2022-07-22 25 浏览
超鍾意嚟呢一間兔兔主題Cafe食嘢🐰價錢真係超級抵 環境又靚又舒服😌超推介呢度嘅竹炭漢堡包🍔麵包外脆內軟 甜甜地💓揀咗肉眼扒 好軟腍 大大塊 啖啖肉🥩最特別係加咗忌廉芝士 超級惹味🧀
2022-07-22 41 浏览
• 肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士,配竹炭漢堡包及薯條 $95漢堡扒就食得多,肉眼扒嚟做漢堡都係第一次見,用上黑色嘅竹炭麵包,賣相幾特別。成個漢堡幾大個,不過塊扒肉質比較乾同熟,麵包亦可以烘一烘會更香口啲,配咗大量薯條好有飽足感😉• 新鮮白菌,雞肉,蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油意粉 $70意粉調味帶辣,蒜味突出,雞肉切得厚身亦都冇任何雪味☺️• 小食拼盤 $90呢個小食拼盤裏面有薯絲蝦、網狀春卷、薯角、香茅魚餅、芝士年糕同忌廉蟹肉薯餅,香脆可口✨• 黑松露薯條 $50薯條新鮮炸起,面頭灑咗芝士粉同少少芝士醬,黑松露沙律醬味道頗甜,松露味亦較淡,同我想像中嘅味道有啲出入🤔• 荔枝梳打 $39• 花茶 $33
• 肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士,配竹炭漢堡包及薯條 $95

• 新鮮白菌,雞肉,蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油意粉 $70
意粉調味帶辣,蒜味突出,雞肉切得厚身亦都冇任何雪味☺️

• 小食拼盤 $90

• 黑松露薯條 $50

• 荔枝梳打 $39

• 花茶 $33
2022-07-16 35 浏览
難得入到元朗,就梗係睇吓有咩好食啦😆 去到搵吓先發現,朗屏站附近原來都幾多嘢食‼️ 見到呢間嘅Cafe,環境靚仲要好抵食!就梗係唔會錯過啦😆歐陸班尼迪蛋x2 (Tea set 包任選飲品)流心水波蛋口感好Creamy,配荷蘭醬好夾✨內層有火腿,下面係烤到香脆嘅豬仔包,食落有層次~ 雖然係下午茶,但都有一定嘅飽足感👍🏻呢個下午茶包一杯飲品,抵👍🏻肉眼扒配車打芝士 忌廉芝士 配竹炭麵包肉眼扒做漢堡,啖啖肉都幾爽🤣 肉眼扒都幾腍~竹炭麵包外脆內軟👍🏻配料有車打芝士、青瓜、蕃茄及整片的青菜,都幾爽脆✨ 仲有配薯條,真係好抵食又足料👍🏻香脆炸雞5件每天炸雞都好大件!仲要數落唔只5件炸!炸份唔厚,啖啖嫩滑雞肉😋 仲好juicy ✨ 炸雞仲配有柚子汁,意外地夾!幾清爽✨值得一試!飲品有甜甜的凍榛子泡沫朱古力~漸變嘅顏色打卡好靚💕 香濃嘅焦糖瑪奇朵,咖啡味十足,加焦糖~愛了愛了😍 如果熱飲仲有拉花添😆 (但因為天氣太熱😖)

歐陸班尼迪蛋x2 (Tea set 包任選飲品)

