2022-07-31 639 浏览
✈️𝕮𝖆𝖇𝖎𝖓 𝕮𝖗𝖊𝖜 𝕮𝖔𝖋𝖋𝖊𝖊 💛到底香港人有幾想跟幾喜歡去旅遊,應該不用說大家都知道吧??除了台灣之外…超想去日本、韓國,反正就是想要逃離一下這三年已壞掉的城市𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩🥗是日餐湯、餐包、水果有點像飛機餐的擺盤感覺,很濃郁的椰菜花忌廉湯,餐包…小敗筆在沒有拿去烤一烤或是翻熱的感覺,有點乾硬🐷慢煮乳豬配薯角這個是有驚喜,外皮脆香脆香,裡面的肉很嫩而且肉汁很多,脆皮跟肉中間的脂肪層不會太過吧,如果不怕有點點邪惡,可以跟我一樣…全!部!吃!光!😂😂((我就說了出門沒在管卡路里的)) 🐮美國牛扒配大蝦及帶子牛扒點了叫左medium rare上桌大約是5成吧,是可以接受的範圍。肉是合理的水準,還好大蝦跟帶子都不錯,都算很大粒又鮮甜,配菜還有小蕃茄、蘆筍及薯菜。🍰是日甜品意大利開心果芝士蛋糕,以為是『是日甜品』通常都是交功課之作,沒想到還不錯呢,淡淡的開心果味,中間的奶油輕盈不會膩,還有點果仁碎頗有咬口,就一咪咪的偏甜小總結:𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩會有齊:餐湯、餐包、主食、甜品、飲品,比較化算的選擇,然後卡位旁邊都有模擬機艙內的窗口,屏幕還會定時轉換風景,可是卡位不多,可能要早點/
✈️𝕮𝖆𝖇𝖎𝖓 𝕮𝖗𝖊𝖜 𝕮𝖔𝖋𝖋𝖊𝖊 💛
到底香港人有幾想跟幾喜歡去旅遊,應該不用說大家都知道吧??

𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩
🥗是日餐湯、餐包、水果

🐷慢煮乳豬配薯角

🐮美國牛扒配大蝦及帶子

🍰是日甜品

小總結:𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩會有齊:餐湯、餐包、主食、甜品、飲品,比較化算的選擇,然後卡位旁邊都有模擬機艙內的窗口,屏幕還會定時轉換風景,可是卡位不多,可能要早點/打電話來看看能不能訂位,不然一場來到就打不到卡囉

@hollybrowncoffee
💲約500@2人
🏡尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
☎️ 2618-6191
#打卡餐廳 #打卡美食 #尖沙咀美食 #tstfood #cabincrew #旅行 #慢煮
#黃色經濟圈 #黃店 #黃色餐餐
#852girl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie #hkpr #prhk #hkblogger #bloggerhk #香港美食 #美食分享 #美食推薦 #美食日記 #相機食先 #飲食日記 #好物分享 #poyeefoodie
2022-07-29 44 浏览
呢間係holly brown嘅副線 裝修真係好有心思 係用咗飛機️嚟做主題✈扮吓旅行都唔錯🧳呢到嘅窩夫超特別🧇係朱古力布朗尼嘅口感🍫好厚實~朱古力味仲好濃郁😋配埋兩球gelato真係超Perfect💕
好耐都無真正行過美麗華商場所以今次有機會同朋友仔黎於是就去左哩間飛機✈️主題既------------------------------@hollybrowncoffee 💛Cabin crew coffee 💛一個豐富既三層架tea set 而且仲有一碟由蝦🍤煙三文魚🐟同巴馬火腿而成既咸食拼盤☺️甜點方面我同朋友仔都最欣賞木糠🪵布甸🍮迷你紙包蛋糕🧁馬卡龍都不錯🍩咸點方面我地就最愛蝦多士🍤🍞脆卜卜又香口😚
好耐都無真正行過美麗華商場

