早排留意見到網上出了一個漢堡排名榜🏆 有時間都心絲絲想去試吓。講起漢堡,Burgerman 也是我挺喜歡吃的漢堡店🍔,雖然沒有進榜,但佢地的漢堡其實做得不錯的,所以我都經常幫襯。像這個丹麥藍芝士漢堡,裡邊就加入了牛肉、丹麥藍芝士、煙肉脆片、紫洋蔥、蘑菇,口感特別的豐富,滿滿肉汁。漢堡上撒上了黑白芝麻粒,吃起來就份外香噴噴呢!還有脆卜卜的炸黃蕃薯條,甘甜香脆,一口接一口不能停下來了。跟餐會配汽水,加埋漢堡店美式風格,聽著音樂頗輕快的。

下午茶
  • 丹麥藍芝士漢堡
又係到左想食包既日子,係奧海城食完肉桂卷,覺得唔夠飽🤣,所以走咗過嚟食burger🍔🍔🍔。今日就去咗呢間 burgerman ,款式都算多,整體都好高質!📍水牛城雞肉漢堡($58)個人都幾鍾意食水牛城雞翼,不過漢堡就未試過。呢個漢堡材料豐富,有新鮮生菜🥬番茄🍅之外,仲有藍芝士🧀和兩大塊嫩嫩雞胸肉🍗🍗!藍芝士好濃郁,配合調味醬汁酸酸辣辣,好開胃,刺激味蕾!📍我另外加咗啲中料,豐富下口感。燒大菇🍄(+$20),菠蘿🍍(+$8),煎蛋🍳($8)。個人最鍾意隻煎蛋,是溏心的🍳!好味😋!

📍水牛城雞肉漢堡($58)

2020-03-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
2020-03-18 136 浏览
大角咀的漢堡小店已經有好一段時間沒來光顧了,今天經過發現餐牌換新了,順道來看看有什麼新菜色認真一看!新餐牌有些漢堡漲價📈了至尊漢堡新餐牌至尊漢堡漲價了!從80元漲到88元,漲了10%!每次來這家漢堡店必點的漢堡,雙層牛肉配上培根生菜蛋整個超飽足。雖然跟上次吃價格有略為上漲,漢堡份量也有縮水的跡象,但美味不打折扣。肉質依然很多汁juicy,味道也非常好,搭配一旁薯格格真是完美的組合和牛漢堡牛肉厚實比起至尊的肉更多汁,搭配濃郁的芝麻風味醬汁吃起來香氣十足,非常好吃。總體而言,漢堡好好味😋,雖然漲價了😂但還是相當值得一試的漢堡小店
認真一看!新餐牌有些漢堡漲價📈了

至尊漢堡
新餐牌至尊漢堡漲價了!

2020-03-17 29 浏览
美式風情既burgerman我一向都好鐘意❤❤堂食位置提供手套餐具💓🎈招牌芝士牛肉漢堡,套餐配菜可選擇薯條薯格或沙律😛另可送配罐裝飲品😘本身漢堡有基本材料,生菜、蕃茄、芝士,仲可以額外再加材料添💓大大個漢堡賣吸晴🍔,我點了跟餐,要左脆皮薯條同可樂😛有質素既漢堡餐,我覺得好抵呀。自家手打牛肉配車打芝士,簡單得來又夠經典💓「芝士」角色好重要呀,話明係芝士牛肉,一大塊半溶既車打芝士溶係牛肉漢堡度呀❤好澎湃好想即刻咬一啖呀救命🥳🥳🎈水牛城雞翼,重口味既雞翼,啲醬汁又酸又辣,好開胃,炸雞翼既時間掌握得好好,雞翼keep到肉汁💓💓

2020-03-17
  • 招牌芝士漢堡
  • 薯條
2020-03-16 25 浏览
Burgerman聽個名都知係食burger嫁啦,呢一間小店開咗係我樓下好多年,但係我一次都冇去試過。今日難得友人話有興趣一齊去食,咁就一於去試吓啦入面雖然地方不大,但格調非常出位呢度非常貼心,有手套供應食既時候就唔怕整污糟對手啦餐牌,一目了然鵝肝和牛漢堡唔好睇好似細細舊鵝肝咁,其實係個burger大入口即溶,外脆內溶 漢堡包皮都好鬆軟 唔會話好乾好難吞 和牛好juice配埋芝士生菜番茄!正和牛漢堡大致上同上面係一樣既,只係少咗塊鵝肝同塊芝士轉左意大利芝士!加$20就有薯格同汽水,薯格非常之脆 就算食完個漢堡食都仲係脆!$20扺俾既

