2020-02-20 260 浏览
My review is divided into two parts: Food and Services FoodTaste:   I ordered the Tomato Crab Tagliatelle only. I taste just fine. Although its name stated that it contains ''crab'', I sadly could not taste any bit of its favor. Quantity: not enough to make me feel full. Attractiveness: Just fine. Price: Quite expensive (>$80) ServicesTable service: Few table services. Customers have to line up to take the order and pay, just like in fast food chains. The difference is that later the food wi
Food
Attractiveness: Just fine.
Price: Quite expensive (>$80)
Services
Table service: Few table services. Customers have to line up to take the order and pay, just like in fast food chains. The difference is that later the food will be delivered to your table. You need to take the cutlery yourself.
Attitude: Also 0 communication and exchange can't complain.
Lighting, atmosphere, and environment: The noise is too loud from the kitchen.
2020-02-19
2020-02-14 207 浏览
成個禮拜有多無出過門 見到呢輪屯門呢間意粉 有人推介 好似幾正 有人又起屯門收工 好期待 尋日就去一試 不過質素無想像中咁好 今日就嚟返個呢輪最新鮮既分享叫左個蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 忌廉落得夠 食落幾creamy 意粉都煮得幾好 幾彈牙 有啲咬口 有好足料既蟹肉同蟹子 不過調味方面唔知係咪落多左 我覺得太酸同過鹹綠奶男就覺得酸得唔錯但都係覺得過鹹見好多人都反映呢間意粉好食 我諗今次應該純粹係調咪味方面失手掛 如果個汁都可以調到酸甜岩岩好 就好食既

不過調味方面唔知係咪落多左 我覺得太酸同過鹹
綠奶男就覺得酸得唔錯但都係覺得過鹹
見好多人都反映呢間意粉好食

2020-02-13
2020-02-10 198 浏览
餐廳在屋企附近,但係經常經過都沒有機會試下。適逢有機會經過無乜人,當然要入去試吓。環境係自助形式,先自行搵位,再去出去落單,最後就耐心等店員送餐。Cafe環境略暗,幾有情調。🍴慢煮德國咸豬手豬手勁大隻,多面,表面到一層蜜糖,豬皮煙靭到膠質,係滿滿嘅骨膠原。肉質偏鹹,但好軟,唔會痴牙。太大隻嘅關係,有少少唔熟。🍴蕃茄蟹肉寬條麵蟹籽超多,脆卜卜。蟹肉量都唔孤寒。蕃茄微酸,幾開胃。餐廳幾注重衞生,落單的counter有酒精潔手液俾客人消毒,值得一讚。
Cafe環境略暗,幾有情調。

🍴慢煮德國咸豬手

🍴蕃茄蟹肉寬條麵
蟹籽超多,脆卜卜。蟹肉量都唔孤寒。蕃茄微酸,幾開胃。

2020-01-31
  • 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2020-02-08 228 浏览
黑松露雜菌意大利粉🍝【支持黃店】這樣餐廳很特別呀,餐牌很少款式,一頁紙而已,全是吃意粉的。(*¯︶¯*) 點了這款黑松露雜菌意粉,黑松露味都很香濃,不錯。而意粉相對是硬身點的,不過不失~ 餐廳有時會有特別餐牌,這次是Buffalo Wings(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 醬汁都調得不錯,香辣的,雞翼肉質軟軟的,整體不錯喔。
黑松露雜菌意大利粉🍝

2020-02-01 304 浏览
由於今日無人係屋企, 所以要自己出去覓食。🤦🏻‍♀️ 住係屯門區已經好多年, 都算見證住紅橋呢個小社區既變化。早幾年好中意黎呢度食糖水, 但近幾年餐廳既變化太大, 今日一路行過黎, 好多餐廳都好新, 不禁有D唏噓。行左幾間餐廳, 係門口睇左menu都覺得唔太吸引, 所以就一直行到去比較入既地方, 直至BYOB Coffee Roaster呢間店。餐廳空間好大, 內籠裝修行工業風, 以黑色同灰色做主調, 傢私就係實木枱櫈。牆身既顏色係灰色, 營造到好似石屎牆咁。不過因為大門口位置既牆身基本上都係大玻璃, 所以好透光, 唔會令人感到好焗促。呢間餐廳係採取「先付款, 後送餐」既方法, 員工係唔會行去客人既位幫手落單, 客人係需要自行去收銀處落order同俾錢先。(係收銀處望到D貼紙, 就發現我無揀錯餐廳!) 老實講, 餐廳既菜式選擇唔多, 只有1款招牌菜(豬手), 6款意粉同5款沙律, 而價錢以屯門區黎計算係中上, 大概$60-$100左右。我叫左墨魚汁海鮮意粉同埋一杯檸檬汁冷泡四季春茶。墨魚汁海鮮意粉 ($88)等左大概10分鐘左右, 店員就上菜了。成條意粉都好吸引, 因為係意粉既頂部放左好

