2022-08-23 75 浏览
Holly Brown喺尖沙咀美麗華廣場開咗新咖啡店,之前睇新聞見佢地請失業嘅空中服務員幫手,今次就搞間以飛機為主題嘅咖啡店。成個鋪頭好似一個飛機艙,有得望窗外嘅風景,近門面有部飛機餐車同埋顯示唔同地區嘅時鐘,仲有個機場航班顯示屏寫住咖啡店有咩飲品。我點咗杯荔枝玫瑰抹茶拿鐵,佢係熱飲黎,用雙層玻璃杯裝住。賣相亦都好特別,抹茶味濃到有少少苦澀味,杯底嘅荔枝味好突出。我仲點咗一份朱古力熔岩蛋糕配意式雪糕。100蚊以下嘅甜品有咁濃嘅朱古力蛋糕,性價比都幾高。Lychee & Rose Matcha Latte $70Chocolate Lava Cake with Gelato $98
Lychee & Rose Matcha Latte

Lychee & Rose Matcha Latte
2022-08-22 74 浏览
快要忘記旅行的感覺來Cabin Crew Coffee重拾一下飛行的回憶候機室、登記牌、飛機餐開一開飛機✈️內的窗簾望向雲海……我們點了兩個 SET DINNER除了主菜包括餐湯+餐包+水果+甜品+加配餐飲🍲上碟時一隔隔好像飛機餐呢🍔和牛漢堡包配薯角 $178和牛漢堡肉汁香濃、漢堡包整體口感不錯🐠香煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油 $268魚皮煎得脆口、肉質算滑溜配汁幾特別酸酸甜甜🍰 意大利開心果芝士蛋糕蛋糕偏甜,不過開心果味好特別中間還有些果仁碎有心思🍹橙汁和蘋果汁另外點了小食分享🦀 炸海鮮拼盤 $128最鐘意 蝦多士,非常香口脆入味還有啖啖肉嘅蟹鉗和炸蠔😋🍟 薯條薯條厚身、開胃小食🍡沙爹拼盤包括有雞肉串和豬肉串加上沙爹辣辣的味道、是惹味小吃
快要忘記旅行的感覺
來Cabin Crew Coffee重拾一下飛行的回憶
候機室、登記牌、飛機餐
開一開飛機✈️內的窗簾望向雲海……

我們點了兩個 SET DINNER

除了主菜包括餐湯+餐包+水果+甜品+加配餐飲
🍲上碟時一隔隔好像飛機餐呢

🍔和牛漢堡包配薯角 $178
和牛漢堡肉汁香濃、漢堡包整體口感不錯

🐠香煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油 $268
魚皮煎得脆口、肉質算滑溜
配汁幾特別酸酸甜甜

🍰 意大利開心果芝士蛋糕
蛋糕偏甜,不過開心果味好特別
中間還有些果仁碎有心思

🍹橙汁和蘋果汁

另外點了小食分享
🦀 炸海鮮拼盤 $128
最鐘意 蝦多士,非常香口脆入味
還有啖啖肉嘅蟹鉗和炸蠔😋

🍟 薯條
薯條厚身、開胃小食

🍡沙爹拼盤
包括有雞肉串和豬肉串
加上沙爹辣辣的味道、是惹味小吃

2022-08-22 69 浏览
今日嚟到位於尖沙咀嘅Cabin Crew Coffee食飯,餐廳我裝修模仿飛機內嘅景觀,令人覺得好似去咗旅行咁。當中分別有卡位飛機倉,航廈指示牌等等,真係令人感覺好似準備去旅行咁。餐湯餐湯入口creamy,一飲就知真係好足料。燒羊架羊架份量都好夠,肉質鮮嫩多汁。另外,羊架亦都唔會燒得太過火,配上芥末同香草醬嚟食真係好襯。大蝦意大利粉大蝦都真係幾大隻,入口鮮甜,意粉有咬口,唔會煮得太耐,調味又恰當。是日甜品雖然只係跟餐甜品,但係都令我幾驚喜。甜品明顯整得好有心思,入口亦都一啲都唔會覺得膩。Matcha Waffle with red beans窩夫好厚好大塊,焗得好香脆,配上紅豆真係好正。整體黎講,今餐真係好特別,可以係飛機造型既餐廳入面食野。❤️Cabin Crew Coffee (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖

餐湯
餐湯入口creamy,一飲就知真係好足料。

燒羊架

大蝦意大利粉

是日甜品

Matcha Waffle with red beans
窩夫好厚好大塊,焗得好香脆,配上紅豆真係好正。

整體黎講,今餐真係好特別,可以係飛機造型既餐廳入面食野。

❤️Cabin Crew Coffee (尖沙咀)
2022-08-22 59 浏览
✈️✈️去一趟mini-trip系列‼—▫️餐廳: Canin crew coffee @cabincrewcoffee ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍此為:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期, 2樓, 228號舖▫️營業時間:星期一至日11:00–22:00▫️價錢:~$200+—美味:✈️✈️✈️+0.7✈️環境:✈️✈️✈️+0.85✈️價錢:💰💰💰+0.9💰服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.75👩🏻‍🍳—依間cafe 門口已經好有去旅行feel✈️🤩入🤩雖然唔係好大,但感覺好舒服✈️食物同飲品都唔錯☺️但有啲啲貴—食物方面,叫咗📍燒羊架價錢:$298分數:🐐🐐🐐+0.87🐐有2大舊,叫medium大約5成啱啱好😁肉質都幾嫩,但有啲肥—📍美國牛排配大蝦帶子價錢:$378分數:🥩🥩🥩+0.7🥩依個價錢牛排有啲細,叫medium 都係啱啱好,仲見到粉嫩紅色🥩🥩帶子都蝦都好食—#好西 #打卡 #文青風 #café #summervibes #cafe #正餐 #rose #cafe #HK #foodie #pizza #coffee #travelphotography #instagood #bestofthe
✈️✈️去一趟mini-trip系列‼

分數:🐐🐐🐐+0.87🐐

📍美國牛排配大蝦帶子
價錢:$378
分數:🥩🥩🥩+0.7🥩

#好西 #打卡 #文青風 #café #summervibes #cafe #正餐 #rose #cafe #HK #foodie #pizza #coffee #travelphotography #instagood #bestoftheday #amy_in_tst #travel #tiramisu #cafe #尖沙咀美食
2022-08-21 50 浏览
疫情嘅關係去唔到旅行🥲人人都想飛,今次近近地就黎到尖沙咀cabin crew coffee打卡🤣滿足一下想飛既人😌依間餐廳🍴有boarding gate,世界各地既時鐘⏰,窗邊就有唔同既景色😍打卡一流.和牛漢堡包配薯角 $178呢個漢堡包包皮好香,牛油味好重😇中間既和牛仲有超多芝士😌成個漢堡包超厚,一啖放唔晒落口到😂.慢煮乳豬配薯角 $358呢個乳豬外脆內軟😍一啖咬落去仲聽到脆既聲音,每層皮都痴住少少既脂肪☺️最驚喜既係配上奇異果醬,食到覺得肥膩嘅時候可以點一點,中和番油膩感😇.Chocolate Brownie Waffle $148黎到一定要叫😍朱古力🍫味超濃,出黎果時熱辣辣配上雪糕🍦.⚠️每一個飛機餐都有餐包,生果🍎同甜品
和牛漢堡包配薯角 $178

