2018-06-10 145 浏览
油塘終於有新野食 ~~ 佢取代左本來間 CAFE !! 依家呢間係食 越式野,望門口都岩食 ~~ 今日就黎會一會佢 !! 我地係門口拎飛仔大概等左 15分鐘左右,但原來要答枱 !! 都 OK 啦 ~ 都係填飽個肚 !! 最緊要好食 !!有位喇 ~~ 但要出去 ORDER 完野食,再番埋位等食 !! 出野食好亂 ... 既然係可以答枱我覺得你應該要臨放底之前望下客人張單先放係人地道 ... 我地俾對面位情侶食左我地 ORDER 碗粉,但其實係佢係我前面 ORDER 先 ... 所以 ... 呢樣野亂都唔緊要 ... 我追未黎既野食 ... 侍應幫我追完先話俾我知,我地俾人食錯左 ... 依家補番煮 ... 又再黎同你講 ... 越南河賣哂 !! 你要食普通河 !! 勁好笑囉 ... 請番野食,我叫左順化三寶撈檬,個酸汁冇味 ...酸味又冇咸味又冇 ... 但係個豬扒就唔錯 !! 唔乾又 JUICE !! 個扎肉好香黑椒,都好爽口 !! 個雞翼都係冇咪 ... 好似冇醃咁 !!另外叫左火車頭河粉,上面講左 ... 好後先講冇越南河,雖然未食過係咩唔同 ... 我諗應該彈牙掛 ... 呢個我

另外叫左火車頭河粉,上面講左 ... 好後先講冇越南河,雖然未食過係咩唔同 ... 我諗應該彈牙掛 ... 呢個我試左少少 !! 個河粉同廣東冇咩分別滑既 ~ 個牛就已經太老喇 ... 我地等得太耐連相都冇影 ...

小食叫左香茅雞翼 3隻 / 炸蝦餅 2件,雞翼同我碗粉既一樣 ... 冇分別 !! 蝦餅都 OK 爽口彈牙 ~~ 有蝦味 !! 野飲仲叫左 菠羅沙冰同芒果奇異果沙冰,我個菠羅沙冰幾好 !! 好足料,飲落去都好多菠羅 !! 反正杯芒果奇異果沙冰唔係好飲到有芒果 !! 俾奇異果 COVER 哂 !!
2018-05-20
2018-06-09 181 浏览
今天去了大本型行街, 見到這間食店門外都有人輪候, 所以入去一試!!!此店主打越南食品和法式風情! 所以都有法式三文治賣!卡邦尼煙肉意粉----這個卡邦尼煙肉意粉真真的唔好食! 我不會講難食, 但就真係唔好食! 因為成個意粉都無味!就好似清水煮意粉一樣!!!清而無味,真失望!!!春券撈蒙---平心講個撈蒙底就無問題, 但春卷就好難食(希望這可能是小弟個人口味問題吧!)安格斯湯河--- 這樣就正常, 但湯底不夠清甜, 味道只靠味精蝦餅就尚可cake的味道是可以, 但34元就不太值雖然服務就幾好, 但這個質素的食物, 應該無下次

