2024-01-24 117 浏览
♥️喺尖沙咀行完街之後俾呢間舖頭藍色嘅外表吸引咗,決定係呢間Crusta食個快餐😆😆呢度食物100%係每日新鮮製造,而且crusta 同埋pizza 都係冇用牛油,相對就比較健康😆😆💕Crusta Combo$59爆汁免治牛肉crusta,薯仔餅配甜醋沙律,飲橙汁🥰🥰 免治牛肉配上蕃茄🍅生菜🥬薯蓉,口感超級豐富!薯仔餅亦都炸得超級香脆♥️♥️甜醋沙律超開胃❣️❣️加埋橙汁,簡直係爽🤣🤣Crusti Pizza Combo$79💜炭烤雞肉pizza配蕃薯條,跟咗份涼拌沙律同埋飲凍檸茶🍕🍕涼拌沙律超級爽口,烤過雞肉更加香,而且啲雞肉亦都唔會好嚡🐣🐣都幾嫩口♥️加埋紅椒同埋芝士🧀口感超豐富!番薯條亦都好香😍😍趁熱食真係好正🔥🔥兩個餐都會跟一隻蜜糖雞翼,香甜嘅味道都烤得非常之入味😍😍另外仲散嗌咗個咖喱雞crusta,咖喱嘅味道超級香濃,份量啱啱好😳😳超級推薦😋😋另外都叫咗個辣豬肉pizza🤤有少少甜辣味道,連我呢啲食唔係好食得辣嘅人都覺得非常之香口,夠晒Juicy🧡🧡

💕Crusta Combo$59
爆汁免治牛肉crusta,薯仔餅配甜醋沙律,飲橙汁🥰🥰
免治牛肉配上蕃茄🍅生菜🥬薯蓉,口感超級豐富!

Crusti Pizza Combo$79💜
炭烤雞肉pizza配蕃薯條,跟咗份涼拌沙律同埋飲凍檸茶🍕🍕

兩個餐都會跟一隻蜜糖雞翼,香甜嘅味道都烤得非常之入味😍😍

超級推薦😋😋另外都叫咗個辣豬肉pizza🤤有少少甜辣味道,
  • Crusta combo
  • Potato Fritters
❤️又抵又健康嘅Pizza你食過未❤️早排聽朋友講尖沙咀入面有間批同pizza,由餡料到餅底都系完全❌牛油❌同❌起酥油❌,而且以天然大米酵素及麥芽酵母發酵,全程都只系加入少量橄欖油,令脂肪含量大幅減低,邪惡既pizza都可以食得健康。講到咁,我梗係要過去試吓啦😍我哋試咗:👉🏻🌟CRUSTA COMBO🌟$59套餐入面包含:Crusta, 薯條, 沙律、雞翼同飲品✨爆汁免治牛肉 crusta✨呢個crusts真係不得了,睇落唔係話好大件,但幾厚身;咬落去個下啲餡多到瀉出嚟😝牛肉、芝士、薯蓉都超級多;肉汁滿滿,用料十足,食完真係超級滿足👍🏻✨薯仔餅✨金黃香脆,內裏有少少薯餅嘅質感兼帶有陣陣洋蔥香,都幾香口✨甜醋沙律✨雜菜加左甜醋之後酸酸甜甜,口感爽脆,開胃之選✨雞翼✨好香B B Q蜜糖味,嫩嫩的好易脫骨🌟CRUSTI PIZZA COMBO 🌟$79套餐入面包含:pizza,薯條, 沙律、雞翼同飲品✨炭烤雞肉pizza✨批邊同批底薄脆得梨配料又多,每一啖都會食到豐富嘅配料👍🏻甜甜地又帶d炭香既嘅嫩滑雞肉配上芝味十足嘅芝士🧀️甜咸兼備唔會漏,好食到秒清😍✨番薯條✨外脆內軟,薯肉甘甜✨涼拌沙律✨呢個
❤️又抵又健康嘅Pizza你食過未❤️

