2024-11-23 429 浏览
今日黎到圓方呢間餐廳食飯,朋友話想試下栗米味甜品🍧我地叫左1️⃣海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫💰105鍾意食芝士蛋糕一定要試下,芝士好香濃幼滑,加埋鬆軟牛角包窩夫同埋海鹽焦糖醬,成個甜品好邪惡,好好食,我同朋友食曬🥰2️⃣炸物辣炒年糕💰92年糕口感好煙靭,味道係我鍾意嘅辣度,同韓國食嘅一樣。加埋炸過嘅紫菜同埋餃子,好好食👍一定要點埋年糕甜辣醬食👍👍3️⃣釜山粟米刨冰💰110呢個刨冰朋友想食,賣相好靚,上台已經聞到好濃粟米味,刨冰冰底好綿密,加埋香甜嘅粟米忌廉同埋粟米粒,口感更加豐富。食到中間,仲見到裏面收埋咗好多粟米片,好有驚喜呀👍4️⃣法式焦糖吉士咖啡💰52賣相都好精緻,面層係香濃焦糖醬,底層係吉士,咖啡味香濃,撈埋一齊飲甜度啱啱好😌5️⃣LOTUS 焦糖奶昔💰58奶昔味道好香濃,鍾意食焦糖餅乾一定要試下,面頭加左好多焦糖餅乾碎、每一啖都係焦糖味道❤️消費價錢:2人💰458,人均💰229結論:(10分為滿分)味道:7.5/10性價比:7.5/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:Coffee Hwajeon餐廳地址:尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖#coffee #coffeesh
今日黎到圓方呢間餐廳食飯,朋友話想試下栗米味甜品🍧

我地叫左
1️⃣海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫💰105

2️⃣炸物辣炒年糕💰92

3️⃣釜山粟米刨冰💰110

4️⃣法式焦糖吉士咖啡💰52

5️⃣LOTUS 焦糖奶昔💰58

消費價錢:2人💰458,人均💰229

結論:
(10分為滿分)

味道:7.5/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:Coffee Hwajeon

2024-11-21 409 浏览
呢間韓式榻榻米咖啡店,環境真係好舒服!一入去就感受到一股濃厚嘅日式簡約風格,配埋榻榻米嘅座位,感覺好relaxing,好適合同朋友慢慢傾計💬👍🏻我哋叫咗半半炸雞、粟米牛角包窩夫、士多啤梨戀人刨冰、盛放花開燕麥奶同忌廉黑朱古力咖啡☕️首先係半半炸雞🍗$155,甜辣炸雞同蜂蜜炸雞各半,份量都幾多,夠晒兩人share。甜辣炸雞個醬汁好惹味,辣度適中,唔會太辣,雞皮炸得脆卜卜,雞肉嫩滑 juicy,好好食!蜂蜜炸雞就甜而不膩,蜂蜜嘅香味好突出,同樣地,雞皮脆口,雞肉都幾嫩。粟米牛角包窩夫$132就比較特別,牛角窩夫酥脆,配埋粟米,味道幾夾。士多啤梨戀人刨冰$98賣相吸引,士多啤梨🍓新鮮,刨冰夠細滑,內裡仲有蕨餅。飲品方面,盛放花開燕麥奶$52奶味香濃,口感順滑,燕麥味唔會太搶,幾好飲。忌廉黑朱古力咖啡$52,咖啡味濃郁,忌廉滑溜。呢間咖啡店嘅食物質素唔錯,價錢都算合理,環境又舒服。

