2011-02-21 527 浏览
又去Megabox ceo唱K~其實我真係覺得幾平同賺嫁,又9:30am唱到4:00pm,有得玩WLL,仲有果洗手間,設備齊全咁我地去到因為太早,唔可以叫野食住,so就唱下先啦去到11:00,忍唔住要叫啦,叫左個豬扒定食,有麵鼓湯,冷烏冬,豬扒,飯係,中華沙律,吞拿魚,豆腐,粟米,一杯野飲,ok啦我屋企人話,好似$62我就叫左一個雞排石頭飯,有D木魚係D rice上,ok啦,夠熱,有麵鼓湯同一杯飲品跟仲有一個lunch,不過唔記得左叫咩名啦,好似$55,係西方noodle,唔知好唔好食仲有一個生日cake送,係lemon味,有一片chocolate在上面,ok啦~但係D香檳唔係一支支咁,係一杯杯囉平啦,玩足人地咁多個鐘有下次,不過D服務有待改善呀
又去Megabox ceo唱K~

我地去到因為太早,唔可以叫野食住,so就唱下先啦
好似$62

但係D香檳唔係一支支咁,係一杯杯囉

平啦,玩足人地咁多個鐘
有下次,不過D服務有待改善呀
2011-01-30 124 浏览
唱K最愛選午餐時段,貪其價錢平又有得食奈何能夠早起的朋友實在很少,今次找到K腳,老遠走到九龍灣也沒問題。入房後即叫焗芝士海鮮意粉,等了良久終於送上。芝士表面有點燶,味道稍為清淡。配料算是豐富,有蝦、蜆、墨魚 帶子等。意粉不過不失,份量頗多。值得一提的是,桌子高度太低,要彎腰吃東西,有點辛苦。題外話,困在黑幽幽的房間高歌,相信很多人也沒有留意,窗外原來是一片海景。
唱K最愛選午餐時段,貪其價錢平又有得食

入房後即叫焗芝士海鮮意粉,等了良久終於送上。
芝士表面有點燶,味道稍為清淡。
配料算是豐富,有蝦、蜆、墨魚 帶子等。
意粉不過不失,份量頗多。

值得一提的是,桌子高度太低,要彎腰吃東西,有點辛苦。

2010-12-20 121 浏览
難得有假放,約左一班朋友唱k lunch一早訂左房,所以間房都吾太細,而且有無限唱,由朝早至下午三點. 價錢就係睇下你食咩餐,$62起,包一個餐同drinks,另收加一點左一個滑蛋豬扒定食.$69.內有一啲前菜,麵鼓湯,冷烏冬,豬扒同飯係分開上前菜包括左一啲中華沙律,吞拿魚,一小塊豆腐,另有一小碗粟米. 不過不失,但吞拿魚有少許怪麵鼓湯夠熱亦沒甚麼特別冷烏冬一小碗,美中不足是湯一直浸住豬扒,普普通通的吉烈豬扒,但頗乾身飯上所謂的'滑蛋',十分奇怪,因為像是粟米羹多些,而且非常的咸不過neway不是以食物為主,不怪不怪
難得有假放,約左一班朋友唱k lunch

點左一個滑蛋豬扒定食.$69.
內有一啲前菜,麵鼓湯,冷烏冬,豬扒同飯係分開上
麵鼓湯夠熱亦沒甚麼特別
冷烏冬一小碗,美中不足是湯一直浸住
豬扒,普普通通的吉烈豬扒,但頗乾身

不過neway不是以食物為主,不怪不怪
2010-10-09 172 浏览
九龍灣區朋友仔唱K共聚,選了近我們的mega box CEO,原本上網睇完以下食評還想轉地方,但問過旺角要限時得3小時唱,港晶k-buffet之前食過又要排餐死,所以最後我都係選返mega box ...星期一晚我ot到20:00先到,我另外三位朋友仔一早18:00已經到o左,其中一位朋友竟然同我講,黎左2粒鐘佢仲未唱第一首歌,因為掛住不停出去拎野食同食野..哈哈,每15分鐘就有d 特色野食,鮑魚仔, 開邊龍蝦, 青酒煮蜆, 粉絲蒸扇貝等等...個牌會寫明每次出既數量: 有時會15份,12份或者得10份,不過,早5分鐘出到去都應該可以拎到...還算ok~ 其他普遍的熱盤冷盤也不錯,很多選擇,魚生是很新鮮的.... 最意想不到的是朋友仔無啦啦拎左D蠔返黎,一睇...嘩,隻隻都成隻手掌甘大...好誇開,朋友仔話好鮮甜。另要讚一下"心太軟"也不錯啊~整體而言,$210/位是貴了一點,但只是食buffet也值回票價吧,服務也不錯,每次一按制都會有職員衝入黎,可能是星期一晚,當晚是無限唱...還有埋單時用了白金卡找數,原來用白金卡找數可免費送一個小食...我的朋友竟選了炒飯打包回家作明天的lun

最意想不到的是朋友仔無啦啦拎左D蠔返黎,一睇...