講到咁,我梗係要過去試吓啦😍

我哋試咗:👉🏻

🌟CRUSTA COMBO🌟$59

套餐入面包含:Crusta, 薯條, 沙律、雞翼同飲品

✨爆汁免治牛肉 crusta✨

✨薯仔餅✨

金黃香脆,內裏有少少薯餅嘅質感兼帶有陣陣洋蔥香,都幾香口

✨甜醋沙律✨

雜菜加左甜醋之後酸酸甜甜,口感爽脆,開胃之選

✨雞翼✨

好香B B Q蜜糖味,嫩嫩的好易脫骨

🌟CRUSTI PIZZA COMBO 🌟$79

套餐入面包含:pizza,薯條, 沙律、雞翼同飲品

✨炭烤雞肉pizza✨

✨番薯條✨

外脆內軟,薯肉甘甜

✨涼拌沙律✨

呢個沙律加入左甜味較重嘅沙律醬,啱哂我😍

✨涷檸檬茶 +$5✨

✨泰式甜辣雞crusta $37✨

內餡又係多到爆;甜甜辣辣,雞肉滑滑,仲有埋自家製嘅薯蓉、芝士同蔬菜系入面,都咪話唔惹味🫰🏻

✨辣豬肉pizza $52✨

真材實料,配料又係唔嘢少🤣 又薄又脆既Pizza上面d辣豬肉-d都唔少,辣得梨又唔會好辣,係嗰種會令人食完一啖想接着再食多幾啖嘅感覺🔥

✨Chocolat cookie ✨$10@2

佢唔係硬身嗰隻,屬於軟身嗰隻曲奇,入面既朱古力粒仲好多添😌

呢度啲嘢食好食得梨,價錢又抵,重要嘅系健康過出面好多,唔怪得我朋友對佢咁讚不絕口啦,而家連我都變埋粉絲添🤣

🔸Crusta (尖沙咀)

📍尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
2024-01-22 21 浏览
Crusta上次去bar就見到呢間,感覺好吸引bookmark左因為pizza都可以食得健康,薯條每日新鮮今次就同男朋友去試試佢🤭💛Crusta combo $59+5一個set真係好抵,有crusta+sweet potato+coleslaw+chicken wing仲包埋飲品,凍檸茶加$5,好fresh😆Crusta揀左juice beef mince,勁足料,啖啖牛肉甜薯條幾甜,入而都係甜薯蓉😋💛Crusti pizza combo $74+5一個set有pizza+potato fritters+fresh salad+chicken wing仲包埋飲品,凍檸茶加$5,一樣fresh😆Pizza揀左Spanish parma ham😋餅底薄身好脆加上好多ham同芝士,好滿足😋雞翼都好入味,一個餐入面竟然有雞翼都幾滿足!💛creamy chicken satay $37好足料,上面仲有雞肉串燒、新鮮菠蘿、菜、蝦餅、肉😋健康得黎覺得都幾惹味入面肉咸味有少少甜味,令人不自覺地食哂💛Seoul spicy pork belly $52韓國味道pizza,上面有泡菜、豬肉醬汁好惹味,甜
Crusta
上次去bar就見到呢間,感覺好吸引bookmark左
因為pizza都可以食得健康,薯條每日新鮮
今次就同男朋友去試試佢🤭

💛Crusta combo $59+5
仲包埋飲品,凍檸茶加$5,好fresh😆
甜薯條幾甜,入而都係甜薯蓉😋

💛Crusti pizza combo $74+5
仲包埋飲品,凍檸茶加$5,一樣fresh😆
加上好多ham同芝士,好滿足😋
雞翼都好入味,一個餐入面竟然有雞翼都幾滿足!

💛creamy chicken satay $37
好足料,上面仲有雞肉串燒、新鮮菠蘿、菜、蝦餅、肉😋
健康得黎覺得都幾惹味
入面肉咸味有少少甜味,令人不自覺地食哂

💛Seoul spicy pork belly $52
韓國味道pizza,上面有泡菜、豬肉
醬汁好惹味,甜甜辣辣😋

💛home made choco cookie (2pc) $10
係店鋪含牛油既產品(其他都無)
食落好香口,仲有朱古力粒粒,劃上完美句號
最後發現原來只要like就送曲奇😍

價錢:$242 (二人)
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️
(價錢好抵食,我地都食唔哂打包左🤣店員好nice)

