2021-11-23 364 浏览
Burger joys is a good place if you want to grab a light lunch. Burgers and snacks, you can even get beers here if you want! Fish burger $90My friend ate this and she said this fish burger is really crispy with a thick piece of fish fillet. I was so surprised! It’s juicy and smooth. Single burger $100 This beef burger is really thick! I can find all my favorite ingredients here, such as cheese, lettuce, pickles and onions! The USDA Angus meat is tender and juicy!Cripsy garlic wings $60 (6pc)We wo

Fish burger $90

Single burger $100

Cripsy garlic wings $60 (6pc)
We would like to have some snacks apart from the burgers. There are a lot of choices, such as fries, nuggets, salad etc. we picked crispy garlic wings because we love chicken! They smell really good, crispy outside and juicy inside.

2021-11-14 321 浏览
跟朋友逛到累了想吃點東西,想起這裡有分店就去吃東西吧。店舖位於西營盤第一街,在樓梯旁邊很容易看到☺。這家的漢堡包已吃過好幾次了,我們也很喜歡吃的,所以就更加想吃🤤。-💥牛肉漢堡 HKD$100,這個是經常點的口味😋,材料有牛肉、半溶芝士、生菜、酸瓜及紫洋蔥。牛肉用了USDA黑安格斯牛肉製成,牛肉味道濃郁,口感煙韌帶肉汁🤩。麵包有烘過所以味道很香,口感帶點脆挺鬆軟的。-💥雞肉漢堡 HKD$90,這個是第一次吃的口味,材料有雞肉、半溶芝士、生菜、酸瓜及蕃茄。雞肉外皮煎香過,所以口感帶點脆身,雞肉口感煙韌嫰滑☺。而且是較厚身版本,所以吃到啖啖肉🤤。-💥奇津辣味雞翼 HKD$60,這個一份有6隻雞翼,面頭鋪滿辣粉,所以聞到很香的辣味🙈。這個口味是炸過的,所以外皮脆脆的,肉質嫰滑帶肉汁,辣辣地挺惹味的🤤。-

2021-10-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-11-13 235 浏览
之前一直想試Burger Joy,今日特意到西營盤試一試這間隱世的高質小店。首先店舖位置其實頗為隱蔽,在小巷中難以發現,但其實人客亦不少,當中亦見到有外賣訂單。我跟朋友二人點了雞肉漢堡以及牛肉漢堡combo set. 價錢不算便宜,但兩份漢堡分量十足,牛肉漢堡用料精緻,裏面有醃青瓜、蕃茄、生菜、醬汁以及手工牛肉漢堡。蔬菜新鮮爽口,至於牛肉漢堡有肉汁,大約七成熟,牛肉味濃,十分香口!另外點了一份普通薯條以及蒜蓉薯條。薯條幼切,每條炸得香脆,蒜蓉醬即叫即整,全人手切碎煮熟再謠上薯條上,蒜蓉味濃不在話下,香口而不辣,配合薯條更是一流!飲品方面點了黑牛,即是雪糕配可樂,雪糕有三球,分量充足,毫不吝嗇;另外亦點了曲奇口味奶昔,上面的鮮忌廉滑口,奶昔不會過甜,香濃奶味配合Oreo曲奇十分匹配。我覺得薯條漢堡的鹹香再配上一杯冰凍的甜飲品,一凹一凸,十分滿足!對比起其他大型連鎖漢堡包店,我覺得Burger Joy做得出色,起碼質量及份量都對得住價錢,下次有機會再光顧支持一下小店!

2021-11-10
  • 牛肉漢堡
  • 薯條
2021-11-07 123 浏览
今晚在港島區有家庭飯聚😄所以中午時份已來到港島區行街街,在西營盤第一街見到呢間Burger店的外牆好特別,裡面又有位喎,仲等咩?即刻入去啦🤣芝士牛肉漢堡(+42升級套餐)~麵包很香脆,牛肉表面煎得剛熟,內裡鮮嫩充滿肉汁😋😋再配上半溶芝士和爽口生菜和紫洋蔥、新鮮蕃茄,食起上嚟非常有層次,套餐揀了扭扭薯條,即叫即炸,新鮮熱辣👍雞肉漢堡~同樣有新鮮的生菜紫洋蔥和蕃茄,再加上千島醬,而雞肉就煎得香脆而且唔會乾👍非常有水準😍

