2022-07-11 35 浏览
2人 叫了 set lunch, 羊肩肉千層麵, 膩。不是 一塊 正方形的 麵條, 用寛麵 摺疊。海鮮意大利飯, 無特別。 個汁 好似x寶蕃茄湯咁,頭盤 餐湯 似 x寶cream 菇湯。收咁貴,但 全部 都 罐頭 味 煮出黎。。。 唔抵食。有件小cake , 但過甜。環境裝修一般, 扮好高級, 機場vip room 可惜食物唔得。
2人 叫了 set lunch,
海鮮意大利飯, 無特別。 個汁 好似x寶蕃茄湯咁,

有件小cake , 但過甜。

2022-07-10 54 浏览
因為去開尖沙咀做野,所以提前book 左星期五2:30pm。去到果陣餐廳大約6成滿,等左一陣職員先得閒帶我入座。整體食物質素不錯,除左餐包比較凍之外,其他都上枱都夠熱。整間餐廳明顯人手不足,外場只有兩個職員,既要落單送餐,亦要沖咖啡安排甜品上碟,所以等送餐嘅時間都比較長,咖啡等了將近20分鐘才送到餐廳環境不錯,符合飛機主題,飛機窗又又窗外景色像真度都幾高,頭盤擺設同飛機餐亦頗為相似足見用心如果可以改善人手,值得再去
整體食物質素不錯,除左餐包比較凍之外,其他都上枱都夠熱。

如果可以改善人手,值得再去
2022-07-08
下午茶
2022-07-09 40 浏览
最近開了這家以飛機和機場為主題的西餐廳,吸引很多人前來光顧。我們亦訂座,一嚐它的晚餐。在接待處等了很久,才有職員前來招呼。餐廳內人手很不足。看了晚餐餐牌,每一款晚餐包括麵包、湯、主菜、甜品、水果和餐飲,相當豐富。麵包、餐湯和水果一同送上,餐具很有型格。羅宋湯酸甜,亦有菜粒但不算多。麵包軟硬適中。味道方面,只屬於茶餐廳的質素,相當平凡。水果是蜜瓜和哈密瓜,一點也不鮮甜。主菜 - 香煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油($268)這款主菜有一大片盲曹魚,都算煎得香脆,魚肉帶點香味,但其實整體來說味道和快餐店的煎魚塊相差無幾。配了數片薄薄的三色椒點綴一下。主菜 - 和牛漢堡包配薯角($178)麵包鬆軟,內裡夾了蕃茄、和牛及洋蔥,和牛漢堡肉質鬆化,肉汁充足。薯角炸得燙口香脆。甜品是芝士蛋糕,芝士味微甜香濃,蛋糕份量很大。服務員只有三位,經常都很忙碌,要等很久才能幫忙。環境方面,除了「飛機窗」的卡座較有特色外,普通座位狹窄擠迫,與鄰桌距離接近。加上食物只屬一般,因此性價比不高。

在接待處等了很久,才有職員前來招呼。餐廳內人手很不足。

主菜 - 香煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油($268)

主菜 - 和牛漢堡包配薯角($178)

