2019-12-27 40 浏览
大角咀有好多唔同菜式美食,咁啱經過見到好吸引好想試下和牛漢堡,入到店內即order和牛漢堡,服務員同我哋講賣完和牛漢堡 ,有點失望添,唯有叫其他漢堡丹麥藍芝士漢堡漢堡好香牛味一口咬一啖肉汁流出 配合藍芝士好香濃 ,麵包烘過外脆內軟併沙律🥗可樂🥤 Perfect 漁夫之堡麵包外脆內軟,除左麵包香外,仲帶有黑白芝麻既味道,另外一個主角龍脷柳,用上日本麵包碎炸成吉烈魚柳,香脆爽滑,亦無咬落成口粉既感覺,可見炸漿薄身。另外,配合菠蘿他他醬,生菜同蕃茹,味道上可以平衡返吉烈龍脷柳既油膩味道,配合芝士融化晒落麵包上。好味加$20可以叫一個套餐,有沙律/薯格同汽水一杯,真係好低
,唯有叫其他漢堡

漢堡好香牛味一口咬一啖肉汁流出

加$20可以叫一個套餐,有沙律/薯格同汽水一杯,真係好低
2019-12-26 30 浏览
距離上一次食已經有差不多兩年,今次落單叫左招牌芝士漢堡。招牌芝士漢堡🍔🍟🥤味道比想像中失色🙁值得一讚係即叫即做🔥蕃茄片🍅完全冇味,塊漢堡🥩味道正常,但咬落去好似散散地咁有皮薯條分量都可以接受,而且夠熱食落口幾好味👍🏻美中不足係場內支茄汁個唧咀係無蓋,長期暴露係空氣中,雖然方便用但唔係咁衛生🦟。

距離上一次食已經有差不多兩年,今次落單叫左招牌芝士漢堡。
招牌芝士漢堡🍔🍟🥤
味道比想像中失色🙁值得一讚係即叫即做🔥
蕃茄片🍅完全冇味,
塊漢堡🥩味道正常,但咬落去好似散散地咁
2019-12-19
之前係深水埗去過burgerman, 一直念念不忘, 成日好想再食,可惜我比較少去果頭。點知大角咀既fd話我知佢果頭都有間burgerman!!!終是今日咁啱約左佢又係呢邊收工就黎左大角咀分店大角咀分店好似多野食啲 上次ssp唔為意有pasta我叫左個神戶牛漢堡超好味! 兩間店既水準都好一致,一樣咁好味一食落去,feel到口感軟中帶點實在,有啲彈牙好正,最重要係不斷有肉汁流入口中,神戶牛肉汁鮮甜,加上入面既胡麻醬撞落芝士度,不得了啊個配合平時我唔太鐘意呢種苗,不過加佢落漢堡有啲脆卜卜既口感又幾正喎講真,用靚牛整既漢堡真係唔同啲薯格都好高質。超脆口,重薯味食唔停

大角咀分店好似多野食啲 上次ssp唔為意有pasta

我叫左個神戶牛漢堡
超好味!
兩間店既水準都好一致,一樣咁好味

講真,用靚牛整既漢堡真係唔同啲

薯格都好高質。超脆口,重薯味
食唔停
2019-12-23 25 浏览
大角咀burgerman平時都有食下既~ 而家天氣咁凍唔想坐係度食就外賣番屋企食一邊睇電視一邊啦🤪🤪🤪天氣凍左食量都大左😂😂😂所以想要一個勁大size既burger《至尊漢堡》$88 呢度如果想轉套餐嘅話加返$20就可以變套餐喇~今次跟餐嘅我揀咗薯格~住家揸得好香脆,就算拎到返屋企都唔會變到軟林林😬除此之外男主角想要一個《水牛城雞肉漢堡》$58本身想要個《鹿兒島豚肉漢堡》$98,但賣晒,下次有機會再試啦唯有😂另外仲要左五隻《水牛城雞翼》$38順帶一題,外賣嘅話就要比多少少錢,因為外賣盒每個收$2 😅😅😅😅😅不過,返屋企食始終都舒服啲呀嘛😊
大角咀burgerman平時都有食下既~
呢度如果想轉套餐嘅話加返$20就可以變套餐喇~
今次跟餐嘅我揀咗薯格~
住家揸得好香脆,就算拎到返屋企都唔會變到軟林林😬
除此之外男主角想要一個《水牛城雞肉漢堡》$58

