🌾🌸【 𝑪𝒓𝒂𝒑𝒔 𝑻𝒂𝒃𝒍𝒆 】🌸🌾⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄環境絕美的cafe🌾⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️Dinner Set A◾️▪️($168)是日餐湯:南瓜忌廉湯🎃估唔到都幾好飲,連麻麻哋南瓜湯嘅我都飲晒!頭盤:意大利忌廉芝士菠菜雲吞🥟份量偏少,但我好鍾意佢個忌廉芝士汁 。主菜:蟹膏蟹肉意大利飯🦀主菜終於都嚟啦,呢個份量多,食得飽!仲有唔少蟹肉 。綠茶流心布丁伴雪糕🍵( $68 )淨係賣相都贏晒,流心效果仲要好澎湃!Chocolate☕️ ($45/hot)拉花好靚,一定要打卡!⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:Craps Table (一門町市場) (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖⋄
🌾🌸【 𝑪𝒓𝒂𝒑𝒔 𝑻𝒂𝒃𝒍𝒆 】🌸🌾

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

環境絕美的cafe🌾

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️◾️Dinner Set A◾️▪️($168)
是日餐湯:南瓜忌廉湯🎃
估唔到都幾好飲,連麻麻哋南瓜湯嘅我都飲晒!

頭盤:意大利忌廉芝士菠菜雲吞🥟
份量偏少,但我好鍾意佢個忌廉芝士汁 。

主菜:蟹膏蟹肉意大利飯🦀
主菜終於都嚟啦,呢個份量多,食得飽!仲有唔少蟹肉 。

綠茶流心布丁伴雪糕🍵( $68 )
淨係賣相都贏晒,流心效果仲要好澎湃!

Chocolate☕️ ($45/hot)
拉花好靚,一定要打卡!

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Craps Table (一門町市場) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖

2024-01-13
2024-09-16 733 浏览
Happy friday🍺🍻🍻日式洋食風,上菜到枱睇到幾有心思晚餐可以揀選加套餐或單點套餐 +$30 有兩款前菜,一餐湯,一沙律店員話前菜款式定期會轉換的我今次有溏心蛋同鰻魚西蘭花😋個全日早餐食材係出面都少見竟然有慢煮三文魚係入面🤤幾正仲有佢地自家製嘅烈日窩夫相對同類型餐種我比較喜歡呢類型小店形式呢度有生啤飲,可以同朋友chill傾計無限時用餐時間 店員nice
Happy friday🍺🍻🍻
日式洋食風,上菜到枱睇到幾有心思

晚餐可以揀選加套餐或單點

竟然有慢煮三文魚係入面🤤幾正
仲有佢地自家製嘅烈日窩夫

相對同類型餐種
我比較喜歡呢類型小店形式
呢度有生啤飲,可以同朋友chill傾計
無限時用餐時間 店員nice

2024-07-04 1045 浏览
🍽️Craps Table 📌荃灣荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖·充滿陽光氣息的環境,乾花海給人舒適懶洋洋的感覺,今天又來吃午餐,看看有冇新口味。燒香草羊扒。椰香紅咖喱汁。黃金手抓餅($128)今次是第二次吃羊扒,二件羊扒好juicy ,外層煎得香口,肉質鬆軟,加上香草香味又有呈粉嫩的帶點肥的羊扒非常好吃,沒有臊味只有油香。椰香紅咖哩汁唔辣帶椰香,手抓餅也很鬆化。焗黃金三文魚。鮮水果沙律。燒甜薯($98)被酥皮包著的焗三文魚,外型看上去已經好吸引,切開陣陣魚香,魚扒不是太厚但被其他食材如煙肉、菠菜、刁草等緊緊包裹著,整體是外香酥餡料滋味,很不錯。餐湯是甘筍湯,份量比上次少,但味道很好。

🍽️Craps Table
📌荃灣荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖
充滿陽光氣息的環境,
乾花海給人舒適懶洋洋的感覺,
今天又來吃午餐,看看有冇新口味。

燒香草羊扒。椰香紅咖喱汁。黃金手抓餅($128)
今次是第二次吃羊扒,二件羊扒好juicy ,
外層煎得香口,肉質鬆軟,
加上香草香味又有呈粉嫩的帶點肥的
羊扒非常好吃,沒有臊味只有油香。
椰香紅咖哩汁唔辣帶椰香,
手抓餅也很鬆化。