忌廉黑朱古力咖啡$52,咖啡味濃郁,忌廉滑溜。

呢間咖啡店嘅食物質素唔錯,價錢都算合理,環境又舒服。
韓式Cafe🇰🇷☕️Coffee Hwajeon,門面以繡球花裝飾點綴💙,真係好靚,今次去到好好彩可以坐韓式卡位,桌上也有乾花,真係好有feel,岩哂打卡。🌽🥐🧇粟米牛角包窩夫賣相好靚,把金黃色嘅粟米醬汁加上💛,真係好吸睛,而且醬汁出奇地和牛角包窩夫好夾!牛角包窩夫入邊,有舊芝士蛋糕‼️雪糕有兩球,估唔到咁豐富。❄️香濃伯爵茶刨冰估唔到伯爵茶的味道這麼濃烈🥰,上面加咗薄脆,入面有伯爵茶醬,好有咬口😗🧡藥菓玉桂楓糖咖啡第一次飲玉桂 x 楓糖 x 咖啡,都幾特別,味道幾 balanced👍🥛Lotus 焦糖奶昔:用上 Lotus 的產品多數都係無得輸🥰,今次都唔例外🔹️蜂蜜炸雞🐥 雖然今次衝著甜品和靚啡而來,但都叫咗呢份主食,蜂蜜味炸雞幾滋味,肉質幾嫰滑&juciy😋😋

🌽🥐🧇粟米牛角包窩夫

❄️香濃伯爵茶刨冰

🧡藥菓玉桂楓糖咖啡

🔹️蜂蜜炸雞🐥

2K
2024-11-17 492 浏览
之前去圓方 多數都係陪老人家飲茶 今次專程約friend去呢間韓風Cafe 坐榻榻米卡座 嘆咖啡兼食特色甜品-🍗半半炸雞先嚟一round鹹食 炸雞一半原味一半加蜂蜜粉🍯 外皮酥香唔油膩 雞肉軟嫩juicy-🥐焦糖芝士牛角包窩夫食croffle我多數配雪糕雜果 今次搭芝士蛋糕加焦糖挪威芝士茸 鹹中有甜 口感滑溜 味道有層次 壓層酥皮牛角包 勁有牛油香呀😁-🍧釜山粟米刨冰今餐嘅好戲在後頭‼️ 韓國流行嘅粟米刨冰 終於有得喺香港食啦☺️ 切片烤玉米🌽自帶口感 賣相靚靚 刨冰成座山咁大 當然要同人開心share😙 一邊食 一邊發掘藏喺冰山🗻裏面嘅椰絲粟米片同麻糬-☕️維也納咖啡☕️玉桂意式泡沫咖啡

🍗半半炸雞

🥐焦糖芝士牛角包窩夫

🍧釜山粟米刨冰

☕️維也納咖啡
☕️玉桂意式泡沫咖啡
  • 海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫
2024-11-15 461 浏览
Cafe坐低有塌塌米或者傳統既枱選擇呢度絕對係甜品控嘅天堂!伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇伴碟有細細樽伯爵茶奶加落個croffle仲有好香既牛奶軟雪糕至於布甸既伯爵茶味勁濃,推薦喜歡茶既朋友仔!士多啤梨戀人刨冰🍧超大個刨冰,刨冰口感細膩不會太快溶上面有鮮士多啤梨🍓,增加口感去到底層,仲有牛奶加左刨冰入面!辣泡菜八爪魚紫菜包飯除左甜品,都仲有咸食可以簡紫菜包飯即叫即整!藥菓肉桂楓糖咖啡藥果係一種韓國傳統食品,帶有花的形狀,配上肉桂楓糖,香味十足,但飲落不會太甜!義式咖啡雪糕affogato 賣相精緻,食到最後有杯咖啡嘆下都唔錯 @coffeehwajeon
Cafe坐低有塌塌米或者傳統既枱選擇
呢度絕對係甜品控嘅天堂!

伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇
伴碟有細細樽伯爵茶奶加落個croffle
仲有好香既牛奶軟雪糕
至於布甸既伯爵茶味勁濃,
推薦喜歡茶既朋友仔!

士多啤梨戀人刨冰🍧

超大個刨冰,刨冰口感細膩不會太快溶
上面有鮮士多啤梨🍓,增加口感
去到底層,仲有牛奶加左刨冰入面!