木糠🪵布甸🍮迷你紙包蛋糕🧁
馬卡龍都不錯🍩

咸點方面我地就最愛蝦多士🍤🍞
脆卜卜又香口😚
大家記唔記得自己幾耐冇去過旅行呢? 雖然呢排開始多咗朋友仔飛,奈何返到香港都需又要隔離,睇怕暫時都係未返倒鄉下😭前排Holly Brown就係尖沙咀美麗華開左新副線,等大家可能重拾搭飛機的回憶😊入餐廳之前大家會係門口見倒有Boarding Gate,除左有打卡嘅登機板之外店內仲有各地時間的鐘同航空時間版,重點係有飛機窗口位😍窗外風景每隔15分鐘左右就會轉一次,不過留意番打卡窗口位只有四個🥹最好提前預約窗口位用餐啦😂值得一讚店員態度親切,多左份enjoy緊機倉服務嘅感覺🤍準備好既話本航班即將起飛,祝大家旅途愉快☺️_夜機出發dinner Set由$178-378不等,包左餐湯、餐包、主食、飲品和同甜品,大家可選擇適合自己既飛機餐🍽🥣是日餐湯粟米忌廉湯,配上牛油餐包、蜜瓜同哈蜜瓜,味道正正常常🥩美國牛扒配大蝦及帶子 $378牛扒叫左Medium,肉味十分濃郁😝大蝦夠彈牙,帶子大大粒煮得剛剛好😊配上蘆筍、甜椒、蕃茄仔、翠玉瓜及薯菜,加入黑椒汁及茄汁,味道更惹味🐷燒比利時杜洛克豬仔肋骨 $338豬肋骨大大嚿肉質軟淋,醬汁酸酸甜甜好開胃,旁邊都有配到啲薯菜最後跟餐蛋糕味道都唔錯,芝士蛋糕芝士味香濃

_

🥩美國牛扒配大蝦及帶子 $378

🐷燒比利時杜洛克豬仔肋骨 $338

最後跟餐蛋糕味道都唔錯,芝士蛋糕芝士味香濃🧀
𝙃𝙤𝙡𝙡𝙮 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣副線喺尖沙咀美麗華都開咗一段時間🌙以飛機作主題好吸引,卡位更設有飛機窗邊嘅佈局好有心思!!!(暫時可以一解小編想旅行嘅心♥︎) 如果夜晚食的話可以跟𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩會比較抵啲🥰套餐包括餐湯 餐包 主食 甜品 飲品!而且𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩都有幾多選擇,意粉/肉/飯/𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧都有˓˓ก₍⸍⸌̣ʷ̣̫⸍̣⸌₎ค˒˒整體食物質素正常發揮仲係良心店💛① 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙇𝙖𝙢𝙗 𝙍𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙤𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙂𝙧𝙖𝙞𝙣 𝙈𝙪𝙨𝙩𝙖𝙧𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙃𝙚𝙧𝙗 𝘾𝙧𝙪𝙨𝙩 ($298)// 今次揀咗羊架一份2件,肉質都幾軟腍,不過肥膏嘅部份偏多🙈但整體嘅調味都中規中矩~✨會配埋粗薯條🍟絕對食得飽~//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌘🌑② 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 ($178)// 私心推薦𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖🍕~𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖份量都幾大!薄脆底好香口而且唔會好快腍,落咗好多芝士同埋𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢好有心機咁圈成花狀🤣有啲特別,最緊要係味道唔錯✨//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌘③ 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣𝙞𝙚 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙬𝙤 𝙨𝙘𝙤𝙤𝙥𝙨 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤 ($148)// 嚟到𝙃𝙤𝙡

𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌘🌑
Tiramisu

② 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 ($178)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
Parma  ham  pizza
Perma  ham  pizza

// 嚟到𝙃𝙤𝙡𝙡𝙮 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣副線都想試試甜品有冇咩唔同😚窩夫就食得多,但朱古力布朗尼口感嘅窩夫都係第一次試🍫~質感偏乾身但每一啖都好樸實🤎食窩夫一定要配𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤先完美💕不過𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤口感似雪糕多啲🫣//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚

