和很久沒見的朋友相聚,特意選了間舒服又沒有時間限制的cafe 暢談一番。位於廣東道的一個大廈內,位置豪不起眼,不是特地找是不會找到的。甫坐下 肌腸漉漉叫了杯特飲 姜味梳打不太特別 不説是姜味 大概也不會喝得出吧接下來叫了一個大拼盤內裏全是各式各樣的炸物薯條 炸腸 雞翼和脆可口 可是炸得太燶了 建議人多才叫較好接下來叫了個帶有wasabi的煙三文魚risotto , 這道菜是帶有驚喜的,wasabi為味蕾帶來衝擊卻不會辣得令人難以下嚥,可是份量略嫌有點少。還叫了一個burger , burger 是三道菜中最為出色的,包烘得香脆同時不會太燶,塗上厚厚的牛油令整個包不會太乾。至於塊牛也算和價錢成正比吧,不能抱有太高的期望,少許太乾可是過得去。為這盡興的一晚劃上完美句號,我們還叫了一客甜品,藍苺批,可是也是整頓飯的敗筆。一上枱,我們都傻眼了。這是一個價值七十多元的甜品,份量竟然少得可憐,批底過濕,帶有藥水味,好像好多人造色素似的。看見別枱的甜同樣少得可憐,絕對不推薦。

甫坐下 肌腸漉漉

薯條 炸腸 雞翼
和脆可口 可是炸得太燶了
建議人多才叫較好

2018-07-05 201 浏览
之前同朋友去食個陣仲未裝修,中間係bar 臺,今次去就變晒平時既臺。由於有朋友大肚,安排左坐窗邊,仍然環境舒服,傾計不錯。三個人點左三個主菜,1個甜品。主菜不過不失,甜品就好細份,下次未必會再叫。
2018-07-05 210 浏览
睇啲評價寫到有幾好,其實原來好一般⋯叫咗拼盤,炸雞翼唔好食,連話最想食雞翼個朋友都食咗兩啖放低咗就知⋯係好大隻,但完全無味,連雞味都無,得啲炸粉有味⋯炸芝士,無其他評價啲圖咁拉到絲,無咩特別炸魚普通嘢炸蕃薯條ok,不過太幼身招牌嘅黑松露意大利飯冇咩黑松露味,評價寫到有好多蟹肉,但其實冇乜⋯蟹肉意粉就終於食到蟹肉豬仔骨係普通野,唔值咁嘅價錢杯Double Chocolate 得個甜字,完全冇朱古力味,唔知點樣Double 法4個人要1000蚊落樓,咁嘅餐廳完全唔值食食吓飯,侍應經我地背脊拎住一大袋垃圾行出門口,好在冇掂到我哋⋯其實等收咗舖先處理啲垃圾都唔係差好多啫⋯
睇啲評價寫到有幾好,其實原來好一般⋯
係好大隻,但完全無味,連雞味都無,得啲炸粉有味⋯
炸芝士,無其他評價啲圖咁拉到絲,無咩特別
炸魚普通嘢
炸蕃薯條ok,不過太幼身
蟹肉意粉就終於食到蟹肉
豬仔骨係普通野,唔值咁嘅價錢
4個人要1000蚊落樓,咁嘅餐廳完全唔值

其實等收咗舖先處理啲垃圾都唔係差好多啫⋯
2018-07-04 191 浏览
三個女仔去食晚餐,三個餐加一個甜品,份量剛好。叫了一個"(期間限定)卡邦尼意大利薯蓉貝殼粉",貝殼粉有點似薯蓉,但比薯蓉更有咬口,味道也不錯。"醬燒BBQ汁豬肋骨(8件)",老實講,食物上枱唔算好熱,但因為豬肋骨吸左BBQ汁,味道還可以。但伴碟的薯條很明顯是炸過左龍,而且放耐左,完全沒有口感,好像食薯蓉。"白汁大蝦意大利飯"(因為沒有墨汁,故改了白汁),個飯很入味,但大蝦好"淋",明顯是雪藏時間較長所致......."藍莓撻配藍眼淚雪糕",藍莓撻不太甜,味道當好,但朋友試了兩口"藍眼淚雪糕"後就完全放棄了,說是味道怪怪的......整體服務態度良好,主動幫孕婦移好枱凳,讓她坐得舒服點。但食物質素一般。
三個女仔去食晚餐,三個餐加一個甜品,份量剛好。