入面雖然地方不大,但格調非常出位

呢度非常貼心,有手套供應
食既時候就唔怕整污糟對手啦

餐牌,一目了然

鵝肝和牛漢堡
唔好睇好似細細舊鵝肝咁,其實係個burger大
入口即溶,外脆內溶 漢堡包皮都好鬆軟
唔會話好乾好難吞
和牛好juice配埋芝士生菜番茄!正

加$20就有薯格同汽水,薯格非常之脆
就算食完個漢堡食都仲係脆!$20扺俾既
2020-03-03
2020-03-12 20 浏览
好耐冇食burger, 心思思好想食。行過見到有間賣漢堡既就走左入塊。間鋪細細,座位唔算好多,原過見大部分人都選擇外賣拎走,所以實際坐低食既人唔算多。本身諗緊要至尊定和牛好,店員話和牛入口滑d,同埋係120日既草飼牛肉,除非好鍾意食肉,如果唔係都推介食和牛漢堡多d。一於聽店員講!叫左$78既和牛漢堡,再加左$20跟餐,包薯條/薯格/沙律,同埋可樂一罐。我要左薯格。餐廳好貼心,仲有搓手液、手套,紙巾提供,完全唔怕污漕,好衛生!等左一陣漢堡到了,個漢堡睇落唔係巨型size, 但其實包同塊牛都好足料,包體係鬆軟果種,一食落塊口感好豐富,除左鬆軟既包體,仲有好脆既洋蔥,再加上和牛都算滑同厚,目測有超過1cm厚,最估唔到既係入面既醬係芝麻醬,我咬既時候都不斷滴哂d醬出黎,哈哈,食落成件事都好夾。薯格都成8塊架,餐廳有茄汁同千島醬可以自己加,我兩種都有落,個人覺得千島醬惹味d, 有少少辣咁,好正~食完好滿足呀,仲想試埋雞翼,但太飽啦,下次先!

食完好滿足呀,仲想試埋雞翼,但太飽啦,下次先!
2020-03-11 25 浏览
咁啱經過大角咀,當然開埋餐先走啦😎之前Bookmark咗呢間漢堡包店😇一直想試佢哋好耐😌好彩唔算好難搵😏店舖唔算大,但裝潢都幾有特色😆和牛漢堡🍔$78幾十蚊已經可以食到和牛漢堡😝價錢夠哂貼地👍牛肉用上草飼(120日)和牛🐮牛味濃郁,而且食落勁juicy🤤連同正在溶化中嘅意大利provolone cheese🧀配上炸洋蔥絲同日式焙燒芝麻醬😇實在好邪惡,好滿足😈另加$20升級為套餐😝仲可以揀薯條、薯格或者沙律🥗連同罐裝汽水🥤結果揀咗薯條同Coke Zero😎薯條即叫即炸,新鮮脆口🍟Burgerman (大角咀)大角咀埃華街95-97號地下
咁啱經過大角咀,當然開埋餐先走啦😎
之前Bookmark咗呢間漢堡包店😇
一直想試佢哋好耐😌
好彩唔算好難搵😏
店舖唔算大,但裝潢都幾有特色😆

和牛漢堡🍔$78
幾十蚊已經可以食到和牛漢堡😝
價錢夠哂貼地👍
牛肉用上草飼(120日)和牛🐮
牛味濃郁,而且食落勁juicy🤤
連同正在溶化中嘅意大利provolone cheese🧀
配上炸洋蔥絲同日式焙燒芝麻醬😇
實在好邪惡,好滿足😈

