2019-06-27 62 浏览
朋友住在大角咀,這天中午跟她來吃漢堡。漢堡單售價格由數十元至百多元不等。中午時段則設有午市套餐,同樣以數十元的價錢便可一同享用薯條/薯格/沙律及飲品一份,較為划算,那當然是選午市套餐,哈哈。點了漁夫之堡及侯斯頓漢堡,配沙律及薯條各一份,飲品則要了罐裝汽水。漁夫芝堡配脆皮薯條 漢堡整體不算太大,女生吃一個的話剛好,麵包有烘過的,外面脆裡面軟,魚柳炸得脆身,配上他他醬、芝士、生菜及蕃茄,不錯,要是魚柳再大塊一點會更滿足呢,哈哈。侯斯頓漢堡牛肉漢堡排的肉質厚實,內裡的配搭同為芝士、生菜及蕃茄,對女生來說吃完整個漢堡其實已經挺飽肚的,選了沙律作配搭則剛剛好,沙律菜份量也不少,沙律菜也挺新鮮的。吃快餐當然要配上冰凍的汽水囉!爽啊。
朋友住在大角咀,這天中午跟她來吃漢堡。
漢堡單售價格由數十元至百多元不等。
漁夫芝堡配脆皮薯條
漁夫之堡
侯斯頓漢堡
吃快餐當然要配上冰凍的汽水囉!爽啊。
2019-06-26
等候时间
15 分钟 (堂食)
漁夫之堡
  • 田園沙律
  • 薯條
2019-06-27 9 浏览
食開有條路,戒左快餐店就有鋪漢堡癮, 今次要食曾獲得openrice 最佳食店獎的Burgerman!🍔向特價套餐出發。今日款式係特級黑松露和牛漢堡,$98,超抵!本身呢個包已經係$98,而家慳左加20元套餐嘅費用!重點:黑松露超級香,包入面有黑松露蓉,唔只係黑松露醬咁普通,連隻手沾到滴出吸嘅肉汁都香好耐!無錯,係邊食邊滴汁,好Juicy!連埋大片半溶芝士,掂呀!🥔另外,套餐可配薯條/薯格/沙律。薯格大大件即炸,每件都香脆可口唔會淋。配埋可樂超爽!🧀丹麥藍芝士漢堡。芝士控一見到會雙眼發光!藍芝士味道濃烈,有人覺得臭,而我就覺得呢個組合好特別,同牛肉都幾夾呀~🧀脆炸黃金芝士條,好邪惡!芝士可以拉到好長,外層炸得好脆,個人喜歡點埋辣味千島醬食,更加滋味!

• 黑松露和牛漢堡
  • 脆炸黃金芝士條
2019-06-26 7 浏览
今日行過大角咀勁大雨,同朋友又無帶遮,就隨便搵間餐廳入去食下野順便避避雨!巧遇Burgerman就入去啦~地方雖小,不過環境幾外國風!廚房係入面,煮既時候雖然大煙,不過無攻到出黎~幾好幾好!叫得Burgerman當然主打Burger,不過都有意粉、沙律、小食等既選擇!而Burger都好多配搭,我叫左至尊漢堡,朋友就叫左和牛漢堡!跟餐都只係+20就可以有埋薯條/薯格/沙律🥗,加埋飲品!個人覺得食Burger必點要加埋薯條先夠完美!最重要加配價錢唔貴~至尊漢堡🏆🍔:足一個虎口咁厚,外貌無得彈,因為太大,我要分開兩截去享受,入面先由煙肉🥓,雞蛋🥚,芝士🧀,蘑菇😋,牛肉🥩,洋蔥😘,芝士🧀,牛肉🥩,蕃茄🍅,生菜🥬而成!超厲害~大份足料,重點牛肉既肉汁四溢,配埋蜜糖芥末醬,甜辣得宜,味蕾享受!和牛漢堡🐂🥩🍔:和牛入口即溶,一試難忘!配有炸洋蔥絲,入口脆卜卜,提升口感,亦有芝麻沙律同芝士係入面,完全豐富成個漢堡既味道!🥔粗薯條同薯格都好多,薯格全部都大大塊,兩者都炸得香脆可口!😋枱面提供3款醬去點薯條🍟,茄汁,甜辣同蛋黃醬!亦有手套提供,好貼心☺️😝