📍Crusta (尖沙咀)
尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
今次去嗰間店食咗一場簡直正到彈起嘅饗宴,無論係香口落肚嘅Bombay Chicken Pizza定係Premium Sausage Pizza都令我心思思!Bombay Chicken嗰陣香辣嘅咖喱味同烤雞肉撞埋一齊,簡直係口感同味道嘅完美織夢工藝家!至於Premium Sausage則喺嗰個清新蔬菜兜下,有一種意想不到嘅新鮮感覺,特別係啲香腸添,肉味搣搣咁好咬!Juicy Beef Mince Crusta喺我口入面,個免治牛肉似乎仲係噴熱氣,紅酒嘅香氣提升咗整體風味,而海鮮愛好者一食Seafood Chowder Crusta就知,啲魷魚同海鮮新鮮得滯得嚟又唔膩,簡直係海洋嘅精華贈咗你。藝麗𠵱話啲小食都嚟得夠轟烈!呢個不可輕看嘅Potato Fritters香脆無比,而啲大蕃薯條嘅蒜香醬汁包您一嘴嘅滿足感,幾有份量!最後仲收到一份熱辣辣嘅曲奇餅,啖啖牛油香,端正嘅甜度令人回味無窮。喺呢個主張健康嘅店,嘗咗既美味又食得放心,落嚟一定仲要再幫襯!🍕🥗🍪

2024-01-20 28 浏览
📍最近係尖沙咀搵到一間又好食、又健康、又係輕食嘅小店✅小店細細間但坐得幾舒服😌點好餐就可以等服務員送俾餐過嚟❤️好貼心呢🥳🍕Crusti Pizza Combo $74/份🌈套餐好抵食✅已經包咗一個八吋嘅Pizza、一款炸物、一個沙律、一隻雞翼仲有一個嘢飲添💯兩個人每人叫一份Combo😋大滿足呢🥳🥕炸物:我哋揀咗用新鮮蔬菜炸嘅蔬菜餅🔥蔬菜餅裏邊有紅蘿蔔,薯仔🥔同埋洋蔥🧅❤️炸得好香口唔會好油膩🥳🥔蕃薯條:蕃薯條外型肥嘟嘟🍟味道仲好甜添😋點埋白色沙律醬就最正喇😋🥗沙律:唔好睇個沙律細細份呀 ✅佢入面嘅材料非常之豐富 💯仲好新鮮添😋亮點係佢個汁酸酸地好開胃🥳🐔雞翼:大人小朋友都鍾意嘅燒雞翼🐤好惹味喔🥳🍕Pizza : 我哋不嬲都鍾意食薄批😍因為簿批嘅餅底脆卜卜好香口🔥炭烤嘅口味,不論係牛或者雞烤完出嚟啲肉都仲係滑嘟嘟唔會柴皮仲好好味添❤️我哋揀咗tokyo fire grilled beef同埋Texas BBQ chicken💯正呀喂🥳🐃Juicy beef mince $39 : 味道好濃又多汁✅好健康喔❤️🐤Sweet chili Thai chicken $37 : 甜甜地又有啲微微香辣✅

🍕Crusti Pizza Combo $74/份

🐔雞翼:大人小朋友都鍾意嘅燒雞翼🐤好惹味喔🥳

🐤Sweet chili Thai chicken $37 : 甜甜地又有啲微微香辣✅呢個好正😊我好推介喔🥳

2024-01-18 25 浏览
Crusta (尖沙咀)尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖Crusta comboJuicy beef minceFries Sweet potatoesfresh vinaigrette saladIce lemon tea美味的Crusta套餐包含多汁的牛肉碎、薯條和甜薯、新鮮的醋漬沙拉。結合左牛肉的豐富口感、薯條和甜薯的香脆口感,還有清爽一起享用整體來講這間店很出色,味道環境服務方面都很好,令到我食完好想再即刻食多次。
Crusta (尖沙咀)
尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖

Juicy beef mince

Fries Sweet potatoes
fresh vinaigrette salad
Ice lemon tea
美味的Crusta套餐
包含多汁的牛肉碎、薯條和甜薯、新鮮的醋漬沙拉。