④ 𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($78)
// 紫薯拿鐵比想像中更造型更靚😆!用高身杯裝住再搭配紫色都幾靚💜紫薯好濃而且啖啖都有濃稠口感🤏🏻//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
✈️Cabin Crew Coffee (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
🍮#aiiifoodie
🍔#aiiifoodie_tsimshatsui #aiiifoodie_尖沙咀 #aiiifoodie_黃店
Parma  ham  pizza
𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
  • Perma  Ham  Pizza
  • Purple  Potato  Latte
  • Grilled  Lamb  Rack
2022-07-22 49 浏览
呢度最吸引到我係美式傳統班戟🥞有六層咁多 熱辣辣 雞蛋味勁濃郁🥚口感比較實淨 配埋軟滑嘅忌廉 同凍冰冰嘅雪糕🍦真係好正✨而且係用咗意大利雪糕 食落更加輕盈😎加埋啲莓莓 賣相吸引呀!
2022-07-22 752 浏览
各位我要飛喇✈️飛去邊?!近近地尖沙咀美麗華咋嘛🤣哎呀,足足兩年幾無去過旅行🧳非常之掛念飛機上面嘅所有事物,簡直係發夢都會夢見🥲我要去呢間cabin crew coffee,望梅止渴下,當自己搭咗飛機~餐廳門外已經見到有boarding gate,左邊係候機室位置,牆上掛滿各地時鐘⏰同埋航班資料,另一邊有一排好似飛機上面window seat嘅座位,拉開窗板就可以見到機翼、雲海、雪山等等景致,大約15分鐘就會變換一次,玩味十足,最啱打卡影相📸️不過我就冇見到富士山🗻據說兩個半鐘先會出現一次呢!餐廳主要以提供西餐為主,我就梗係要試吓佢個港女下午茶☕️AFTERNOON HIGH TEA SET$388 for two,分別以三層架放置甜品🍮及另上一碟咸點🍤+ $100 仲可以任飲Prosecco/House Wines。鹹甜美點包括有:英式鬆餅 馬卡龍 每日精選迷你蛋糕🍰:朱古力蛋糕、焦糖蛋糕、木糠布甸 可麗露 朱古力及草莓味冬甩🍩 大蝦天婦羅🍤 蝦多士 煙三文魚及Parma ham三文治造型雖然比較簡單唔花巧,但係味道都係不錯嘅。個人就最鍾意蝦多士,熱辣辣好香脆,蝦膠夠曬彈牙~

鹹甜美點包括有:
英式鬆餅
馬卡龍
每日精選迷你蛋糕🍰:
朱古力蛋糕、焦糖蛋糕、木糠布甸
可麗露
朱古力及草莓味冬甩🍩
大蝦天婦羅🍤
蝦多士
煙三文魚及Parma ham三文治

約了友人飯聚,打去book了七點,指定要飛機窗口位,餐廳send了短訊同我確認時間,到頭來我們準時七點去到餐廳嘅時候,門口職員竟然話6點入咗枱嘅客人要食到7:30才交枱,叫我哋行陣先再嚟等..結果俾住另外一啲枱我哋坐到人哋窗口位交枱才轉我哋過去坐食物水準都強差人意到一個點我哋叫咗個帶子黑松露意大利飯,但係冇黑松露味不特止居然有好像臘腸的味道⋯⋯杯蘋果汁的味道都少怪,朋友形容為真係飛機餐的蘋果汁味道最後跟餐送的甜品,個tiramisu的cream雪到硬到朋友以為食緊雪糕總括來講,除非真係好想影飛機窗否則不建議光顧,難怪一整晚大把空位