慢煮乳豬配薯角 $358

Chocolate Brownie Waffle $148
黎到一定要叫😍朱古力🍫味超濃,出黎果時熱辣辣配上雪糕🍦

⚠️每一個飛機餐都有餐包,生果🍎同甜品
2022-08-20 35 浏览
這間位於尖沙咀新開的Cabin Crew Coffee by Holly Brown,捉緊香港人心裡的渴求,以飛機主題為靈感,將餐廳打造成飛機艙,餐廳卡位更特設橢圓形飛機窗口,按時轉換機外景觀,逼真度十足,讓你重拾飛行的興奮感覺,滿足愛好打卡人士。晚市只提供套餐,價錢由$178起,包是日餐湯、餐包、主菜、甜品、水果及餐飲。餐湯跟餐包的擺盤還跟足飛機餐,但食物水準一點都不似飛機餐,二話不說,立即組團約埋朋友仔一齊飛一飛。🦋美國牛排配大蝦及帶子$378厚切的牛排份量吸引,肉質保持粉嫩,脂油較少,肉味香濃;大蝦爽彈,帶子嫩滑,再配上薯條及時菜,相當豐富。🦋香煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油$268盲曹魚柳魚肉出奇地嫩滑,鮮而不腥,魚皮也煎至香脆可口,驚喜之作。🦋燒羊架配上芥末和香草醬 $298兩大件的羊架,份量驚人,羊架沾上一層香草及麵包糠烤焗,香而不羶,肉質軟嫩。跟餐的是日甜品共有兩款選擇,分別是藍莓絲絨蛋糕及紐約芝士蛋糕,件頭絕對一點都不像跟餐,味道甜而不膩,甜品控應該相當滿意。除餐以外的飲品選擇都好多,價錢比較進取。🦋Lychee & Rose Matcha Latte $70上層是抹

🦋美國牛排配大蝦及帶子$378

🦋香煎盲曹魚柳配大蒜、雪莉醋及橄欖油$268

🦋燒羊架配上芥末和香草醬 $298

除餐以外的飲品選擇都好多,價錢比較進取。
上層是抹茶拿鐵,下層荔枝玫瑰糖漿,以玫瑰花瓣作點綴,打卡之選。

🦋Black Sesame Latte $70
芝麻香濃,質感幼滑,甜度適中。

2022-08-18 52 浏览
🌁來到飛機主題餐廳,一切都好似登上飛機,食飯既心情就好似出門旅行時一樣,好期待好興奮呀!☁️餐廳設計好逼真,坐係窗口既飛機倉卡位,打開遮光板時可睇到富士山,機翼、雲海等優美景色。另外仲有航廈指示牌及時區鐘,似足去旅行之餘,順便感受下慢活寫意既舒適感!🍽飛機餐以西餐Set Dinner 為主有齊餐湯+餐包+鮮果+主菜+是日甜品+餐飲🐷慢煮乳豬配薯角($358)本人係超鍾意食乳豬,呢間整得好好味!完全做到外脆內嫩既口感,外皮連住一層薄薄脂肪,咀嚼中帶點骨膠原煙韌的口感,肉質超嫩滑,配埋奇異果醬食,即時減低罪惡感,更開胃清新!🐮美國牛扒配帶子大蝦($378)牛扒點了5成熟,肉味濃郁,口感柔軟有嚼勁,配上鮮甜彈牙既帶子同大蝦,豐富好滿足呀!🥳食物整體都好高質滿意,期待下一次真實嘅夢想飛行之旅!

🌁

☁️

🍽
飛機餐以西餐Set Dinner 為主
有齊餐湯+餐包+鮮果+主菜+是日甜品+餐飲

🐷
慢煮乳豬配薯角($358)

🐮
美國牛扒配帶子大蝦($378)

🥳
食物整體都好高質滿意,期待下一次真實嘅夢想飛行之旅!

