2019-06-28 45 浏览
今日約了好朋友飯聚傾計, 她在旺角工作, 所以就係附近搵食, 行經廣華醫院附近既Coffee Jobs 見到佢門面都幾靚吓, 好有文青feel,食物種類多, 相片食物又靚, 一於就入去試吓。睇睇menu先, 見到隔離檯食”德國咸豬手”好大隻, 賣相吸睛,所以都叫咗個來試吓, 再叫埋“南瓜蘆筍大蝦意大利飯”一齊share食。“德國咸豬手配薯角”真係大得有點誇張,二位女士都食唔晒。外皮燒到脆卜卜, 入面熱辣辣有咸香,肉質嫩滑,非常好味。加埋薯角也炸得香脆,係一個很好的配搭。另外“南瓜蘆筍大蝦意大利飯”, 二隻大蝦新鮮彈牙,而且好入味,南瓜蓉已經溶入飯裏面,意大利飯煮到煙煙韌韌,有咬口,濕潤度合適,加埋蘆筍粒和蕃茄仔就好健康啦!最後,我叫了杯Ice latte,咖啡味香濃,飲埋就覺得整個晚餐很滿足了。餐廳雖然唔大,但樓底高,感覺舒舒服服,下次有機會都有再來。

2019-06-20
  • icelatte
  • 南瓜露筍大蝦意大利飯
  • 德國咸豬手配薯角
2019-06-17 58 浏览
黎到旺中帶靜既廣華街Coffee Jobs食午餐 這裡環境較清靜,對比行出啲嘅登打士街嘅嘈雜,就已經喺另一番景象。呢度裝修比較簡單 簡單便是美,最特色喺牆上掛咗唔餐具、廚具、器皿、甚至廚櫃把手… 感覺令到用餐都多咗份趣味。溫泉蛋黑松露雜菌扁意粉 賣相吸引 食落比較清淡 扁意粉煮得剛好 有咬囗 另外加上溫泉蛋既蛋香 另到成件事唔同左 黑松露忌廉汁相當creamy雙式芝士焗薯條有名你叫雙式 由兩種不同芝士jack cheese and cheddar cheese 混合而成 相當濃味 香味十足不過一定要趁熱食 有一份拉絲感 凍了便變硬身 炸雞翼伴咸蛋黃醬鹹蛋黃黃金脆脆口味,鹹蛋黃醬令雞翼外皮更加有層次兼惹味,會食上癮 唔停得口Iced Rose Latte有著淡淡的玫瑰花香味,喜歡花的朋友可以試一下。出奇的夾Iced chocolate 朱古力味極濃 另外,個底亦夠滑值得一試尋尋覓覓 享受美食 當然在旺角coffee job
黎到旺中帶靜既廣華街Coffee Jobs食午餐

Iced Rose Latte

有著淡淡的玫瑰花香味,喜歡花的朋友可以試一下。出奇的夾
Iced    Rose  latte

Iced chocolate

朱古力味
極濃 另外,個底亦夠滑值得一試
Iced    Chocolate

尋尋覓覓 享受美食 當然在旺角coffee job
2019-06-07
午餐
Iced    Rose  latte
Iced    Chocolate
  • Rose latte
在繁忙的星期三,與友人相約在旺角打算一起處理公務,但要在擁擠的旺角找一處寧靜無擾的地方確不容易,各大的連鎖咖啡店早已人滿為患,逼得水洩不通。幸好記起年前曾與友人到過Coffee Jobs,所以辜且到訪一試,轉過街角,喜見店內尚有位置,尤幸旺角仍有一處可以讓人喘息的地方。店內空間寬敞,客人不多,正好讓我和朋友可以安靜地工作。一向不好甜的我點了一杯Americano,咖啡香濃帶點甘香。朋友則點了一杯Tiramisu Latte,喜出望外的配搭,不是太甜又有淡淡Tiramisu味。
店內空間寬敞,客人不多,正好讓我和朋友可以安靜地工作。