整體而言,$210/位是貴了一點,但只是食buffet也值回票價吧,服務也不錯,每次一按制都會有職員衝入黎,可能是星期一晚,當晚是無限唱...還有埋單時用了白金卡找數,原來用白金卡找數可免費送一個小食...我的朋友竟選了炒飯打包回家作明天的lunch! 果然又食又拎又唱...

只想說的是,neway而家無咩歌唱了,這也是壟斷想到的結果
心太軟,朋友至愛...食了兩個!
跟電話一樣大啊....
正!!! 好鮮甜
正!
2010-09-27
心太軟,朋友至愛...食了兩個!
跟電話一樣大啊....
正!!! 好鮮甜
正!
煎炸野為多..薯..雞..菜..雜不甩..乜都有d..但無酒店賣相..差..魚..肉硬..薯豪..豪唔太好味..甜品得3碟..梳乎李..朱古力..紫色..同藍莓芝士蛋糕..雪糕都唔多覺有..排隊拎左碗辣酒煮螺..水煮蜆..都係無味..或只得辣味為重..失望..係壽司夠新鮮..飯軟..好咬..料剛取出生鮮..可以拎3件.suishi..3件刺身..一件手卷..每轉!! 無呢壇野..想保存ok實無可能..仲有串燒..墨魚串..羊肉..都係一般貨式..埋單就total 22x$了...環境幾令都無用...mk city 好好多..都唔明高級d既場所..反而無..
mk city 好好多..都唔明高級d既場所..反而無..
2010-09-11 105 浏览
17人gathering1點半已開始唱K好不容易熬到6點終於有buffet食第一次在CEO唱K幸好自助餐區跟房間很接近不會有迷路第一Round便忍不住先吃甜品, 藍莓芝士餅, 拍得住酒店水準, 芝士餅夠實, 藍莓醬沒水汪汪. 藍莓mousse, 好有藍莓味, 外觀討好, 夾著面的藍莓啫喱和底的朱古力蛋糕一起吃有3重口感. Chocolate Cake, 外形美觀, 一入口, "哇! 好朱..古力呀", 上面一層的根本是一塊厚厚的朱古力, 下面一層才是朱古力蛋糕, 朱古力迷必愛. 另一個Chocolate甜品比較硬, 是朱古力批? 甜味較少, 沒太膩, 不過有nuts和好多可可粉, 有一種可可甘香. 芝士蛋糕切得小小的一件, 芝味香濃, 芝士位跟藍莓芝士餅的一樣, 但底多了一層蛋糕, 面也灑了糖霜. 甜品水準全都above average, 比較失望是沒有水果和雪糕之後吃了一轉沙律清清腸胃, 生吃的都洗得乾淨, 熟吃的都有味道, 不會很寡口, 也證明食材新鮮.熟食round! 焗粟米, 有薯茸墊在底, 薯蓉沒有牛油味, 感覺健康, 令人不知不覺吃多了, 粟米甜度合格. 日式蒸水蛋夠滑,
17人gathering
1點半已開始唱K
好不容易熬到6點
終於有buffet食

第一次在CEO唱K
幸好自助餐區跟房間很接近
不會有迷路

, 粟米甜度合格. 日式蒸水蛋夠滑, 但味道太淡, 欠蛋味. 炒蜆香但蜆肉好多都掉了出來. 薯蓉釀蕃茄外表吸引, 蕃茄盛著薯蓉和脆皮腸, 脆皮腸正常, 薯蓉沒有牛油味但香綿, 可能因為焗的關係, 蕃茄汁都鎖住了, 吃下去茄汁溢出, 酸酸甜甜. 芝士焗薯也許放得太久, 芝士都硬了一塊的, 薯仔沒其他調味, 切切實實吃出了薯仔味.