肉眼扒配車打芝士 忌廉芝士 配竹炭麵包

香脆炸雞5件

唔知係咪習慣咗去Cafe都要用返百零$200先至食到一碟意粉,早排喺網上面見到呢一間pet-friendly Cafe由前文華酒店大廚主理,咁高質素嘅意粉價錢竟然$70就有交易😱 一於試吓有冇伏🫣我就嗌左一個新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油 ($70)呢到嘅意粉底有得揀意粉、長通粉同寬條麵🍝我就揀咗長通粉,意粉仍然保留到咬口,同埋加咗蒜蓉、洋蔥去炒之後幾香🥳成兜食落去都唔會覺得好油,而且材料都幾豐富🌿朋友好鍾意食菇就嗌左黑松露醬配大啡菇意粉 ($80),佢揀咗寬條麵做底,呢碟一上嘅時候已經聞到勁香😛黑松露味好出,加埋佢哋炒咗勁多菇落去,菇控朋友表示好滿足🫶🏻 另外仲嗌左香辣蜜糖雞翼6隻 ($55) 自己平時唔算好食得辣,食呢個都覺得完全冇問題👌🏻蜜糖味會比較突出,而且雞翼個皮烤得好焦脆🤤呢個價錢有咁多隻高質雞翼又唔算貴👻花茶 ($33)呢個真心有驚豔到🥰首先冇諗過會有咁大個茶壺,然後飲落去花香係比較清新嘅🌸飲落去有一種好療癒嘅感覺🤍朋友嗌嘅荔枝梳打 ($39)賣相都好啱打卡,飲落就正正常常冇乜驚喜~加埋呢一間Cafe環境清幽,店員都幾有禮貌,仲可以帶埋主子過嚟一齊進餐🐶食物質素都

加埋呢一間Cafe環境清幽,店員都幾有禮貌,仲可以帶埋主子過嚟一齊進餐🐶食物質素都有返咁上下,價錢又比起出面嘅平咗一大截🤫真心覺得值得特登過嚟到訪,同三五知己喺度吹吓水都應該幾開心☺️
2022-07-10 33 浏览
💖元朗虹方真係好多好嘢食,仲要就係朗屏西鐵站隔離,夠曬方便。今日黎呢間pet friendly嘅花花cafe食晚餐,價錢同份量都幾唔錯,抵食又高質!1️⃣肉眼扒配車打芝士·忌廉芝士·配竹炭漢堡及薯條🥩 $95💖呢款可以揀配竹炭漢堡🍔或者牛角包🥐,要左後者,入口酥脆,味道帶微焦香。肉眼扒幾驚喜,肉味濃且口感軟,配埋雙重芝士🧀鹹香好味🤤。另外仲有青瓜🥒同番茄🍅切片,多添一份清新爽脆感。薯條比的多,外脆內軟又熱辣辣,食完都幾飽🤰🏻。2️⃣黑松露醬配大啡菇意粉🍄 $80💖一上檯就聞到👃勁濃黑松露味,可以選配意粉、長通粉或者扁意粉,要左煙韌、有咬口嘅扁意粉。黑松露醬混合洋蔥🧅、黑椒同軟嫩嘅蘑菇,食落香口。3️⃣煙肉白菌卡邦尼🍝 $75💖同樣份量幾大,煙肉🥓、蘑菇同意粉配上忌廉醬,最經典嘅combo!忌廉醬濃稠度適中,香口但唔會過膩,味道恰到好處。4️⃣香辣蜜糖燒雞翼6隻 $55💖外皮香脆,我覺得辣味🌶️唔係好出,食落蜜糖味🍯會更香,一班friends嗌黎開心share都唔錯🥳!5️⃣小食拼盤🍽 $90🔸薯絲蝦、網紙春卷、薯角、香茅魚餅、芝士年糕、忌廉蟹肉薯餅💖好豐富,個人最鐘意忌廉蟹肉薯餅,內餡軟滑飽滿🈵️。芝士年糕好

2️⃣黑松露醬配大啡菇意粉🍄 $80

3️⃣煙肉白菌卡邦尼🍝 $75

4️⃣香辣蜜糖燒雞翼6隻 $55

5️⃣小食拼盤🍽 $90
🔸薯絲蝦、網紙春卷、薯角、香茅魚餅、芝士年糕、忌廉蟹肉薯餅
💖好豐富,個人最鐘意忌廉蟹肉薯餅,內餡軟滑飽滿🈵️。芝士年糕好足料,入面香軟🤩,可以拉絲。薯絲蝦出面係脆卜卜嘅薯仔🥔,入面係彈牙嘅蝦肉🦐,配泰式酸甜醬好味。

6⃣️香脆炸雞5件 $60
💖炸雞size比想像中大,肉質嫩又多汁,面頭淋上少少🤏芥末,另外再配柚子蜂蜜醬食,會更開胃清新唔油膩!