蝦餅就尚可

cake的味道是可以, 但34元就不太值

雖然服務就幾好, 但這個質素的食物, 應該無下次
2018-06-08
2018-05-24 246 浏览
差!亂!不可一不可再!跟媽媽去食早餐,一坐低,侍應姐姐過來擦臺,不但沒有擦乾淨,更把垃圾掃落子上。服務態度方面,整間店舖全部職員效率低,態度敷衍。坐在我旁邊的顧客姨姨等一個法國包等了40分鐘,追了很多次,也沒有正面回覆。最後manager出來說她的單丟在地上忘記了,他們太不負責任了。(顧客姨姨正好脾氣了)另外,我點了一個果醬丹麥酥,但他們給了我一個方包,於是我問侍應是不是給錯了。但他們不清楚那個包是什麼,店員對餐飲毫不了解,十分過份!manager出來拿走了我的單說要核對,最後回覆說那個包是丹麥酥(明明是方包:有圖!她又在敷衍顧客)輪到我媽媽的餐,送來的時候給了煙三文魚,但媽媽明明是點了煙肉,所以找manager想要回單據我們自己核對,但manager說她沒有拿!旁邊的顧客姨姨也看不下去說manager拿了單呀!被揭穿的manager只好回廚房找,我猜他已經把單掉了,她把廚房用的出餐紙給了我們(有圖),並沒有多作解釋。還有,一個小侍應懵懵的,不停把食物送錯,不按號碼隨便亂送,令食客心煩對她同事反映,但回覆卻說她們沒有辦法。可見,這間食店的員工training根本沒有做好,未準備好開店
差!亂!不可一不可再!
跟媽媽去食早餐,一坐低,侍應姐姐過來擦臺,不但沒有擦乾淨,更把垃圾掃落子上。服務態度方面,整間店舖全部職員效率低,態度敷衍。坐在我旁邊的顧客姨姨等一個法國包等了40分鐘,追了很多次,也沒有正面回覆。最後manager出來說她的單丟在地上忘記了,他們太不負責任了。(顧客姨姨正好脾氣了)另外,我點了一個果醬丹麥酥,但他們給了我一個方包,於是我問侍應是不是給錯了。但他們不清楚那個包是什麼,店員對餐飲毫不了解,十分過份!manager出來拿走了我的單說要核對,最後回覆說那個包是丹麥酥(明明是方包:有圖!她又在敷衍顧客)輪到我媽媽的餐,送來的時候給了煙三文魚,但媽媽明明是點了煙肉,所以找manager想要回單據我們自己核對,但manager說她沒有拿!旁邊的顧客姨姨也看不下去說manager拿了單呀!被揭穿的manager只好回廚房找,我猜他已經把單掉了,她把廚房用的出餐紙給了我們(有圖),並沒有多作解釋。還有,一個小侍應懵懵的,不停把食物送錯,不按號碼隨便亂送,令食客心煩對她同事反映,但回覆卻說她們沒有辦法。可見,這間食店的員工training根本沒有做好,未準備好開店。侍應們對餐廳的運作不清楚,manager做事隨便,沒有好好帶領。食物方面,其實問題不大,但沙律實在太難食(沙律都整得咁難食都幾難得)咖啡其實蠻好喝的。主要希望能提升服務質素,員工素質!
2018-04-22
$55 (早餐)
2018-05-22 163 浏览
This place has no business having Pho in its name. I ordered the special beef pho and it was not good at all. The broth was cloudy, not clear as a good pho should be. And it lacked the balance of flavours. A good pho broth should be a perfect balance of beef bone, cinnamon, star anise and cloves and the sweetness of ginger and onions. The cooks (I would never call them chefs) here used Chinese radish, which although it adds sweetness to the broth, is the lazy way to make it.  Also, the scallions were cut too coarsely and the noodles were overcooked.
I would not recommend this place to anyone. It's a waste of money and you will leave disappointed.
2018-04-30
2018-05-20 186 浏览
見開左間越南野,經過幾次都有人等位,諗住下午茶時段快快手試下食,野食其實都還好,叫左個生熟牛肉河粉配熱檸茶($46),個河粉正常普通質素,水吧有待改善,我叫咗杯熱檸茶,但嗰杯極其量叫暖檸茶,杯飲品好似沖定放咗向度好耐咁,感覺好差其實一間餐廳野食質素外,侍應態度好壞都好影響餐廳對客人嘅觀感。我入去前見到餐廳貼左個告示話餐廳正在試業,上菜可能要較長時間,但我覺得間餐廳最大問題唔係啲野食,係啲試左業都一段時間但仲係唔適應嘅侍應侍應好唔專業同唔醒目,完全冇指示,我自己行入去個著黑衫應該係經理完全無視我無諗住指示我坐邊......自助地搵完位去收銀問先知係先付款跟住侍應送野食過黎。我見原來有熱水嘅,見間店咁「自助」就放低個餐號牌走去自己斟水,轉頭個侍應幫我收走當我食完,唔係呀嘛?個個做野唔係好主動,我見有枱客叫佢哋執野佢哋都好似睇唔到咁照企向原位。咁樣嘅侍應真係好趕客,不如轉做快餐店客人全自助自取餐盤,個店員淨係執下枱面都冇咁嬲。