另加$20升級為套餐😝
仲可以揀薯條、薯格或者沙律🥗
連同罐裝汽水🥤
結果揀咗薯條同Coke Zero😎
薯條即叫即炸,新鮮脆口🍟

Burgerman (大角咀)
大角咀埃華街95-97號地下
2020-03-06 42 浏览
最近好想食漢堡 ,知道大角嘴有一間食漢堡,同朋友一齊去食。 環境好舒服,幾個朋友坐低食下野。招牌芝士漢堡 $ 58 配薯條 ,無需要另加$20 薯條/薯格/沙律及汽水 咁岩lunch set 一食落去芝士係溶哂 同漢堡好夾。 薯條連皮個種,長長粗粗。 和牛漢堡 $78 配薯格 無set 另加$20 和牛配醬是芝麻醬 好夾 好多醬 會食到成隻手都是芝麻醬薯格 好脆口 唔會軟淋淋個種。另外飲品 除左汽水之外,仲有其他蜜桃茶,檸檬茶,綠茶,選擇都比較多,但係茶類要另加$ 。
最近好想食漢堡 ,
知道大角嘴有一間食漢堡,
同朋友一齊去食。
環境好舒服,幾個朋友坐低食下野。

招牌芝士漢堡 $ 58 配薯條 ,
無需要另加$20 薯條/薯格/沙律及汽水
咁岩lunch set
一食落去芝士係溶哂 同漢堡好夾。
薯條連皮個種,長長粗粗。

和牛漢堡 $78 配薯格
無set 另加$20
和牛配醬是芝麻醬 好夾
好多醬 會食到成隻手都是芝麻醬
薯格 好脆口 唔會軟淋淋個種。

另外飲品 除左汽水之外,
仲有其他蜜桃茶,檸檬茶,綠茶,
選擇都比較多,但係茶類要另加$ 。

2020-03-03 35 浏览
Burgerman 係大角咀區內一間比較出名既漢堡小店,店面面積比深水埗店大,一面有坐到大約六個人既吧檯,另一面就有兩張長檯,每張都坐到四至六人,所以同幾個朋友一齊黎食都唔會覺得太迫。漢堡既選擇都幾多,另外亦有啲小食、意粉選擇,加$20 就可以跟Combo, 有薯條/薯格/沙律同汽水另外原來仲有到會。和牛漢堡Waygu Burger ($78)加炒野菌絲Extra topping:Sauteed mushroom (+$8)漢堡包香軟鬆化,加上左黑白芝麻,特別香。和牛漢堡扒用左草飼120日既和牛,入口即溶!另外漢堡仲有加上炸洋蔥絲同埋Provolone Cheese, 勁香。醬汁方面,呢個包係用日式焙燒芝麻醬,我覺得幾特別,唔會太溜,而且有啲日式風味。

另外原來仲有到會。

和牛漢堡Waygu Burger ($78)

漢堡包香軟鬆化,加上左黑白芝麻,特別香。
和牛漢堡扒用左草飼120日既和牛,入口即溶!

2020-02-17 40 浏览
大角咀埃華街出名多平民美食🗺,去開大角咀就自自然然在這搵食🦦!經過Burgerman門口......見到班IT男👨🏼‍💻食Burger 食到懶滋味咁!作為一隻食肉獸點忍,要爆了!🎰走入Burgerman先知道呢度嘅漢堡包🍔原來是名物~攞過OpenRice 美食獎🥁,而且講明唔係快餐,即叫即做👉🏼要等15分鐘.....更吊胃口!🤤呢度有十幾款Burger,🍔可以tailor-made 加料;加20蚊就可以變套餐,有薯條🍟/薯格/沙律🥗 +飲嘢🥤!🧀丹麥藍芝士漢堡~正嘢🤤果種霉霉地、臭臭地嘅香味,喜歡芝士的你會跟她相認👩‍❤‍💋‍👨!漢堡厚身爆肉汁+煙肉🥓的焦脆,完美一對!牛油果軟殼蟹漢堡🍔~ 重本之作!🦀軟殼蟹夠大隻D腳仔凸晒出嚟、夾住大量牛油果🥑....睇見就開心,性價比高💰! 配沙律亦好夾,Salad 菜新鮮dressing 酸酸地好清新!☘加埋個有皮薯角🥔,♨熱辣辣、夠脆、美味冇油味!呢間小小的店,🍔確實出色,即叫即整係有道理!🐒
加埋個有皮薯角🥔,♨熱辣辣、夠脆、美味冇油味!
呢間小小的店,🍔確實出色,即叫即整係有道理!🐒
大角咀埃華街食肆林立,好多小店都值得支持同埋留意,今日又比我食到一間出色漢堡小店,雖然鋪仔細細,但係真材實料!🍔鵝肝和牛漢堡$133:大大個漢堡,鵝肝一大片,一大啖咬落去,鵝肝油香標出,加上鵝肝汁配合更加令味道提升。配合和牛一拼啖,口感豐富到不得了!口牛肉味濃,加入車打芝士同青菜,平均肉味啱啱好呀!真係食過返尋味!另外漢堡套餐加$20可選配薯皮或薯格或田園沙律及罐裝汽水。樹間分量十足,即叫即炸,非常香脆!🍔和牛漢堡$78:和牛厚厚,配有車打芝士和一些溫室豆苗,再加入芝麻醬,配搭很好!芝麻漢堡包軟熟又香,好新鮮!最後,值得一讚的是醬汁自由添,而且餐廳仲提供膠手套方便用手取吃食物,衛生啲!

