2024-09-30 378 浏览
我第一次嚟呢間銅鑼灣嘅貓貓Cafe,呢度環境長方形格局金雖然餐廳唔算大,但係環境好舒服,仲有好多猫猫可以玩。如果週末嘅日子係冇晚餐套餐提供,需要單點菜式,週末入場的第一小時係需要收每位1小時的入場服務費$78,佢會跟返一杯飲品俾你,如果另外點台式飲品或者係特別飲品再加多少少錢。如果入場後再另外加餐點第二小時的服務費可以豁免,我同朋友分別點了一入單點主食,主食裡再額外加多少少漢堡包加購的小食,以及在點多一款單點小食。我哋另外加多一份嘅主食係牛油果雞蛋漢堡連薯條,另外加咗兩份嘅蜜糖雞翼(一份有三隻)同埋紐倫堡腸,牛油果非常厚切,而入面雞蛋係偏熟嘅,配埋軟熟嘅麵包,感覺都好飽肚,而薯條係用番薯切條炸出嚟,感覺會甜咗少少。另外加蜜糖雞翼都好好味,紐倫堡腸大大條,啱晒大人小朋友食。另外點嘅單點小食仲有一份忌廉芝士煙肉薯波,會連埋蕃茄醬俾你,一共有六粒,外脆內軟入口仲有煙肉嘅香味,感覺就係豪華版嘅粗條炸薯條嘅感覺,呢個真係必點!呢度環境感覺都好舒服,貓貓都好多,每一隻都好乖,不過去到嘅時候好多都瞓緊覺,都唔敢嘈醒佢哋,但係感覺係有家的溫暖,如果屋企都唔方便養猫,我覺得真係可以過嚟玩吓,感受吓猫猫同

呢度環境感覺都好舒服,貓貓都好多,每一隻都好乖,不過去到嘅時候好多都瞓緊覺,都唔敢嘈醒佢哋,但係感覺係有家的溫暖,如果屋企都唔方便養猫,我覺得真係可以過嚟玩吓,感受吓猫猫同養寵物嘅樂趣🫶🏻🥰
2024-09-29
$250 (早餐)
  • 忌廉芝士煙肉薯波
5天前 0 浏览
喺 銅鑼灣,有間食物同貓貓一樣高質嘅 cafe好chill 好relax,好治瘉,而環境都好舒適,又乾淨又闊落,一整排窗位,自然光好正!一入去,見到貓貓🐱已經心花怒放❤️貓貓🐱社交能力強,會嚟歡迎你貓貓🐱會坐定定,比你影相貓貓🐱好識歎,會抬頭欣賞窗外風景貓貓🐱好友善,俾你摸摸頭,手感一流睇得出貓貓🐱好鍾意現場嘅女職員,因為職員一坐低,佢哋就黐埋去想被摸摸。食物 一d 都唔 hea……帶子 忌廉蒜香意粉帶子 大隻又厚身,食落仲好嫩滑,意粉 好啩忌廉汁蒜香,忌廉汁同蒜香 好 balanced,份量都唔少。焦糖 Latte(多奶)正常味道,焦糖味不太濃,亦都唔會太甜
喺 銅鑼灣,有間食物同貓貓一樣高質嘅 cafe

一入去,見到貓貓🐱已經心花怒放❤️

貓貓🐱社交能力強,會嚟歡迎你
貓貓🐱會坐定定,比你影相
貓貓🐱好識歎,會抬頭欣賞窗外風景
貓貓🐱好友善,俾你摸摸頭,手感一流

食物 一d 都唔 hea……
帶子 忌廉蒜香意粉

午餐
2024-11-07 0 浏览
去銅鑼灣搵朋友食飯,知道佢鐘意貓就搵左間貓貓Cafe, 真係好多好乖嘅貓貓!!👉🏻晚餐A 前菜+主菜+飲品😺田園沙律有菜,橙肉,火龍果肉,好fresh😺卡邦尼煙肉意粉好多煙肉醬汁都好香濃👍🏻😺喵星士多啤利味牛奶好味!!(平時好少飲依個韓國牌子)👉🏻晚餐B 前菜+主菜+飲品+甜品😺南瓜甘筍湯😺三文魚牛油果丼牛油果超大個!!!煙三文肉都好多👻配潘泰雞醬 (甜酸) 😺窩夫雪糕 加開心果味雪糕一球原來佢本身配 雲呢拿同朱古力雪糕 所以加多一球,就有3球👻大滿足👻👻👻😺喵星香蕉味牛奶聽聽去屋企嘅感覺,佈置全部都 好多空間畀啲貓貓玩, 雖然放工時間嚟啲貓貓差不多隻隻都瞓曬覺😂😂😂但係都好黐人😺😺😺食物份量剛剛好,而且食材好新鮮👍🏻食完個晚餐仲可以同咁多隻得意貓貓玩,正👻

