2024-04-16
鬼佬生日月,當然有生日飯食🤣今次去咗Airside嘅一間西餐廳慶祝🎉我哋7個人,可能因為平日,當日中午打去訂夜晚6:30pm 仲有位😁無限時,坐到餐廳收舖都得,不過9pm左右會提你last order.餐廳闊落,燈光比較暗,有浪漫舒適嘅感覺☺️佢哋有happy hour 到7pm,大部分酒精🍺同冇酒精飲品🥤都有8折,所以我哋一坐低就叫咗飲品先😆佢哋當日做緊生蠔🦪優惠,$158有6隻,我哋就叫咗一份😊鬼佬話都ok喎,最緊要食完冇肚呵🤣我哋叫咗以下食物:✅House Spices Wing $95✅Tom Yum Wing $95各有6隻雞翼,味道普通,House Spices嗰款有少少辣,不過唔會好勁。但係$95得6隻都幾貴💰✅Salmon & Prawn Salad $168🥗✅Super Food Salad $148🥗鬼佬話Salmon & Prawn 嗰款dressing 比較好食。我就中意Super Food嗰款好食啲,雖然有羽衣甘藍,但係唔會食到苦味😊我哋7個人食真係要叫2碟先可以每人食到一轉😅✅Vegetarian Coca Pizza $158🍕睇個價錢都知個size 唔會
我哋叫咗以下食物:
✅House Spices Wing $95
✅Tom Yum Wing $95
✅Salmon & Prawn Salad $168🥗
✅Super Food Salad $148🥗
✅Vegetarian Coca Pizza $158🍕
睇個價錢都知個size 唔會大得去邊🤣薄皮,olive 味好重,我會叫佢做appetizer, 唔係main 囉🤣
✅Suckling Pig $288
類似燒豬嘅嘢,皮係脆的,有少量伴菜同薯仔。有啲肥膏 ,切咗之後每人一件,味道又冇特別,性價比極低。
✅White Wine Mussels $198
配3條蒜蓉包,但係唔知點解冇乜蒜蓉味😅都幾多mussels, 呢個ok.
✅600g Augus Ribeye $628🥩
佢哋有個細啲嘅份量揀。我哋7個人梗係要咗呢個大啲嘅份量share.中意食肉嘅鬼佬對呢個好失望。佢話seasoning 唔夠好,連garlic 都煮得唔好😑咁嘅價錢有大把更好嘅選擇😏
✅Scallops Ink Spaghetti $198🍝
有3舊scallops,味道普通,不過份量真係少咗啲。1個或兩個人食係ok 嘅,7個人share 就每人都未必食到一啖😑
✅甜品有4款,我哋叫唒🍰🧁🥧🍨餐廳可以安排生日牌同蠟燭🎂仲有一張即影即有相📸甜品普通,冇乜特別,唔係有咩special occasion 慶祝嘅可以唔洗叫😏
呢度啲食物嘅味道、價錢、份量都麻麻,但service 係ok的。一坐低侍應會介紹當日有咩優惠,會識得同你換走啲污糟碟,收碟都快,食完甜品仲會每人俾杯水。
7個人食咗$3100埋單(連加一服務費)💵呢個價錢某啲酒店買一送一嘅dinner buffet都做到,我哋仲要唔飽😅鬼佬生日算啦,不過真係冇下次😏