好一排無食,今日又黎到呢一間burgerman分店,見到佢地個menu upgrade左!野食都係大同小異,不過黑松露burger好似係新架!我同朋友一人叫一個burger餐,我叫左我最愛既鵝肝牛肉漢堡,而朋友就叫左黑松露漢堡。加20蚊就可以轉餐,我地一個叫左粗切薯條,另一個就叫左薯格。先講下個薯條好好味。係新鮮炸出黎,唔會有大量既油「晾」左係底,夠脆,不錯。粗身得黎佢上面既調味亦好夠,係幼身既椒鹽。再講講個鵝肝burger,呢個係我每次黎都必食架。個鵝肝每次都煎得好香又唔會老, 仲漏哂油咁。平時鵝肝加埋面包食已經好正,呢個包再加和牛,真係雙重享受。要特別提一提上面個一個無花果汁,提升左成個包既酸甜味,令到個包感覺係無咁full,恰到好處。另外呢個黑松露burger亦都出色,朋友話個汁做得好好。佢係一個有黑松露係入面既沙律醬。有時食黑松露會好怕佢落得太重手,但呢度就做到well-balanced。好抵讚既係佢入面仲加左一隻煎蛋,提升哂成個burger既texture。埋單200蚊多小小,同朋友一致認為小店burger呢間全港第一!

2020-02-09 22 浏览
🍔🥗🥤又係包呀🤣今次去左被評為最優秀開飯西式餐廳既Burgerman嘆漢堡包🍔我呢啲有跟開openrice資訊既foodie🍽一定會試下榜上有名既食店🤣🤣*餐廳好「骨子」,好有外面食漢堡fish and chip果啲風味😍我同朋友都叫咗set,包沙律/薯條/薯格 加 飲品🥤我既係 #和牛漢堡加菠蘿 🍍和牛好厚好有大塊🥩 一咬汁都噴岀黎💦入口即溶🤤 真係啖啖肉😍配埋日式焙燒芝麻醬,意大利provolone chesse🧀加少少炸洋蔥絲🧄食落好有層次感,口感滿分💯*我朋友叫 #招牌芝士漢堡 🍔用自打牛肉加車打芝士🧀簡簡單單,啱哂胃口唔大既女仕們啦✌🏻芝士同牛肉溶為一體,食落雙重享受😋*至於配菜🥗沙律超級好味🥒 超足料之餘👏🏻蔬菜好新鮮🥰 食落脆脆聲👍🏻薯格就新鮮炸,一黎就香噴噴,滋味無窮💛IG: @babyfatfatface
🍔🥗🥤
又係包呀🤣
今次去左被評為最優秀開飯西式餐廳既
Burgerman嘆漢堡包🍔
我呢啲有跟開openrice資訊既foodie🍽
一定會試下榜上有名既食店🤣🤣