生熟牛肉河粉
2018-05-20 152 浏览
食物是不錯啊可惜是服務員態度不太好💔尤其是收銀,問非所答,沒有禮貌😒畀錢嗰陣時係咁咳病就唔好返工,仲要係食肆傳染畀人咩想😒😒😒😒😒😒個湯底唔錯喎😍牛肉都好食😊就係細咗少少😂佢又大同細選擇🙈我選擇嘅係細😹凍朱古力都好濃😍住喺大本型咁耐❤終於有啲新款式💕環境唔錯❤有少少海景可以睇💕就係曬咗少少😂應該要好似之前間舖頭咁樣有嘢可以遮擋下🙈食半個鐘殘眼殘足半個鐘😂鍾意嘅可以去試下下午茶幾抵😂🙈🙈🙈錯的。
食物是不錯啊
可惜是服務員態度不太好💔
尤其是收銀,問非所答,沒有禮貌😒
畀錢嗰陣時係咁咳
病就唔好返工,仲要係食肆
傳染畀人咩想😒😒😒😒😒😒

食半個鐘殘眼殘足半個鐘😂
鍾意嘅可以去試下
下午茶幾抵😂🙈🙈🙈
錯的。

剛剛試完這間餐廳,服務差,食物普通。超級沙律入面說有藜麥,但只有一茶匙咁多,問經理為什麼這樣?她說藜麥好貴,係咁少。今時今日,這樣的服務態度,不能接受。仲有座在我旁邊的人,點了香茅豬扒湯河,也說湯底沒有味道,香茅豬扒沒有香茅味。
藜麥沙律
2018-05-10
午餐
2018-05-15 146 浏览
越菜越開越多,so far間間都ok, 價錢分別明顯啲,見呢間新開,又試下啦!服務生好多,但落單請自行到cashier, 都明白既,服務生唔熟台號,續碟問人有無叫🙈 好攪笑。叫左米紙卷,酸到好似飲醋咁,仲要有個後生女放落台時,4舊跌左3舊係台,徒手執起,換過碟,但只需3分鐘...我當佢係新整既新整既,但太酸,吞唔落! 家人再叫豬扒河,豬扒衰過茶記,咬到牙軟,最後又放棄左!我個生牛河都係好難食,食左1/3好浪費的一餐,保證無下次,好好奇點解仲咁多人去,真係食得落咩?

服務生好多,但落單請自行到cashier,
都明白既,服務生唔熟台號,續碟問人有無叫🙈 好攪笑。

家人再叫豬扒河,豬扒衰過茶記,咬到牙軟,最後又放棄左!

我個生牛河都係好難食,食左1/3

2018-05-13 140 浏览
星期日中午排左大概半個鐘先有位,有位之後要去收銀買野食落單再排過!嗌完飛有位但無人帶位,待應又唔熱心幫手!餐廳入口已經好窄,人流又多又迫,排隊方向又唔清晰!跟隊排緊又要行返出店外面排。叫左生熟牛肉湯河、札肉雞絲湯河、豬頸肉米紙卷。兩個湯河都無PHO味,湯底淡。札肉得一塊半,仲要紙咁薄!米紙卷散晒賣相差!待應生手無禮貌,行黎行去搬野撞到人無反應!已經開左成個月先去試,估唔到仲做得咁無誠意!下次要排隊都唔會再幫襯!

待應生手無禮貌,行黎行去搬野撞到人無反應!

2018-05-13
2018-05-09 138 浏览
一心輕鬆下午茶放鬆下心情點左個下午茶餐加錢要左杯”芝士咖啡”⋯⋯點知侍應嘅態度一般,基本上講非純正廣東話攞咖啡唻嘅時候係講”卡非”飲嘅時候⋯⋯一滴芝士味都冇,只係一杯普通嘅cappuccino, 我同侍應講,佢話去問下,冇再同我解釋,我再問另一侍應,佢就話如果你覺得冇芝士味我就換一杯比你,之後突然間上一位侍應攞左杯新咖啡比我,話你試下有冇芝士味,有就有,冇就冇,🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️等二杯咖啡只係一杯d泡打過龍嘅cappuccino 我問經理,佢話已經架左芝士,我亦有話比佢知兩杯咖啡嘅分別,佢堅持話佢哋嘅出品係咁嘅味,我問咁”咁嘅味”即係芝士咖啡係冇芝士味嘅,佢話我哋嘅出品係咁嘅。
一心輕鬆下午茶放鬆下心情
點左個下午茶餐加錢要左杯”芝士咖啡”
⋯⋯點知
侍應嘅態度一般,基本上講非純正廣東話
攞咖啡唻嘅時候係講”卡非”
等二杯咖啡只係一杯d泡打過龍嘅cappuccino

