2024-08-29 693 浏览
一間好正宗嘅西班牙餐廳,乳豬蛋餅同埋churro都好好食😋😋d乳豬香得嚟唔漏,churros熱辣辣,配埋士多啤梨醬同埋朱古力醬超級好食🤣🤣啲酒都好好飲,氣氛好好!下次會再嚟~

啲酒都好好飲,氣氛好好!下次會再嚟~

• 西班牙薯仔蛋餅
  • churros
  • 西班牙烤乳豬
2024-08-11 1730 浏览
呢間餐廳比較細啲枱都好迫嘢食更加麻麻《煎蟹膏蟹餅》上面有啲魚子醬脆脆地熱熱地但就比較硬但已經係成晚最好食嘅一道菜《煎帶子薯蓉》薯蓉都好食 打得好滑但帶子就好韌已經係全晚第二好食嘅嘢到咗最期待嘅《鵝肝多士》鵝肝還可以但多士淋晒 好似放咗好耐咁只有影相幾好睇《蕃茄鯷魚脆包》極不推薦 超級酸亦係好硬好難咬開的食物最後一道幾出名的《西班牙蛋餅》完全不行好像一塊炒得太熟的蛋皮食到一半就放棄了還叫了兩杯嘢飲野飲是OK正常的結論是這間不太推薦
呢間餐廳比較細

野飲是OK正常的
結論是這間不太推薦
2024-08-11
2024-08-08 2195 浏览
同朋友慶祝生日 話想試呢間好耐所以就book咗呢間booking前一個鐘上咗嚟擺蛋糕 有個好似阿Thor嘅店員好nice咁招呼咗我店員安排咗我哋坐室內位置 呢到地方唔係好大但格局雖小 五臟俱全 裝修都偏向西方 會擺啲酒樽喺櫃做裝飾menu係用ipad相片 比較環保又唔驚整到殘殘舊舊首先好快就上咗sparkling同cocktail我果杯飲到好後都仲好有氣而朋友果杯酸酸甜甜 亦唔重酒味雞翼上碟時仲係超級焫口 好脆而內裏夠嫩但係調味粉落得唔太夠 味道有啲淡薯仔蛋餅好厚切 配埋面頭嘅醬好好味蛋嘅比例較多 但係食落都好易飽肚八爪魚腳咬落有驚喜 以為會係實的的點知係外脆內軟糯 配上醬汁好高水準 如果大份啲就更加好!主食揀咗西班牙海鮮飯海鮮份量好充足 味道都好夠但因為個盆比較淺 飯粒略嫌太乾身食完所有嘢就上蛋糕店員將蛋糕放上生日碟 而唔係原個連盒拎出嚟👍🏼而且店員有keep盒俾我哋帶走食唔晒嘅蛋糕走嘅時候 店員都有問我哋覺得食物質素如何 好有誠意總括嚟講 食物質素未必係好top但係所有staff嘅服務態度都十分出色感受到佢哋嘅工作環境氣氛好好 會令人想再去多次
同朋友慶祝生日 話想試呢間好耐所以就book咗呢間
薯仔蛋餅好厚切 配埋面頭嘅醬好好味
蛋嘅比例較多 但係食落都好易飽肚
慢煮加利西亞式八爪魚腳
八爪魚腳咬落有驚喜 以為會係實的的
點知係外脆內軟糯 配上醬汁好高水準 如果大份啲就更加好!
主食揀咗西班牙海鮮飯
庆祝纪念
生日
慢煮加利西亞式八爪魚腳
2024-08-04 931 浏览
夠竟我有幾鐘意食 casamigos❔鐘意到每個月都會帶唔同嘅朋友去食一次, 個個食完都話好好食忍唔住要介紹俾朋友!今日我又同朋友食Casamigo, 其中次次都必叫又粗又長令人異常興奮嘅烤八爪魚鬚✨ 咁大條嘅肉質一啲都唔難咬, 口感唔似坊間嘅咁擦膠,彈牙得黎有肉感。特製紅白醬汁加埋八爪魚嘅鮮味係口入面融合, super juicy yummy yummy 只係HKD198🤍我日日出街食飯食過咁多間餐廳,cocktails 同 mockails 真係成日中伏,有啲仲好似飲藥水咁!而Casamigos 除咗每款嘢食都咁好食之外,我試咗超多款cocktails 同 mockails 都咁好出色!
夠竟我有幾鐘意食 casamigos❔