焗黃金三文魚。鮮水果沙律。燒甜薯($98)
被酥皮包著的焗三文魚,
外型看上去已經好吸引,切開陣陣魚香,
魚扒不是太厚但被其他食材如煙肉、菠菜、
刁草等緊緊包裹著,
整體是外香酥餡料滋味,很不錯。

餐湯是甘筍湯,份量比上次少,但味道很好。
2024-07-02 791 浏览
荃新天地2日本風美食街,諗住同朋友仔去觀摩下,的確好多選擇,最後揀左呢間試下,咁岩有位唔洗等位。菜式多樣仲非常精美,隨心揀左幾款試下。三文魚沙律配toast, 三文魚好鮮味,配埋沙律菜帶點酸味好開胃。醬燒魷魚墨汁意粉,賣相很討好,意粉口感不錯,有淡淡墨魚汁香味。最欣賞佢地既咖啡,絕對係用心之作,見到個unicorn已經加左分,好靚呀。由於乜都好靚,掛住影相😂有一道菜唔記得係乜,咁精美既菜式,好值得一試,性價比極高。

2024-05-23 549 浏览
🍽️Craps Table📌荃新天地2 一門町市場·再次來到Craps Table,今日選對了很好吃的羊扒餐 🫕忌廉甘筍湯香順味濃,可口。🍴燒香草羊扒 椰香紅咖哩汁 小羊扒燒到鮮嫩多汁,啖啖滲出迷迭香等香草香氣,配合少少黑胡椒碎,肉質肥美稔滑。手抓餅外還有一個紅咖喱椰汁和蔬菜,整體很不錯。🍴香煎北海道豬扒配藜麥沙律燒甜薯厚厚的豬扒切開呈粉紅色,瘦的一端好濃肉味,另一端充滿油脂,肉質甘香爽口,口感非常好。伴以燒甜薯,香脆甜美,又有新鮮的藜麥沙律。餐飲叫了咖啡和奶茶,完美的一餐。

🍽️Craps Table
📌荃新天地2 一門町市場
再次來到Craps Table,
今日選對了很好吃的羊扒餐

🫕忌廉甘筍湯
香順味濃,可口。

🍴燒香草羊扒 椰香紅咖哩汁

🍴香煎北海道豬扒配藜麥沙律燒甜薯

餐飲叫了咖啡和奶茶,完美的一餐。
2024-05-07 475 浏览
行左幾個圈,都係想食西餐過2023年既除夕夜,佢既裝潢係最靚既,打卡一流!為免係Peak Hour 同任何慶祝除夕既人迫,我揀左21:10先check in 入去食dinner...係未點餐前,已經了解左每個餐配咩前菜+甜品+小食...唔想食完扒又再肚痾既關係,今日叫豬,唔食牛扒....Dinner Set C:松露野菌忌廉湯+芒果莎莎海蝦竹炭蕾絲薄脆+美國帶骨豬鞍架+焦糖菠蘿莎莎+粟米蓉+西蘭花苗+香草烤薯仔個松露湯超好味,好味到想去每1滴都吞哂落肚...個豬鞍超大塊,適合我運動型+好難吸收既瘦人食,一定夠飽肚,煎得非常好,唔會過火,剛剛好!通常配大塊肉,我中意配意粉,因平時食飯,食到悶,依度配薯仔,都係夠飽肚,重有埋我中意既西蘭花配埋!Drink: Jasmine Hot (Can refill hot water)配熱飲較抵既話,我通常都叫可以refill,咁就可以慢慢歎,又唔會飲完1杯後,唔夠喉,又要再叫drink!Total:$260+$10 service charge= $286有電子付款#CrapsTable #Citywalk2

Dinner Set C:

個松露湯超好味,好味到想去每1滴都吞哂落肚...

Drink:

Total:
$260+$10 service charge= $286

有電子付款

#CrapsTable
#Citywalk2
2023-12-31
$286 (宵夜)
庆祝纪念
除夕
  • 美國帶骨豬鞍架
  • 松露野菌忌廉湯
2024-04-17 688 浏览
今日跟同事一齊到荃新天地2期覓食,行經見到有隻大啤啤熊悠閒地坐在餐椅上,十分吸引到我哋嘅眼球,原來係一間西餐廳嘅佈置,於是我們就決定試吓呢間餐廳嘅set lunch。呢間餐廳雖然地方較細,但餐廳佈置頗有心意,擺滿永生乾燥花,我哋不停跟啤啤熊拍照打卡。 佢哋嘅set lunch都有幾多選擇,而且價錢合理。🍽️ 香煎美國西冷伴烤雜菜把美國西冷煎得外皮金黃酥脆,十分香口,肉質鮮嫩多汁,配上烤雜菜,既有清爽的蔬菜口感,又有烤制後的香氣。🍽️ 焗黃金酥皮三文魚伴紫心薯蓉酥皮金黃酥脆,咬一口下去,就能感受到外皮的香脆和內里三文魚的鮮嫩多汁。紫心薯蓉綿密細膩,帶著淡淡的甜味,而香草牛油汁令整道菜口感更豐富。🍽️ 櫻花蝦醬大蝦意大利粉粉嫩的櫻花蝦和肥美的大蝦的結合,而彈牙的意大利粉配搭上濃郁的忌廉醬汁,令整道菜既有海鮮的鮮美,又有忌廉的醇厚,口感層次豐富。🍽️ 法式低溫烤焗香草春雞春雞經過低溫慢烤,肉質保持了原有的嫩滑與多汁,咬一口下去,便能感受到雞肉的鮮美與細膩。而香草的獨特香氣則深入雞肉裡,使得整只雞都散髮著令人陶醉的香氣。

南瓜忌廉湯

櫻花蝦醬大蝦意大利粉
法式低溫烤焗香草春雞
Flat  White
2024-04-13 586 浏览
荃灣呢個類似food court嘅一門町市場都開咗大半年以上,今次第一次入嚟食嘢。餐廳門口有幾隻熊仔毛公仔,本來以為係一個打卡好地方,但原來唔多掂,難怪呢邊咁靜⋯🌾香煎美國西冷·意式烤雜菜·香草焗薯仔$138揀5成,出到黎接近well done😂切開真係呆左,但因為lunch時間緊湊,亦都冇特別再要求換,薯菜只有迷你薯仔、茄子、翠玉瓜、雞脾菇同蕃茄仔各一件,少得可憐🥹🌾焗黃金酥皮三文魚·紫心薯蓉·香草牛油汁$108賣相ok,味道平平,酥皮亦太油,三文魚好乾身,冇乜汁🌾櫻花蝦醬大蝦意大利粉$88大蝦用上急凍蝦,櫻花蝦微微焦香,醬汁較稀,味道淡🌾餐湯🌾Latte +$20咖啡size好細,拉花亦冇誠意,偏苦呢個質素完全唔值呢個價錢,打番個8折就差唔多,價錢相近嘅西餐係荃灣有更加多好選擇,而且個場靜到店員都係到發白日夢,叫極都係呆企😓食完簡直浪費quota & 錢

🌾香煎美國西冷·意式烤雜菜·香草焗薯仔$138

🌾焗黃金酥皮三文魚·紫心薯蓉·香草牛油汁$108
賣相ok,味道平平,酥皮亦太油,三文魚好乾身,冇乜汁

🌾櫻花蝦醬大蝦意大利粉$88
大蝦用上急凍蝦,櫻花蝦微微焦香,醬汁較稀,味道淡

🌾餐湯

🌾Latte +$20
咖啡size好細,拉花亦冇誠意,偏苦

原本想食個間餐廳冇開就隨便入咗間餐廳食🤲🏻餐廳環境都係不錯的但服務態度就真係麻麻了🥲當日餐廳係冇咩人的所以就問店員可唔可以坐圓枱,店員表示暫時不行,但之後有7人入坐要轉枱又比返我地坐圓枱,安排真的一般😢還有一個小插曲是一杯飲品上枱,店員反而問返我地另外一杯飲品是什麼,真係有啲問號咗😅不過食物質素係ok嘅~🔺餐湯當日嘅湯係椰菜花忌廉湯🥦可以食到少量椰菜花碎,湯也夠濃味!🔺櫻花蝦醬大蝦意大利粉 $88真係蝦醬加忌廉意粉,蝦醬都幾濃烈👅但意外地又好夾喎感覺係中西合璧😆大蝦煎得好香又彈牙的,整體係不錯的🙌🏻🔺煙三文魚蘑菇薄餅🍕 $88薄餅係脆身的再加上超多煙三文魚🥰芝士份量都頗多可以微拉絲😙配料就比較單調只有蘑菇同橄欖🫒冇任何醬汁比較乾少少~🤤好味度 : 7/10🔙回頭率 : 7/10

🔺餐湯
當日嘅湯係椰菜花忌廉湯🥦可以食到少量椰菜花碎,湯也夠濃味!