墨魚汁海鮮意粉 ($88)
墨魚汁海鮮意粉

等左大概10分鐘左右, 店員就上菜了。成條意粉都好吸引, 因為係意粉既頂部放左好多海鮮, 包括魷魚🦑, 青口, 魚塊🐟仲有蝦🦐。呢D海鮮食材係預先煎好, 令佢既香味逼哂出黎, 之後先再放上濃濃既墨汁意粉上面,

海鮮既份量都幾多, 而且質量都唔錯, 算係對得住個價錢。意粉方面, 麵身有咬口, 而墨汁可以完整地覆蓋哂D麵, 好掛汁。整體黎講係唔錯!

檸檬汁冷泡四季春茶 ($28)
檸檬汁冷泡四季春茶

最近冷泡茶既熱潮冒起, 好似話相比一較茶較少刺激性, 所以健康D。呢杯茶既味道清香, 加上有少少檸檬🍋同薄荷🌱既味道, 好fresh。
墨魚汁海鮮意粉
檸檬汁冷泡四季春茶
2020-01-30 264 浏览
同男朋友夜晚到左餐廳食晚餐。食物有少少驚喜👍🏻蕃茄忌廉蟹肉寬條麵,北海道帆立貝明太子意粉,煙三文魚沙律。沙律比想像中足料👍🏻好多煙三文魚🥰個人好鐘意蕃茄忌廉蟹肉寬條麵😋環境不錯,更為客人提供酒精消毒液👍🏻
煙三文魚沙律
北海道帆立貝明太子意粉
2020-01-29
庆祝纪念
生日
煙三文魚沙律
  • 煙三文魚沙津
2020-01-06 472 浏览
本身想去第二間餐廳但full晒朋友話記得景峰有間餐廳佢都想試就即管去試下七點幾去到等咗兩三個字本身都冇乜野排排下叫我入餐廳入面等入咗去企咗一陣又有個女staff叫我出去隊尾排解釋咗我哋係排隊頭同埋係另一位staff叫入黎先黑口黑面叫我行埋一邊 仲去同同事confirm之後又過黎問肯唔肯搭枱轉身諗住問朋友點知個staff嫌慢喺度倒數321去咁多間餐廳都未試過咁冇禮貌坐低食嘢已經覺得感覺唔好餐廳係自助形式餐牌、餐具同水都要自己拎之後再去落單落單既時候再次凸顯佢地服務態度有幾麻麻又係嗰個女staff 見佢落完前一個客喺度執單諗住佢執完先幫我落我就企咗喺度點知佢施施完執完一輪行來行去都唔落單後尾第二個同事行過黎 佢先肯擰返過黎同我落單終於order咗個黑松露雜菌意粉同黑麥啤鹹豬手豬手係要等35分鐘 好彩個意粉上得快聞落好香黑松露味但食落冇乜不過不失咁唔係太特別食完意粉等多陣隻豬手就到啦都幾大隻兩個人食唔晒食落有淡淡地既啤酒味幾特別係皮有少少太硬好難切總括黎講呢個價錢食呢兩樣係ok既不過服務質素真係不敢恭維未必會再幫襯🙅🏻‍♀️
本身想去第二間餐廳但full晒
轉身諗住問朋友點知個staff嫌慢喺度倒數321
去咁多間餐廳都未試過咁冇禮貌
坐低食嘢已經覺得感覺唔好