👉🏻晚餐A 前菜+主菜+飲品
😺田園沙律
有菜,橙肉,火龍果肉,好fresh
😺卡邦尼煙肉意粉
好多煙肉醬汁都好香濃👍🏻
😺喵星士多啤利味牛奶
好味!!(平時好少飲依個韓國牌子)

👉🏻晚餐B 前菜+主菜+飲品+甜品
😺南瓜甘筍湯
😺三文魚牛油果丼
牛油果超大個!!!煙三文肉都好多👻
配潘泰雞醬 (甜酸)
😺窩夫雪糕 加開心果味雪糕一球
😺喵星香蕉味牛奶

食物份量剛剛好,而且食材好新鮮👍🏻

食完個晚餐仲可以同咁多隻得意貓貓玩,正👻

2024-11-04 0 浏览
Catio 📍銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心1501-1502室無諗過銅鑼灣有隱世樓上貓cafe,環境寬敞,小清新木系主調,枱與枱之間唔會過份擠逼。啲貓貓隻隻都健康得意,啲毛滑到摸唔停手🤭佢哋相對親人,好少避開人,有啲仲主動走埋嚟聞你啲嘢同食物😆貓癡們呢間貓cafe真係值得一去🫶🏻貓Cafe有主食、小食、沙律、甜品,食物味道唔差。主子最愛炸魚薯條$188炸魚無魚骨,可以蘸茄汁食。薯條係蕃薯條口感軟腍,真係有蕃薯嘅甜味。日本芝心和牛漢堡連薯條$188漢堡切開唔容易散,生菜新鮮爽脆,薯條都係蕃薯條。比利時雞蛋仔$70好耐無食雞蛋仔,雞蛋仔口感比較綿。雪糕揀咗開心果味,另配埋蜜糖同少少生果。Americano美式咖啡(熱)$45咖啡有好幾款,喺cafe飲咖啡感覺特別chill😃
Catio

貓Cafe有主食、小食、沙律、甜品,食物味道唔差。

主子最愛炸魚薯條$188

日本芝心和牛漢堡連薯條$188
漢堡切開唔容易散,生菜新鮮爽脆,薯條都係蕃薯條。

比利時雞蛋仔$70

Americano美式咖啡(熱)$45
咖啡有好幾款,喺cafe飲咖啡感覺特別chill😃

2024-10-26 95 浏览
貓奴必愛!! 銅鑼灣有間樓上貓貓cafe🐱有唔多品種 每隻都肥嘟嘟😙 可以一邊食嘢一邊玩貓貓🤭 環境好乾淨無異味😚 食物都唔錯 有意粉、漢堡、All day breakfast等! 帶子蒜香忌廉意粉: 3大粒帶子非常鮮嫩😆中心位置呈半熟 意粉非常掛忌廉醬汁😚大喵雞肉沙律: 芝麻醬沙律配上雞肉及水果粒,清新健康忌廉芝士煙肉薯波: 外脆內軟,充滿忌廉芝士香氣🧀玫瑰拿鐵: 有淡淡玫瑰香氣🌹凍朱古力: 可以揀多奶,適合唔同人口味😋

帶子蒜香忌廉意粉

大喵雞肉沙律
: 芝麻醬沙律配上雞肉及水果粒,清新健康

忌廉芝士煙肉薯波
: 外脆內軟,充滿忌廉芝士香氣🧀

玫瑰拿鐵
: 有淡淡玫瑰香氣🌹

凍朱古力
: 可以揀多奶,適合唔同人口味😋

2024-10-14 202 浏览
.今日經開銅鑼灣做野順便去間貓cafe hi個tea先😈呢度d貓又靚又可愛‼️ 雖然餐廳唔算大,但係環境好舒服🙆🏻‍♀️我都係度做左一陣野先返去接返妹妹🤗如果帶埋妹妹一定好開心🥰呢度既貓貓全部肥嘟嘟好可愛,活蹦亂跳,完全唔怕人,佢地仲好為食😆牛油果🥑漢堡包配蕃薯薯條肉質鮮嫩👍🏻搭配烤制的香氣,口感豐富‼️牛油果既口感增添了漢堡的層次感👍🏻洋蔥的微甜,平衡了肉類的油膩感‼️香甜的番薯🍠略带自然的甜味,外脆內軟水果沙律🥗水果沙律的味道清新、新鮮既水果🍉味道清甜‼️食多啲水果腸道very good@catio#貓cafe #水果沙律 #foodie