甜品是芝士蛋糕,芝士味微甜香濃,蛋糕份量很大。

2022-07-08
2022-07-09 35 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:係咪好掛住旅行,好想飛好想放一個ʟᴏɴɢ ʙʀᴇᴀᴋ呢?雖然全球疫情依然好嚴峻亦未能放寬入境限制作為一般打工仔更未能馬上去到旅行而ʜᴏʟʟʏ ʙʀᴏᴡɴ喺尖沙咀開新副線「ᴄᴀʙɪɴ ᴄʀᴇᴡ ᴄᴏғғᴇᴇ」以飛機為主題全店以航空公司ᴠɪᴘ室為主題桃木色嘅裝修色調配上三大打卡點重拾ᴄʜᴇᴄᴋ ɪɴ,上機時嘅感覺❶ 飛機艙卡位逼真度高達99.99%,打開遮光板可見到富士山,雲海,機翼等景色❷ 航廈指示牌❸ 世界時鐘.◈ 餐湯。餐包。水果。甜品晚餐只供應sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ每份sᴇᴛ有齊餐湯,餐包,水果Mᴀɪɴ, ᴄᴏғғᴇᴇ ᴏʀ ᴛᴇᴀ及甜品甜品係迷你ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ呀.◈ 大蝦意大利粉 $²⁴⁸意粉煙韌有口感,入口亦吾會好乾身再加入辣椒,香草,鮮甜爽口大蝦令整體口感更加豐富.◈ 美國牛扒配大蝦及帶子 $³⁷⁸目測有³ᴄᴍ厚嘅美國牛扒質地柔軟鮮嫩,脂肪偏小帶嚼勁,牛味濃厚隨伴住肉厚彈牙嘅大蝦鮮甜帶爽帶子,外層內軟嘅粗薯條仲有蘆荀,聖女茄,青瓜等.◈ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴏʀ ᴛᴇᴀ餐飲可揀ᴄᴏғғᴇᴇ, ᴛᴇᴀ ᴏʀ ᴄᴏʟᴅ ᴘʀᴇss ᴊᴜɪᴄᴇsLᴀᴛᴛᴇ 入口濃而
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
係咪好掛住旅行,好想飛
好想放一個ʟᴏɴɢ ʙʀᴇᴀᴋ呢?
雖然全球疫情依然好嚴峻
亦未能放寬入境限制
作為一般打工仔更未能馬上去到旅行
而ʜᴏʟʟʏ ʙʀᴏᴡɴ喺尖沙咀開新副線
「ᴄᴀʙɪɴ ᴄʀᴇᴡ ᴄᴏғғᴇᴇ」以飛機為主題
全店以航空公司ᴠɪᴘ室為主題
桃木色嘅裝修色調配上三大打卡點
重拾ᴄʜᴇᴄᴋ ɪɴ,上機時嘅感覺
❶ 飛機艙卡位
逼真度高達99.99%,打開遮光板
可見到富士山,雲海,機翼等景色
❷ 航廈指示牌
❸ 世界時鐘

◈ 餐湯。餐包。水果。甜品
晚餐只供應sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ
每份sᴇᴛ有齊餐湯,餐包,水果
Mᴀɪɴ, ᴄᴏғғᴇᴇ ᴏʀ ᴛᴇᴀ及甜品
甜品係迷你ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ呀

◈ 大蝦意大利粉 $²⁴⁸
意粉煙韌有口感,入口亦吾會好乾身
再加入辣椒,香草,鮮甜爽口大蝦
令整體口感更加豐富

◈ 美國牛扒配大蝦及帶子 $³⁷⁸
目測有³ᴄᴍ厚嘅美國牛扒
質地柔軟鮮嫩,脂肪偏小帶嚼勁,牛味濃厚
隨伴住肉厚彈牙嘅大蝦
鮮甜帶爽帶子,外層內軟嘅粗薯條
仲有蘆荀,聖女茄,青瓜等

◈ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴏʀ ᴛᴇᴀ
Lᴀᴛᴛᴇ 入口濃而香滑細膩
淡淡嘅奶香配上濃郁咖啡香

◈ ᴍɪxᴇᴅ ʙᴇʀʀɪᴇs ғʀᴇɴᴄʜ ᴛᴏᴀsᴛ $¹⁰⁸
法國厚吐司,入口係濃厚嘅牛油香,口感鬆化
加上雜莓ɢᴇʟᴀᴛᴏ雪糕,雜莓,草莓,藍莓
果香味濃厚呢!
值得一提嘅係,要預早少少ᴏʀᴅᴇʀ
因為係即叫即製架
2022-07-01 73 浏览
尖沙咀.如果你好掛住,好想飛,可以嚟依間喺美麗華商場新開嘅餐廳。座位係好似坐喺飛機入面🥰。個景係會一路轉唔同景㗎。餐廳好新乾淨。價錢適中,地點都方便。飛機上望出去,你會鍾意日景定夜景多呢?.Set dinner (Thursday)🥘Baby pork ribs 燒比利時豬仔肋骨 $338🍚Scallop risotto mushroom truffle cream sauce 黑松露忌廉意大利飯: $268~ dinner set with dessert of the day and fruit ...Cabin Crew Coffee (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖📍Shop 228, 2/F, MIRA PLACE 1, 132 Nathan Road, Tsim Sha Tsui
尖沙咀

餐廳好新乾淨。價錢適中,地點都方便。

飛機上望出去,你會鍾意日景定夜景多呢?