2021-11-06
2021-11-06 114 浏览
話說聽講呢間漢堡包來頭幾勁, 好似係asia top 50 burgers之一, 嗰日肚餓, 想買個外賣食下所以就試吓啦我叫咗single burger ($99) + fried egg ($13)男朋友叫咗cheese burger ($109)+ fried egg ($13)唔知係咪我嗰個冇芝士嘅關係, 所以我覺得非常非常之乾😖 勁失望…我男朋友嗰個好似好少少, 但係都係普通其實整體來講都冇咩comment…就係一個非常普通嘅漢堡包首先個麵包我唔覺得有咩特別塊肉又唔juicy隻蛋都OK但係要加$13有啲貴唔知堂食係咪好食啲呢, 可能外賣爭少少啦, 不過我都唔會再去(p.s.我記得食完之後因為非常失望同唔滿足, 我之後即刻買咗個M記漢堡包食, 好食好多即刻開心返😛)

我男朋友嗰個好似好少少, 但係都係普通其實

整體來講都冇咩comment…就係一個非常普通嘅漢堡包

首先個麵包我唔覺得有咩特別
塊肉又唔juicy
隻蛋都OK但係要加$13有啲貴

2021-11-02 82 浏览
一間在巷子裡的漢堡包店,雖不及大街的起眼,但卻人來人往,座位亦坐得滿滿!點了3包漢堡餐,分別有魚柳漢堡,芝士牛肉漢堡及雜菌蘑菇芝士漢堡,各款漢堡都是新鮮熱辣即製的,麵包相當鬆軟,而魚柳漢堡的魚柳炸得很香脆,內裡還很有水份感;牛肉漢堡的牛肉則很有肉汁及厚度,很滿足;素食的也很好吃,雜菌漢堡扒也很好吃,味道都配合得很好,跟吃肉的滿足感比較,也差不遠,不錯的!小食有薯條及水牛城雞翼,薯條的乾身不油膩,而且很大的一盤,而水牛城雞翼辣度是剛好刺激的,但吃後也沒特別喝水,不錯!

2021-10-30 70 浏览
Burger Joys 一向都出名食Burger 今日同男朋友出開西營盤 就嚟咗西環呢間分店食Burger牛肉漢堡我哋都食過幾次 所以今次叫咗Chicken Burger 雞肉夠厚夠嫩夠多汁 配埋干好嘅鬆軟麵包 加埋蜜糖芥末醬同番茄等 味道好夾我哋叫咗一個Combo配咗黑松露薯條同埋啤酒 Combo只係加$42 但係可以叫生啤真係好抵 另外我哋加多$22升級普通薯條做黑松露薯條 新鮮炸起嘅薯條淋上滿滿嘅松露醬 令人回味同時我哋叫咗個炸雞粒同埋Buffalo Wings 前者酥脆 雞肉裹上Cajun粉 送酒一流 而Buffalo Wings酸酸辣辣好開胃

2021-10-19 87 浏览
我係一個愛好Burger既人, 所以每逢有新開既Burger店, 我都會去試試聽朋友講話呢間Burger Joy唔錯, 上open rice睇幾間分店, 而最偏遠既可謂係呢間西營盤分店。原本打算去灣仔分店,不過剛好係周末係附近行完山,決定去西營盤分店試試。一去到,見到舖面行左三張枱,應該係主力做外賣既生意。不過食burger當然新鮮先好味,加上都遠道而來,幾大都坐底食,剛好仲有一個位。打開餐牌,見到雙層牛肉漢堡係招牌菜(Signature Double Cheese Burger),聽個名都吸引,於是就即刻點左呢個。等左一陣,野食到了,賣相都不錯,份量都算可以。食落個飽好脆身,唔似快餐個D質地又林又凍。牛肉食落嫩身唔痴口,肉汁多,好味。配埋芝士,茄汁等等既配菜,一齊咬,好味道。原本仲想食多個,不過食完開始飽,決定下次先再黎食另一款,哈哈後來返到屋企上網睇多D資料,原來呢間係入選全球五十大最好味burger店之一,確實小弟去親澳洲,歐美一帶都會專登幫襯一下當地既burger店。Burger joy既味道確實比得上歐美澳一帶既burger。