2019-06-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-06-26 10 浏览
成班朋友都好鍾意食漢堡包🍔但最近都搵唔到啲好好食嘅漢堡包直到朋友介紹依一間,超巨型漢堡包店舖望落去都是走美國風。依到性價比高,可能是地點坐落於大角咀啦做得街坊平民生意,價錢就比較相宜Menu內有10款漢堡包選擇,而我選擇了#至尊漢堡 $80,加$20可轉combo漢堡包上枱嘅時候我哋都嚇親,個份量大到呢⋯⋯我諗今晚晚餐都唔使食喇🤣漢堡包有三樣醬可以自己落,紅色係茄汁,橙色係辣嘅沙律醬,而白色係藍芝士醬我最鍾意就係藍芝士醬,食落唔會覺得太漏。而漢堡牛肉多汁濃郁,肉質超鮮嫩,齒頰留香。再配埋雙層芝士,美味極了。
成班朋友都好鍾意食漢堡包🍔但最近都搵唔到啲好好食嘅漢堡包
直到朋友介紹依一間,超巨型漢堡包
店舖望落去都是走美國風。

依到性價比高,可能是地點坐落於大角咀啦
做得街坊平民生意,價錢就比較相宜

我最鍾意就係藍芝士醬,食落唔會覺得太漏。
而漢堡牛肉多汁濃郁,肉質超鮮嫩,齒頰留香。
再配埋雙層芝士,美味極了。

2019-06-25 13 浏览
如果食連鎖式漢堡食到厭點算? 同事話試過呢間burgerman 的牛牛好好食,用心制作今天的午餐就在這裡吧~ 店舖細細的但很有美國風每張枱上都有膠手套,紙巾供應給客人使用- 很方便呢。我叫了一個至尊漢堡套餐, 當漢堡奉上到我面前時,真的嚇我一跳; 真的很巨型很高啊~有兩塊厚厚的牛肉漢堡,兩塊芝士,煙肉,蛋,洋蔥,磨菇,生菜……。牛肉鬆化入口即溶很juicy煙肉 煎得很香口配上濃郁的磨菇汁很美味,而其他的材料都很新鮮。 薯格外脆內軟是下酒的好選擇。下次一定再來試試和牛,或飛彈牛。

今天的午餐就在這裡吧~ 店舖細細的但很有美國風

每張枱上都有膠手套,紙巾供應給客人使用- 很方便呢。

煙肉 煎得很香口

配上濃郁的磨菇汁很美味,而其他的材料都很新鮮。

薯格外脆內軟是下酒的好選擇。

下次一定再來試試和牛,或飛彈牛。
  • 薯格
2019-06-25 21 浏览
先吃薯格,非常脆,又香,不會切得太厚,正😋再來是至尊漢堡,首先他的賣相很好看,已令我垂涎三尺,整個漢堡的高度有成六至七吋,夾着半熟雞蛋,煙肉,兩塊約7成熟 充滿肉汁且厚厚的漢堡扒,$80至尊漢堡+$20 combo (薯格和汽水) 值回票價,很久沒有給食物五星了,這漢堡我給他五星,同樣鍾意食burger嘅人可以去呢間試下。店鋪內:播著好聽的英文歌和日文歌,還有涼涼的冷氣,店員很細心先給了汽水,邊喝汽水邊等即叫即製的漢堡,只等候了數分鐘店員便送來漢堡。由於當時是黃色暴雨,食到一半見細雨將漢堡同薯格外賣拎走,店員還貼心地給了我外賣盒和紙袋👍🏻👍🏻,竟然邊走邊聞到薯格香!
先吃薯格,非常脆,又香,不會切得太厚,正😋

2019-06-25
等候时间
3 分钟 (堂食)
2019-06-25 34 浏览
今日係大角咀放工,路過這間之前被life style Asia 評為全港10大漢堡包店的burgerman,就情不自禁入去試下。雖然餐廳冇門,但係夏天的情況下都唔會覺得太熱,餐廳亦都以吧枱形式作椅子。餐牌上任何burger都可以加$20轉餐。(薯條/薯格+汽水)我自己通常第一次去一間漢堡包店都會點最傳統的牛肉漢堡試試佢的質素。burgerman的牛肉漢堡係用左和牛,肉汁足夠豐富,餐廳加左日式焙燒芝麻沙律,所以食落冇飽膩感。薯格係即炸的,所以好香脆,配合餐廳自製的水牛城辣汁,非常美味。

2019-06-24
2019-06-21 22 浏览
隱身在奧運站附近的埃華街巷弄有著一間店舖不算大間 不認真看還會直接錯過的知名漢堡店漢堡種類有10多種供選擇但至尊漢堡🍔還是最真心最推薦可以享受大口吃漢堡的暢快座位是美式快餐風的高腳吧台店舖的牆上貼著各式漢堡🍔擺設是美式復古風也介紹很多新口味漢堡🍔至尊漢堡🍔裡面有兩層牛肉牛肉超級Juicy讓人一口接著一口 上層配上蛋 下層配上cheese 簡單而美味的浮誇很大一個 份量十足另外薯條也相當好食整體而言漢堡🍔相當好食為香港🇭🇰前10大漢堡當之無愧漢堡🍔迷一定不能錯過囉
隱身在奧運站附近的埃華街巷弄