結果俾住另外一啲枱我哋坐到人哋窗口位交枱才轉我哋過去坐

食物水準都強差人意到一個點

杯蘋果汁的味道都少怪,朋友形容為真係飛機餐的蘋果汁味道

其實餐廳最大特色係裝修環境,佢地以飛行做主題。每個卡位都有個機艙窗仔,可以望出窗外風景每隔15分鐘左右就會轉一次,但卡位只有 4個。除此以外,仲有好多打卡位置,例如登機閘口牌、世界時鐘、航廈指示牌等等。BBQ Combo拼盤裏面有兩條豬肋骨、半隻燒雞同兩件迷你手撕豬肉包。燒雞同豬肋骨用上Barbecue sauce調味,少少煙燻嘅香味同甜甜哋既味道再加上而配菜係炸薯角,整個set都幾豐富,咩都可以試少少。Grilled Lamb Rack羊就叫左7成熟,正正常常咁而且搭有4支骨,最特別係薯菜係配粗薯條幾有心思,同上面同菜既配菜有不同。而每個晚餐都有一個甜品包,我地叫左個提拉米蘇同芝士蛋糕,大大件而且唔太甜為整個晚餐作完美結局。出面食一件cake起碼 7 80蚊起跳,而家個餐包埋,感覺都幾抵。Classic Hotcakes 呢間hotckes 可以話係呃Like首選!由6塊夏威夷班戟疊起,以新鮮草莓、忌廉及雪糕等作配襯,造型精緻。食法就自由配搭。總括而言,呢間餐廳幾適合比人打卡過下旅行癮,但如果睇食物質素就可能冇環境咁吸引。📌CabinCrewCoffee @hollybrowncof

BBQ Combo

Grilled Lamb Rack

Classic Hotcakes

📌CabinCrewCoffee @hollybrowncoffee
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
🚇港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 港鐵尖沙咀/尖東站 N5 出口
等候時間🕰 0 mins
📍#尖沙咀
2022-07-20 114 浏览
餐廳佈置以飛機為主題,特別有心思,坐在飛機窗卡位上,彷如置身於飛機上用餐,令人不禁回憶旅行的日子。🍔和牛漢堡配薯角 $178份量十足,鬆軟漢堡包鋪滿香香的芝麻,夾著熱燙燙的和牛肉、半溶芝士、新鮮蕃茄及生菜。大口咬下,牛肉軟稔,豐沛的肉汁,配上邪惡的芝士,口感豐富,愈吃愈過癮。Dinner set相當豐富:餐湯+麵包+水果+甜品+餐飲。🎃南瓜餐湯香甜順滑,口感creamy,啖啖南瓜的甜香,還有蜜瓜、哈密瓜片,清爽蜜甜。💖美國牛扒配大蝦、帶子 $378厚身美國牛扒, 煎到剛剛好五成熟,表面散發微微焦香。用刀輕輕切開,內裏保持肉質粉嫩,充滿肉汁,再沾上燒汁,肉香滋味提升。跟配雪白圓潤的帶子,鮮甜滑溜,大蝦鮮味彈牙,令人食指大動。🥞Hot Pancake $108 即叫即製的的班戟,共有六塊,熱燙之餘,充滿迷人蛋香。鬆軟厚實,還有新鮮雜果伴碟,加上Movenpick 雪糕 、空氣感十足的忌廉,讓人心動,香甜滑溜,無法抗拒 !💜Purple potato latte $70粉紫色的 latte,賣相吸睛,啜一口柔順濃稠,清甜的紫薯香氣瀰漫口腔,誘人吸引。