刺身,只吃了三文魚, 比想像中肥美新鮮, 油脂分佈均勻, 水準超越一般放題
. 壽司有多種卷物和魚的壽司, 魚片的都是即叫即整, 壽司飯夠酸, 材料亦新鮮. 卷物旁竟有冰皮月餅, 位置雖然不倫不類, 但挺應節
. 沒有留意是什麼牌子的月餅, 但紅豆餡做得不錯, 皮也沒有像泥膠般難嚼, 半隻迷你冰皮, 輕易吞下.

還有其他食物都因太飽沒試, 期待下次再來大吃大唱!
2010-09-02
  • Chocolate Cake
  • 藍莓芝士餅
2010-08-08 77 浏览
我真係估唔到可以咁差一早訂左7個人, 佢比左一間比普通Neway 還要細的4-5人房比我地。經理先生話可以容納八個人。我地迫地鐵咁唱k, 都係第一次。係, 我明白週末你地超級多人。但, $224, 你叫我排排坐唱K...D個係咩CEO服務?之後, 多得經理哥哥, 有房轉, 總算唔洗大肶貼大肶。食物, CEO Buffet 喎!? 本來有點期待 (上星期唱mk neway , 佢ga buffet ok。)點知.....我唔期望你有魚生不停供應,但我估唔到, 你連炒個麵都要限定。咩都要排隊...計人數。 拎唔到, 一陣請早。 這算是什麼自助餐?好, 我計下你有咩可以"任食";1.) 菜肉包, 無限供應。 唯一一樣你行個圈返去之後仲有ga野。2.) 火鍋, 即係自己拎個鍋, 加d湯, 加d菜 & 丸。 3.) 熱葷, 我見到有牛仔骨, 比人清碟咁滯...唔好話熱唔熱丫, 拎到已經好幸運=.=其他, 你見到有, 記得拎, 再拎d炒飯, 如果唔係, 真係唔會飽...4.) 沙律, 有粟米, 比較"貴價"ga 紅腰豆...其他...算罷啦....重點係: 沙律醬係要 "刮" 碗底....沙律醬都
我真係估唔到可以咁差

經理先生話可以容納八個人。我地迫地鐵咁唱k, 都係第一次。
係, 我明白週末你地超級多人。
之後, 多得經理哥哥, 有房轉, 總算唔洗大肶貼大肶。

點知.....

我唔期望你有魚生不停供應,
但我估唔到, 你連炒個麵都要限定。

好, 我計下你有咩可以"任食";
重點係: 沙律醬係要 "刮" 碗底....沙律醬都無人re-fill... 其他野...你估到啦......

5.) 拎淨一兩件的蛋糕/生果, 全部血肉矇糊...
6.)仲有d無人會飲, 淆哂底ga湯...
其他質素, 好似ok gar。 你拎到就拎啦...或者派一個人長駐buffet 房, 等接濟啦
2010-08-06
2010-07-23 54 浏览
時間飛逝,原來跟honhon們認識已超過十年,經過她們提醒,大家認識後首次見面的日子至今剛好十年,那就來個相見十年聚會紀念一下,日期就剛好是陽曆7月14!(邪~~)以前經常以唱K為聚會藉口,今次十年紀念日也來重溫一下昔日舊夢,齊齊去唱K。多年前試過CWB CEO,今次改去九龍區較新的Megabox CEO。相比之下,CWB的裝潢較為堂皇,megabox則較為現代和神秘感,場內燈光普遍暗暗加上藍色吊燈泡,感覺比較神秘;經過九曲十三彎的通道去到自助餐區,原來佔地不太大,還是CWB的比較寬敞,基本上這裡是人龍處處,想吃特別的請排隊,故此壽司區/串燒區和心太軟區均長時間地有人龍輪候著。巡視一週後,發覺食物款式也不少,種類也不時轉變,只可惜每次出現份量不多,十盤九吉的情況常有出現,不過以這個價格也只好接受了。朋友們取回來的手握壽司非常小巧,外型很骨子,但自己就對其信心不大;搶吃了honhon的燒豬頸肉,全串也只是白色,豬肉是燒熟但不是燒得微焦夠香口那種,肉質爽口但味道一般,如可燒香一點應更好吃;燒雞翼每串兩隻,但雞翼看來肉質薄薄未夠肥美,還是算了吧。沙律區的沙律菜看來不夠翠綠新鮮,跟平時buff

朋友們取回來的
燒雞翼每串兩隻,但雞翼看來肉質薄薄未夠肥美,還是算了吧。

沙律區的
沙律菜看來不夠翠綠新鮮,跟平時buffet裡看到的新鮮蔬菜感覺有點不一樣,再一次算了吧;拌好的
薯仔沙律反而不錯,水煮薯仔烚得還夠軟身,混合味道酸甜的奇妙醬一定不會難吃。