2018-06-22 189 浏览
難得食cafe係唔去旺角!今次呢間cafe 味道超驚喜! 好食好食好食! 服務一流😍朋友話難得齊人食飯,唔使客氣,咁當然瘋狂咁叫野食啦。七個人食樣樣都好好味☺️掛住食唔係樣樣都有影相😂呢個牛burger個麵包超脆,牛肉不過不失,個煙肉好肥美,唔會煎到乾曬,薯仔係一條條薯仔甘炸,超級好味,停唔到口。明太子意粉麵係好好味😭😭 如果淡少少簡直就升天~磨菇超多,正!必食既小食拼盤(大) 每樣3/4件 有芝士條,魚手指、雞翼、腸仔同一堆好好味既甜薯薯條,大家麵食到完全停唔到口🙄🙄 個cream cheese 點所有炸物都係一流!泰國冬蔭公青口味道超特別🤩🤩 我地兩個味都叫左,份量都幾多有10幾件韓國油子醬蝦沙律就不過不失,清清地中和番d炸野🙈🤷🏽‍♀️
難得食cafe係唔去旺角!
今次呢間cafe 味道超驚喜! 好食好食好食! 服務一流😍
掛住食唔係樣樣都有影相😂

韓國油子醬蝦沙律就不過不失,清清地中和番d炸野🙈🤷🏽‍♀️
2018-06-10 214 浏览
是日Girls night 同幾位姊妹去左尖沙咀一間樓上Cafe傾計談心店既設計開陽一邊擺放着高枱櫈令到成間餐廳有唔同嘅對比都幾特別同舒服小食拼盤, 雖然我地叫咗個細嘅但份量都唔算少有芝士條、炸雞翼、炸魚手及德國腸每款都炸得好香口配上黑松露蛋黃醬更加滋味仲有驚喜嘅係配菜炸番薯條比平時炸薯條間好食巴馬火腿配哈蜜瓜清甜嘅哈密瓜配上parma ham味道不錯而儘量亦唔少醬燒BBQ汁豬肋骨豬肋骨肉質都幾腍配上惹味嘅BBQ燒汁👍🏻如果傾計談心來講呢度不失為一個好選擇地點、店裝修及食品都不錯
是日Girls night
同幾位姊妹去左尖沙咀一間樓上Cafe
傾計談心

店既設計開陽
一邊擺放着高枱櫈
令到成間餐廳有唔同嘅對比
都幾特別同舒服

小食拼盤, 雖然我地叫咗個細嘅
但份量都唔算少
有芝士條、炸雞翼、炸魚手及德國腸
每款都炸得好香口配上黑松露蛋黃醬

配上惹味嘅BBQ燒汁
👍🏻

如果傾計談心來講
呢度不失為一個好選擇
地點、店裝修及食品都不錯
2018-05-31 260 浏览
• Co-Dining Space• 尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓• 巧合地牆上的一幅畫(左一),是我從前書房的一幅畫,望著望著特別有感覺,睹物思人 從前從前的一個他!!!• 牆上一角貼滿了一堆堆開心時刻留下的倩影!!!• 串燒豬伴沙律薯條,好香肉好滑!!!• 創意無限,黑松露蟹蓋飯!!!• 沙律清新開胃!!!• 原隻烤雞,大大隻份量十足!!!• 烤雞,皮脆肉嫩,一上枱香味撲鼻!!!• 藍色的雪糕很特別很美,這裏的甜品做得很出色!!!
• Co-Dining Space
• 尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓
• 牆上一角貼滿了一堆堆開心時刻留下的倩影!!!

• 串燒豬伴沙律薯條,好香肉好滑!!!

