2022-12-12 82 浏览
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.7/5💜被稱為香港No1嘅漢堡包店🍔基本上一試就會愛上😍今次同朋友去西環分店嘅Burger Joys,餐廳附近有好多特色壁畫,可以順便打卡😆✅牛肉漢堡$100 &芝士牛肉漢堡$110呢度最出名就係牛肉漢堡🍔,朋友額外再加咗芝士,呢度嘅漢堡包包皮特別鬆軟和厚,同平時一般見到嘅唔一樣,配料方面都係同基本漢堡包差唔多,但係牛肉煎得好香好juicy,真係超級好食😋✅Combo$54另外加錢轉set餐選咗可樂和奇津辣粉薯條🍟薯條外脆內軟,配辣粉好滋味。而且份量好多,我地兩個人食一份啱啱好😌🐻總結雖然價錢唔算好平,但係如果真係好中意食漢堡包嘅話真係值得一試👍🏻間唔中慰勞下自己都要嘅😙📍Burger Joys (第一街) (西環)西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜

✅牛肉漢堡$100 &芝士牛肉漢堡$110

✅Combo$54

🐻總結

📍Burger Joys (第一街) (西環)
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
▫️位於西營盤暗巷既神秘角落有間餐廳🔍 原來就係「全球50大最佳漢堡店」之一既Burger Joys🍔✨ 🍔 Cheese Burger $110▫️餐牌上既cheeseburger有5粒星🌟 咁多粒星可以唔試試佢😎 burger用紙盒裝住,方便拎起食又唔怕整污糟對手🤲🏻▫️麵包超級鬆軟,餐牌上寫住係secret recipe brioche buns🤫 google左係一種法國奶油麵包🥯🧐 味道好香,食落質感似鬆餅🥞 麵包仲輕輕煎過,非常外脆內軟😍 ▫️牛肉肉味香濃之餘仲超juicy💦 連中間既蔬菜都非常新鮮🥬 果然名不虛傳🏅 唔好睇相以為細細個,超足料食完飽到坐唔到🐒🐟 Fish Burger $90▫️魚柳超厚身😮 魚肉好滑,食落係更juicy好味而且無咁漏🤤 Combo $42🥤 Milkshake +$32/▫️要左Strawberry Milkshake🍓 走左cream因為唔鐘意🙅🏻‍♀️ 而且感覺無咁肥嘿嘿🤭 奶昔唔會太甜,飲得出啖啖士多啤梨果肉,味道濃郁🥰🍟 Black Truffle Fries +$22▫️加錢轉埋黑松露薯條🥳 薯條炸得熱辣辣又夠脆🍟 超多黑松露好足料‼️ 但都可能

🍔 Cheese Burger $110

🐟 Fish Burger $90

Combo $42
🥤 Milkshake +$32/

🍟 Black Truffle Fries +$22
▫️加錢轉埋黑松露薯條🥳 薯條炸得熱辣辣又夠脆🍟 超多黑松露好足料‼️ 但都可能太多黑松露醬關係令到薯條比較油🛢

▫️題外話原本杯milkshake個底脹起左企唔穩🥤 飲左幾啖後店員發現,即刻換過杯俾我😆 貼心服務值得一讚👏🏻
2022-11-20 55 浏览
個位真係好格攝!我fd約我喺呢度食野,完全搵唔到!大家要睇住街號黎搵,佢要行條樓梯落去,喺後巷度,有個招牌。any肥,搵到就ok間舖仔都幾細,位唔多。隔離袋外賣有黑松露薯條,未有人拎嗰陣香到我坐隔離枱都聞到!即炸無得輸!可惜朋友唔like松露,無叫到。店主推介嘅芝士牛肉漢堡跟餐餐加$42有薯條同野飲,食漢堡薯條梗係要飲杯啤,唔洗諗!一上枱勁靚!個包裝好有心思,有個防水防油紙袋裝住,下面再有半個紙盒,等你唔洗食到成手汁同油,大加分!每次食burger除非用刀叉,否則食完一定要去廁所洗手!個包好鬆軟,牛肉漢堡隻醬好食,又唔會好水,整到個包濕晒。塊菜唔知咩菜,不過好易咬,唔會咬一啖成塊拉咗出黎,可以做到啖啖都有菜。睇落好似細細個,但係食完勁飽!薯條好大兜,不過有d幼,比m記再幼d但9成都脆!即炸,熱氣死!杯生啤勁香!好香花味,飲完成口都好花香味!食完熱氣薯條飲返杯鬼佬涼茶,好合理!雞肉漢堡夾咗煎雞扒,隻醬好夾,但比較水,食得慢d都會整濕個包。雞burger嘅配料多d,有埋紫洋蔥同蕃茄,生洋蔥但完全唔辣,勁正勁正!同牛burger同一款菜,仲有少少火箭菜。塊雞肉好嫩滑,熟得啱啱好。
間舖仔都幾細,位唔多。

店主推介嘅芝士牛肉漢堡跟餐

睇落好似細細個,但係食完勁飽!