漢堡🍔相當好食
為香港🇭🇰前10大漢堡當之無愧
漢堡🍔迷一定不能錯過囉

2019-06-21 33 浏览
今日同老公行完旺角再經奧海城行返大角咀,行到差不多返屋企覺得有點肚餓,想係附近買d野食返屋企食,但又唔想食M記,係M記條街一路直行,見到呢間漢堡包店,就試一試下我點左芝士漢堡+$20套餐要沙律佢入面個黃色汁幾好食,同個包好夾,入面都好足料,有蕃茄有菜厚身牛肉同芝士,個包烘到好鬆脆呢個和牛漢堡都唔錯(圖中加左$20套餐要薯格),但我比較喜歡芝士漢堡個汁多D,勝價比又高D,總括一定會有下次,但唔可以成日食,因為比較熱氣

我點左芝士漢堡+$20套餐要沙律

2019-06-19
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2019-05-06 53 浏览
非常一般 唔明點解咁多人讚好食Burger 無味 包又硬又乾 塊肉無牛肉味又多油 芝士一啲都唔香 個汁唔濃 全都係舊肉既油味薯格炸到脆又燶 咬落重𠝹口 沙律唔識形容 單調 乏味 價錢貴
非常一般 唔明點解咁多人讚好食
薯格炸到脆又燶 咬落重𠝹口
沙律唔識形容
單調 乏味 價錢貴
2019-05-05 93 浏览
今晚決定再畀多次機會呢間burgerman,買左1個經典同飛驒牛。先講飛驒牛,失望,醬料少肉好乾,唔知發生咩事,同上次食完全兩回事,然後到經典果個喇,果塊肉不知所謂,果陣醃肉味難食到咩咁,如果塊全熟可能好啲,但一般呢啲漢堡嘅肉都唔會welldone嘅,所以頂唔順要再番煎一下......仲有薯格都overcook,有啲燶左。今晚之後已死心唔再食burgerman喇,一年前都仲係好鐘意食,如今變到咁真係超級失望。
2019-05-05
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2019-05-01 86 浏览
速食一般漢堡去朗豪坊睇戲前就喺附近搵嘢食,見呢間漢堡都幾多好評,就去食下,睇下係咪真係好食。去到人哋收10點,都唔俾我哋坐低食,所以就嗌左外賣。我哋分別叫咗1號餐至尊漢堡,配薯條同雪碧及8號包芝士漢堡。可能即刻煮嘅關係都等左成15分鐘先至有。至尊漢堡至尊漢堡有兩層牛肉、兩塊芝士、煎蛋、蕃茄、菜,餐牌上面寫有煙肉,唔知係咪外賣嘅關係,唔覺有煙肉夾喺度⋯⋯個味係唔錯嘅,但牛肉就一般,感覺熟得滯,冇乜牛汁有啲乾身,個牛同麥記安格斯牛堡差唔多⋯⋯芝士漢堡芝士漢堡有一層牛肉、芝士、蕃茄同菜。可能都係外賣嘅關係,吾算十分好味,包皮好一般,牛肉熟得濟,好一般。係個芝士叫ok,溶晒落牛肉度,叫做令到個漢堡好食啲。不過都有好嘅就係,即叫即整,所以兩個漢堡都係熱辣辣嘅。咁嘅質素同價錢未必會再食,去麥當勞食幾份安格斯漢堡仲好。