「Crusta 」是一間Pizza 小店,裝修藍白色為主,快餐店形式,由餡料到餅底都不用牛油,餅底以純天然大米及麥芽酵母等製成!食Pizza 也可以很健康😙😙Crusts Combo Set - Juicy beef mince , 原來都幾大件😂😂餡料好似肉醬意粉嘅肉醬,好惹味😗Pizza Set 是一個八吋大薄餅🙈 餅底脆卜卜,餡料毫不吝嗇,每一啖也都食到饀料!味道好香濃好惹味👍potato fritter脆卜卜,好好味!

potato fritter脆卜卜,好好味!
  • Juicy beef mince
  • Pizza
  • potato fritter
尖沙咀多嘢食就係人都知,今次就介紹吓呢間性價比幾高嘅ᴘɪᴢᴢᴀ舖🍕 藍白色嘅設計俾人感覺好舒服,最重要係價錢一啲都唔貴😚仲要都係自家製,只係用咗少少橄欖油去整,健康又好食😋1️⃣ 沙律薯菜🥗未食ᴍᴀɪɴ已經吸引咗我,因為不論係沙律定薯菜都已經好好食😌最吸引到我嘅就係佢哋職責嘅蕃薯條同埋薯仔餅,真係塞滿晒成個盒仔嫁🥺2️⃣ ʟᴏɴᴅᴏɴ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🐔成個ᴘɪᴢᴢᴀ都係以雞肉為主,仲有啲蕃茄、羅勒等等嘅配料,食落比較清新😆 而餅底係超薄片,咬落去脆卜卜,好香口好好食😋3️⃣ ᴛᴏᴋʏᴏ ғɪʀᴇ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ʙᴇᴇғ 🐮呢個薄餅真係冇嗌錯!係超~濃~郁~嘅牛味,唔好睇佢係牛肉粒好似好少,其實係遍布晒成個ᴘɪᴢᴢᴀ面㗎🙈炭燒出嚟真係別有一番風味🤣4️⃣ ᴄʟᴀssɪᴄ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄʜᴏᴡᴅᴇʀ🦐吉列蝦加小酸瓜認真正,仲要係啖啖都係薯蓉好好食😎呢個撻皮唔係蛋撻皮個啲,而係有煙煙韌韌嘅口感,好特別😚5️⃣ ᴊᴜɪᴄʏ ʙᴇᴇғ ᴍɪɴᴄᴇ🐂又係絕對冇失望,因為啲餡真係爆多😝足料到一邊食到一邊爆餡,完全就係會有食過返尋味嘅感覺,好滿足🤩

仲要都係自家製,只係用咗少少橄欖油去整,健康又好食😋

1️⃣ 沙律薯菜🥗

Tokyo  Fire  Grilled  Beef

炭燒出嚟真係別有一番風味🤣

4️⃣ ᴄʟᴀssɪᴄ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄʜᴏᴡᴅᴇʀ🦐
Classic  Seafood  Chowder

吉列蝦加小酸瓜認真正,仲要係啖啖都係薯蓉好好食😎
Classic  Seafood  Chowder

呢個撻皮唔係蛋撻皮個啲,而係有煙煙韌韌嘅口感,好特別😚

5️⃣ ᴊᴜɪᴄʏ ʙᴇᴇғ ᴍɪɴᴄᴇ🐂
Juicy  Beef  Mince

又係絕對冇失望,因為啲餡真係爆多😝

午餐
沙律
蕃薯條  x  薯仔餅
London  Grilled  Chicken
Tokyo  Fire Grilled  Beef
Tokyo  Fire  Grilled  Beef
2024-01-16 10 浏览
食pizza 都可以食啲健康啲✌🏻一家大細都啱食👨‍👩‍👧而家即叫即整👍🏻仲要好抵食😋Crusta▶️選用100%橄欖油🫒天然消化麥芽酵母同大米酶製成🌾Pizza 係勁薄底🍕仲要脆卜卜🤭店員介紹左幾款必食🏅我哋試左好多款😆全部都好鐘意😍食到勁飽🤭❣️餐廳好細心地會提供一次性手套🧤🍕Indian Bombay Chicken 超薄底pizza 🍕有印度咖喱醬同烤雞🍖少少辣🌶️加埋蕃茄同蕃茄醬🍅仲有大量芝士🧀正啊😙🍕Tokyo Fire Grilled Beef 呢個pizza 係和風牛肉嘅味道👅小朋友好啱食😝細細塊pizza 怖滿洋蔥🧅同牛肉🐮又香又甜🥙Juicy Beef Mince 第一次試😱細細件嘅牛肉餡餅🌮餅底冇落牛油🧈食落好健康✅估唔到入邊咁多料😚滿滿嘅薯蓉🥔好多塊牛肉🥩加埋蕃茄🍅生菜🥬口感好豐富😉🍗Creamy Chicken Satay 呢款係成串雞肉串上🍖底部係薯蓉同大量芝士🧀新鮮菠蘿🍍解膩又fresh 👍🏻成個配搭都好夾👍🏻🥔Potato Fritters 炸薯絲🥔紅蘿蔔絲🥕洋蔥絲🧅mix 埋一齊炸🔥原來好好食😮口感豐富😋又香又脆✅🍠Sweet Potato 蕃薯條甜香🍠份量
食pizza 都可以食啲健康啲✌🏻