最近大門口的炸物區,似乎最受歡迎,每次也有不同炸物出現。自己吃過的
泰式炸魚餅,質感非彈牙的魚肉感覺,同是軟軟淋淋般,不過又沒有加入香草,蘸點泰式酸辣醬味道會較佳;外層鬆化像芋角的
芋蓉卷,外層夠脆但不夠酥,包著紫色軟軟疑似芋蓉的餡料,味道像甜點多一些;
笑哈哈薯餅大人小孩也喜歡,薯餅外脆內軟本身已夠討好,加上那可愛笑臉,誰可抗拒??不過個人還是最喜歡做法最簡單也最便宜的
茄汁脆皮腸!腸仔外皮卜卜脆,以甜比酸高的茄汁略為煮過後就已經很好吃了!!這些利口不利腹的炸物還有
蔗蝦、
炸生蠔等等,不怕熱氣就很對胃口了。

熱盤選擇真的不少,又以雞入饌的款式為多,除了
白切雞沒吃之外,距離不遠那盤混了花生醬和辣椒的
怪味雞,稠稠的花生醬澆在雞上看來有點嘔心,可是香香的花生醬混合雞肉卻如棒棒雞般惹味,只是有骨和沒骨的分別;另一邊的
紅棗蒸雞則有誠意得多,以新鮮荷葉墊底去蒸,雞肉也有以生粉調味醃過,雞胸肉也不會很粗,反而有點家常蒸雞味道,那層蒸雞汁用來配飯會很美味;
鹵水鴨的鹵水味道一般,不夠甜也不夠鹹,看來是時候加入新的鹵水汁了,鴨肉比雞肉粗糙,不過不會太肥,小試無妨;最後一ROUND見到新鮮出爐
生炒骨,外層不厚的脆漿還脆的,肉質還算不韌,那酸甜汁相信還加入白醋和喼汁同煮,才有那種較複雜的酸甜味,不錯。

沒吃沙律菜,改攻中式蔬菜熱盤,
勝瓜粉絲蝦仁看來頗為清淡,勝瓜煮得夠軟但沒有內地吃過的有瓜甜,但以瓜核情況看來,所用的勝瓜也很鮮嫩的,蝦仁紅白相間件頭不小,雖無蝦甜味但仍保持爽口,加上幼滑粉絲以少油方法泡製,不失為一道清淡菜蔬;
清炒蜜糖豆做法簡單,甜豆嫩綠無筋,輕輕的甜味也很不錯;
豬肉釀苦瓜是成年人才會吃的菜式,苦瓜蒸得較為軟身但沒有甘苦味,刴碎豬肉反而夠堅實,兩者二合為一則有軟硬兼備的口感,加上一個淡淡芡汁,味道還可接受;
同一款腐皮卷分別以兩款芡汁煮出兩道菜式,同以腐皮卷著爽口如木耳等蔬菜而成,味道已深色蠔油汁的那款較為惹味,這款素卷出現份量不多,自己剛好遇上而已;
焗粟米以薯茸墊底焗成,薯蓉不很滑溜也沒有牛油香,也許只作墊底而非食用,但這個月巴顧客卻吃掉了!粟米不是超甜粟米但仍有輕輕甜味,愛食塞米的我也當會接受;另一款
竹輪薯蓉釀蕃茄則有外型得多,以掏空的蕃茄盛著薯蓉和獅子狗卷來焗,獅子狗沒太特別,薯蓉也如墊粟米底那般淡味,反而那個蕃茄卻鮮紅多汁哦;另一款湯菜
蘿蔔牛肚躲在中式湯煲那邊,金錢肚炆得未夠軟淋還很有嚼勁,反而蘿蔔則夠入味,湯底辣中帶甜竟然蠻好飲的,而且還發現一大件薑在煲內,真夠驅風!