Set dinner (Thursday)

🥘Baby pork ribs 燒比利時豬仔肋骨 $338

Cabin Crew Coffee (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
2022-06-30
2022-07-01 67 浏览
第一次响OpenRice Book枱,準時到咗之後餐廳不是full house 但Receptionist 安排得很差,態度又不好,堅持理論佢自己啱晒,以後不會再嚟喇。
2022-07-01
下午茶
庆祝纪念
生日
2022-06-29 98 浏览
今次係我第一次寫食評, 因為的確有少少唔開心😪 當初係睇到社交平台廣告,話呢度星期一至五有 嘅afternoon high tea係包free flow wine, 所以我就喺openrice網上訂五位兩點半食。 昨天去到餐廳門口時,員工告訴我們酒牌有點問題,所以冇free flow wine😤因為我哋五個其實都係為咗free flow wine而過嚟,所以當時十分失望!但係由於我們趕時間有下場,已經來到門口,冇辦法再找其他餐廳, 個職員就話可以將free flow wine轉成其他free flow coffee, tea or juice ,咁我哋就決定試一試 。我有問完工點解唔打電話話畀我聽冇free flow wine,佢就話因為我喺openrice嘅booking冇講明係食afternoon tea!但係其實正常嚟講你喺openrice book 嘢都唔會講明自己係食早餐定係下午茶定係晚餐啩?我book嘅時間係兩點半,佢high tea set係兩點半開始,正常嚟講都應該係食high tea啦係咪?但係佢就話因為我冇註明所以冇電話通知我😑所以我覺得佢係有心瞞騙 !另外食物質素
今次係我第一次寫食評, 因為的確有少少唔開心😪
另外食物質素方面就真係麻麻地👎啲食物一啲都唔好食,鹹點稍為好,甜點真係完全唔得👎👎 free flow drink嘅速度上得非常之慢,我覺得呢間餐廳嘅營業手法係有啲問題。
不過都要讚一讚那位男嘅waiter 好有禮貌,同埋服務態度係好嘅 👍👍門口嘅女侍應亦都係有禮貌同埋冇問題嘅👍👍只不過我覺得佢嘅營商手法 係有啲問題😪😤
2022-06-27 58 浏览
成日都係尖沙咀搵食,今日揀左個好得意嘅地方食飯。等大家走進機艙,夢想旅行,登機位置就係美麗華商場2樓,大家準備起飛。Holly Brown 姊妹店 Cabin Crew Coffee 係美麗華開左間以機場同機艙設計為藍本嘅餐廳,設計好有特色,有航班指示牌、世界時鐘、仲有機艙窗口卡位,望出去真係騰雲駕霧。打開Menu ,Dinner 價錢好抵食由$178-$378都有,漢堡到意大利同扒類任均選擇。主菜前有餐湯麵包,周打魚湯香濃足料燒羊架配芥末同香草醬,5成熟,肉質鮮嫩,牛味濃。美國牛扒配大蝦帶子,5成熟,肉質好軟腍,肉骨之間輕易分開。我哋唔記得餐有甜品😂 嗌左個Classic Hotcakes , 但絕對要叫,六層迷你pancake, 蛋味香濃,配埋啲cream 同雪糕,冷靜與熱情之間😂 好正。跟餐點蛋糕都好出色,芝士蛋糕同雜莓芝士蛋糕,香濃芝士,另一個加上草莓,酸酸地好胃神。食飽之後安全落地。祝大家旅途愉快😂