2019-05-22
2019-06-12 54 浏览
<Coffee job出色西餐>👍🏻喺旺角廣華街既 coffee job幾年前新開時食過 burger覺得好正 今次黎到再試下佢其它西餐美食 意粉豬手等等都做得好出色🐷 雖然咖啡似主打 但夜晚就飲下沙冰❄🍴蒜香海鮮意粉 138蚊🍜大大碟意粉 勁多蜆肉 雖然細粒 但好彈牙新鮮 好有蒜香味 兩個大青口好有口感 新鮮 而蝦肉都好大隻 🦐 鮮甜 佢吸左 d辣蒜香幾惹味 意粉 用左扁意粉 好有口感 不嬲扁意粉 用蒜香襯都好夾 所以整體好味 👍🏻🍴德國咸豬手配薯角 178 蚊🐷🥔超大件豬手 178 蚊真係抵到爛😍豬手個皮整得好香脆 皮下脂肪已變成好入味既肥膏 我只食少少 😈 入面既豬肉醃得香咸入味 煙靭 又熱辣辣🐖 底下既薯角整得勁香脆 而且薄脆 入面又帶 d粉口感 所以食落有層次感 點埋蛋皇醬更正 🥚🍴朱古力曲奇沙冰 56 蚊🍫❄成杯沙冰將曲奇同朱古力 冰合埋 兩種味既比例平均,好冰凍啱好熱時飲 加埋個甜 cream同 oreo曲奇 裝修 唔錯🍪#朱古力 #沙冰 #曲奇 #扁意粉 #香蒜 #海鮮 #扁意粉 #薯角 Score 平均分 <7.9/10>Taste
<Coffee job出色西餐>👍🏻

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
COFFEE JOBS
#coffeejobs
旺角廣華街3 號百利達廣場地下3 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-06-12
2019-06-10 33 浏览
話說早前和好友去了旺角逛街,逛到肚餓時,便四處尋找午餐落腳點。結果我們看到這間未食過,但外貌看似ok的coffee jobs 餐廳,一食之下,即刻有種「叮」一聲的感,的確幾好味。德國咸豬手配薯角$178,豬手體型十分大,哈哈,比我的臉色還要大。一刀切開,份量真是多。外皮脆脆的,好香豬皮味,平時我好小食豬的皮部,但今次這個豬手,外皮好脆口又香,咬下去有Q彈夾雜香脆感。豬肉夠咸,沾上芥末醬,更具風味。豬手底部又有一些薯角,旁邊就有一些沙律菜。其實光是吃豬手,我們二人已經好夠飽。炸雞翼伴咸蛋黃醬$88,一碟有六隻,每隻雞翼都有咸蛋黃醬包着。外皮炸得香脆可口,加上有咸蛋黃醬,所以很惹味。裡面的雞肉又嫩口。旁邊亦有一少許沙律。埋單大概$292,平均每人$146。

埋單大概$292,平均每人$146。
2019-05-11
  • 德國咸豬手配薯角
2019-06-05 55 浏览
旺角區有形形色色既咖啡店,而呢間係我心目中既頭一二位。我最中意佢有個落地大玻璃,可以睇住街外人來人往,而裝修都好有格調不過座位就比較小,星期六日都需要等下位。食物方面有提供意粉、risotto、burger同小食,飲品除左咖啡都有梳打同沙冰類。黎到coffee shop當然要飲咖啡!今次叫左Iced Mocha,面層係好大舊既忌廉食落好濃厚,撈埋咖啡一齊飲,令口感更滑。咖啡同朱古力比例平均,整體唔會過甜叫左兩個主菜,第一個係魚柳漢堡配自家制熱情果沙律汁。魚柳有兩大塊,炸得好香脆,魚柳食落唔會好鬆散,好滑溜。沙律醬加上熱情界汁,微酸,添上一份小清新。薯條係幼身薯條,新鮮炸起熱辣辣!另一個就係黑松露蘑菇意大利飯,有好多好多好多菇!我諗同飯既比例大概係一比一,所以成個飯都好濃菇味飯粒好飽滿,有咬口!食下野傾下計,又過左一個寫意既下午
旺角區有形形色色既咖啡店,而呢間係我心目中既頭一二位。

不過座位就比較小,星期六日都需要等下位。

飯粒好飽滿,有咬口!