另外仲要左五隻《水牛城雞翼》$38

2019-12-22 15 浏览
原來奥運站行大約10 分鐘的大角咀有條美食街好多食肆的平時都唔會經過,不過我地係由太子行過去的,大約15分鐘今日收工同同事去先發現有好多野食,花多眼亂,最後選左食burger亦見到有人等外賣自助落單形式但店鋪只收cash我選左個鵝肝和牛漢堡不過就走左黑醋同蕃茄因為唔鐘意呢d, 即叫即整加20蚊可配沙律/薯條/薯格同野飲所以我都轉左餐+20蚊選左薯格同可樂鵝肝煎到脆的薯格都脆不過有少許油,但so far都唔錯
原來奥運站行大約10 分鐘的大角咀有條美食街好多食肆的
平時都唔會經過,不過我地係由太子行過去的,大約15分鐘
亦見到有人等外賣
自助落單形式
但店鋪只收cash

我選左個鵝肝和牛漢堡
不過就走左黑醋同蕃茄
因為唔鐘意呢d, 即叫即整
加20蚊可配沙律/薯條/薯格同野飲
所以我都轉左餐+20蚊選左薯格同可樂
鵝肝煎到脆的
薯格都脆不過有少許油,但so far都唔錯
2019-12-22 58 浏览
今日行經奧運站shopping,見到有一間細舖,但入面賣Burger即刻想試吓。佢個餐牌寫到必食嘅係和牛漢堡,於是我就叫咗個和牛漢堡。個fd原本想試飛驒牛漢堡同埋日本豚肉漢堡,但無哂。於是佢揀咗特級黑松露和牛漢堡。兩個漢堡味道稍有不同,一個係有黑松露醬食起嚟同和牛十分之隔夜好惹味。但係兩個漢堡都系用和牛特製,肉質柔軟而且油脂豐富,食落去淡淡油香。而且麵包鬆軟,蔬菜新鮮。特登加左個set,可揀飲品、薯格。薯格香脆、味道適中,一個字正。
和牛漢堡
2019-12-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
和牛漢堡
2019-12-20 31 浏览
去大角咀 覓食 搵到一間食西式burger🍔餐廳 burger唔識好多好特別 叫咗佢個推薦🐮和牛burger 同埋鵝肝和牛burger 兩個都加咗廿蚊要set跟薯格🍟同嘢飲🍹 和牛burger好juicy 未食已經爆汁 而且和牛好厚 一啲都唔係鞋口 不過如果🧀芝士多少少會更好 至於和鵝肝和牛burger 因朋友 走咗黑醋汁同蕃茄 所以望落去比較細但黑醋汁聲稱係話中和和牛同 鵝肝膩感 不過朋友話 鵝肝煎得好脆外脆內軟👍👍 就算走咗黑醋汁都啱啱好 另外薯格比較遜色今次炸得比較油 希望下次會乾身啲啦 另外唔想食🍔嘅朋友都可以選擇一啲意粉🍝款式都唔錯 餐廳仲有提供到會既服務 可以用黎party🎉🎉一班朋友食都冇問題
2019-12-19 41 浏览
最近忙著準備聖誕禮物,周遊香港各個大小商場~~這天走到大角咀附近,逛完後找吃的。男友找來的是這間美式漢堡包店~男友點了至尊漢堡;我就點了燒大菇漢堡。另外加了水牛城雞翼5隻。大家也加了廿十元變套餐,可以選薯條/薯格/田園沙律及有一罐汽水。枱面上除了有茄汁,也有千島醬,叉子及餐紙也有提供。不過最令人意外是有膠手套,不用擔心弄髒手。至尊漢堡 - 超級厚! 一口難以駕馭! 麵包面層脆,內裏卻鬆軟。中間有兩塊頗厚的漢堡扒、煎蛋、煙肉,當然也有芝士~還有些蘑菇絲及洋葱絲!  整體非常Juicy~一邊吃,汁一邊滴~ 煙肉煎得香脆,完全是食肉獸的愛!!燒大菇漢堡 - 跟至尊漢堡完全是一個反差,因這是一個適合素食者的漢堡。以大啡菇取代了肉食,同樣配合芝士、蘑菇絲及洋葱絲,也有生菜和蕃茄。啡菇雖然沒有肉堡來得惹味,但也很多汁!  有種清新感。薯條 - 是粗薯條,應該是即叫即炸,到手時熱騰騰的,份量亦很多。沙律 - 新鮮沙律菜、青瓜和粟米配蜜糖芥末醬,沒有一絲不協調感,份量也算多。水牛城雞翼 - 甜酸辣集合一身的水牛城雞翼,醬汁夠,辣味較重,十足惹味。
最近忙著準備聖誕禮物,周遊香港各個大小商場~~