2018-05-07 113 浏览
一次好差好差既體驗,早幾日見新開諗住試下,點知中大伏,個收銀同經理態度超差,完全係趕客,衛生又差,第一次食就送大禮,差d就食埋落肚,好在我老公見到🤮雖然即換,但sorry都冇講聲,好似我欠左佢咁,仲要罵你放側左個牌, 食餐飯姐無啦啦比人罵仲要受氣,請著哩d員工簡直係倒米,我叫既食物味道一般,還可接受,但見隔離枱投訴杯咖啡有怪味,要求換,又見另外一枱因爲bb車問題同個經理嘈,個男人抱住個剛出生既BB, 新開張就咁,絕對冇下次
Very rude staff. Don’t bother coming. Long wait for food. Staff moved us from table to table with rude attitude.

呢間嘢攪到我旅行完一返黎, 忍唔住即刻要開個a/c比comment!最哀無影相, 不過我地簽卡有簽帳記錄!新開張第一日幫襯, 見佢門面裝修得幾靚 就同老公黎食, 叫咗2碗湯粉, 個湯一飲已經知係唔正宗, 唔香冇香料味 完全唔覺食緊pho。酸辣鳳爪, 呢D開胃前菜應該算是cold dish 唔應該室溫上, 同埋冇酸酸辣辣開胃既感覺 因為鳳爪完全唔入味。牛油雞翼, D雞翼本身都係好似冇醃過咁 無牛油香。豬頸肉米紙卷,  一黎我老公食第一舊(一碟四件), 依冇豬頸肉既, 就叫侍應黎換過啦, 個侍應發緊夢咁講野又唔正 跟住叫個經理黎, 好唔情願咁換比你, 碟野返到得三件加一絛尾指咁大條既豬頸肉, 一定唔係重新整過, 只係每件同你塞番條豬頸肉入去 米紙卷變哂型咁款 加埋果條孤獨的豬頸肉, 真係見到都唔開胃,我同個經理講我地唔食喇!同我取消咗佢啦! 碟野咁核突 我地唔食喇, 佢就話無得退仲要個面口西到呢!! 之後我忍住道氣同老公頭也不回走咗 (因為依間野係食之前已經收咗你錢先架喇) 並非常一致咁話絕對無下次!
新開張第一日幫襯, 見佢門面裝修得幾靚 就同老公黎食,
牛油雞翼, D雞翼本身都係好似冇醃過咁 無牛油香。
2018-05-02 143 浏览
下午茶時間,去試呢間新餐廳。簡簡單單叫咗碗蕃茄牛腩河同杯凍奶茶。碗牛河冇乜蕃茄味,不過有食到小小新鮮蕃茄,湯味道都淡,要自己再加調味。食咗幾啖,發現有條大約1cm長嘅黑色毛髮,我知可能係牛身上嘅毛,挑咗出黎,冇理。繼續食,陸續發現越來越多,未食到半碗,已經有六七條,冇晒胃口,叫咗個waiter過黎。佢話應該係牛腩毛,之後個類似部長著黑色衫阿姐,仲話牛腩點汁好好味,佢仲問其他員工食飯時有冇食到,有人話有!雖然佢有offer我換其他嘢食,但我真係已經唔想食。我想像唔到我食晒一碗,仲有幾多毛出現。D餐廳請人可唔可以請D專業少少嘅!成件事發生,一句道歉都冇,一句想話改善嘅意思都冇,如果你自己員工都食到,咁應該提廚房改善,offer轉嘢食唔係辦法囉!咁多間餐廳有提供牛腩菜式,點解得你咁多毛?雖然D甜品望落都幾吸引,但唔會再試呢間嘢,接受唔到餐廳對自己嘅食物質素冇要求!

蕃茄牛腩河