杯生啤勁香!好香花味,飲完成口都好花香味!
食完熱氣薯條飲返杯鬼佬涼茶,好合理!

雞肉漢堡
塊雞肉好嫩滑,熟得啱啱好。
2022-10-21 84 浏览
之前都有介紹過,被譽為有全球頭42間漢堡唯一香港代表,米芝蓮推介,灣仔第一店就食得多,西營盤分店之後第一次食,試一試能不能夠保持灣仔店既水準小店位於巷仔位置,不太難找,比灣仔店裝修比較簡單,灣仔店帶美國風,這間比較港式風格menu 當然主打漢堡包,加$42 轉套餐,包括薯條同飲品飲品可以揀啤酒,當然每次都會必揀選擇🥰鎮店推介,芝士牛肉漢堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即叫即做,自家製漢堡,熟成度剛好,牛肉味濃,肉汁多,麵包亦有煎香脆雞肉漢堡👍🏻👍🏻熱辣辣,雖然雞肉沒有牛漢堡出色,但味道不錯,如果煎得不太乾身會加不少分西營盤分店不錯,可以保持灣仔總店水準,值得再來

menu 當然主打漢堡包,加$42 轉套餐,包括薯條同飲品

飲品可以揀啤酒,當然每次都會必揀選擇🥰

鎮店推介,芝士牛肉漢堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

雞肉漢堡👍🏻👍🏻

西營盤分店不錯,可以保持灣仔總店水準,值得再來
2022-10-09
  • 雞肉漢堡
2022-10-18 69 浏览
Burger Joys係專門食burger嘅西餐廳,佢位置唔係當眼大街位置,而係小巷沿樓梯落嘅一家小小店舖!喺店舖外有一幅塗鴉牆,幾似澳洲塗鴉街,大家嚟度可以停一停,打一打卡!影咗幾張相後,我哋就入去點嘢食,burger種類幾多款式,而且可以升級估combo配薯條/洋蔥圈,再加飲品! 我同朋友各點咗一個burger combo,另外,由於廚房正煮緊水牛雞翼,好香~~見價錢唔貴,我哋都忍唔住叫一碟六隻嚟試下…果然夠辣,好惹味。魚柳burger好香脆,再配搭濃濃嘅沙律醬,食落一啲都唔油膩!魚柳仲要係超級大塊而又厚肉,真係冇得彈! 至於cheese burger亦都做得非常好,除咗牛肉漢堡夠厚,溶溶嘅芝士好美味,再加上配搭酸瓜洋蔥同生菜,味道好豐富之餘,一層一層唔同嘅口感,絕對唔馬虎!整體來講,係一間性價比超高嘅餐廳!

整體來講,係一間性價比超高嘅餐廳!
對於家在附近的我來說,也竟要來來回回幾次才找到這店的位置,店面細細但漢堡與小食出奇地為你送上驚喜,上網一看才知道是在亞洲排名32、香港排名第一的店,難怪!❝芝士牛肉漢堡❞ | $110上菜時首先留意到的是可愛的包裝設計,貼心地在漢堡下方加上方型小盒方便拿取,不用吃得狼狽,牛肉漢堡juciy得很,啖啖都散發出濃烈牛香,麵包也是有彈性、有牛油香的那一種,簡單的配搭已經超符一般的美味。❝薯堡❞ | $40薯波在別的地方很難遇到,但一直是我最喜愛的小食,粒粒飽滿又香口的薯波內裡是大小均勻的薯粒,香脆又惹味,推介大家試一試。𓂃𓈒 𓂂𓏸 Burger Joys 𓏸𓂂 𓈒𓂃 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖西營盤B1出口/3mins每日12:00 - 22:00
對於家在附近的我來說,
也竟要來來回回幾次才找到這店的位置,
店面細細但漢堡與小食出奇地為你送上驚喜,
上網一看才知道是在亞洲排名32、香港排名第一的店,
難怪!