食下野傾下計,又過左一個寫意既下午

• 黑松露菌蘑菇意大利飯
  • 魚柳漢堡配自家製熱情果沙律醬
2019-06-05 45 浏览
約朋友吃晚餐,旺角總是我首選的地方!大家方便到達,更有不少好的餐廳!而這間coffee job我就覺得相當不錯了!環境方面,設計感重,挺美的!是一個很適合聊天的地方!麻醬挪威三文魚蕃茄扁意粉 $128三文魚煎得好香,加上油脂很多!好吃喔😋~而蕃茄醬汁是偏甜的,很合我口味!美式烤魚薯條 $108要一讚是剛剛炸起的!熱辣辣的薯條就是美味!加上分量不少!炸雞翼伴鹹蛋黃醬 $88完全不會過鹹,但又夠香~這道也是剛剛炸起的!一咬下去滿口都是肉汁!Peanut Latte $46花生味的Latte是比較特別的配搭!滿有驚喜的~花生味和咖啡味平衡得剛剛好,喜歡花生的可以一試啊!蜜桃香橙沙冰 $56很天然的蜜桃味,整杯不會過甜!
而這間coffee job我就覺得相當不錯了!

環境方面,設計感重,挺美的!是一個很適合聊天的地方!

麻醬挪威三文魚蕃茄扁意粉 $128

美式烤魚薯條 $108
要一讚是剛剛炸起的!熱辣辣的薯條就是美味!加上分量不少!

炸雞翼伴鹹蛋黃醬 $88

Peanut Latte $46

蜜桃香橙沙冰 $56
很天然的蜜桃味,整杯不會過甜!
2019-05-27
2019-06-02 30 浏览
呢間舖係廣華街中段既轉角位 舖位好eye catching 呢日tea time就黎左食lunch😂價錢會比lunch平啲 兩三點有兩三個客 成個舖頭好寬闊 透自然光咁幾舒服 原來tea time有煙三文魚溫泉蛋牛油果多士 健康之選🥰加latte唔使另外加錢 加一都係50幾蚊 幾抵食😚兩大塊煙三文魚 加一粒溫泉蛋 拮完成碟都蛋汁😍牛油果大約半個smash左搽係硬既包上面 食落好飽肚 又好食Latte可能因為舖名有coffee呢個字 所以對咖啡有好大期望 結果有d失望🥺拉花心上面一朵玫瑰花 好靚呀!奶泡打得綿既不過聞落飲落無乜咖啡味 唔係好nutty 奶味偏重 味道近番連鎖店咁樣⋯><好評是比tea time平既toast既!
兩三點有兩三個客 成個舖頭好寬闊 透自然光咁幾舒服

Latte
拉花心上面一朵玫瑰花 好靚呀!奶泡打得綿既

好評是比tea time平既toast既!
2019-05-26 51 浏览
Coffee Jobs - 悠閒格調Cafe 門面黑框的落地玻璃,陽光充足的透進店內,非常柔和暖意;門上的招牌特別得很,是呈水滴形狀的,內地的水泥色地板和牆身,配上餐具、廚房用具混搭著幾何圖形的裝飾,別出心裁。鮮蝦凱撒沙律大大隻香烤過的海蝦,脆口外殻,內裡蝦肉彈牙多汁;濃濃的沙律醬加上新鮮蔬菜,上面佈滿惹味的芝士粉,還有脆口的麵包粒。炸雞翼伴鹹蛋黃醬熱騰騰的炸雞翼,外皮炸得香脆呈金黃色,一咬開時充斥著滿滿的蛋黃香和油份,當中有蛋黃金沙的口感,相信是以原個蛋黃即磨成的醬。梳乎厘拿鐵蛋香十足的拿鐵,梳乎厘的空氣泡泡感,表面經輕微燒過,甜味香味釋出,內裡是拿鐵奶和咖啡比例很好,奶香較為突出。花生拿鐵另一杯是花生醬作主題,濃郁的花生醬,口感十足較為濃稠的咖啡,花生的甜、鮮奶的滑和咖啡的香,蠻配搭的組合。
Coffee Jobs - 悠閒格調Cafe