蘿蔔牛肚旁邊還有兩個蒸籠,裡面就是魚肉燒賣+牛肉球和豬肉包。
牛肉球大大一粒,相信是包裝來貨了吧;
魚肉燒賣是顏色白白的鯊魚燒賣,沒有QQ只有軟軟口感,而且沒有美味豉油,普普通通但又不想錯過的點心;
豬肉包竟然蠻多餡料,配碎得要命的椰菜的豬肉餡味道也可以,用作飽肚也不錯。

本來很想選
荷葉飯,但轉眼已經掏光,算啦!改選另外兩款飽肚孖寶海鮮炒飯和三絲炒烏冬好了。
海鮮炒飯表面看似蛋炒飯多一些,原來有不少蝦毛仔和小小保羅在內,蝦肉不及小炒那些爽口但小小保羅卻很Q,蠻好吃的呀!飯粒炒得尚算粒粒分明,不會黏作一團或太重油份,乾乾的伴其他餸菜就很可以了;
三絲炒烏冬香味欠奉也久鑊氣,烏冬質感也太實在了,膩膩的不能多吃。

食力不佳,鹹胃到此已開始投降,看到朋友們還取了
翡翠螺、生蠔、薰蹄、凍肉腸、庵列,美人還以煲仔自制
火鍋,利害!!這裡食物雖多但人客更多,很久沒遇過十盤九空的自助餐情況,食物水準也跟跟幾年前在CWB吃過的有點距離。

在這個時候,甜胃開始工作了。

單張列明每半小時出15份心太軟,在出爐時間前十五分鐘已開始去排隊,我們已是第10和11位,客人們都很準時唷!著名
心太軟的確很棒,只以朱古力醬及草莓作簡單裝飾,事實她真的是外脆內軟,中間部份微微流心不會過乾或太洶湧,朱古力味道尚算夠濃,雖然沒有什麼突出香氣,但條件已足以收貨,要是幸運的話,在
雪糕櫃裡找到雪糕就更為完美。
藍莓芝士餅剛好在我經過時捧出.芝士餅質感很柔軟,絕非雪得硬身或焗得較硬的版本, 芝士味意外的夠濃,已比一般的坊間芝士餅味濃,蛋糕也做得夠幼滑,不錯的口感! 可是餅底用上一層朱古力蛋糕而非脆餅,加重了朱古力味但又失卻香脆和跟芝士餅的對比感覺,個人認為稍為失色! 藍莓醬是普通果醬般沒大特別,只為蛋糕增加了甜度和顏色;幾款
慕思蛋糕先後出現過但興趣不大,甜品區除了心太軟外,其他的不吃也沒大損失。

今次的水果竟有切開
鮮橙供應,不客氣的拿了較像樣的兩件當飯後果,可惜鮮橙甜美不足,單餘香橙纖維,也許店方也預計沒有太多客人會在這裡吃橙了吧。

香橙雜飲一直是我在k場的必點飲品, 由橙汁加梳打水而成的飲品,比鮮橙更有橙味,以前在其他分店飲過的還有糖漬櫻桃和橙片裝飾, 現在就回歸平淡,以免浪費食材。

是日自携蛋糕,店方以為有人生日, 除了上蛋糕時播放生日歌外還送上一支超甜的蜜桃"香檳", 拿著高腳杯一起祝酒,希望大家下一個十年仍在一起食雞髀, Cheers!!
第一回合
真正軟心的
我愛鮮橙
  • 心太軟
2010-07-20 46 浏览
初初開業的時候也有來過這裡.. 當時看到這裡的放題是很興奮的.. 因為在卡拉OK內也有這樣的水準放題..款式多不在話.. 質素味道是很好的.. 但現在就差了很多!和過往的一樣.. 加一元便可以享用..刺身有筋.. 吞不下了.. 自家制也勝過這裡的壽司和手卷..熟食方面款式少了.. 供應的份量也慢了..整體來說是差了很多呢.. 只有環境和服務是維持得到.. 有CEO的水準!
初初開業的時候也有來過這裡..
當時看到這裡的放題是很興奮的..
因為在卡拉OK內也有這樣的水準放題..
款式多不在話.. 質素味道是很好的.. 但現在就差了很多!

和過往的一樣.. 加一元便可以享用..
熟食方面款式少了.. 供應的份量也慢了..
整體來說是差了很多呢..