2019-12-18
2019-12-16 20 浏览
係南昌站附近打算行到旺角行街沿著大角咀方向行途經呢間burger店店舖細細間,唔起眼同朋友一齊喺餐廳食晚餐點咗兩份漢堡set dinner由於食材層次較多所以必須一直要將竹纖插在漢堡包中央 去食薯條份量都幾多下大概係2包麥記薯條size丹麥藍芝士漢堡 68hkd +薯條20hkd+可樂少量丹麥藍紋芝士一片香脆煙肉酸甜紅洋蔥一片厚身大漢堡少許生菜點綴燒菠蘿雞髀漢堡 68hkd + 薯條20hkd+椰子水5hkd使用新鮮菠蘿 輕輕燒一燒之後一層車打芝士加上乾身吉列燒雞髀生菜番茄等食材推介枱上有蛋黃辣醬沙律醬?加係吉野雞脾食落有新鮮感,配料有趣
係南昌站附近

一層車打芝士
加上乾身吉列燒雞髀
生菜番茄等食材

推介
枱上有蛋黃辣醬沙律醬?加係吉野雞脾食落有新鮮感,配料有趣
2019-12-16 17 浏览
超高身 至尊漢堡套餐88 hkd +20 hkd +5hkd高10cm 左右,加5蚊配泰國純正椰子水,飲左下火,兩片面包中間包陷好多材料包括: 蕃茄,生菜,兩片巨型漢堡 ,沙律醬,煎太陽蛋,芝士, 洋蔥絲,蘑菇絲, 煙肉,味道夾, 熱辣辣上枱, 洋蔥,蘑菇汁,好Juicy,一滴一滴喺至尊漢堡入面滴出嚟, 食之前必需要好用力,將麵包加壓,縮短一半高度去食,滋味, 一個人,食好難食得曬, 份量有點驚人, 食埋沙律已經開始爆肚皮食完個肚,非常滿足
超高身 至尊漢堡套餐
88 hkd +20 hkd +5hkd

食完個肚,非常滿足

超高身 至尊漢堡套餐 88 hkd +20 hkd +5hkd 高10cm 左右,加5蚊配泰國純正椰子水,飲左下火,兩片面包中間包陷好多材料包括: 蕃茄,生菜,兩片巨型漢堡 ,沙律醬,煎太陽蛋,芝士, 洋蔥絲,蘑菇絲, 煙肉,味道夾, 熱辣辣上枱, 洋蔥,蘑菇汁,好Juicy,一滴一滴喺至尊漢堡入面滴出嚟, 食之前必需要好用力,將麵包加壓,縮短一半高度去食,滋味, 一個人,食好難食得曬, 份量有點驚人, 食埋沙律已經開始爆肚皮

2019-12-16 10 浏览
[🇭🇰香港- 大角咀].🔻好多款burger比你揀,我就揀咗”日本神戶牛漢堡, "包有煎香過所以脆脆地,漢堡生熟度岩岩好,唔會散曬, 和牛夠嫩有肉汁,加上裏面夾住香甜又濃味洋蔥絲香同流心煎蛋,令到漢堡更加惹味;不過就要留意佢哋係小店,座位唔多同埋佢哋係即叫即整,所以都要等一陣.🔻🍽 Burgerman📌 地址: 大角咀埃華街95-97號地下

