2023-12-11
聽公司同事講呢間位於北角嘅韓國餐廳好正宗,價錢合理,而且餐廳位置好方便,北角地鐵站行都係幾分鐘!餐廳主打炸雞,有好多特別嘅口味,由於款款都想試,所以叫左個四式炸雞拼盤,我地揀左甜辣、車打芝士、蜜糖牛油同乳酪洋蔥口味。四款炸雞嘅賣相都超吸引😍😍😍攞上黎都仲係熱辣辣脆卜卜,而且雞肉嫩滑無骨!😋😋😋個人最鍾意乳酪洋蔥,酸甜酸甜咁唔會咁易膩,而且呢個口味出邊好少有,所以超推👍🏻👍🏻除咗炸雞之外,佢嘅韓式食品款式亦都唔少,所以我地樣樣都叫左少少,首先係蟹肉捲飯,好足料,啖啖都係蟹肉👍🏻另外仲叫咗個韓式炸醬麵同牛肉拌飯,前者好正宗,就係韓國食過嘅味道,係好食嘅炸醬麵,好食過出面唔少餐廳😋😋😋另外牛肉拌飯就同出面餐廳差唔多,不過佢都係好足料,牛肉份量好多,性價比比出面就高好多👍🏻👍🏻總括嚟講,唔一定要尖沙咀韓國街先有正宗嘅韓國嘢食嘅,呢間都一樣夠正宗好食,仲唔洗加一添,抵食!
除咗 炸雞之外,佢嘅韓式食品款式亦都唔少,所以我地樣樣都叫左少少,首先係蟹肉捲飯,好足料,啖啖都係蟹肉👍🏻 另外仲叫咗個韓式炸醬麵同牛肉拌飯,前者好正宗,就係韓國食過嘅味道,係好食嘅炸醬麵,好食過出面唔少餐廳😋😋😋另外牛肉拌飯就同出面餐廳差唔多,不過佢都係好足料,牛肉份量好多,性價比比出面就高好多👍🏻👍🏻