等左一陣,野食到了,賣相都不錯,份量都算可以。
食落個飽好脆身,唔似快餐個D質地又林又凍。

牛肉食落嫩身唔痴口,肉汁多,好味。
配埋芝士,茄汁等等既配菜,一齊咬,好味道。

2021-10-05 94 浏览
西環除了有不少文青Cafe,其實Burger店都不少,高峰時間有大約5間左右,競爭也不小。這間Burger Joys位於較低調的後巷,不留意可能也會Miss過。雖則地點不在大街,但網上好評也不少。小店簡單裝修,牆上掛有食客照片,倍感溫馨。Burger即叫即製,半Open Kitchen能窺探到師傅熟練的手勢,不到15mins新鮮Burger就陸續上桌,香氣噗鼻。平日LateLunch時段來Chill一下也不錯!芝士牛肉漢堡 Cheeseburger $110採用USDA Choice美國特選牛肉,牛味濃郁Juicy,火候夠,有陣陣焦香味。麵包厚身有烘過,質感鬆軟帶微脆,加上半溶芝士、新鮮生菜、紫洋蔥、蕃茄等配料,口感豐富,整體出色美味。魚柳漢堡 Fish Burger $90魚柳皮薄香脆,魚肉雪白厚身啖啖肉。其他配料同樣有半溶芝士、生菜、紫洋蔥、蕃茄和沙律醬,這個相比Cheeseburger味道較Light和清新,適合不嗜牛和不好超濃味的客人。蒜香雞翼 Crispy Garlic Wings $60 / 6隻中Size的雞中翼,每隻都炸得香脆有肉汁。配上泰式甜酸醬、蒜蓉及炸蒜粒,惹味又

Lunch時段來Chill一下也不錯!

芝士牛肉漢堡 Cheeseburger $110

魚柳漢堡 Fish Burger $90

中Size的雞中翼,每隻都炸得香脆有肉汁。配上泰式甜酸醬、蒜蓉及炸蒜粒,惹味又邪惡。

店內還有一個Books Corner,鼓勵客人Bring one, take one,帶舊書到店交換,十分欣賞這類漂書活動,跟這區的文青風格很搭也很環保!
2021-09-26 104 浏览
愛吃burger 的朋友相約西環lunch, 中西上環一帶比較多外國人,burger 餐廳應該水準不錯,果然冇令我失望!店舖不大有小店簡單貼心的感覺,平日下午2點幾到。黑松露薯條-非常有驚喜的一碟!重點係黑松露醬,食得出唔係劣貨質素,好香黑松露味,份量亦好重手,豪不吝嗇!-combo 的話加$22, CP值好高!正面睇: 黑松露爆棚!Cheese Burger -牛肉煎到微焦香,加埋剛溶的芝士,大滿足!-牛肉的質素亦值得一提,牛味濃郁,完全唔乾身。Buffalo Wings -雞翼juicy,咬落去仲有雞汁-Buffalo sauce 好惹味,甜甜酸酸辣辣,姐不吃辣的都食左3隻!

店舖不大有小店簡單貼心的感覺,平日下午2點幾到。

黑松露薯條
-combo 的話加$22, CP值好高!
黑松露薯條

正面睇: 黑松露爆棚!

Cheese Burger
-牛肉煎到微焦香,加埋剛溶的芝士,大滿足!
-牛肉的質素亦值得一提,牛味濃郁,完全唔乾身。
Cheese  burger

Buffalo Wings
-雞翼juicy,咬落去仲有雞汁
Buffalo  Wings

Cheese  burger
Buffalo  Wings
2021-09-20 54 浏览
朋友推薦位於西營盤高水準Burger Joys,外牆設計特別,鬧市中的寧靜,細細間,最重要漢堡質素高😍👍🏻🍔特色雙層芝士牛肉漢堡$140Burger好巨形,好大份足料,一啖咬唔哂,雙層牛肉勁多汁,唔乾,夾住濃濃的芝士,勁香🤤麵包口感好有驚喜,焗得岩岩好,好鬆軟,配搭生菜、洋蔥、蕃茄、酸瓜、醬汁,好口感好豐富,好出色的漢堡👍🏻👍🏻😍正加左Combo汽水及薯條$42,黑松露薯條另加$22😋😋🤤好重黑松露味,好香,正👍🏻👍🏻

🍔特色雙層芝士牛肉漢堡$140

加左Combo汽水及薯條$42,黑松露薯條另加$22
😋😋🤤好重黑松露味,好香,正👍🏻👍🏻

• 特色雙層芝士牛肉漢堡
今天來到西環遊走來到第一街,感覺到肚子有點我便網上尋找餐廳,居然看到 burger joy,意想不到開到這裏來,很多年前我在灣仔吃過此美式漢堡店記憶猶新!變尋覓試試有否不一樣! 花了一點時間才找到因為漢堡店是座落在後巷大廈的後面!其實小小的店舖才有風味才有特色,為了吃漢堡和回憶舊有的味道便進去了! 餐廳雖然小,但位置應該足夠應付,而且也不會感覺非常擠迫!我們叫了一份fish burger combo分享來,當然不忘叫店員上菜時將burger切半,這樣便方便我們對分!burger來所有ingredient都十分新鮮,無論青菜洋蔥芝士炒起上嚟都十分新鮮清脆!新鮮的青菜和材料吃起上來是不一樣的口感!非常refreshing 濕潤! 漢堡內的炸魚炸得香脆可口外脆內軟!整個漢堡吃起上來不會太乾亦不會太濕!基本能說是一個高質漢堡! 升級 combo 會配上啤酒同薯條,我再將薯條升級為 sweet potato chips 更可以試唔同野,都係 combo 價加多 12蚊! 而 sweet potato chips 外脆內軟番薯味十分

花了一點時間才找到因為漢堡店是座落在後巷大廈的後面!