炸薯絲🥔紅蘿蔔絲🥕洋蔥絲🧅mix 埋一齊炸🔥
原來好好食😮口感豐富😋又香又脆✅

🍠Sweet Potato
蕃薯條甜香🍠份量都好多😆即叫即炸

🥗Coleslaw
🥗Fresh Salad
兩款沙律好新鮮🥗加埋油醋🍴完全可以解膩

🍖Teriyaki Chicken Wing
呢款必叫✅滿滿蜜味🍯雞翼都算大隻☺️咬口又嫩又滑

🍪Homemade Choco Cookie
自家製👍🏻唔會過乾☺️咬開有粒粒朱古力🍫又唔會過甜

🥤Soda Water | Cream Soda
2024-01-11
一向都覺得pizza 、肉撻等都好油膩唔健康,但試過呢間會立即改觀咗!餐廳堅持~🔥自家製手工餅底每日新鮮烘焙🥬🥔每日新鮮食材製作炸薯條/沙律💯%橄欖油 ❌不含牛油🧈店內有兩款抵食套餐,$59起有薯蓉包或pizza + 薯仔餅/甜薯條 + 沙律 + 飲品薯蓉包有6款口味,其中經典周打海鮮,及爆汁免治牛肉好吸引🤩,前者包上面放咗原隻吉列蝦,香脆鮮味,而後者就有濃郁嘅免治牛,包餅外脆內煙韌,薯蓉幼滑,味道剛好唔太重至於薄餅係8吋size,啱晒時下嘅香港人,我較鍾意炭烤系列,無論牛肉或雞肉都好香,薄餅底就比較脆卜卜,似餅乾咁薯仔餅/蕃薯條甜醋沙律/涼拌沙律自己就覺得蕃薯條幾好味,粗條裡面有軟滑嘅蕃薯🍠,沙律切絲幾清新,不過醬汁少啲或分開上就更好

餐廳堅持~🔥自家製手工餅底每日新鮮烘焙
🥬🥔每日新鮮食材製作炸薯條/沙律
💯%橄欖油 ❌不含牛油🧈

薯仔餅/蕃薯條
甜醋沙律/涼拌沙律
2024-01-12 20 浏览
呢度主打有兩款食物, 同一款老闆自創嘅創意食品crusta! Crusta 係鬆軟嘅麵粉餅底包住唔同款式嘅餡料, 食落有啲似餡餅, 厚度同口感比Pizza更豐富一些😊 餐廳環境以簡潔為主, 除咗吧枱之外都有三至四張正方形枱。套餐價錢真係非常實惠, 幾十蚊已經有一個Main, 一份薯條, 一隻雞翼同埋一杯飲品👍🏻Juicy beef mince crusta - 係肉醬意粉嘅肉醬餡料,另外加入香軟細滑嘅薯蓉, 再用芝士鋪面, 焗熱之後呈半溶狀態香濃又美味! Sweet chili Thai chicken crusta - 鍾意食辣同食雞嘅一定要試! 成個批裏面都包住大大粒雞肉, 加埋泰式辣醬食起嚟甜甜辣辣, 非常有泰式風味! 簡直係fusion嘅菜式❤️Spanish Parma ham pizza - 呢度嘅Pizza餅底全部冇加入牛油, 所以食落較乾身同冇咁油膩, 啱晒注重健康嘅朋友😊火腿同芝士係最夾嘅組合, 加埋酸酸甜甜嘅蕃茄蓉, 係最typical嘅Pizza口味! Indonesian satay chicken pizza - 呢款係比較有創意嘅Pizza! 估唔到芝士同沙嗲

Indonesian satay chicken pizza - 呢款係比較有創意嘅Pizza! 估唔到芝士同沙嗲原來都幾夾, 另外用翠玉瓜舖底, 頓時減低咗芝士嘅油膩感!