🍔和牛漢堡配薯角 $178

💖美國牛扒配大蝦、帶子 $378

🥞Hot Pancake $108
💜Purple potato latte $70
2022-07-18 48 浏览
好開心🥳有得飛日本(扮飛)美麗華一期嘅 Cabin Crew Coffee,好容易揾到見到佈景機艙位,個心都飛咗去日本🤭今日食午餐是日餐湯:椰菜花湯配麥包傳統英式早餐班戟雞蛋(太陽蛋)啱晒我腸仔(2條)我食唔晒🤭波多貝羅蘑菇,有埋蕃茄仔一齊焗,好好味😋煙肉薯餅,我係薯餅粉絲👍烤豆及班戟(幾片)太多😉只食一半今日甜點pera,朱古力味好濃,帶點苦。 鮮生果紫薯拿鐵,好靚呀⋯⋯冇得輸,一定要叫黎飲,睇一眼又有飲管,以為係凍飲,願來係熱飲,唔係咁甜,好啱心水
好開心🥳有得飛日本(扮飛)
見到佈景機艙位,個心都飛咗去日本🤭
今日食
午餐
是日餐湯:椰菜花湯配麥包
傳統英式早餐班戟
雞蛋(太陽蛋)啱晒我
腸仔(2條)我食唔晒🤭
波多貝羅蘑菇,有埋蕃茄仔一齊焗,好好味😋
煙肉
薯餅,我係薯餅粉絲👍
烤豆
及班戟(幾片)太多😉只食一半
今日甜點
pera,朱古力味好濃,帶點苦。
鮮生果
紫薯拿鐵,好靚呀⋯⋯
2022-07-15 46 浏览
呢間超打卡able嘅飛機主題餐廳🍴✈️環境真係好似整到喺飛機艙入面咁 真係好有feel😍佢個雜莓法式西多士都唔錯🍞吐司外脆內好酥鬆 好濃郁牛油味🧈再配埋gelato同雜莓 成件事好開胃好清新🍓🫐
2022-07-15 52 浏览
到底有幾多年冇飛過呢?我諗我足足有三年半冇飛過啦...真係好想搭飛機去旅行呀...唯有去呢間飛機主題餐廳,來個偽搭飛機去旅行啦!!今日約咗姊妹們一行三人去咗呢到放鬆一下,呢間餐廳真係唔大。而且餐廳最特別嘅窗口位 (卡位),亦都只係得四張台!!所以,窗口位難求!!而我哋當晚係平日,雖然訂台時有要求想坐窗口位。不過,店員亦有同我哋講「只能盡量安排」。所以,訂咗台就算要求窗口位,都係唔一定有呢~~我哋當晚好好彩,客人舊唔多。我哋總算,成功坐到打卡窗口位啦~~睇下我個飛機餐,幾豐富~~如果送餐係推住呢架車送餐,我諗個感覺仲正!!餐廳嘅另一邊,打卡都一樣靚!~門口打卡位~~以前去旅行,準備上飛機之前嘅指定必影打卡位~食物方面,我哋係晚市時段。餐廳只提供晚市套餐,晚餐有一個主菜,另有餐湯、餐包、生果、甜品及一杯飲品。餐包送到嘅時候都係唔熱,而且唔係暖笠笠。仲有少少硬同埋涼,如果暖暖地搽牛油 (有少少溶) 會好食更多。生果片方面,有少少生。不過,朋友嗰兩片生果就好甜。煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油煎得好香,而且魚肉都好嫩滑,整體係好好味!和牛漢堡包配薯角 - 和牛漢堡扒好Juicy,好香牛肉味。薯
到底有幾多年冇飛過呢?
我諗我足足有三年半冇飛過啦...
真係好想搭飛機去旅行呀...
唯有去呢間飛機主題餐廳,來個偽搭飛機去旅行啦!!

今日約咗姊妹們一行三人去咗呢到放鬆一下,呢間餐廳真係唔大。
而且餐廳最特別嘅窗口位 (卡位),亦都只係得四張台!!

所以,窗口位難求!!

而我哋當晚係平日,雖然訂台時有要求想坐窗口位。
不過,店員亦有同我哋講「只能盡量安排」。
所以,訂咗台就算要求窗口位,都係唔一定有呢~~

我哋當晚好好彩,客人舊唔多。
我哋總算,成功坐到打卡窗口位啦~~

睇下我個飛機餐,幾豐富~~

如果送餐係推住呢架車送餐,我諗個感覺仲正!!

餐廳嘅另一邊,打卡都一樣靚!~

門口打卡位~~
以前去旅行,準備上飛機之前嘅指定必影打卡位~

食物方面,我哋係晚市時段。

餐包送到嘅時候都係唔熱,而且唔係暖笠笠。
生果片方面,有少少生。
不過,朋友嗰兩片生果就好甜。

煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油

煎得好香,而且魚肉都好嫩滑,整體係好好味!