辣泡菜八爪魚紫菜包飯

除左甜品,都仲有咸食可以簡
紫菜包飯即叫即整!

藥菓肉桂楓糖咖啡

藥果係一種韓國傳統食品,帶有花的形狀,
配上肉桂楓糖,香味十足,但飲落不會太甜!

義式咖啡雪糕affogato

賣相精緻,食到最後有杯咖啡嘆下都唔錯

@coffeehwajeon
2024-11-14 479 浏览
一次來到圓方食飯,揀了Coffee Hwajeon,九龍站一出來就到,十分方便。餐廳竟然有一整排tatami 卡位,三五知己聊天就可以自成一角,私隱度也很高。我哋點了烤牛肉紫菜包飯,餡料有燒牛肉,蛋,青瓜,紅蘿蔔等,用料豐富,傳統味道。粟米牛角包窩夫是把牛角包夾成窩夫形狀,兩塊窩夫中間夾著厚厚的忌廉芝士,淋上香甜的粟米醬,還有燒粟米及牛奶雪糕伴碟,賣相精緻,牛角包烤得酥脆不油膩,果然係名物。釜山粟米刨冰一上檯真係嚇咗一跳,份量也太大了吧!刨冰鬆軟得像綿花,淋上滿滿的粟米醬,刨冰中層還夾著粟米麻薯,旁邊痴上燒過的粟米,頂層再加上粟米脆片。粟米也有咁多種食法,食落有不同的層次,好滿足。飲品點了黑芝麻鮮奶及玉桂楓糖咖啡,兩杯味道香濃,而且因為雙11,仲有11折優惠,好抵飲。
一次來到圓方食飯,揀了Coffee Hwajeon,

我哋點了烤牛肉紫菜包飯,餡料有燒牛肉,

蛋,青瓜,紅蘿蔔等,用料豐富,傳統味道。

粟米牛角包窩夫是把牛角包夾成窩夫形狀,兩

塊窩夫中間夾著厚厚的忌廉芝士,淋上香甜的

粟米醬,還有燒粟米及牛奶雪糕伴碟,賣相精

緻,牛角包烤得酥脆不油膩,果然係名物。

釜山粟米刨冰一上檯真係嚇咗一跳,份量也太

飲品點了黑芝麻鮮奶及玉桂楓糖咖啡,兩杯味

道香濃,而且因為雙11,仲有11折優惠,好抵飲。
2024-11-09 451 浏览
九龍站圓方有好多特色食肆,最後食韓式美食揀左花花餐廳咖啡三步曲 Triple可以一次過享受3種不同層次咖啡,包括 Latte, creama 及Espresso,每款味道各有層次,漸漸進入更香濃度義式咖啡雪糕意大利式 Tiramisu 咖啡好香濃,還配搭有韓國花煎甜米餅半半炸雞炸雞有多款味道,半半選了芝士及甜辣炸雞,雞肉好幼滑🐤甜酸味炸雞唔會太辣好好味🐤芝士粉炸雞好惹味粟米牛角包窩夫牛角包窩夫加上美味粟米,幼滑粟米醬好味道,窩夫好鬆又脆,好有層次感釜山粟米刨冰韓式雪花刨冰好大個,雪花刨冰冰花好幼滑,加入粟米醬好味道
九龍站圓方有好多特色食肆,最後食韓式美食揀左花花餐廳