7⃣️杏仁綠茶鮮奶🍵 $29
💖飲品選擇好多,唔同系列包括咖啡☕️、latte、mocha、朱古力🍫、綠茶鮮奶同梳打🫧等。因為夜晚黎食,所以無食到佢哋嘅咖啡,下次要試下!要左杯熱🔥嘅杏仁綠茶鮮奶,有拉花,奶味香甜,唔加糖🍬都得。抹茶香醇,入口順滑,唔會有粉末狀。

8⃣️藍莓梳打🫐 $39
💖清新、帶氣泡感嘅梳打最啱夏天飲,底部嘅藍莓果醬偏甜,溝勻飲就啱啱好~

💖環境幾靚,而且坐得好寬敞,室外嘅座位💺可以帶埋寵物🐈‍⬛黎。CP值高,推薦黎試下!
2022-07-10 32 浏览
元朗寵物友善餐廳🐶有室外位置好適合帶狗仔一齊食飯餐廳好大而且佈置得好靚花花牆身勁有少女心😍肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士、竹炭漢堡包及薯條($95)竹炭漢堡包入面係原塊肉眼扒真係第一次試好特別而且勁飽肚入面仲有好多芝士同蔬菜🥬夠哂juicy小食拼盤($95)成個拼盤勁豐富薯絲蝦🍤:勁多薯絲包住原隻蝦好特別網紙春卷:炸到好酥脆,春卷餡料好豐富薯角:外脆內軟香茅魚餅:香茅味好突出好香,辣辣地好惹味芝士年糕:流心芝士🧀忌廉蟹肉薯餅:多到滿瀉嘅忌廉餡😍香辣蜜糖燒雞翼($55)一份有六隻塗左滿滿蜜糖去燒🔥所以好香甜😋而且燒到外皮好脆但肉汁依然保留到飲品選擇好多🍹榛子泡沫朱古力($39)榛子味好突出泡沫面賣相好靚🫐藍莓梳打($39)同樣地賣相同顏色都好靚飲落好清新總括嚟講係一間性價比幾高又幾好坐嘅一間餐廳
元朗寵物友善餐廳🐶
有室外位置好適合帶狗仔一齊食飯
餐廳好大而且佈置得好靚
花花牆身勁有少女心😍

肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士、竹炭漢堡包及薯條($95)
竹炭漢堡包入面係原塊肉眼扒
真係第一次試好特別而且勁飽肚
入面仲有好多芝士同蔬菜🥬
夠哂juicy

小食拼盤($95)
成個拼盤勁豐富
薯絲蝦🍤:勁多薯絲包住原隻蝦好特別
網紙春卷:炸到好酥脆,春卷餡料好豐富
薯角:外脆內軟
香茅魚餅:香茅味好突出好香,辣辣地好惹味
芝士年糕:流心芝士🧀
忌廉蟹肉薯餅:多到滿瀉嘅忌廉餡😍