牛油果🥑漢堡包配蕃薯薯條
肉質鮮嫩👍🏻搭配烤制的香氣,口感豐富‼️

水果沙律🥗

@catio

#貓cafe #水果沙律 #foodie
2024-10-13 126 浏览
驚喜啲嘢食健康好食叫咗兩杯熱飲一杯龍眼冬瓜茶一杯紅棗紅糖水一個三文魚牛油果飯一個壽喜燒牛肉飯小朋友都好喜歡❤️🫰啲貓全部都好乾淨有柔和嘅音樂地方簡潔每人一杯嘢飲一份嘢食坐兩個鐘 好平靜嘅心情帶住個小朋友冇乜地方去就去呢度啦啲貓陪住小朋友大人可以慢慢放空🙂
驚喜
帶住個小朋友冇乜地方去就去呢度啦
啲貓陪住小朋友
大人可以慢慢放空🙂
2024-10-13
今天約了個喜歡貓咪的朋友去樓上cafe,真係一個超級放鬆的地方!這間cafe有著文青風格的木系裝修,陽光灑進來,感覺特別舒服。所有餐具都用上貓咪的設計,既靚又可愛,令人心情大好。一進門就見到周圍都是貓,貓貓們既得意又乾淨,完全沒有寵物的味道。這裡平日午餐和晚餐都有優惠,點套餐免按時收費而且無限時,簡直是Hea一整個晏晝的理想選擇!我試了新推出的煙三文魚牛油果丼,色澤鮮明,煙三文魚鮮嫩可口,搭配香滑的牛油果,口感絕配。上面淋上清新的柚子醋,味道更加清爽,配合新鮮的蔬菜和水果,營養又健康。而且,貓貓碟盛裝,感覺特別開心!另外,頂級虎蝦蕃茄意粉也非常好。意粉軟硬適中,完全吸收了酸甜的番茄醬汁,讓人每一口都充滿驚喜。虎蝦的肉質鮮嫩,口感彈牙。

2024-10-07 142 浏览
呢排工作忙碌,感覺情緒緊張兼容易攰,所以朋友話帶我去一個好地方,可以滿足鍾意食野的我,又可以情緒治癒一下。Catio,位於📍銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心15樓1501室,係一間樓上的喵喵cafe。因要保持環境衛生,所以入門需要脫鞋,或換上鞋套。餐廳約有10數隻喵喵,每隻喵喵好乖巧溫馴,容易親近。 晚市套餐有A, B兩款,A餐包前菜(湯/沙律)+主菜+飲品,B餐包前菜+主菜+飲品+甜品。☕焦糖拿鐵☕玫瑰拿鐵,淡淡玫瑰香味,加上醇厚的咖啡香,甜度適中。🥢前菜沙律藍莓,火龍果,新鮮沙律菜,加上日式芝麻醬,清爽開胃。🥢煙三文魚牛油果丼(醬料自由配搭)半隻大大的牛油果,口感軟腍滑溜、煙香的三文魚、磨菇、木瓜、粟米、紫菜絲,粒粒軟糯的日本米,加上芝麻醬調味,簡單配搭,非常清爽。🥢鰻魚玉子丼玉子帶甜、鰻魚、火龍果、紫菜絲,軟糯日本米,以鰻魚汁調味,配搭清爽。🥢比利士雞蛋仔雞蛋仔中間,外層香脆,中間軟腍帶蛋香,以焦糖調味,帶驚喜的甜品。

餐廳約有10數隻喵喵,每隻喵喵好乖巧溫馴,容易親近。

☕焦糖拿鐵

☕玫瑰拿鐵,淡淡玫瑰香味,加上醇厚的咖啡香,甜度適中。

🥢前菜沙律

藍莓,火龍果,新鮮沙律菜,加上日式芝麻醬,清爽開胃。

🥢煙三文魚牛油果丼(醬料自由配搭)