1937 浏览

咖啡三步曲 Triple

義式咖啡雪糕

半半炸雞
炸雞有多款味道,半半選了芝士及甜辣炸雞,雞肉好幼滑
🐤甜酸味炸雞唔會太辣好好味
🐤芝士粉炸雞好惹味

粟米牛角包窩夫

釜山粟米刨冰
韓式雪花刨冰好大個,雪花刨冰冰花好幼滑,加入粟米醬好味道

2024-11-06 337 浏览
店內裝修好靚而且有tatami位置🥰叫左個seasonal special嘅樱花冰,賣相非常出眾!!只可惜樱花實在唔應該用黎整食物😅好似咳藥水,相信其他味會好食好多‼️另外都有叫飯捲同鮮花餅,味道普通但鮮花餅勝在打卡able,味道咸咸地,都幾得意
店內裝修好靚而且有tatami位置🥰
另外都有叫飯捲同鮮花餅,味道普通
但鮮花餅勝在打卡able,味道咸咸地,都幾得意

2024-11-04 324 浏览
呢間喺圓方既靚靚韓式𝐜𝐚𝐟𝐞,我去嗰日唔算好多人所以有𝐭𝐚𝐭𝐚𝐦𝐢位坐,影相既話應該幾有𝐟𝐞𝐞𝐥~ ̣̩⋆̩*̣̩⋆̩ᵕ̈ 伯爵茶布甸牛角包窩夫 $𝟏𝟒𝟓ᵕ̈ 玫瑰醬海鮮年糕 $𝟏𝟐𝟓ᵕ̈ 奶油肉醬年糕 $𝟏𝟎𝟓ᵕ̈ 釜山粟米刨冰 $𝟏𝟏𝟎ᵕ̈ 韓國柑橘梳打 $𝟓𝟐ᵕ̈ 黑芝麻鮮奶 $𝟒𝟔必食既係【伯爵茶布甸牛角包窩夫】!! 佢個窩夫係𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞黎🥐兩塊𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞中間搽咗層𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦同薄脆碎碎,仲有一細杯好濃厚既伯爵茶奶比我地淋落個𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞到~配埋杯牛奶軟雪糕一凍一熱好正喔~真係好想讚下佢地既甜品師傅,佢地連個布甸🍮都有好濃既伯爵茶味,濃到比蛋香味仲重,不過偏心伯爵茶既我就超鐘意(꒪´꒳`꒪) ~ 布甸上面有塊伯爵茶脆片,一樣係好香伯爵茶味,真係好有心思!! 最後仲有幾塊黃豆粉蕨餅,煙煙靭靭咁~ 雖然份甜品好出色,不過強烈建議𝟐個人黎先好嗌,好飽肚㗎!! (´ސު`)除左𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞之外,個【玫瑰醬海鮮年糕】都有驚喜!! ʕु•̫͡•ʔु ✧ 食落係好煙靭既韓式年糕,玫瑰醬味道好濃厚,有青口、蜆同八爪魚,係近期食過最好味嘅韓式年糕!! 好味道我哋再嗌多咗個【奶油肉醬年糕】!蕃茄肉醬嘅質素比好多西餐廳做得

̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
ᵕ̈ 伯爵茶布甸牛角包窩夫 $𝟏𝟒𝟓
ᵕ̈ 玫瑰醬海鮮年糕 $𝟏𝟐𝟓
ᵕ̈ 奶油肉醬年糕 $𝟏𝟎𝟓
ᵕ̈ 釜山粟米刨冰 $𝟏𝟏𝟎
ᵕ̈ 韓國柑橘梳打 $𝟓𝟐
ᵕ̈ 黑芝麻鮮奶 $𝟒𝟔

除左𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞之外,個【玫瑰醬海鮮年糕】都有驚喜!! ʕु•̫͡•ʔु ✧ 食落係好煙靭既韓式年糕,玫瑰醬味道好濃厚,有青口、蜆同八爪魚,係近期食過最好味嘅韓式年糕!! 好味道我哋再嗌多咗個【奶油肉醬年糕】!蕃茄肉醬嘅質素比好多西餐廳做得更好,佢地呢兩款年糕既質素都好高!!