只有環境和服務是維持得到.. 有CEO的水準!
2010-04-28 57 浏览
今日是我和他相愛6年紀念日,由於大家工作都好忙,就不費神去搞花款了~我們決定去唱K食BUFFET!!本來我們曾經是紅盒FANS (有環球D歌唱),不過宜家都變晒NEWAY,唯有搵一間好食又就腳啦!咁他出錢我就要出力,上網做下RESEARCH先!宜家NEWAY個網頁有齊唔同分別的BLOG,有咩最新優惠收費,全部一目了然!!真好呢~見到MEGABOX有CEO,個DECO都幾靚喎,就早一日BOOK定房,因為可以唱通宵+10%OFF~放工之後,快步咁到九龍灣轉SHUTTLE BUS,到MEGA BOX直上CEO~嘩~好靚喎!!好新浄,唔會好似銅鑼灣一陣味,尖東咁多內地人.....接待員安排房間,突然同我地講:"今晚幫你地UPGRADE左做海房,無人用到唔會打擾你地的!"嘩~我和他勁笑勁講唔該晒,好似CHECK IN 酒店仲可以UPGRADE....好好笑~沿路有人帶我地到房間,都好好笑容.D DECO真係豪華到好似去左澳門賭場D酒店咁誇,又金又瑩光~去到間房,海景真係靚呀!!!樓底好高又新淨~~正!去到BUFFET個PART,應該係我唱10年K以來,最好食的一次~雖然款唔多,不過樣樣都好食!!

去到間房,海景真係靚呀!!!樓底好高又新淨~~正!
去到BUFFET個PART,應該係我唱10年K以來,最好食的一次~雖然款唔多,不過樣樣都好食!!連我的他也第一次讚K BUFFET係好食 (他勁咀尖!!)
推介:
心太軟 - 正,勁多朱古力,一定要襯熱食
聖子王 - 估唔到有聖子食,仲要係好味,同埋大大隻
蠔 - 勁!!!!!!成塊面咁大隻蠔,竟然係NEWAY食到
串燒 - 正!!即燒即食
不好:
壽司刺身 - 反而好弱,無咩款選擇
甜品 - 除了心太軟,不算太多款式,連CAKE都不多,有點失望
食飽飽又唱下相愛6年,又到淩晨.我們一早知可以有專車送我地到TKO屋企樓下,就走1小時講定,真係太爽啦~
我地2個包車連2個STAFF,15分鐘就返到樓下啦~O岩晒時間,訓覺聽日起身又唔會遲到~
不得不提,招呼我地個男STAFF真係一流!!笑容無得頂,又跟得足,仲帶埋我地落去撘車送我地走~多謝晒!!
總括家住附近的,一定要去MEGABOX CEO唱K. 仲可以CLAIM HKD30 的士錢添,勁抵死呀!!

2010-04-27
纪念日
  • 心太軟
  • 串燒
K
2010-03-09 45 浏览
如今 K 界 N 字頭品牌獨大, 後事如何且拭目以待, 等我又摷回久未動工的 K buffet 寫一下先...很久沒有進行過唱 K 這項活動了, 難得地膽友人雅興大發, 也來湊興一下。自助餐拿食物的地方距離我們的 K 房相當遠, 而且還要九曲十三彎才去到, 大家只好分批出去拿食物, 不然就沒有人在房內看管東西了。K buffet 的食物我也不會要求太多, 但這裡的選擇還算不少。我只吃了些蔬菜生果, 和兩三件壽司手卷, 很難會很好吃的吧。不過晚餐時段, 有限時限量供應的即煮食品: 我就吃了好韌的粉絲蒸扇貝一隻, 當晚還有人蔘雞湯鵝肝等等, 都幾有綽頭。最吸引人的, 其實是每半小時出爐一次的心太軟, 每晚好像只有 4至5 輪, 每輪出 15 個, 要預早排定隊, 真是手快有手慢無。雖然它已是全晚最好吃的東西 (經過勞動獲取的特別美味嘛), 面頭又熱又脆, 朱古力漿也不少; 但吃到中間有一口是鹹的, 又是用了含鹽牛油的結果囉。K 房本身都算清潔, 供人上網用的電腦除外。用來選歌的 Touch screen 真是遲鈍得氣死人。連兩杯飲品每人約 $160 左右 (平日價)。

2010-02-24 39 浏览
朋友一家大細從英國回來,相約食飯但又想同仔仔囡囡唱 K,突然想起上年暑假時,層與她們在 Mega Box 的 CEO聚會,果次都 Ok ㄚ!所以今次介紹,咁當然而家會貴 D 約$210位(Burffet +2個 drink 連 K 鐘 7pm- 12am)玩足成晚都算抵ㄚ,果晚仲話可以比我哋玩到朝早 5 點幾添!咁如果你當2 百幾係 Burffet錢,食尼 D 野咪唔抵囉! 其實,响 Karaoke 嘅Burffet嚟講佢 D 食物嘅味道都算幾好嫁嗱!佢哋比咗個房係好近 Burffet 嘅,又有兩邊電視、又有電腦,真係 very good ㄚ,連朋友都覺得個氣氛唔錯! 至於食物方面,不知是否今次收正價(上次只係 +$10啫),所以D 食物嘅味道好過上次。要值得一讚係佢哋 refill 食物嘅速道很快,除咗有個牌仔例明D 限量嘅食物推出嘅時間之外;仲會响 KTV上面 show 出個時間 remind 你,不過你千祈唔好太大安指意,遲遲先行出去,因為 D hot item嘅食物,如:–原盅人參雞湯、焗龍蝦、朱古力心太軟…等,話咗係得咁多份就出咁多份,遲咗排隊輪到你都無嫁嗱!