• 創意無限,黑松露蟹蓋飯!!!
• 沙律清新開胃!!!
• 原隻烤雞,大大隻份量十足!!!
• 烤雞,皮脆肉嫩,一上枱香味撲鼻!!!
• 藍色的雪糕很特別很美,這裏的甜品做得很出色!!!
2018-05-30 319 浏览
今日同5個朋友黎左呢間樓上餐廳食飯。黎之前已經見到Openrice 好多好評,果然無令我地失望!呢度環境好精緻好舒服,個氣氛好好,一班朋友或者情侶都非常適合。我地叫左都幾多野食:1. 泰式冬陰功煮藍青口 - 第一次食冬陰功汁既青口,味道好特別,出奇地好夾2. 招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯 - 個汁唔夠濃,但都好香好好食。個汁濃d 更好3. 西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條 - 我非常欣賞d 甜蕃薯條,蕃薯夠甜,炸得好好食。反而豬串比較普通4. 明太子蟹肉意大利粉 - d汁好正,蟹肉又多,意粉軟硬適中5. Co-DS 小食拼盤配黑松露蛋黃醬 - 個拼盤好大,好似山咁高。有雞翼,炸蕃薯條,炸芝士。炸芝士最好食,所以我地再追加左個炸芝士。d 芝士拉絲拉得好長~正正正!我叫左杯北海道3.6牛乳奶昔,牛奶味好香好好飲!愉快的晚餐~

泰式冬陰功煮藍青口
明太子蟹肉意大利粉
Co-DS 小食拼盤配黑松露蛋黃醬
北海道3.6牛乳奶昔
2018-05-28 231 浏览
“ 地點位於流尚坊,蠻就腳的,交通方便,路程簡單易找!!!“ 環境擺設都富文青氣息,讓人有種放鬆的感覺!!!“ 門口的太陽花擺設,每當看到太陽花總會十分精神,尤如散發著一股正能量呢!!!“ 青口鮮甜無雪藏味,除了主角青口,還有洋蔥.紅椒.黃椒,食起黎口感更豐富!!!“ 燒豬肋骨,有四件/八件選擇,點了四件,但我切到六件出來!!!“抵食夾大件...大概就是這樣吧,哈哈!!!“ 主菜伴有的沙律菜,黑醋汁,酸酸甜甜,十分清新開胃!!!“ 燒豬肋骨切開後!!!“ 串燒豬粒,趁熱食十分野味,燒得很美,不會過火,豬粒裏面肉質仍嫩滑,充滿肉汁!!!“ 巧妙地配搭蕃茄仔伴串豬粒,味道很夾!!!“ 豬粒點蕃茄汁味道更佳!!!

“ 地點位於流尚坊,蠻就腳的,交通方便,路程簡單易找!!!
“ 環境擺設都富文青氣息,讓人有種放鬆的感覺!!!
“ 主菜伴有的沙律菜,黑醋汁,酸酸甜甜,十分清新開胃!!!
“ 燒豬肋骨切開後!!!
“ 巧妙地配搭蕃茄仔伴串豬粒,味道很夾!!!

“ 豬粒點蕃茄汁味道更佳!!!
2018-05-27 213 浏览
Weekend係尖咀覓食可以話係一位難求,好彩係網上search而意外發現左呢間舒適的樓上café.餐廳唔算大間,但坐位都幾寬敞,可以舒舒服服咁享受晚餐法式薯蓉焗田螺大約有8隻田螺,而且係已去殼的,唔洗自己剥咁唔方便.田螺肉幾彈牙,加埋芝士一齊食真係幾好味日式芥末煙三文魚意大利飯幾鍾意加左芥末醬落cream sauce到,可以令個汁無咁膩。而意大利飯都加左紅青椒同埋蘑菇做配料,食落幾fresh。只係飯質冧左少少,如果可以硬身返啲會更好羅勒醬帶子意粉意粉有好香的羅勒味,而且煮得唔太油👍可惜帶子乾左啲,如果juicy啲會更正.比利時特濃朱古力奶昔($54)&港式奶茶奶昔($52)Texture幾滑,兩款都唔會太甜,但朱古力個杯就無預期的香濃。
餐廳唔算大間,但坐位都幾寬敞,可以舒舒服服咁享受晚餐