📍 Casamigos🌏 Casamigos (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓📝 7/10Beef Tartare牛肉他他 $138精緻擺盤上放上牛肉他他,賣相吸引,但味道一般。生牛肉混合大量酸青瓜 ,味道略嫌酸,無辦法試出牛肉嘅味道。🌟🌟Tortilla De Patatas西班牙薯仔蛋餅 $98蛋餅外表鬆軟,內裏有炒過Caramelized 洋蔥🧅加上有口感嘅薯仔片,值得一試。🌟🌟Seafood Paella西班牙海鮮飯 $298海鮮飯是西班牙餐廳必點菜式之一,用料豐富, 包括有「新鮮」 大蝦、青口和蜆,加上飯略帶口感,味道香口。(之前食過好多間所謂嘅西班牙餐廳都是雪藏海鮮略帶失望)誠意十足🌟Red Velvet Churros Served with Strawberry Chocolate Sauce紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬 $88西班牙甜品,外脆內軟,略嫌士多啤梨醬一般。 這間西班牙餐廳性價比極高,傳統嘅薯仔蛋餅和西班牙海鮮飯都很出色。另外菜單上亦有好多新派fusion菜式值得挑戰。@hkfooddies
📍 Casamigos
🌏 Casamigos (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

西班牙薯仔蛋餅 $98

🌟🌟Seafood Paella
西班牙海鮮飯 $298

紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬 $88
西班牙甜品,外脆內軟,略嫌士多啤梨醬一般。

@hkfooddies
2024-07-25
2024-08-02 517 浏览
傾偈食飯在次嚟到呢間餐廳….環境昏暗柔和燈光帶點舒適,所有擺盤花心思,調配既醬汁更獨特創新White Anchovy Baby Gem Lettuce Salad $138白鯷魚肉質柔軟配意大利蕃茄乾及黑醋橄欖油口感唔油膩,配搭多士非常脆口,健康又開胃Pan Seared Foie Gras Toast $78 / pc香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎醬汁獨特又可解膩,一人一件巧滋味Grill Galician Style Octopus Tentacles $198慢煮加利西亞式八爪魚腳,醮點特製醬汁或蛋黃醬,朋友極為欣賞,軟腍入味;高質推介Seafood Paella $298西班牙海鮮飯-青口,大蝦、蜆加檸檬汁,米粒滲透海鮮精華盤旁帶點飯焦,Fresh得來更有口感Classie$88紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬甜絲絲香口熱辣辣,欣賞擺盤造型🍸CASA YUZA PALOMA雙重柚子味重,清新解膩🍸ST•SARAHMonkey Shouder Whisky Base接骨木花與桃子淡然清香含蛋清,兩杯酒濃度高,討女士喜愛

香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎
醬汁獨特又可解膩,一人一件巧滋味

Seafood Paella $298
西班牙海鮮飯-青口,大蝦、蜆
加檸檬汁,米粒滲透海鮮精華
盤旁帶點飯焦,Fresh得來更有口感

Classie$88
紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬
甜絲絲香口熱辣辣,欣賞擺盤造型