我同朋友都叫咗set,包沙律/薯條/薯格 加 飲品🥤

我既係 #和牛漢堡加菠蘿 🍍
和牛好厚好有大塊🥩 一咬汁都噴岀黎💦
入口即溶🤤 真係啖啖肉😍
加少少炸洋蔥絲🧄
食落好有層次感,口感滿分💯

我朋友叫 #招牌芝士漢堡 🍔
用自打牛肉加車打芝士🧀
簡簡單單,啱哂胃口唔大既女仕們啦✌🏻
芝士同牛肉溶為一體,食落雙重享受😋
至於配菜🥗
沙律超級好味🥒 超足料之餘👏🏻
蔬菜好新鮮🥰 食落脆脆聲👍🏻
薯格就新鮮炸,一黎就香噴噴,滋味無窮💛

IG: @babyfatfatface
  • 招牌芝士漢堡
2020-02-06 43 浏览
今日去大角咀探朋友,探完之後約老公去Burgerman食Burger🍔唔好睇佢細細間舖,呢到嘅漢堡包超級好食😋即叫即做👍🏻真材實料😋諗好叫咩食,就要出去買飛,食物整好職員會送去比您👍🏻我哋叫咗鵝肝和牛漢堡配沙律🥗因為老公勁鐘意食鵝肝,所以必叫🤣鵝肝炸到外脆內軟,鵝肝配埋和牛漢堡一齊食口感非常豐富,仲超級Juice😋沙律🥗份量都好多,仲好新鮮,沙律醬調得好好味😋我哋仲叫咗至尊漢堡🍔配格格脆😻至尊漢堡份量非常多,有煙肉🥓雞蛋🍳芝士🧀生菜🥬漢堡等材料,真係真材實料😻漢堡牛肉非常多汁😋一咬落去完全係會爆汁的🥰真係好juciy👍🏻仲有格格脆都係即炸嘅,熱辣辣😋做到外脆內軟嘅感覺🥰🍔食漢堡包點少得汽水🥤汽水非常夠凍,飲完即刻爽晒☺️餐廳好細心👍🏻有膠手套,紙巾,刀叉,醬汁提供💖餐廳仲有好多款唔同款式嘅漢堡包🍔和小食可以揀,下次要再嚟試吓其他漢堡包😋

諗好叫咩食,就要出去買飛,食物整好職員會送去比您👍🏻

沙律🥗份量都好多,仲好新鮮,沙律醬調得好好味😋

仲有格格脆都係即炸嘅,熱辣辣😋做到外脆內軟嘅感覺🥰

🍔食漢堡包點少得汽水🥤汽水非常夠凍,飲完即刻爽晒☺️

餐廳好細心👍🏻有膠手套,紙巾,刀叉,醬汁提供💖

2020-02-01
  • 至尊漢堡
  • 鵝肝和牛漢堡
2020-01-30 29 浏览
作為一名健身教練, neflix + Burgerman就是爽上次係深水埗食完BURGERMAN之後成幾個月都冇食過啦, 今晚一支公突然諗起佢, 就過左大角咀個邊買個外賣一路煲NETFLIX一路食! 大角咀分店同深水埗一樣咁細, 7點幾去到都9成FULL, COUNTER係店入面, 所以落單要入去, 肥D都會撞到兩旁埋頭食緊BURGER既客人, 不過因為咁樣再加上半開放式既廚房, 一入去就聞到香味。和牛漢堡 $68 +$20(套餐)+$5(椰子水)價值相宜, 加廿蚊跟餐可揀沙律, 薯條或薯格, 等左15分鐘左右就拎得。第一次外賣BURGERMAN, 番到屋企即刻拆開睇下, 紙盒設計唔錯, 一打開就變左個墊方便進食。經過番屋企既路程, 薯格仲係暖暖地既, 就算凍左少少都依然香脆wo! 至於漢堡, 麵包鬆軟得黎層皮帶點煙韌, 有略略煎過既香味! 和牛漢堡未擺入口都聞到好香, 放入口勁juicy牛汁同牛脂味好豐富, 正! 另外再配上炸洋蔥絲加強口感又惹味d! 本身加廿蚊轉set已經包埋汽水, 不過作為一名健身教練今晚都係唔飲汽水, 加5蚊轉椰子水健康少少啦。

和牛漢堡 $68 +$20(套餐)+$5(椰子水)