🔺櫻花蝦醬大蝦意大利粉 $88

🔺煙三文魚蘑菇薄餅🍕 $88

🤤好味度 : 7/10
🔙回頭率 : 7/10
2024-04-06 209 浏览
🍽️ Craps Table 📌 荃灣荃新天地2地下一門町市場·朋友極力推薦我去品嚐荃灣一門町市場的街坊小吃,未吃小食前先來個午餐。在商場慢慢的蕩了一圈,有間餐廳好吸晴,有著浪漫的乾花海還有好大隻的啤啤熊公仔。選了午市套餐,價錢合理🍕煙三文魚蘑菇薄餅($88)薄脆餅皮香濃麥味,滿滿芝士和菇菌再加上煙三文魚的咸香,可口美味,這個餅底比較輕盈唔會太飽。🫕忌廉蘑菇湯(餐湯)滿滿蘑菇粒於湯中有口感。🍝櫻花蝦醬大蝦意大利粉($88) 意粉質地啱啱好,中心留點白,大蝦煎得香而且汁醬濃稠,香口好味。☕️Hot Flat White 套餐補$20 Dirty (cold only) 套餐補$25這杯不是我的預期,Dirty 的濃縮咖啡已經沉下去了,沒有感受到熱濃縮咖啡跟冷牛奶的雙重口感。

🍽️ Craps Table
📌 荃灣荃新天地2地下一門町市場

選了午市套餐,價錢合理
🍕煙三文魚蘑菇薄餅($88)

🫕忌廉蘑菇湯(餐湯)
滿滿蘑菇粒於湯中有口感。

🍝櫻花蝦醬大蝦意大利粉($88)

☕️Hot Flat White 套餐補$20
Dirty (cold only) 套餐補$25

2024-02-25 303 浏览
跟朋友說這間咖啡店不錯,他又想試一試,於是相約周六吃個午餐。12時許已有不少顧客👍🏻。「慢烤五花豚腩水波蛋高麗泡菜意大利飯」這個飯真的不錯,五花肉再輕烤,香口入味配上泡菜味道絕配,意大利飯做到有點點實心加上水波蛋令整體味道提升。今日餐湯是揶菜花湯都幾香滑。我哋兩個叫了「西京比目魚、櫻花蝦醬油大板燒」比目魚外皮煎得香脆,魚肉嫩滑,不錯。大阪燒則濕潤,配上櫻花蝦醬油得幾惹味,不過份量合女孩,男仕可能有點少。補錢叫了兩個熱latte ,順滑。

今日餐湯是揶菜花湯都幾香滑。

補錢叫了兩個熱latte ,順滑。
2024-02-21 211 浏览
看電影之前自己來過午餐, Citywalk2 原有的百貨公司位置改為「一門町市場」有好多食肆和小食店進駐。一邊行一邊見到好多日式餐廳,有炸天婦羅、壽司店、吃章魚燒的等等,再行給一間店舖的裝修吸引住,有點文青,裝修以乾燥的花海配搭淺色環境,還有好大隻啤啤熊,so cute 。灸燒醬油漬三文魚·三文魚籽·明太子意大利粉($88)餐湯是忌廉南瓜湯,厚身夠味。個意粉擺盤不錯,頂層的醬油漬三文魚好甘香,配合三文魚子把意粉味道提升,個忌廉汁好濃厚又有好多菇菌,特別喜歡雞髀菇的爽脆、紫洋蔥的香甜,意粉也很彈牙。午餐包一杯菓汁,我選了咖啡取代,咖啡半價就可以飲到。Flat White 他們是用細杯上,我以為我選了Piccolo ,有香濃的可可香,不錯。

看電影之前自己來過午餐,
Citywalk2 原有的百貨公司位置改為
「一門町市場」有好多食肆和小食店進駐。

一邊行一邊見到好多日式餐廳,
有炸天婦羅、壽司店、吃章魚燒的等等,
再行給一間店舖的裝修吸引住,有點文青,
裝修以乾燥的花海配搭淺色環境,
還有好大隻啤啤熊,so cute 。