香辣蜜糖燒雞翼($55)
一份有六隻
塗左滿滿蜜糖去燒🔥
所以好香甜😋
而且燒到外皮好脆
但肉汁依然保留到

飲品選擇好多🍹
榛子泡沫朱古力($39)
榛子味好突出
泡沫面賣相好靚
🫐藍莓梳打($39)
同樣地賣相同顏色都好靚
飲落好清新

總括嚟講係一間性價比幾高
又幾好坐嘅一間餐廳

2022-07-09 541 浏览
最近去左元朗即刻搵間Cafe去打卡‼️今次搵到間位於朗屏站旁邊Cafe內有花牆🌼🌸仲有寫意嘅Outdoor位☺️🔸肉眼扒配車打芝士忌廉芝士配竹炭漢堡包薯條 $95🔸法蘭克福腸配雞蛋沙律牛角包及薯條 $69🔸經典肉醬意粉豬肉及雞肉寬條麵 $70🔸韓式雜海鮮意粉配煙三文魚韓式 $75🔸香辣蜜糖燒雞翼 $55🔸香脆炸雞 $90🔸榛子綠茶鮮奶🍵 $39🔸荔枝梳打 $39Cafe52嘅竹炭漢堡做得好香脆,肉眼扒好重牛味好juicy。牛角包就好酥脆,配埋雞蛋沙律同法蘭克福腸好夾😋Cafe52亦有多款意粉選擇。肉醬我哋簡咗配寛條麵,非常彈牙,肉醬好濃蕃茄味👍韓汁海鮮意粉好足料,有唔同種類嘅海鮮,個汁辣辣哋幾開胃😋小食我哋就叫咗雞翼同炸雞,雞翼烤得好香,色澤亮麗,肉質都嫩滑。炸雞就炸到卜卜脆,咬落有肉汁,非常出色👍Cafe52嘅飲品都好別緻,荔枝梳打飲落好涼快,好適合啖炎夏飲。榛子綠茶鮮奶好香滑,綠茶味同榛子味好夾😋
最近去左元朗

🔸荔枝梳打 $39

2022-07-05
  • 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條
2022-07-08 21 浏览
呢間以兔兔為主題田園風「Café 52」環境舒適,感覺好休閒,有室內外座位,也可以帶埋心愛嘅竉物嚟一齊chill吓,價錢仲好相宜,抵食之選🫰🏻位置亦非常方便就在屯馬線朗屏站,行2分鐘就到了~🫖下午chill一chill set🐰Egg Benedict $65 + 任選飲品一杯一下切開班尼迪蛋,蛋漿隨之流入火腿和麵包中,味道濃郁而帶點蛋香味。🐰肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士,配竹炭漢堡包及薯條 $95竹炭麵包鬆軟好食,肉眼扒夠Juicy唔會鞋口,味道甘香,口感軟腍,中間夾住兩種芝士,雙重滋味😋薯條炸得夠脆口~🐰芝士肉醬焗薯 $45剛出來焗薯十分香噴噴,芝士肉醬的味道十分濃郁,口感亦非常香滑,薯仔控大愛❤️🐰小食拼盤 $90勁推介點呢個,好豐富有薯絲蝦、網紙春卷、薯角、香茅魚餅、芝士年糕、忌廉蟹肉薯餅。全部都好得,脆卜卜好香口,最驚喜是芝士年糕,外脆內軟,仲係流心🫶🏻🐰韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚 $75可以揀意粉、長通粉、闊條麵,我就揀咗闊條麵。好足料有魷魚、鮮蝦、蜆肉、蟹柳及煙三文魚,鮮味十足,配甜辣韓式醬汁頗惹味,唔算好辣~

🫖下午chill一chill set
🐰Egg Benedict $65 + 任選飲品一杯

🐰肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士,配竹炭漢堡包及薯條 $95

🐰芝士肉醬焗薯 $45

🐰小食拼盤 $90

🐰韓汁雜海鮮意粉配煙三文魚 $75

2022-07-04 33 浏览
環境:寵物共融餐廳,室外位置可以帶主子一齊共同進餐☺️而想靜靜地進餐可以坐室內位置,裝修田園小清新,有好幾面花草牆,感覺relax 又舒服特色: 我之前食過幾次lunch set😆 今次第一次食dinner set☺️ 不同之處係dinner set 有埋餐湯,前菜同甜品🙆‍♀️今次叫嘅係扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁Dinner set☺️✨餐湯:忌廉蘑菇湯,用咗新鮮蘑菇打起,菇味好濃。 ✨前菜:煙三文魚冰凍咸好香開胃,✨主菜:肉眼扒叫咗middle,無overcook, 切開仲見到豐富肉汁,嫩口紅色😆✨飲品:可+$30飲品轉紅白酒,呢間紅酒好易入口女士都啱飲。 ✨甜品:巴斯克芝士蛋糕。 芝士味結實香濃另外order 咗韓汁醬海鲜意粉配煙三文魚同芝士薯條🥰 前者少少辣幾香口,後者薯條鋪滿大塊芝士☺️芝味邪惡😝