主菜前有餐湯麵包,周打魚湯香濃足料

燒羊架配芥末同香草醬,5成熟,肉質鮮嫩,牛味濃。
美國牛扒配大蝦帶子,5成熟,肉質好軟腍,肉骨之間輕易分開。

食飽之後安全落地。祝大家旅途愉快😂
2022-06-27
Holly Brown旗下的Cabin Crew Coffee新開以飛行主題的餐廳 體驗久違了的偽飛機餐✈️餐廳位置舒適 坐在卡位更有飛機窗可以打卡 而卡位共有4張ʕ •ᴥ•ʔ✨ 𝔸𝕗𝕥𝕖𝕣𝕟𝕠𝕠𝕟 ℍ𝕚𝕘𝕙 𝕋𝕖𝕒 𝕊𝕖𝕥 ($𝟛𝟠𝟠 𝕗𝕠𝕣 𝕥𝕨𝕠)▫️sᴄᴏɴᴇs▫️ᴍᴀᴄᴀʀᴏɴs▫️ᴅᴀɪʟʏ sᴇʟᴇᴄᴛɪᴏɴ ᴏғ ᴍɪɴɪ ᴄᴀᴋᴇ▫️ᴄᴀɴᴇʟᴇ ▫️ᴍᴜғғɪɴs▫️ᴘʀᴀᴡɴ ᴛᴇᴍᴘᴜʀᴀ ▫️ᴘʀᴀᴡɴ ᴛᴏᴀsᴛs▫️ғɪɴɢᴇʀ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜᴇs ▫️ᴅʀɪɴᴋs (ᴄᴏғғᴇᴇ / ᴊᴜɪᴄᴇ / ᴛᴇᴀs)𝓣𝓮𝓪 𝓢𝓮𝓽有咸甜點 咸點不錯 特別係蝦多士 做得好香脆 蝦肉份量足 至於甜點就有待改善 有點太甜 味道就不過不失 如果可以少甜啲就好🤣

▫️sᴄᴏɴᴇs
▫️ᴍᴀᴄᴀʀᴏɴs
▫️ᴄᴀɴᴇʟᴇ
▫️ᴍᴜғғɪɴs
▫️ᴘʀᴀᴡɴ ᴛᴇᴍᴘᴜʀᴀ
▫️ᴘʀᴀᴡɴ ᴛᴏᴀsᴛs
▫️ғɪɴɢᴇʀ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜᴇs

你到底有多久沒有去旅行? 沒有乘搭飛機呢? 🥹時間長到我已經數不清😫~不知道已經說了多少次,我好懷念以前每月一飛的日子😢~大家的出走心,有沒有跟我一樣強烈呢?! 最近在ʜᴏʟʟʏ ʙʀᴏᴡɴ在美麗華開新副線 • ℂ𝕒𝕓𝕚𝕟 𝕔𝕣𝕖𝕨 𝕔𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖🛫•一齊重拾搭飛機的回憶吧!!! 餐廳門外有ʙᴏᴀʀᴅɪɴɢ ɢᴀᴛᴇ,店內有各地時間的鐘和航空時間版,重點是有飛機窗口位😍,是我的首選打卡位呀!! 晚市光顧,價格由$178-378不等,包餐湯、餐包、主食、飲品和甜品,是正正式式的飛機餐哦~是日餐湯是蘑菇湯,質感稠密,如果味道濃一點更好。 「 大蝦意大利粉🍝$248 」 香蒜炒的意大利粉,充滿橄欖油香氣,意粉彈牙,大蝦大大隻😆~ 「 慢煮乳豬配薯角🍖$358 」 乳豬的味道不錯耶,皮香鹹香,肉嫩入味,肉量不算多,一人獨食已沒問題😎。 「 6層班戟🥞$108 」 原本想吃丹麥吐司,可惜沒貨,所以轉成班戟😳。班戟屬美式類型,口感實在,淋上楓糖海鹽醬比較好!!

[IMG:https%3A%2F%2Fstatic5.orstatic.com%2Fuserphoto%2Ftemp%2Fa85988e2-0fb2-469d-9e21-90166fce3a0d.jpg]