灸燒醬油漬三文魚·三文魚籽·
明太子意大利粉($88)
餐湯是忌廉南瓜湯,厚身夠味。

個意粉擺盤不錯,
頂層的醬油漬三文魚好甘香,
配合三文魚子把意粉味道提升,
個忌廉汁好濃厚又有好多菇菌,
特別喜歡雞髀菇的爽脆、
紫洋蔥的香甜,意粉也很彈牙。

午餐包一杯菓汁,我選了咖啡取代,
咖啡半價就可以飲到。
Flat White 他們是用細杯上,
我以為我選了Piccolo ,
有香濃的可可香,不錯。
2024-02-17 177 浏览
菜式評價:- **泡菜燉飯**:我品嚐了Craps Table的泡菜燉飯,這道菜色香味俱全,給人一種濃郁的韓式風味。燉飯中的泡菜帶來了微辣的刺激感,與米飯完美融合,加上蛋的滑嫩和肉的香醇,讓這道菜色香味俱全,一口接一口,讓人回味無窮。- **玉米湯**:我同時品嚐了他們的玉米湯,這道湯清甜熱騰,口感十分順滑。湯中的玉米帶來了微甜的風味,與湯汁完美融合,讓人忍不住一口接一口。湯的味道非常平衡,甜度恰到好處,令人難以抗拒,是一道令人愛不釋手的美味湯品。
菜式評價:

2024-01-29 222 浏览
荃灣一向多野食就大家都知,但荃新天地呢個位就相對少啲選擇,最近呢度開左個《一門町市場》,內裡有唔同地方嘅小食或者餐廳,今日就揀左呢間 Craps Table 試下。我地喺menu上面揀左2個套餐:餐湯:椰菜花湯打得十分幼滑,入口唔會有草青味。主食:慢煮黑松露野雞卷意大利飯意大利飯煮得夠入味,碟上會唔會有多餘嘅汁同時亦唔會太硬。雞卷軟綿綿容易入口,而且每件都帶有黑松露嘅香味。主食:琵琶蝦 • 冬強功意大利粉入餐廳前已經對呢個有興趣,但職員就話來貨原因,今日轉左做虎蝦,唔緊要啦,都可以試一試。先講講個虎蝦,入口煎得夠火候,十分香口。而意粉嘅冬陰功汁很清新,唔會太酸亦唔會太辣,配意粉食好開胃。

我地喺menu上面揀左2個套餐:

餐湯:椰菜花湯
打得十分幼滑,入口唔會有草青味。

主食:慢煮黑松露野雞卷意大利飯

主食:琵琶蝦 • 冬強功意大利粉

2024-01-26 301 浏览
見荃新天地地下新開個小清新food court,裝修靚靚仔仔,諗住入去試下啦,而且另一位朋友話試過都幾唔錯;好!細佬就入去試下啦。。。點知真係十級谷氣!1. QR code落單,卻使用不能。我地坐低之後,職員打印QR code落單嘅單據比我地,我地試咗N次都唔得。諗住係咪有影嘅問題,再試都係唔work⋯放棄!要照職員過黎幫忙落單⋯2. 職員嘅態度。講真,職員說話語氣相當有禮貌,好客氣。但!我地睇緊menu食乜,只放低喺枱,準備同兩位朋友一齊討論下食乜好,正準備用手指指menu上嘅食物編號時,一位紅色頭髮嘅職員就走近,問都唔問就攞走咗枱上嘅所有餐牌。3. 飲品份量。我同我另一位朋友都選擇咗跟餐果汁,佢先落單,飲品好快送上,滿滿一杯紅色嘅士多啤梨soda?Anyway,不是重點。重點係,到細佬飲品到嘅時候,都係滿滿嘅一杯,不過係滿滿嘅一杯冰!杯入面嘅飲品只係去到杯嘅4份3。WHAT?水吧眼殘,送餐嗰位職員都眼殘嗎?4. 食物質素。味道又其實算幾唔錯,細佬叫嘅羊鞍,$138(另外加一,但其實冇乜service可言),醃得好入味,配菜份量亦都好足夠,薯條大量(不過都係要求職員先可以有茄汁食薯條
4. 食物質素。味道又其實算幾唔錯,細佬叫嘅羊鞍,$138(另外加一,但其實冇乜service可言),醃得好入味,配菜份量亦都好足夠,薯條大量(不過都係要求職員先可以有茄汁食薯條)。唯一細佬認為佢地可以改善嘅係,叫牛/羊鞍,係咪可以問下客人要幾多成熟?我朋友食牛扒,睇佢切出黎,幾乎well done,羊鞍呢,都有8成熟了。唔係「價錢同質素成正比」嘅問題,係professionalism嘅問題。
题外话/补充资料: 題外話,千祈千祈唔好坐圓形卡位,佢個磨菇形枱,完全冇空間比大家伸展雙腳,高人一等嘅朋友坐低之後,對腳都唔知放邊好,屈住極唔舒服!
2024-01-25