今次叫嘅係扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁Dinner set☺️
✨餐湯:忌廉蘑菇湯,用咗新鮮蘑菇打起,菇味好濃。
✨前菜:煙三文魚冰凍咸好香開胃,
甜品:巴斯克芝士蛋糕。 芝士味結實香濃

2022-07-03 27 浏览
成個假期打左兩日風, 終於可以走返去街, 就係食晏既時候去左間Pet Friendly既 Cafe🐶🐕, 雖然我地未有寵物, 但已經開始四圍揾緊唔同可以帶埋寵物一齊入場既餐廳! 呢間餐廳位置於朗屏8號對面, 就係朗屏站下邊, 位置都幾方便, 期間左右都有好多人帶埋寵物一齊黎Chill, 我地期待既日子之一呀!!🥹1/ 肉眼扒配車打芝士, 忌廉芝士, 配竹炭漢堡包及薯條🍔🍟 $95主要見到好多人黎到都會點一份呢個菜式, 而我地睇賣相到好吸引, 出邊一般好少竹炭漢堡包配牛扒, 感覺好新鮮而食落都幾特別, 肉質Juicy加上芝士在內, 多一份滋味! 而薯條估唔到會係一個highlight! 因為我中意淋身既薯條, 佢地整既就係我中意既款式!!😋2/ 黑松露醬配大啡菇意粉🍝 $80蒜味超級重, I like it!!! 拉高整體惹味程度, 而原隻大啡菇已經切開一片片方便分食👍🏾3/ 香脆炸雞5件🐓🍗$60炸雞外皮炸得脆卜卜熱辣辣, 但內裡肉質嫩滑完全唔會"鞋", 另外佢配左份柚子醬汁用黎點炸雞, 感覺清新開胃, 我地連薯條都點呢隻醬4/ 焦糖綠茶鮮奶🍵 $39綠茶味比較啖一的, 可能下次叫呢杯

2/ 黑松露醬配大啡菇意粉🍝 $80

3/ 香脆炸雞5件🐓🍗$60

4/ 焦糖綠茶鮮奶🍵 $39
綠茶味比較啖一的, 可能下次叫呢杯要叫少焦糖味等綠茶味出多的黎, 但so far係唔錯既!😌

5/ 焦糖朱古力咖啡☕️ $39
焦糖味牢牢係底部, 所以需要先攪拌一下才飲用, 主要奶味較為重的, 岩哂我口味!👍🏾
2022-06-30 42 浏览
✨二訪朗屏抵食西餐✨.星期日去到係朗屏工廠區嘅cafe52食晚餐,大概6點半左右到,唔洗等位就入得座,餐廳裝修以粉紅色為主,牆身仲會有親手畫嘅兔仔圖案,充滿少女心💕打卡唔錯.餐廳以西餐為主,除左Dinner set餐之外,仲有意粉、Burger同小食。飲品方面都有好多選擇(˶ ̇ ̵ ̇˶ ).▫️SetA 紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁$308[包括主菜、餐湯、餐包、前菜、飲品、甜品].#餐湯 係蘑菇忌廉湯好足料,幾creamy;.#餐包係竹炭包;#前菜 係一個水牛芝士三文魚,幾大片,三文魚有芝士配搭,味道唔會太單調☺️.#主菜 紐西蘭肉眼扒,我地叫5成熟,肉質唔錯,肉汁豐富配埋牛肝菌汁味道更豐富😋而且仲有唔少嘅配菜.#甜品 則係一個朱古力香蕉蛋糕,食落口感似mousses,我覺得幾正❤️飲品我地就叫左杯藍梅梳打,夏天飲一流.▫️卡邦尼扁意粉 $75餐廳可以俾客人揀意粉、長通粉同扁意粉,今次我地揀左扁意粉;份量好大碟,食落好creamy,扁意粉煮得唔會太淋,麵條掛汁,幾有口感😆.▫️花茶 $33想講餐廳個茶壺同茶杯都超級靚,勁打卡able💓花茶個花味好香,芬芳撲鼻.如果鍾意我嘅post (˶ˊᵕˋ˵)希望你
✨二訪朗屏抵食西餐✨
▫️SetA 紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁$308
紐西蘭肉眼扒