是日餐湯是蘑菇湯,質感稠密,如果味道濃一點更好。

「 大蝦意大利粉🍝$248 」

香蒜炒的意大利粉,充滿橄欖油香氣,意粉彈牙,大蝦大大隻😆~

「 慢煮乳豬配薯角🍖$358 」

「 6層班戟🥞$108 」

2022-06-23
2022-06-23 111 浏览
位於尖沙咀美麗華廣場< 𝓒𝓪𝓫𝓲𝓷 𝓒𝓻𝓮𝔀 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 >, 一間飛行主題西餐廳, 其為ʜᴏʟʟʏ ʙʀᴏᴡɴ副線, 設有三大打卡位, 最近亦推出了𝘈𝘭𝘭 𝘠𝘰𝘶 𝘊𝘢𝘯 𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬 𝘹 𝘏𝘪𝘨𝘩 𝘛𝘦𝘢 𝘚𝘦𝘵 !ᴬᶠᵗᵉʳⁿᵒᵒⁿ ᴴⁱᵍʰ ᵀᵉᵃ ˢᵉᵗ $³⁸⁸ˢᶜᵒⁿᵉˢ提子鬆餅配上果醬及奶油醬。ᴹᵃᶜᵃʳᵒⁿˢ有四粒馬卡龍, 分別為焦糖、朱古力、檸檬及士多啤梨口味, 味道香甜可口。ᴰᵃⁱˡʸ ˢᵉˡᵉᶜᵗⁱᵒⁿ ᵒᶠ ᴹⁱⁿⁱ ᶜᵃᵏᵉˢ是日迷你蛋糕為布朗尼、木糠布甸及布甸奶油蛋糕。ᶜᵃⁿᵉˡᵉ可麗露味道甜甜的。ᴹᵘᶠᶠⁱⁿˢ鬆餅小蛋糕分別是原味及朱古力口味, 味道不俗呢。ᴾʳᵃʷⁿ ᵀᵉᵐᵖᵘʳᵃ大蝦天婦羅很香脆, 配上沙律醬更好吃。ᴾʳᵃʷⁿ ᵀᵒᵃˢᵗˢ大蝦多士帶有酥脆鮮甜味道。ᶠⁱⁿᵍᵉʳ ˢᵃⁿᵈʷⁱᶜʰᵉˢ分別為煙三文魚及巴馬火腿三文治, 份量很足料呢。ᴾᵘʳᵖˡᵉ ᴾᵒᵗᵃᵗᵒ ᴸᵃᵗᵗᵉ紫薯拿鐵面層放有奶油, 帶有柔順口感。ᴸʸᶜʰᵉᵉ & ᴿᵒˢᵉ ᴹᵃᵗᶜʰᵃ ᴸᵃᵗᵗᵉ荔枝玫瑰抹茶拿鐵, 味道頗特別, 茶味帶點花香味道。Cabin