[🇭🇰香港- 大角咀]
🔻
🔻
🍽 Burgerman
📌 地址: 大角咀埃華街95-97號地下
2019-12-12 28 浏览
好耐冇食burger 喇 心血來潮去左試依間 舖頭細細 但價錢好親民🤤 水牛城雞肉漢堡 $58個包都大個 食落辣辣地 好惹味 味旁面岩岩好 唔會好濃味跟餐加$20 有埋薯條同汽水 薯條好脆 而且仲有兩隻唔同嘅醬汁比我地點 唔錯鵝肝和牛漢堡$133嘩 依個真係不得了喇 個鵝肝煎到香脆 上面仲有鹽 帶出個鵝肝嘅油香味 和牛煎到岩岩好 唔會好老 而且好juicy 入口即融嘅感覺 配合埋佢啲黑醋嘅醬汁 全個食落去真係好正 一唔食一唔滴啲牛汁出黎 真心惦其實以依個價位食到高質嘅漢堡真係比較少有 而且份量又夠大 高質得黎 價錢方面真係無得輸
水牛城雞肉漢堡 $58
個包都大個 食落辣辣地 好惹味 味旁面岩岩好 唔會好濃味

鵝肝和牛漢堡$133

2019-12-11 25 浏览
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 Burgerman (大角咀)📍大角咀埃華街95-97號地下🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟今天晚上約了住在大角咀的好友們共進晚餐,她們説要吃burger,上openrice睇一睇,發現呢間好像不錯,就trytry😛😛日本神戶牛漢堡 KOBE BEEF BURGER HKD118日本神戶牛配車打芝士,煎蛋,洋蔥絲,呢個配搭其實已經可以話係冇得輸💥💥再淋上埋日式焙燒芝麻醬,口味好matchy✨鵝肝和牛漢堡 CRISPY FOIE GRAS WAGYU BURGER HKD133.00呢個係鵝肝控既我order既,鵝肝用咗特別煎法,鎖住油脂,食落特別甘香🥰🥰再配以無花果黒醋汁,酸甜醬汁中和鵝肝油膩的感覺,好好味😭😭😭和牛勁厚,牛味十足👍🏻煎到生熟度好正,啱啱好啊!牛油果軟殼蟹漢堡 AVOCADO SOFT SHELL CRAB KAGOSHIMA BURGER HKD108牛油果🥑好新鮮,唔係太硬或太軟,剛剛好👌🏻✨脆炸軟殼蟹香口又脆,同牛油果既配搭好好😋
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 Burgerman (大角咀)
📍大角咀埃華街95-97號地下
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

再淋上埋日式焙燒芝麻醬,口味好matchy✨

和牛勁厚,牛味十足👍🏻煎到生熟度好正,啱啱好啊!

• 日本飛驒牛漢堡
  • 鵝肝漢堡
2019-12-08 21 浏览
同男友成日都會黎大角咀覓食,經過好多次呢間burger一直都想試,奈何早前生暗瘡滋擾左好耐,一直唔敢食熱氣野今次終於比我可以食到門面唔大,大角咀既小店都係滴滴骰骰,勝在有本土風情,呢個都係我鍾意黎大角咀覓食既原因入面桌椅唔多,只有十來人坐得下,但格局做到好似酒吧咁,有高椅又可以望出街外,同朋友黎吹水都可以傾好耐,唔會有壓逼感店舖内需客人到點餐處先付錢後享用,埋到櫃位就見到呢間係得奬熱店,令我更期待黎緊享用既食物水平其實望住個餐牌真係好心大心細,每款都好似好好味,只好按住廚師推介走 我對於黑松露情有獨鍾,好快就簡定特級黑松露和牛漢堡。但相反我男友就係至尊漢堡同和牛漢堡之間徘徊,咁我知佢係食肉獸,叫佢食至尊漢堡,我比和牛佢試下選定完漢堡仲可以加廿蚊配個set估唔到背頁仲有全日早餐同意粉選擇下次生暗蒼都唔驚,可以黎試下套餐配薯格 感覺上薯格比薯條會貴d,但呢度唔使額外加錢炸到好脆,熱辣辣食真係好正,一定唔係連鎖店果隻lv, 好食勁多。每張餐枱都有手套同2樽醬汁,一樽係蕃茄醬,一樽係千島醬,但因為我習慣食薯條只點茄汁,所以就無試個千島醬了至尊漢堡真係好巨型 一隻手都拎唔曬,由蕃茄開始數起,總共
今次終於比我可以食到