貪心既我地明明好飽都仲叫咗個【釜山粟米刨冰】 第一次食帶有粟米味嘅刨冰,刨冰上面淋上咗類似日式粟米湯嘅醬汁,再加埋已經刨好咗嘅燒粟米,配埋脆脆既粟米片,係個好新奇既組合⁄(⁄ ⁄•⁄ω⁄•⁄ ⁄)⁄

黎得靚靚𝐜𝐚𝐟𝐞我地就叫咗兩杯靚靚既野飲☕️ 杯【韓國柑橘梳打】有新鮮既柑橘肉,配埋梳打一齊飲幾清新!! 另外一杯係【黑芝麻鮮奶】,芝麻味好香濃,亦都唔會有打得唔均勻嘅芝麻粒粒,幾唔錯喔~
2024-11-04 472 浏览
朋友約我喺圓方內一間韓系咖啡店、位置較為隱蔽但都好易搵到。餐廳木系和花飾佈置燈光柔和有普通座位和榻榻米氣氛同食物有種清冷感,氣氛蠻寧靜°Mentaiko Tteokbokki Scallop 明太子帶子炒年糕~ 年糕口感較為煙韌,如果凍咗先食口感會硬啲所以必須趁熱食。明太子醬不會過鹹,能帶出帶子鮮味°Strawberry & Cheesecake Croffle 士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫~ 個人較喜歡這個甜品,牛角包窩夫質感合格外酥脆內鬆軟唔會韌,可以落草莓醬一齊食,而伴碟士多啤梨片幾甜芝士蛋糕芝味不過份濃郁口感軟滑,配搭忌廉令甜品控嘅我非常滿足°Earl Grey Bingsu香濃伯爵茶刨冰~ 而家天氣仲有啲熱、食個刨冰降溫就啱晒。個冰幾巨型、有兩片脆脆插面,伯爵茶醬味都okay甜,中間有類似伯爵茶奶凍整體食感豐富°Sesame Caffe Latte芝麻奶咖啡~ 點咗熱,面頭鋪咗啲黑芝麻,奶味和黑芝麻味互相平衡,飲完感覺暖胃
朋友約我喺圓方內一間韓系咖啡店、位置較為隱蔽但都好易搵到。
餐廳木系和花飾佈置燈光柔和
有普通座位和榻榻米
Coffee Hwajeon 커피화전
氣氛同食物有種清冷感,氣氛蠻寧靜

°Mentaiko Tteokbokki Scallop
明太子帶子炒年糕

士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫

°Earl Grey Bingsu
香濃伯爵茶刨冰

°Sesame Caffe Latte
芝麻奶咖啡

Coffee Hwajeon 커피화전

位於圓方的這間韓系打卡Café 環境優美,店內裝潢結以木系風格為主調,設有數個榻榻米包廂座位,可以盤腿而坐去感受傳統的韓式用餐體驗,亦有不少花系裝飾很適合打卡拍照,由裝潢至食物擺盤都好心思,適合約會及跟閨蜜來享受一段悠閒時光。❥ 玫瑰醬海鮮年糕 ($125) 🦐韓式年糕口感煙靭,玫瑰醬味道濃厚,配料有青口、蜆和八爪魚,整體配搭得恰到好處。❥ 伯爵茶布甸牛角包窩夫 ($145) 🥐牛角包窩夫外酥內軟,充滿濃厚的牛油香,上面舖上厚厚一層忌廉及薄脆,與牛奶軟雪糕一冰一熱的配搭,滋味無窮。旁邊的伯爵茶味布甸🍮口感軟滑,茶味香濃,看似與窩夫無關卻又出奇地融合。最後還有幾塊黃豆粉蕨餅,令口感更豐富。❥ 釜山粟米刨冰 ($110)🍧店員向我們推介這款新口味的粟米刨冰,刨冰外型亮麗精緻,非常適合打卡。口感綿密的刨冰淋上香甜的粟米忌廉醬汁,再配搭燒粟米及粟米片,整體是個相當新奇的組合。❥ Lotus 焦糖奶昔 ($58)🥤奶昔味道香濃細滑,灑上大量Lotus焦糖餅乾碎,增添香脆的口感。❥ 義式雪糕咖啡 ($72) ☕️當香濃熱咖啡遇上冰凍的雪糕,冰火交融打造出獨特的滋味,值得一試。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•