羅勒醬帶子意粉

羅勒醬帶子意粉

比利時特濃朱古力奶昔&港式奶茶奶昔

比利時特濃朱古力奶昔($54)&港式奶茶奶昔($52)
日式芥末煙三文魚意大利飯
在Openrice看到好評比較多又看到食物質素不錯就隨機約朋友試吃這間餐廳了,沒想到原來朋友一直都想試這間餐廳,但之前未能成功book到位,今次終於嚐到。我們有叫了芥末三文魚飯,明太子蟹肉意粉,還有布朗尼藍眼淚海鹽雪糕,名字真是取得好聽又浪漫,擺盤也非常漂亮出色。我有點芥末的菜式點了少辣,因為朋友和我吃都有點嗆鼻,但仍然是好吃的。而明太子蟹肉味道很不錯,不過蟹肉混合明太子,分不到哪個是明太子哪個是蟹肉,但加上醬汁配合起來都好好食。另外最最最好食就是甜品布朗尼,是我吃過最好吃的布朗尼,不會太甜,有口感,超好食。而吃海鹽雪糕必須喝口水清一清味覺才試到真摯的海鹽味道。跟我在沖繩吃過的海鹽雪糕比較,味道差不多,當地濃一點,這裡清淡一些,不過吃了那位多濃味的食物,吃海鹽雪糕可沖淡濃郁味道,留下一股清新舒服的感覺。服務整體都不錯,可惜客人多只能有1.5小時用餐時間 平日應該會好些。

• 布朗尼蛋糕
1K
2018-05-23 8903 浏览
同fd 係海運睇完deadpool, harbor city 食飯都偏貴,search 左輪決定去附近呢間co-dining. 環境幾好全坐而且唔算好貴法式薯蓉焗田螺 $88. 薯蓉幼滑,田螺幾香,已脫殼所以食用時候幾方便,一叉就係. 相對係表層會比唔脫殼乾一點.日式芥末三文魚意大利飯$138smoked salmon 幾肥美,risotto帶淡淡mustard 香,口感同普通飯無分別,以risotto 來講太軟腍. 可能有些客會喜歡,不過個人偏好正宗點硬身d 口感. 味道還是不錯的羅勒醬帶子意大利粉$148濃郁pesto sauce香味中帶點甜度,調味不錯可惜帶子唔算太肥美.港式奶茶奶昔 $52 比利時特濃朱古力奶昔 $54顏色較深前一杯係choc milkshake, 後一杯係milktea.milktea milkshake 唔算好甜,真係有點港式奶茶香. 口感剛好唔會太稀/稠身. 而且好大一杯,食完所有野感覺飲極都未到底😁 飲左fd 個杯一啖,choc flavor 都唔錯.

日式芥末三文魚意大利飯$138

羅勒醬帶子意大利粉$148

港式奶茶奶昔 $52
比利時特濃朱古力奶昔 $54

之前偶然一個人來過,一直都說要帶男人過來試試,這天剛好逛完海港城有點餓,便和他上去。明明已經近9時,都一樣這麼多人,幸好不用等位。廚師精選餐湯 - 南瓜忌廉湯 $42這碗南瓜忌廉湯除了香甜南瓜蓉外,還有番茄蓉,口感香濃,味道甜中帶微酸,很開胃。煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 $158薯條和沙律菜所佔的範圍是和漢堡包一樣的,要我一個人吃的話,肯定吃不完。這裡的薯條很好吃,外面炸得夠香脆,不會太油亦不會太乾硬,內裡軟綿且薯味十足。漢堡包的包皮夠熱且口感微微鬆脆,漢堡扒雖不是碎牛肉,但夾雜了洋蔥碎等做成,味香且口感更豐富,味道亦沒有過鹹,加上半溶芝士和煎到夠香夠乾身的煙内肉,整體感覺不錯。羅勒醬帶子意大利粉 $148羅勒醬很香且調得濃稠度剛好,口感順滑creamy,醬汁都能均勻地掛在意粉上,鹹淡亦恰到好處。意粉的軟硬度控制得不錯,口感有彈性。美中不足是帶子煎得過了火候,口感偏乾硬粗糙,有點扣分。心太軟 配藍眼淚雪糕 $78用上沖繩海鹽製成的藍眼淚雪糕 ,除了顏色漂亮,味道微甜中帶淡淡海鹽的鮮鹹,既特別又好味。雖然這裡的心太軟是沒有封底的那種,但蛋糕口感軟滑不漿口,朱古力軟心味濃郁,味道不會苦澀或太甜