❝芝士牛肉漢堡❞ | $110
上菜時首先留意到的是可愛的包裝設計,
貼心地在漢堡下方加上方型小盒方便拿取,不用吃得狼狽,
牛肉漢堡juciy得很,啖啖都散發出濃烈牛香,
麵包也是有彈性、有牛油香的那一種,
簡單的配搭已經超符一般的美味。

❝薯堡❞ | $40
薯波在別的地方很難遇到,但一直是我最喜愛的小食,
粒粒飽滿又香口的薯波內裡是大小均勻的薯粒,
香脆又惹味,推介大家試一試。

𓂃𓈒 𓂂𓏸 Burger Joys 𓏸𓂂 𓈒𓂃
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
西營盤B1出口/3mins
每日12:00 - 22:00
今日經過呢間巷仔裏面嘅漢堡包店有啲難搵🌆 原來來頭不小 係全球Top 50既漢堡包之一🌍 雖然舖頭比較細但係質素真係有驚喜❤️ Burger 控真係要試‼️⭐️ Single Burger 🍔麵包漲卜卜咬落去非常鬆軟🥪中間亦都煎到香脆💥 主角嘅牛肉好有肉味厚實得黎非常Juicy 🥩 蔬菜同蕃茄夠晒清爽🍅 值得一讚嘅係自家製醬汁 酸酸甜甜中和左牛肉嘅油脂感🍋 漢堡特別用盒裝住用手食都唔怕污糟🤪⭐️ Classic Buffalo Wings 🍗除咗漢堡出色之外估唔到小食一樣咁高質🤩 雞翼炸得香脆醬汁辣得黎好惹味🌶 同美國食到嘅味道一模一樣🇺🇸 用嚟點嘅芝士醬好Rich好真材實料🧀⭐️ Vanilla Milkshake 🥤同樣係濃濃嘅美式風味🥰 奶昔Smooth得黎唔會太重油膩感 雲呢拿味夠晒濃郁🤍⭐️ Burger Joys (第一街) (西環)📍 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
Single Burger

⭐️ Single Burger 🍔
Classic Buffalo Wings

⭐️ Classic Buffalo Wings 🍗
Vanilla Milkshake

⭐️ Vanilla Milkshake 🥤

⭐️ Burger Joys (第一街) (西環)
📍 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
Single Burger
Classic Buffalo Wings
Vanilla Milkshake
2022-09-22 509 浏览
這天中午跟同事到西營盤Burger Joys吃午餐,因為同事突然很想吃貨真價實的漢堡。雖然知道快餐店的漢堡抵很多,但味道始終跟正宗的有距離,吃得多快餐店的漢堡,也要吃吃正宗新鮮製作的。店面:漢堡店位於一隱蔽的角落,若不仔細留意,很容易會錯過。裡面麻雀雖小,五臟俱全:廚房很乾淨,不用擔心食物的衛生:看得出有精心佈置:不斷有外賣步兵來拿外賣,看來外賣佔了生意的不少份量。餐單印刷精美,圖文並茂,簡明扼要,上面有各種食物的圖片:因為一個漢堡也不小,所以我們二人決定share一個。上菜了,放得很整齊:Single burger $100巨大的漢堡側放在一個盒裡面,既能一眼看透所有配料,又可以拿著盒一下咬下去,不用怕會弄髒雙手。配料包括牛肉、菜、洋蔥、芝士和酸瓜,很經典的配搭。牛肉鮮嫩有牛味,口感豐富。酸瓜酸甜的滋味讓漢堡增加了異國風味,也變得更為清新。洋蔥很新鮮,味道刺激。芝士夠香滑。加$42可換到一支飲品和一個小食,另外一支飲品就要額外加錢買,要$24。我們叫了每人一支可樂:小食選了Curly fries:清脆的口感與馬鈴薯的獨特香氣,再加上茄汁,絕對是味覺的享受。新鮮出爐,即叫即整,不是很多

店面:

漢堡店位於一隱蔽的角落,若不仔細留意,很容易會錯過。

裡面麻雀雖小,五臟俱全:

廚房很乾淨,不用擔心食物的衛生:

看得出有精心佈置:

不斷有外賣步兵來拿外賣,看來外賣佔了生意的不少份量。

餐單印刷精美,圖文並茂,簡明扼要,上面有各種食物的圖片:

因為一個漢堡也不小,所以我們二人決定share一個。

上菜了,放得很整齊:

Single burger $100

配料包括牛肉、菜、洋蔥、芝士和酸瓜,很經典的配搭。

牛肉鮮嫩有牛味,口感豐富。
酸瓜酸甜的滋味讓漢堡增加了異國風味,也變得更為清新。
洋蔥很新鮮,味道刺激。
芝士夠香滑。

小食選了Curly fries:

新鮮出爐,即叫即整,不是很多地方能提供這待遇。
我覺得不加茄汁也足夠滋味,更能品嘗到薯香。

Crispy garlic wings (6 pieces) $60

雞肉肉質鮮嫩。
至於醬料,與其說是蒜茸,倒不如說是泰式辣醬。
平時食開快餐店的炸雞配泰式辣醬,現在吃普通雞翼配泰式辣醬,別有一番風味。

埋單$249,平均每人$125,有加一服務費,以漢堡午餐的價錢來說,算是可接受。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2022-08-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-09-21 341 浏览
食burger 我鍾意即叫即食,因為漢堡包要熱辣辣先好食!今日約咗朋友在西營盤站食這間漢堡包店,呢度嘅漢堡包皮我食過好有印象,與其他包店不同!以前問過店主是獨家配方,她買了整個recipe 做的!令人深刻的店名Burger Joys eat with joy嚟呢度一定要叫burger我哋兩個人食,叫了兩個漢堡包再加了一個combo ,有汽水和薯條,再額外叫了雞翼食過不同的漢堡包店,唯獨這一間的包皮味道特別,令人難以忘記!芝士牛肉漢堡$110呢個係大熱burger ,牛肉漢堡用上USDA CHOICE 美國牛肉,漢堡扒好有厚度,咬落啖啖肉,肉味重而有咬口!配菜有生菜、酸瓜和洋蔥等,簡單清新,令漢堡包食落爽口,仲有半溶的芝士,好香!除左牛肉漢堡呢個主角,漢堡包皮都係重點!包皮十分鬆軟,味道有微甜,牛油味濃郁!整個漢堡包每一個部分都配搭得非常好!魚柳漢堡$90除咗牛肉漢堡之外,魚柳漢堡亦都係我最愛食之一!魚柳嘅size非常大,大到超出個包,而且十分厚身,咬落啖啖肉,非常嫩滑!魚柳亦炸得好脆,因為炸粉做得好,夠薄身且鬆脆。同漢堡包皮亦非常配合,一脆一軟,口感更多層次。水牛雞翼6隻$60水牛雞翼

令人深刻的店名
Burger Joys
eat with joy

嚟呢度一定要叫burger

芝士牛肉漢堡$110

魚柳漢堡$90
除咗牛肉漢堡之外,魚柳漢堡亦都係我最愛食之一!

同漢堡包皮亦非常配合,一脆一軟,口感更多層次。

水牛雞翼6隻$60

水牛雞翼是西式漢堡店常見的食物之一,
雞翼食落微脆,酸酸辣辣味道適中,食落非常開胃,啱晒鐘意重口味既人。

甜薯條$54 ( combo $ 42 有汽水加小食,我地加了$12 轉甜薯條)

忍唔住叫多個甜薯條嚟食,叫combo 有薯條食又有汽水飲!
甜薯條甜度足,又炸得夠脆,食落外脆內軟,配上醬汁,更滋味!

餐廳位置起轉角,外牆有特別的油畫,有點隱蔽,但是不難找!

• 魚柳漢堡
2022-09-20 64 浏览
最近唔知點解突然間好想食漢堡,前排喺網上見到一間都幾出名嘅漢堡專門店。咁嘅話就自然吸引到我呢啲鍾意食漢堡嘅人啦,今次就同大家介紹吓位於西環嘅Burger Joys啦。首先其實餐廳嘅選址都算係幾方便,基本上搭地鐵出到嚟行1分鐘都唔使就到。同埋餐廳唔係起喺啲大街大巷嘅位,所以都唔會話好嘈。之後就講吓我嗰日食咗咩漢堡啦,首先要介紹嘅第一個漢堡就係芝士牛肉漢堡,見到Menu話呢一個係Hot Pick,所以都吸引到我試吓到底個質素係點。結果最後都冇令我失望,漢堡包整得好鬆軟,同埋牛肉嘅調味料都啱啱好。另外牛肉嘅口感同樣做得好好,咬落會有啲彈口但係唔會有筋!再加上餐廳嘅漢堡包裝,食起上嚟都唔會話好狼狽。我嗰日仲要加埋套餐,飲住啤酒食住薯條都幾過癮㗎!而我朋友嗰日就叫咗魚柳漢堡,我自己覺得魚柳漢堡個賣相睇落同樣咁澎湃。個漢堡同樣做得出色,我最欣賞嘅地方就係佢塊魚柳啦,佢塊魚柳係新鮮滾熱辣咁樣夾喺塊包度㗎,所以真係特別香口。同埋識落嘅魚肉唔鬆散,睇得出係新鮮嘅魚柳嚟嘅。另外包入邊夾住嘅洋蔥都令我好深刻,魚柳鬆脆嘅口感配上爽口嘅洋蔥,呢種口感上嘅衝擊真係好少漢堡比到我。同埋生洋蔥都有少少辣,所以都令到成