餐廳係自助形式
餐牌、餐具同水都要自己拎之後再去落單
落單既時候再次凸顯佢地服務態度有幾麻麻

不過服務質素真係不敢恭維
未必會再幫襯🙅🏻‍♀️
慢煮德國鹹豬手
2019-12-28 302 浏览
必需懲罰系列!!仲要一人先幾十蚊 咁既西餐邊到搵!!!呢排都唔少人去懲罰 早d排隊啦!🌰#田中食屯門-👍🏻8.5/10🦀蕃茄忌廉蟹肉寛條麵 ($88)1️⃣你都見到超多蟹籽!超足料,啖啖都有蟹肉,成個意粉超鮮甜!2️⃣個汁冇得頂,唔會太酸蓋過蟹味,但又有足夠茄味!仲要又係超多蕃茄肉。-🌑黑松露雜菌意粉 ($68)1️⃣超級濃郁黑松露味,唔係得擺幾粒擺頂,係每一條都有!而且個汁極creamy,好香!2️⃣呢個d菇真係多到冇得頂,比例接近一比一!幾種菇菌加埋一齊,口感極豐富。3️⃣仲要真係好抵食呀!!lunch $68咋!!👍🏻8.5/10
必需懲罰系列!!
仲要一人先幾十蚊 咁既西餐邊到搵!!!
呢排都唔少人去懲罰 早d排隊啦!
🌰#田中食屯門
👍🏻8.5/10
🦀蕃茄忌廉蟹肉寛條麵 ($88)
🌑黑松露雜菌意粉 ($68)
3️⃣仲要真係好抵食呀!!lunch $68咋!!
👍🏻8.5/10
2019-12-28 171 浏览
景峰這個小區充滿很多特色食肆,這間BYOB 用了工業風的裝修,主打咖啡及意大利粉。咖啡係一間cafe的靈魂,小弟叫了一杯Latte,喝得出不是平常的咖啡豆,味道很有層次。大蝦意粉的大蝦剛剛好,意大利也是平穩的水準
大蝦意粉的大蝦剛剛好,意大利也是平穩的水準
2019-12-27 186 浏览
第三次光顧,餐廳入口的單車🚲一直很搶眼,原本以為BYOB是指Bring your own booze,原來是Bring your own bike🍻去年年尾食到今年年尾餐牌都沒變:啤酒豬手、意粉、沙律和飲品📝一班人例必點豬手$168🐽香脆肉多咸咸,啤酒味要嚐很細才感受到🍝意粉$68-88屬西廚水準,醬汁濃度和份量適中,食到底剩一兩口汁👉黑松露意粉有黑松露🍄卡邦尼意粉有奶油🐮海鮮意粉有海鮮🐙餐廳走工業風,灰牆暗燈一整片落地玻璃(可不是望馬路呢😌)自有格調。先付費後用餐,餐具、水、調味品自助🐵聚餐後記: 平價西餐首選,不過大約九點截單,有歐洲小鎮的感覺,飄~
2019-12-15
2019-12-16 240 浏览
平日晚上八點去食,唔洗等位,餐廳都幾闊落,岩哂食下野傾下計。叫左個牛油果蘋果沙律,最鐘意啲醋,同啲蘋果好match,另外仲有合桃係面 ,好好食。另外仲叫左個明太子帶子意粉,啲明太子多到每一啖都有,十分足料!下次再encore
下次再encore

2019-12-11 235 浏览
因為是黃店的關係,到場支持一下。餐廳位置不算易到達,但也不算很難才找到。環境不錯,略嫌冷氣可大點。點了五款意粉,味道大致可以😄特別愛卡邦尼和明太子,好味道。不過只有意粉,沙律,和豬手,如果有其他小食會更吸引。
因為是黃店的關係,
到場支持一下。

餐廳位置不算易到達,
但也不算很難才找到。

環境不錯,略嫌冷氣可大點。

點了五款意粉,味道大致可以😄
特別愛卡邦尼和明太子,好味道。

不過只有意粉,沙律,和豬手,
如果有其他小食會更吸引。
2019-11-14 558 浏览
虹橋一向都多小鋪同好野食,今次經過呢間byob覺得個裝修幾吸引,幾文青,而且入邊都幾多客人,就決定入去試下佢!呢到係冇lunch set既,全部都係要散叫,所以相對之下夜晚呢會比較抵。其實一入鋪頭就聞到好香黑松露味,咁身為黑松露迷既我就梗係諗到唔諗,直接叫呢個果松露意粉啦!😍😍呢到檯面都真係聞到好香既😢只不過一食落口....黑松露味完全冇聞落咁香,都幾淡下,而且意粉煮得太淋,好易斷,完全冇口感🙁諗住呢個招牌闊條麵會好食啲😢點知入同樣都係煮得太淋。不過個醬汁調味係好食既,而且好多蟹籽蟹肉,都算足料既。
黑松露什菌意粉