[包括主菜、餐湯、餐包、前菜、飲品、甜品
#餐湯
係蘑菇忌廉湯好足料,幾creamy;
#餐包係竹炭包;

#前菜
#主菜
而且仲有唔少嘅配菜
#甜品
▫️卡邦尼扁意粉 $75
卡邦尼扁意粉

餐廳可以俾客人揀意粉、長通粉同扁意粉,今次我地揀左扁意粉;
▫️花茶 $33
花茶

如果鍾意我嘅post (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以follow me @fibee3b

紐西蘭肉眼扒
卡邦尼扁意粉
花茶
2022-06-30 51 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:再次黎元朗ᴄᴀғᴇ ⁵²無論係室外室內,佈置得好有心思室內以「兔兔」為主題配以花花草草裝潢,好有園野ғᴇᴇʟ室外可以帶埋「主子」一齊黎食添.◈ 扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁 $³⁰⁸Sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ 包括左⁵大元素❶是日餐湯:南瓜湯南瓜湯入口綿密,濃稠度較高味道鮮甜,加入忌廉令口感更順滑又帶回奶香.❷沙律:煙三文魚沙律煙三文魚以輕鹽醃入味魚肉帶少少煙香,味道鮮香剛好為食牛扒前清一清味蕾.❸ ᴍᴀɪɴ:扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁肉眼脂肪分佈均勻質感鮮嫩幼滑,輕輕一咬,肉汁係口中化開香口而汁水豐富再沾上牛肝菌汁其獨特的味道令肉眼味濃而不膩,更有層次感.❹甜品:芝士蛋糕Cʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ入口濕潤細膩,奶香味重甜膩中帶出芝士嘅鹹香.❺飲品:杏仁鮮奶咖啡Lᴀᴛᴛᴇ入口豐盈咖啡香濃厚而又帶出奶香既細膩後勁帶點杏仁香,好有層次感.◈ 經典肉醬長通粉 $⁶²意粉底可在長通粉,意粉及闊條麵中選一長通粉可以好地卷入更多肉醬啖啖都充滿肉醬香,濕潤又ᴊᴜɪᴄʏ而肉醬選用豬肉碎及雞肉碎比起牛肉肉醬多左一分紮實感.◈ 玫瑰梳打 $³⁹味道不會太甜,入口清新,更多出一分花香夏禾飲消暑又解渴.◈ 花
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
再次黎元朗ᴄᴀғᴇ ⁵²
無論係室外室內,佈置得好有心思
室內以「兔兔」為主題
配以花花草草裝潢,好有園野ғᴇᴇʟ
室外可以帶埋「主子」一齊黎食添

◈ 扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁 $³⁰⁸
Sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ 包括左⁵大元素
❶是日餐湯:南瓜湯
南瓜湯入口綿密,濃稠度較高
味道鮮甜,加入忌廉令口感更順滑又帶回奶香

❷沙律:煙三文魚沙律
煙三文魚以輕鹽醃入味
魚肉帶少少煙香,味道鮮香
剛好為食牛扒前清一清味蕾

❸ ᴍᴀɪɴ:扒紐西蘭肉眼配牛肝菌汁
肉眼脂肪分佈均勻
質感鮮嫩幼滑,輕輕一咬,肉汁係口中化開
香口而汁水豐富
再沾上牛肝菌汁
其獨特的味道令肉眼味濃而不膩,更有層次感