之後就講吓我嗰日食咗咩漢堡啦,首先要介紹嘅第一個漢堡就係芝士牛肉漢堡,見到Menu話呢一個係Hot Pick,所以都吸引到我試吓到底個質素係點。結果最後都冇令我失望,漢堡包整得好鬆軟,同埋牛肉嘅調味料都啱啱好。另外牛肉嘅口感同樣做得好好,咬落會有啲彈口但係唔會有筋!再加上餐廳嘅漢堡包裝,食起上嚟都唔會話好狼狽。我嗰日仲要加埋套餐,飲住啤酒食住薯條都幾過癮㗎!而我朋友嗰日就叫咗魚柳漢堡,我自己覺得魚柳漢堡個賣相睇落同樣咁澎湃。個漢堡同樣做得出色,我最欣賞嘅地方就係佢塊魚柳啦,佢塊魚柳係新鮮滾熱辣咁樣夾喺塊包度㗎,所以真係特別香口。同埋識落嘅魚肉唔鬆散,睇得出係新鮮嘅魚柳嚟嘅。另外包入邊夾住嘅洋蔥都令我好深刻,魚柳鬆脆嘅口感配上爽口嘅洋蔥,呢種口感上嘅衝擊真係好少漢堡比到我。同埋生洋蔥都有少少辣,所以都令到成個漢堡變得更加惹味。以漢堡嚟講,我覺得呢間餐廳嘅質素都好高!

如果你本身都好鍾意食漢堡嘅,咁你一定要記得呢一間餐廳呀。真係絕對唔會令你失望。

2022-09-19 65 浏览
好耐好耐冇嚟食過,今日同屋企人睇完戲,難得經過呢頭,好想encore,好彩疫情下呢一間burger都頂得住!餐廳位於唔係好起眼嘅巷仔入面,但只要轉入呢條巷,唔難發現呢間餐廳,因為餐廳外觀設計好有特色。餐廳嘅地方唔算大,所以座位都唔多,另一邊因為坐滿客人,所以冇影到,如果想靜靜地有個地方chill下,呢間餐廳絕對係好選擇。呢間餐廳真係好專注做burger, Menu一直都冇變,但依然都做得住,證明係靠質素取勝。我自己好欣賞佢嘅combo,薯條可以轉薯堡、洋蔥圈或扭扭薯條。之前一直仲好欣賞佢嘅buffalo wings,不過今次唔算好肚餓,所以冇叫到,但都強烈推介。嘢飲選擇都好多,自己好鍾意佢嘅baileys milkshake。我大完之後見到所嘢都真係即叫即整,熱辣辣好新鮮。今次繼續食我最愛嘅芝士牛肉漢堡,麵包外脆內軟,肉夠Juicy,蔬菜夠新鮮。薯條嘅份量重好多,見到有好多人叫foodpanda

我大完之後見到所嘢都真係即叫即整,熱辣辣好新鮮。

薯條嘅份量重好多,見到有好多人叫foodpanda

2022-08-30 181 浏览
岩岩週末朋友過左黎西環呢邊,問我呢頭有咩好食,我搵一搵地圖,見到呢間漢堡店竟然咁近地鐵站,炎炎夏日真係唔係幾想係條街到曬咁耐,就即刻過黎呢度食burger😆😆見到佢地呢度cheese burger出名, 就叫左個試下😋朋友唔食牛,所以佢就叫左個fish burger,叫多個set有薯條同汽水,都算係咁😇等左都冇幾耐就已經有野食到,burger望落好足料好大個,薯條仲要似係新鮮炸起,而且係幼薯條!即刻食先!!burger食落好fresh,番茄食落好新鮮,而且連我本身唔食pickle嘅人都想試下,估唔到又幾夾🥰牛就唔使講啦,煎得好香,一咬落去濃厚嘅牛味就湧入你個口。加上個包係牛油包,令到整體個香味再多左🥳係就係肥仔少少,不過食完再減啦😋呢餐真係值得食落肚。依家發現左西環有間咁好食嘅burger,我諗我間唔中都真係會再去食下😆