🍸CASA YUZA PALOMA
雙重柚子味重,清新解膩

🍸ST•SARAH
Monkey Shouder Whisky Base
接骨木花與桃子淡然清香含蛋清,兩杯酒濃度高,討女士喜愛
2024-07-29
  • 西班牙海鮮飯
  • 香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎
  • 慢煮加利西亞式八爪魚腳
  • 紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬
  • 蕃茄鯷魚脆包
2024-07-30 1081 浏览
好味 #晚餐 分享~西班牙菜喜歡惠顧這餐廳,就是喜歡經典菜式及其精緻設計店員的服務及態度也很好和常跟進添加清水雖然沒叫飲品但從小食,主菜,及不可缺少的甜品慢慢嘆了個幾小時好味又飽飽😋非常滿足😄~西班牙海鮮飯 298經典的西班牙海鮮飯必食吧,賣相設計很吸引,材料豐富新鮮,飯香又好味~香煎紐西蘭比目魚柳 (香濃蝦汁)238比目魚柳大件新鮮,肉質厚實而帶軟滑,同時襯上三文魚子和脆米,一口內又滑,又脆,和三文魚子鹹鹹地的卵汁,感覺很奇妙呢😄~北海道帶子(墨汁蒜香蛋黃醬櫻花蝦乾) 148大大隻的帶子,新鮮爽口加埋三文魚子和攖花蝦乾一齊食,層次分明,口感豐富~脆炸單骨雞翼 98/6隻外層是酥脆那種,不是硬身的,很惹味,單骨方便~辣味卡津薯條 78蒜泥蛋黃醬香脆薯條,竟一條接一條😂~巴斯克蛋糕 98很軟綿綿,濃濃的芝士味及香滑流心,配埋雲呢拿雪糕,超滿足~紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬 88賣相已很特色,西班牙油條是經典的甜品,是上桌前先炸的,新鮮熱辣,稍等1,2分鐘才可吃,外脆內熱,配士多啤梨朱古力醬,顔色,賣相,味道相當配合🥰加一服務1151/2人Casamigos
好味 #晚餐 分享~西班牙菜
喜歡惠顧這餐廳,就是喜歡經典菜式及其精緻設計
店員的服務及態度也很好和常跟進添加清水
雖然沒叫飲品
但從小食,主菜,及不可缺少的甜品
慢慢嘆了個幾小時
好味又飽飽😋
非常滿足😄
~西班牙海鮮飯 298
~香煎紐西蘭比目魚柳 (香濃蝦汁)238

~北海道帶子(墨汁蒜香蛋黃醬櫻花蝦乾) 148
~脆炸單骨雞翼 98/6隻
外層是酥脆那種,不是硬身的,很惹味,單骨方便
~辣味卡津薯條 78
蒜泥蛋黃醬
香脆薯條,竟一條接一條😂
~巴斯克蛋糕 98
很軟綿綿,濃濃的芝士味及香滑流心,配埋雲呢拿雪糕,超滿足
~紅絲絨西班牙油條配士多啤梨朱古力醬 88

加一服務
1151/2人
Casamigos
西班牙海鮮飯

香煎紐西蘭比目魚柳 (香濃蝦汁)

北海道帶子(墨汁蒜香蛋黃醬櫻花蝦乾)

脆炸單骨雞翼 6隻

辣味卡津薯條.蒜泥蛋黃醬

巴斯克蛋糕

西班牙海鮮飯
香煎紐西蘭比目魚柳 (香濃蝦汁)
北海道帶子(墨汁蒜香蛋黃醬櫻花蝦乾)
脆炸單骨雞翼 6隻
辣味卡津薯條.蒜泥蛋黃醬
巴斯克蛋糕
  • 脆炸單骨雞翼6隻
  • 香煎紐西蘭比目魚柳(香濃蝦汁)
今晚想同朋友chill一chill就book咗呢一間位於銅鑼灣嘅西班牙餐廳入到嚟環境好開陽 燈光較為昏暗整體俾人一種好舒服好放鬆嘅感覺 作為前菜嚟講番薯條一定係不二之選🤫呢間嘅番薯條偏幼細 炸得好香脆但唔會過油配上隔離嘅黑松露醬 冇得輸🙏🏻呢個薯仔蛋餅整體唔會太乾 配上上面嘅蛋黃醬 味道好夾但要留意因為始終有薯仔都比較飽肚建議可以同多啲朋友分享食西班牙菜冇理由唔食西班牙海鮮飯🥘上面嘅海鮮配料好足 蝦彈牙 蜆同青口都好新鮮配上檸檬汁 令到整體海鮮飯嘅味道層次升級咗整體嚟講 呢間餐廳嘅裝修同埋上菜都好用心好適合手機食先📸但價錢整體偏貴 可以留返有聚會或者有嘢慶祝嘅時候一試😋
今晚想同朋友chill一chill