明明已經近9時,都一樣這麼多人,幸好不用等位。

廚師精選餐湯 - 南瓜忌廉湯 $42

煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 $158

肉,整體感覺不錯。

羅勒醬帶子意大利粉 $148
意粉的軟硬度控制得不錯,口感有彈性。
美中不足是帶子煎得過了火候,口感偏乾硬粗糙,有點扣分。

心太軟 配藍眼淚雪糕 $78

雖然這裡的心太軟是沒有封底的那種,但蛋糕口感軟滑不漿口,朱古力軟心味濃郁,味道不會苦澀或太甜,口感滑溜,整體還是不錯。

這裡讓人感覺舒服,食物也不錯,很適合覺得疲累或放假時來呢。
2018-05-20 3849 浏览
朋友帶我來到這家餐廳,一行三人,原本book了晚上8時半,但由於餐廳有說明這天人手短缺。之前有位置,可以早些前去,我們當時心想,這家應該不會太多人,可以靜靜地三個女仔傾下計!怎知道,一進門口!整間餐廳是滿座!!!bar台前也坐滿了人!我們被安排坐了高檯,整間店的環境也很舒服!門口近電梯位置還有餐廳介紹牌~以小餐廳來說,餐牌選擇嘗算多!黑松露焗美國有機大啡菇 (2隻) $78熱辣辣大啡菇好大粒,啖啖芝士,黑松露味道很濃,火喉剛剛好。巴馬火腰配哈密瓜 $88巴馬火腿配密瓜一向是絕配,有些少沙律菜一同食用,是道幾開胃的前菜。Co-Dining Space 小食拼盆 (小) $168小食拼盤比想像中大,有雞翼、炸魚手指、芝士條、蕃薯條、德國腸等等!初初以為這個是薯條,原來是蕃薯條,頗特別又新鮮!醬燒BBQ汁豬肋骨$228最後是這個豬肋骨,醬汁足夠,還有薯條在底,吃得滋味又滿足!
怎知道,一進門口!整間餐廳是滿座!!!
bar台前也坐滿了人!
我們被安排坐了高檯,整間店的環境也很舒服!
門口近電梯位置還有餐廳介紹牌~
以小餐廳來說,餐牌選擇嘗算多!

黑松露焗美國有機大啡菇 (2隻) $78
熱辣辣大啡菇好大粒,啖啖芝士,黑松露味道很濃,火喉剛剛好。

巴馬火腰配哈密瓜 $88

Co-Dining Space 小食拼盆 (小) $168

初初以為這個是薯條,原來是蕃薯條,頗特別又新鮮!

醬燒BBQ汁豬肋骨$228

最後是這個豬肋骨,醬汁足夠,還有薯條在底,吃得滋味又滿足!
2018-05-18 205 浏览
很久沒有跟朋友相聚,如果不是她帶我來Co-Dining Space 小食拼盤(小)配黑松露蛋黃醬,點了一份小的份量都很大,兩隻香辣雞翼,兩條比手指還是粗的德國腸,兩條炸魚手指,兩條炸芝士條及大量甜番薯條,本以為會覺得好熱氣,但係每一件脆口之外,沒有很油膩,旁邊有茄汁還有非常邪惡的黑松露蛋黃醬黑松露焗美國有機大啡菇,大啡菇上的是黑松露薯蓉,再加上一塊芝士一起焗,味道又幾夾,又適合素食者羅勒醬帶子意大利粉,上檯時陣陣香氣,認知的羅勒醬是青綠色,加入忌廉汁後醬汁顏色偏淺,意粉是幼身,入口容易咀嚼,面層的帶子是輕輕扒香過,鮮味當晚有兩檯客人生日,蠟燭是餐廳提供,如煙花效果般,實在是令人驚喜下次我都要帶朋友來
很久沒有跟朋友相聚,如果不是她帶我來

羅勒醬帶子意大利粉

下次我都要帶朋友來