2022-08-14 1062 浏览
🌟Cabin Crew Coffee🌟係💛良心店 Holly Brown 嘅副線,✈️以機艙為主題嘅餐廳,窗外嘅景色會Keep住轉,一時望雲⛅️,一時望山🏔,一時望機翼,都幾有特色!🥰 ✈️機艙坐位唔多,想打卡📸,最好訂位呀!🤗🍽Set Dinner跟是日餐湯🥘、餐包🍞、仲有鮮生果🍉,正方形小碗呢個presentation都幾似飛機餐!🛫🍔和牛漢堡包配薯角 $178疊得高高,厚厚嘅和牛漢堡扒被🧀芝士包住,而且充滿肉汁,好滋味!✨🥩美國牛排配🦐大蝦及帶子🤍 $378💛帶子煎至兩面金黃,🦐大蝦肉質爽彈,🥩美國牛排肉味濃,呢個海陸雙拼都唔錯!👍🏻🍰是日甜品💚開心果口味嘅蛋糕,開心果慕絲,外圍有開心果碎,nice!🥰餐飲除咗咖啡/茶,仲可以㨂冷壓果汁,或者+$10轉朱古力!🍫Chocolate Brownie Waffle $148以Brownie壓成嘅窩夫🧇,加埋兩球雪糕🍨,甜美可口!💗
🍽Set Dinner
🍔和牛漢堡包配薯角 $178
🥩美國牛排配🦐大蝦及帶子🤍 $378
🍰是日甜品
餐飲
除咗咖啡/茶,仲可以㨂冷壓果汁,或者+$10轉朱古力!

以Brownie壓成嘅窩夫🧇,加埋兩球雪糕🍨,甜美可口!💗
2022-08-13 52 浏览
太耐無搭過飛機想尋求去旅行感覺🧳,尖沙咀呢間以飛行主題嘅餐廳就幫到你啦✨餐廳主打多款西餐,晏晝仲有Tea Set🥞晚市Set Dinner最平 $178就有交易,包埋餐湯主菜同甜品。當中三大特色打卡位飛機艙/航廈指示牌/時區鐘🛫一定令你有重拾興奮坐飛機嘅感覺🤣‼️最有趣就喺幾張卡位特設嘅「飛機窗戶」,拉開遮光版可以見到機翼、雲境、富士山等等🗻,每隔幾分鐘就會自動轉場景,每次搭飛機打卡必做🤣建議都係訂位講定留位先!Set Dinner會包埋是日餐湯+餐包+生果,單單擺盤已經有置身於食緊飛機餐感覺😂今次餐湯就喺羅宋湯酸酸地都幾開胃~🔸慢煮乳豬配薯角 $358用上慢煮方式烹調,外皮酥香夠脆有少少肥膏🐷充滿肉香又夠嫩滑,超級建議沾埋配有嘅薄荷醬汁,中和油膩感一流味道好夾啊~🔸美國牛排配大蝦及帶子 $378牛排叫咗medium火候控制得唔錯,切開仲粉嫩🥩肉質相當柔軟肉味夠濃!大蝦雖然唔算好大隻但亦都夠彈牙,帶子亦夠大粒煮得啱啱好。側邊仲有啲小配菜,甜椒、蕃茄仔、翠玉瓜、蘆筍同薯條!食完主菜最後仲有大大件芝士蛋糕做結尾🍰,跟餐亦配有咖啡/茶同果汁選擇🍊~

🔸慢煮乳豬配薯角 $358

🔸美國牛排配大蝦及帶子 $378

2022-08-11 50 浏览
雖然依家仲未好似以前咁易話飛就飛,但若想尋回旅行感覺,可到呢間以航空為主題嘅餐廳體驗一番😌餐廳有航廈指示牌、時區鐘及機艙餐車等可供打卡,卡位窗口景觀仲會定時變換,好有特色😌✈️鮮生果、是日餐湯配餐包賣相似足飛機餐擺盤,南瓜湯口感creamy,生果有蜜瓜及哈密瓜,味道清甜😌✈️慢煮乳豬配薯角($358)乳豬賣相吸引,皮脆肉嫩且帶少少肥膏,的確好食😋另配新鮮即炸薯角及配菜,口感香脆又可平衡膩感😌✈️美國牛排配大蝦及帶子($378)牛排烤至medium rare,口感又嫩又juicy;大蝦煎至剛熟,口感爽彈;帶子則輕煎至外層焦香,帶少少刺身口感😌✈️是日甜品甜品有3款,揀咗開心果蛋糕及New York cheese cake,兩款味道都唔錯😌✈️餐飲分別揀咗蘋果汁及番石榴汁,果汁味道真實又夠濃,好飲😋整體食物質素唔錯,絕對唔係得個樣只啱打卡,可以再encore👍🏻