❥ 玫瑰醬海鮮年糕 ($125) 🦐

❥ 伯爵茶布甸牛角包窩夫 ($145) 🥐

❥ 釜山粟米刨冰 ($110)🍧

❥ Lotus 焦糖奶昔 ($58)🥤

❥ 義式雪糕咖啡 ($72) ☕️

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿 Coffee Hwajeon 커피화전 @coffeehwajeon
𖤣𖤥 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖

❤️喜歡我的分享,記得follow我:@peggie.dailylife

#peggiedailylife_tsimshatsui
#coffee #coffeeshop #cafe #koreancafe #Hwajeon #咖啡店 #咖啡 #韓系咖啡 #花煎 #韓系咖啡廳 #尖沙咀 #TST #圓方 #Elements #韓國菜 #韓國餐廳 #尖沙咀美食#咖啡廳 #咖啡店 #koreanrestaurant #cafehopping #coffeeshop #打卡 #美食推薦 #香港美食 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie

之前見網上唔少人介紹過呢間位於圓方既韓式cafe,環境裝飾走木系,加入乾花元素令人夠曬放鬆,呢度仲有塌塌米卡座,邊食邊同朋友傾計好Chill 原味炸雞🍗 $125炸雞炸至香脆,雞肉嫩滑多汁,香而不膩,加上脆卜卜的粗薯條🍟必食!伯爵茶布甸 & 牛角包窩夫 $145牛角包窩夫外酥內軟,食既時候帶牛油香,可以配上伯爵茶雪糕一齊食大滿足,伯爵茶布甸軟滑,茶味香濃,另外仲有日本蕨餅十分煙韌🍧釜山栗米刨冰 $110之前係韓國食過一次栗米刨冰,見呢度有決定試下,賣相精緻大大杯🌽面頭有燒過既粟米,配上粟米片同埋餅碎口感更豐富👍🏻綿綿冰入口幼滑帶奶香🍧好清新🤩✨ 韓式雪糕咖啡 $72當香濃熱咖啡遇上冰凍既雪糕,有冰火相融既效果,口感特別,值得一試☕️ 咖啡三部曲 $65咖啡濃郁順滑,有齊濃縮咖啡、意式濃縮、鮮奶咖啡☕️鐘意咖啡既朋友仔要試下

原味炸雞🍗 $125

伯爵茶布甸 & 牛角包窩夫 $145

🍧釜山栗米刨冰 $110

✨ 韓式雪糕咖啡 $72

☕️ 咖啡三部曲 $65
餐廳細人多,星期六,排隊等了很久,餐廳侍應見我一個少少黑面,炸雞等了很久,咖啡亦要等。我一個人食了二十分鐘就被安排移位邊位,要讓返張枱俾兩個人,話有9折。服務普通。食物普通。我都係排隊排好耐,其他客兩個人飲咖啡傾計都傾好耐,餐廳唔敢得罪,見我一個就要我讓枱,麻煩餐廳貼告示,單身與狗不得入內。只歡迎一家大細,寵物狗都可以,係一個食客不招待。垃圾。垃圾服務普通。食物普通。價錢叫做不算好貴,就死多人貪平少少又見什麼韓式雪糕吸就去食。