🥢鰻魚玉子丼

🥢比利士雞蛋仔

2024-10-06 245 浏览
Cartio銅鑼灣謝斐道506至508號 聯成商業中心1501至1502室坐港鐵銅鑼灣站D出口,步行十分鐘。 店舖門面滿有貓圖案😁入到室內氣氛非常之柔和地方簡潔,店員非常之有禮貌和笑容,介紹食物😊第一次來養貓餐廳食飯,這裏養的貓兒非常之可愛😅各有性格🤗 南瓜甘筍湯: 金黃色的南瓜湯,入口滑漏,飲出甘筍滆入湯內面,有口感清甜濃鬱👍 煙三文魚牛油果丼: 厚厚煙三文魚,牛油果也是厚厚大大件入口嫩滑,木瓜,粟米和紫菜條,珍珠米不會黏在一起👍很有營養。廚師配上,泰-潘泰雞醬和日-胡麻沙律醬。 田園沙律: 藍莓,火龍果,橙,生菜,蕃茄加芝麻醬😋 新鮮生果配搭非常之美味,入口清爽舒服。鰻魚玉子丼: 鰻魚,雞蛋,火龍果,青瓜,珍珠米加上鰻魚汁,這配合非常有新鮮感。比利時雞蛋仔: 埋相非常了得👍 入口非常之堅韌和柔軟,咬入面好像海綿一樣😋加入蜜糖好好食。晚餐必飲Latte焦糖拿鐵和Rose Latte玫瑰拿鐵動,完滿充實的美好時光。
Cartio
坐港鐵銅鑼灣站D出口,步行十分鐘。

廚師配上,泰-潘泰雞醬和日-胡麻沙律醬。

2024-10-04 217 浏览
我們都愛小動物,今日就相約去貓🐱餐廳探貓貓🐱,享受一個開心❤療愈的晚上。餐廳在銅鑼灣最旺地段,謝菲道506-508號聯成商業中心15樓,一上到15樓就看到可愛貓貓的布簾,門口放了鞋架和鞋套,保證貓貓生活的地方乾淨。這裡一共有13隻貓知客🐱,幾個不同的品種,美短,英短,布偶等,年齡在3歲到十幾,性格各有各的特點,有些會自來熟,有些怕醜,但多數都不怕人,任擼任摸,摸開就不想停。🤪我們點了兩個意粉,兩個特色飲品,邊玩貓邊歎美食。帶子蒜香忌廉意粉$148有幾粒大帶子,濃香的忌廉汁裡有蘑菇,加些沙律菜,剛煮好的意外熱辣辣香噴噴,美味非凡。😋😋頂級虎蝦番茄意粉$148大虎蝦好新鮮,番茄🍅意粉酸甜,特別開胃。Honey 話好好食。👍玫瑰🌹茉莉花茶$48好喜歡花香清雅,味道甘甜,有安神的效益。黑糖桂圓紅棗茶$48濃濃的桂圓紅棗香味,甜度剛剛好,飲落好舒服,益氣補血,秋季最適合。😘😘這一餐食得好,玩得開心盡興,最愛貓貓🐱。🥰🥰

這裡一共有13隻貓知客🐱,

幾個不同的品種,美短,英短,布偶等,年齡在3歲到十幾,

性格各有各的特點,有些會自來熟,有些怕醜,

但多數都不怕人,任擼任摸,摸開就不想停。🤪
我們點了兩個意粉,兩個特色飲品,邊玩貓邊歎美食。
帶子蒜香忌廉意粉$148

有幾粒大帶子,濃香的忌廉汁裡有蘑菇,加些沙律菜,

剛煮好的意外熱辣辣香噴噴,美味非凡。😋😋
頂級虎蝦番茄意粉$148

大虎蝦好新鮮,番茄🍅意粉酸甜,特別開胃。

Honey 話好好食。👍
玫瑰🌹茉莉花茶$48
好喜歡花香清雅,味道甘甜,有安神的效益。

黑糖桂圓紅棗茶$48
這一餐食得好,玩得開心盡興,最愛貓貓🐱。🥰🥰
2024-10-01 122 浏览
星期六係鰂魚涌做完嘢,同幾個同事喺Lilium 食完下午茶,夜晚就約咗另一個朋友嚟呢度食dinner,傾偈同玩貓😆中學嘅時候銅鑼灣有個地方叫做阿貓地攤,嗰時真係好好,可以嗌個餐然之後喺嗰度坐勁耐,喺度玩貓。依間餐廳同阿媽地攤唔同嘅,就係斷鐘計,每小時70幾蚊,包一杯飲品,如果嗌多個主菜/小食,但係個鐘頭就唔使錢。因為適逢月尾,我哋都冇乜太多budget 😅所以只係喺度食咗個小食及主菜,就玩咗兩個鐘。最後仲未傾夠計,又想食吓甜品,就諗起附近嘅IKEA。😆可以又食又玩又行傢俬舖。一晚可以滿足晒幾個願望,其實都幾enjoy及滿足。