✈️鮮生果、是日餐湯配餐包

✈️慢煮乳豬配薯角($358)

✈️美國牛排配大蝦及帶子($378)

✈️是日甜品

✈️餐飲
分別揀咗蘋果汁及番石榴汁,果汁味道真實又夠濃,好飲😋

星期五同個朋友黎個Tea 短聚, 見大家都咁耐冇飛過,回味一下搭飛機既日子先✈️😋大蝦意大利粉 $148 大蝦比較淡,成碟意粉都偏多油。係好一般既味道。😋Matcha Latte $30 (Set lunch)都係一般野,朋友冇特別話好味。😋Hotcakes Pancake $108原來睇相以為好大塊,實質係好細塊。質地比較偏硬,但我都鍾意食哩款,有口感。加埋個Gelato都好好味 有士多啤梨🍓藍莓鮮生果配搭。份量一個人係可以食晒😋冷壓Guava juice $55味道感覺唔似係新鮮水果即時冷壓果隻,似一大樽買返黎果隻冷壓果汁。個場其實得4-5張卡位係有飛機窗打卡,一去到我地果張係日落境好靚,跟住影完幾張相就自動轉左,原來大約20分鐘換一張。但之後果d全部天空藍既景色,影相冇咁靚,真可惜。🌟🌟(5星為滿)Cabin Crew Coffee (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #尖沙咀美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #

😋大蝦意大利粉 $148
大蝦比較淡,成碟意粉都偏多油。係好一般既味道。

😋Matcha Latte $30 (Set lunch)
都係一般野,朋友冇特別話好味。

😋Hotcakes Pancake $108

😋冷壓Guava juice $55

🌟🌟(5星為滿)

Cabin Crew Coffee (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #尖沙咀美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #cabincrewcoffee
尖沙咀的航班餐廳~前菜:濃味的忌廉湯,麵包偏凍了一點,水果新鮮及甜品偏甜(甜品不應是最後上菜?)煎魚,魚煎得乾身,醃料充足帶出新鮮魚鮮味!意大利粉稍為遜色,沒有味道!

尖沙咀的航班餐廳~

煎魚,魚煎得乾身,醃料充足帶出新鮮魚鮮味!

意大利粉稍為遜色,沒有味道!
2022-08-05 72 浏览
📍𝕿𝖘𝖎𝖒 𝕾𝖍𝖆 𝕿𝖘𝖚𝖎🥂 #cynintst #eatintst▪傳統英式早餐班戟 🍱𝔽𝕦𝕝𝕝 𝔼𝕟𝕘𝕝𝕚𝕤𝕙 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖𝕤羊肩肉千層麵 🐏𝕃𝕒𝕞𝕓 𝕊𝕙𝕠𝕦𝕝𝕕𝕖𝕣 𝕃𝕒𝕤𝕒𝕘𝕟𝕒-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----如果開返關 大家想去邊?🐰覺得其實去邊都冇所謂 只要心情🌻就夠▪
📍𝕿𝖘𝖎𝖒 𝕾𝖍𝖆 𝕿𝖘𝖚𝖎🥂
#cynintst #eatintst