但價錢整體偏貴
可以留返有聚會或者有嘢慶祝嘅時候一試😋
炸番薯條
西班牙海鮮飯
店員服務態度非常之好,我哋一坐低佢就即刻介紹佢哋店名,再慢慢介紹Menu跟住先俾啲時間我哋自己睇🥰店員稱Casamigos的西班牙語意思是朋友之家,想大家黎到會有種家既感覺😊-牛他他 $138首先個月球擺盤已經吸引到我再嚟入邊有個牛他他再加魚子醬感覺很高級牛肉夠鮮甜鮮味有少少筋勁增口感非常不錯-伊比利亞火腿忌廉球 $58/2pcs佢個擺盤又係吸引到我擺盤好似相架裡面有啲葉有藝術嘅氣息而忌廉球裏面有鹹鹹香香嘅火腿配上薯蓉仲有啲紫花瓣點綴一下作為前菜很適合☺️-香脆甜椒煎蟹膏蟹餅(北海道黑蟹籽)$138/3pcs炸得香脆嘅外皮裏面有一絲絲嘅蟹肉蟹膏非常鮮甜香蟹味面頭仲有啲北海道黑蟹籽少少鹹鹹地令味道提升-香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 $78面就有少少甜酸嘅青瓜柚子莎莎幾清新中和咗鵝肝嘅油膩食落去成件事都清新而又入口即溶😋-蒜蓉白酒汁煮蜆 $148非常喜歡這道菜啲蜆脹卜卜好新鮮佢嘅白酒同蒜蓉仲有牛油非常夾好香濃又入味令人忍唔住一口接一口🥹-川式麻辣忌廉鮮蜆手工闊條麵 $198呢度菜非常之特別佢係fusion菜咁中式嘅川式麻辣配合西式嘅忌廉鮮顯手工闊條麵食落去有少少麻麻辣辣咁再加埋佢哋嘅忌廉非

牛他他 $138

因為呢度甜品冇雪糕我另外加咗個雪糕
Tiramisu雪糕好香咖啡酒味
仲有少少蛋糕撈埋一齊咁
我覺得咁樣食一流😍

CASA YUZA PALOMA(cocktail) $158
因為我同店員講我想要啲清新啲嘅味道
佢就介紹咗呢隻俾我
蜂蜜柚子,葡萄柚味加蘇打水
酸酸甜甜咁又有少少果味嘅清新
非常喜歡💕
TROPICAL WIND (mocktail) $108
菠蘿、芒果和百香果、牛奶
因為我朋友好鍾意呢三樣嘢
一齊飲嘅感覺好香甜
鍾意酸酸甜甜嘅生果都會鍾意呢個味道🥰

2024-07-26 596 浏览
上次跟朋友嚟過銅鑼灣西班牙菜餐廳依晚餐,感覺都唔錯,所以今次同大少出銅鑼灣買書,行經附近就嚟舒舒服服歎個午餐。餐廳佈置都有格調,整體感覺都好舒適,chill感非常,另外仲設有戶外座位添。以ipad為餐牌即刻增添多一點時代感,而且佢嘅食物種類都唔少。最後我地就超豐富地每人叫左個set lunch,再加一份小食、一杯特飲同一份甜品。其實我地嘅set係包餐飲嘅,咁我就叫左杯凍檸茶,不過大少見到隔離杯特飲好靚又話想飲,所以就叫左杯紅莓荔枝為主嘅 Dance Tonight,味道唔錯得嚟真係好啱打卡呀!小食就叫左份北海道帶子刺身 ,北海道帶子刺身大粒又厚,再配埋日式麻油柚子醋,味道都真係份外鮮甜。再加埋魚子醬、魚籽同柚子粒,口感變得豐富,而且鹹香中帶點清新,絕對係令人一食難忘嘅小食。先嚟set lunch嘅龍蝦湯,入口Creamy而且勁香龍蝦味,我湯怪可以証明係高水準之作。薑味橙香橡果西班牙黑毛豬鞍架,豬鞍架真心覺得超正,肉質嫩滑又夠腍,食落仲好juicy。而且食落仲有陣陣嘅橙香味,令到成件事都好fresh。千其唔好漏左個薯蓉,因為真係好Creamy夠滑身。炭燒澳洲羊架伴甜椒蛋黃醬,單睇賣相都已
炭燒澳洲羊架伴甜椒蛋黃醬,單睇賣相都已經非常吸睛,食落都仲有驚喜。羊架燒得剛剛好,肉質軟嫩而且超多汁,帶丁丁羊騷香味,再配埋個蛋黃醬一齊食,可以係話夾到冇朋友。
最後就以巴斯克芝士蛋糕配雪糕 作總結,巴斯克芝士蛋糕質感濕潤幼滑,再配以流心狀態,真係好味到停唔到口。而配上嘅雪糕亦都係另一亮點,豐富嘅質感加上超重奶香味,大愛呀
2024-07-17
午餐
  • 北海道帶子刺身
  • 炭燒澳洲羊架伴甜椒蛋黃醬
  • 巴斯克芝士蛋糕配雪糕
2024-07-26 488 浏览
又同朋友去食西班牙菜啦🤣 Who can resist, right?🇪🇸 之前慶祝朋友生日食過一次,用餐體驗好好👍🏻🍴Beef Tartare $138賣相好靚,mix黑蟹籽好有口感,好鍾意佢嘅調味!🍴Anchovy Olive Crystal Loaf $98鯡魚加埋橄欖酸酸鹹鹹,估唔到都幾夾😋🍴Grill Octopus Tentacles $198八爪魚腳口感彈牙,甜酸醬加沙律醬非常開胃!🍴Blue Mussels $188最特別嘅係配新加坡喇沙汁,青口新鮮,一定要叫法包一齊食❤️🍴Baguette $38配青口嘅喇沙醬💯🍴Tagliatelle Clams $198中西fusion,川式麻辣忌廉汁配闊條麵真係好好食,減少咗忌廉汁原本嘅膩感!🍴 Churros $88士多啤梨朱古力汁超好食!🍹White Sangria $108🍹Dance tonight $108

