯drink 俾我地, 雖然不是很貴, 但很窩心.
值得一提, 他們收碟很快,見你的dish 吃完, 便迅速收起, 不用放滿成張桌.
服務幾好!

價錢:
個人覺得一個lunch over $100 確有點貴, 但以金鐘這地區, 環境, 質素 分析下, 偶然一兩次都不過份呀!
Pizza Margherita
羊架(
三文魚 (唔記得嗰名)
Today Special
Beef Rice (唔記得嗰名)
2017-07-24
Pizza Margherita
羊架(
三文魚 (唔記得嗰名)
Today Special
Beef Rice (唔記得嗰名)
2017-07-13 792 浏览
下雨天,要消走悶氣。 早餐就揾个地方比个人叉電。原本想去大會堂,但真太大雨。揾下揾下見呢間响金鐘,有天橋接駁,唔駛冧雨。 而且响這位置,星期日早餐應唔多人。 天橋沿路過去,見賓姐印姐坐晒响度,好熱閙。 相反入到餐廳就靜好多。 兩个人點左all day breakfast 及 fried egg with toast.最初仲睇少all day breakfast份量 ...裡面超豐富, 有三文魚,火腿, 煙肉,腸…… 仲有Eggs Benedict, 最鐘意茄汁豆係熱,另外沙律菜配薄薄芝士兩份share 食剛剛好。咖啡帶酸,一定要加糖及奶。 讚賞配熱奶及靚靚杯碟。食完後精神返,決定坐地鐵去太古shopping, 唔駛冧雨。出餐廳,見在這海景。雖然有黑雲,但心情好爽, 可惜餐廳內望唔到呢个景。

兩份share 食剛剛好。

咖啡帶酸,一定要加糖及奶。 讚賞配熱奶及靚靚杯碟。

2017-06-18
$110 (早餐)
  • All Day Breakfast
2017-07-10 614 浏览
一日三餐,早餐其實係最重要,不過好多人都忽略左😐,一係趕住返工返學,是但塞個包咬就算🌭,一係就直接訓到食晏就,已經好耐冇試過正正式式,慢慢咁食個早餐啦~今次雖然都係訓過龍😜,但突然好掛住早餐既味道,就黎左呢度食All day breakfast!呢間餐廳我其實黎過好多次,野食真心推!👍有三種款All Day Breakfast 揀,今次就嗌左個最豐富既Brick Lane Combo,係超多料👅,有成十幾款料,有太陽蛋、煙肉、煙三文魚、薯餅等等。腸唔係普通既腸,係真係用左德國腸,有誠意👏!蕃茄豆可以再添,不過自己就唔係話好鍾意食。幾鍾意佢既芝士,好有味,加埋沙拉菜一齊食,好夾!❤整體質素唔錯,可以推薦,不過 All Day Breakfast既價錢一向偏高,抵唔抵就見仁見智喇🤔,不過偶然試下都唔錯既!👍

2017-05-25 649 浏览
週末一連兩日的SEMINAR,令這兩個星期要連踩12天,為左慰勞一下星期天仍在勞勞碌碌的自己,梗係要食返餐豐富d既!!!其實本身不熟悉金鐘,朋友選了BRICK LANE,好吧,沒有什麼意見~之前試過幾次尖沙咀本店及Gallery,印象中都是普普通通,水準比較飄忽,所以一開始我都沒有抱很大的期望。我們二人點了Crispy Bacon & Caramalised Banana Pancake、 Crispy Chicken Wings、Crab Meat Angel Hair 、Iced Chocolate Milkshake。首先來的是Iced Chocolate Milkshake! Mikeshake 黎講我覺得好的骰啊~不過朱古力味濃,唔會得個奶味,本人亦算是一個朱古力味控,呢杯既味道滿足到我!!!有驚喜! 因為一開始係見到佢地Seasonal Berries Pancake張相好似好好味,但傳統的我又覺得午飯都未食就走去食甜食好怪,所以就揀左呢個又咸又甜既pancake (唔知咩理論XD)。入回正題,Bacon+Banana+焦糖醬呢個咸咸甜甜既配搭真係冇揀錯,唔會漏,煎過的香蕉

iced Chocolate Milkshake

有驚喜! 因為一開始係見到佢地Seasonal Berries Pancake張相好似好好味,但傳統的我又覺得午飯都未食就走去食甜食好怪,所以就揀左呢個又咸又甜既pancake (唔知咩理論XD)。入回正題,Bacon+Banana+焦糖醬呢個咸咸甜甜既配搭真係冇揀錯,唔會漏,煎過的香蕉頗香口,雖然bacon並不如描述的crispy,不過影響不大,pancake底係煙煙韌韌、有咬口架,以鐵板上又靚又可以保存溫度

Crispy Chicken Wings

呢個就比較普通,雞翼沒有用特別方法/醃料去處理,味道是依靠佢個Buffalo醬。不過我本身不好Buffalo,所以對我來說麻麻,冇點醬變左普通鹽醃炸雞翼。

Crab Meat Angel Hair

好味道!! 其實我本身唔食蟹,不過拆左肉既我都可以食到少少。呢碟天使麵既蟹肉量都幾多,佢係麵既上面加左d芝士片,令到食落既口感厚身左少少,有少少彈既感覺,口感豐富了不少。至於個蕃茄汁,濃淡得宜,配蟹肉天使麵岩岩好,叫多碟都會食得晒!!!
题外话/补充资料: 另外,不得不讚一讚佢地既service。 今次我地坐室外,室外大約有5??枱客,雖然唔係主場入面,但佢地都至少會有1-2個人在左近。 食物會食完一碟上一碟,食完既碟很快便會被清理掉,中途我地唔小心整跌左隻叉,都以9秒9既速度被佢地拾起(快過我地自己反應)及送上另一隻乾淨既。 這樣的質素,有時候5星級的酒店/fine dining都未必有啊~
2017-05-21
iced Chocolate Milkshake