2019-11-12 332 浏览
係屯門要搵小店就要離開市中心身為屯門人發現虹橋多左小店繼2間比較出名既咖啡店之外今次朋友介紹我地去呢間慶祝生日我地5點幾去到佢地準備中但都肯俾我地坐住等,都算唔錯既去到見地方都幾大,坐得幾舒服見到個餐牌就主要食意粉,沙律Lunch同dinner都一樣價錢同選擇咁計落就好似食晚餐抵d~~我地叫左2款意大利粉,1個沙律同一隻豬手見佢個廚房唔算大,但係又估唔到handle到咁大間餐廳既野食唔駛等好耐就有得食喇!意大利粉同沙律都好好食意大利粉煮得乾身,唔會過軟口感唔錯,出奇地係有水準既~加上佢既醬汁味道唔會過咸,調味得唔錯煮的幾有心機,加分不少呢沙律就覺得份量少d,價錢相若叫意粉比較抵之後豬手就上枱喇~比想像中大隻切開後份量都幾多,好彩有男仔係度幫手食味道就真係相對咸左少少,送酒比較好飲品方面我叫左杯茶$28但佢個杯好細,真係2啖就飲完覺得好唔抵....多數餐廳都會有茶包可以加熱水呢方便可以改善下就好了因為有朋友生日,試左佢3款蛋糕味道唔錯唔會太甜,佢地仲好好咁加左蠟燭俾我地
係屯門要搵小店就要離開市中心
身為屯門人發現虹橋多左小店
繼2間比較出名既咖啡店之外
今次朋友介紹我地去呢間慶祝生日

我地5點幾去到佢地準備中
但都肯俾我地坐住等,都算唔錯既
去到見地方都幾大,坐得幾舒服
見到個餐牌就主要食意粉,沙律
Lunch同dinner都一樣價錢同選擇
咁計落就好似食晚餐抵d~~

我地叫左2款意大利粉,1個沙律同一隻豬手
見佢個廚房唔算大,
但係又估唔到handle到咁大間餐廳既野食
唔駛等好耐就有得食喇!

意大利粉同沙律都好好食
意大利粉煮得乾身,唔會過軟
口感唔錯,出奇地係有水準既~
加上佢既醬汁味道唔會過咸,調味得唔錯
煮的幾有心機,加分不少呢

沙律就覺得份量少d,價錢相若叫意粉比較抵

之後豬手就上枱喇~比想像中大隻
切開後份量都幾多,好彩有男仔係度幫手食
味道就真係相對咸左少少,送酒比較好

飲品方面我叫左杯茶$28

但佢個杯好細,真係2啖就飲完
覺得好唔抵....多數餐廳都會有茶包可以加熱水
呢方便可以改善下就好了

因為有朋友生日,試左佢3款蛋糕

味道唔錯唔會太甜,
佢地仲好好咁加左蠟燭俾我地
2019-11-07 285 浏览
次次經過BYOB都好多人等位,終於約左個朋友去試下!夜晚7點幾去到門口已經好多人等緊位拎左飛要等8張,所以周圍行下見附近都幾多小店行左陣就係門口長櫈坐低等位成日好大陣黑松露味飄出黎。好香差唔多到我地既時候 店員會問定我地要唔要豬手因為豬手係招牌菜之一加上即叫即焗 所以幫我地落定order 大約過多陣就有位入面裝修幾簡單、 d檯擺得幾鬆動下坐得都幾舒服無加一、 所以要自己去收銀落order順便比埋錢,同要自己拎餐具 水 餐牌上款式唔多 無小食得意粉 salad 豬手 咖啡 茶我地Order左大蝦闊條麵 黑啤焗豬手 2杯凍朱古力過左5分鐘到, 朱古力到凍朱古力 冰唔多 唔會好凍 麥芽味較重 唔太甜 過多陣大蝦意粉都到份量正常大蝦有4隻 都幾大隻 好彈牙 意粉軟硬適中 略嫌有少少唔夠juicy 但都已經叫合格 唔錯過多15分鐘到 豬手到 豬手唔係脆皮個種好大隻 2個女仔一定食唔晒肉好淋 但芥末醬比得唔夠食唔出黑啤味 甜甜地 食左一大半 已經飽到上心口淨到既 朋友+$2拎外賣盒連骨打包走完全無浪費店舖9:00pm就唔接客我同朋友坐到9:40pm店員告知收9:45pm咁我地都即刻走人 見餐牌個牛
次次經過BYOB都好多人等位,
終於約左個朋友去試下!

夜晚7點幾去到
門口已經好多人等緊位
拎左飛要等8張,所以周圍行下
見附近都幾多小店

行左陣就係門口長櫈坐低等位
成日好大陣黑松露味飄出黎。好香

差唔多到我地既時候
店員會問定我地要唔要豬手
因為豬手係招牌菜之一

加上即叫即焗 所以幫我地落定order

大約過多陣就有位

入面裝修幾簡單、 d檯擺得幾鬆動下
坐得都幾舒服
無加一、 所以要自己去收銀落order
順便比埋錢,同要自己拎餐具 水

餐牌上款式唔多 無小食
得意粉 salad 豬手 咖啡 茶