跟餐嘅炸甜薯同埋potato fritters同樣香脆可口, 另外要大讚隻雞翼真係好好食🤤整體嚟講性價比超高😌
2024-01-10
唔好睇呢間店舖細細,入面都幾多位最重要係抵食又好味,佢有兩個set唔同配搭今次我同朋友兩個都叫晒😛😛😛佢有教你要用手食佢個Crusta所以佢會俾埋手套你,好貼心🩷🩷🩷Crusta Combo有薯蓉撻,炸物,沙律,雞翼,飲品Crusti Pizza Combo有Pizza,炸物,沙律,雞翼,飲品💚Juicy beef mince Crusta🐮🥔🥧咬落去熱辣辣,食嘅時候要小心啲入面係肉醬薯蓉,加埋外面個撻底好夾好入味,仲每啖都有齊所有餸🤤🤤🤤💚炸蕃薯條🥔好大條好粗嘅蕃薯條,新鮮鮮炸起熱辣辣蕃薯仲好甜添😍😍😍💚BBQ雞翼🐔雖然得一隻,但都好入味好juicy😚😚😚💚Coleslaw 涼拌沙律🥗個沙律好好味,有啲似KFC個啲但好味好多加左沙律醬嘅菜都覺得好fresh😌😌😌💚凍檸檬茶🍋以為係雀巢檸檬茶點知原來係好似茶餐廳咁有檸檬篤😉😉😉💚Bombay Chicken Pizza🐔🍕Pizza唔細個,而且仲好多材料呢個孟買雞肉好惹味,少少辣愈食愈開胃,薄批仲非常脆口🤩🤩🤩💚Fresh vinaigrette salad 甜醋沙律🥗酸酸甜甜好開胃,啲菜又係好fresh🥴🥴🥴💚炸薯仔餅🥔其實好似炸蔬菜
唔好睇呢間店舖細細,入面都幾多位
最重要係抵食又好味,佢有兩個set唔同配搭
今次我同朋友兩個都叫晒😛😛😛
佢有教你要用手食佢個Crusta
所以佢會俾埋手套你,好貼心🩷🩷🩷
Crusta Combo
有薯蓉撻,炸物,沙律,雞翼,飲品
Crusti Pizza Combo
有Pizza,炸物,沙律,雞翼,飲品
💚Juicy beef mince Crusta🐮🥔🥧
咬落去熱辣辣,食嘅時候要小心啲
入面係肉醬薯蓉,加埋外面個撻底
好夾好入味,仲每啖都有齊所有餸🤤🤤🤤

💚炸蕃薯條🥔
好大條好粗嘅蕃薯條,新鮮鮮炸起熱辣辣
蕃薯仲好甜添😍😍😍

💚BBQ雞翼🐔
雖然得一隻,但都好入味好juicy😚😚😚

💚Coleslaw 涼拌沙律🥗
個沙律好好味,有啲似KFC個啲但好味好多
加左沙律醬嘅菜都覺得好fresh😌😌😌

💚凍檸檬茶🍋
以為係雀巢檸檬茶
點知原來係好似茶餐廳咁有檸檬篤😉😉😉

💚Bombay Chicken Pizza🐔🍕
Pizza唔細個,而且仲好多材料
呢個孟買雞肉好惹味,少少辣
愈食愈開胃,薄批仲非常脆口🤩🤩🤩

酸酸甜甜好開胃,啲菜又係好fresh🥴🥴🥴

💚炸薯仔餅🥔
其實好似炸蔬菜,細細舊好易食😎😎😎

💚凍奶茶🧋
好有驚喜嘅凍奶茶,好少可西餐奶茶好飲
佢奶同茶比例好好,唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻

💚Eggn pork bolognese🥚🐷🥧
佢係薯蓉中間有條腸仔又有焗左嘅蛋
味道都好夾☺️☺️☺️

💚US Premium Sausage Pizza🍕
有好多腸仔粒同埋香草
個pizza就算放耐左都好脆
真係非常抵食😋😋😋
過完年M 記都貴左好多,百物騰貴,打工仔人工又冇乜得加,真係要精打細算. 今次為大家推介呢間尖沙咀性價比極高開業不到一年嘅Crusta. OMG 一個餐最平$59 就有了,有個自家特製薯蓉批+薯條+牛油雞翼+沙律+飲品. 貴少少$79 就有個八吋大pizza set. 重點係餐廳老闆好注重健康,寧願高成本同高難度啲,由餡料到餅底都唔堅持唔落牛油或起酥油,而係以天然大米酵素及麥芽酵母發酵,只會加入少量橄欖油,啱曬愛美愛體型人士,一啲都唔邪惡呀,食落真係冇咁滯同熱氣,而且所有食物每日新鮮製造,全部用上新鮮食材非雪藏. 溫提like 餐廳社交平台仲會有塊免費朱古力曲奇(價值$10)可以又食又拎,好滿足. 餐廳用藍白色主打走簡約風,感覺光猛開揚舒適,加埋背景輕快外語歌曲,好chill 呀. 店員姐姐態度非常有善,抵讚👍我哋兩個餐各叫一個,試齊兩個主食/沙律同炸物. 意猶未盡再加多個pizza 同crusta, 超飽. 飲品冇加錢可以叫soft drinks ,都可以豪d 加$5 𨍭新鮮涷檸茶. 前菜菜絲沙律同雜菜沙律清新開胃. 炸物甜蕃薯條及蔬菜餅各有特色難分高下,炸得夠香脆而食材本身味道亦冇

我哋兩個餐各叫一個,試齊兩個主食/沙律同炸物. 意猶未盡再加多個pizza 同crusta, 超飽. 飲品冇加錢可以叫soft drinks ,都可以豪d 加$5 𨍭新鮮涷檸茶. 前菜菜絲沙律同雜菜沙律清新開胃. 炸物甜蕃薯條及蔬菜餅各有特色難分高下,炸得夠香脆而食材本身味道亦冇被掩蓋. 蔬菜餅由新鮮洋蔥絲,紅蘿蔔絲加薯仔絲等制成,口感豐富. BBQ蜜汁雞翼細細隻不過幾好肉地.

Crusta由香脆餅底、薯蓉、蔬菜和半融芝士制成. 有六款可供選擇. 呢度食批會跟手套,揸住一啖豪邁地咬落去更滋味. Pizza 有3 款醬料做底8 款配料選擇,主食幫襯多幾次都唔怕悶.

#招牌免治牛肉餡批
個批質地結實但咬落鬆軟散發淡淡麥香,感覺好似食平時英式牛肉批咁,內藏滿滿的免治牛肉,肉汁豐富,上層鋪滿新鮮薯蓉加上半融芝士,新鮮西蘭花及紅蘿蔔粒,一個批集齊每日營養所需,男女老幼皆宜.

#甜泰式辣醬雞肉餡枇
味道酸酸甜甜,個人更喜歡呢個批,配上菠蘿、生菜、雞肉,感覺更清新輕盈,先食呢個批再食牛肉批真係多多都食得落.

#印度咖喱雞薄餅
以橄檻油蕃茄同焦糖化洋蔥做主調,配上香濃咖喱醬,雞肉份量不少而肉質亦十分嫰滑,餅底脆薄似餅乾. 咬落過癮.

#精選香腸薄餅
用上烤菇同蒜蓉打底味道偏重咸口味,配上啖啖爽口肉香腸,有鮮甜翠玉瓜可中和解膩.