服務普通。
食物普通。

就要我讓枱,麻煩餐廳貼告示,單身與狗不得入內。

只歡迎一家大細,寵物狗都可以,係一個食客不招待。
垃圾。垃圾

服務普通。
食物普通。

2024-10-21 409 浏览
上星期去左間好靚既韓式cafe店內外都有乾花佈置💐成個感覺好小清新🥰好岩打卡😆店員安排左我哋坐榻榻米 地方好寬敞 環境好清靜🐔半半炸雞我地揀左甜酸同芝士味炸雞好juicy😍外脆內嫩每碟有8大舊炸雞再加薯條🤤好滿足!🌽粟米牛角包窩夫店員推介我地試新出既粟米窩夫🥐好香濃既粟米湯味😍粟米控必食啊‼️牛角包窩夫外脆內軟配埋甜粟米同雪糕口感好豐富😋食到停唔到口!🍧士多啤梨戀人刨冰滿滿既棉棉冰😍份量超大!!中間有果肉🍓士多啤梨酸酸甜甜🌸盛放花開燕麥奶燕麥奶好香滑🥛乾花令每次飲都聞到淡淡花香🍭櫻花糖泡泡泡泡好夢幻💕有兩大粒棉花糖牛奶好滑🥛賣相好適合用黎打卡😆哩度既食物賣相精緻得黎又好味😋下次要再黎食唔同口味既窩夫同刨冰🥰@coffeehwajeon 📍Coffee Hwajeon尖沙咀ELEMENTS圓方水區1樓1028B號鋪#coffee #coffeeshop #cafe #koreancafe #Hwajeon #咖啡店 #咖啡 #韓系咖啡 #花煎 #韓系咖啡廳 #尖沙咀 # TST #圓方 #Elements
上星期去左間好靚既韓式cafe
店內外都有乾花佈置💐
成個感覺好小清新🥰好岩打卡😆

店員安排左我哋坐榻榻米
地方好寬敞 環境好清靜

🐔半半炸雞
我地揀左甜酸同芝士味
炸雞好juicy😍外脆內嫩
每碟有8大舊炸雞再加薯條🤤好滿足!

🌽粟米牛角包窩夫
店員推介我地試新出既粟米窩夫🥐
好香濃既粟米湯味😍粟米控必食啊‼️
牛角包窩夫外脆內軟配埋甜粟米同雪糕
口感好豐富😋食到停唔到口!

🍧士多啤梨戀人刨冰
滿滿既棉棉冰😍份量超大!!
中間有果肉🍓士多啤梨酸酸甜甜

@coffeehwajeon

📍Coffee Hwajeon
尖沙咀ELEMENTS圓方水區1樓1028B號鋪

2024-10-19 358 浏览
以前去韓國旅行都好鍾意搵當地啲甜品店打卡,近年香港開咗好多韓系Cafe。ELEMENTS呢間主打甜品嘅簡約木系風嘅Cafe,周圍都有鮮花擺設,座位寬敞。嘢食擺盤精緻。每一件都似藝術品咁靚。置身於呢個環境食返個甜品,心情都會特別愉悅🥰半半炸雞,有芝士味同原味兩款。芝士味炸雞外脆內嫩,芝士香味濃郁,非常吸引!而原味炸雞則保留咗肉質嘅原汁原味,鹹香適中,無論係配搭醬汁定係單吃,都好好味。伯爵茶布甸牛角包窩夫,真係好特別!窩夫鬆軟香脆,配上細膩嘅伯爵茶布甸,茶香撲鼻,口感滑溜。士多啤梨戀人刨冰,色澤靚麗,士多啤梨果味濃郁,刨冰質地爽滑,喺夏天食真係好舒服。再加上一啲鮮奶油,甜而不膩,實在係一個完美嘅消暑選擇。飲品方面,儀式咖啡雪糕好有創意,咖啡味濃厚,雪糕質地綿密,飲落去既有咖啡嘅香氣,又唔會太甜,係一個唔錯嘅選擇。最後,棉花糖泡泡,色彩繽紛,味道輕盈,帶有一絲甜蜜,俾人一種童年嘅回憶。

• 香濃伯爵茶刨冰
  • 伯爵茶布甸牛角包窩夫