甜品:芝士蛋糕
Cʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ入口濕潤細膩,奶香味重
甜膩中帶出芝士嘅鹹香

❺飲品:杏仁鮮奶咖啡
Lᴀᴛᴛᴇ入口豐盈
咖啡香濃厚而又帶出奶香既細膩
後勁帶點杏仁香,好有層次感

◈ 經典肉醬長通粉 $⁶²
意粉底可在長通粉,意粉及闊條麵中選一
長通粉可以好地卷入更多肉醬
啖啖都充滿肉醬香,濕潤又ᴊᴜɪᴄʏ
而肉醬選用豬肉碎及雞肉碎
比起牛肉肉醬多左一分紮實感

◈ 玫瑰梳打 $³⁹
味道不會太甜,入口清新,更多出一分花香
夏禾飲消暑又解渴

◈ 花茶 $³³
飲落有玫瑰哦甘香
又散出淡淡嘅茉莉花香款
味道富層次感
配合住芝士蛋糕,好ᴍᴀᴛᴄʜ呢

◈ 芝士肉醬焗薯 $³⁸
軟綿薯香嘅焗薯,配上芝士肉醬
口感豐富又邪惡

收工同朋友黎到朗屏呢間田園風cafe食dinner,cafe好多花花同兔子圖案,而且係寵物友善,座位都好闊落🐇🔸餐湯/餐包/前菜Set Dinner包括野菌湯,飲落好creamy,而且都幾足料,啖啖都食到菇粒👍🏻配埋香脆嘅竹炭包,而前菜就係煙三文魚沙律,煙三文魚都幾厚身😊🔸西蘭肉眼配牛肝菌汁(HK$308)牛扒都算大塊,某啲位有筋較難切,店員就即刻比左第二把刀我地😃牛肝菌汁都幾濃味,而且都幾多菇粒~🔸日本活性水飼豬鞍架(HK$288)豬鞍架都係幾大塊,不過邊邊位略多肥膏😂伴碟就有烤薯、烤南瓜、烤菇、蘆筍同西蘭花,食落無咁膩~🔸甜品 - 杏仁撻而套餐包左是日蛋糕,杏仁撻上有大大粒嘅碧根果,口感略硬左少少😗🔸飲品 - 榛子泡沫朱古力/抹茶鮮奶而套餐包Menu上嘅所有飲品都可以揀,榛子味好突出,反而覺得朱古力味再重啲會更好☕

🔸餐湯/餐包/前菜

🔸西蘭肉眼配牛肝菌汁(HK$308)
西蘭肉眼配牛肝菌汁

🔸日本活性水飼豬鞍架(HK$288)
日本活性水飼豬鞍架

🔸甜品 - 杏仁撻

🔸飲品 - 榛子泡沫朱古力/抹茶鮮奶
2022-06-20 29 浏览
呢間喺朗屏嘅兔兔主題Cafe🐰環境靚 食物又高質!佢哋有個雙人田園下午茶🫖都幾抵食🤑上層係一個大bagel 下層就係三款甜品 好豐富🍮同朋友嚟嘆一個下晝真係超級chill~
2022-06-20 43 浏览
今天入元朗去朋友屋企游水,難得我這個九龍人入一趟元朗便找了不遠的一間cafe, 很近天水圍地鐵站,2分鐘路程,裝修得很舒服也帶點可愛,坐出門外的感覺很好,但夏天就會很熱了。食物方面很驚喜, 不貴的價錢可以有這樣高水準的! All day breakfast 有兩款,我們選了豪華版的,很豐富,食物也很美味,炒蛋上放上了黑松露,啡菇上放上了芝士,最驚喜的是,那些伴在食物旁邊的番茄仔中心是放上了cream cheese, 三文魚和巴馬火腿設計成朵小花,我覺得有心思的,而且令一些普通的食物增添了不少格外的味道。另外點了一個Carbonara, 質素也很好而且蠻大碟的!是一間性價比也蠻高的cafe!
豪華版的all  day  breakfast
玫瑰和荔枝角梳打