整體呢餐性價比十足,去開尖沙咀真係要支持下咁有心堅持健康新鮮嘅小店,希望開多啲分店啦就可以平平地開飯.
2024-01-07
今日一家諗去尖沙咀行下街,途經Crusta ,係門口聞到一陣好香的Pizza味,所以我哋決定入去食個lunch!位置於尖東站N2出口,向行赫德道方向行3分鐘就到!Crusta門口的藍白設計,非常有西班牙嘅小鎮風情,鋪內裝修簡潔舒適!大家唔好見到佢又Pizza又炸薯條,以為好唔健康呀,原來店主來自西班牙,佢堅持pizza餅皮唔用牛油,而係用咗健康嘅橄欖油,為大家的健康加分💯,Crusts的價格仲要好優惠,人均都係$60左右,已經有好豐富的套餐,經濟實惠又性格比高的西班牙健康快餐👍✨今次選咗以下食品✨🌟Crusta Combo (套餐包括:爆汁免治牛肉Crusta、薯仔餅、甜醋沙律、雞翼x1)Crusta有手掌心咁大,包住滿滿嘅牛肉雜菜薯蓉同芝士,味道香濃!薯仔餅用咗紅蘿蔔蔔、薯仔同洋蔥刨絲炸成口感非常香濃,仲有附送嘅甜醋沙律、雞翼同飲品,非常豐富的一個套餐!🌟 Crusta Pizza Combo (套餐包括:孟買雞肉pizza、番薯條、涼拌沙律、雞翼x1)Pizza嘅餡料非常之多,餅皮做到又薄又脆,薯條用左健康嘅蕃薯去做,食落清甜又香脆可口,仲有附送嘅涼拌沙律、雞翼同飲品,成個套餐都係

✨今次選咗以下食品✨

🌟Crusta Combo
(套餐包括:爆汁免治牛肉Crusta、薯仔
餅、甜醋沙律、雞翼x1)

🌟 Crusta Pizza Combo
Pizza嘅餡料非常之多,餅皮做到又薄又脆,薯條用左健康嘅蕃薯去做,食落清甜又香脆可口,仲有附送嘅涼拌沙律、雞翼同飲品,成個套餐都係Mina最愛☺️

🌟Seafood Crusta 經典周打海鮮
用左原隻炸蝦鋪面,配埋車打芝士同薯蓉,完美的配搭,食完真係會上癮,
🌟 Sausage Pizza 優質香腸
鋪滿香腸、翠肉瓜及芝士等,餅底薄脆,芝士及腸仔味濃!

2024-01-07
2024-01-10 49 浏览
難得平日星期三放假,約朋友去尖沙咀間Red Mr.唱LUNCH K,順路仲可以去呢間我收藏左一段時間嘅快餐小店🤤。經某APP訂枱下午4點有50%,身為慳妹嘅我又點會錯過呢個優惠?!😏當時店內無客,言下之意即係食物全部都係即點即整🤓。等左兩個字,職員就送上兩個餐。小店名叫Crusta,我地就當然要點個Crusta啦!! 套餐原價$59 配有一隻雞翼、薯仔餅、沙律、汽水Crusta揀左牛肉味,外層食落似壓扁左再拎去焗嘅麵包,少少硬身,但又未去到餅乾咁硬,完全唔油膩。面頭吱左層薯蓉,不過內餡蕃茄牛肉醬太濃味,所以食唔到薯仔味🤔。由於肉醬份量好多,所以食落偏鹹。薯仔餅就係日式炸野菜,濃洋蔥味,但炸得較乾,比較界口。沙律味道有D似KFC個椰菜沙律。另外點左個Pizza套餐 $74 配有一隻雞翼、蕃薯條、甜醋沙律、汽水Pizza都係揀左牛肉味,食落有D似不倒翁個牛肉Pizza,批底好似餅乾咁脆,非常好味!!🤤個蕃薯條口感差D,唔知係未炸透定係蕃薯品質唔好🤔,食落唔粉又唔綿,但有「雞蛋黃蕃薯」(一款蕃薯嘅名)味。甜醋沙律唔好撈太多汁會好D,因為個汁幾鹹下。老實講,如果以原價嘅話,我未必會嚟食😅;但而

小店名叫Crusta,我地就當然要點個Crusta啦!!
套餐原價$59 配有一隻雞翼、薯仔餅、沙律、汽水

Crusta combo

薯仔餅就係日式炸野菜,濃洋蔥味,但炸得較乾,比較界口。
沙律味道有D似KFC個椰菜沙律。

另外點左個
Pizza combo

牛肉味pizza

甜醋沙律唔好撈太多汁會好D,因為個汁幾鹹下。

老實講,如果以原價嘅話,我未必會嚟食😅;但而家折後人均$33,食到咁多款食物,我同友人都覺得好正!!🙈

2024-01-03
用餐优惠