🍴Beef Tartare $138
賣相好靚,mix黑蟹籽好有口感,好鍾意佢嘅調味!

鯡魚加埋橄欖酸酸鹹鹹,估唔到都幾夾😋

🍴Grill Octopus Tentacles $198
八爪魚腳口感彈牙,甜酸醬加沙律醬非常開胃!

🍴Blue Mussels $188
最特別嘅係配新加坡喇沙汁,青口新鮮,一定要叫法包一齊食❤️

🍴Baguette $38
配青口嘅喇沙醬💯

🍴Tagliatelle Clams $198

🍴 Churros $88
士多啤梨朱古力汁超好食!

🍹White Sangria $108

🍹Dance tonight $108
2024-07-23 370 浏览
📍 Casamigos🌍銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓 3/F, L H'art, 487-489 Lockhart Road, Causeway Bay📝整體評分:10/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝氛圍好好嘅西班牙菜~▸香煎北海道帶子◂ $148✿ 帶子鮮甜,三文魚籽增加鹹鮮味,加埋海老脆米增加口感,但最驚喜係底下嘅薯蓉,勁幼滑奶香!!!▸香煎紐西蘭比目魚◂ $238✿ 比目魚魚皮蒜到好香脆,魚肉柔軟,只係用鹽同黑椒調味,伴香濃蝦汁,好似帶甜味嘅龍蝦湯。▸川式麻辣忌廉鮮蜆手工闊條麵◂$198✿ 重慶麻辣湯底嘅味道卻無果種騷味,麻痺感十足,估唔到灑麵上嘅辣椒粉係真辣!!!蜆肉無比麻辣味蓋過,依然鮮甜多汁。中西fusion意粉意外地match~ ▸紅絲絨西巴牙油條配士多啤梨朱古力醬◂$88✿ 本身以為會勁甜,油條沾滿糖,唔會過甜膩仲有炸野嘅香口,軟曲奇嘅口感同不油,一定要試!!!!!!!▸巴斯克蛋糕◂$98✿ 伴碟做到好有誠意,雪糕用天然云呢嗱籽整成;巴斯克蛋糕焦糖吸引,濃香芝士,半流心texture~~▸CASA YUZA PALOMA◂$1
📍 Casamigos