速食一般漢堡

去到人哋收10點,都唔俾我哋坐低食,所以就嗌左外賣。

我哋分別叫咗1號餐至尊漢堡,配薯條同雪碧及8號包芝士漢堡。

可能即刻煮嘅關係都等左成15分鐘先至有。

芝士漢堡

芝士漢堡有一層牛肉、芝士、蕃茄同菜。

2019-04-26
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2019-04-22 35 浏览
一直聽得多人地話起度食Burger,有幾咁好食~~今次放工就專登搭過黎奧運站食可能7點關係,都幾多下班族起度食~~差點搵唔到位坐咁濟內裡環境都貼滿曬食物的照片俾到一個期待的畫面, 空間俾食客愈睇就愈肚餓~~~即叫即整麻~~~好東西係需要時間等待既~~我就叫左個至尊漢堡仲可以加多$20做個SET多左薯條加汽水我就叫左佢地特色同埋獨有既蕃薯條食得多M記個種薯條,就要試下新野啦~~多左蕃薯的甘甜味~~~有別於得咸味無薯仔味的薯條同埋比較健康D,真係條條清袋招牌兼基本既漢堡雙層芝士漢堡加上蘑菇、煎蛋唔好以為係M記質素,唔值得食呀~~~咁你就錯啦~啖啖都是芝士香味,揀的芝士濃郁好多~~~牛肉漢堡好似有層衣咁,鎖住左肉汁,所以一口咬落,D汁流曬由於可以分兩層咁食,我就可以大滿足地瘋狂食~~當中仲有煙肉架~~真係好多

一直聽得多人地話起度食Burger,有幾咁好食~~
今次放工就專登搭過黎奧運站食
可能7點關係,都幾多下班族起度食~~差點搵唔到位坐咁濟

內裡環境都貼滿曬食物的照片
俾到一個期待的畫面, 空間俾食客

愈睇就愈肚餓~~~
即叫即整麻~~~好東西係需要時間等待既~~

我就叫左個至尊漢堡
仲可以加多$20做個SET
多左薯條加汽水

我就叫左佢地特色同埋獨有既蕃薯條
食得多M記個種薯條,就要試下新野啦~~
多左蕃薯的甘甜味~~~有別於得咸味無薯仔味的薯條
同埋比較健康D,真係條條清袋

招牌兼基本既漢堡
雙層芝士漢堡加上蘑菇、煎蛋
唔好以為係M記質素,唔值得食呀~~~咁你就錯啦~
啖啖都是芝士香味,揀的芝士濃郁好多~~~
牛肉漢堡好似有層衣咁,鎖住左肉汁,所以一口咬落,D汁流曬
由於可以分兩層咁食,我就可以大滿足地瘋狂食~~
當中仲有煙肉架~~真係好多
2019-03-27
2019-04-21 53 浏览
日本飛驒牛漢堡 $98牛肉扒用左飛驒牛 係幾多汁既 但肉質好腍 個人唔鐘意欠缺彈性既牛肉扒☹️而且唔算大塊 反而認為醬汁同其他配料更值得一提 醬汁係蜜糖芥末醬 甜甜地好惹味😋蕃茄、豆苗都無異味 芝士亦唔會話太濃味 煎蛋如果煎成半熟會更正.炸薯條 $30額外加左一份薯條 份量有成個外賣盒咁多 全部新鮮炸起 夠哂熱辣辣 外脆內軟 而且都幾香薯仔味🥔唔點醬就咁食都夠鹹 檯面上亦有蛋黃醬、茄汁、芥末醬任加👻
日本飛驒牛漢堡 $98
炸薯條 $30
日本飛驒牛漢堡
2019-04-21 26 浏览
之前已經聽過呢間漢堡幾好食今次終於有機會試下😋晚餐時間落緊大雨所以無咩人店面唔大 座位都唔多但裝修牆紙都好有置身美國既感覺👍🏻餐牌都好多選擇 會寫每個包有咩材料除左漢堡 佢都仲有意粉 沙律可以揀既我地叫左一個至尊漢堡($80) 同一個招牌芝士漢堡($58)跟餐加$20 有薯條/薯格/沙律+罐裝汽水我地都跟左薯條🤤枱面有沙律醬同茄汁可以自己加黎點薯條仲有膠叉同膠手套提供有野食啦!漢堡好大個都幾足料 都未必一啖可以咬到哈哈🤭味道黎講都算唔錯 薯條就正常啦如果嗌高級啲既牛肉應該會再好食啲!食完好飽!份量好足🤤總結 性價比幾高好有衝動試哂佢全部包👅
之前已經聽過呢間漢堡幾好食
今次終於有機會試下😋
晚餐時間落緊大雨所以無咩人
店面唔大 座位都唔多
但裝修牆紙都好有置身美國既感覺👍🏻
餐牌都好多選擇 會寫每個包有咩材料
除左漢堡 佢都仲有意粉 沙律可以揀既
我地叫左一個至尊漢堡($80)
同一個招牌芝士漢堡($58)
跟餐加$20 有薯條/薯格/沙律+罐裝汽水
我地都跟左薯條🤤
枱面有沙律醬同茄汁可以自己加黎點薯條
仲有膠叉同膠手套提供
有野食啦!漢堡好大個都幾足料
都未必一啖可以咬到哈哈🤭
味道黎講都算唔錯 薯條就正常啦
如果嗌高級啲既牛肉應該會再好食啲!
食完好飽!份量好足🤤
總結 性價比幾高