2022-08-23 133 浏览
Burger Joys一直都好受歡迎🍔而我一直未試過 而家香港區已經有3間分店 我今次都係揀咗去返西營盤店 呢度嘅店面唔算好大 裝修行美式風格🇺🇲幾有feelBurger主要分咗牛 雞同魚 如果素食者呢度都有素burger可以選擇🫧芝士牛肉漢堡漢堡麵包幾鬆軟 牛肉都保持到juicy 味道亦夠濃郁 加埋生菜 洋蔥 酸瓜同埋半溶芝士呢啲配料 簡單得嚟都好滋味 如果大胃王可以揀double 有雙層牛肉 🫧魚柳漢堡魚柳比想像中大塊同埋厚肉 好有份量 肉質都唔錯 算係幾嫩滑 一樣有生菜 洋蔥 蕃茄 呢個係配沙律醬 食落比較清新burger都可以加錢轉套餐 就會有埋汽水或者啤酒同薯條 我哋都加咗一份 薯條仲加左蒜蓉 呢個好誇張 係大量嘅蒜蓉再加兩粒蒜頭喺 味道好濃厚 我就覺得重口味咗啲 除咗蒜蓉仲有熱溶芝士同黑松露揀

🫧芝士牛肉漢堡
🫧魚柳漢堡

2022-07-26 457 浏览
呢間餐廳主打傳統美式漢堡包🇺🇸曾被國際旅遊網站Big 7 Travel票選為「亞洲地區的頭50位最佳漢堡店」中嘅第5名🏆💗芝士牛肉漢堡 ($110)選用法國牛油包,依照米芝蓮得獎大廚主理嘅獨門配方,口感鬆軟又挺身,好似海綿咁有回彈力,自身帶牛油香,額外再刷上牛油烘脆🍔;漢堡扒選用USDA 1855黑安格斯牛肩胛肉,每日新鮮手打而成,只加黑椒同鹽調味帶出肉香,但冇想像中咁Juicy🐃;再配上芝士、番茄、酸瓜、紫洋蔥、生菜同秘製醬汁,層次非常豐富👍🏼💗雞肉漢堡 ($90)同樣選用法國牛油包,厚切雞胸扒炸至金黃香脆,肉質嫩滑細緻,但肉汁唔算豐富🐓:配上番茄、酸瓜、紫洋蔥、生菜同秘製醬汁中和油膩感🥙💗套餐(+$42)🍟扭扭薯條:扭扭薯條焦脆惹味,蘸上茄汁更有風味🥤飲品:Coke💗經典水牛雞翼 ($60 /6隻)雞翼炸至皮脆肉嫩,但水牛城醬汁完全出哂事😵 醬汁只有強烈嗆口嘅酸味,辣味亦非常單一冇層次,藍芝士蘸醬亦冇獨有濃烈鹹香味🙄

💗芝士牛肉漢堡 ($110)
芝士牛肉漢堡

💗雞肉漢堡 ($90)
雞肉漢堡

💗套餐(+$42)
🍟扭扭薯條:扭扭薯條焦脆惹味,蘸上茄汁更有風味
🥤飲品:Coke
扭扭薯條

💗經典水牛雞翼 ($60 /6隻)
經典水牛雞翼
2022-07-24
芝士牛肉漢堡
扭扭薯條
2022-07-21 215 浏览
Burger joys 🍔 🍔Burger Joys被譽為No.1 Best Burger in Hong Kong👍今次就去左西營盤試試佢🥰個位置都方便 但比較難搵不過金拱門對面條巷仔入去就得了Cheese Burger + 芝士薯條 漢堡份量適中 拎上手個包好軟係我鍾意既軟硬程度自家製嘅Brioche Bun 有別於一般漢堡包加上牛油煎香😍配上安格斯牛肉 一啖咬落去 肉汁好多 蕃茄同菜都好新鮮同埋好多酸瓜好正再加埋其他配料口感一流薯條屬幼身 口感香脆再加埋熱熔芝士同茄汁呢到仲可以跟餐配一杯冰凍啤酒🍻真係好爽好邪惡呀
Burger joys 🍔 🍔

今次就去左西營盤試試佢🥰