傳統英式早餐班戟 🍱

羊肩肉千層麵 🐏
𝕃𝕒𝕞𝕓 𝕊𝕙𝕠𝕦𝕝𝕕𝕖𝕣 𝕃𝕒𝕤𝕒𝕘𝕟𝕒

如果開返關 大家想去邊?
🐰覺得其實去邊都冇所謂 只要心情🌻就夠
【來一趟安全、舒適飛行旅程✈️😽】/////數下手指 上一次搭飛機已經係三年前…走入Holly Brown副線嘅西餐廳可以帶大家搵番熟悉嘅感覺👼🏻由門口登機閘口螢幕 牆壁嘅世界時鐘🕤到窗口位旁邊用餐 模仿機場以及機艙像真度非常高!!📸🗯食物味道中規中矩 而賣相絕對係IGable😚.👉🏻帕爾馬火腿薄餅 ($178)呢款Pizza性價比幾高🤭大大份好足料啊!!每一啖都食到滿滿嘅芝士以及帶有鹹香嘅帕爾馬火腿(´▽`)重芝士建議多幾個人share.👉🏻紫薯拿鐵 ($78)紫色漸變色嘅飲品賣相好吸引🤤入口有自然濃郁紫薯味道 口感厚實 定價進取但真係值得試嘅😗.👉🏻燒羊架配芥末和香草醬 ($298)Dinner Set其中一道菜式 有餐包、忌廉蜆肉湯、水果拼盤以及tiramisu甜品🤤餐湯香料味較重 配麵包幾惹味 而tiramisu甜度較高 主菜燒羊架則肉質鮮嫩 唔會有羶味 減少脂肪部份會更好 配芥末醬酸酸甜甜幾清新〰️.👉🏻朱古力布朗尼窩夫🧇 ($148)窩夫外形混合濕潤鬆軟嘅布朗尼蛋糕 加上兩球Gelato意式雪糕 唔會好易溶但口感比較似普通雪糕 組合特别可以一試😝————📍Cabin Crew
【來一趟安全、舒適飛行旅程✈️😽】
/////

👉🏻帕爾馬火腿薄餅 ($178)

👉🏻紫薯拿鐵 ($78)

👉🏻燒羊架配芥末和香草醬 ($298)

👉🏻朱古力布朗尼窩夫🧇 ($148)

————
📍Cabin Crew Coffee (尖沙咀)
2022-07-14
2022-07-31 61 浏览
#大食小公主尖沙咀區出動👸🤪 🚩傳統英式早餐pancake $188呢個餐有雞蛋、腸仔、波特菇、煙肉、薯餅、焗豆、班戟上菜嘅時候覺得好豐富打卡一流所有嘢味道都好正常呢個地段呢個裝修呢個價錢合理嘅!仲配左湯同埋餐包兩樣都係正正常常篇好食嘅💪🏼💪🏼食完之後仲可以坐低傾吓計其實OK 㗎🧡🚩 美國牛肩扒 $248只可以講一句其實都OK正常牛味係濃郁嘅~😗不過我嫌佢唔夠熱食到一半其實牛扒已經凍咗好多主要來講都係食環境同埋裝修!整體來講其實係OK嘅一試無妨👍餐廳仲分咗普通飲嘢同食嘢嘅如果平時行街行得耐嘅話都可以去餐廳飲杯咖啡休息吓嘅👍
#大食小公主尖沙咀區出動👸🤪

[尖沙咀打卡餐廳 Cabin Crew Coffee]

因為冇book枱所以冇安排到佢有飛機窗口嘅座位度
我想打卡嘅朋友記得要book位啦🙏🏻

🚩傳統英式早餐pancake $188
呢個餐有雞蛋、腸仔、波特菇、煙肉、薯餅、焗豆、班戟
上菜嘅時候覺得好豐富打卡一流
所有嘢味道都好正常
呢個地段呢個裝修呢個價錢合理嘅!
仲配左湯同埋餐包兩樣都係正正常常篇好食嘅💪🏼💪🏼
食完之後仲可以坐低傾吓計其實OK 㗎🧡

🚩 美國牛肩扒 $248
只可以講一句其實都OK正常
牛味係濃郁嘅~😗
不過我嫌佢唔夠熱
食到一半其實牛扒已經凍咗好多
主要來講都係食環境同埋裝修!

整體來講其實係OK嘅一試無妨👍
餐廳仲分咗普通飲嘢同食嘢嘅