氣氛唔錯!

都無嫁嗱!

有咩食?!好,介紹多次:–

日式冷盤:–三文魚、吞拿魚、北寄貝…等刺身,還有壽司、冷麵。

西式冷盤:–沙律、cool cut、龍蝦仔、螺

熱盤:–中式小炒、蔬菜、素菜、雞、芝麻斑、牛雜、腸仔、點心(燒買、牛

肉)、燒牛肉、青口、麵包、Pizza、薯蓉、牛仔骨、中西式湯、原

盅人參雞湯、焗龍蝦、酥皮牛柳、一人火鍋(肥牛、丸、烏冬、芋

絲、炸魚皮、豆卜)……

日式熱盤:–鐵板炒麵、串燒(雞、豬、羊、鴨腎、刀秋魚)

甜品:–芒果chesse cake、黑森林、chocolate mousse、木糠布甸、啫

喱、ㄧ口蛋糕、朱古力心太軟……

總括嚟講抵玩抵食,埋單HKD2,080(平均一人$260,我哋仲叫多咗

半打啤酒,$218買 6 支送 2支。)大至上食物嘅味道及質數我都比 70 分!

☆★我的好味推介有:–原盅人參雞湯、螺、三文魚、Pizza、一人火鍋

鐵板炒麵、雞串燒、朱古力心太軟、chocolate

2010-02-19
本身上網睇過d評論都知唔係咁,但真係比佢個海景吸引左去,結果去到,2回事..因為表弟生日,我地有14個人去,但佢比間最細既海景房比我咁制,我見到隔離房d人仲小過我地,但佢間房大我地一半,根本連坐唔夠坐...環境 : 一入到房,好期待個海景,點知得個窗仔,地下仲要痴"林林",個投射機仲要係斜既=.=,音響唔洗講,好多雜音,同埋唱唱下會冇左,過成分鐘先跳番去頭先唱到果度,(唔至一次,仲要係幾次,次次唱激既時候就跳走)真係火都黎,有d歌仲要睇唔到下面果行字幕,搞到唱唔到,都唔知係部機問題定部電視問題,,好黑暗,好多玻璃,要放隻手係前面先敢行,如果咪好易撞到~服務 : 唔洗講,差差差,冇人會帶房,太大,根本唔識行,行到中途先見人,先幫你帶,初初黎到,個場就係好痴,叫人拖下佢,叫左3次,都冇人黎,算數,服務態度超差,勁唔耐煩,仲要比佢惡番轉頭=.=,食自助餐仲衰,d 侍應會好多聲串番d客=.=,咁樣我覺得係唔應該係ceo出現既態度,後黎見到隔離房冇人,見到個景真係好大,差唔多係全景咁制,咁我問下可唔可以轉房,因為真係好迫同部機好多問題,之後我問左3次,又係冇人答番我,我都知可能唔比轉多,但起碼都
服務 : 唔洗講,差差差,冇人會帶房,太大,根本唔識行,行到中途先見人,先幫你帶,初初黎到,個場就係好痴,叫人拖下佢,叫左3次,都冇人黎,算數,服務態度超差,勁唔耐煩,仲要比佢惡番轉頭=.=,食自助餐仲衰,d 侍應會好多聲串番d客=.=,咁樣我覺得係唔應該係ceo出現既態度,後黎見到隔離房冇人,見到個景真係好大,差唔多係全景咁制,咁我問下可唔可以轉房,因為真係好迫同部機好多問題,之後我問左3次,又係冇人答番我,我都知可能唔比轉多,但起碼都覆番我,但係一句回音都冇,後黎再問第4次,佢先話有人book左,但到我走,都仲係未有人用=.=...
食物 : 比起其他ceo水準較低,冇咩特別,冇咩吸引我係果度食...