餐廳雖然小,但位置應該足夠應付,而且也不會感覺非常擠迫!

升級 combo 會配上啤酒同薯條,我再將薯條升級為 sweet potato chips 更可以試唔同野,都係 combo 價加多 12蚊! 而 sweet potato chips 外脆內軟番薯味十分甜,食慣了薯條轉一轉口味也有新的感覺!

雞翼在這家店是必點的,吃過後回味無窮回憶起多年前在灣仔店的味道!雞翼有好幾種味道但我還是最喜歡他的 Cajun seasoning! 辣香辣香!
又來了我們最愛的Burger Joys,質素高,味道好,全港最正的漢堡之一🍔👍🏻!今次叫齊晒佢哋海陸空的食物,哈哈,正!📌美式炸雞配車打芝士醬🐔🧀$60第一次食呢個,相當酥脆可口,外層脆卜卜,內裏軟滑多汁,每一粒炸雞都被香噴噴的味粉包裹着,配搭芝士醬,濃郁可口🧀📌魚柳漢堡🐟🍔$90都是第一次點的單品,同樣高質,魚柳夠脆夠嫩,配搭特調醬汁和蔬菜,營養豐富🤩❣️📌牛肉漢堡🐮🍔$100漢堡肉,相當濃郁,啖啖多汁,牛味香郁吸引,每次食完都會好掛住,好想快啲再食😋❣️太正❣️✨最後還有一點值得欣賞,這裏還有漂書活動📚,大家可以拿你的舊書過來換一本新的,環保同時可以增加知識❤️👍🏻,相當喜歡💕大家都過嚟邊嘆漢堡🍔邊睇書啦📚

📌美式炸雞配車打芝士醬🐔🧀$60

📌魚柳漢堡🐟🍔$90

📌牛肉漢堡🐮🍔$100

大家都過嚟邊嘆漢堡🍔邊睇書啦📚
2021-09-02 63 浏览
作為一個九龍人真係好少何過海,今日難得嚟到西環當然要食啲九龍冇嘅嘢啦burger joys 聽過好多次都未有機會試,舖頭細細好有外國feel,環境乾淨嗌咗一個魚柳漢堡同埋牛肉芝士漢堡炸魚柳炸得好香冇雪藏味,厚厚一塊魚柳炸完入邊唔會過熟,仲好滑同鮮牛肉芝士都好好食芝士嘅份量係完全覆蓋塊牛,咬落去牛唔會鞋口,仲煎得好香最值得一讚係佢嘅麵包下層半尺咁厚,但係佢好鬆軟食完咁大個包都唔會好滯!其中一個我哋仲加咗COMBO, 係罐裝可樂!薯條唔好睇落平平無奇,條條都食得出入邊既薯,唔會炸得太乾,剛剛好食到足料嘅薯仔餐牌仲有其他小食同埋唔同口味嘅薯條,下次再過海我都一定返嚟試下其他野。

嗌咗一個魚柳漢堡同埋牛肉芝士漢堡
最值得一讚係佢嘅麵包下層半尺咁厚,但係佢好鬆軟
2021-08-23 63 浏览
Lunch time 同同事去左西營盤的burger joys食晏。由於唔係太肚餓,我地叫左個素食雜菌蘑菇芝士漢堡share,再加錢升級套餐同叫多份雞翼同洋蔥圈。素食雜菌蘑菇芝士漢堡 - 份量十足,配料豐富。磨菇扒望落好似足三兩,食落幾脆口,有幾分似免治牛肉的口感。漢堡包好鬆軟,好有牛油味。水牛城雞翼 - 雞翼上滿滿的水牛城醬,又酸又辣,味道非常濃郁強烈,好惹味。芝士薯條 - 薯條熱辣辣上枱,被半溶車打芝士醬覆蓋,雖然好邪惡,但又忍唔住一啖接一啖。洋蔥圈 - 外層金黃鬆脆,內裡係甜甜的洋蔥,味道唔錯。

洋蔥圈 - 外層金黃鬆脆,內裡係甜甜的洋蔥,味道唔錯。