一晚可以滿足晒幾個願望,其實都幾enjoy及滿足。
2024-09-24 176 浏览
Catio ,位於銅鑼灣謝斐道聯成商業大廈15樓一踏入門口就見到周圍都係貓,喜歡貓嘅朋友一定要嚟呢度,貓貓非常得意,又乾淨,店舖走家庭式嘅柔和風格感覺舒服大人小朋友都能夠放鬆,入去完全冇寵物嘅味道,坐得舒服,環境清靜貓咪咖啡館收費大小同價,每位每小時78仲送一杯飲品,餐廳使用優質天然食材無味精,全日仲免收+1卡邦尼煙肉意粉$128意粉嘅軟硬度適中,同平時意大利餐廳嘅做法一樣,都會有煙肉作為配菜,意粉嘅味道鹹香味較為重,入口非常香,仲有香濃既芝士味貓咪叫醒你全日早餐$168呢個早餐非常豐富,有兩大條德國腸,唔會太鹹,仲有兩片煙肉,當然唔少得嘅係熱辣辣又鬆軟嘅牛角包,旁邊配左幾片煙三文魚,加埋沙律菜,真係非常健康,仲有兩隻煎得好靚嘅熟蛋,加少量嘅茄汁豆完全係一個非常豐富嘅all day Breakfast,價錢唔算太平,但食物嘅份量相當多,好滿足
Catio ,位於銅鑼灣謝斐道聯成商業大廈15樓

卡邦尼煙肉意粉$128

貓咪叫醒你全日早餐$168
2024-09-08 190 浏览
喺銅鑼灣樓市,居然有間樓上貓Cafe。貓貓陪伴,可以邊食邊玩burger 材料有大量牛油果、雞蛋、蔬果,口感幾特別,咬落Creamy,雖然無牛肉,但係好飽肚。薯條用蕃薯做,橙色既,好colourful,又靚又好味。帶子意粉:帶子多而且鮮甜,意粉掛上白汁,配搭上帶子,Creamy 得黎而清新。蝦蕃茄意粉:鮮茄味出眾,份量多,蝦多又唔細隻,呢個組合好開胃,大人細路食到蝦蝦笑。薯波:薯波包住芝士,外脆內軟,香脆可口,出色既小食
喺銅鑼灣樓市,居然有間樓上貓Cafe。
貓貓陪伴,可以邊食邊玩

薯條用蕃薯做,橙色既,好colourful,又靚又好味。

蝦蕃茄意粉:

薯波:
薯波包住芝士,外脆內軟,香脆可口,出色既小食

2024-09-04 265 浏览
店舖環境走家庭式溫馨柔和風格,感覺舒服😌加上多隻治癒系貓貓🐱🐈‍⬛令大人小朋友都感到放鬆我哋屋企冇養寵物,帶兩兄弟嚟同貓貓互動,睇得到佢哋嘅成長,而家識得溫柔對待小動物🫶🏻貓貓們都好乖,摸佢地都無問題。Café主打除咗貓貓,餐飲方面都唔錯。餐廳本身1小時入場費包一杯飲品,所以我哋再叫咗啲意粉🍝小食🧆🔸頂級虎蝦番茄意粉蕃茄清新開胃,條條意粉都掛汁🔸牛油果雞蛋漢堡連薯條薯條即叫即整夠晒酥脆🔸忌廉芝士煙肉薯波🔸帶子蒜番忌廉意粉媽媽喺旁邊休閒食嘢,小朋友玩貓貓,享受週末💜
店舖環境走家庭式溫馨柔和風格,感覺舒服😌
加上多隻治癒系貓貓🐱🐈‍⬛令大人小朋友都感到放鬆

貓貓們都好乖,摸佢地都無問題。

Café主打除咗貓貓,餐飲方面都唔錯。

🔸頂級虎蝦番茄意粉
蕃茄清新開胃,條條意粉都掛汁
🔸牛油果雞蛋漢堡連薯條
薯條即叫即整夠晒酥脆
🔸忌廉芝士煙肉薯波
🔸帶子蒜番忌廉意粉

媽媽喺旁邊休閒食嘢,小朋友玩貓貓,享受週末💜