🌍銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

📝整體評分:10/10

氛圍好好嘅西班牙菜~

▸香煎北海道帶子◂ $148

▸香煎紐西蘭比目魚◂ $238

▸川式麻辣忌廉鮮蜆手工闊條麵◂$198

▸紅絲絨西巴牙油條配士多啤梨朱古力醬◂$88

▸巴斯克蛋糕◂$98

▸CASA YUZA PALOMA◂$158
✿ Bar tender按我地叫左菜式推介,honey yuzu, grapefruit flavour, top with soda,super fresh~
💡 讓人心醉愉悅的西班牙菜今日去左銅鑼灣嘅 Casamigos 食西班牙菜,菜式極具心思!另外,餐廳環境既舒適又有情調,有啲昏暗嘅燈光同埋木製嘅傢俬,營造出一種好浪漫嘅感覺。值得一提既係侍應既友善又專業,服務態度一流,好細心同熱情招呼我地。😊🦪北海道帶子 新鮮帶子切粒加上日式麻油柚子醋,配上三文魚子、魚子醬及芒果,嘗心悅目之餘,口感亦都係好清新及鮮甜 🥭🦀香脆甜椒煎蟹膏蟹餅 北海道黑蟹籽 配上北海道黑蟹籽,外層香脆,內餡鮮美,一咬落去脆卜卜同成口蟹膏同蟹肉,好好味!🍤🍞橄欖油大蒜虎蝦配麵包條橄欖油大蒜酸酸甜甜,完全能夠將虎蝦鮮味帶出, 配上香脆麵包條,吸收晒橄欖油同大蒜嘅香味,夾埋虎蝦蝦肉一齊食,口感係一流!🐟🧈香煎紐西蘭比目魚柳配香草牛油汁: 魚柳厚身而且新鮮,肉質嫩滑,另外牛油汁令魚皮煎得好香脆,魚肉底下配埋 creamy 薯蓉,一啖薯蓉一啖無骨既魚肉, 感覺好滿足🥹🍓🍫紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 西班牙油炸鬼(churros),一上檯已聞到肉桂香味,炸到酥脆香口,口感熱辣辣外脆內軟,點埋士多啤梨朱古力醬,果酸味馬上中和churros既甜味,推薦比喜歡churros既朋
💡 讓人心醉愉悅的西班牙菜

🦪北海道帶子

🦀香脆甜椒煎蟹膏蟹餅 北海道黑蟹籽

🍤🍞橄欖油大蒜虎蝦配麵包條

🐟🧈香煎紐西蘭比目魚柳配香草牛油汁:

🍓🍫紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
西班牙油炸鬼(churros),一上檯已聞到肉桂香味,炸到酥脆香口,口感熱辣辣外脆內軟,點埋士多啤梨朱古力醬,果酸味馬上中和churros既甜味,推薦比喜歡churros既朋友。

🍹Pomelo Punch
無酒精既清新柚子味puch,帶有微微嘅酸甜感,口感特別又易入口

🥤Lychee Cooler
荔枝味道清爽,配埋荔枝果肉,果肉清甜清新,入口清爽

2024-07-17 392 浏览
一間ig上很多人推介的西班牙菜,分室內和室外座位,店員很友善,signature 的蛋餅確實名不虛傳,甜點的巴斯克也出乎預期地濃郁細密,其他菜色就中規中矩~西班牙薯仔蛋餅切開有些微流心和拉絲,口感綿密,能吃到薯仔粒,而且蛋香非常濃郁!和我在西班牙吃的相差無幾,感覺蛋餅的調味更符合香港人的口味,口感更豐富了。西班牙海鮮焗飯坦白說焗飯的味道比較一般,雖然鋪滿了海鮮,但味道很淡。Beef tartare他他藏在黑色月球內,上鋪了魚子醬,可惜麵包條要另外點~整體來說,除了蛋餅和巴斯克似乎沒有很驚艷的地方?🤔不過店員很細心,服務態度非常好,這點要讚~

西班牙海鮮焗飯
坦白說焗飯的味道比較一般,雖然鋪滿了海鮮,但味道很淡。

Beef tartare
他他藏在黑色月球內,上鋪了魚子醬,可惜麵包條要另外點~

my second visit !! 第一次黎已經好impressed,推介朋友黎食都讚不絕口,今次更新左menu試新野~𖦹 beef tartare $138𖦹 anchovy olive crystal loaf $98 𖦹 pan seared foie gras toast $156 𖦹 padron peppers $88黑色月球內嘅beef tartare外表吸睛,牛肉鮮嫩,配上魚子醬口感更佳;鯷魚多士加上橄欖有提鮮嘅作用;鵝肝入口即化,青椒爽口!𖦹 suckling pig ¼ $398乳豬厚肉,外皮烤得香脆,脂肪與肉相間,層次豐富。𖦹 seafood paella $298飯面佈滿海鮮配料,包括有大蝦、蜆、青口、西班牙腸粒、甜椒,飯粒吸盡海鮮精華,略嫌個飯燶&硬咗啲,無上次咁驚喜。𖦹 red velvet churros $88churros富肉桂香,點上酸甜既士多啤梨朱古力醬,解膩一流,不過中間有啲濕&腍,唔夠脆。𖦹 white sangria $108𖦹 red sangria $108

𖦹 beef tartare $138
𖦹 padron peppers $88

𖦹 suckling pig ¼ $398

乳豬厚肉,外皮烤得香脆,脂肪與肉相間,層次豐富。

𖦹 seafood paella $298

𖦹 red velvet churros $88