鮮蝦凱撒沙律

炸雞翼伴鹹蛋黃醬

梳乎厘拿鐵

花生拿鐵
2019-05-22 41 浏览
旺角這個地方真的愈來愈多咖啡廳了所以去探探店才行🤭較早前就去了這家這家的地方位於一個小商場附近附近也有很多食肆 門面簡約挻INS風進到裡面看到有不同的廚具擺放在牆上環境也算舒適的 感覺像在上家政課🤭逛街逛到累找個地方休息也不錯·香橙薄荷濃縮咖啡 HKD$56微微的橙香配上薄荷令人有一種新鮮感香橙配其他飲品就試過 這款真是第一次·蒙羅麗莎 HKD$48看見名字挻特別的名字所以決定點來試試味道挻香的花茶 香港比較少有的花茶茶類中和一下食物的油膩感也不錯·炸雞翼咸蛋黃醬 HKD$88咸蛋黃配什麼食材做食物也好味道配上雞翼也挻香的🤭很快就食清光了·雙式芝士薯條 HKD$78芝士有誰不愛? 相信對這味道也不陌生份量挻多的 要快點食光光才行呢不然的話芝士會變硬影響口感🤔🤔這家感覺挻不錯的環境☺️來休息一會兒也不錯
旺角這個地方真的愈來愈多咖啡廳了

不然的話芝士會變硬影響口感🤔🤔

這家感覺挻不錯的環境☺️來休息一會兒也不錯

2019-05-18
2019-05-20 885 浏览
相約左朋友係旺角聚舊兩個人想輕食,飲杯咖啡傾下計最好冇人打擾又唔洗限坐幾耐Coffee shop就係最好選擇!就揀左呢間位於廣華街的Coffee jobs 地方好易搵,就係轉角位~餐廳以俐落的黑白色為主調配搭木枱椅,簡單清新好有文青風~我們叫了小食及漢堡一齊Share 先來黑糖蜜糖炸雞翼炸得金黃酥脆,雞翼外脆內嫩咬落有juicy 肉汁,炸得恰到好處!雞翼外皮有蜜糖味,既鹹香又帶點微甜口感豐富極了!意式磨菇漢堡配薯條有大磨菇及新鮮的蔬菜番茄等配搭特別清爽Fresh !超豐厚的漢堡肉手打的漢堡肉特別彈牙!兩個女仔share岩岩好黑糖咖啡咖啡濃郁,加上黑糖甜度已經十分足夠朋友點的凍的薄菏朱古力,好順滑又透心涼!杯碟都是走清新文青風感覺上食物都特別好食又一打卡的靚位 連濕紙巾都設計得如此有玩味!和朋飲杯咖啡,聊聊天不知不覺就消磨了一個下午每次都慨嘆時間過得太快啦
相約左朋友係旺角聚舊
兩個人想輕食,飲杯咖啡傾下計
最好冇人打擾又唔洗限坐幾耐
Coffee shop就係最好選擇!

就揀左呢間位於廣華街的Coffee jobs
地方好易搵,就係轉角位~

餐廳以俐落的黑白色為主調
配搭木枱椅,簡單清新
好有文青風~
我們叫了小食及漢堡一齊Share

先來黑糖蜜糖炸雞
炸得金黃酥脆,雞翼外脆內嫩
咬落有juicy 肉汁,炸得恰到好處!
雞翼外皮有蜜糖味,既鹹香又帶點微甜
口感豐富極了!

意式磨菇漢堡配薯條
有大磨菇及新鮮的蔬菜番茄等配搭
特別清爽Fresh !

超豐厚的漢堡肉
手打的漢堡肉特別彈牙!
兩個女仔share岩岩好

黑糖咖啡

咖啡濃郁,加上黑糖甜度已經十分足夠

朋友點的凍的薄菏朱古力,好順滑又透心涼!

杯碟都是走清新文青風
感覺上食物都特別好食
又一打卡的靚位

連濕紙巾都設計得如此有玩味!