和牛漢堡包配薯角 - 和牛漢堡扒好Juicy,好香牛肉味。
薯角方面,嚴格嚟講其實係粗薯條,不過新鮮炸起熱辣辣,係好食嘅,但就一定唔係薯角。

大蝦意大利粉 - 意粉好香,蝦都好爽口!

三個人,所以一人一個餐。

晚市套餐包括是日甜品
甜品雪得太冰,咬入口時有少少沙冰感覺。
唔算太甜,所以撇除沙冰口感,味道係好食嘅。

食物整體都好好味,不過上菜時間就真係比較慢...
而入座後,用餐時間係90分鐘。
2022-07-06
就算未飛得住,都可以食個飛機餐✈️ 止下個旅行癮先~ 餐廳卡位係模仿機艙窗口,窗外既景色仲會不停轉,如果係播飛行中既片段就仲有feel😏 我地叫左兩個Dinner set~ 跟餐已經有餐湯、餐包、主菜、飲品同甜品~ ✺ 南瓜湯 ✧ 餐包 ✧ 水果一見到跟餐既小餐包即刻有啲飛機餐feel🤣✺ 美國牛扒配大蝦及帶子 🥩牛扒叫左五成熟,顏色粉嫩,肉味濃郁~ 加埋新鮮彈牙既香煎大蝦同帶子真係超級滿足💕 配菜仲有薯條,仲大量蔬菜,份量好大❣️✺ 慢煮乳豬配薯角 🍖經過慢煮既乳豬超級Juicy,一切開肉汁就不停流出黎🤩 肉質仲好嫩滑~ 配埋清新既青蘋果醬🍏仲更加開胃同減低乳豬既油膩感💕✺ New York Cheese Cake 🍰我地呢日既甜品係New York Cheese Cake~ 口感好滑溜,比平時既芝士蛋糕多左啲空氣感,食落仲無咁漏❣️✺ Latte ☕️✺ Charmomile 🍵

✺ 南瓜湯 ✧ 餐包 ✧ 水果
一見到跟餐既小餐包即刻有啲飛機餐feel🤣

✺ 美國牛扒配大蝦及帶子 🥩

✺ 慢煮乳豬配薯角 🍖

✺ New York Cheese Cake 🍰

✺ Latte ☕️
✺ Charmomile 🍵
飛唔到唔緊要,呢間餐廳完全可以滿足到你,由入門口開始,就好似登機一樣,座位闊落, 卡位嘅電子屏幕非常有特色!✨美國牛扒配大蝦及帶子今次牛扒點左Medium rare ,肉質粉嫩得誇張,切落去嘅時候肉質滿瀉,食落帶點嚼頭,邊位油脂感較重,配菜嘅大蝦煎得剛好,爽口;帶子厚肉鮮甜,帶有牛油香。就咁睇會覺得定價有點高,但晚市套餐包咗餐湯、餐包、是日甜品、咖啡或茶,都幾豐富。✨燒羊架羊架份量好足,面頭灑上香草蒜蓉麵包糠去烤焗,上枱極香,食落肉質好軟,喜歡食羊嘅朋友必然會鍾意,燒嘅火侯恰到好處,因為羊氈味真係好重,加上配菜係熱辣辣嘅薯條,食落嘅有份量又夠滋味。✨時日甜品本日有意大利開心果芝士蛋糕🍰,味道較甜,開心果味都幾特出,中間忌廉好輕盈,加上粒粒果仁碎頗有咬口。✨是日餐湯配餐包、時令水果感覺扮似飛機餐嘅擺盤,是日餐湯為椰菜花忌廉湯,質地好濃,但味道不感驚喜。時令水果為數片哈密瓜,蜜瓜片,可以留為飯後果。餐牌如下

✨美國牛扒配大蝦及帶子

✨燒羊架

✨時日甜品

✨是日餐湯配餐包、時令水果

餐牌如下