選定完漢堡仲可以加廿蚊配個set

估唔到背頁仲有全日早餐同意粉選擇
下次生暗蒼都唔驚,可以黎試下

套餐配薯格
感覺上薯格比薯條會貴d,但呢度唔使額外加錢

至尊漢堡真係好巨型 一隻手都拎唔曬,由蕃茄開始數起,總共有7層內餡,真係好誇張
2埋肉不特止,仲有烟肉同芝士呢d咁邪惡既東西,不過我既目標係草肥男朋友

望住每塊肉都有肉汁同油香滲出,真係急不及待取過手試一啖。但我個口只係食到下面2層肉,而且好彩有手套,因為不停滴汁,所以食既時候要小心d

對比至尊漢堡,其實我呢個都唔細,因為和牛size比一般牛肉扒厚小小,一口食曬全層都唔係易事

望住滿滿既黑松露醬真係胃口大開,不過食落去食到日式芝麻醬既味會出d,略嫌會蓋過小小黑松露既味道。塊和牛真係無得輸,食左一啖已經知貴係有道理,肉汁鎖到係塊扒入面,每啖都好juice,成口都係和牛既肉汁同上乘既油汁,而隻蛋做到中和既作用,調劑番冇咁油膩,成個配搭好match
男友食左一啖都嚷住話下次要食和牛

女仔黎講食一個漢堡已經好飽好滿足了

• 和牛漢堡套餐
2019-12-06 24 浏览
好耐無同男朋友周圍去食好西喇😂😂😂今晚突然唔係好想食飯,我地都好想食啲熱氣唔健康野😋所以嚟到大角咀尋寶!俾我地揾到間專食burger嘅小店🤩原來呢間Burgerman係深水埗都有分店架!店舖雖然好細,但鋪豆內裝修好有風格!以暗黑為主夠哂型格😆而店內座位都係以高枱為主,大確可坐到10多人。我地果陣八點去,都好多人喇。我同男朋友分別叫左日本神戶牛漢堡($118),如果想upgrade 做set可加$20,有得配薯條/薯格/沙津,同埋包埋飲品,都係罐裝汽水果啲選擇,而我地就嗌左兩個set,一個配薯條🍟,另一個就配薯格,另一個漢堡就揀左最classic嘅招牌芝士漢堡($60)。我地嗌完餐後,店員首先會俾左飲品你先,然後自己揾位坐住等,大確等左5分鐘左右,兩個漢堡餐就嚟到喇🥰男朋友個日本神戶牛漢堡好厚size😂材料十足!漢堡裡面仲配左炸洋蔥絲、日式焙燒芝麻醬仲有意大利寶伐朗芝士,賣相相當吸引啊!😋😍男朋友話塊神户牛好juicy好好味,一啲都唔乾,食到唔停口😂而個薯條係新鮮炸出,所以好脆卜卜,最中意佢係粗薯條😝而我果個招牌芝士漢堡都好吸引,唔好以為佢係好普通嘅芝士漢堡啊,佢係自家手打牛肉,仲配左車

而我果個招牌芝士漢堡都好吸引,唔好以為佢係好普通嘅芝士漢堡啊,佢係自家手打牛肉,仲配左車打芝士,最中意簡單得嚟好食啊嘛😋塊手打牛好厚好juicy,食完個包已經好飽了,個薯格就真係不得了,炸得好夠脆,食完個包先食薯格,都唔會lum左,點埋茄汁真係200分!

總結,呢間burgerman值得一試,食得多平價漢堡包都唔知貴價漢堡包有幾正🥰嚟開大角咀一定要試啊!
2019-12-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 薯條
  • 招牌芝士漢堡