和朋飲杯咖啡,聊聊天
不知不覺就消磨了一個下午
每次都慨嘆時間過得太快啦

2019-05-17
下午茶
  • 黑椒蜜糖雞翼
2019-05-20 51 浏览
今日同朋友去旺角食飯,但係旺角真係太多人了,想搵間餐廳靜靜地食飯都幾難,好彩朋友介紹呢間Coffee Job,佢位於廣華街無咁多人嘅地方,但其實油麻地地鐵站行去五分鐘都到了。餐廳唔算大,但係勝在環境好舒服,我地可以慢慢食,慢慢傾。我地點了手打牛肉漢堡,肉質鬆軟,它配上了酸甜的醬汁,味道不錯,不過連麵包一併過吃就略嫌大了一點,所以要慢慢分開食。另外薯條都唔錯,份量都幾多!整體來說也是抵食之選^_^這個硯意粉是驚喜之作!意粉配微辣的硯汁超級夾,加上剛剛吃時新鮮滾熱辣非常出色,青口和蝦也是幾新鮮,這是令人想encore的意粉!

::19 May,2019(Sunday):iscover café as usual. Location: Mong Kok///Afraid of being to crowd and need to queue for lunch, decided to visit a café that is a bit farer from MTR station. Saw this café for several times, seems attractive and had expectation to their coffee(as they named it “Coffee Jobs”), I guess they specialised in coffee. Didn’t need to queue for seats and it was half empty, the environment seems chill.///We ordered spaghetti($108), mushroom burger and two cups of hot Long Black($3
::19 May,2019(Sunday)::
Discover café as usual.
Location: Mong Kok
///
We ordered spaghetti($108), mushroom burger and two cups of hot Long Black($30).
The spaghetti is nice and cheesy, not too oily and full of tomato sauce.
Mushroom  burger
Mushroom burger($128) is in large portion(cheese, beef, mushroom, lettuce and tomato) offering with salad and french fried.
It was a bit too large, the bread is a bit crunchy, beef is quite thick, mushroom is yummy. Very full.
Hot  Long  Black
Hot Long Black($30)
Average level, i’d give it 3/5(a bit sad as i had expectation on it). Comparing with other café’s long black, like the one in Mira Mall, it is just average. I’m not sure whether it’s because of the coffee bean or what, I feel it is a bit too watery(?). The first sip is okay, but then I feel the coffee taste is fading.
///
Overall: Average, feel it’s a bit not-worthy for the coffee and the café is with 10% service charge.
I was trying to connect their Wifi with the password code printed on the receipt but failed and too brother to ask for the it.
///
$32x for two persons and ard $160 per person, a bit overpriced in my perception
2019-05-19
2019-05-18 22 浏览
星期五放工又冇訂枱,搵嘢食都有一定難度,行到嚟呢度見到呢間Cafe竟然仲有位,於是就試一試佢。叫咗一個黑松露意大利飯配沙律,同埋一個德國鹹豬手配沙律,黑松露意大利飯就真係唔係咁正宗,啲飯嘅口感有啲奇怪,唔似真正嘅意大利飯咁有咬口,佢比較似普通食開嘅泰國米浸林左咁樣。但個豬手就真係唔錯,大家睇相都見到佢個尺寸係好大,食落啲肉好腍,但個皮就好脆,亦都有好多骨膠原,不過就略嫌偏鹹。沙律有誠意,有切片嘅橙、車厘茄同埋一隻炸蝦,有驚喜。

2019-05-17
2019-05-17 38 浏览
在旺角這繁華鬧市中,竟然給我在充滿特色的廣華街,找到這間精緻的cafe。座位空間足夠,不會跟旁邊靠得太近,可以和朋友擁有自己的世界。朋友點了朱古力曲奇沙冰。賣相高分,令人十分羨慕,後悔沒有跟著一起點杯冰的飲料。結果原來我的latte也不遜,美麗拉花,奶泡是latte的標準,不會過多,十分滿意。大概十分鐘食物也準備好,叫了芝士白汁牛脷扁意粉。芝士一點都不留情,用焗的方式把它們窂窂的鎖在意粉表面。牛脷份量也多得驚人,差不多跟意粉是1:2。接著還有手打牛肉漢堡伴煙肉太陽蛋。很大很大的漢堡,底層有新鮮蔬菜蕃茄,上層是自家製手打牛肉和煙肉煎蛋,十分豐盛。漢堡吃完後店員細心提供濕紙巾,不要想歪哦,真的是濕紙巾。
漢堡吃完後店員細心提供濕紙巾,不要想歪哦,真的是濕紙巾。
2019-05-16