老實講,如果真係貪個景而去就要諗清楚,佢間間房既海景唔同,我果間(room99)就係得個窗口位,要行埋去睇先睇到果隻=.=,好在我果時係happy hour,冇最低消費,冇咩所謂,係dinner時段有限最低消費,你就要睇下間房係咪真係全海景,而我所睇,room 89同88定80,就係全海景,真係要問清楚~個人意見就唔得囉哩間野...真係冇一樣野令人滿意,走果時要成肚氣...大家可以試,但一次就夠...
2010-01-24
生日
朋友仔生日,大家都想來試呢間新開卡啦ok,都早知佢唔平,折左都要成$200幾蚊,但去過一次,就會覺得佢不外如是,質素比普通的分店為差,下次寧願去唱佢k lunch,好過dinner k評論如下:[b]食物:海鮮餸菜refill得唔夠快,大大件肉既餸就無人吼,成盤擺到乾晒 串燒既鰻魚,生蠔間中先有得燒,燒既時候人就一窩蜂去搶,,甜品心太軟又係咁!! 做得ceo buffet就唔好咁孤寒啦,唔通叫人唔好入房唱k, 係度等你d好野食出場咩? 食物款式少,無乜款轉,食來食去都係0個d 冷盤好似帶子裙邊螺肉等,醬汁整得太甜,難食!!! 甜品就更加款少兼質素差...整體食物都唔係太好環境:比左個海景房我地,海景都好靚.不過入面既影音唔係太好, 個遙控好似失常咁, run得慢,又會無啦啦跳左去第2個畫面 ,touch screen就無乜反應,成條死魚一樣 點歌點到我地發脾氣,忍唔住要質疑佢d器材係咪新既?!服務:唱到7:00pm入去唱,9:30已經要埋定單,知道佢有私家車接送客人
但去過一次,就會覺得佢不外如是,質素比普通的分店為差,
下次寧願去唱佢k lunch,好過dinner k
評論如下:

串燒既鰻魚,生蠔間中先有得燒,燒既時候人就一窩蜂去搶
,,甜品心太軟又係咁!!

做得ceo buffet就唔好咁孤寒啦
,唔通叫人唔好入房唱k,
係度等你d好野食出場咩?

食物款式少,無乜款轉,食來食去都係0個d

冷盤好似帶子裙邊螺肉等,醬汁整得太甜,難食!!!

甜品就更加款少兼質素差...
整體食物都唔係太好

環境:比左個海景房我地,海景都好靚
.不過入面既影音唔係太好,
個遙控好似失常咁, run得慢,又會無啦啦跳左去第2個畫面
,touch screen就無乜反應,成條死魚一樣

點歌點到我地發脾氣
,忍唔住要質疑佢d器材係咪新既?!

服務:唱到7:00pm入去唱,9:30已經要埋定單,知道佢有私家車接送客人去
旺角/將軍澳,我地埋單既時候問經理,佢話要等30mins先知有冇車可以車我地返將軍澳,
我地問佢,如果已經埋左單,係等既期間,可唔可以繼續係房裡面等,但個經理好似詐
聽唔明我地問乜咁,淨係不斷話要30mins先知有冇車
,都唔肯答我地問題,
但佢個樣已經顯得好唔耐煩
點知埋單之後唔駛10mins,有職員突然入來話即刻有車,要我地即時落樓
我地幾個都即時O晒咀
,乜D效率快得咁"緊要"呀!!好趕咁wor~~~
因為無心理準備要突然間走,臨走前朋友去多一次廁所,亦由於佢大左肚,所以
去廁所都要比較需時(其實只係去左5分鐘),但個經理就唔耐煩縐晒尾來催我地,
呢度d中層職級既職員態度唔夠誠懇同寬容,大肚婆去廁所都要比面色

過份左!!!

私家車接送:最滿意既一項,3個人包車(24座位),車直駕返去將軍澳,只需要total$6,三個人就係10分鐘內落車返家,超快
2009-09-05
生日
今日同d朋友一齊去唱k,唔點解就去左megabox ceo。真係唔去好過去。間房睇落就好似幾ok咁,但d mic全部都癈嘅,歌可以冇歌詞呢個咩世界;3點幾同我講冇tea要焗人食buffet,仲要一食就全房人都要一齊食,喂大佬其實我唔肚餓囉,明明buffet4點開始但4點半先有野食,buffet d食物又唔好食。咁都叫CEO。同我俾10個得佢丫唔該。見d食評話心太軟好食,但我去到都冇嘅。
真係唔去好過去。
咁都叫CEO。同我俾10個得佢丫唔該。

見d食評話心太軟好食,但我去到都冇嘅。
2009-08-29
$105 (其他)
  • 冇野推介