ᴬᶠᵗᵉʳⁿᵒᵒⁿ ᴴⁱᵍʰ ᵀᵉᵃ ˢᵉᵗ $³⁸⁸
ˢᶜᵒⁿᵉˢ
提子鬆餅配上果醬及奶油醬。

ᴹᵃᶜᵃʳᵒⁿˢ

ᴰᵃⁱˡʸ ˢᵉˡᵉᶜᵗⁱᵒⁿ ᵒᶠ ᴹⁱⁿⁱ ᶜᵃᵏᵉˢ
是日迷你蛋糕為布朗尼、木糠布甸及布甸奶油蛋糕。

ᶜᵃⁿᵉˡᵉ
可麗露味道甜甜的。

ᴹᵘᶠᶠⁱⁿˢ
鬆餅小蛋糕分別是原味及朱古力口味, 味道不俗呢。

ᴾʳᵃʷⁿ ᵀᵉᵐᵖᵘʳᵃ
大蝦天婦羅很香脆, 配上沙律醬更好吃。

ᴾʳᵃʷⁿ ᵀᵒᵃˢᵗˢ
大蝦多士帶有酥脆鮮甜味道。

ᶠⁱⁿᵍᵉʳ ˢᵃⁿᵈʷⁱᶜʰᵉˢ
分別為煙三文魚及巴馬火腿三文治, 份量很足料呢。

ᴾᵘʳᵖˡᵉ ᴾᵒᵗᵃᵗᵒ ᴸᵃᵗᵗᵉ
紫薯拿鐵面層放有奶油, 帶有柔順口感。

ᴸʸᶜʰᵉᵉ & ᴿᵒˢᵉ ᴹᵃᵗᶜʰᵃ ᴸᵃᵗᵗᵉ
荔枝玫瑰抹茶拿鐵, 味道頗特別, 茶味帶點花香味道。

Cabin Crew Coffee
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
2022-06-16
2022-06-20 630 浏览
𝗱𝗼 𝘆𝗼𝘂 𝗺𝗶𝘀𝘀 𝘄𝗮𝗹𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗼𝘄𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗮𝗶𝗿𝗽𝗹𝗮𝗻𝗲 𝗮𝗶𝘀𝗹𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗶𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘄𝗶𝗻𝗱𝗼𝘄 𝘀𝗲𝗮𝘁? 𝘁𝗮𝗸𝗲 𝗮 𝗳𝗶𝗿𝘀𝘁-𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀 𝗳𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗮𝘁 𝗰𝗮𝗯𝗶𝗻 𝗰𝗿𝗲𝘄 𝗰𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲✈️ 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗲𝗻𝗶𝗲𝗻𝘁𝗹𝘆 𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗲𝗱 𝗮𝘁 𝗺𝗶𝗿𝗮 𝗽𝗹𝗮𝗰𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝘀𝘁!.終於一試近排係咁係ig出現嘅機艙主題餐廳,環境同裝修又真係幾還原到機艙同lounge嘅樣,晚市只提供dinner set,餐湯連埋甜品同生果一齊上,成件事連埋個擺盤又幾似飛機餐😂 主食方面份量幾大,叫咗burger同bbq combo兩個人都食唔哂,最鐘意french toast熱辣辣炸起再加一大球冰凍雪糕,話哂都係holly brown副線食甜品實無死~
神戶牛肉漢堡包配薯條
神戶牛肉漢堡包配薯條
2022-06-19 68 浏览
眨吓眼已經兩年冇坐飛機,此餐廳有多個打卡位,候機室,世界時鐘區,登機位,好似去了一趟久違了的旅行🧳 當然最特別的就係飛機艙窗口卡位座,但book位時一定要預先講明!服務還算可以,食物質素就有待改善!另外用餐時間係90分鐘!
2022-06-14 91 浏览
今日又去hightea😆我真係好鍾意high tea,因為一餐已經當全日😁近期就少去酒店,鍾意發掘啲餐廳hightea,今日為左個飛機窗口嘅打卡位,特登出去尖沙咀😆😆三百零蚊兩位,正常餐廳價,但係質素就比其他餐廳好😎最鍾意食嘅係佢個蝦多士,即炸即出,熱辣辣,仲好脆口添,仲要唔係細細件㗎。佢其他鹹點都比其他high tea嘅大少少,睇落都開心啲呀🤣炸蝦個擺盤幾特別,嗰醬喺隻高身杯仔入邊😛甜點就要讚下佢個朱古力蛋糕,好重朱古力味,仲有個馬卡龍,有成四粒咁多🤩仲要隻隻唔同味,佢所有嘅甜點都係偏淡味,啱晒啲唔鍾意太甜嘅人最後一定要讚嘅係佢杯蘋果汁,好濃,好juicy😋不錯不錯😁

三百零蚊兩位,正常餐廳價,但係質素就比其他餐廳好😎

炸蝦個擺盤幾特別,嗰醬喺隻高身杯仔入邊😛

最後一定要讚嘅係佢杯蘋果汁,好濃,好juicy😋

不錯不錯😁
2022-06-13 98 浏览
Cabin Crew Coffee🛩……….呢間位於美麗華廣場嘅西餐廳,係以飛行做主題,分別有飛機艙,航廈指示牌,時區鐘,都好適合打卡用,如果想坐窗口位可以預先book位講定!窗口位會定時咁換畫面,都幾得意。不過所有食物就正常發揮,較為普通,只為打卡去嘅話會好啲😎……….🍽餐湯配餐包,甜品,鮮生果 Soup, Bread roll, Dessert, Fruit slices•一開始就會以飛機餐嘅模式上哂所有餐湯餐包,甜品同生果,好啱打卡用。是日餐湯係羅宋湯,滿滿嘅蔬菜,味道較酸。餐包係麥包,較乾身。生果就有蜜瓜同哈密瓜各一,都鮮甜嘅。是日甜品就係朱古力慕絲蛋糕,口感soft,味道偏甜🤓🥩神戶牛肉漢堡色配薯條 Kobe Beef w/Duck Foie Gras Burger & Fries $228•係一個普通芝麻面嘅漢堡麵包,內面夾咗鴨肝同牛肉漢堡,生菜,芝士同蕃茄,如果加以調味同落醬汁會更香更juicy😗🍚香煎帶子黑松露忌廉意大利飯 Scallop Risotto Mushroom Truffle Cream Sauce $228•黑松露味偏淡,蔬菜味重啲,因為內面連埋紅椒黃椒,
Cabin Crew Coffee🛩
……….

•黑松露味偏淡,蔬菜味重啲,因為內面連埋紅椒黃椒,菜粒,洋蔥同蘑菇一齊煮,味道較清淡。飯嘅軟硬度適中,粒粒分明。帶子同露荀嘅熟度都啱啱好,再調味會更好🥸
……….

💰人均 $251/per person (2人)